KODU

selgus, et ma ei oska koristada…

26. august 2016

Ma olen viimasel ajal muudkui koristamisest kirjutanud ja maininud, et ma käin mööda maja klooritan kõike, mida silm seletab. Mul sõbranna kirjutas mulle ja tundis muret, et misjaoks ma säärase keemiaga kodus jauran ja kinnitas, et on palju lihtsamaid vahendeid kodu puhastamiseks. Kuna ta töötab sellises firmas nagu Puhastusekspert, siis pakkus ta välja, et kui ma soovin, siis annaks tal omalt poolt korraldada mulle ja valitud seltskonnale puhastuskoolitus.

Kui ma üdini aus olen, siis ega mul suuri lootusi selle suhtes ei olnud. Ja kuuldes, et koolitus kestab kaks tundi, mõtlesin ma küll, et no mida on kaks tundi üldse koristamisest rääkida? Võtad märja lapi, pesed mustad pinnad ära ja asi ants. Mis siin veel mõelda? Paraku olid need kaks (tegelikult isegi peaaegu kolm) tundi loengut reaalselt nii kasulikku infot täis, et ma ei oska sõnadesse panna. Reaalselt ma ei kujuta isegi ette, kuidas kogu seda infot teile edasi anda, aga ma üritan. Uskuge mind, lõpuks tunnete teie ka raudselt, et te olete terve elu valedes elanud ja jumala valesti koristanud.

Esiteks, mis on teie jaoks koristamine? Mille jaoks te seda teete? Mina isiklikult koristan selle pärast, et mulle ei meeldi pudi jala all, seega on mu lemmik koristusvahend just tolmuimeja. Ma olen neist viimasel ajal palju ka rääkinud, kuid mis oli esimene asi, mis ma teada sain? Et põrandalt sodi kokku saamine on koristamise eesmärgil kõige viimane asi, sest see väike liiv ja tolm põrandal ei tee meile midagi (kui just pole beebisid majapidamises). Ometi on põranda puhastamine esteetiline ja seetõttu kasutame me kõik tolmuimejat, eks?

Ja mis ma teada sain? Et tolmuimeja on lihtsalt kõige tarbetum ese maailmas, sest kuigi ta imeb selle puru kokku, tekitab tolmuimejaga töötamine õhuvoolu, mis ajab laiali toas oleva tolmu ja see võib juba täitsa kahjulik olla. Näiteks mina pole oma ahju pealt vist aasta aega tolmu võtnud, aga iga kord, kui ma tolmuimeja tööle panen, siis ükskõik, kui palju ta väidab “õhku puhastavat” ajab ta mul aastase kõntsakihi tolmu toas liikvele, mis umbes 24 tunni jooksul vaikselt maha langeb. See vastab siis küsimusele, et KUIDAS saab siin nii palju tolmu olla, kui ma JUST tolmu võtsin. Sest enamasti võetakse enne tolmu ja kõige lõpuks tehakse tolmuimejaga põrandad üle. Aga need peidetud kohad, kust sa tolmu võtta ei viitsi või ei taipa, need on just need, mis tuleb eelisjärjekorras ära puhastada, kui sa tolmukat kasutada soovid.

Vaipkatetel tuleb tolmuimejat muidugi kasutada, sest seda muudmoodi puhtaks ei saa. Seega soovitangi enne igalt poolt tolm eemaldada, kui tolmukas tööle panna. Aga tegelikult saab tolmuimeja asendada sellise kummijunniga, mille otsas mikrofiiberlapp. Kui see vääääga õrnalt niiskeks teha, saab sellega mängleva kergusega põrandad tolmust, purust ja karvadest puhtaks, ilma, et sa peaks mingit tolmukat välja tassima. Sama varrega kummijublakas asendab seetõttu kenasti ka harja, mis ka tegelikult sodi õhku paiskab ja eriti midagi ei aita.

DSC_7156

Tolmuimeja ja harja asendus ongi 15 eurine kummijublakas, 3.50€ maksev krõpsuga mopp ja umbes 10-12 euri maksev vars. Mul oli vars endal olemas. Harja küljest võtsin.

