LAPSED Mari

nagu kala vees

18. jaanuar 2017

Eilsest saadik oleme me siis resideerunud Estonia Resort Hotel Spas ja mul on reaalselt öelda ainult kiidusõnu. Mari jaoks on see paras paradiis, sest noh, siin on spa ja see tähendab seda, et väikseke saab tunde ja tunde ringi sulistada. Täna ostsime talle ujumisrõnga ka ja üllatav kombel oskas ta sellega kohe ujuda. Väga lahe. Homme proovime neid käe värke, ehk need sobivad kah. Nii tore on näha, kuidas talle vees meeldib. Muidugi see on ka hea, et vesi väsitab ta täiega ära ja uni on selle võrra täega magusam.

Mul just üks sõbranna uuris, et ta on siia beebiga tulemas, et kuidas on. Minu meelest on siin ikka väga hea ja mugav. Meil oli toas beebile reisivoodigi pandud, aga tegelikult pole me seda kasutanud, sest Lende magab meie kõrval. Loomulikult Mari kah. Täna hommikul ärkasime nii, et oli väike-suur-väike-suur kooslus. Aga no tore, et vähemalt voodeid on, kui kellegi vaja on.

Spa osa on ka ideaalne! Õhk on mõnus ja väga soe ja vesi on ka VÄGA hea ja soe. 32 kraadi on suur bassein, aga on ka 40 kraadilist mullikat. Mina olen selline külmavares, et mulle meeldib soe vesi ja arvestades, et laps tahab seal ikka tunde möllata, on soe vesi hädavajalik. Täna läksid Mari ja Kardo kell 11 ujuma ja tagasi tulid alles ühe paiku. Kaks tundi ligunesid seal. Kuna mul on endal hääl hirmus ära, siis ma täna vette ronida ei julgenud. Ostsin apteegist erinevaid medikamente ja proovin ennast ravida, sest homme tahaks ju ikka ujuma minna. Marist pole mõtet rääkidagi – ta ei jõua ära kuivadagi, kuni juba uus sulistamise isu peale tuleb. Mina tahan homme saunadesse ronida, seal on neid päris palju erinevaid. Ma muidu suur saunataja pole, aga saun pidavat hingamisteedele hea olema, eks ma katsetan siis järele.

Igatahes mina soovitan küll, et kes Pärnus elavad või siiakanti satuvad ja otsivad kohta, kus lapsega sulistada, siis siin spas on lastega väga hea. Mõnus soe vesi, on ka mullikaid, põrandad ei ole libedad, on võimalik ka tasuta vett võtta ja suuremad endale mingit jooki tellida (ma vaatasin, et mõned rüüpasid seal õlut ja siidrit). Rahvast oli ka mõnusalt vähe, aga ma muidugi ei tea, mis siin nädalavahetusteti on. Nädala sees on aga super mõnna.

Ps! Kai kirjutas hiljaaegu oma blogis, et Eestis on päris palju pimedaid, kes blogisid loevad ja neil on nii nadi, kui piltide all kirjeldust ei ole. Seega üritan ennast parandada ja kirjutan pildi alla ka natukene kirjeldusi.

DSC_6496

Pildil Tai massaaži hinnakiri. Sirmi taga oli ehtne tailanna, kes soovijaid mudis. Kui mul neid nõmedaid pikendusi poleks, siis ma oleksin nii väga ühte peamassaaži soovinud!

DSC_6495

Pildil hotspot ehk 100 kraadine saun. Ma ei kujuta ette, kui kuum seal sees on….Homme proovin järele.

DSC_6491

Pildil mari ujumisrõngas vedelemas ja spa lage imetlemas. Küllap lõõgastus.

DSC_6489

Pildil istub mari oma ujumisrõngaga uneleva näoga basseiniveerel. Taamal piilub udune Kardo.

DSC_6488

Siin pildil on kenasti näha, kui palju rahvast peale meid spas oli. Ma suudan kokku lugeda neli.

DSC_6486

Pildil Marike, kes on oma põlved ujumisrõngasse tõmmanud ja heljub sedaviisi basseinis.

DSC_6469

Pildil naerab Mari täiest kõrist basseinis, sest Kardo tegi talle seda nalja, et ujus vee all talle ligi ja kahmas jalast.

