AVALDAN ARVAMUST Lapse üles kasvatamine LAPSED Lasteasjad

kas teie korjate lapsele raha?*

19. jaanuar 2017

Hiljaaegu arutasime sõbrannaga seda, et kas lapsele on mõtet raha koguda. Sukasäärde võib muidugi igaüks koguda, aga me mõtlesime pigem seda, et kogud panka raha ja kui laps 18-aastaseks saab, saab ta selle siis välja võtta. Ma olen alati sellesse skeptiliselt suhtunud. Isegi enne, kui maailm ei olnud nii nadis olukorras kui praegu, oli mul kahtlus raha väärtuse säilimises lausa 18 aasta pärast. Jumal teab, mis 18 aasta pärast üldse on! Seega ei hakanud ma Marile peale sündi raha koguma, nagu osad tuttavad.

Sõbranna oli minuga sama meelt, et nii kaua ootamine ei ole ka tema jaoks, kuid kuna tema on rohkem selline uurija ja süveneb igasugustesse detailidesse, oli ta netist välja lugenud, et tegelikult saab teha selliseid lastehoiuseid, kus sa ei pea ootama 18 aastaseks saamiseni, et raha välja võtta. Okei, tegelikult saab igas pangas raha varem välja võtta, aga sellisel juhul ei saa sa kogutud intresse ja … ma ka siin lugesin kiirelt erinevate pankade tingimusi ja sain aru, et varem raha välja võtmine on siiski lepingu rikkumine. Samas Krediidipanga lehel (siin) on kirjas, et kui nende juures hoiuse teed, siis panevad nad sinu eest stardikapitaliks 50€ ja igakuine sissemakse peab olema vähemalt 6 eurot. See kuuekas oli minu meelest Swedis ka mingil hoiusel minimaalseks igakuiseks sissemakseks. Kuigi tõele au andes ei suutnud mina Swedi kodukalt üldse lastehoiust leida, vaid lihtsalt mingi kogumishoius, mida saab siis 6,9 või 12 kuud korjata. Intress ei olnud sellel ka nii hea.

Krediidipangas on antud hoiusel kõikide hoiuste seast kõrgeim intress: lausa 2%. Ma ütlen ausalt, et ma ei tea, mida see 2% intressi tähendab, aga kui mulle öeldakse, et see on kõige kõrgem, siis kohe esimese asjana usun. Googeldus näitas, et näiteks Nordeas on lastehoiuse intess 1,2%. Lisaks meeldis mulle see, et  Krediidipanga lastehoiusele saavad raha kanda ka teiste pankade kliendid, näiteks vanaemad-vanaisad, tädid-onud. Ala, et sünnipäevaks suva nänni ei koguneks, siis võivad kõik külalised oma viieka näiteks sinna kanda ja see olekski konkreetselt lapse oma.

Ühesõnaga otsisin mis ma otsisin, aga mulle tundus lõpuks ikka, et teen esialgsest skeptilisusest hoolimata selle hoiuse ära. Nii Marile kui Lendele. Ja just Krediidipangas, sest seal on nii, et kui hoius on kehtinud vähemalt kolm aastat, on lapse 7-, 10- või 15-aastaseks saamisel võimalik tema sünnipäevakuu jooksul hoiusel olevat raha lepingut katkestamata välja võtta. Ja nagu öeldud, 18 aastat on minu jaoks imelik oodata, aga näiteks koolimineku raha võib ju korjata küll. Iga sügis on uudised artikleid täis, kui kulukas see lapse kooli saatmine on (kuigi ma pole seda iial mõistnud, sest kallid need vihikud ja pastakad ikka olla saavad :D) aga kui sajad ütlevad, et on kulukas, ju siis on seal tegelikult veel muid kulutusi, kui vaid vihikud ja pliiatsid. Mari näiteks läheb juba nelja aasta pärast kooli, Lende seitsme aasta pärast, seega ongi just täitsa ok aeg mõlemale see liitumine ära teha ja see läbi vältida seda, et ma nelja aasta pärast halan, et kuulge, miks keegi ei öelnud, et see lapse kooli saatmine nii kallis on.

Sõbranna ütles, et tema teeb vist ka sama hoiuse, aga kogub hoopis selle jaoks, et lapse esimesel juubelil, ehk siis kümpaselt, ta kuskile vahvale reisile viia. See on ka täitsa hea idee ja eks saan ka mina jooksvalt vaadata, et kas tahan Mari 7dal eluaastal raha välja võtta või edasi koguda.

Ma olin juba nii müüdud, et olin valmis kohe selle hoiuse netis ära tegema, aga kuidagi ei leidnud seda kohta, kus seda teha saab. Seega kirjutasin ma neile ja uurisin, et mis värk sellega on. Selgus, et jah, selle jaoks tuleb laste sünnitunnistustega ikkagi panka koha peale minna, mida ma siis uuel nädalal proovin ära teha.

Muuseas pakkus Krediidipank välja, et kui ma oma lugejate käest uuriksin, et mis nemad hoiustest arvavad ja kas üldse oma lastele raha korjatakse või mitte, siis nemad oleksid nõus andma mulle teie jaoks auhinnaks kõikide kaasarääkijate vahel lausa 100€ kinkekaardi ÜKSKÕIK millisesse lastekaupadega seotud poodi, mis kinkekaarte väljastab. Seega võib võitja oma kinkekat soovida näiteks lastekaupade poele, või näiteks lasteriiete poele. Olgem ausad, näiteks 100€ Mimi Disaini või Beebicentri kinkekaart kõlab ju küll hästi, eks?

Lisaks tuleb loosis osalemiseks hakata ka Krediidipanga sõbraks Facebookis (SIIN). Kui see tehtud, siis räägi aga kaasa:

Kas teie lastel on hoius? Kui on, siis kus ja miks just seal? Kui ei, siis miks ei ole? 

DSC_6353

Pildil Mari Estonia Spas teki all naeru kihistamas.

cleardot-6035292*Postitus on sündinud koostöös Krediidipangaga

Loe ka neid postitusi!

397 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Vasta Miks sukasäärde kogumine sakib? – 1 päevast investoriks 18. detsember 2018 at 22:15

    […] Malluka blogipostitust ning selle kommentaare. Tundsin, et ei saa vait olla ja pean midagi kusagile kirjutama, ütlema, […]

  • Avatar
    Vasta Minni 26. jaanuar 2017 at 20:04

    Hoiust kui sellist ei ole aga raha kogun lapsele ikka. Ei ole veel sobivat hoiust pankades leidnud. Kindlasti uurin ka Krediidipanga hoiuse kohta.

  • Avatar
    Vasta Ave 26. jaanuar 2017 at 17:34

    Hetkel otseselt ei korja. Mul SEB pank ja sealse digikassasse koguneva raha panen kõrvale ning plaanis osta kulda selle eest. Esimene kuldmünt on lapsel juba olemas.

  • Avatar
    Vasta Ave 26. jaanuar 2017 at 16:01

    Ma ei ole veel hoiust oma lastele teinud kuna ei ole sellele mõelnud aga muidu kogun küll tasapisi laste jaoks raha (iga kuu mis üle jääb sulas siis panen kõrvale). Kui nüüd seda postitust lugeda siis ehk peaks seda tegema. 🙂

  • Avatar
    Vasta Janne 26. jaanuar 2017 at 09:30

    Mul on 1 laps, kes kohe kohe astub kaheste klubisse? ja me ei ole talle veel kogumishoiust teinud. Plaan on teha küll, aga miskipärast pole ma seda asja tõsiselt veel kätte võtnud- venivillem olen! ? Minu ema ja isa kogusid küll mulle raha ning kui sain 21, olin 8000 krooni võrra rikkam! Kui mõelda, et mu vanemad kogusid seda umbes 20 aastat…..siis t6esti aeg oleks justkui selle raha nn. ära söönud? aga mis ma siis tegin selle rahaga? Maksin õppemaksu? Investeerisin auto ostu? Ostsin midagi kasulikku ja suurt? EI ühtegi neist? Lihtsalt pudenes käest niisama tilulilu peale…. vot sellised lood siis!

  • Avatar
    Vasta Merr 26. jaanuar 2017 at 01:01

    Meil ka krediidipangas ja samal põhjusel – kõige paremad tingimused 🙂 Seda, millal raha välja võtame, vaatame ka jooksvalt.