Veel sain teada, et sõnapaar “põrandat pesema” on väga eksitav. Sest kuidas sa pesed? Võtad lapi/mopi, teed hästi märjaks ja hõõrud põrandad kokku eks. Põrandad läigivad kenasti, lõhnavad ka, kui vahendit kasutanud oled. Aga mida sa tegelikult teed? Tegelikult leotad sa märja lapiga enda põrandalt lahti sodikihi ja mustuse, ning kui vesi ära aurub, valgub see kiht põrndale tagasi. Kas olete kunagi mõelnud, et just pesite põrandad ära, aga sokid jäävad nagu ikka mustaks? Vot selle pärast jäävadki. Lisaks on inimestel (mul ka) komme kasutada liiga palju põrandapesuvahendit, mis on kleepuv ja mille külge sodil ideaalne külge jääda on.

Te ei usu? Ma ka ei uskunud, kuni Kurmet meile katset näitas. Ta hakkas pesema märja mopiga mu põrandat kohast, kus eile oli seda pesnud minu koristaja ja mina muuseas veel mopiga üle tõmmanud, sest Lotte tegi põranda enne külaliste tulemist mudaseks. Ma arvasin, et ega tal seal suurt midagi koristada pole, aga lapp jäi üsna must. No selge, eks me kõik ole seal ju jalutanud ka. Aga kui ta nüüd selle lapi ära võttis ja ainult kummijunniga selle vee kokku kraapis, mis mu “puhtale põrandale” jäi, oli see SÜSIMUST ja lausa tükkis pori. See kõik oleks sinna jäänud, kui ta poleks põrandat selle kummikaabitsaga kuivatanud ja vett kokku tõmmanud. Ma ausalt kahetsen, et ma pilti ei teinud, aga ma proovin kohe uuesti teise koha pealt elutoas.

DSC_7164

Haha, apppppiiiii!!! Ma päriselt arvasin, et no okei ma proovin, sest ma eilse testi ajal ei taibanud pilti teha. Kuna eilne test tehti terrassiukse juures, kus on kõige rohkem jalanõudega liikumist ja Lotte karvu, siis ma eeldasin, et näiteks esiku ukse juurde viiva läve juures olukord nii hull olla ei saa. Pesin siis praegu märja lapiga selle koha kenasti üle ja kui see tundus puhas ja et tavaelus ma nüüd liiguks koristamisega edasi, teadmisega, et ma olen selle koha ära puhastanud, võtsin ma selle kummijublaka ja tõmbasin pestud koha kuivaks. VAADAKE, MIS SEALT TULI!!!!! Apppi. Ma ei saa aru, kuidas see võimalik on.

Või noh, saan, sest eile mõistsin ma seda, et ma elan rämedas sitahunnikus, ilma seda ise teadmata. Ja ma olen kulutanud tunde ja tunde oma elust koristades jumala mõttetult, ise kõik mustaks jättes. Näiteks alustasin ma alati põrandapesu oma mopiga terrassiukse juurest ja liikusin siis ülejäänud toa poole. See tekitas ainult selle, et ma selle terrassiukse esise sita lohistasin oma märja mopiga toa poole, kuhu see siis hiljem kenasti pesuvahendite abiga põranda külge settis. Ja mina arvasin, et oo, meil on nüüd puhtad põrandad! Jee!

Fuhh…Aga ärge muretsege, ma saaksin suure tõenäosusega teie kodus samasuguse tulemuse, kui te just iga kord peale põrandapesu a) pesuvahendit ära ei loputa b) hiljem põrandaid ei kuivata.

Teate, mis on veel rõve? Et ülipaljud inimesed töötavad koristajana ja neil ei ole tegelikult õrna aimugi, mis moodi efektiivselt koristada. Meie ümber luuakse nn näiline puhtus, aga tegelikult on pinnad siiski mustad ja rõvedad. See kehtib hetkel kallitest restoranidest kuni avalike WC’deni välja, kohe päris tõsiselt. Sest paljud arvavad, et no mis siin koristamises rasket on, aga tegelikult on see päriselt üsna suur teadus, mille märksõnad on see, et VEEGA ei ole midagi teha, parem kergelt niiske lapp, kui ligane kalts käes ja suuremat keemiat vaja polegi.