DSC_6455

Pildil seisab Mari oma ujumisrõngaga basseini trepil ja vaatab, mis issi teeb.

Ujumise juures on see ka hea asi, et muidu närb sööja Mari, pistab peale ujumist kahe suupoolega ükskõik, mida antakse! Seega on hädavajalik temaga koos ujumas käia. Kord nädalas võin ta ju tegelikult endaga Revalisse kaasa võtta, aga tegelikult peaks temaga selle Nõmme ujula ka üle vaatama. Kuigi Nõmmekate grupist on jäänud mulje, et see on täis kurjasid vanamutte 😀 Mis kohti teie lapsele sulistamiseks soovitate?

Loe ka neid postitusi!

82 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kärdu 21. jaanuar 2017 at 17:22

    Käime oma 8 kuusega nõmme ujulas, kuna see nii lähedal ja hea on peale ujumist kohe koju saada. Kurje mutikesi pole otseselt kohanud veel..vastupidi üks väga armas ja abivalmis tädi oli riietusruumis, tegi poisile nägusid ja hiljem dushiruumis aitas mind lapsega ja hoidis teda kui ma dushi all olin 🙂

  • Avatar
    Vasta Kai pimeduses kobamas 20. jaanuar 2017 at 23:31

    Jeesuskristusmaria, siin on ju terve armee pildikirjeldusi. 😀 PS. Ehh, ma loen vahepeal postitusi eestpoolt tahapoole. 😀 Nii super ikka. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. jaanuar 2017 at 01:12

      ikka sinu (ja saja pimeda) nimel 😀

  • Avatar
    Vasta Kadi 20. jaanuar 2017 at 11:00

    Ma küll pime ei ole aga pildiallkirjasid meeldib küll lugeda – võid teine kordki nii teha! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kersti 19. jaanuar 2017 at 21:30

    Super, et sellest teema tegid, mul oligi ausat vastust vaja, kuna plaan ka seda millagi külastama minna 😀

  • Avatar
    Vasta J 19. jaanuar 2017 at 17:56

    Meie elukaaslasega oleme ka viimased 3 aastat ikka julgelt mööda Eesti hotelle ringi trippinud, enamasti Pärnus. Ja vaatasime ikka a la Hotelliveebist või Bookingust, et 50 eur öö on küll ja eks naudime pärast väljas söömist. Viimatine wow-efekt oli samuti Estonia Resort Spa’s. Ei väida, et oleks ükski teine veepark Eestis sellest parem (enam pole 15, et tahaks liutorusid), saunad ja veemõnud on ideaalsed, hommikusöök laitmatult hea, voodi nii mõnus ja see teenindus… 🙂 iga kell tahaks tagasi minna (aga nii kuradi kallis on! :D). Niiet kõigile, kes otsivad kohta kuhu minna, julgen soovitada Estoniat 🙂

  • Avatar
    Vasta kuninganna 19. jaanuar 2017 at 12:43

    Mul näiteks kolm esimest last magasid kõik öösiti nagu “milenkid”, selleks pidin saama neljanda ja viienda, et teada, mida tähendab laps, kes ei maga.
    selliseid “avastusi” on kümneid ja kümneid. tahan lihtsalt öelda, et kui meile tundub, et minu laps või ma ise “olen parem”, siis ei tähenda see veel tihti seda, et oledki midagi õigemini teinud. sul võib olla sama palju ka lihtsalt vedanud.

    ma üldjuhul ei lase end enam sellistest teemadest ärritada, aga siinsed mõned kommentaatorid lõid täna korraks kaane pealt ära, vabandan:)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. jaanuar 2017 at 13:00

      No ma saan aru jah, et oma kogemus ei pruugi teistele paika pidada. Kui Mari veel väiksem oli, siis ma ka raudselt mõtlesin, et no asi siis MINNA kuskile lapsega, et võtad kätte ja lähed, et kuidas ta ikka keeldub või küll harjub. Aga no näed, elu muudkui õpetab ja õpetab. Sama asi oli Mari ajal lutiga. Et kui keegi ütles, et tal laps ei võta, siis ma mõtlesin, et ju siis ei oska pakkuda vms 😀 Nüüd ma võin Lendele pea peal ka pakkuda, vahet pole 😀