  • Avatar
    Vasta Kristi 25. jaanuar 2017 at 15:24

    Mina arvan, et see kogumine on väga môistlik..Omal on avatud swedis koolifond oma môlemale lapsele ja môlemale raha kogumisega alustasin, siis kui nad olid 3 kuused 🙂 Swedis on nii,et ka saavad kôik kes tahavad laste fondi ülekannet teha 🙂 ja ka kogub intresse… Swedis on ka nii,et kui peaks pangaga midagi juhtuma,siis kôige hullemal juhul kaotan oma kogutud intressid,aga oma makstud raha saan nagunii sealt kätte 🙂 Ehk siis on peale oma raha kindlustus vms 😀
    Ma arvan,et see on väga hea,kui on kogunenud mingi summa selleks ajaks,kui lapsed lähevad kodunt ära,kooli vôi mis iganes,siis on see neile alustamis raha.
    Minule pole ka keegi kunagi raha kogunud ja sain ka hakkama,aga minu arvates on see vaikne iga kuine kogumine väga arukas 🙂

    • Avatar
      Vasta Kristi 25. jaanuar 2017 at 15:28

      koolifondiga saab ka vôtta nö maksepuhkust ja nt minu surmajuhtumi puhul maksab pank seda minu eest,kuni lapse 18 aastaseks saamiseni ise edasi.

  • Avatar
    Vasta Marii 25. jaanuar 2017 at 13:13

    Meie ei kogu, oleme sellele mõelnud küll. Aga hetkel ei ole selliseid rahalisi vahendeid, et midagi palju kõrvale panna. Ning ma olen kindel et kui laps suureks saab ja midagi tahab saada siis me kindlasti soetame selle talle. Mul endal pole ka mingit arvet olnud mida 18 aastaselt saada. Ja noh kes teabki mille peale ma selle raisanud oleksid 🙂

  • Avatar
    Vasta KätyK 25. jaanuar 2017 at 12:19

    Me hetkel oleme elukaaslasega pannud raha kõrvale ehk võtnud pangaarvelt välja suurema summa(mina umbes 200-300€ kuus ja elukaaslane 500-600€ kuus ja hetkel on juba ilus 4kohaline summa olemas, aga sealt võtame paar sada eurot ära, kuna plaanis kinkida lapsele sünnipäevaks laste elektriauto) ja kodus pannud karpi ja peitnud selle karbi koos sisuga ära. Aga plaanis on küll hakkata lapsele koguma raha, et kui 18 saab täis, siis saab selle raha kätte. Ja loodan, et mõistab ta seda kasutada mõistlikult(haridus; omaelu peale minek või kui läheb nt kaugemale ülikooli õppima, siis auto, et saaks ikkagi koju tulla NVdeks)aga eks paistab mis aeg näitab….

  • Avatar
    Vasta B 25. jaanuar 2017 at 08:36

    Meie kogume ka lapsele raha, iga kuu paneme mingi summa tähtajalisele kontole ja kätte saab 18ndaks sünnipäevaks 😀

  • Avatar
    Vasta Katu 25. jaanuar 2017 at 08:21

    Mul oli olemas, aga pidin välja võtma ootamatuteks kuludeks. Lapsel oli prille vaja. Tegelikult ei olnudki plaanis päris 18ndaks eluaastaks koguda, vaid ka mingi hetk reisi vms jaoks välja võtta. Nüüd olen ka pigem skeptiline, aga lastele oma kontod pangas teha on plaanis küll. Kusjuures mu lapsed on palju paremad kogujad kui mina ?

  • Avatar
    Vasta Merlin 24. jaanuar 2017 at 23:38

    Me plaanime ka oma pisikesele neiule teha hoiuse, kuid paraku pole veel suutnud sellesse nii süveneda. Tahaks ikka erinevate pankade võimalustega tutvuda ning nende seast sobivaima välja valida. Kes teab, mis ootamatuid hetki elul pakkuda on, alati peaks valmis olema.

  • Avatar
    Vasta Kati 24. jaanuar 2017 at 23:05

    Mina ei ole siiani avanud. Olen samuti skeptik olnud, et raha väärtus langeb. Sinu arutelu lugedes tekkis tunne, et Krediidipangas tõesti hea variant. Panid mind mõtlema ? Saan koguda ja kui leian, et ikka jama värk, ka lõpetada ilma kaotuseta. Võiksin samuti koguda lapse kooli või mõne muu suurema sündmuse jaoks lühiajaliselt. Hiljem saab alati jätkata.

  • Avatar
    Vasta Maarika 24. jaanuar 2017 at 19:51

    Mul ei ole veel lapsi, aga olen juba aastaid olnud arvamusel, et sellise hoiuse ma teeksin, kas siis kasvõi seepärast, kui laps peaks välismaale õppima tahtma minna. Variant ka see, et raha koguneb kuniks laps oma elu peale lâheb, siis oleks stardikapital vms.

  • Avatar
    Vasta Karina 24. jaanuar 2017 at 15:28

    Hetkel arutamegi elukaaslasega , et kuhu avada hoius lapsele(laps ise aastane) , et kuidagigi talle midagi kindlustada , kunagi eitea mida elu tuua võib ! See krediidibanga hoius tundub päris okei .

  • Avatar
    Vasta Elen 24. jaanuar 2017 at 15:25

    Avasin lapsele konto Seb’i ja kannan lasteraha (50€) tema kontole ?

  • Avatar
    Vasta Maare 24. jaanuar 2017 at 15:00

    Ei olnud mul ja ma ei kurda. Õe suhtes ma ei tea. Enda suuremal lapsel on pangakonto, kuhu saab alati kanda, kui perel, vanemadel, vanaisale jt soovi on. Väiksem on veel liiga väike. Usun, et teeme pangakonto tallegi, kui aeg käes. Mingit eraldi kontot veel lisaks tegema ei hakka. #päikest

  • Avatar
    Vasta Eliis 24. jaanuar 2017 at 13:13

    Nii mina oma esimesele tegin just selle Krediidipanga lastehoiuse …. pea kolm aastat tagasi. Just seetõttu, et mulle meeldis, et ma saan ise (ja ka keegi suvaline) juurdemakseid teha just nii nagu võimalik korra vähem korra rohkem, korra ei tee üldse. Praegu kannagi paari kuu tagant mingi summa. Nüüd pean plaani et õigluse huvides peaks kaksikutele ka ikka tegema.

  • Avatar
    Vasta Ege P 24. jaanuar 2017 at 12:37

    Hetkel veel pole. Kogu aeg on mõte, et peaks või nn sukasäärde koguma, kuid siiani pole mõttest kaugemale jõudnud. Ja ei jää just iga kuu ka eriti midagi üle, pigem tuleb alati puudu..

  • Avatar
    Vasta Evelin Põder 24. jaanuar 2017 at 11:29

    Hetkel veel ei ole aga on plaanis kindlasti teha.
    Kuna just jaanuaris läksin uuesti tööle, siis pole hetkel veel 100% erinevatesse võimalustesse süvenenud.
    Tean et Swedis on mingi koolifond aga isegi hetkel, ilma süvenemata tundub krediidipanga oma olevat päris hea.Seda just selle võimaluse pärast, et raha võimalik vahepeal välja võtta 🙂
    Eelkõige sooviksin raha koguda just selle pärast, et tagada tulevikus nt ülikooli minek, toetades kas siis õppemaksu vms vôi ka niisama elamiskulude maksmist 🙂

  • Avatar
    Vasta Sss 24. jaanuar 2017 at 11:19

    Minul küll lapsi veel pole kuid saan rääkida enda kogemusest. Alates 2. eluaastast kogus ema mulle samuti hoiusele raha, kandis iga kuu lastetoetuse sinna ja hiljem suurendas summat. 2 aastat kogus ühele hoiusele kuni firma pankrotini, hoiuse võttis üle teine firma, kuid intresside pealt kaotas. Raha maksti välja 21. sünnipäeval ja summaks oli 3700€, noorele inimesele igati abiks. Eks muidugi raha väärtus ajas väheneb, 90ndate alguses/keskpaigas tundus oodatav lõppsumma ikka meeletult suurena. Mina pooldan just seda, et raha ei saa enne teatud vanust välja võtta va. erijuhud ja tulevikus plaanin enda lastele kindlasti sarnase hoiuse avada.

  • Avatar
    Vasta Piia 24. jaanuar 2017 at 11:12

    Mul pole veel* lapsi ja seega ei ole mul ka kogumishoiust. Samuti ei ole ma sellele asjale kunagi mõelnud, kuna mu pereliikmed pole kunagi sellise asjaga kokku puutunud ja tuttavaid ka väga ei tea. Aga selle postituse põhjal tuli mul küll selline tunne sisse, et “oh, kui mu beebi sünnib, teen ma ka selle värgi kohe ära – Krediidipangas!”
    Arvan, et nii ma teengi!
    *Beebiga kohtume juunis

  • Avatar
    Vasta Karina 24. jaanuar 2017 at 09:55

    Mul oli lapsele avatud kogumishoius, kuhu kandsin kõik toetused ja sünnipäevarahad, aga eelmisel suvel läks krundiostuks ja kogu raha läks selle alla. Uut pole senini avanud, kuigi plaan on ?

