TESTIN JA ARVUSTAN

mmm…kalamaksaõli?

23. oktoober 2016

Iga sügis, kui õues läheb pimedaks ja jahedaks, tekib mul tunne, et peaks kuidagi oma organismile midagi lisaks andma. Kaua see vaene hing ikka coca ja kommide najal elama peaks. Kraanivee joomise projketi raames proovin küll coca tarbimist kõvasti vähendada ja heaks alguseks on seegi, kuid mõni aeg tagasi hakkasime tegema ka midagi, mida ma arvasin, et ma ei tee mitte kunagi – me hakkasime terve perega võtma kalamaksaõli. Ma tegelikult proovisin alustada juba rasedana, sest see on raseduse ajal ka jube kasulik, aga ma lihtsalt ei suutnud öökimata seda paraku teha.

Muuseas, öökima ei ajanud mitte maitse, vaid see konsistents. See on ju puhta õli. Maitselt on ta kas üsna maitsetu, apelsini või sidruni mekiga. Neid on poes päris mitmeid erinevaid. Mul on kõik kolm olemas ja hoian ma neid kenasti külmkapis, sest jääkülma lusikatäit õli on kergem neelata, kui sooja õli…õõõh. Ma ükspäev andsin Kardole lusikatäie sooja õli, jessas, kuidas ta alles võdistas ennast rõvedusest.

Samas kui ma omega 3 kohta uurisin, siis tundus, et seda on siiski tarvis võtta, sest see on nii kasulik ja sisaldab miljonit erinevat head asja. Näiteks D3-vitamiini, mis aitab kaasa tugevatele kontidele ja immuunsüsteemile. Selle pärast soovitakse seda anda ka lastele. Isegi imikutele. Ma küll ei tea, kui vanadele imikutele, aga kodukal on kirjas, et mida varem sa last selle õlise tekstuuriga sa last harjutad, seda paremini ta vedu võtab.

Kes üldse õli võtta ei taha, siis saab neid kapslitena ka võtta, aga ma ei suuda meelde jätta 3x päevas kapsli võtmist, seega surun selle lusikatäie korraga alla ja on üheks päevaks ühel pool sellega. Ega see meeldiv ei ole, ausalt. Aga noh, natukene aega proovin vastu pidada, sest haigeks ma küll jääda ei taha!

Rohkem infot kalaõli omadusest leiad siit!

dsc_9812-2706486

Kas teie olete kunagi kalamaksaõli võtnud? Ma tean, et paljudel on mingi õudne lapsepõlvemälestus sellest, aga mulle lapsena seda küll keegi kunagi ei toppinud, seega ei ole ma selle kalamaitselise õliga enne kokku puutunud. Tänapäeva omad ei ole nagunii enam kalamekilised.

Loe ka neid postitusi!

66 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Andra 24. oktoober 2016 at 13:25

    Kalamaksaõlis on küll D vitamiin sees,aga niivõrd vähe.Ainult 10 mikrogrammi(beebidele mõeldud tilkades sama palju). See pigem selleks,et muud kasulikud ained imenduksid. Suvel ju päevaseid norme tõsteti 100 mikrogrammini.
    Ise pole kalamaksaõli kunagi võtnud,just maitse pärast. Septembrist-aprillini kasutan D-vitamiini kapslitena juurde ja annan lastele ka.

  • Avatar
    Vasta Katrin 24. oktoober 2016 at 12:41

    mina võtan tavaliselt kapsleid. Aga mäletan, kui esimeses klassis käisin, siis paljulapseliste perede lapsed (tsau, Piia!) said regulaarselt kooli/linna/riigi (?) poolt pudeli kalamaksaõli. Ja siis ma kadestasin neid, sest tahtsin ju kaaa 😀

  • Avatar
    Vasta Kata 24. oktoober 2016 at 12:06

    Ahjaa, oma 2-aastasele annan želeekalakesi, mis on kalaõlist tehtud ja talle hirmsasti maitsevad. Hommikul seisab külmkapi juures ja nõuab oma igapäist kala 😀