  • Avatar
    Vasta Triin 19. jaanuar 2017 at 12:38

    Ootasingi seda postitust, just eile broneerisin toa veebruari lõpuks, tahan mehele üllatuse teha, aga olin kahevahel kas minna Estonia Spasse või Grand Rose spasse, kuigi viimases 2 korda juba käinud 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 19. jaanuar 2017 at 12:38

    Noorus Spa on tõesti üks parimaid. Kas keegi Viimsi Spaas on käinud koos ööbimisega?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. jaanuar 2017 at 12:38

      Mina olen, mõnna oli 🙂

  • Avatar
    Vasta J. 19. jaanuar 2017 at 09:53

    Ammu soovitanud, et minge perega spaasse, et Mari saaks ka välja ja nautida vett jne. Mul on hea meel, et te lõpuks seda ära tegite ja nagu näha kõige õnnelikum ongi selliste väljasõitude juures lapsed 🙂 loodan, et saite ise ka hea kogemuse ja julguse lapsed kaasa võtta! Kas Lende käis ka vees? Kuidas talle meeldis? Ja ma loodan, et sa leiad seda väikest aega, et Mariga kas või kord nädalas ujulas käia. Kusjuures Nõmme ujula ei ole lastega minekuks halb variant. Just sellises vanuses, kus lapsed veel torudest ja muudest asjadest ei hooli 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. jaanuar 2017 at 10:58

      Me oleme ju enne ka käinud perega spas 😀

      Jah, Lende käis ka vees, aga talle täitsa meeldis. Kodus käib ju kogu aeg vannis ja korra käisime enne haigust ka beebiujumises, seega jah, tal oli ok. Kaua muidugi vastu ei pea.

  • Avatar
    Vasta Mirjam 19. jaanuar 2017 at 08:46

    Kui juba Pärnus siis minge proovige ka Wikingut, seal on ka hääästi mõnus ujumine j igast vigurid lapsele.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. jaanuar 2017 at 10:56

      See on kinni

  • Avatar
    Vasta Kk 19. jaanuar 2017 at 08:12

    Mari sellest rõngast välja ei libise? Me just proovisime oma kolmesel ja paneb sellega nii hullu, et yks sekund oli vee all 🙁 Kätiseid pole veel proovinud aga peaks vist nyyd

    • Avatar
      Vasta kylli 19. jaanuar 2017 at 08:57

      Abivahendina tasub otsida niisugust asja nagu korkvöö, mis lapsele ümber keha “seotakse”. Mõnel pool on ujulates ka olemas, aga see on mitmes mõttes parem – hoiab last ujuma õppimiseks õiges asendis näiteks ja ei sega oma puhevusega. Laste ujumise algõpetuses kasutatakse seda samuti neil lastel, kes alguses vett pelgavad. Mu enda kogemus näitab, et kui lapsele vesi meeldib, hirmu ei ole (ja enda närv vastu peab), tasub üldse ilma abivahendita proovida, lapsed õpivad väga kiiresti ära, et vesi kannab ja vee alt saab alati pinnale tagasi 🙂 Minu viiene tüdruk õppis veel peal püsimise ja koera moodi siblimise ära kolmeseks saades, praegu käib teist aastat ujumistrennis ja tehnikas on ammu pikalt parem kui ma ise :D.
      Meil on ka vist suurem osa Tallinna ujulaid läbi käidud, aga kuna kodu on linnast väljas, siis “koduujula” on Jüris – aga teile on see väga kaugel. Nõmmel mulle täitsa meeldis kusjuures.

    • Avatar
      Vasta J. 19. jaanuar 2017 at 09:54

      Sellisel juhul soovitan panna nii kätised kui ka rõngas 🙂 et juhul kui libiseb siis on kätised ikka abiks ja õnnetuste vältimiseks olemas! 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. jaanuar 2017 at 10:57

      Mari on ka paar korda vee all käinud, esimese poole tunni jooksul kui rõnga sai, aga talle pakkus see ainult nalja ja enam ei ole juhtunud ka. Eks me ise oleme ju ka kõrval, üksi jah basseini nii ei saadaks 😀

  • Avatar
    Vasta Ingaly 19. jaanuar 2017 at 05:34

    Minul on lapsed 3 aastane melissa ja 2 aastane elery ja no ei ole veel julgust minna nedega selisesse kohta kardan et kui kartma hakkkavad on meie ilus hetk rikutud ja koik ? nad mul kardavad paljusid asju millegi pãrast….. ?

