0
LAPSED

beebindusest ja ilusast elust

11. oktoober 2016

Eile ootasime ämmakat ja mina tundsin ennast äkki jube nigelalt. Käed hakkasid värisema, pea käis ringi, külm, uni. Jäingi pooleks tunniks Lende kõrvale põõnama ja kui ämmaka saabudes ta beebi üles ajas, siis kostus… no ikka hirmus kriiskamine. Ma ei tee nalja, kui ma ütlen, et ma pole elusees ühtegi beebit niimoodi röökimas kuulnud. Ta läheb nagu nullist sajani mingi kolme millisekundiga. Jätab vahele igasuguse tasase kaeblemise, kohe ikka täie rauaga annab teada, kui midagi ei meeldi.

Igatahes olin ma just ärganud ja nii külm oli, nina kinni, ohatis tegi haiget, nibud valutasid, jalgevahe kipitas, süda oli natukene paha, janu, külmavärinad ja siis see kohutav röökimine tekitas mulle tunde, et ma hakkan ise ka nutma. Kuidagi selline läbikukkunud inimese tunne. Rebenenud ja valutav ja vihase beebiga ja lisaks hakkasin ma mõtlema, et raudselt nüüd ma ei leia aega veel Marile ka nii palju ja üldse tundusin ma endale korraks mingi mõttetu tondina ja selline kurbuselaine tuli peale.

Ma olin ju harjunud beebiga, kes aina sööb ja magab, nagu Mari oli. Lemps aga tahtis kogu aeg tissile, tegi seal mulle jubedalt haiget, magas natukene (süles, sest maha panna ei saanud) ja siis ärkas röökides ja tahtis jälle süüa. Selle hetkeni oli see nagu kuidagi lihtsasti üleelatav olnud, aga miskipärast just siis, kui see ämmakas teda lahti kooris ja ta röökis ja isegi ämmaemand kommenteeris, et issand kui kuri beebi, siis mul hakkas nii kahju endast. Mida ma seekord valesti tegin?

Neelasin pisarad ja rääkisin ämmakale, et lapse imetamisvõte on vist vale, et mul on hirmus valus ja üldse kaeblesin talle natukene enda hädasid. Selgus aga, et meiega on siiski kõik korras, kaalu oli siis veel natikene langenud, aga täpselt normi piires ja arsti sõnul olla kõik ideaalne. Ta lisas ka, et mul on piimapais tulnud. Ma ei saanud aru, et millest ta räägib, sest mina küll mingit paisu ei täheldanud, aga ta kinnitas, et kohe-kohe paistetavad mu tissid nii üles, et ise ka ei usu. Soovitas lapsele süüa anda, et ta saaks ka võtet kontrollida ja tõesti – beebi ainult neelatas ja piima pahises lausa suunurkadest välja. Oligi vahepeal selle uinaku käigus piima tulnud ja kuiiiidas veel.

See on lihtsalt imeline, sest nüüd ongi täpselt nii, et puugin Lendekese piima ääreni täis, siis ta magab paar tundi ükskõik, kus ma ta panen, sööb jälle, magab ja noh, muidugi kakab vahepeal mehemoodi. Piimast mul puudu pole ja vaikselt hakkab see pussitamise tunne imetamise ajal asenduma vähe teravama noaga pussitamisega, nii et progress seegi. Ainult ma pean ise jälgima, et ma rinnale panemise alguses kuskilt lapse kehaosast kinni ei võtaks, sest ma võin kogemata valusööstuga oma haaret suurendada ja kogemata haiget teha. Endale olen küll teinud, sest see on ikka üks räme valu, ma pean tunnistama.

Mähkmevahetusega ja nabapuhastamisega tegeleb Kardo, sest a)ma ei taha tõusta b)ma ei julge teda ta väikestest jalgadest tõsta ja üldse teda väga väntsutada. Ma kardan teda kogemata pooleks murda, ta on ju niiiiii väike. Jalad nagu väiksed rootsukesed all. Õnneks Kardo on julgem ja tal pole selle vastu midagi – ümiseb titale ja vahetab nagu vana ekspert neid riideid ja mähkmeid.