Mikrofiiberlapp, mis maksab ühe euro, on niiskena parem puhastusabimees, kui kallis poekeemia, mis su pindadele settib ja sodil selle külge haakuda aitab. Jah, tuba võib lilllede järgi lõhnata, aga see pole puhas. PUHAS on su kodu, kui sa oled puhastanud ära lingiümbrused ja lingid (jah, just selles järejekorras, puhtamast mustema poole), lülitid ja puutepinnad. See on tegelikult odav, kiire ja efektiivne, kui sa tead, mida sa teed.

Ja mina enne eilset ei teadnud. Ausalt ütlen, et ma olen ikka veel šokis. MIDA ma üldse enne teinud olen? Kui te mu seda põranda pilti vaatate, siis saate vast aru, miks ma lausa ei tihkagi edasi koristada. Ma ei taha näha, kui rõve mul igal pool on!!! Aga julge hundi rind on rasvane, seega tegin ma endale lubaduse täna esimest korda elus koristada. Teadlikult koristada ja oma kodu päriselt puhtaks teha. Mitte lillelõhnaliseks ja salasitaseks.

DSC_7153

Ma ostsin eile mõned tarvikud ka, et enda koristamist lihtsustada. Näiteks selle lilla kummiasjaga saab diivanilt karvad maha (ja riietelt kah!). See punane on küll koristushari, aga kas te teadsite, et nõudepesunuustik on kõige ilgem asi teie majapidamises ja kvaliteetse harjaga pestes on nõusid ka mugav puhtaks saada. Me ju kõik teame, et bakterite lemmik on söök-soojus ja niiskus, aga ometi kasutame kõik rahumeeli nuustikuid edasi. Uuuuuuhhh…. miks? 😀 Miks ma seda teinud olen? Ja see rohelise otsaga kummijublakas on selle jaoks, et puhastada peale iga duši all käiku vanni klaasuksed, sest parem olla ennetada seda sodikihti, mis tekib seal pesuvahendijääkidest ja kuivanud veejälgedest, kui seda hiljem küürima hakata.

DSC_7152

Ma ausalt tunnen, et ma ei suuda teile edastada isegi mitte killukest seda infot, mis me eile saime, aga käsi südamel, oleme me kõik ääretult üllatunud ja koolitusega enam kui rahul.

“Kui Mallu mind koristuskoolitusele kutsus, siis ma mõtlesin, et okei..veidi igav, aga mis mul ikka targemat teha. VÕIB OLLA saab targemaks ka. Siis ma lugesin kommentaare, kus koolitust väga kiideti ning muutusin juba uudishimulikumaks. Aga no ma ei osanud ette näha seda, et see on tõesti ülimega hea ja ka silmiavav. Peale selle, et ma sain teada, et ma olen üks räpakoll(ära kritiseeri, ilmselt sa ka), siis ma sain teada, kui valesti annab koristada. Ja mis peamine, kui lihtne on tegelikult õigesti koristada, kui sul on õiged vahendid ja vesi. Ja, et sõnad “kallis” ja “keemia” ja “märg” ei kuulu üldse head koristust iseloomustama. Ühesõnaga, aja sõbrad kokku ja telli koolitus, sest lisaks kõigile tarkustele, mis me saime, oli see ka väga meeleolukas õhtu.”

Selliste sõnadega võttis eilse kokku näiteks Kätlin. Aga ka Liis jäi väga rahule: “Läksin kohale kuna uudishimu oli nii suur, et mis seal siis ikka õppida on, koristada oskab ju igaüks. Kuid mis selgus, oli see et olen siiani pea kõik valesti teinud ja et õppida on ikka väga väga palju.  Ja see et kapp on täis puhastusvahendeid, ei tähenda sugugi, et kodu korras on.”