  • Avatar
    Vasta Helena 19. jaanuar 2017 at 01:06

    ma ootasin hoopis juustupostitust, sõbranna oli täna nii äksi täis “oh tead mul käis Mallukas siin just” 😀 😀 😀 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. jaanuar 2017 at 01:09

      Ma viisin juustu külakostiks kaasa, seega ma ise ei oska kommenteerida 😀

  • Avatar
    Vasta Ingrid 19. jaanuar 2017 at 00:18

    Püüan mõista või aru saada, et kuidas saab tänapäeval inime elada lapsega 3 a aastat ja siis mõelda PEAKS UJUMA minema. Ok kui kodus saun, siis saab vähemalt karastuda seal-soe saun ja dušš. Mul ka sada tegemist ja ikka kord nädalas lapsega alates 4 kuust mulistamas käinud. Ja ei mingeid nohusi vms jama. Ja 2 tundi nigelates kohtades, kus pääse 3h siis see kulubki ära ja katsu selle ajaga välja saada.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. jaanuar 2017 at 01:10

      No püüa siis hoolega 😀

      • Avatar
        Vasta Ingrid 19. jaanuar 2017 at 11:34

        Hüple ja kekuta ja irvita. Sinu lapsed, mina ei julgeks õigustadada igale asjale vastu kirjutada, aha laps nii kui nii ei tee, mis tal kästkase, oodatakse. Ja läheb kooli.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 19. jaanuar 2017 at 11:37

          Hüplen, kekutan ja irvitan, kui peaksin seda teha soovima. Hetkel ma lihtsalt seletan, mida ma oma lapsega teha saan ja mida mitte. Kui sa oled nii kindel, et ma eksin, siis anna tuld, võta Mari kaasa ja mine taga ujumistrenni, vaata, mis saab 😀 Ma ei saa mis häda on vaja mulle selgeks teha üritada, et mingi tont (sina) teab minu last paremini kui tema ema (mina). Mine puhka jalga ja vii nii palju lapsi ujumistrenni kui käed kannavad!

    • Avatar
      Vasta meow 19. jaanuar 2017 at 10:29

      Ma siis ka rongaema, laps saab aastaseks pole kordagi käinud ujumas 😀

      • Avatar
        Vasta siky 19. jaanuar 2017 at 11:06

        Ma oma kolmesega pole kordagi kuskil basseinis käinud. Eks peab ka end kõrvupidi häbiposti panema :/

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 19. jaanuar 2017 at 11:33

          Lastega on üldse minu meelest nii keeruline kuskil käia, aga seda küll, et neile meeldib täiiiega. Kuigi ma olen kuulnud ka lastest, kellele just eriti ei meeldi vesi ja pigem kardavad. Aga enne teada ei saa, kui proovid 😀

    • Avatar
      Vasta Spetsialist 19. jaanuar 2017 at 17:04

      Ma püüan mõista ja aru saada kuidas täiskasvanud inimene pole kirjutama õppinud. Olen ise väga hõivatud, eriline ja oluline isiksus kuid kirjutamise õppisin juba koolis ära.

      • Avatar
        Vasta Spetsialist 19. jaanuar 2017 at 17:09

        Ingridile siis mu sõnum pühendatud.

      • Avatar
        Vasta Muki 20. jaanuar 2017 at 19:18

        Äkki paneks siis “kuid” ette koma ka, kui kirjutamine selgeks õpitud?

  • Avatar
    Vasta meow 18. jaanuar 2017 at 23:16

    Tulge uude Tartu V Spasse! Väga luks!

  • Avatar
    Vasta S 18. jaanuar 2017 at 22:15

    Minu lemmikud rakvere aqva ja noorus 🙂 palju on kiidetud ka GOSPA’d saaremaal, see plaanis järgmisena ette võtta kui lastega minek 🙂 mehega kahekesi lähme märtsis hedonisse, tundub mõnus koht

  • Avatar
    Vasta Anneli 18. jaanuar 2017 at 22:13

    Mina olen palju Nõmme ujulas käinud. Viimase kahe aasta jooksul eriti palju, sest lastele on ujumine kasulik ja meeldiv tegevus. Vanemaid inimesi on seal tõesti palju, tavaliselt nad väga naeratavad lastele ja mõned jutustavad ka. Mõned imestavad, et nii väikese lapsega tuled ujuma, mis sul viga on ? Alustasin mõlemaga ujumist kui nad olid kolmekuused. Aga neist on ka kasu, kui laps nutab riidepanekul ja mõni tädike teeb nägusid talle ja hakkab jutustama, siis laps enam ei nuta ? Laste basseinis ma pole näinud eriti vanemaid inimesi, vaid lastega pered.