DSC_9366

Ja kui ma eile lõuna ajal ennast läbikukkununa tundsin, siis õhtul tundsin ma ennast nagu supermom, sest kui Kardo kaks tundi tulutult oli Mari magama pannud, andsin ma talle täis söödetud beebi ja läksin panin Mari 10 mintsaga magama. Naljakas oli teda kaisutada, ta tundub niiiiii suur ja päris inimene! Selle ajaga hakkas beebi muidugi miskipärast nutma ja selle vaigistas jälle minu kaisu sisse saamine. Ehhe, ma olen ikka selle maja kõikide lemmik. Jehhuu!

Täna öösel ärkas Lendeke vaid kaks korda, kui ma ei eksi, aga nüüd ta nagu ei hakkagi kohe esimese asjana röökima, nagu keegi teda tappa tahaks, vaid on natukene oma märku andmistes leebem, mistõttu sain talle enne tissigi suhu, kui ta oma kisaga Mari üles ajada jõudis. Väiksed võidud igas päevas öös.

Seega ma saan öelda ikkagi, et mul on suht ühesugused tütrekesed. Eriti täna hommikul, kui ma kuulasin Mari protesti lasteaeda mineku suhtes. Ma saan aru, kust Lende oma kõva häälega kisamise geeni saanud on.

Ühesõnaga, kui minu keha lõpetaks mu ümber lagunemise ja ma saaksin oma beebilõhna nuusida ja oma tütrekesi korralikult musitada, siis oleks mu elu juba ideaalilähedane. Ah, who am I kidding, see on juba praegugi ideaalne! Kellele ikka seda lõhnataju ja valuvaba tutti vaja on. Elu peabki ju natukene väljakutseid ka pakkuma 😀

DSC_9368

img_0720-2681013

dsc_9361-6771140

Aeg läheb edasi, aastad vihisevad mööda, Elionist saab Telia, puldid lähevad väiksemaks, aga minu üsast tulnud beebid on ikka da best! Ma isegi mõistan, miks inimesed mingi 13 last saavad. Nad on armastuse narkomaanid! Või beebipehmuse narkomaanid. Igatahes parem see, kui heronarkomaanid!14646705_1102634773107116_1081511414_o

Loe ka neid postitusi!

55 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Kertu 12. oktoober 2016 at 11:02

  Heips.
  Kui sul tundub, et piima jääb ülegi, äkki mõtleksid piima annetamise peale.
  Enneaegsed beebid oleksid selle üle kohutavalt õnnelikud kuna RPA võib nende pisikeses soolestikus eluohtlikku põletikku tekitada.
  Või kui ei, siis äkki lihtsalt mingi blogi post teha, kus piimadoonorlusest rääkida võiksid.
  See doonorluse protsess on tegelikult imelihtne 🙂

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 12. oktoober 2016 at 11:03

   Mul sõbranna on seda teinud ja see on tõesti tore asi, aga hetkel ma oma valutava ihuga ei suuda küll mõelda sellele, et hakkaksin mingit lisaülesannet siin elus endale võtma. Ehk vaatan ja mõtlen kuukese pärast sellest teemast uuesti.

   • Avatar
    Vasta Kertu 12. oktoober 2016 at 17:09

    Ma ka Taanis tegin seda. Õnneks ei pidanud kohe lapse sünniga juba pumpama hakkama ja doonordama:D 8 nädalat peale sünnitust oli viimane aeg end sinna nn kirja panna (ma isegi ei tea miks 8nd peale sünnitust see max aeg on).
    Kusjuures Taanis on veel eriti mugav. Korra nädalas käib “piimamees” võtab su pudelid ja annab uued vastu.

