AVALDAN ARVAMUST KARDO KODU KURB ON OLLA

vii jah vaip “puhastusse”

30. juuni 2016

Kes mu FBi jälgib, siis on ta ka kursis mu vaibasaagaga. Kes seda kanalit ei jälgi, siis räägin teile kah. Või noh, ma räägin, et te te ka targemad oleksite kui mina. Loo moraal on see, et ära nähva ühelegi klienditeenindajale kunagi enne, kui ta on su teenindamise lõpetanud. See mõtteterake tuli Kardolt. Minu moraal oleks pigem see, et kontrolli kõike KOHE, mitte siis, kui teenusepakkuja läinud on. Ühesõnaga, asjast kah.

Ma olen sada korda juubeldanud, kuidas ma oma elutoavaipa armastan. Ainuke probleem on see, et kuna ta on “pikakarvaline” siis ei paista sellest alati igasugused plekid välja. Osati on see pluss kah, aga kui sul on kodus väike laps, kes ei ole veel pissipoti funktsioonist hästi aru saanud, siis on enam kui tõenäoline, et ma vähemalt 10x olen mööda elutuba, nina vaibas, otsinud, et kus pagan see loik nüüd oli?!

Igatahes oli vaja tellida vaibapuhastus ja Kardo emal oli varnast kohe võtta üks number. Me olime kunagi enne ka Kardo ema antud numbri teenust kasutanud, sellest korrast ei mäleta ma küll ühtegi negatiivset kogemust, seega võtsin ühendust ja leppisin kokku vaibale järele tulemise. Ma praegu pakun umbes, et see oli mingi 13da hommik. Järgmisel hommikul tuldigi vaibale järgi. Meesterahvas rõhutas, et ta ei ole kindel, kas enne jaane vaiba tagasi tuua saab. Mina ütlesin, et mul kella peale see vaip maas tagasi olema ei pea ja seega pole mul vahet, kas jaanipäeval mul on elutoas vaip maas või mitte.

Härra pakkus veel, et ehk mahub vaip neljapäevasesse pesuringi, et kui jah, siis saab ikkagi see nädal kätte. Mis seal ikka, andsin oma numbri ja jäin ootama. 19 juuni õhtul sain ma smsi, et minu vaip on valmis ja et see tuuakse mulle ära 20.06 kella 9-10 vahel. No selge, ma siis eeldasin, et ta oligi mahtunud tolle neljapäevase pesu sisse ja meel oli hea. Kuna aga kell oli päris palju ja mul ei olnud too hetk sularaha, saatsin ma smsi, et sooviksin vaiba kohta arvet, et saaksin selle ära tasuda. “Arvet saab ainult firmale,” vastati mulle. Ei no milles probleem, saatsin neile oma firma nime.

Hommikul umbes 8 paiku sain smsi, et “vaiba toome ainult siis tagasi, kui arve tasutud”. Kuna kell oli nii vähe, siis ma ütlesin, et jah arusaadav, nende tulekuni pidi ju tund-kaks aega olema, selle ajaga saan ma kümme korda ühe arve ära tasutud. Ainuke, mida mul selle jaoks vaja oli, oli arve ise. Saatsin neile sama hommikul e-mailiga enda firma andmed ja jäin ootama.

Ootama oleksin ma võinud jäädagi, sest kahe tunni jooksul ei tulnud mulle ei arvet, ega vaipa. Umbes viis tundi hiljem potsatas mu postkasti 54€ euro suurune arve. Maksin selle kohe ära, aga ma ei saanud lihtsalt enam keelt hammaste taga hoida. Jah, mina teen kodust tööd, aga päriselt ei saa ju vaibavennad seda EELDADA ja no isegi kodukontoriga inimestel on teinekord kuskile minna, selle asemel, et nagu loll vaipa oodata. Ühesõnaga tasusin ma arve ja saatsin neile kirja:

Tere,

Suured tänud teile arvet saatmast kõigest viis tundi hiljem, kui telefonis koheselt arvet saada soovisin! Olen nüüd kasutult terve päeva kodus istunud ja vaipa oodanud nagu töllakas. Ütlesin, et soovin vaipa kohe ja tasun KOHE ka arve, kui te selle saadate. Igatahes arve on nüüd minu poolt makstud, eks ma siis ootan edasi, millal suvatsete selle ära tuua. Oleks ma seda teadnud, et sellega selline jama on, oleksin kohe mõne teise firma poole pöördnud. Eks edaspidi olen targem ja ei soovita teid ka teistele.

Head päeva

***
Tere.

Kui vaiba võtsin, lubasin teile vaiba tagasi peale jaanipäeva, mida ka teen.

Saatsin teile eile sõnumi, kus lihtsalt pakkusin, et kas sobib, kui toon täna, esmaspäeval kella 9-10 ajal. (sest vaip kuivas oodatust kiiremini) Helistasin teile eile 4x vist, telefonile te ei vastanud.

Kui arve on laekunud, siis olen 28.06.2016 Teie juures- Nelgi 37, kell 10.00.

Teie õigus on edaspidi pöörduda teise teenusepakkuja poole, kuid täna jään enda juurde, et lubadust vaip Teile enne jaanipäeva tagasi tuua, ei ole ma andnud. Tervitan, Matis

***

No olgem ausad, ega mul enam too hetk midagi teha ei olnud. Ma ei eeldanudki, et nad mulle enam sama õhtu selle ära toovad ja kuna tõesti pühad hakkasid vahele tulema, siis ma sain aru, miks nüüd järgmine aeg 8 päeva hiljem on. Aga no pagan, ma olin nii pahane ja vastasin sellele kirjale nii. Mitte ehk võib-olla just kõige tasakaalukam kiri, aga no, on mis on.

Jah, ja olekski olnud väga kena siis mitte vahepeal lubada, et toote vaiba ära ja siis lasknud mul kodus passida ja oodata. Ma ei ole kohustatud pidevalt telefonile vastama, kujutate ette, smsid on leiutatud. Ma vastasin hommikul teile kohe, arve tasusin 7 minuti jooksul peale selle saamist.