Ma kujutan ette, et paljud nüüd arvavad, et koolitus lõppes sellega, kuidas meile määriti pähe sada miljon kallist toodet, mida meil RAUDSELT vaja on, aga tegelikult oli koolitajal pagassis lihtsalt mõned asjad varuks, sest tegelikult müüakse neid asju vaid profipoodides, mis asuvad Tallinnas ja Tartus. Samas koolitusi tehakse ka väikestes kohtades ja nõnda oleks ju niru Karksi-Nuias vanatädile öelda, et mine nüüd heaga Tallinna, lähemalt sa neid asju ei saa. Muidugi ega tal seal suurt valikut polnud, aga no midagigi õnnestus mul saada. Ega ta absull pressinud, ma ise ei viitsi lihtsalt kuskile minna. Mõned teised soetasid ka endale lappe ja neid kummijullasid. Ja kes kardab, et jube kallis oleks, siis Kurmeti sõnul maksab kogu komplekt koristustarbeid kodu puhtana hoidmiseks umbes 40-50 euri, mis kestavad sul 10 aastat. Seega ei maksa muretseda, et koolituse mõte on sulle kallist kraami müüa proovida, sest nende firma polegi tegelikult ise üldse millegi edasimüüja. Nad tegelevad ainult asutuste ja inimeste KOOLITAMISEGA. Ja no paganama hästi teevad seda.

Koolituse hind grupile on umbes 200 euri, seega ma soovitan kõikidel huvilistel umbes 10 sõbrannat kokku kutsuda ja paar tundi tarka juttu kuulata. Ausalt, te ei kahetse muud, kui vaid seda, et te seda varem ei teinud. Ausalt kah!!! Ma kõlan nagu ma üritaks teid mingisse sekti kutsuda, või et nagu keegi oleks mulle miljoneid maksnud, et ma seda promoksin, aga tegelikult ka ma siiralt tahan, et teil oleks samasugune info, nagu meie eile saime. Selliseid asju peaks tõesti koolis õpetama…Seega kui on soovi enda kodus seda koolitust näha, siis kirjutage info@puhastusekspert.ee.

Kui aga selliseid sõbrannasid nii palju pole (kuigi näita neile seda postitust, küll leiad!) siis võid minna ka avalikule koolitusele, mille hind on 20 euri ja see toimub oktoobris. Loe sellest lähemalt SIIT. Sellised üldkoolitusi nad palju ei tee, seega kes tahab just endale sobivat aega soovitan ikka kamba kokku ajada. Muuseas, 12. okt koolitus on juba täis, seega tehakse lisakoolitus 4.10!

Malluka garantii, et te jääte selle koolitusega rahule. Kui ei jää, siis ma söön oma talvemütsi ära!

Ja minu poolt aitäh eilsele koolitajale ja Puhastuseksperdile ja kõigile, kes kohale tulid. Mul oli super tore õhtu!

Loe ka neid postitusi!

30 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Karin 28. august 2016 at 20:51

    Ma proovisin ka selle kummijullaga põrandat kuivatada, kogunes ainult vesi , mustust küll ei tulnud.

  • Avatar
    Vasta Kelly 27. august 2016 at 13:57

    Mul on praegu täitsa uhke tunne koristaja olla, sest ma teadsin kõiki neid asju , mis siin kirja panid 😀 Jeee! 😀

  • Avatar
    Vasta Annu 27. august 2016 at 08:19

    Offtopic, aga kas tegid särgimeistritele märkuse? Tundub, et nüüd on ‘blogijad’ õigesti kirjutatud.. :p

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. august 2016 at 08:32

      Jah 😀

  • Avatar
    Vasta Rs 26. august 2016 at 15:19

    Arvan, et hea nöuanne – kasutada kindaid. Tolmupyhkimisel portselanilt klaasidelt sellised puuvillased, millel kumminapad (?) Ja muidu pikad kummikindad, millel all siis puuvillased öhukesed.
    Muidu käenahk varsti p*

  • Avatar
    Vasta KKK 26. august 2016 at 14:47

    Minu meelest sama infot koristamise kohta saab ka sellest saatest.
    Tuli lihtsalt meelde, et olen juba kunagi seda kõike näinud/kuulnud.
    http://etv.err.ee/v/elusaated/moistlik_voi_mottetu/saated/c1257ded-6053-440b-be8c-e544616194c2

  • Avatar
    Vasta manny 26. august 2016 at 14:39

    Jah, olen koolitatud, ja täpselt pörandapesu ongi nii, möni on imestanud-et nii kuiva rätiga pesen, olen shokikoolitust siis teinud, näidanud märja lapi pesu-kummilastaga siis yle pöranda ja oi-oi mida ei tule. Tolmu ja pesulappidest kasutan yhekordseid valgeid, meil siin myyakse, aina puhas tulemus ja lapid viskan minema.