 • Avatar
  Vasta Bella 12. oktoober 2016 at 09:23

  Meie pisike karjus täpselt samamoodi, nii kui silmad avas kriiskas meeletult. Alguses oli raske üldse kusagil käia, sest kohe kui silmad avas kostus sealt karje. Isegi arst imestas kui kõvat lärmi võib üks väike beebi teha?aga nüüd kuue kuusena pole probleemi ja nii äge kui ärgates kaks väikest silma ringi uudistavad?

 • Avatar
  Vasta K 11. oktoober 2016 at 23:51

  Mul on vanem laps küll natsa vanem (5) aga tema pealt ma nägin, et mingit happy family mängimist ei tasu esimestel päevadel loota. Ma jätsin ta ka lasteaiast koju, et kõik saaksime koos olla aga reaalselt ta koguaeg hüüdis “emme, tule siia”, “emme, tule mängima” ja ma pidin koguaeg “ei” ütlema, sest ma imestasin uut titte. Lõpuks ma nutsin ja igatsesin oma suuremat last nii väga. See oli täielik õnnistus kui mu ämm hakkas suuremat last päevasel ajal enda juurde võtma. Nüüd noorem laps peaaegu 3 kuune ja ma küll ei usu, et neil kummalgi mingit õe-venna sidet ja armastust nüüd sellepärast vähem oleks, et tüdruk mul ninapidi juures ei istunud ja igavusest lakke ei vaadanud esimestel nädalatel. Väga tubli oled. Algus on keeruline ja kass kerge tulema aga iga päevaga läheb lihtsamaks:) väga armas perekond olete!

  • Avatar
   Vasta K 11. oktoober 2016 at 23:52

   Imetasin*

 • Avatar
  Vasta Kessu 11. oktoober 2016 at 22:28

  See on tõesti naljakas, kuidas siis, kui uus pesamuna koju saabub, kasvab emme tibulinnu hetkega su silmis suureks- täpipealt nagu Alice Imedemaal. See on ulmeline tunne- KUIDAS sa nii SUUR oled??

 • Avatar
  Vasta Kris 11. oktoober 2016 at 20:35

  Ei jõudnud enne soovida, aga palju palju õnne ja ole tubli!) Sa saad hakkama!

 • Avatar
  Vasta Marilee 11. oktoober 2016 at 19:37

  Oh, kui armas ta Sul ikka on. Oi, kuidas tahaks ka teist beebit. Loen Su postitusti ja itk tuleb peale… Sulle ja Su perele palju-palju õnne ja mõnusat nautimist! Küllap ka tervis peagi naaseb ja siis on kõik mega pöörfi, mitte et juba ei oleks. 🙂

 • Avatar
  Vasta Annika Pärtel 11. oktoober 2016 at 18:51

  Mallu, kas see baby nest on asja eest? Pole kahe eelneva lapsega kasutanud, aga mõtlesin, et äkki nüüd õmbleks…

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 11. oktoober 2016 at 18:54

   Mulle meeldib, kuidagi turvalisem tunne 🙂

   • Avatar
    Vasta Annika Pärtel 11. oktoober 2016 at 19:23

    Hmm, siis vaja kangapoodi tuuseldama ikka minna… mõtlesin ka just, et kui 1 vastsündinuga on lihtne, no ta ju ei pane jooksu kuskilt voodi või diivani pealt- siis teiste laste olemasolul ikka veidi turvalisem, kui beebi on nö millegi sees…

 • Avatar
  Vasta nööp 11. oktoober 2016 at 18:37

  Oh, see lõpp on nii õige! Ma olen oma esimesest täiesti sõltuvuses ja jagan emotsioone.

 • Avatar
  Vasta kt 11. oktoober 2016 at 18:23

  9 kuu parast on Eestis beebibuum 🙂

 • Avatar
  Vasta Enely 11. oktoober 2016 at 17:26

  Sa kirjutad kõike nii ehedalt,et kõik see tuleb meelde( reaalselt tunnen seda nibuvalu) ja kahe kuu pärast ootab see mind ees. Siiani oli kõik nii fun aga nüüd on see küllalt hirmus juba. Edu Su perele ja rahulike öid!