  • Avatar
    Vasta Kata 24. oktoober 2016 at 12:03

    Selle tuttifrutti-maitselise kraami allasaamiseks võib kasutada nt jogurti abi – segad lusikatäie jogurtisse ja isegi lapsed söövad hea meelega. Neid teisi saan ise süüa ainult koos leiva või saiaviiluga nt. Seepärast olengi kapslite peale üle läinud. Benu apteegis nt on teiste brändidega võrreldes maru odavad kapslid ja vist 1-2 tuleb päevas võtta ainult.
    Lapsepõlvest ei meenu üldse, et oleks midagi sellist söönud. Ilmselt siis ei pakutud kah.
    Raseduse ajal on kindlasti hea omegaid saada, aga kusagilt lugesin, et need traani peal kasvanud beebid pidid suureks kätte ära minema. Seega siis ise hoidsin raseduse ajal pigem ses suhtes madalat profiili. No ega mul poleks ilmselt mingi õli vedelal kujul alla ka läinud 😀

  • Avatar
    Vasta Jubin 24. oktoober 2016 at 11:02

    Piimaseen ja teeseen. Elusad organismid su koju, kes teevad väga tervistavaid ja viitamiinirikkaid/probiootilisi jooke. Teeseene jook on mõnusalt kihisev kaljake.

  • Avatar
    Vasta Meelike 24. oktoober 2016 at 09:43

    Minu jaoks on kalamaksaõli üks jälgi maitsega asi. Pidin seda väiksena võtma ja ema seisis alati veeklaasiga kõrval, et ma seda peale saaks juua. Muidu ma oleks lihtsalt oksele hakanud. Olen proovinud ka sidruni maitselist, aga ikka oli sama vastik minu meelest.

  • Avatar
    Vasta Janet 24. oktoober 2016 at 09:22

    Meil on ka see puuvilja maitsega kalamaksaõli ja minu laps võtab ise igal hommikul külmikust pudeli ja paneb sealt ühe lonksu nahavahele. ? Mina pean tunnistama, et ei suuda, no mitte kuidagi ei suuda.

  • Avatar
    Vasta Iris 24. oktoober 2016 at 08:31

    Mäletan kui ma väiksena võtsin seda siis ma võisin olla äkki mingi 5a aga mäletan, et see mulle väga maitses, ma ei tea miks. Aga nüüd proovisin seda uuesti ja mõtlesin, et kuidas ma sain küll sellist asja süüa?!?!

  • Avatar
    Vasta KL 24. oktoober 2016 at 00:03

    Mina lugesin kuskilt, et maitsemeel kaob kui nina kinni hoida. Ja mõjub. Pigistad nina ühe käega kinni, samal ajal kui teisega lusikas suhu ja neelad. Siis lased nina lahti. Proovi.

  • Avatar
    Vasta Kertu 23. oktoober 2016 at 22:24

    Kui kalaõli võttes tunnete, et päeva jooksul tuleb kala maitsega krookse üles, siis on seda täitsa hea võtta enne uinumist (seda eriti rasedatel, tekib vähem heart burning ka).
    Mul on miskid kapslid, peab 3-5 päevas võtma, võtan enne und 4 tk. Kui voodisse minekuga veidi venitan, siis tunnen seda kala maitset küll.
    Kusjuures ma ei teadnudki, et kalamaksaõli ka maitsetega tehakse. Tundub huvitav, kui omad otsa saavad, siis vaatab mis uued ostab 🙂
    3.5a laps võtab mul ühe kapsli päevas. Ma rohkem ei ole julgenud talle anda. Ta lausa hammustab selle kapsli katki ega kurda kala maitse üle. Terve tuba mudiugi haiseb pärast.
    Ise võtan veel lisaks 10 000 iu kapali kohta (ehk 5000% päevasest) d-vitamiini.
    Lastele annan lastele mõeldud D-vitamiini ja piimhappebaktereid.