  • Avatar
    Vasta Maria 26. august 2016 at 14:25

    Jaaah olen ka kursustel käinud ja teadsin seda küll. Mul isegi mikrokiud lapid kodus, kuigi ausalt ma ei viitsi neid eraldi masinas pesta. Nuh paari lapi pärast ma masinat ei pane käima. Põranda jaoks on mul vee tolmuimeja. Peseb, imeb, kuivatab. Ma ei viitsi selle kummi jullaga mööda põrandat sahmida. Imejal on sama põhimõte. Oehh. Vannituba koristan klooriga. Jaaa tean tean…. Aga kasutan kloori see üldse ainus puhastusaine mis mul on. Lõhn meeldib. Aga muidu jaaa sellised koolitused tasuvad ära küll.

    • Avatar
      Vasta Mannu 26. august 2016 at 16:15

      No kogu kokku siis kilekotti näiteks oma lapid ja siis pesed, kui enam ei ole paar lapikest. Kui mikrokiudu käsitsi pesta, siis ei saa nende kiudude vahelt mustust kätte ja siis nühid lihtsalt mustaga ringi, mis on täiesti mõttetu tegevus. Mikrokiud tahab ikka 60-100 kraadi saada. Ma ei suudaks küll oma käsi sellisesse vette panna ja ära sa ka pane 😉

      • Avatar
        Vasta Maria 27. august 2016 at 09:30

        Üldiselt ma ei karda mustust ja käsi musta vette panna. Mul paar lappi on. Üldiselt ma päevad läbi koristusele ka ei mõtle, aga kodu mul on puhas. Nii palju kui lahe lapse kõrvalt olla saab. Talutav :D. Kindaid ma ka ei kasuta kuigi peaks. Vihkan kindaid. Aga nendest lappidest mul masinat täis ei saa küll. Paar tükki ainult. Tolmulapid. Nõusid pesen ikka käsnaga. Vihkan harja. Aga see on olemas :D. Tegelt peaks wc jaoks ja toa ja köögi jaoks olema eraldi lapid. Aga wc siiamaani pesen käsnaga. Alguses peale koolitusi ma jaaa järgisin neid asju aga nüüd ammu võtan vabalt seda asja. Ära tüütas. Aga jaaa kuna ma olin hooldaja nüüd lastega kodune. Seepärast mustust ei karda. Sest teate nendes ettevõtetes on MUST. Ja kodud pole pooltki nii mustad kasuta mis lappe tahad. :D. Võtke vabalt seda küürimist see ei ole elu :D. Aga kaa kapi otsad ka alati pühin ära. Ja veel üks äge asi on olemas melamiin svamm. Valge svamm. Enamus plekke võtab ära. Aga ärge väga põdege eks teie kõigi kodud on elamisväärsed mikrokiuga või mitte. Aga need koolitused on toredad ja õpetlikud siiski.

        • Avatar
          Vasta Susanne 30. august 2016 at 18:44

          Ma usun, et Mannu mõtles selle “ma ei suudaks küll oma käsi sellisesse vette panna” seda, et ta ei suudaks panna kätt 60 kraadisesse kuuma vette, mitte mustuse sisse 🙂

          Kusjuures voodipesusid soovitatakse ka pesta 60 kraadi juures või enam. Kindlasti on majapidamises veel asju, mida kuumema kraadiga pesta, et saaksid oma fiiberlapid ka hulka visata.