  • Avatar
    Vasta Jaanika 24. jaanuar 2017 at 08:53

    Hetkel ei ole kogumist veel teinud aga samuti mõtlen Krediidipanga peale 🙂

  • Avatar
    Vasta Sirli 24. jaanuar 2017 at 00:20

    Hoiust pole, kuid meie 10kuusel tirtsul on pangakonto kuhu iga kuu mehega raha kanname(20+20eurot). Kui peaks vaja minema saan sealt igapäevaselt teistele raha kanda. Plaanis on raha kätte anda siis kui plaanitakse osta tulevikus midagi suurt (korter, auto jms) ?

  • Avatar
    Vasta Liis 23. jaanuar 2017 at 22:36

    Minu lapsel ei ole pangas hoiust. Küll aga on tal isiklik pangakonto, kuhu kannan iga kuu raha. Plaan on talle täisealiseks saamise puhul raha kätte anda, abiks ikka ?

  • Avatar
    Vasta Margit K 23. jaanuar 2017 at 21:38

    Meil lapsel ei ole veel, kuid plaan on teha paari aasta pärast.

  • Avatar
    Vasta Sille 23. jaanuar 2017 at 16:56

    Meie lastel ei ole hoiust, ise tahtsin teha, aga mees arvas, et pole ikka mõtet. Selle postituse peale tuli suur tahtmine see ikkagi ära teha 🙂

  • Avatar
    Vasta G 23. jaanuar 2017 at 16:07

    Meie preili saab järgmine kuu aastaseks. Olen mõelnud hoiusele aga täpselt nagu Sinagi, ei näinud sellel pointi. Senini ei olnud ma leidnud seda parimat varianti. Krediidipanga kohta ei osanud tõesti uurida. Nüüd, kui sa kirjutasid Krediidipanga võimalustest( mis on super hea lahendus), siis avame talle kindlasti esimese sünnipäeva puhul konto koos esimese korraliku panusega tema tulevikku. 🙂

  • Avatar
    Vasta Anne-Ly Häkkinen Crean 23. jaanuar 2017 at 15:49

    Jah, mina kannan iga kuu poja arvele 35 eurot. Hetkel on Roomet 7 aastane.

  • Avatar
    Vasta Merit 23. jaanuar 2017 at 15:35

    Ka meie avame krediidipangas hoiuse et lapsele raha koguda ? Paljud kiidavad. ?

  • Avatar
    Vasta Kaidi 23. jaanuar 2017 at 15:28

    Minu lastel on omad pangakontod olemas, mitte hoiused. Igal kuul kannan teatud summa. Raha oleme kasutanud suuremate asjade ostuks: nt lastetoa mööbel, reis, vajadusel uued talveriided ja jalatsid.

  • Avatar
    Vasta Vikki 23. jaanuar 2017 at 15:01

    A ja mehe vend saatis see aasta last 1 klassi, neil läks 500€. Sinna vaja ikka palju rohkem kui vihik ja pastakas. Jalanõusid juba 4 paari: keka, tantsutrenn, kooli jalanõud lahtine-kinnine.

  • Avatar
    Vasta Vikki 23. jaanuar 2017 at 14:55

    Miks ei või teha tavalist arvelduskontot nagu endalgi? Saad ükskõik millal raha välja võta kui vaja? :/ ei pea ootama ei 7,10,18 aastat, täna panen 100€ kontole ja kui tahan saab homme seda juba välja võta?!

  • Avatar
    Vasta Sirle 23. jaanuar 2017 at 14:30

    Kui esimene laps sündis, siis tegin talle swedpanka. Ja siis ema rääkis, et sellel rahal pole 20 aasta pärast mingit väärtust. Lõpetasingi selle jutu peale selle hoiuse. Praegu on meie perre liitunud veel teinegi laps. Lugedes sinu postitust, tekib tahtmine uuesti panka joosta, seekord siis krediidipanka. ?

  • Avatar
    Vasta Riin 23. jaanuar 2017 at 14:07

    Mõlemal lapsel krediidipangas. Sugulane soovitas kunagi et seal kõige paremad tingimused.

  • Avatar
    Vasta Ave 23. jaanuar 2017 at 13:16

    Ma üritan ikka koguda ja siis kulda investeerida- tundub mõistlik.
    Seda loosi tahaks küll võita, kuna teine pisike ka tulekul 🙂

  • Avatar
    Vasta Gerly 23. jaanuar 2017 at 12:31

    Kuna raha väärtus on kiiresti muutuv ja pikaajaliselt kogumine ei ole mõistlik, ka mitte panaga lubatud intressidega, siis otsustasime igal aastal(kuni 18a saamiseni) kuu kaupa veidi kõrvale panna ning siis osta kulda: https://tavid.ee/kuld/100-g-valcambi-suisse-kuldplaat/

    • Avatar
      Vasta Kris 26. jaanuar 2017 at 15:09

      Saan ma aru õigesti, et kogud ikkagi kuigi raha väärtus on langev? Mitte pangas, vaid sukasääres ja 18a saades ostad lapsele 3800- eurose kuldplaadi?

  • Avatar
    Vasta Gerly 23. jaanuar 2017 at 10:10

    Hoiust pole, aga on m6lemale lapsele purgid synnist saati. Mu 2 aastane on juba päris rikkas 🙂 sinna lähebki vastavalt v6imalusele, aga yldiselt kidlasti lasteraha. Kogumiskonto peale olen mõelnud, aga pole aega olnud uurida neid 🙂

  • Avatar
    Vasta Kkk 23. jaanuar 2017 at 09:54

    Lastetaha läheb iga kuu lapse arvelduskontole. Hetkel on eesmärgid lühiajalised. Kui lapsel soovid tekivad (ratas, mänguväljak majataha vms) siis hea sealt kasutada. 18/21 aastat tundub selles ebakindlas riigis natuke liiga pikk aeg. Kaalume ka mõtet lapsele korter soetada. Esialgu välja üürimiseks ning hiljem siis teab ise mis sellega teeb.

  • Avatar
    Vasta Siret 23. jaanuar 2017 at 07:27

    Minul on tehtud kahele lapsele kogumishoius Compensa kindlustuses. Seal oli miinimum summa kogumiseks 30 eurot. Samuti kuulub selle kindlustuse alla ka minu elukindlustus ja lapse õnnetusjuhtumi kindlustus. Nii et kolm asja ühe hinnaga ?

  • Avatar
    Vasta Heldi 22. jaanuar 2017 at 23:13

    Vanemal poisil on oma kogumishoius olemas swedis. Viie aastaga on juba üsna arvestatav summa sinna kogunenud ja mina olen rahul. Loomulikult me ei tea, mida tulevik toob kuid raha kõrvale panemine on minu arvates vägagi mõistlik tegu eriti just lastega peredes. Pesamunale pole veel kontot teha jõudnud.

  • Avatar
    Vasta Elina 22. jaanuar 2017 at 22:41

    Hetkel veel oma neiule hoiust pole teinud kodus kogumis kassake ikka on kuhu saab panna vastiku hunniku münte ja sente mis rahakoti lõhki punnitavad 😉 kuid siiski on plaan see hoius teha kuid samuti pole veel täiesti kindel kuhu teha ja mis oleks kõige kasulikum. Õnneks veel aega mõelda ja uurida kuid sinu arutelus tundub tark tõesti Krediidipank.
    Samuti olen mõelnud oma kodupangale või tõesti jäädagi koguma pigem karbikesse või kassasse 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaitukas 22. jaanuar 2017 at 21:21

    Njaa mina isiklikult ei ole kummalegi lapsele teinud. Ei taha aastateks seisma jätta, kuna tõesti 18 aasta pärast ei ole raha väärtus enam see mis praegu. Kuigi jah oleks tore kui 18 saades saad natukene suurema summa kasvõi juhilubade tegemiseks. Aga vast leiab selle mujaltki. Praegu korjame laste rahad mis kuskilt saame koju kassasse. Suurem laps korjab ise omale arvuti raha ja väiksema raha läheb jooksvalt talle vajalike asjade ostmiseks.
    Muideks kooli minek on kallis lapsel kuna ainuüksi koolikott võib maksta 70€ kanti+pinal, 2 paari spordijalanõusid,sisejalanõud,pikk- ja lühikene dress, 2 värvid, paberid, ja muu pudi-padi on ikka 400€ kanti vähemalt. Aga meie hakkasime suve alguses kohe ostma ja jagasime kuude peale asjad ära. Liim,paber, värvid, pliiatsid, kustukad jne võib ju vabalt juunis ära osta, nendest ju välja ei kasva suvega nagu võibolla jalanõudest ja riietest.

  • Avatar
    Vasta Karin 22. jaanuar 2017 at 21:08

    Igakuiselt panen lapse jaoks kõrvale raha, mille annab riik (50€ kuus). Hoius on samas pangas, kus on minu arveldusarve. Nii on lihtsalt kõige mugavam.

  • Avatar
    Vasta Mari 22. jaanuar 2017 at 19:41

    Mul ei ole veel last aga kui sünnib siis saab endale kogumishoiuse. Sinna läheb meie ja sugulaste poolt ajapikku kantav raha ning võimalusel ka lapsetoetused, et tal oleks mille eest tulevikus oma elu alustada.