Mulle tõesti EI MEELDI telefonile vastata ja ma teen seda üli harva. Mitte ainult vaibapuhastajatega, vaid üldiselt olen ma jube kehv telefoniinimene. Selle kirja peale helistati mulle paar tundi hiljem võõralt numbrit. Võtsin vastu, kui telefoni teises otsas minuga mölisetakse:

“NOH! Kõlbab nüüd rääkida, või viskate jälle kohe toru ära?!?!” Ma ei saanud isegi aru, et kes see on ja misjaoks ta minuga möliseb, kuni ta siis seletas, et ta see vaibamees on ja telefonitsi ta tahtis mulle uuesti selgeks teha, et tema EI OLE mulle jaanipäevaks vaipa lubanud ja üldse ei ole mul põhjust vinguda, sest tal on muud ka teha, kui päev läbi arveid saata. Muuseas, ma enne ei olnud “toru ära visanud”. Minu teooria on see, et vaibamees helistas parasjagu siis, kui Mari mu telefoni näppis, sest siis tal on on komme kõik kõned ja asjad eest ära swipe’ida, et ta saaks juutuubist oma laulu kuulata. Aga seekord ma läksin küll nii närvi sellisest kaela kargamisest ja ütlesin, et ühesõnaga ma ei viitsi taielda, ootan oma vaipa ja asi ants.

Möödus 8 päeva ja nagu lubatud, olid vaibamehed üleeile hommikul kell 10 siin. Isegi paar minutit varemgi. Ma olin just üleval riideid vahetamas, aga ämm oli parasjagu all ja võttis vaiba vastu. Mees oli kurtnud, et jube must vaip oli olnud. Ämm vabandas siis ette-taha ja vaip jäeti mulle rullis olekus elutoa põrandale.

Kuna see on ikka suur vaip, siis ei olnud mul plaaniski enne Kardo koju tulekut seda põrandale laotama hakata, sest ta on päris raske. Oli teine kenasti kile sisse veel keeratud ja puha. Õhtul tuligi Kardo koju ja pani selle vaiba maha. Tuba hakkas koheselt haisema. Reaalselt selline rõve läppunud kopitusehais. Niiskuse ja seisma jäänud asjade hais. Ma esimese hooga mõtlesin, et äkki asi on selles, et vaip toodi ju hommikul ja meie hoidsime seda kuni kella kuueni veel rullis, et äkki asi oli selles ja tegin ööseks aknad lahti, et vaip saaks natukene tuulduda.

Hommikul ei olnud hais absoluutselt parem. Eriti rõve oli see, kui ma avastasin, et kui ma vaipa käega hõõrun, siis mu käsi jääb nii tugvalt kopituse järgi lehkama, et isegi kui ma selle seebiga ära pesen, ei kao hais lõplikult ära. Arvestastades, et Mari enamuse ajast istub maas ja mängib siin midagi, siis mul läks tõesti närv püsti. No MIDA KURADIT! Ma tellin vaiba puhastuse ja siis tagasi saan ma küll puhastatud, kuid LEHKAVA vaiba!!!

Ja alles siis suutis mu rasedaaju otsad kokku panna. Vaip oli ju valmis saanud 10 päeva tagasi! Arvata on, et ta oligi kõik see aeg naaaa-aa-aa-aaatukene niiskena neil kuskil rullis seisnud. Oli ta ju olnud valmis ära toomiseks, vaevalt, et ta siis veel kuskil lahtiselt “lehvis”. Keerasid vaiba 19.06 rulli ja toimetasid selle 28.06 minuni. Ma ei saa seda tõesti faktiliselt tõestada, aga kes ei usu, siis tulge nuusutage korraks mu kodu. See haiseb nagu laip.

dsc_3720-2-8956031

Aga mis nüüd teha? Ma ei kavatse ju leppida sellega, et ma pean elama kopitusehaisuse vaibaga. See ei kao ise ära, kui siis ma ei tea mitme aja jooksul. Mis ma peaks pool raha tagasi küsima? Et noh, PUHAS on, aga hais on lisaks antud 😀 Nii ehk naa pean ma tellima nüüd kellegi, kes vaiba uuesti ära puhastab, sest suht räme on hommikul astuda oma ilusasse ja koristatud elutuppa, ninna tungimas mahe laibahais.

Mis teie arvate, mis ma nüüd tegema peaksin? Mis see firma tegema peaks? Mis teie minu asemel teeksite? Jah, ma tean ise ka, et minu suhtmine ei olnud kõige viisakam alguses, aga noh… ma olen rase naine, kes ootab puhtaks pestud põranda ja nihutatud diivaniga vaipa, mida EI TULE, andke armu 😀

Loe ka neid postitusi!

107 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta R 1. juuli 2016 at 16:17

    Minu arust seal kirjas pold nii hullu midagi.Olen ise
    sarnases olukorras old ja ikka väga närvi ajab
    ootamine,nende poolt oleks old viisaks öelda,et arve
    tegemisega läheb aega ja vaipa ei saa.Mitte et inimene
    peab sellepärast terve päev toas passima ja ootama.

  • Avatar
    Vasta ekem 30. juuni 2016 at 21:22

    See pruun vaip on enivei kole. Nüüd,
    kus ka hallitanud ja keemiat täis,
    viska lihtsalt välja.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 22:12

      mulle meeldib igatahes 😀

  • Avatar
    Vasta vaibamutt 30. juuni 2016 at 19:18

    Kas ei või olla, et see firma on 1.
    juulist puhkusel. Siis on ka
    võimalik, et nad täna juba enam ei
    vastanud sulle. Uuri asja.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 19:37

      Nad vastasid tunnikese tagasi ja tulevad homme siit läbi vaipa uurima.

  • Avatar
    Vasta Mannakas 30. juuni 2016 at 19:00

    Mina kes ma olen aastaid töötanud teenindajana ja
    näinud oma elus igasuguseid tattipritsivaid kliente, ei
    ütleks, et sa üle piiri läksid.
    Mõnel tööl näit. Ei tohigi tööajal kõnedele vastata ja ei
    saa üldsegi telefoni ligi hoida isegi kui ootad mingit
    väga tähtsat kõnet.
    Mul on näit. Selline loll põhimõte, et võõrastelt
    numbritelt kõnesid vastu ei võta ja ma olen kindel, et
    minu suguseid on veel.
    Minu meelest iga endast lugupidav firma saadab SMS
    kui kõnedele ei vastata ja mõni agaram saadab ka
    maili.