          Aga need švammid on tõesti head, võtavad ära sellised plekid, mida muude asjadega võidki nühkima jääda! 😀

  • Avatar
    Vasta Kreete 26. august 2016 at 13:58

    Appi, mul on ka vist seda samust koolitust vaja! Eriti kui nii saab vähendada kasutatava keemia kogust ja natukenegi midagi ära teha, et seda nii palju loodusesse ei jõuaks. Ma ei taha teadagi mis räpakoll ma olen, kui keegi minu kodus peaks koristamist demonstreerima. Endaarust ma muud ei teegi kui kraamin 🙁

  • Avatar
    Vasta Mann 26. august 2016 at 13:41

    Ma pole kunagi sellist asja teadnu, et see kasulik on aga ma olen pidevalt kuivatanud. Kuidagi on jäänud selline komme, et tuleb pesta, siis niiõelda loputuslapiga üle tõmmata ja siis olen kuiva lapiga ka üle tõmmanud. Jube n*ss on aga siis julgen vähemalt käia seal peal, nii et kohe jälgi ei jääks. Tore teada, et olen midagigi siin elus õigesti teinud, tänks,Mallu !

  • Avatar
    Vasta Kristiina 26. august 2016 at 11:42

    Mul 3 põhiasja koristamisel: *hari * mikrokiuga mopp * ja lapp(tolmu võtmiseks)
    Aga lugedes postitust, siis sain aru, miks ma ei tunne, et kõik korras on, kui olen koristamise lõpetanud-nüüd tean ?

  • Avatar
    Vasta Liisi 26. august 2016 at 11:41

    Väga hea lugemine oli ja tekkis tahtmine masse kokku ajama minna :D.
    Ise kodus koristan nii: mikrofiiberlapiga tõmban tolmud pealsetelt, siis tolmuimejaga ja õrnalt niiske mopiga pesen põrandad. Aknad Kärcheri masinaga ja paar korda aastas suurpuhastusel teen kapiotsad puhtaks.
    On olnud ka hetki, kus teen maja kõik uksed aknad ristseliti lahti- lõõb kõik tolmu maha ja siis hakkan koristama ja kloppima ja põrandalt saan enamus tolmurulle kätte. Olen ka oma tulemust valge kindaga kontrollinud ja on puhas olnud nii põrand, kui kapipealne.
    Kraanikausse ja vanni pesen BIO Kadri pastaga- parim vahend ever 😀
    WC- potti Domestos. Küll aga ei ole ma head vahendit leidnud vanni kaasustelt veejälgede eemaldamiseks. Kare vesi teen nad tuhmiks ja võta Cif või Clin ja viska Cillit Bangi sellega, kui tahad- no puhtaks ei lähe.
    Mina armastan tolmuimejat nii väga, et iga päev käin korra üle- sest samuti ei kannata puru jalgeall- iga teine päev möödaminnes lapiga riiulitelt tolm.

    • Avatar
      Vasta J. 26. august 2016 at 12:22

      Veejälgede eemaldamiseks proovi Kiilto Milki-t 🙂

      • Avatar
        Vasta Evelin 26. august 2016 at 17:34

        Soovitan kaeda meie oma Flora tooteid. Pole nii edevas pakis aga tehtud meie kareda vee jaoks. Ei maksa ka midagi.

  • Avatar
    Vasta Mia 26. august 2016 at 11:33

    Meil tööl tehti ka kunagi midagi sarnast, seal ka see mees tõmbas pestud koha selle kummijullaga üle ja see mustus, mis sealt tuli oli lihtsalt ropp 😀 Peale seda hakkasin kodust võtma igalt poolt tolmu (nt ahjupealne ja kapipealsed ka, mille peale enne ei mõelnud) ja pööran hoopis rohkem tähelepanu sellele, et ukselingid ja lülitid regulaarselt üle tõmbaks jne.

  • Avatar
    Vasta Karin 26. august 2016 at 11:30

    Kustkohast sellist kummiharja osta saab? Ma olen varasemalt juba kursis, et kummiharjaga pesemine on efektiivsem, aga ma lihtsalt ei ole leidnud sellist harja ja neid lappe, mis krõpsuga kinnituksid.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2016 at 11:32

      Mulle meenus, et üks pood pidi olema kuskil Kadaka tee 3 vms – puhastusimport.

  • Avatar
    Vasta Kats 26. august 2016 at 11:06

    Mul on see rohelise otsaga kaabitsa olemas ja kasutan seda ainult aknapesu ajal, aga nüüd saan seda mujal ka kasutada?