  • Avatar
    Vasta Annu 23. oktoober 2016 at 20:40

    Mul on just see “lapsepõlve trauma”, kuidas ema sundis seda sisse võtma.. terve päev tuli rõve kalamaksaõli krooks üles.. võhhh isegi selle meenutamine ajab öökima ???

  • Avatar
    Vasta Johanna 23. oktoober 2016 at 20:10

    Kui õli alla ei lähe, siis võta kapsleid. Vale arusaam, et pead neid 3x päevas võtma! Võtadki ühe korra nii palju kapsleid kui vaja, ei pea neid päeva peale ära jaotama. Läksin ise ka kapslite peale üle, sest ei suutnud seda õli alla neelata isegi nina kinni ja pärast tulid alati rõvedad kalamaitselised krooksud.

  • Avatar
    Vasta K 23. oktoober 2016 at 19:02

    Olen kalamaksaõli (seda sidrunimaitselist) võtnud juba palju aastaid (8 maybe?). Vabatahtlikult hakkasin tarbima, ei mäleta, mispärast. Ei mäleta ka, et vastikust oleks tundnud. Aga hästi on see mõjunud küll.

    Nimelt minu ema liini pidi on kõigil väga halvad hambad. Nn “tühi sahtel” 40-50 eluaastaks on täiesti tavaline paratamatus. Mäletan, et lapsepõlves oli ka minu hambaarstile pidevalt asja — oi need olid koledad ajad. Viimased 4 aastat polnud nüüd käinud, kuni otsustasin lõpuks üle oma varju hüpata. Tulemuseks oli 1 pisike auk (ja hambaid pesen vaid korra päevas) aga nii halvas kohas, et pidi tuimestussüsti tegema. Hambaarst kirus, et luud on nii tugevad, et ainult toore jõuga saab nõela õigesse kohta. 😀
    Luude hõrenemine ei saa olema minu haigus.

    (Kes nüüd arvab, et ma hoopis äkki palju piima joon ja sealt tugrvad hambad, siis ei. Olen laktoositalumatu ja olen lapsest saadik piimatooteid vältinud.)

  • Avatar
    Vasta anna-liisa 23. oktoober 2016 at 18:36

    Jah lapsena võtsin ise ja nüüd annan oma lapsele ka. Minu arust võis seda anda juba üsna varakult alates poolest aastast vist. Ise andsin oma lapsele alates esimesest eluaastast. Endal pole mul kalamaksaõliga seoses mingeid mälestusi, et kas hea või halb. Aga mu laps nõuab lausa ise, et talle igal hommikul kalamaksaõli antakse.

  • Avatar
    Vasta Signe 23. oktoober 2016 at 18:28

    Ma mäletan, et kui ma väike olin, siis isa sundis alati võtma kõigil kuudel, milles oli R täht sees, ehk siis mitte maist-augustini, kuna siis oli väiksem tõenäosus haigeks jääda. 😀 Issand kui hea meel iga aasta esimene mai oli. 😀

  • Avatar
    Vasta alaka hil 23. oktoober 2016 at 18:17

    olen võtnud ja päris palju. ja lausa joonud.
    lapsele andsin sünnist alates. ma arvan, et mingi 4-5 aastat järjest. kui mitte rohkem. tõesti ei mäleta. aga see oli ikka lahutamatu kaaslane.
    suvel vist ei andnud. aga nagu sept. saabus nii saabus ka õli ja nii aprillini välja.
    ei tea, kas oli kauks või mitte. ja loomulikult lonksasin ise ka lapse kõrvalt.
    suur inimene ei mõtle, kas asi on vastik või mitte. kui asi on kasulik, siis tuleb võtta ja võtangi. mõtlemata sellele, mis ta koostis või konsistents vms on.

  • Avatar
    Vasta Sandra 23. oktoober 2016 at 17:32

    Ja mina olen kasutanud. Lysi firma oma. Aga hetkel on mul paus sellest. Lysil on ka toredad kalakesed, mida lastele anda 🙂 hetkel kasutan hoopis D vitamiini kanepiõliga.