  • Avatar
    Vasta T 18. jaanuar 2017 at 22:11

    Pärnus on minu lemmikuks saanud viking just spa poole pealt! Tervise paradiisis on ka tore hullata, aga mitte nii pisikeste lastega.

    Tallinnas on mõnusaks veekeskuseks tallink spa, niisama ujumas käimiseks olen valinud õismäe ujula. Hind soodne ja lastebassein on suur ja soe!
    Nõmme ujula on väikesem ja penskarite jutt väga tõsi.
    Õismäe ujulas peab vaatama tunnipaani, lastebasseinis võivad trennid olla ja siis seda kasutada ei saa.

    • Avatar
      Vasta K. 19. jaanuar 2017 at 08:18

      TallInk spas on nii külm vesi, isegi nullivannis on sama jahe vesi nagu suures basseinis. Spa vajaks seal väikest renoveeringut ka juba

  • Avatar
    Vasta Lugeja 18. jaanuar 2017 at 22:10

    Estonia hotelli alla kuulub kolm maja, kahes neist on spa. Teie käite uues spas, see vbo 2-3 a uus aga teine on Pargimajas http://www.spaestonia.ee/medical/termid/ ja see seal juba ammu.

    Mulle meeldib see uus samuti väga. Neil on selline väga äge pakkumine, et saad osta spordiklubi kuukaardi ja siis iga treeningu järgselt saadki ujuda ja saunades käia. Kasutan seda varianti ja naudin vahepeal seda mõnusat päris üksi aega spas 🙂

  • Avatar
    Vasta Merks 18. jaanuar 2017 at 21:59

    Meie pere lemmik on Noorus SPA, eriti mõnus suvel, privaatne rand ja piisavalt uus, väike ja hubane, on tegevusi suurtele ja väikestele, restos ka minuarust megahead toidud. Rakvere on ka Ok, kuigi seal vee kvaliteet üks kehvemaid ;(

  • Avatar
    Vasta Sannu 18. jaanuar 2017 at 21:56

    Kommentaare piltide all on väga tore lugeda ka nägijal, sest igal pildil on oma lugu ja koos kommentaaridega vaatad seda hoopis teise pilguga 🙂

  • Avatar
    Vasta Elise 18. jaanuar 2017 at 21:54

    Mina kartsin, et see Kuum koht on liiga kuum, aga tegelikult oli just väga-väga mõnus korralik saun 😀

  • Avatar
    Vasta Alli Kass 18. jaanuar 2017 at 21:49

    Haha, Nõmme ujula 😀 Mutihoiatus on tõesti asjakohane. Mu tuttavat palus ükskord seal dušširuumis mingi suvaline eriti kõõmane pensionär, et see ta selga peseks. Mmmm… võõra tädi võidunud nuustik ja seljaseened… Mmmm…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. jaanuar 2017 at 21:50

      Issand jumal 😀 Samas vanatädist kahju, keegi peab ju seda selga pesema 🙁

    • Avatar
      Vasta Leen 18. jaanuar 2017 at 22:05

      Mul on Nõmme ujulast ainult head kogemused. Lapsi siis polnud, kui seal ujumas käisin, aga ujuda sai väga mõnusalt ja ühegi pensionäriga mingeid kokkupuuteid ei olnud.

      Suht inetu kellegi kohta öelda suvaline kõõmane pensionär 🙁 Ajad on teised, aga näiteks minu vanaema oli ka veel sellest ajastust, kus saunas oligi normaalne, et pesti üksteise selga. Isegi üks teatud laul on eestlastel sel teemal.
      Jah, tänapäeval seda enam väga kusagil ei näe ja ma ise poleks ka huvitatud võõra inimese seljapesust ega palu ka kellegi teisel seda teha, aga jutt kõõmast ja seentest ja võidunu nuustikutest on ikka suht lame. Kõigest, mida teha ei soovi, saab viisakalt keelduda ja kogu moos.