  • Avatar
    Vasta K. 26. august 2016 at 10:45

    Olen ise seda sama asja õppinud ja ka enne kooli arvasin, et mis see siis ära ei ole. Aga kui ikka seletati ja näidati erinevaid asju, siis mõtlesin, et ebanormaalne kui valesti saab asju teha.
    Tegelikult on enamikel meist kodus pooled asjad olemas millega koristamine oleks lihtsam ja tulemusrikkam.
    Endal on lisaks mikrokiudlappidele koju soetatud veel erinevad klaasilinad jms vahenid ja tarvikud millega kodu korras hoida.
    Nt peeglite puhastamine toimub minul kodus puhta vee ja klaasilinaga, mis eemaldab plekid ja jäljed samahästi kui klaasipesuvahendiga.
    Lisaks mikrokiudlappidega toimetamisel peab meeles pidama, et neid tuleb pesta õigel temperatuuril ja neid ei tohi väänata.

    Arvan, et iga naine võiks sellisel koolitusel ära käia.

    • Avatar
      Vasta Mia 26. august 2016 at 11:35

      Ma arvan, et iga inimene võiks sellel koolitusel ära käia 😀 Ega see koristamine ainult naiste teema ei ole.

    • Avatar
      Vasta Rs 26. august 2016 at 15:13

      Lisaks
      Ja mikrokiud lappe vöiks olla erinevat värvi, eraldi siis wc pinnad, wc pott, vannituba jne
      M.kiudu pesta ikka pesumasinas aga mitte mingil juhul EI TOHI kasutada LOPUTISVAHENDIT!

    • Avatar
      Vasta Biku 27. august 2016 at 09:18

      Iga naine võiks ära käia? No tule taevas appi 😀 ma ei saa sinusugustest inimestest aru. Kas mehed ei võiks siis osata koristada õigesti?

  • Avatar
    Vasta K 26. august 2016 at 10:39

    Hmm…üldiselt ikka enne tolmuimeja, siis tolmu võtmine ja siis põrandapesu ja põranda kuivatus. Minule kunagi öeldi , et peale tolmuimeja kasutust peavad põrandad olema nii puhtad, et nagu polekski vaja pesta. Kui just plekke pole. Imuriga samal ajal otsikuid vahetades saab ka tõmmata suurema tolmu tasapindadelt ära.

    • Avatar
      Vasta Anneli 26. august 2016 at 17:38

      Tolmuimeja on kindel laks viimane asi mida kasutada, tolmuimejaga ajad kõik tolmu oma majapidamises mis sul on, lendu ju… enne tuleb ikka kõik tasapinnad tolmust puhtaks teha ja mis iganes veel, et tolmuimejal oleks võimalikult vähe õhtu täis saastada jälle. Väiksest peale juba õpetatud asi, peaks loogiline ka olema.

      • Avatar
        Vasta Kätlin 27. august 2016 at 09:13

        Vastupidi armas inimene. Kui sa just iga kord ei tee enne tolmuimeja kasutamist KÕIKI pindu oma elamises puhtaks, siis lennutab tolmuimeja selle laiali. Igasugune tolmuimeja paneb õhu ringlema ja tolmu koos sellega. Ja see langeb kuni 24h peale seda, mis on ka tüüpiline põhjus, miks peale koristamist kiirelt pinnad jälle tolmused on.
        Keegi ei keela enne ka pindasid puhastada, et vähem tolmu lendaks laiali, aga järgmine päev peaks ikka üle tegema. Ja sellepärast ei soovitatudki tolmukat eriti tihti kasutada, pigem suurpuhastusel 🙂

  • Avatar
    Vasta Maria 26. august 2016 at 10:37

    See pidev klooritamine tekitab minus siiani külmavärinaid. Ausõna.
    Ma olen ka olnud igasuguste mikrofiiberlappide usku kui kõikvõimaliku keemia usku. On kohti, kus keemia on ainuõige ja vajalik, aga olmeruumides ei kasuta ma üldjuhul mingit keemiat.
    Sooda ja äädikas ning õiged töövahendid, sellest täiesti piisab.

    Mul on hea meel, et sa oled nüüd valgustatud:)

    • Avatar
      Vasta Kat 26. august 2016 at 12:29

      Mis sooda ja äädikaski muud on, kui keemia 😀