    Aga mulle tundub, et selles firmas on vist liiga palju
    kliente, et nii klähvitakse 🙂

  • Avatar
    Vasta Katre 30. juuni 2016 at 17:58

    Haha, sina ei taha üldse telefonile vastata. Mis see
    nende asi on? Nad ei tea kõikide klientide eelistusi, et
    oii nüüd peab sellele sõnumi saatma või temale fb
    kirjama, muidu saab äkki pahaseks. Tänapäeval
    ajataksegi palju asju kõne teel. Ja kui juba neli korda
    helistati, siis järelikult oli ikka tähtis asi ju. Nemad
    tahtsid vaiba tuua, sina ei võtnud vastu, see on juba
    sinu enda probleem. Helistanud siis tagasigi. Või
    kuidas sina oleksid siis teavitust tahtnud? Kui kõik
    kliendid hakkaksid nii tegema, siis asjad üldse ei
    toimiks. Ei saa ainult enda peale mõelda.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 17:59

      Appi, sa vist ei lugenud postitust väga täpselt läbi. Jah ok, ma ei võtnud suva ajal vastu, aga kui smsiga saatsid mulle aja, millal nad tulevad ja EI TULNUD, siis mis ma selle suhtes tegema pean :D? Selle pärast nüüd meelega ei tulnud kokkulepitud ajal sest “ta ei võtnud ju eile telefoni vastu :S”? 😀

      • Avatar
        Vasta Liisu 30. juuni 2016 at 18:40

        Kui sa ei vasta telefonile ega sms- le, siis kuidas
        peaks inimene teadma, et sulle pakutud aeg
        sobib? Selgelt ylepaisutatud teema, väga
        ebaviisakas suhtlus sinu poolt ka veel lisaks. Ei
        soovitaks sind kliendina☺

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 18:42

          Aga ma ju VASTASIN smsile! Appi, mul on tunne, et sa vist ka ei lugenud üldse mu postitust, sellisel juhul ma soovitan ka mitte sõna võtta, kui sa ilmselgelt lugeda ei oska 😀

  • Avatar
    Vasta Elis 30. juuni 2016 at 17:22

    Võin lohutuseks öelda, et minu vaip ka lehkas samamoodi peale puhastust ja terve korter haises selle järgi, kuid paari nädala
    möödudes hais kadus 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 17:53

      Ja sa ei teinud mitte midagi, et hais kaoks? Minu vaip on nii räme, et ma ei saa seda puudutadagi, ilma, et mu käsi haiseks. See vast ei kao ise ära…

  • Avatar
    Vasta Maria 30. juuni 2016 at 16:36

    Ma taoks rauda ikka senikaua kuni saaksin PUHTA ja MITTEHAISVA vaiba tagasi.

    Telefonidekõnede mitte vastu võtmisest ma ei saa aru ja ei hakka ka aru saama. Kui mul on number
    olemas, siis ma ei saada eluski SMS, sest inimesega on normaalne suhelda otse, mitte SMSides.
    Mu lapse klaveriõpetaja suhtleb ka AINULT SMSidega ja selleks, et jõuda mingi tulemuseni ehk infoni,
    mida ta vahetada soovib, kulub liigselt aega.

    Olen üritanud vahel ka helistada, aga …no ei vasta. Mul on kõike ka muud teha kui toksida. Aga eks igale
    oma!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 17:53

      No kui oleks võimalik elada ilma telefoninumbrita, siis ma hea meelega elaks 😀

      • Avatar
        Vasta Whiteballerina 30. juuni 2016 at 18:09

        kusjuures on võimalik elada ilma
        numbrita, ainult sms töötamas. uuri!

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 18:18

          Ma lihtsalt töö pärast pean helistama ka 😀

    • Avatar
      Vasta Kadri 30. juuni 2016 at 23:39

      Minul pidevalt mingis tähtsas kõnes telefon hakkis
      või tuul vilises ühel kahest, kõne oli arusaamatu,
      inimene rääkis liiga vaikselt jne jne. Väga tihti sai
      valesti kuuldud ja seetõttu ka läksid asjad nihu.
      Lõpuka loobusin ja olen ise ka pigem smsi inimene.
      Plussiks ka see, et kui saab mingi aeg või koht kokku
      lepitud, siis on kohe hea vaadata, mis teine kirjutas
      ning jälle vähem eksitusi ja meelespidamist.

  • Avatar
    Vasta k 30. juuni 2016 at 16:24

    Aga kui sa telefonile ei vastanud siis nad ei saanudki sulle ju vaipa õigel ajal üle anda? Sorry, aga see postitus on küll
    põhjendamatult hüsteeriline ja kahju tõesti, et fima mainet kahjustad kui tegelikult oled ju ise süüdi, et vaipa üle anda ei saanud
    sulle. Kust nemad olekd pidanud teadma, et sulle “ei meeldi” telefonile vastata või, et telefon sul Mari jaoks multikate
    vaatamsieks on?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 16:31

      Ma ei saa aru, millest sa täpselt räägid. See, et nad mulle suva päeval 4x suva ajal helistasid, ei olnud ju mingi kokkulepitud “õige aeg”. Ma loen õigeks ajaks siiski selle kuupäeva ja kellaaja, mis nad smsiga saatsid ja see aeg ei antud mulle midagi üle. Ma soovitan sul teised kommentaarid ka läbi lugeda, ehk saad oma küsimustele parema ülevaate.

  • Avatar
    Vasta sdsds 30. juuni 2016 at 15:01

    See võõrastele numbritele mittevastamise foobia läheb nagu niuhti üle, kui laps kooli läheb:) Mulle ka ei
    meeldinud võõrad numbrid, aga nüüd ma vastan neile väga kiiresti, ja kui ei jõua, siis lausa helistan tagasi.
    Sest tänapäeva telefonid saavad lastel väga ruttu tühjaks, aga ema tel nr kästakse neil juba lasteaias pähe
    õppida ja siis nad helistavad peale kooli selle sõbra tel, kellel veel akut on, et küsida, kas sinna ja tänna
    külla saab jne. Nii et tänu lastele olen ma vastu võtnud kõik tüütud müügikõned ja õppinud neile ka väga
    otsustavalt ja enamasti eitavalt vastama:)

  • Avatar
    Vasta Keit 30. juuni 2016 at 14:33

    Oota, oled sa neid teavitanud, et vaip haiseb?
    Mul lõi ka kohe pähe selle, et kindlasti vaip oli kogu selle aja kilkotis ja sealt see niiskus ta haisema lõigi.

    Kui see firma tahab soliidne olla, võiks nad tasuta uuesti vaiba ära puhastada. Mina möllaks küll edasi selle teemaga.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 15:50

      Teavitasin, pole vastanud.

  • Avatar
    Vasta Sandra 30. juuni 2016 at 13:19

    Muidu à la tekkidest jne kaob kopitushais ära küll, kui mingi x päeva väljas nööri peal tuulutada, aga karvane vaip on ikka teine asi
    ja lausa niimoodi, et toas on hais tunda, mitte et peaks eraldi roomama ja nuuskima. 😀 Kui ta on mitu päeva niiskena KILE see
    seisnud, siis on ikka väga hapu see asi küll. See on ikka megajabur, kui Sa peaksid hakkama uut vaipa ostma selle pärast ja veel oma
    raha eest. Ära Sa nii rumal küll ole. 😀 Nii või naa peab firma selle kuidagi kompenseerima. Jube jama lugu. Eks Sa kähvasid jah
    natuke inetult ikka firmale peale ka, aga nii või naa ei anna see alust Sulle kopitanud vaipa tuua ometigi. Sa oled ju teenuse eest
    maksnud.