    • Avatar
      Vasta Alina 19. jaanuar 2017 at 01:16

      No minu arust väga inetult öeldud! =(
      Kohe valus lugeda.
      Kuidas saab nuustik võidunud olla ja selg seentes? Ja vanemat inimest nimetada kõõmane pensionär???
      Ma kohe tahaks Sind näha, milline sa välja näed….

    • Avatar
      Vasta Alli Kass 19. jaanuar 2017 at 16:26

      Jah, sõnastus kukkus tõesti inetult välja. Mina ja mu tuttav oleme lihtsalt kuidagi kuidagi juhtunud kehva isikliku hügieeniga pensionäride otsa seal ujulas. Kui mõni on ikka räpane, siis räpane on räpane olgu pensionär või teismeline.

    • Avatar
      Vasta A. 20. jaanuar 2017 at 16:12

      Sorry aga ise oled ka kunagi üks “mutt”. Nii üleolev ka ei tasuks olla, ma arvan.

  • Avatar
    Vasta Sats 18. jaanuar 2017 at 21:47

    Saja kraadine saun köetakse soojaks kella 13:00ks (nädala sees, nädalavahetuseti kella 10ks). Igaksjuhuks mainin 🙂

  • Avatar
    Vasta Katrin 18. jaanuar 2017 at 21:44

    Meie pere lemmik siiamaani olnud Rakvere Aqva spa.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. jaanuar 2017 at 21:46

      Sinna me pole veel kahjuks jõudnud 🙁

      • Avatar
        Vasta Kelly 18. jaanuar 2017 at 22:16

        Aga palun tulge siia rakvere aqvasse , ma lendaks ka laivi kohe ?

  • Avatar
    Vasta Elo 18. jaanuar 2017 at 21:44

    Regulaarselt ujumas käimine mõjub laste tervisele ka väga hästi. Minu viiene ja kaheksane käivad ujumistrennis ja alates sellest pole haiged olnudki (võibolla ainult kerged köhad vahel harva). Enne olid talviti ikka pidevalt palavikus ja muudes tõvedes.

  • Avatar
    Vasta Maria 18. jaanuar 2017 at 21:41

    Kui Mari vett nii armastab kas sa ujumiskursustele ei taha teda panna? Meil sel ajal 3,6 aastane poiss hakkas Kalevi ujumiskoolis kursustel käima ja nüüdseks (poeg kohe varsti 7 aastane) selged kõik ujumisstiilid ja veearmastus veel suurem 🙂 Kindlasti soovitan 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. jaanuar 2017 at 21:44

      Tal on see asi, et kuna ta suhtlusoskus veel nii hea pole, siis ta väga ei taha teha nii nagu talle öeldakse, vaid nii, kuidas ise tahab 😀

      • Avatar
        Vasta Eveliis 18. jaanuar 2017 at 22:30

        Aga võibolla siis just on mõistlik mingisse trenni minna, mis meeldib ka, et õpib suhtlema kiiremini? Mitte et ma mingi kasvatusteadlane olen, aga loogika on ju olemas selles mõttes?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 18. jaanuar 2017 at 23:34

          Talle määrati ujumisteraapia. Ühe korra sai käia, siis see treeener ütles, et ta veel ei ole sealmaal, et ta hakkama saaks käsklustega ja grupitööga, kus kõik sama asja teevad. Ta tahab oma rida ajada, või nutab ja segab teisi. Proovitud värk.

          • Avatar
            Eveliis 19. jaanuar 2017 at 08:33

            Nojah, aga see võis ju mingi aeg tagasi olla nii, vbla nüüd on muutunud kui sa ise ka ütled, et ta oli nagu kala vees. Muidugi mu meelest üsna kummaline treener, kes ütleb, et laps pole sealmaal, et käskluste ja grupitööga hakkama saada. Laps ei hakkagi ju sellega hakkama saama kui teda ei lubata sinna “oma rida” ajama.
            Ida käis laulutunnis endast vanematega, kes reaalselt oskasid lugeda ja laulda, Ida ümises kaasa omas keeles, keegi ei öelnud, et ta on liiga väike, et tulge aasta-kahe pärast. Vastupidi, õpetaja pigem tunnustas ja julgustas, mis sellest, et Ida mingit oma asja ajas.
            Ühesõnaga, ilma targutamiseta, ma prooviks uuesti:)