  • Avatar
    Vasta Kadri 23. oktoober 2016 at 16:37

    Mina hakkasin kalamaksaõli jooma nii, et panin klaasi sisse õige koguse õli, siis tilga sidruni eeterlikku õli, keefirit, suhkrut ja kama. Kõik head asjad koos ja maitseb hea ning mis peamine- jubedat maitset ei tunne üldse 🙂

  • Avatar
    Vasta Helina 23. oktoober 2016 at 15:54

    Meie vahepeal võtame kalaõli, zinzino oma. Mul ka mingi teema sellega, et ei suuda seda lihtsalt paljalt neelata. Seega olen seganud väikese koguse apelsinimahla sisse. Hoopis teine tera.

  • Avatar
    Vasta KJ 23. oktoober 2016 at 14:53

    Oioi mäletan kuidas ema mind tagaajas selle kalamaksaõliga ma aina jooksin eest ära nii kui nägin, et ema seda pudelit võtma läks vuuuh ??

  • Avatar
    Vasta Ingrid K 23. oktoober 2016 at 14:23

    Minule kalamaksaõli maitseb. Lapsena sain haiglas ja läksin tihti teist lusikatäit ka küsima. Nüüd olen juba aastaid võtnud. Maitseb just see ilma lisanditeta, need sidruni ja apelsini maitsega ei meeldi.

  • Avatar
    Vasta Rosina 23. oktoober 2016 at 14:13

    Oi johhaidii, juba selle pudeli pilti nähes tuli kerge klimp kurku. Nimelt olin ma lapsena ka üks nendest õnnelikest, kes kalamaksaõli tervisepommina võtma pidi. Ei oska öelda, kas ja kui palju see siis head tervisele juurde andis, aga jah, kui nüüd mõelda, siis koolist ma külmetushaiguste pärast ei puudunud tõesti 😛 Niipea kui enam ei sunnitud, siis jäi pudel unustusse. Mingi hulk aega hiljem (loe: paar aastat ehk) kui rebastepäeva pidime korraldama mõtlesin noortele “head” teha ja keerasime kokku ühe armsa vitamiini kokteili. Rabarberimorss+kalamaksaõli. Ütleme nii, et ma ei mäleta ühtegi naeratavat nägu, kui selle joomise aeg oli käes 😀

  • Avatar
    Vasta Heidy V 23. oktoober 2016 at 13:02

    Kalamaksaõli ei suudaks ma iialgi alla neelata! Kunagi ostsin kreeka pähkli õli, pidavat imerohi olema saja haiguse vastu. No sorry…lõhnas küll hästi, aga õli on õli ja vot ajab öökima ja kõik. Ma ei suuda ühtegi õlise konsistentsiga asja alla neelata. Ja kapslikujul on need jälle liiga suured, et normaalselt saaks alla neelata. Ükskord võtsin mingit kaltsiumipreparaati, aga need tabletid olid nii suured, et pidin puruks närima. No nämmutasin siis selle jubeduse katki…jõin kõvasti vett peale…vot alla ei lähe ja kõik. Vesi läks alla, tabletipuru oli ikka suus. Vandusin ja andsin need tabletid mehele. Tal ükskõik, mida sööb 🙂 Ilmselt on asi mõtlemises kinni,ja mul on rohtudega mingi veider teema, aga jah, mina igasugust sodi süüa ei saa, olgu kui kasulik tahes 🙂 Ja tablett peab ka tilluke olema, muidu jääb kurku kinni.
    Sulle aga edu, need tänapäeva kalamaksaõlid ei ole tõesti enam nii kalamaitselised kui vanasti, ehk Sul õnnestub 🙂

  • Avatar
    Vasta Gerly 23. oktoober 2016 at 13:01

    Ma ise ei ole võtnud aga oma 2,5a poisiklutile olen küll andnud. Lastele on tehtud sellised kummikommid/geelipadjakeses(kalakujuised). Neid nosis ta mul hea meelega 🙂
    Beebieas andsin ma ainult jekovit d-vitamiini, sest see pole õli baasil ja ei tekita gaase 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. oktoober 2016 at 13:16