  • Avatar
    Vasta Masa 22. jaanuar 2017 at 17:57

    Kes siin pankades koguvad, kas te olete hinnakirja üle vaadanud ja arvutanud, mis teie raha väärt on aastate pärast? Palju teenustasud on, mis lepingutes on väikses kirjas ära toodud. Kõik, mida ma uurinud olen, siis selge on see, et panka kogumisest võidab vaid pank.
    Ise plaanin oma lapse iseseiva elualustamist toetada läbi kinnisvara ja muudesse varaklassidesse investeerimisega.

  • Avatar
    Vasta R.V. 22. jaanuar 2017 at 17:00

    Minu lapsel ei ole hoiust. Raha väärtus nii kiirelt muutub, et 18 aastat koguda on minu meelest mõttetu. Küll aga on plaan teha talle siis hoius, kui ta on teismeikka jõudnud. Näiteks kui on 13, siis 5 aastat kogun. Usun, et 5 aastaga rahaväärtus nii suurel määral ei muutu. Kes teab, kas meil siis ongi veel euro 😀 Laps hetkel 3 aastane. Kooli minemist või muid suuremaid kulutusi ei karda. Küll aga tahaks teda tulevikus aidata oma kodu soetamisel. Näiteks sissemaksu raha kinkida vms.

    Kinkekaardist siiski ära ei ütleks. Tore oleks ju midagi tasuta saada või ükskord elus ka võita 🙂

  • Avatar
    Vasta triine 22. jaanuar 2017 at 16:57

    Minu lapsel on tehtud elukindlustus compnsase. Ning temal seb panka tehtud arve mida ise aldan ja kogun temale sinna mingi summa ja kui tuleb sünnipäev temal või jõulud mis meil enam vähem samal ajal on ss hea võimalus ogakuiselt natukenegi kõrvale panna ja ilusti saab ss laps ise valida sünnipäeva kingi endale. Ning ma pole kunagi mõelnud hoiuse tegemisele

  • Avatar
    Vasta Maris F 22. jaanuar 2017 at 14:40

    Mina tegin kõigile 3 lapsele kohe peale sündi kogumishoiuse koos elukindlustusega (hetkel lapsed 9,7,5) , valik sai tehtud SEB kasuks, igakuiselt läheb igale lapsele 25 eurot arvele. Kätte saavad siis kui 18 on, minul ja vennal oli omal ajal sama hoius ja no 18 saades oli ikka väga super suurem summa saada, nt juhilubade tegemiseks…
    Hoiuse tegin selleks,et kui sündis esimene laps,tundus nii mõttetu lihtsalt see väike lasteraha millegi igapäevase peale ära kulutada, pigem koguda, nüüd kui juba 3 last, oleks see summa suurem ja kindlasti ka suureks abiks igapäevaselt aga siiski arvan,et hoius on hea idee 😉 Kõige vanemal poisil topelt hoius, vanavanemate poolt ka.

  • Avatar
    Vasta Sille Lepind 22. jaanuar 2017 at 13:28

    Tegin lapsele kohe peale sündimist konto SEB panka. Esialgu ainul konto hiljem kui laps suurem ja kohusetundlik saab ka kaardi. Kindlasti hakkab ise kunagi oma pangakaardi ja rahade üle arvet pidama. Kontole läksid kohe kõik riigi, vallatoetused ja jooksvalt iga kuu kannan ise lasterahad. Kontonr.on teada ka inimestele kes tahavad ise lapsele raha kontole kanda. Konto eesmärk on tagada lapsele tore lapsepõlv. Nende rahade eest on lapsele juba üht-teist ostetud ja suurem ost kevadeks suur asjalik mängumaja. Kulukas pole ainult kooliminek ja suuremad ostud lapsele ei tee vanemate rahakotti kohe tühjaks.

  • Avatar
    Vasta Mari 22. jaanuar 2017 at 13:18

    Minu lastel ei ole hoiust. Olen sellele aga mõelnud ja nüüd Sinu juttu lugedes mõtlen, et jaa ikka peaks vist tegema. Ma isegi ei tea, kas hoiuse või lihtsalt lisakonto.
    Olen mõelnud lisakonto tegemist reisiraha kogumiseks ja veel eraldi ka sünnipäeva tähistamise kogumiseks. Meie peres on 3 pereliikmel sünnipäev nov-dets, siis on ka jõulud ja niigi palju kulutusi ja et nende sünnipäevad kuidagi kehvemad seepärast ei tuleks, siis oleks hea, kui on ühtne sünnipäeva (j vb üldse igast naiste-, sõbra-, jms päevade) fond, kuhu igakuiselt raha kannan ja siis on alati mureta, kui üritus tulemas 🙂

  • Avatar
    Vasta kristel 22. jaanuar 2017 at 12:50

    Nii tütrel kui ka pojal on lisakonto swedpangas, kuhu igakuiselt laekub 20€. Samuti lähevad sinna ka sünnipäevarahad ja niisama taskurahad vanavanematelt. Hoius on vaba juurdepääsuga ootamatuteks kulutusteks, seega intresse ei kogu, aga ilusad summad on koos mõlemal. Ja Swedpangas seepärast, et lapsevanemate sissetulek laekub ka sinna. Tundus loogiline

  • Avatar
    Vasta Liina 22. jaanuar 2017 at 12:38

    Meie kummalgi lapsel ei ole hoiust. Minu vanaema tegi minu sündides mingi sellise hoiuse, mis vene ajal tehti, iga kuu maksis sinna päris korraliku summa oma sissetulekust, et mina 18-aastaseks saades saaksin korraliku summa oma elu algustuseks, üliarmas mu vanaema poolt. Mina 18-aastaseks saades sain oma hoiuse kätte, mis oli 100 krooni 😀 ausalt öeldes vaene vanaema, kes oma pere kõrvalt minu heaolu heaks mulle raha kogus ja mina kilo sinkigi selle eest poleks saanud. Hea, et ta seda enam ei näinud. Või noh, kui mu suur laps oli väike, siis kogusime talle kassasse sente ja münte, kassa sai täis ja seal oli üle 900 krooni, laps sai endale ise oma raha eest ratta osta. Praegu oleks see 900krooni võrdne 55euroga. 55 euro eest ei saaks ta tahetud arvutihiirtki. Just sellepärast pole nõus raha koguma, eriti veel aastaid.

  • Avatar
    Vasta Rita 22. jaanuar 2017 at 12:19

    Olen ka vaadanud ja mõelnud ja silma jäi ka Krediidipank. Ma ei ole seda teinud selle tõttu, et kui praegu tundub näiteks 5000 eurot mega suur summa (näiteks saaks noor inimene oma korteri või auto sissemakseks seda kasutada), siis 18 aasta pärast on 5000 eurot võibolla keskmine kuupalk ning selle raha eest ei saagi midagi. Ja eks inflatsioon tekib ikka vaikselt ja märkamatult. Seega olen siiani kahevahel. Mingit raha peaks ju siiski kõrvale panema. Just suuremate juubelite tähistamiseks, reisimiseks jne. Pealegi ma olen selline imelik inimene, et ma 30 euri kaupa koguda ei näe mõtet aga suurt summat ei ole võimalik kõrvale panna.

  • Avatar
    Vasta Annika Kormik 22. jaanuar 2017 at 11:55

    Kuna meie esibeebi sündis detsembris 2016, siis ei ole veel aega saanud kogumiskontot tegema minna-gripp jms ei kipu väga liikuma nii pisiga. Kuid plaan on teha kùll- hea kui pojal on tulevikus oma elu alustamiseks algkapital olemas kui just inflatsioon seda nö ära ei söö. Kuis kuhu panka konto teha seda ei teagi eks peab väikse uurimise läbi tegema.

  • Avatar
    Vasta Reelika 22. jaanuar 2017 at 10:55

    Mina tegin oma lapsele SEB kogumishoiuse, maksan kvartalis korra sinna 40 euri ja laps saab selle raha kätte kui saab 19, ehk peale gümnaasiumi lõppu. See idee tundus mulle väga hea, alustasin sellega lapse 1 aastasel sünnipäeval. Nüüd laps 7 aastane ja vahel ikka tekib hirm, et mis moodi see eluke meil siin Eesti Vabariigis on 12 aasta pärast. Südames loodan, et ta selle raha ikka kätte saab sest ideaalis mõeldes on ju pärast keskkooli just see aeg, kus on raha vaja kas ülikooli vms jaoks. Muidugi saab raha varem välja võtta aga siis ei saa kogu summat, täpselt nagu sa kirjutasid oma postituses. Hetkel ootan oma teist last, kes peaks juunis sündima ja on samuti plaan ka temale hakata raha koguma ja see Krediidipanga pakkumine on täitsa hea, võimalik, et teise lapse kogumishoius saab hoopis seal pangas olema 🙂

  • Avatar
    Vasta Liivia 22. jaanuar 2017 at 10:00

    Ma veel ei ole teinud oma lapsele kogumishoiust, aga tean et ema mul kogus minule ja arvan et see on hea mõte .
    Kuigi tüdrukul kaks kassat kuhu me sente korjamame ja siis hiljem võiks need täitsa panna kogumishoiusele ?