          • Avatar
            Keski 19. jaanuar 2017 at 15:28

            Vastus on mõeldud Eveliisile.
            Ujumist ja laulutundi ei saa päris võrrelda. Ujumises võib käskudele mittealluv ja teisi segav laps põhjustada reaalselt kas endale või teistele eluohtlikke olukordi ja treeneril ei ole võimalik ainult ühe lapsega tegeleda.
            Mingi aja tagant uuesti proovimine on muidugi õige soovitus, sest mingil hetkel võib laps grupitööks valmis olla.

  • Avatar
    Vasta Mammu 18. jaanuar 2017 at 21:41

    Minu vaieldamatu lemmik on Viking spa. Pärast seda kui sinna tehti juurdeehitus ja see nö koopalaadne spa, no kõige parem koht. Mu algklassi lapsele samuti nii meeldib seal. Meil traditsiooniks iga sügis ja kevad käija spas. Kuid sel sügisel jäin oma bronnimisega hiljaks ja käisime Pärnus spa Estonia’s. Spaa osa oli täitsa kena aga natuke liiga jahe seal., kui ikka külm hakkas siis sulpsasin sinna 40 kraadisesse jaapani vanni.
    Samas väga pisikese lapsega seal väga miskit teha pole. Minu jaoks jääb lahjaks. Käisime seal kambaga ning võtsime 3 eraldi tuba. Toad olid nii pisikesed ja no ei meeldinud.
    Kui kahekesi minna siis Haapsalus Fra Mare spa on täitsa okei. Ma käisin septembris koos lapsega ja meile jäi see igavaks. Ongi rohkem selline mehega/sõbrannaga lõõgastumise koht. Väga ebamugav oli olla seal, kui iga vasseini nurgas ameletakse jne. Laps rohkem passis neid ilastavaid tädisi-onusi, kui suutis nautida mullivanni ja suurt basseini.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. jaanuar 2017 at 21:43

      Imelik, kuidas teil siin jahe oli? Ma muidu mega külmavares ja mul oli vägagi soe. Selles suhtes jah, et siin pole mingeid torusid ja asju, aga Marile praegu piisab sellestki, et saaab niisama vette karata ja sulistada. Tubadest nii palju, et neid on siin eri suuruses. Eile vaatasime ühte väiksemat tuba ka ja oleks täitsa sellestki meile piisanud. Aga meil on see Delux tuba, see väheke suurem ja diivaniga jne. Ruumi on maa ja ilm!

      • Avatar
        Vasta Maarja 19. jaanuar 2017 at 01:20

        Nagu eelnevaltki mainitud, siis Pärnus on kaks Estonia SPA’d: Estonia Medical Spa ja Estonia Resort Spa. Resort on uuem ja fancym (mh soojem), Medical veits kulunud, lahjem (sh külmem). Ilmselt räägite erinevatest Estoniatest. 😀
        Võiksid pealkirja segaduse vältimiseks täiendada (estonia resort spa).

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 19. jaanuar 2017 at 02:27

          Ok, muudan 🙂

        • Avatar
          Vasta kt 19. jaanuar 2017 at 06:18

          mul lahevad need kaks spaad alati sassi, aitah meelde tuletamast. Resort spa on t6esti super.

  • Avatar
    Vasta Tr 18. jaanuar 2017 at 21:40

    Ah ja, Laulasmaa on väga mõnus ja niisama ujumiseks meeldib Keila ujula.

    • Avatar
      Vasta Mimi 18. jaanuar 2017 at 22:03

      Keila on mega külm just see koridor, kui pead garderoobist ujula osasse minema. seal võib täitsa haigeks jääda.

  • Avatar
    Vasta Melmari 18. jaanuar 2017 at 21:39

    See pole Termide spaa, see eraldi ja veidi uuem. Kuigi termide oma on ka väga OK.