  • Avatar
    Vasta A 30. juuni 2016 at 13:02

    Iiiiissaaaaaand :O Need kirjat sinupoolt olid küül kuidagi liiga ebaviisakad,kuigi on õigus haisu pärast pahane olema aga
    peaks ju tavalise viisakuse ikka alles säilitama

  • Avatar
    Vasta Morgie 30. juuni 2016 at 12:46

    Muud midagi, kui et lapsel võiks mängimiseks siiski oma isiklik ja ilma sim-kaardita riistapuu olla, kui just tingimata vaja.
    Sest lapsukesed suudavad ema telefoniga, eriti, kui selles ka tööalaselt kasutatav number sees on, ülearugi huvitavaid asju korda
    saata.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 12:48

      Mari tegelikult ei tohi üldse mu telefoni võtta, lihtsalt ma mäletan, et too päev ta sai selle kätte küll. Telefon laadis ja Mari tõi endale tooli ja kenasti sahkerdas telefoni omale. Mängimiseks ta telefoni vaja pole ja seda ta lähiajal ei saa ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Anonuumne 30. juuni 2016 at 11:30

    https://youtu.be/Xo39cGTGPXc

  • Avatar
    Vasta Sirly 30. juuni 2016 at 11:29

    Kas mul jäi kahe silma vahele või pole sa kirjutanud puhastusteeninduse nime? Tõesti oleks hea teada 🙂

  • Avatar
    Vasta Altius 30. juuni 2016 at 10:40

    Sina ju ka helistasid neile, et teenust saada, mitte ei saatnud sms-i, või? Ja inimene, kellel on liikuv töö, ei istugi koguaeg arvuti
    taga, et arveid saata või e-kirju. Ikka kasutavad nad oma töös telefoni, et kliendiga suhelda. Nii et selle koha pealt ma mõistan
    klienditeenindajat. Küll aga ei ole haisev ja kopitanud vaip aus diil, selle koha pealt on sul täitsa õigus kaebus esitada. Aga
    millegipärast on mul tunne, et sul tuleb uus vaip soetada…:D

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 10:42

      Ei nagu, asi ju lõpuks ei jäänud ju selle taha, et nad mind never kätte poleks saanud 😀

  • Avatar
    Vasta Reelika 30. juuni 2016 at 10:38

    Ma tahtsin lihtsalt mainida, et äkki võtad oma aadressi sealt selle teenusepakkuja e-mailist ära, pärast on sul igasugused
    uksetaga. Kuigi noh, eks need igasugused vist leiavad selle niivõinaa üles, kui nad väga soovivad. Aga lihtsalt hea nõuanne. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 10:42

      mu nime googeldades on nagunii mu adre näha 😀

      • Avatar
        Vasta Reelika 30. juuni 2016 at 10:53

        Noh, ma rohkem appeleerisin sellele, et kõik ei viitsi äkki googeldada, aga loevad ikka. Siis päris kõik ei teaks ikka, kus elad.
        😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 11:08

          Mul on suht suva, kas keegi teab kus ma elan, või mitte 😀

          • Avatar
            K 30. juuni 2016 at 11:58

            Mulle jäi just silma selle tänava nimi 🙂 Ma kunagi lapsena elasin Põllu tänaval ja olevat emale öelnud; ,,See on
            poiste tänav, et ilusad tüdrukud peavad elama lille nimedega tänavatel,, 🙂
            Aga vaiba osas kas poleks abi tarbijakaitse poole pöördudes, sest minuteada kopihaisu enam ära ei saa.

        • Avatar
          Vasta Reelika 1. juuli 2016 at 10:25

          Jessus, mis kirjaviga, apeleerisin ikka on õige kirjutada. Aga vastuseks, et onn tõesti hea, kui sa nii rahulikult seda
          võtad. Ma olen sellessuhtes ikka üks hädavares ja ei julgeks elusees niimoodi avalikult kõigile öelda, kus ma elan. 😀

          • Avatar
            Reelika 1. juuli 2016 at 10:26

            Issand küll, APELLEERISIN. voh, nii. 😀

  • Avatar
    Vasta Elli 30. juuni 2016 at 10:24

    Kui tulevikus vaibapuhastust vaja on,
    siis soovitan http://www.vanastuueks.ee
    korralik töö ja hinnad ka mõistlikud.
    Olen lasknud neil nii vaipa kui
    diivanit puhastada ja alati rahule
    jäänud.

    • Avatar
      Vasta Lilit 5. juuli 2016 at 15:37

      Seda firmat ei soovita. Töö kvaliteediga ei ole kursis
      aga mees teenindaja seal on küll mingi maakast mats.
      Ei tunne viisakust ega kombeid.

  • Avatar
    Vasta Marika 30. juuni 2016 at 10:16

    Tegelikult on nii, et sina maksid teenuse eest, oled
    nagu iga teine klient, kes peab saama ka puhta vaiba.
    Kui iga firma või klienditeenindaja niivisi käituks, siis
    peaks küsima, et miks sa töötad sellisel kohal..mina
    sinu asemel helistaks sinna ja küsiks, et miks see vaip
    siis haiseb. See on nende süü, et ei viitsinud sulle vaipa
    kohe ära tuua ja lasid sellel seista. Selles vaibas võivad
    olla alanud igasugu protsessid, mis on tervisele
    ohtlikud. Iga endast lugupidav firma ei käituks nii, sest
    kliente on igasuguseid ja selles ei saa sa ennast küll
    süüdistada. Seega lenda neile peale! Kui sulle
    vastatakse ülbelt, siis miks sinagi head mängima pead.
    Nende töö on vaip puhtaks saada..

  • Avatar
    Vasta Piret 30. juuni 2016 at 09:40

    Kardol on õigus.
    Selles osas, et never ei tahaks Mallukat kliendiks… Piisab, kui mingi asi ei meeldi, siis tuleb kohe mingi ülepaisutatud
    reaktsioon. Ülereageerimine on Mallukale lihtsalt nii omane. Kui salat ei maitse, siis see mitte lihtsalt ei maitse, vaid see on
    kohe mingi iuuuuuu ja okse ja jube sitt. Jne. Pärast on muidugi kerge öelda, et selline ma olengi ja miks ma ei või kasutada sellist
    sõnavara, nagu mulle meeldib või et oleks jah pidanud võibolla neutraalsem olema, aga lumepall on selleks hetkeks juba
    lükkama veeretatud….