  • Avatar
    Vasta Kristel 22. jaanuar 2017 at 09:00

    Mina ei ole oma lastele teinud kontot, kuna pole olnud piisavaid vahendeid neid teha, kui oleks võimalik oleks juba tehtud

  • Avatar
    Vasta Krista 22. jaanuar 2017 at 08:42

    Minu lastel on tehtud Swedis Koolifond+. Maksan sinna iga kuu 25eur. Ja soodustatud isikuks olen ma esialgu ennast märkibud, juhuks kui lastest ei peaks eeskujulikud kodanikud kasvama 😀 aga valik sai tehtud seepärast et see on seotud investeeringutega ja on võimalik rohkem teenida. Kuid kuna turu situatsioone ei ole võimalik ette näha siis oma raha, mis sisse panen on garanteeritud (miinus hooldustasud vms).

  • Avatar
    Vasta MP 22. jaanuar 2017 at 07:18

    Minu ema tegi mulle hoiuse, kui ma olin 7, kui ma ei eksi. Samamoodi, et 18. sünnipäevast alates saan välja võtta. Sai see tehtud kui “ülikoolifond”, kuid kuna Euroopas on nii palju erinevaid ülikoole ja programme, mis pakuvad EL õpilasele tasuta kõrgharidust, siis rahastasin 2/3 fondi rahaga poole enda vahetusaastast ning ülejäänud jääb mulle ülikoolielu alustamiseks. Võin öelda, et nt kui lapsed kooli lähevad, siis võid ju uut hoiust alustada. Minu ema pani igakuiselt 500 krooni, euroajal vist siis 30-35 eurot.
    Ühesõnaga, kulub nii lapsele kui vanematele marjaks ära, ei pea viimasel hetkel sente lugema hakkama.
    Päikest!

  • Avatar
    Vasta Petskin 22. jaanuar 2017 at 07:06

    Hetkel veel ootan oma lapse sündi, kuid plaanis on teha. Minu meelest on see hea, et lapsel “kasvab” kuskil oma raha ning vajadusel saab ta seda oma soovi järgi tulevikus kasutada.
    Kuhu veel hoiuse teen, ei oska öelda. Hakkan kohe tuulama kodulehekülgesid ja intressimäärasid.
    Aitäh Mallukas, et meelde tuletasid!

  • Avatar
    Vasta Laivy 22. jaanuar 2017 at 02:03

    Mul laps 3 aastane aga pole teinud hoiust..põhjendaksin seda ilmselt samaga, mida sa oma postituse alguses kirjeldasid..ebausk või muud sellist, et mis seis üldse lape 18saamiseks on.
    Aga sa andsid innustust ja ilmselt lähen ka tuleval nädalal Krediidipanka asja uurima 🙂

    Päikest!

  • Avatar
    Vasta Annika 22. jaanuar 2017 at 00:32

    Ohhh. Hea mõte nii koguda lapsele. Tuleks ãra teha! 😉

  • Avatar
    Vasta Marjaana 22. jaanuar 2017 at 00:05

    Hetkel laps alles pisut üle aasta vana, tahan teha elukindlustuse (pole küll eriti uurinud aga ilmselt if-is) ja koguda võiks ka.olen korra küll mõelnud aga sinna paika see mõte jäigi. Ilmselt tänu su postitusele lähen ka krediidipanka uurima asja ?
    Minu ema kogus mulle raha, sain vist 19 kui raha kätte sain. Kroonides oli äkki 41 000 ( jõhker summa tegelt) aga eurides ca 2700. Käisin siis koolis, eks raha ikka kulus muude asjade peale ka, aga auto sain siiski ostetud ☺

  • Avatar
    Vasta karin 21. jaanuar 2017 at 23:47

    Minul on tehtud swedis tavaline konto lapsele, kõik kes tahavad kanda saavad seda teha ja kasutada saab ju igal ajal kuigi kaardi saab teha alles siis kui laps 5 a. Sinna panin koik katsiku ja sünnipäeva rahad. Igakuu paneneme mehega sinna kindla summa +kui enne palka minu kontol veel on raha siis see ka koik sinna kuna nüüd on teine laps ka. Aga plaanin kasutada al autokooliks voi muuks kasulikuks.

  • Avatar
    Vasta Katrin 21. jaanuar 2017 at 23:01

    Mina tegin ka Krediidipangas hoiuse lapsele. Sukasäärde raha koguda ei oska, niiet see tundus hea variant olevat. Seal hea, et saab varem ka vahepeal raha välja võtta ja ei pea iga kuu raha kandma, vaid aasta jooksul tuleb kindel summa peale kanda :).

  • Avatar
    Vasta Kristina 21. jaanuar 2017 at 17:41

    Ei ole mu lapsel ka sellist asja. Hea kui kuu lõpus süüagi ise saan.. rääkimata sellest et iga kuu lapse kontole raha oleks kanda. Kahjuks. Aga kindlasti on see igati hea mõte. Tulevikus. Kasvõi 10 aasta pärast soovib laps äkki mõnd suuremat kinki siis saab ta seda raha ilusti kasutada.

  • Avatar
    Vasta tiia 21. jaanuar 2017 at 17:26

    Mimu lastel kogumishoiuseid veel pole. Esimesel lapsel on sügav puue ja prognoositi ka lühenenud eluiga, seega ei näinud mõtet raha koguda, kuna ei teadnud, kaua ta välja veab. Nüüd on ta meil juba 12 ja ausalt öelda oleks võinud selle hoiuse ikka teha, sest kulutused abivahenditele on kohati väga suured ja oleks saanud kasvõi uue ratastooli raha vms. Aga no kes oleks osanud seda oodata 🙂 teine laps on mul veel beebi, seda pean veel mõtlema, kas talle äkki ikkagi teha hoius 🙂

  • Avatar
    Vasta Etu 21. jaanuar 2017 at 13:38

    Korjaks küll, kui oleks millest korjata.
    Hetkel lastega kodune ja kõik nn vaba raha läheb kodu remontimiseks. Tasa ja targu..
    Kui lõpuks töölainele saan, hakkan koguma kolme poja tuleviku heaks ! 🙂

  • Avatar
    Vasta Stiina 21. jaanuar 2017 at 12:19

    Meie lastel on CompensaLife garanteeritud intressiga kogumishoius+elukindlustud, kuhu oleme ka meie mehega juurde liidetud, just siis elukindlustuse kohapealt. Käisime ka pankades hoiuste kohta uurimas, aga ei leidnud nn seda õiget ja kuna meil oli plaanis niikuinii elukindlustused ära teha, sai selline otsus vastu võetud.

  • Avatar
    Vasta Triinu 21. jaanuar 2017 at 12:15

    Me teeme elukindlustuse lapsele. Kui meid enam pole, siis ega keegi seda hoiupõrsast ei täida. Kindlustussumma saab aga ka vanemate ennesegse surma puhul kindlustusest kätte. Eelmine talv suri mu sõber ja tema, juba täisealone, laps sai elukindlustuselt piisava summa elluastumiseks. Ühel või teisel moel koguma aga kindlasti peab. Koguti ka mulle. Just selle tõttu saangi mõelda juba oma lapse kindlustamisele, sest vanemad ostsid mulle korteri. Ei ole rikkurid, söögi körvalt koguti. Et see kindlustunne tegelikult omab mitme põlvkonna ûlest mõju ja armastust.

  • Avatar
    Vasta Marilyn 21. jaanuar 2017 at 09:56

    Meie peres oleval kahel lapsel on oma konto, kuhu kanname igal kuul neile raha.
    Konkreetset hoiust panga kaudu pole teinud, sest praeguses pangas (swedbank) pole küll niiöelda head pakkumist olnud – minule ei sobi tingimused, et raha saab alles kätte 18 aastaselt ja ka intress on väga väike.
    Sinu kirjutatud Krediidipanga hoius tundub vägagi mõistlike tingimustega, ilmselt uurime ise selle kohta juurde!

    Tervitades,
    Marilyn

  • Avatar
    Vasta Ohjah. 21. jaanuar 2017 at 09:24

    Mina ei ole teinud hoiust, pole nagu vajalikuks pidanud. Ükskord isegi küsisin haldurilt selle kohta, ta ütles ka, et raha on nii muutuv ja ebakindel nähtus. Selle asemel olen ostnud ühe korteri nö investeeringuks ja väike mõte on ka teine juurde soetada. Kui laps saab suureks, siis on talle elamine omast käest võtta.