      Jaa, mul olid ka Maril need kalakujulised, aga ta ei tahtnud neid 🙁

      • Avatar
        Vasta Katrin 23. oktoober 2016 at 14:34

        Lastele on õli ka kommimaitselist. Apteegist jäi möllers tutti-frutti silma alles ükspäev, aga meil leppis tavalise õliga ka,ja nüüd naudib kalakommikesi

  • Avatar
    Vasta meow 23. oktoober 2016 at 12:55

    Kunagi olen võtnud, aga kapsleid, on meeldivam 😀 aga Cocaga mul sama lugu, mis sul…2liitrine kaob iga päev võluväel. Jube!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. oktoober 2016 at 13:17

      ma teesklen praegu, et mul pole purk cocat laual 😀

      • Avatar
        Vasta meow 23. oktoober 2016 at 14:26

        :DD aga ma lohutan sind – ma joon lighti ehk siis olen veeel ebatervislikum 😀

  • Avatar
    Vasta Sandra 23. oktoober 2016 at 12:51

    Mina pidin ka lapsena võtma, juuuuubeee jäle asi. Vanemana ema halastas ja ostis kapsleid mulle.

  • Avatar
    Vasta Heidi 23. oktoober 2016 at 12:43

    Soovitaks Lysi kalaõlikapsleid Muumi pildi ja tuttifrutti maitsega. Laste omad, xylitol sees.

  • Avatar
    Vasta Kaire 23. oktoober 2016 at 12:40

    Apteeker soovitas kalaõlikapsleid kalamaksaõli asemel. Pidavat olema palju tervislikum kui maksaõli.

  • Avatar
    Vasta Merilin 23. oktoober 2016 at 12:38

    On kapsleid mida peab päevas vaid 1 võtma. Ikka oleneb mitu mg Omega t sees on. Aterosan on minu valik. 1000 mg on 600 mg omega staff. See on hea kogus.

  • Avatar
    Vasta Mirjam 23. oktoober 2016 at 12:28

    See postitus tuletab meelde, et peaks apteeki pudeli järgi minena, pimedal ajal see pudel mul kapis alati on. Hea lihtne viis oma tervist lonks lonksu haaval turgutada.
    Mis aga kapslitesse puutub, siis mulle üks apteeker kunagi seletas, et nad ei imendu nii hästi kui puhtal kujul pudelist võtta ja noh, kapslid on vist üpris palju kallimad ka.

  • Avatar
    Vasta Leelo 23. oktoober 2016 at 12:25

    Sidruniga mmm.. Ahvatlev. Muidu võtsin ja andsin edasi tutifruti maitselist. Teinekord kui meelde tuleb õiges kohas õigel ajal siis tean osta.

  • Avatar
    Vasta I 23. oktoober 2016 at 12:22

    Ma juba hirmuga lugesin neid ridu.. Ma olen seda sidruni oma proovinud ja no …. maitea justkui oleks sprotileotist joonud. Sõnuseletamatu õõvastav maitseelamus. Õnneks on alternatiive ka. Aga lugupidamine kõigi ees, kes suudavad seda tarbida!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. oktoober 2016 at 12:38

      Ega ta meelakkumine ei ole jah 😀

  • Avatar
    Vasta Nella 23. oktoober 2016 at 12:21

    Ma mäletan, et lapsena seda võtma pidin ja mäletan ka seda, et see mu lemmiktegevus ei olnud, vanaema püüdis alati kõrval seista, sest muidu ma vist tegin mingit trikki sellega ja jätsin võtmata 😀 aga maitset enam ei mäleta ja just ka siin mõlgutan kasvava kõhu pärast mõtteid, et peaks ehk ostma.

  • Avatar
    Vasta Helis 23. oktoober 2016 at 12:14

    Imikutele võib ilmselt anda kui nad on vähemalt 4-nädalased.

    Kasutamine: päevane soovituslik annus täiskasvanutele ja lastele on 5 ml (1 teelusikatäis). 4–6-nädalastele imikutele on soovitatav anda 2,5 ml, tasapisi suurendades kogust kuni 5 ml, kui laps on saanud 6-kuuseks. Avatud pudelit säilitada külmkapis kuni 3 kuud.