    Sellised kliendid, kes ei suuda normaalsed olla ja kohe hakkavad klähvima, rikuvad tegelikult klienditeenindajad ära, sest
    teenindajad hakkavad eeldama, et iga järgmine klient võib olla selline ja võtavadki sisse kohe kaitsepositsiooni ja siis ongi
    põrkumised kliendi ja klienditeenindaja vahel kerged tulema.
    MIKS on raske olla normaalne klient?? Kui tekib küsimus, siis saab alati normaalselt üle küsida või täpsustada. Kui
    klienditeenindaja isegi eksib vahepeal, siis saab ju ka adekvaatselt reageerida ja tähelepanu juhtida. Olen ka halba
    klienditeenindust saanud, aga alati öelnud viisakalt, et selline käitumine ei ole ok, mitte hakanud lahmima, et võid endale selle
    sita burksi sisse istuda vms…

    Ja pealegi… Kas tõesti te eeldate, et firmad suudavad olla nii personaalsed ja arvestada absoluutselt iga kliendi eelistusi
    kontakti võtmise osas? Kes armastab sms-ida, kes ootab FB chati, kes helistab… Päriselt?
    Mallukas, kas sina jaksaksid arvestada kõikide oma partneritega koostöö puhul sellega, et kes eelistab helistamis, kes e-maili ja
    kes võibolla tahab üldse, et sa lähed kohale? Ei jaksa ju… Ikka saada e-maili, nagu sulle sobib… Igasuguse taolise teenuse puhul
    nagu see vaibapuhastus, on kliendiga suhtlemine telefoni teel kõige operatiivsem ja sellega võiks ka klient arvestada. Mulle ka
    ei meeldi telefonile vastata, aga tuleb ju endale aru anda, et maailmas käivad asjad nii, et mõistlikum siiski on seda tavaliselt
    teha.

    Minul on ainult üks palve – palun-palun olge natukenegi normaalsemad kliendid. Katsuge mõista ja näha asju ka teise poole
    vaatevinklist vahelduseks. 🙂

    Loodan muidugi, et vaip puhastatakse ära ja kõik laabub.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 09:44

      Ma olen oma elust olnud aaaaaaastaid klienditeenindaja ja ma tean, mis on nõme klient. Ma puutun igapäevaselt kokku ju päris paljude inimestega – taksojuhid, ettekandjad, poemüüjad, reaalselt 99% juhtudest ei ole mul nendega mitte mingisugust probleemi, mistõttu ma ei lenda kohe ka kellelegi kuskil peale. Ka siin kommentaariumis on sõna võtnud inimesed, kes on mind teenindama juhtunud ja ma küll aru pole saanud, et ma kuidagi nõme oleks nendega olnud.

      Enamasti ma täpsustan ja küsingi normaalselt üle, aga sama moodi nagu juhtub klienditeenindajatel apsakaid, ei suuda ka mina alati poliitkorrektseks jääda 😀

      See, et “mallukale see või teine omane on” saaksid sa siis väita, kui sa mind teaksid isiklikult. Reaalselt võttes, kui ma kirjutan ühe korra, et iuu, see salat oli MEGA RÕVE, siis võid kindel olla, et see pole ainuke salat, mida ma elus söönud olen ja suure tõenäosusega olen ma näiteks 20x saanud salati, mis on alla arvestuse, aga no mitte nii jälk, et tunneksin vajadust sellest kirjutada. Nendel kahekümnel korral ma üldiselt jätan isegi tippi ja lahkun viisakalt, lihtsalt tagasi ei lähe. Selline väike loogiline arutelu siis su mõttemaailma täiustama 😀

      • Avatar
        Vasta Piret 30. juuni 2016 at 09:50

        See “poliitkorrektne” on mingi uus blogijate moesõna vist. 😀 Ja ma ei ole isegi aru saanud, mida see sõna blogijate arvates
        tähendab…

        “Viisakus” on palju ilusam ja sobivam sõna.

        Aga jah, ega ma seda ei arvagi, et sa päevad läbi käid ringi ja mölised kõigiga, kes sulle ette juhtuvad… Lihtsalt, KUI midagi
        juhtub, siis sinu reaktsioon on äärmiselt ettearvamatu ja teinekord võib tõesti tulla plahvatus eikusagilt ja mittemillestki.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 09:53

          Mina ei tea sulle öelda, et mis on blogijate moesõnad või mitte, kasutasin suvalist sõna, mis pähe tuli, ilma, et üritaksin aasta popima blogija tiitilile kandideerida. Anna andeks, kui see sind häiris. Mul on ka igasuguseid sõnaeelistusi siin ilmas, aga ometi lasen ma teistel kasutada sõnu, mis nad soovivad.

          Ühesõnaga, ju siis ma jah ei olnud kõige VIISAKAM, loodan, et said nüüd paremini aru.

          Aga tead, ma küll ei tea, kellena sa töötad, aga ma eeldan, et sul vast pole ka väga suurt tõenäosust mind kunagi teenindada? Kui see peaks ette tulema, siis ütle kohe ära, et sina mind teenindada ei soovi ja eks ma lähen kuskile mujale siis 😀

          Ma siiani julgen väita, et “ei millest ja lambist plahvatamise” tekitas LAIBAHAISUGA VAIP! Kas sa lepiksid sellega?

      • Avatar
        Vasta Piret 30. juuni 2016 at 09:54

        Ok, nõus… Isiklikult ma sind ei tunne, aga blogist ju mingi mulje jääb ja lihtsalt sellele Mallukale, kes blogist vastu vaatab, on
        küll see omane, mida väitsin. Kamoon, sinul tekib ju ka inimestest mingi mulje neid isiklikult tundmata. Mingi mulje on sul ju
        näiteks presidendist jäänud? Või Erki Noolest nt? 😀

        “Selline väike loogiline arutelu siis su mõttemaailma täiustama”.
        Jällegi, miks selline lause vajalik oli? 😀

        Aga las ta olla nüüd. Ma ausalt ei taha tegelikult nägeleda. 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 09:57

          Issand, ma ei tea, miks ükski meie lause nii hädavajalik siin olnud oleks, et peaksin nüüd ühte kuidagi eraldi põhjendama hakkama 😀

          Loomulikult tekivad inimesest igasugused muljed jne, aga lihtsalt paramatatu on see, et ütleme, et mina olen blogis X korda virisenud klienditeeninduse üle, siis tegelikult on miljon+X korda, kus ma seda teinud pole. Ma usun, et ka sina oled teinekord olnud rahulolematu või üle pingutanud emotsiooniga vms, aga kuna sa ei blogi, siis seega pole sellest vahet. Vingud ära, elad edasi. Mul on umbes sama asi, selle pärast ma üritangi sulle seletada, et sinu mulje ei vasta reaalsusele.