  • Avatar
    Vasta Airika 21. jaanuar 2017 at 08:30

    Mina pole kogumishoiust teinid. Olen sellele küll mõelnud ja ka oangas kinsuktatsioonilgi käinud, aga taas ka siis jäi asi soiku. Ma tegelikult mingit head selgitust tuua ei oskagi, miks ma seda teinud pole. Ilmselt olen liiga skeptiline. Pole ka mul endal olnud kogumishoiust lapsena. Meil on lihtsalt komme raha kõrvale panna, mida siis kodus hoiame. Ma ei näe vajadust mitmeks hoiustamiseks. Et see kindel summa lapsele ja see mitte. Siiani selline süsteem toimib. Kooli suudan kindlasti lapse enda sissetulekutega saata ja millestki puudust küll ei ole.

  • Avatar
    Vasta T.A 21. jaanuar 2017 at 01:52

    Mina pole saanud kahjuks lastele kogumishoiust teha,kuna lihtsalt ei ole raha mida saaks kõrvale panna/koguda. Sünnipäevadeks on siiani siiski asju toodud. Ma tahtsin ka,enne laste sündi neile hoiuse teha,et saavad ca 25aastaseltjuba Oma kodu osta,aga mis sa teed kui pole sinna hoiusele midagi panna. 🙁 Pole ka Usi riideid poest lastele saanud osta,see kinkekaart oleks super! 🙂

    • Avatar
      Vasta T.A 21. jaanuar 2017 at 04:07

      Uusi* 🙂

  • Avatar
    Vasta Kelly L 20. jaanuar 2017 at 22:45

    Käisin ka peale lapse sündi swedis kohapeal, et lapsele pangakonto avada. Ei saa kunagi olla tuleviku peale kindel ning ühel hetkel ei ole ehk võimalust iga kuu lapsele hoiusesse panna ning ehk on tal seda raha juba varem vaja. Niisiis kannan enda kontolt iga kuu 50 euri tema arvele ning kõik sünnipäevade jm raha samuti. Reisi jaoks ei kogu sest reisime me koos nagunii. Mingit plaani selle rahaga ei ole..lihtsalt kogun ning kui peaks tulema vajalik moment tema elus, saab ta seda raha kasutada.
    Haha, kui ta veel kõhus oli, rääkisin talle tihti, et kui sünnid, hakkab emme sulle raha koguma. Enne sulle sellest ei räägi, kui keska ära lõpetad ning siis ütleme, et kui ülikooli ka lõpetad, saad raha endale (selle ajaga on juba korralik summa kogutud nt. koolifondiga kuigi enne tema 18.aastaseks saamist tuleks see summa siis sealt ära võtta 😀 muidu see täiesti tema käsutuses ning arvan, et 18.aastaselt siiski ei mõista ta veel, mida selle rahaga teha saab) aaaaaaaaga, kui ülikooli ei lõpeta…siis emme ja issi lähevad selle rahaga reisile ja teevad sellest elu parima trip’i. Veidi õel aga samas, sina ju kogud seda raha ta jaoks 😀 Miks ei võiks anda talle inspiratsiooni, et oma elus midagi veel saavutada.

    • Avatar
      Vasta Kelly L 20. jaanuar 2017 at 22:47

      Ajaa, likisin krediidipanga lehte ning võidu korral tahaks siis kaks Malluka lastekarpi 😀 need kogu aeg läinud ning siis ehk oleks kindel, et jõuab ka korra jaole 😀 Kui aga võimalik ei oleks, siis Makayla Design teeb vingeid asju.

  • Avatar
    Vasta Gerly 20. jaanuar 2017 at 22:07

    Korjan alates lapse sünnis kogumishoiusele raha.

  • Avatar
    Vasta Helena 20. jaanuar 2017 at 21:44

    Minule kunagi vanemad korjasid raha ja krooni tulekuga muutus see nii mõtetuks summaks , sain 100 krooni. Kahju ka oma vanematest kes tegid tööd ja korjasid aga tulemus mõtetu. Esimesele lapsele sai aastaid tagasi Swedbankis tehtud hoius ja teise lapse sündides ka talle . Kuid aja jooksul oli näha , et ega sealt midagi suurt nagunii ei tule ja intressid olematud ning lõpetasin lepingu. Praegu peres 3 last ja pole sellele enam mõelnud ka mitte.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 20. jaanuar 2017 at 21:10

    Esimesele lapsele on tehtud SEB panka hoius. Laps saab raha kätte, kui on 20. Tagantjärgi mõeldes ma enam ei teeks selliste tingimustega hoiust. Kuna SEB on mu kodupank, siis tundus toona üsna loogiline hakata sinna lapsele raha koguma. Aga ei mõelnud sel hetkel hästi läbi ja küsimusi tekkis rohkem alles siis, kui leping allkirjastatud sai. Samas kogume ka nö sukasäärde talle raha. Teise lapse puhul oleme kõrvale pannud ka “sukasäärde”. Kui kunagi aega rohkem, et süüvida erinevate pankade hoiustamise tingimustega, siis ma ei eitagi, et ka teise lapse raha hakkab panka laekuma.

  • Avatar
    Vasta G2tlin 20. jaanuar 2017 at 20:51

    On lastel hoiused aga kui lapsega haiglas olin, siis sai need tühjaks teha, sest mujalt ei olnud raha võtta. Pole praegu mõelnud, et võiks uuesti hoiustama hakata. Krediidipanga asi tundub huvitav olevat.

  • Avatar
    Vasta Lilli 20. jaanuar 2017 at 20:47

    Meie lapsel on eraldi pangakonto kuhu kanname meie ja vanaemad raha. Kahjuks sellega kipub ikka nii olema, et mõni kuu mõtled, et ma ei hakka see kuu seda kümnekat kandma või mõni kord näpistad sealt kontolt. Seega hoius oleks isegi parem kuigi mul on samamoodi tunne, et see raha kaotab oma väärtuse kui laps 18 on.

  • Avatar
    Vasta K 20. jaanuar 2017 at 20:21

    Mina teen küll oma sündivale lapsele selle hoiuse. Mõnus koguda sinna. Ja kui laps täisealiseks saab, saab ta oma vajaduste järgi seda raha kasutada 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaili 20. jaanuar 2017 at 18:28

    Ma ise unistasin väiksena kogu aeg, et mul võiks olla selline hoius, mille ma suureks kasvades saan välja võtta ning õpingute jaoks kasutada või maja/korteri soetamiseks pool sellest kindlasti sealt võtta. Unistasin just sellest, kuna mu sõpradel oli selline hoiupank olemas. Ma üritasin kodus endale hoiupõrsas koguda, aga see on nagu ikka lastega, et kui rohkem saab, siis võiks ju natukene kulutada ka ja ega sellest ise kogumisest suurt välja ei tulnud.
    Olen palju mõelnud elukaaslasega, et kui laste saamiseks läheb, teeme kindlasti hoiupanga. Põhjus on samalaadne, nagu Sa ise juba mainisid – kool on suur väljaminek. Kindlasti tahaks ka lapse silmaringi avardada ehk minna reisima (tema muidugi oma raha ja kulude eest, mis tal kogutud on) või oleks lihtsalt hea, kui tal oleks fond, kus on raha peal, et kui vanematega peaks midagi juhtuma, siis lapsel oleks vähemalt esmane raha olemas. Ma küll ei tea, kas praegu sellist fondi olemas oleks, kuhu läheks vanemate rahad peale, kui tõesti peaks midagi mõlemaga juhtuma ja saaks laps need automaatselt endale… Peab uurima… Aga mul on kahju, et mul vanemad sellise asja peale ei mõelnud või ei näinud selle vajadust. Olen üsna kindel, et enda lastele teeks küll hoiupanka hoiused, see on kindel investeering nende tulevikku. Eks siis ise hiljem teavad, mida selle rahaga nad teeksid, kui need variandid ei sobi, mis vanemad arvavad.

  • Avatar
    Vasta Neiu 20. jaanuar 2017 at 18:10

    Laps veel alla aasta, olen mõelnud talle konto tegemisele, kuid pole suutnud otsustada. Meenuvad ka sõnad, et kindlustades enda tulevikku, kindlustame ka lapse tuleviku. Peab veel veidi mõtlema, kuigi see Krediidipanga variant tundus täitsa asjalik:)

  • Avatar
    Vasta Krissu 20. jaanuar 2017 at 17:36

    Mina ei ole veel teinud,kuid Sinu juttu lugedes tekkis endal ka soov see teha talle. Ta saab mais 5. Ja näiteks hea lasteraha ka talle sinna kanda.