  • Avatar
    Vasta Aivar 23. oktoober 2016 at 12:08

    Kõige õigem ongi võtta õli lahtiselt, need kuumutatud kapslid pole pooltki nii väärtuslikud kui väidetakse… teine variant on veel kala süüa, lõhe, heeringas, forell.. 3x nädalas on täiesti piisav..või kreeka pähklid, max 10 tk päevanorm , et kindlasti on veel asju, is annavad vajalikku rasvhappeid, need olid esimesed, mis pähe kargasid 🙂
    Ma eelistan toidu varianti, kuigi on plaan see aasta vahelduse mõttes õli sisse ka kallata otse pudelist 🙂
    Kui tavaline ei lähe alla, siis on sidrunimaitseline ?

  • Avatar
    Vasta Mari 23. oktoober 2016 at 11:47

    Minule andis ema seda kalamaksaõli, kui ma väike olin, et mul söögiisu tagasi tuleks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. oktoober 2016 at 12:39

      Tuli või?

  • Avatar
    Vasta aka 23. oktoober 2016 at 11:43

    Mina andsin lastele. Kui nad päris beebsud olid. kui esimene tilluke totsik d-vitamiini otsa sai ostsin seda õli…esimesed korrad ei tahtnyd…ei olnud üldse nõus enam lusikat suhu võtma, aga mingilt maalt nad harjusid….
    Ise eelistan ka kapsleid, lihtsam kui end sundida ?

  • Avatar
    Vasta Myy 23. oktoober 2016 at 11:35

    Tegelikult pidavat lihtsalt kalaõli kasulikum olema kui kalamaksaõli, sest maks filtreerib ju mürkaineid ja nende jääkide pärast siis.
    Ise valiksin ka kapslid, siis ei pea seda ebameeldivat, kuid kasulikku hetke päevas olema.

  • Avatar
    Vasta Ruth 23. oktoober 2016 at 11:28

    Väiksena sai vöetud ja see oli koohuutaav. Köige rövedam asi mis suusisse sai ? nüüd peaks vist uuesti proovima ?

  • Avatar
    Vasta tupsulotu 23. oktoober 2016 at 11:25

    Kalaõli on tervislikum kui kalamaksaõli. Kalade maksa jäävad siiski ookeanites olevad mürkained mõningal määral sisse. Aga kui ma ei eksi oli Möllers’il kalaõli kah, kui tahta ühe brändi juurde jääda.

  • Avatar
    Vasta Maarja-Liis 23. oktoober 2016 at 11:21

    Õnneks mulle see vastumeelne ei ole ja tarvitan ka seda.
    Firmadest soovitaks tegelikult Lysi kalaõli, sest see sisaldab oluliselt rohkem EPA-t ja DHA-d (võid pakendilt uurida ja võrrelda erinevaid). Ja kalaõli on kasulikum kui kalamaksaõli, sest maks töötleb mürke ja õlis võivad ka need sisalduda.

  • Avatar
    Vasta väga väga naine 23. oktoober 2016 at 11:21

    Mina küll ei taha sidruni- või apelsinimaitselist või maitsetut =( Mulle juba lapsena hirmasti maitses see kalamaitseline! Mulle sprottide peal olev õli ka maitseb nt.
    Kuna vahepeal sõin erinevaid toidulisandeid, lootes, et mul hakkab parem, proovisin ka kalaõli kapsleid. Natuke läksid mõned asjad paremaks, nt küüned tugevamaks, väsimus natu väiksemaks, aga mingit imet need ei teinud=).