    • Avatar
      Vasta Kiks 30. juuni 2016 at 15:03

      Lükkama veeretatud 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Liisa 30. juuni 2016 at 09:23

    Pead sellega arvestama, et neil on aega 30
    Päeva aega su kirjale vastata seaduse järgi ?
    Olen ise niiviisi tellitud pliidiplaati oodanud ja
    lõpuks ma ikkagi seda ei saanud. Aega pidi
    minema 10-14 tööpäeva. Reaalselt läks 3
    kuud ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 09:25

      Ma ei usu, et nad nüüd nii kaua viivitavad. Ehk ikka tänase jooksul vastavad.

    • Avatar
      Vasta Gristel 30. juuni 2016 at 09:54

      Mis seadus seda ütleb? Tegemist ju eraettevõttega, mitte avaliku sektori asutusega.

  • Avatar
    Vasta Kelly 30. juuni 2016 at 09:05

    Olgem ausad, natuke liiga “klähviv” oli see esimene kiri küll 😀 aga telefonile mitte vastamise murest saan aru, ma olen ise
    TÄPSELT samasugune.. ei meeldi üldse rääkida :D:D:D no kohe üldse mitte 😀

    • Avatar
      Vasta Kelly 30. juuni 2016 at 09:16

      Ahjaaa, ja ma plaanisin ise ka oma pikakarvalise vaiba puhastusse viia, nüüd pelgan krt 😀

    • Avatar
      Vasta Gristel 30. juuni 2016 at 09:55

      See telefoni asi, noh.. see pole väga ettevõtte probleem 😀 eriti, kui neid pole sellest varasemalt teavitatud, et kliendile x ei meeldi
      telefonis rääkida, tuleb kasutada teisi vahendeid.. ilmselt peaks seda kohe ütlema, mitte ootama, kuni nad sellest ise aru saavad

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 09:58

        Nagu öeldud, ma ÜTLESIN seda neile, et ma ei vasta suure tõenäosusega telefonile siis, kui nad vaibale järele tulid.

  • Avatar
    Vasta Greete 30. juuni 2016 at 09:02

    Oi see kopitusehais on rõve ja omast kogemusest tean et see niisama ei kaogi täiesti ära. Pik

    Möödarääkimisi juhtub alati, aga ükskõik mis oli – haisvat vaipa ei ole neil mingit õigust tuua. Arve maksid sa ju koheselt.
    Tehku oma kuludega uuesti puhtaks ja siis ehk jääb su postitus ilma nende firma nimeta… Nii ma ise vähemalt teeks. Või oled firma
    nime juba kuskil maininud, ma pole ise tähele pannud

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 09:02

      Ei ole maininud 🙂

      • Avatar
        Vasta Jaana 30. juuni 2016 at 09:15

        Mallu, sa mainisid küll eelmises facebooki
        postituses seda firmat.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 09:17

          feissis jah, aga sinna ei jõua googeldades, siia jõuab.

          • Avatar
            Jaana 30. juuni 2016 at 09:19

            Ok, ma igaks juhuks mainisin ?

    • Avatar
      Vasta Greete 30. juuni 2016 at 09:03

      Ma ei tea kuidas see “pik” sinna jäi 😀 mingit lauset vist tahtsin veel kirjutada.

  • Avatar
    Vasta Krista 30. juuni 2016 at 08:55

    Võiksid seda firmat ka mainida 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 08:55

      Ma ootan enne kuni nad mulle midagi vastavad.

  • Avatar
    Vasta mann 30. juuni 2016 at 08:51

    See, et puhastusfirma sulle kobitanud
    vaiba tõi pole muidugi akspeteeriav,
    aga ausalt su kiri neile oli väga
    ülbe ja ebameelidv.
    Nad helistasid sulle mitu korda ja
    saatsid sõnumi, et su vaip varem
    kohale tuua, nii et tegid ikka küll
    omalt poolt efforti, et sa oma vaiba
    kenasti kätte saaksid. Paistab, et su
    soov maksta arvega oli
    komplikatsioon, sest neil pole keegi
    koguaeg kontoris arveid tegemas. Minu
    arvates lamp ärrituda, et saad arve
    sama tööpäeva jooksul, lihtsalt 5
    mitte 1 tunni jooksul. Nad andnud ju
    kunagi lubadust KOHE arve saata või
    vähemalt seda ma su jutust välja ei loe.

    Vaiba peavad nad sul muidugi uuesti
    puhastama või hüvitama, aga sa võiks
    ka vähem bitch olla 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 08:53

      Jaa, ma saan aru, et mu kiri ei olnud just kõige … neutraalsem, aga nad oleksid võinud ju mulle lihtsalt öelda, et kui te sooviga arvega maksta, siis sellisel juhul ei ole meil võimalik vaipa kokkulepitud ajal tuua. Oleks ju loogiline olnud. Kuna nende tulekuni pidi veel mitu tundi olema, siis minu loogika ütleb, et nad saadavad siis kohe arve ja toovad ikka vaiba siis, kui lubatud.

      Vähem bitch üritan kah olla 😀

    • Avatar
      Vasta Marii M 30. juuni 2016 at 09:16

      Nõustun selle arvamusega 🙂 . Vigu suhtlemisel on teinud mõlemad osapooled.

    • Avatar
      Vasta Susanna 30. juuni 2016 at 14:51

      Nõustun samamoodi! Milleks selline ülbus ja üleolevus? Firma
      tahtis selgelt parimat. Kas sa üldse teavitasid neid teenuse
      puudustest (kopitushais), enne kui neid mustama hakkasid? Ma
      kahtlen, et firma meelega sulle sellise vaiba tõi? Kõigil võib
      vahest midagi untsu minna, see on reaalsus.
      Selle asemel et VIISAKALT püüda probleem lahendada, käitud
      sa nagu hullumeelne 😀 Suur saaga tõesti! Maailm ja sina,
      piinlik!

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 15:50

        Tõesti, õudne, et MINA ja mu maailm soovime haisuvaba vaipa 🙁

        Firma sai kirja juba eile, millele pole tänaseni reageeritud.

        • Avatar
          Vasta Susanna 30. juuni 2016 at 16:18

          Loe mu kommentaar uuesti läbi, MÕTLE korra, siis
          mõtle korra veel ja siis vasta.
          PS! Märgi ära ka lõik, kus ma väitsin et sa pead
          sellega leppima.
          Mina saadaksin su muidugi nüüd juba pikalt, sest sa
          oled selle firma nime juba avalikuks teinud.

