Lasteasjad Mari

midagi raamatusõpradele

27. september 2016

Avastasin eelmisel nädalal Apollosse põgenedes (ikka LHV inimeste eest), et seal olid hästi paljud lasteraamatud ja -mängud ja -DVD’d lausa kuni 70% alla hinnatud. Ja kui ma seal juba olin, siis ostsin Marile ka väikse kotikese kraami. Jajaaa, ma tean, ma ju lubasin, et ma hoian ennast talle asjade ostmisel tagasi, aga ma arvan, et raamatute koha pealt see reegel ei kehti, ega ju?! Neid ei saa iialgi olla liiga palju. Lisaks võtsin kaks DVDl multikat, sest mõnikord me oleme teinud Mariga selliseid multikavaatamisi koos ja üks kassiga multikas meeldis talle täiega. Ehk siis need ka, kes teab.

DSC_8669

DSC_8668

DSC_8667

Ja kelle lapse raamaturiiulist on klassika puudu, siis soovitan ka enne septembri lõppu Apollosse asja teha. Seal olid kõik Lindgreni raamatud olemas ja no igal lapsel peaks ju olema Bullerby lapsed ja Pipi ja Karlsson. Meil on need aga olemas, Lea on kunagi omal ajal need soetanud ja seega meil kenasti alles.

Kes aga poodi ei satu, või minna ei saa, siis e-poes (link) on vist ka enamik neist soodukatest üleval. Samas kohapeal oli minu meelest valik ikka suurem.

Mis teie laste lemmikraamatud on? Maril on hetkel vaieldamatud lemmikud üks kahene komplekt Apollost, mida ma ei leia praegu e-poest, aga maksis 2.99€ ja on suurte piltidega raamat. Ühes lihtsalt pildid, teises numbritega pildid. Need on nii suured lemmikud, et üks tuli isegi spaasse kaasa 😀

Loe ka neid postitusi!

6 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Häli 27. september 2016 at 16:15

    Meie kolmeseks saav tüdruk tsiteerib lehekülgede kaupa peast raamatuid. Leidliku lõpuga lood sari on tal kõik peas, 4 raamatut sõna- sõnalt. Mängib, et loeb, tegelikult on tekst peas. Käime ikka raamatukogust uusi toomas, siis suurest pakist mõned saavad lemmikuks, mõned üldse ei huvita. Enne magama jäämist tahab ettelugemist ja muul ajal ka. Ega poest on normaalse teksti ja heade piltidega raamatuid raske leida. Ettelugemine küll tohutult arendab lapsel keeleoskust, sest mängib omaette praeguses vanuses, eakaaslaste mõju on suhtluskeele arendamisel väike.

    • Avatar
      Vasta Leelo 27. september 2016 at 20:03

      Õige. Ma teen ka nii ja mul vanem poiss oli ka kahe kolme aastaselt parandas mind kui lugesin mõningad kohad mugandustega (sest ammu peas) – ei emme nii on jne Kaka ja kevad, Kartulisalat ja Onu Heino 🙂 Muidugi kõik rong toomase raamatud kättesaadavad. Mm no ja 1 inglise keelse toomase kapsa mis uuskasutuskeskusest ostsin ma tõlkisin lastele eesti keelde..jne. Ma hea meelega loen oma lastele ja vahepeal küsin niisama mingeid seonduvaid asju vahele.

  • Avatar
    Vasta Katu 27. september 2016 at 14:52

    Minu 2-aastase poisi suured lemmikud on Hunt ja 7 kitsetalle ning 3 põrsakest. Niisamuti fännab Leidliku lõpuga lugude sarja. Viimasel ajal on hakanud huvi tundma pikemate juttude vastu ja nii on meil siis käibel ka igasuguseid talulugusid, poiste jutte jne.

  • Avatar
    Vasta k 27. september 2016 at 14:17

    Mu kahene vaatab küll oma raamatuid sada korda läbi. Enne lõunaund ja enne õhtuund kindlalt ja vähemalt korra päevas laseb kogu hunniku läbi. Meeldivad loomad, masinad ka muumid. Numbreid ja tähti meeldib ka vaadata. Tänu neile korduvatele vaatamistele on sõnavara tublisti arenenud. Raamatukogust veel ei julge võtta, otseselt ei lõhu aga raaamtud kapsastuvad tempokalt. Tulevikukus kindlasti laenutame. Apollost võiks läbi käia küll.

  • Avatar
    Vasta Maris 27. september 2016 at 13:26

    Minu 4.a lapsele meeldib väga Shirley Barberi “Ootamatud külalised”. Pildid on meeletult ilusad ja sealt on hea otsida nt tuukrimütsiga tigu või kanderaamil röövikut, ehk siis piltidele on peidetud vahvaid elemente, mida laps saab otsida.

  • Avatar
    Vasta J 27. september 2016 at 11:00

    Meie käime hoopis raamatukogus lasteraamatuid laenutamas. Seal on nii palju raamatuid ka kõige pisematele, olin ise täiesti üllatunud, et ka laste pildiraamatud ja nö beebiraamatud on seal olemas. Kahe-aastased lapsed ju vaatavad nii paar korda raamatu läbi ja siis uusi vaja 🙂 Meie poisi uued lemmikud on need “find Waldo”-tüüpi raamatud.