  • Avatar
    Vasta Kädi 23. oktoober 2016 at 11:20

    Jah,mina ja mu poeg võtame seda samuti iga sügis,kuni suveni välja.Tõesti seda õli on ebameeldiv neelata aga saame hakkama 🙂 Selle kasud on lihtsalt liiga head, ka juustele,nahale,küünele jms.Meil tutti-frutti maitsega,seda poiss sööb isegi suht rõõmsa näoga 😀

  • Avatar
    Vasta Liisbett 23. oktoober 2016 at 11:19

    Mul on lapsepõlvetrauma kalamaksaõlist. Ma mäletan, et ema iga hommik sundis seda SUURE supilusikatäie sisse sööma. Ja nüüd, kui Kent tuli koju kahe pudeliga, mis pidi maitsema nagu mahe mõnus sidrun, siis ma kohe teadsin, et see on alatu vale. Oligi! 😀 Lõpuks me siis võtsime seda õli nagu viina. Pits õli alla ja kähku pealekat, et see rõve maitse ära tappa 😀

  • Avatar
    Vasta Marina 23. oktoober 2016 at 11:18

    olen võtnud. Hetkel on kapslid omega 3

  • Avatar
    Vasta pepe 23. oktoober 2016 at 11:11

    Kasutan ja kummalisel moel mulle see maitse täitsa meeldib. Iga hommik võtan mõnuga ühe lonksu otse sealt pudelikaelast. Tahaks mingi moment oma tirtsule ka vaikselt seda pakkuda. Ehk läheb sama ludinal kui mul…

  • Avatar
    Vasta Kats 23. oktoober 2016 at 11:08

    Lugesin kunagi kuskilt, et aitab küünte ja juuste kasvule. Muidugi ostsin pudeli ja hakkasin kohe kasutama. Emale rääkisin ka sellest ja tema ka muidugi hakkas kasutama. Nii me siis võtsime seda lusika täie koos igapäev ja oksendsime.
    Saime päris korraliku trauma.
    Päris kaua ei suutnud ilma öökimata mingit õli lõhna tunda.

  • Avatar
    Vasta Ave 23. oktoober 2016 at 11:04

    Tegelikult tuleks võtta just kalaõli, nagu sa ka ilusti kirjutasid, mitte kalamaksaõli, sest maksa ülesanne organismis on ju ohtlike aineid eemaldada, aga sellisel juhul võtame neid mürke ka endale sisse. Samuti on kalamaksaõli EPA ja DHA (e. omega3) sisaldus väike, aga sellest õlist saame rohkem A- ja D-vitamiini. Kalaõli EPA ja DHA sisaldus on kalamaksaõlist suurem, mis ongi meie organismile just vajalik.

  • Avatar
    Vasta lillll 23. oktoober 2016 at 10:58

    Ma olen ilmselt selline vähe veidram vend, aga no niiii maitseb kalamaksaõli!! Titena käisin salaja külmkapi kallal, et pudelist mõnusat õli lutsutada..ja kui vanaema nägi, et jälle pool pudelit kuidagi “maagiliselt” tühjaks sai, sain korralikku ketukat – üheksakümnendatel ei olnud ju tuhhi nii loopida, et kogu aeg uusi õlipudeleid osta 😀 Siiamaani ilgelt meeldib see värk, eriti sidrunimaitseline – pudelite viisi üritan seda küll mitte juua, aga ainult ühte lusikatäit võtta on ikka raske 😀

  • Avatar
    Vasta Malle 23. oktoober 2016 at 10:57

    Proovisin seda kalamaksõli ja Nu ei meeldi. Kunas ootel ka siis ajas aind öökima. Ja ausalt niisamagi ei meeldi mulle õlised asjad. Võtan pigem kapsleid. Neid peab ka võtma ainult 1 kord päevas. Vähemalt need lähevad alla.

  • Avatar
    Vasta Ann 23. oktoober 2016 at 10:57

    Sain kunagi arstilt soovituse, et täiskasvanud peaksid võtma kalamaksaõli ja lapsed kalaōli, sest kalamaksaõlis on palju a-vitamiini, mis pidurdab rakkude vananemist-täiskasvanutel on seda vaja aga lastel peavad kasvamiseks saama rakud kiirelt areneda/kasvada.

  • Avatar
    Vasta TK 23. oktoober 2016 at 10:53

    Mina olen aastaid vahelduva eduga sama sarja sidrunimaitselist ôli vôtnud ja samamoodi minu 3 aastane. Pole hullu midagi ?