          • Mallukas
            Mallukas 30. juuni 2016 at 16:24

            See mis SINA teeksid, on sinu enda asi, suurem asi suhtekorraldaja sa vist pole 😀

  • Avatar
    Vasta Maria 30. juuni 2016 at 08:49

    Sul ei jää muud üle kui vaip puhastusse viia. Ilmselt ta oligi rullis ja kaua aega ja kile sees ja läks haisema
    seal. Aga Mallu mis mõtte ei meeldi telefonile vastata :D. Sulle helistatakse ja sa lihtsalt ei vasta 😀 paljud
    firmad helistavad ja nad ei saada smse. Mulle ka ei meeldi vastata telefonile, aga ma pean :D. Mis teha.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 08:50

      No ma ei saa midagi teha, ma lihtsalt … ei taha vastata 😀 Kui ei saa smsi saadetud, siis ei ole mul sellise firmaga midagi teha 😀 Mõnikord kui 100% on vaja, et keegi kätte saaks meid, siis annan Kardo numbri, ta vastab natsa rohkem kui mina 😀

      • Avatar
        Vasta Gerli 30. juuni 2016 at 09:20

        Minule ka näiteks ei meeldi. Ajakirjanikuna
        töötades muidugi pean, aga eratelefonil ei vasta
        ma võõrastele numbritele pea mitte kunagi.
        Lihtsalt ei meeldi ja kõik.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 09:21

          Mul on sama asi, et ma ajakirjanikuna nagunii PEAN helistama väga palju, aga sellisel juhul ma salvestan need numbrid, millega mul vaja tegutseda on, aga võõrastele numbritele vastan ainult surmasuus 😀

  • Avatar
    Vasta H 30. juuni 2016 at 08:37

    Apse juhtub meil kõigil. Mina sinu asemel oleksin oodanud olukorrale firmapoolset lahendust ja kui pakutav mulle ei oleks
    sobinud, alles siis mõtleksin asja valikuks tegemisele. Siis oleks näha kuidas ettevõte tavaolukorras klienti ja probleemidesse
    suhtub ning kuidas neid lahendab.
    Lisaks veel see et sulle helistati 4 korda. Ei saa ju öelda et vaipa ei üritatud ära tuua. Tavaliselt inimestel ei ole midagi telefonile
    vastamise vastu. Sa oleks võinud selle teenuse tellides juba ära mainida et sulle ei meeldi telefonile vastata ja et sinuga suheldaks
    vaid sms või meili teel.
    Aga vaiba kohta- arvan et nad peaks proovima seda uuesti puhastada, kui ei õnnestu siis peaksid nad selle kinni maksma. Selles, et
    vaip kopitama läks on ikkagi ainult nemad süüdi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 08:42

      Muuseas, kui mult numbrit küsiti, siis ma mainisin, et ma enamasti ei vasta üldse telefonile ja parem oleks sms saata. Mitte ainult, et mulle ei meeldi, vaid mul on telefon enamasti hääletu ka ja ma lihtsalt ei kuule seda. Seega ma ei tea, miks nad üldse 4x helistasid, kui ma ütlesin kohe, et sellel pole tolku 😀

      Apse juhtub jah, aga ma kirjutasin sellest kohe, sest see hakkas mind NII PAINAMA 😀 Firma nimi ju avalik pole, seega ei ole neil teps mitte hilja oma “maine päästa” 😀

      • Avatar
        Vasta H 30. juuni 2016 at 08:48

        Kui ütlesid juba alguses neile siis jah nende probleem. Aga ikkagi, ei tasu alati nii närviline olla. Sul juba esimene kiri selline
        klähviv. Kõike saab ka viisakalt öelda. Ma usun et suhtumine klienti on ka hoopis teine kui klient on viisakas, mitte nähvits.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 08:51

          Ma ütlesin ise ka, et noh … ma oleksin võinud viisakam olla. Samas nad oleks võinud mulle teada anda, et kui sa ei saa maksta sulas, siis me ei too täna vaipa vms, pole ju ka keeruline 😀

        • Avatar
          Vasta brigitta 30. juuni 2016 at 09:47

          No on ikka õigus küll nii öelda, ausalt ka. Ei
          ole midagi liiga ülbe.. Sellise fuckup’i peab
          ikka see firma asap korda tegema, aga nende
          poolse tooni järgi (mis on väga
          ebaprofesionaalne) hinnates, ei tee nad seda
          ja sõimavad sind ikka korralikult veel, et
          julgesid midagi üldse viriseda 🙁

  • Avatar
    Vasta Triin 30. juuni 2016 at 08:27

    Tarbijakaitse aitaks äkki. Kõigepealt ma
    kirjutaks firmale siiski soliidse kirja sellest, mis
    juhtus ja kui nad ei paku lahendust, siis
    kirjutaksin tarbijakaitsesse ja informeerisin
    sellest ka vaibapuhastust. Aga jäta nüüd
    emotsioonid välja, sest isegi mulle, kes ma
    olen sarkasmiga sinasõber, olid sinu kirjad
    nagu hullumajast põgenenu omad 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 08:31

      Ütleme nii, et kuna ma eile õhtul, taibates, et see krdima vaip on 8 päeva kuskil rulli sees kopitanud, saatsin kirja ära, siis soliidsuse koha pealt võis seal vajaka jääda 😀 Ootama pean ma nii ehk naa, et mis nad vastavad.

      Ma vist peaks mingi viisaka kirja kirjutamise koolitusele minema 😀

  • Avatar
    Vasta piuks 30. juuni 2016 at 08:00

    Sorri, aga su esimene kiri neile oli küll üle pingutatud. Vaevalt sa ise ka sellises toonis kirja saades edaspidi inimesega hea
    meelega suhtled. Olgugi, et sul oli õigus, siis püüa esialgu ikka diskreetsemaks jääda, endale oluliselt kasulikum.

    Selge on aga see, et see vaip juba alguses kilesse jäi ja siin pole sul muud teha, kui kirjad ja smsid kokku korjata ja Tarbijakaitsesse
    minna, kui teenusepakkuja ise lahendust ei leia. Aga ära nähva neile, kuigi väga tahaks 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 08:04

      Jaaa, ma tean, ma ei ole kuigi osav enda negatiivseid emotsioone varjama 😀 Kardo ütles mulle ükskord, et ta ei tahaks never minusuguste inimeste pärast klienditeenindaja olla, ma ei tea, kui inimene tore on ja oma tööd hästi teeb, siis olen mina ka tore vastu 😀

  • Avatar
    Vasta Cherrypie 30. juuni 2016 at 07:58

    Saadad vaiba reklamatsioonina uuesti samasse
    firmasse pessu, tasuma selle eest ei peaks. Meil toimib
    asi vähemalt nii ?