  • Avatar
    Vasta T 20. jaanuar 2017 at 17:21

    Mina olen ühe Eesti ühisrahastusportaaliga (EstateGuru) seotud ning sattusin täiesti juhuslikult rääkima naisega, kes valgustas mind, et nende pere (eelkõige küll mees) on lapse sünnist saati iga kuu just meie kaudu investeerinud. Sisuliselt pakume investeerimiseks tagatud kinnisvaralaene, aastane keskmine tootlus 13,4%, kõik laenud on tagatud ja hapuks läinud laene ei ole. Minimaalne investeering on 50€, mis iseenesest tundub, et võiks sellisele eesmärgile väga hästi sobida ja laenu pikkus on keskmiselt 16 kuud, mis samuti tähendab, et raha ei ole liiga pikaks perioodiks seotud.
    Kuigi platvorm loodud ju hoopis teise tagamõttega, oli ääretult tore kuulda, et ka sellisel eesmärgil inimesed seda kasutavad. 🙂 Seega – veel üks täiendav variant pisema tootlusega variantidele. Kel huvi, tasub kindlasti pilk peale visata http://www.estateguru.co

  • Avatar
    Vasta Linda 20. jaanuar 2017 at 16:37

    Veel ei ole hakanud korjama, aga pärast seda lugu täitsa mõtlen sellele. Ma ise sain mingi lastekindlustuse raha 18-aastaselt. Ca 5000krooni. Oli abiks küll.

  • Avatar
    Vasta Noomi 20. jaanuar 2017 at 16:36

    Meil on Swedis kogumishoius. Iga kui maksame 25 eur ja lähedased mõned ka veel 10 kuus. Kui alla 25 ise maksta siis pole seda nö kindlustust, et kui vanema või vanematega midagi juhtub, siis maksab pank ise edasi. Kui välja oleme võtnud midagi siis oleme pidanud pangale maksma 20 eur vms. Üldiselt me ikka välja ei võta, olen laenanud küll natukeseks. Korra võtsin välja intressidest kogunenud summa. See oli mõne aastata juba 800 eur. Halduskuludest läheb ka suht suur summa maha iga aasta aga meil on kyll ära tasunud.

  • Avatar
    Vasta K18 20. jaanuar 2017 at 16:34

    Lugesin seda ja mõtlesin endamisi enda elule. Lugu siis selline, et sain just alles nädal tagasi 18. Paar päeva enne seda sain teada, et mulle on tehtud lastehoius, kus nüüd siis 5 kohaline summa, millega saan enda elu alustada. Muidu olen elanud nii, et ikka saan enamus asju, mida tahan, kuid samas väga priisata ka ei saa. Sellest hoiusest kuuldes aga võttis pisara silma küll ja ei oodanud midagi sellist. Muidugi ei lähe ma seda kuskile kohe laiaks lööma ega tõmba kodust kohe minema, vaid raha on nüüd kinnisel kontol ning otsustasin kasutada seda siis kui tõesti vaja läheb. Mõnes mõttes raske on see, et kuna tean, et vanemad seda 18 aastat hoidnud ja sinna kogunud siis kohe üldse ei taha seda kulutada, sest tekib tunne nagu 18 aastat hoiustamist läheb tuulde ühe ostuga.
    Igaljuhul üldiselt ütlen, et mina olen õnnelik, et mul nüüd selline tagavara raha olemas on seega tehke enda lastele rõõmu ning varuge raha 🙂

  • Avatar
    Vasta Angeluca 20. jaanuar 2017 at 16:32

    Meie tegime hoiuse, saksaaal, sparkasse, sest laps ju nyyd paris saksa kodanik 🙂
    saame raha igakell valja votta
    Aga ei vota, vaid kogume.

  • Avatar
    Vasta T. 20. jaanuar 2017 at 16:06

    Meie korjame küll. Seda puhkus oli mu ema kiirem kui mina ja tegi lapsele ise ennem kui ma jõudsin mõeldagi sellele ?. Aga nüüd oma 2,5kuusele mõtlen ka teha. Nii hea kui miskit neil ikka varutud on ☺️

  • Avatar
    Vasta A4 20. jaanuar 2017 at 15:34

    Meil hoiust ei ole. Kunagi ammu tegin enda konto kõrvale teise konto kuhu raha kandsime koguaeg aga aeg ajalt làks vaja ja nyyd see raha sealt làinud ongi 🙁 olen plaaninud uuesti teha aga ei tea ise kh mis ja kus kasulikum on. Teisele lapsele tegime lapse isa konto kõrvale teise konto ja samamoodi unarusse jàànud..otsekorraldus vm pysimakse oleks hea et ise làheb iga kuu rahapàeval maha siis ei pea meeles hoidma ja koguneb seal omaette..peaks ka seda krediidipanka uurima hakkama..tànud vihje eest..na no mimi disaini kinkekast ei ytleks kyll àra jh ?

  • Avatar
    Vasta Kady 20. jaanuar 2017 at 15:32

    Vot see oli nüüd küll asjalik postitus 🙂
    Kui mul beebi kõhus oli, siis olin kindel, et teen talle oma konto ja igakuine lasteraha läheb sinna kogumiseks. No ja siiani teen seda…laps on nüüd juba aasta ja 9 kuud vana.
    Minu ema tegi nii ja tänu sellele said nad ilusti mu erakoolimaksu tasuda.
    Tegelikult ikkagi tasub veidi ette mõelda, sest on hea, kui sul/lapsel on kuskilt võttta raha kui häda käes 🙂

  • Avatar
    Vasta Mailit 20. jaanuar 2017 at 14:54

    Meil on lastele kogutud küll, aga mitte igakuiselt, vaid hoiupõrsastesse ja siis kui need täis saanud, siis viinud panka hoiule. Kui keegi kinkinud raha ja põrsasse palju tekkinud, siis jälle panka viinud ära. Küll aga pole neil hoiustel paraku intresse, minu teada … Pisikesel, kes poolteist praegu, veel oma hoiust ei ole.

  • Avatar
    Vasta Mai 20. jaanuar 2017 at 13:59

    Arvestades seda kuidas rahaväärtusnon viimase 10 aasta jooksul muutunud ei näe ma
    selles absoluutselt mõtet. Täna saab sama rahah eest palju rohkem kui 18 aasta pärast kui kogu väärtus on niivõrd devalveerunud. Kogumisest lühiajaliselt arvan aga hästi ja raha natuke ootamatusteka võiks ju ka olemas olla.

  • Avatar
    Vasta Helina 20. jaanuar 2017 at 13:55

    Tegime lapsele paari kuu vanuselt oma konto SEB pangas ja iga kuu läheb sinna otsekorraldusega 50 € peale (“lapseraha”)

  • Avatar
    Vasta Triinu 20. jaanuar 2017 at 13:45

    Kuna laps on praegu veel nii väike siis pangas hoiust pole aga kui ta suuremaks saab siis kindlasti plaanis panka kogumishoius teha.

  • Avatar
    Vasta Merilen 20. jaanuar 2017 at 13:12

    Otseselt kogumishoiust ei ole, esimesel lapsel on pangakonto, mis seotud minu kontoga ja sinna kanname vastavalt võimalusele. Kahjuks on praegu keerulised ajad ja ei jää raha üle, et kanda lapsele.Väiksemal pole midagi veel. Muidugi tahan ma oma lastele raha koguda.Krediidipanka uurin nüüd kindlalt.Aitäh!?

  • Avatar
    Vasta K 20. jaanuar 2017 at 13:12

    Mõlemal lapsel on pangas tehtud arvelduskontod, et pereliikmed (nt vanaisa, vanaema) võivad ka soovikorral sinna makseid teha. Nii ongi meil paljud sünnipäevarahad just sinna potsatanud, sest see asjadehullus ajab mind juba kergelt närvi ja nii olengi palunud neil see kingiraha hoopis lapse kontole kanda. Esimene laps läks sügisel esimest korda kooli ja näha on, et väike eur kukub sealt arvelt bussi oodates ikke peaaegu igapäev R-kioski arvele. Aga kuna isa kana igal nädalal 5 eur taskuraha, siis loodetavsti jääb see seem picks ajaks püsima. Jah, ei kogune küll midagi juurde, aga vähemalt ei kulu ka , natuke win-win ikka. Oluline on meie jaoks just see, et ta ise õpiks raha väärtust tundma ja arvestama asjaoluga, et tal on kontol nii ja naa palju raha ja ta peab sellega ise hakkama saama, st kui tahab midagi suuremat osta, siis peab maiustuste ostmisega piiri pidama.
    Väiksem laps ei oska veel neid asja küsida/uurida/kasutada, kuid selge on see, et kui nad kooli lähevad, siis peab neil maksekaart olemas olema ja vaikselt sellega juba toimetada oskama.