  • Avatar
    Vasta Dana 23. oktoober 2016 at 10:50

    Mäletan veel neid jubedaid sprotikrookse 🙂
    Psoriaatikuna peaksin tarbima,pean ennast kãsile vôtma.

  • Avatar
    Vasta Deivi 23. oktoober 2016 at 10:47

    Üks suur küsimus ripub õhus kalamaksa õli kohta. Kuna tänapäeval on kalad raskemetalle täis nagu elavhõbe näiteks ja kalade maks kogub neid kemikaale, siis kui palju neist ohtlikest ainetest jõuab kalamaksaõliga inimesi organismi.

  • Avatar
    Vasta Margit 23. oktoober 2016 at 10:46

    Ma just lapse pärast ostsingi, et oh, olen hea ema ja annan tavalise Dvitamiini asemel kalaõli, kus D kah sees on. Ei osanud mina neid valida, ligi 1,5aastane põngerjas oli kõrval kah, et ega polnud väga aega uurida. No valisin siis suvalise, no lausa oksele ajav. Kodus avastasin alles, et krt, olin sidrunimaitselise koju toonud. Ei häirinudki nii väga see õlisus või kalamekk, aga no see sidrun oli no niiii rõve. Oleks siis, et korraks suhu, neelad alla ja kõik, aga eiii, see sirduni järelmaik istus veel julge tunnikese suus. Tükk aega seisis mul kapi peal, kui õde külas käis, siis pakkusin neile, et noh, äkki võtavad, neile oli see sama rõve. Tükk aega ei raatsind ära visata, et äkki ikka keegi tahab vabatahtlikult vastu võtta, kuidas ma ikka 10€ prügikasti viskan, no lõpuks ikka viskasin.
    Lapsele ostsin asemele Yomi mõmmikud 🙂 D-vitamiini saab nüüd tänu beebi sünnile jälle tilgakese otse keelele. Äkki peakski uue möllersi ostma, seekord mingi neutraalsema maitse, beebi 5k, et tema ju pirtsutada ei oska 🙂 Ja kui venna ees võtab, siis äkki nakatab suurt õekest kah.

  • Avatar
    Vasta Anette 23. oktoober 2016 at 10:44

    Olen proovinud erinevaid maitseid, aga mingi hetk loobusin, sest no nii jälk oli õli alla neelata ja iga kord öökida selle peale? Hetkel võtan kord päevas kapslit ja olen väga rahul?

  • Avatar
    Vasta Gathren 23. oktoober 2016 at 10:40

    Tere 🙂
    Tegelikult on apteegis saadaval ka õlikapsleid, mida tuleb võtta sisse kord päevas 🙂

  • Avatar
    Vasta Maarja 23. oktoober 2016 at 10:37

    Rasedana sai võetud ja ainukesed korrad ka,kui rasedana oksendasin.Oli ikka megarõve.Aga noh,vahel tuleb end sundida tegema asju,mis ei meeldi!

  • Avatar
    Vasta Anni 23. oktoober 2016 at 10:35

    Kui mina väike olin .siis võtsin kh seda kalamaksaõli oli sammuti sidrunimaitseline ja keegi ei sundid täitsa ok oli. Nyyd täiskasvanuna olen kh mõne korra selle pudeli ostnud .et laps ja ise võtaks aga alati on see enne ära aegunud.

  • Avatar
    Vasta Kadi 23. oktoober 2016 at 10:34

    Mulle vanemad lapsepõlves kalamaksa õli sisse ei surunud, sest emal enda lapsepõlvest väga jubedad mälestused seoses sellega. Nüüd, täiskasvanuna, olen ikka paar korda proovinud alustada selle õli võtmisega aga see on nii kohutav, et ei suuda. Kui see pudel mõned kuud külmikus seisnud on, siis olen selle kellelegi ära andnud,kes sellist manti väärtustab. Õudne asi. Kapslitena on aga väga ok võtta 🙂