  • Avatar
    Vasta L. 30. juuni 2016 at 07:47

    Parem on alati kõik asjad meili teel kirjutada,
    eriti kui tegu on probleemse firmaga. Siis on
    hiljem lihtsam tõendada 🙂 lihtsalt kõne
    väljavõte ei tõenda kõne sisu. 54€ on suur
    summa, ja vaiba lehkamine ei meeldi kellelegi.
    Tegu on juriidiliselt sellega, et nad tagastasid
    sulle puudusega asja, ja kui nad sinu kirjale
    enam ei vasta, on mitmeid võimalusi. Niisama
    mina seda asja ei jätaks, kuna leian, et 54€ on
    suur summa ning ka vaibal endal on ju väärtus.
    Igatahes hoia kursis, mis nad siis vastavad:).

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 07:48

      Selles suhtes, et see ei tundu olevat mingisugune suvaline põrandaalune firma, vaid päris tuntud firmagi. Ma ise arvan ka, et meilitsi on parem tegutseda 🙂

  • Avatar
    Vasta andra 30. juuni 2016 at 07:42

    Jaa, läbi kindlustuse siis ja kindlustus nõuab
    selle raha temalt ise sisse! Sina saad uue vaiba
    🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 07:45

      Selline asi läheb kodukindlustuse alla? Mul on kindlustuses omavastutus 170 euri 😀 Siis ma peaksin ikka maksma ju.

  • Avatar
    Vasta Raili 30. juuni 2016 at 07:31

    Kutsuks selle kuradi vaibamehe külla ja küsiks
    mis te arvate, mis haiseb?.. Aga noh
    arvestades seda”kiirust” millega see firma
    töötab siis tuleb ta sul jõuluks kohale ..laiba
    haisust pikaajalisest vabast lahti ei saa- oma
    kogemusest tean-lihtsam on osta uus vaip.Ja
    kui viitsid jageleda siis,haisukas vii
    vaibamehele tagasi -no igatahes jõudu Sulle 🙂

    • Avatar
      Vasta Raili 30. juuni 2016 at 07:33

      *pikakarvalisest

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 07:38

      Mh, mis sa hirmutad 😀

      • Avatar
        Vasta Mann 30. juuni 2016 at 07:52

        Haisust on väga raske lahti saada …. Uus keemiline puhastus … Ei muud ?. Tarbiakaitsesse
        pöörduks mina.

  • Avatar
    Vasta Mari 30. juuni 2016 at 07:28

    Tarbijakaitsesse.

  • Avatar
    Vasta triinu 30. juuni 2016 at 07:25

    Võta selle tüübiga ühendust ja küsi, mis lahendust ta
    pakub. Ja muidugi on sul alati võimalik öelda talle, kui
    ta jälle hullu paneb, et teed talle :head reklaami: või
    pöördud tarbijakaitsesse. Kui vaip haiseb kopitanud
    haisu järgi, järelikult see hallitab ning on väga kahjulik
    kogu te perele. Loodan, et inimene on vähe mõistlikum
    , kui eelmine kord ja peseb vaiba PUHTAKS lõpuks 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 07:25

      Kiri saadetud, eks ma ootan vastust. Hea reklaam on talle vist juba tehtud 😀

      • Avatar
        Vasta triinu 30. juuni 2016 at 08:46

        A

        • Avatar
          Vasta triinu 30. juuni 2016 at 08:46

          Aga keegi ei tea ju veel, kes nii suurepärast
          teenust pakub 😀

          • Mallukas
            Mallukas 30. juuni 2016 at 08:48

            Noh, seda jah 😀

  • Avatar
    Vasta C. 30. juuni 2016 at 07:23

    Tere

    Soovitan osta survepesur ja pesta
    vaipa soojal suvepäeval ise :).
    Pärast oleks hea, kui saaks kuskile
    rippuma panna. Sünteetiline vaip
    kuivab väga kiiresti. Pole kordagi
    vaipa keemilisse viinud. Pesen iga
    suvi ise. Survepesur on üldse üks
    kasulik asi, millel mitmeid
    funktsioone: nt. autopesu, aiamööblit
    saab pesta jne.

    C.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 07:28

      No selle pärast ma tellisingi TEENUST, et mul a) ei ole survekat b) ei viitsi ise tegeleda ja pesta ja otsida, kus kuivatada 🙁

  • Avatar
    Vasta Anne 30. juuni 2016 at 07:23

    Tagantjärgele tarkus on täpisteadus- ehk oleks olnud mõistlik esimesel lubatud päeval telefon enda lähedal hoida ja kõnedele ka
    vastata.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 07:24

      Nad ju helistasid mulle suva ajal, kust ma pidin teadma oma telefoni “lähedal hoida”. Ma ootasin kõnet neljapäeval, seda ei tulnud, siis olin arvestanud, et ju siis peale jaani helistavad. Ja noh, minu mitte vastamine telefonile ei anna õigust mu vaip nädalaks kile sisse kopitama jätta 😀

  • Avatar
    Vasta Jana 30. juuni 2016 at 07:22

    Helista tagasi ja ütle, et vaip haiseb. Las tulevad uuesti
    järele ja toovad tagasu puhta vaiba.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 07:23

      Ma saatsin eile õhtul neile selleteemalise kirja, aga nad ei ole vastanud.

  • Avatar
    Vasta Terje 30. juuni 2016 at 07:16

    Nõu ei oska anda, aga tagantjärgi tarkus – kutsu teinekord puhastajad koju. Ma olen igasuguste keemiliste puhastuste ja asjadega
    oma asju juba ära rikkunud, et mina rohkem ei raatsi küll oma raha asjade hävitamise eest võõrastele maksta.
    Hall või tumesinine vaip sobiks sinna tuppa aga palju rohkem, nii et mis muud, kui uue vaiba jaoks raha koguma 😛 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 07:18

      Jah, ma nüüd tean küll, et sellised kodupuhastajad ka olemas on. Lihtsalt kuna nad probleemideta kunagi ühe vaiba ära puhastasid, siis automaatselt tulid nemad meelde ja kasutasin nende teenust. Aga no krt, mina ei hakka nende pärast endale uut vaipa ostma ju! 😀

  • Avatar
    Vasta Noomi 30. juuni 2016 at 07:14

    noh oleks võimalik kaasaks das õigusabi, kui minu
    mölinast kasu pole ning kindlustus olemas ja nõuaks
    vaiba korda tegemist või uue vaiba kinnimaksmist.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuni 2016 at 07:19

      ma saatsin neile selle postituse lingi, vaatan, mis nad siis mulle kostavad 😀