 • Avatar
  Vasta Janet 11. oktoober 2016 at 17:21

  Minu kadunud mamma (minu tütre vanavanavanaema), ütles alati, kui kuulis last nutmas, et nutt teeb häälepaeltele head 🙂

 • Avatar
  Vasta kristi 11. oktoober 2016 at 16:33

  Nii lahe 🙂 palju õnne teise tütrekese sünni puhul! Ma millegi pärast 3D UH foto järgi eeldasin, et Lende tuleb üsna Mari moodi, aga praegu tal ikka täitsa oma nägu. Huvitav, kas juuksed lähevad heledaks või tumedaks? Kas Maril olid alguses ka tumedad?

 • Avatar
  Vasta mina 11. oktoober 2016 at 16:32

  Ma olen lugenud, et kui beebid palju nutavad, siis treenivad oma häälepaelu ja pärast tuleb kõne ka kiiremini. No kas see paika peab aga samas väga ebaloogiline ka ei tundu. 🙂

  • Avatar
   Vasta bahh 11. oktoober 2016 at 17:11

   Jajaa.. Ja kui ei nutagi tuleb tumm? 😀 mida vähem laps nutab seda parem. Ei kahjusta närvisüsteemi jne.

 • Avatar
  Vasta Aire 11. oktoober 2016 at 16:28

  Pisar tuleb koos beebipalavikuga?? Siiras rööm ja pisarad käsikäes.

 • Avatar
  Vasta bahh 11. oktoober 2016 at 16:22

  Miks sa Mari koju ei jäta? Olen kuulnud, et suurem laps tavaliselt ikka hoitakse mõnda aega eemal lasteaiast, et haiguseid koju ei tooks.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 11. oktoober 2016 at 16:25

   No ma küll sellist asja kuulnud ei olnud 😀

   • Avatar
    Vasta Mari 11. oktoober 2016 at 17:24

    Esiteks haigused, a hullem probleem, et Mari ehk tahaks ka beebiga harjuda? Nagu tõrjutud väike laps 🙁

    • Mallukas
     Vasta Mallukas 11. oktoober 2016 at 17:45

     Sellisel juhul on ta juba ammu “tõrjutud” ju, arvestades, et ta on päris kaua lasteaias käinud 😀 Ma arvan, et ära põe, me ka ei põe.

     • Avatar
      K. 11. oktoober 2016 at 18:07

      Kusjuures üldse mitte paha pärast aga meil soovitasid kasvatajad ka esimese lapse 2 nädalaks koju jätta 🙂 Ja siis käisime veel mingi pool aastat poolikuid päevi.
      Suurem harjus tänu sellele väikese õega väga hästi ja mingit armukadedust ei tekkinud 😉 Niiet mina soovitaksin ka mõelda sellele variandile.

     • Avatar
      Mari 11. oktoober 2016 at 18:21

      Ei, varem plndju teist last ja plndtõrjutust.

   • Avatar
    Vasta Leen 11. oktoober 2016 at 21:13

    Soovitatakse küll, jah. Mõtlesin lugedes sama, a ei viitsinud ise teemat üles võtta.

 • Avatar
  Vasta Katriin 11. oktoober 2016 at 15:47

  Mallu minul aitas valutava tussu (kuna sain ikka korralikult õmmeldud ) selline asi jahutab ka mõnnalt xD https://apteek.apotheka.ee/product/4543/bionect-silversprei-50ml

 • Avatar
  Vasta Laura 11. oktoober 2016 at 15:39

  Võiks öelda tean mida tundsid kui ämmakas tuli mina tundsin sama,hirm,valus jms kuid kõik on talutav 🙂

  Väga ilusti kirjutatud ja soovin jõudu ja jaksu 🙂

 • Avatar
  Vasta liina 11. oktoober 2016 at 15:32

  Mul enda beebi pole veel 1,5 kuudki vana, aga juba vaatasin kadedusega, kuitibatilluke on vastsündinu. Kasvavad ikka mega kiirelt! Ja naudi seda lõputult magavat beebit, ka see on väga kiirelt mööduv nähtus 😀