  • Avatar
    Vasta MS 18. jaanuar 2017 at 21:39

    Nõmme ujulasse ei tasu minna hommikul, 8.15 koguneb seal penskarite armee, kes pesuruumis kõva häälega arutavad, kas mõni noorem külastaja ikka end pesi ja ürita sa ainult oma rätikut vale koha peale panna, sest see oli just SELLE PROUA koht!
    Aga peale kella 10t mine rõõmuga, õhtuti on jälle trenne ja lapsi palju, aga päeval rahulik 🙂 Nõmme ujula on ka üks puhtama veega ujulaid Tallinnas 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. jaanuar 2017 at 21:43

      Hea teada 🙂

  • Avatar
    Vasta Tr 18. jaanuar 2017 at 21:38

    Omavahel romantikaks on parim Hedon ja Grand Rose.
    Lastega meeldib Aqva spa ja Fra Mare. Terviseparadiis on ka äge aga pigem sellistele lastele kes hindavad ka liutorusid jms.

    Soovitan minna Jurmalasse ka, väga äge seal.

    • Avatar
      Vasta Lilith 18. jaanuar 2017 at 22:14

      Jurmala on super lahe!

  • Avatar
    Vasta TK 18. jaanuar 2017 at 21:38

    Meie pere lemmik Tallinnas on Tallink SPA (asub A terminalis). Paljud isegi ei tea, et meil kesklinnas selline paradiis on. Suur bassein, kaks mullivanni, laste bassein, külm bassein, välibassein, saunad sh ehe Türgi saun, kontrastvannid, basseinibaar, paar purskkaevu. Enamasti pole seal üle môistuse rahvast ka…eestlased ilmselt ei tea seda ja sommid satuvad siis vastavalt nädalalôppudel vôi varahommikul. Päeval suht tühi alati ? clubone kaardiga on hind ka môistlik.

    • Avatar
      Vasta ok 19. jaanuar 2017 at 11:09

      TAllinki SPA juures meeldib mulle see, et baar on basseinis ja saan jäätisekokteili tellida otse mullivannist ja seda ka mullivannis juua 🙂

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 19. jaanuar 2017 at 11:33

        Ok, müüsite mu Tallink Spaga ära, lähen kunagi sinna.

  • Avatar
    Vasta MP 18. jaanuar 2017 at 21:31

    See pilt, millel sina suutsid kokku lugeda 4 inimest, on siiski 6 inimest. Nii vähemalt mina näen. 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. jaanuar 2017 at 21:35

      Neli peale Mari ja Kardo 😀 Kokku jah kuus 😀

      • Avatar
        Vasta MP 18. jaanuar 2017 at 21:58

        Jah, ma selle -peale meie veel- suutsin vahele jätta. 😀

  • Avatar
    Vasta Anna 18. jaanuar 2017 at 21:25

    Kas see on see Termide spaa või on need erinevad kohad? Praegu termidesse hea pakkumine, aga ma täpselt ei saa aru kas see on spets mingi ravikoht või see ongi see mõnus lapsesõbralik spaa millest räägid? 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. jaanuar 2017 at 21:34

      Issand, ma ei tea, mis need termid on 😀 Näita linki, siis saan aru 😀

    • Avatar
      Vasta ritsik 18. jaanuar 2017 at 21:45

      Termid on nn vana Estonia, hall maja. Sel midagi otseselt viga pole ja bassein on suur, aga mu meelest on see spaa jahedavõitu. Mallukas käis Estonia saunakeskuses ehk valges majas, mis on uuendatud, soe ja ilus, ikka tükk maad teisest parem.

      • Avatar
        Vasta Sandra 18. jaanuar 2017 at 21:51

        Nemad on hetkel uuemas spaas, mitte termides 🙂

    • Avatar
      Vasta Maarja 18. jaanuar 2017 at 21:49

      Estonial 2 maja. Üks on koos termidega ja on suht vana maja ja teine on uus ja renoveeritud maja. Mallukas räägib sellest uuemast ehk Estonia Resort&Spa või mis ta täpsemalt oligi. See kuhu soodukas on, see on vanem ja seal suht jahe ja külm spa osa. Ning lisaks veel kahel korrusel. Ehk kui tahad a’la türgi sauna minna, pead trepist esimesele korrusele minema.

      • Avatar
        Vasta Triinu 18. jaanuar 2017 at 22:50

        ehk siis nemad on Spa ja Sauna osas ja teises majas on Termid 🙂