 • Avatar
  Vasta Ly 11. oktoober 2016 at 15:29

  Sa lapsele lutti oled proovind anda?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 11. oktoober 2016 at 16:23

   Korraks eile ahastusega proovisin, aga hetkel ei näe ikkagi vajadust toppida. Ta nii väike veel

   • Avatar
    Vasta Mehhh 11. oktoober 2016 at 16:48

    Nii väiksele nädal ei tohiks kindlasti lutti anda, lausa kuu ei soovitata. Imemisvõte võib valeks minna

 • Avatar
  Vasta E4 11. oktoober 2016 at 15:22

  Lol @ pultide pildid 😀 Eks elion ka arenenud selle kolme aastaga 😀

 • Avatar
  Vasta Kaisa 11. oktoober 2016 at 15:18

  Väga armas beebi, Lendet vaadates tuli endal ka isu peale, kuigi ma ei tea, kuidas selline väike kodanik enda ellu uuesti saada? 😀 Rase ma ei viitsi olla ja sünnitada ei julge ka 😀 Seda enam, et esimene oli plaaniline keiser. Aga tahaaaks!

 • Avatar
  Vasta E 11. oktoober 2016 at 15:18

  Mallu, palun võta see reklaam maha, et kui tekstile vajutad, hüppab mingi leht lahti. See on KÕIGE tüütum ever!

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 11. oktoober 2016 at 15:21

   ma ise ei saa midagi võtta kahjuks 😀

   • Avatar
    Vasta E 11. oktoober 2016 at 15:29

    Miks ei saa? See on ju SINU leht ja sinu otsused! 😀

    • Mallukas
     Vasta Mallukas 11. oktoober 2016 at 16:23

     Sest ma ei saa muuta ÜHE reklaami olemust, kui mul on reklaamifirmaga aastane diil 😀

  • Avatar
   Vasta Lily 11. oktoober 2016 at 15:56

   adblock

 • Avatar
  Vasta Kristel 11. oktoober 2016 at 15:16

  Sa ajasid mind nutma! Rasedale ei tohi vist beebisi näidata! Ja mina täna oma blogis kirusin, et ma olen ikka loll, et arvasin, et kahega hakkama saan. 😀 Nüüd tahaks juba kõhubeebit oma kaissu.
  Nii armas on lugeda ja vaadata, kuidas beebiemmed räägivad, no oeh! Ma mäletan, et kui Markuse ära sünnitasin pea kolm aastat tagasi, siis olin ma valmis võhivõõraga ka sünnitama kaasa minema, et näha kas ma olen kõiges ainuke ja kuidas see ime ikkagi sünnib! No ausalt! Igale rasedale elasin ma sedasi kaasa, et tundsin end jälle rasedana. 😀 Mina muidugi sünnitust ei karda, miks? Ma ei tea, sest ma mäletan ikka veel kui valus see oli ja kuidas minutid tunde meenutasid. Kuidas ma arvasin, et ma ikka pole see naine kes hakkama saab ja kindlasti ei mahu ta minu seest välja.
  Aga vapper naine oled! Sa mõjutad oma eluga nii paljusi noori naisi ja emasi, et mul on õnn olla ka üks nende seast. Sest kohutav oleks, kui populaarne postitaja oleks mõni beebivihkaja nagu see hiljutine teema, et on lastevihkajate grupp kusagil! Tere tore eksole!
  Oi.. ja ma tean seda tunnet kui vaatad oma last ja mõtled.. mul tuleb see paganama hästi välja.. kui vaid koguaeg oleks lilled ja suhkrumanna, siis ma vist saaks ka terve elu lapsi ja külvaks nad armastusega üle!

  Sul on ilus pere! Jõudu sellel kaunil teel, sest 2 tütart, usud või ei, kunagi on suurem hingeõnnistus kui hetkel. Sest neist kasvavad noored kaunid, targad naised ja sinust saab nende eeskuju ja parim sõbranna. Minu ema laused! 😉

 • Avatar
  Vasta Anastassija 11. oktoober 2016 at 15:15

  Palju õnne teie perele uue ilmakodaniku puhul!!! ?

 • Avatar
  Vasta Kat 11. oktoober 2016 at 15:14

  Meil ka pilt tehtud võrdlusena Elioni puldiga 🙂
  Kõik tundub niiiii tuttav, kuigi peaaegu 2a möödas! Aga no järgneva 2a jooksul loodan seda uuesti kogeda……loodetavasti und armastava beebiga!! Minu plikat pole unega õnnistatud. Juba beebist peale ta arvab, et uni on nõrkadele!

 • Avatar
  Vasta J. 11. oktoober 2016 at 15:10

  See beebipesa on nii ilus!
  Kapsalehti ikka panid rindade peale? 😀
  Juba eile küsisin aga täna sain vastust kas sa tõesti ei tee Marile nüüd vãikse puhkuse, et ka tema uue elukorraldusega harjuda saaks? Kardo on sul ju abiks? Teadjad võiksid kommenteerida kas see on suuremale lapsele vajalik? Olen igalt poolt lugenud just seda, et tuleb just suuremat last tunnustada, talle asju kinkida, tal puhata lasta sest talle on see muutus emotsionaalselt suurem kui paista võib ? ma ise veel selle probleemi ees ei ole aga vãga-väga ootame neid “muresid” 🙂

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 11. oktoober 2016 at 16:27

   Kapsalehti polegi veel pannud, kuigi kapsas on külmas. Tänks meelde tuletamast! Aga Marile puhkuse tegemisest ma veel mõelnud polegi nagu. Ta alles hakkas enam vähem inimliku tujuga lasteaeda minema, ei taha päris seda ka ära rikkuda. Lisaks see, et ma valmistaks talle suht terve päeva pettumust, kui ma ei saa iga tema kutsumise peale kaasa joosta ja mürada jne, parem võtan ennast rohkem õhtul kokku, et talle ei jääks kohe muljet, et beebi saab nii palju rohkem tähelepanu.

   • Avatar
    Vasta Mari 11. oktoober 2016 at 17:35

    Ei ole Marile vajalik lasteaiapuhkus. Tema elus on Lende tulek nagunii tohutu suur muutus ning miks peaks ta elu veel muutma? Tal on oma rutiin, ja seda tuleks järgida, samana hoida. Ehk siis käigu lasteaias nii edasi nagu käib. Haiguseid toovad lapsevanemad poes käies palju rohkem koju kui Mari lasteaiast.
    Pluss, nagu ma olen saanud, siis Marile arstide poolt on just soovitatud lasteaias käimist, nii et miks peaks tema arengu pausi peale panema koju jätmisega.

    • Avatar
     Vasta J. 11. oktoober 2016 at 18:04

     Esimene pool on täitsa hästi seletatud sul küll aga teine pool kommentaarist paneb mind kulmu kergitama. Naeruväärne on arvata, et nädal-kaks puhkust mõjub Mari arengule halvasti ju? Ka tavaarenguga lastel on puhkepäevi ja ei toimu ju siis kohe taandareng 😀 ja ega puhkus ei tähendaks ju vangis istumist, kus keegi Mariga ei suhtleks, vaid oma vanemate ja õekesega ajaveetmist ?

     • Avatar
      Mari 11. oktoober 2016 at 18:53

      Ma ei olegi öelnud, et puhkus mõjuks halvasti aga kui lapsele on vaja suhtlemist teiste lastega, mänge, rutiini jne, siis seda ta kodus olles ei saa ju. Seda enam, et Mallu ise praegu on haige ja taastub sünnitusest. Tal on vaja aega, et ise vastsündinuga kohaneda. Selle kõige kõrvalt ta ei jõua ju Mariga arendavaid mänge mängida, väljas/külas käia jne. Tal ongi praegu vaja seda puhkust ja Lendega koos lebotamist. Ning Marile ju iseenesest lasteaias meeldib. Miks peaks ta siis kodus olema ja ainult Kardoga suhtlema? Nagu Mallu ise ka ütles, kui ta jääb Mariga tegelemisest kõrvale, võib Mari hakata tundma konkurentsi. Seega ongi kõige parem, et Mari on päeval lasteaias, õpib–mängib-areneb (iga laps areneb lasteaias) ning õhtul/nädalavahetustel siis saavad nad kõik koos olla.

      Ja lisaks, ma ei öelnud, et ta ei või teha mõnda puhkepäeva vaid, et käigugi edasi nii nagu siiani. Näiteks kui ta on siiani lasteaiast saanud nädala sees ühe puhkepäeva, siis olgugi nii edasi. Oluline, et talle jääks tema rutiin.

    • Avatar
     Vasta M 12. oktoober 2016 at 09:23

     Kôigepealt – ônnesoovid Mallukale!!!

     Nôus Mariga, meie vanem tüdruk (tol ajal neljane) käis samuti lasteaias edasi, kui teine tüdruk sündis. Mina olin beebiga kodune. Rütm jäi samaks ja mingit amukadedust ei tekkinud. Alguses oli suurem laps lihtsalt veidi tundlikum, see kestis 2-3 nädalat. Katsusin tema abi küsida beebi mähkmete vahetamisel (nt riiete ja mähkmete toomine) jne. Pöörasime palju tähelepanu samuti sellele, et môlemad vanemad saaks suurema lapsega eraldi mängitud/tegeletud pärast lasteaia päeva. (Kui nt isa vannitas beebit, sain mina suuremaga lauamänge mängitud :). Samuti jätsin mônikord beebi isaga koju ja läksin suuremaga nt parki jalutama.
     Jôudu-jaksu teile neljakesi kohanemisel!

 • Avatar
  Vasta Katrin 11. oktoober 2016 at 14:57

  sa ajad oma jutuga mulle titeisu peale 😀 vahepeal oled ka ajanud, aga siis ma olen kõik ikka ära blokkinud vahelduva eduga ja mõelnud, et nii palju on teha ja käia ja see lapsesaamine las ootab, see meeletu vastutus jne…
  Aga nüüd paar päeva ei saa kuidagi sellest mõttest enam lahti ja sa ei tee ka asja kergemaks! 😀 viimane on nali, muidu 🙂 Kirjuta ikka, jube äge on neid armsaid postitusi lugeda.

  ja nüüd ma ütlen/kirjutan esimest korda – jah, ma tahaks ka titte! 😀 ta võib nüüd tulla, ma olen valmis. Vist… 😀

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 11. oktoober 2016 at 16:28

   No aga pane hakkama siis! 😀

 • Avatar
  Vasta Anneli 11. oktoober 2016 at 14:46

  Need väiksed beebsud on ikka nii nunnud. ? Neid pilte vaadates tekib veel suurem tahtmine ise ka juba rasedaks jääda. ☺

 • Avatar
  Vasta Kaire 11. oktoober 2016 at 14:45

  Nii mõnus lugemine. Sa oskad ikka nii vaimukalt kirja panna. Meenub enda imetamise alguse aeg. Rütmi sisse saamine võtab pisut aega.Jätka samas vaimus!

 • Avatar
  Vasta Gerda G 11. oktoober 2016 at 14:41

  Kui armas 😀

  Tore kuulda, et ainult paremaks läheb !
  Palju palju jaksu ja armastust teile sinna 😀

 • Avatar
  Vasta Hele-Mai 11. oktoober 2016 at 14:39

  Nii armas väike Lemps.?Aeg möödub kiiresti.Mul on kodus 10 aastane tytar ja kohe 1 aastaseks saav poiss ,Sinu sünnituslugu lugedes ja vaadates tuli endale kõik meelde mis pea aasta tagasi oli.Jõudu ja jaksu Teile sinna.Musi-Kalli.?