  • Avatar
    Vasta K 20. jaanuar 2017 at 13:08

    Hoiust ei ole, aga tegime lapsele 4ndal elukuul oma konto, kuhu siis raha kanname. See annab võimaluse vajadusel kasvõi uue mänguasja või püreed osta, kui omal väga kitsas käes. Hetkel kogume vankri raha. Selle pärast oleks ka see 100€ vajalik ja kasulik summa 🙂

  • Avatar
    Vasta Relika 20. jaanuar 2017 at 13:05

    Minu lapsel on hoius SEB alates 7 kuu vanuselt. Selle pärast on selles pankas kuna omal on ka seal arve nüüd juba koos lapsega on SeB-s arve mõlemal ja kogumishoius. Kus eelmine aasta läks 100€ kummalegi hoiusele. Kavas on ka teha veel mingis pangas hoius mõlemal .laps ise on 2a .

  • Avatar
    Vasta Helena 20. jaanuar 2017 at 12:49

    Me paneme iga kuu 50 eurot,mis lastetoetus on, eraldi arvele.
    Polnud neid hoiuseid uurinudki, aga nüüd mulle müüsid Krediidipanga hoiuse küll maha. Lähen kohe vaatan sinna!

    100 eurosest kinkekast ka ära ei ütle 😉

  • Avatar
    Vasta Kaili 20. jaanuar 2017 at 12:16

    Ei hoiust meil pole, miks? Lihtsalt ei ole selleni jõudnud ja raha üle ka ei jää. Muidugi ei tundu see 10 euri kuus kõrvale panna just suur summa. Kuid nüüd kui Sa nii ilusti ja lihtsalt selle hoiuse teema üles võtsid on tunne,et pean ka selle ära tegema, Krediidipanga tingimused tunduvad ka imehead! Keegi küll mulle ei kogunud,aga ma tahan kindlasti,et lapsel oleks võimalik õpinguid jätkata või kulutada millegile, mida ta vajalikuks peab.
    100 eurine kinkekaart kuluks ka ära, uut kombet oleks kindlasti vaja ja ehk saaks sellevõrra ka lõpuks miskit hoiusele panna. 🙂

  • Avatar
    Vasta Marju 20. jaanuar 2017 at 11:30

    Plaan oli kohe peale sündi lapsele arve teha ja kogumist alustada, aga aeg läks nii kiiresti, et siiani on see plaaniks jäänudki? Veebruaris saame aastaseks, siis tuleb see konto kindlasti teha nibg raha kogumist alustada ?

  • Avatar
    Vasta Jaanika 20. jaanuar 2017 at 11:02

    Minule tegid vanavanemad kogumishoiuse ja kätte sain siis, kui sain 18, koguma hakati kui olin vist 2 või 3 aastane. Ma täpset summat ei tea, mis sinna igakuiselt läks aga kuskil 300 krooni ringis võis olla. Kätte sain siis, kui oli juba euro tulnud ja kuskil 3500eur oli kogunenud selleks ajaks koos intressidega. Muidugi väga tore sünnipäeva kingitus oli aga mina oma lapsele paneks, et kätte saab siis kui on 21. Ütlen ausalt, et 18 aastaselt laristasin selle raha suht niisama ära.

  • Avatar
    Vasta Kristel 20. jaanuar 2017 at 10:56

    Mul on lapsele kogumiskonto tehtud 10€ või 20€ kuus, ma enam ei mäleta, sai juba 2 aastat tagasi tehtud, aga iga kuu läheb talle raha sinna automaatselt. Kätte saab siis kui keskkooli/kutsekooli lõpetab, seega sinna omajagu aega. 😉
    Kui teine lähiajal sünnib, siis saab issi pesamuna stardika enda peale. Siis mõlemad linnupojad kindlustatud.
    Selline stardikas tulevikus teele kaasa, et jalgu alla ajada ja unistusi täitma hakata.

  • Avatar
    Vasta Mari 20. jaanuar 2017 at 10:52

    Mina ei usu ka sellesse ja soovi korral saan teha endale suvalises pangas n.ö. varukonto, kuhu võin kanda iga kell ja ükskõik, kui palju raha ükskõik, millisteks väljaminekuteks ja võtta see raha välja just siis, kui ise heaks arvan. Mingit piiravat , käskivat ja suunavat lepingut ma selleks ei vaja. See 2% on nii mõttetu kopikas, et kui reaalselt seda summat näed, siis hakkad ilmselt kõva häälega naerma.
    Minu enda vanemad kogusid ka nõukaajal meile nö. elluastumistoetust või ma ei tea, kuidas seda sel ajal nimetati. Iga kuu maksid oma palgast täiesti arvestatava summa ja siis, kui mina sain 18.aastaseks ja oleks pidanud selle suuuuuuure summa kätte saama, toimus rahavahetus (rublade asemel tulid Eesti kroonid) ja minu elluastumistoetus oli väärt 30 krooni !!! Mul päriselt oli kahju oma vanematest, kes tõesti pingutasid ja säästsid, et nende lastel oleks kergem elu alustada, selle asemel, et elada nüüd ja praegu ja võimaldada sel hetkel neid asju, mis oleks vaja olnud. Karm reaalsus !

  • Avatar
    Vasta Kris 20. jaanuar 2017 at 10:08

    Mina arvan, et igasugune lastele raha kogumine on lollus. Ei kogunud keegi mulle ja ei kogu ka mina kellelegi. Kui on puudus, siis palun leia töö nagu olen seda mina teinud ja saad raha, mille oled ära teeninud. Samuti ei jäänud ka ülikoolis käimata, et vanemad raha ei kogunud. Toetasid palju toetasid, jäi puudu, siis teenisin selle tööga. Lapsel on palju võimalusi raha teenimiseks, suvel marjade korjamine põldudel ja metsas. Malevad ja kui juba 18, siis pole probleemi. Ka alaealine saab ettevõttes suviti tööd teha 4 h päevas ametlikul. Ärme kasvata abitud lapsi, kes ise ei suuda probleemidele lahendusi leida.

  • Avatar
    Vasta Kairi-Kristiine 20. jaanuar 2017 at 09:42

    Tere Mina loobusin sellest hoiusest.Kuna on neli poega tegin kõigile panga kaardid seotud minu pangaga.Teen sinna igakuuselt nii suure summa kui tahan ja saan.Sünnipäeva rahad ka .Ma ei hakkand ka lootma neile ibtressidele kuna mibu pank Seb olid liiga jamad need tingimused aasta kaks tagasi.Tänu millele ma ka loobusin.Aga koguda saab niisama ka .Näiteks väiksemale pojale kingiti katsikuks kassa.Sinna panen kõik sendid iga päevaselt mis rahakotti kogunevad .Ükspäev lugesime pojaga ära kahe kuuga kogunenud 44 eurot .Ja kahe aastasele meeldib oma kassase sendikesi ise poetada. 😉

    • Avatar
      Vasta Kairi-Kristiine 20. jaanuar 2017 at 09:45

      Aa ja olen kuulnud kuidas korjatakse neid 18 a raha ja siis tulevad erinevad rahad ja reformid ja pärast tõesti maksad peale või saad paar krooni,rubla,eurot 😉 kas on mõttet 18 a korjata see ikka mega pikk aeg …..

  • Avatar
    Vasta Kerli 20. jaanuar 2017 at 09:39

    Olen siiani kogunud pigem sukasäärde, aga mõelnud ka et peaks mõnesse panka hoiuse v arvelduskonto tegema. Krediidipanga hoiusest polnud kuulnudki, aga see tundub mõistlik.

  • Avatar
    Vasta Kristiin 20. jaanuar 2017 at 09:36

    Minu isa kogus mulle raha, kui sain 18 oli mul õigus see välja võtta. Ei tea, kas viga oli minus, aga eriti otstarbekalt ma seda raha küll kulutada ei osanud. Siis oli lihtsalt selline tunne, et raha on palju-oi oi kui palju. Aga mingi hetk avastasin et tohoh, enam, ei olegi nii palju. Ja siis oli mul endal häbi, et vanem ju kogus ja nüüd on mul see raha lihtsalt läinud. Mitte tühja-tähja peale, kuid oleksin võinud midagi veel olulisemat selle raha eest osta. Aga mis selle tagantjärele tarkusega ikka teha. Kui siis ainult nii palju, et enda lapsele ma sellist hoiust ei avaks, selline tundub väga mõistlik variant, millest sina oma postituses räägid. 🙂

  • Avatar
    Vasta Inger-Liis 20. jaanuar 2017 at 09:30

    Polegi varem süvitsi mõelnud lapsele hoiuse loomiseks. Aga praegu hakkasin kaasa mõtlema ja soovin ka selle ära teha. Uuel nädalal võtan tee panka 🙂

  • Avatar
    Vasta M 20. jaanuar 2017 at 09:30

    Mina väga panka kogumisest midagi ei arvanud. Kogusin pigem ümbrikusse, mis oli liimitud beebiraamatu tagakaanele. Alguses panin pea iga kuu selle lasteraha 50€ ning kui tuli suurem kulutus nagu näiteks turvatooli ostmine (pidime kaks ostma), siis võtsime sealt raha. Hetkel läheb lapse riietemüügi tulu sinna ümbrikusse ,iseasi kas see raha seal ka aastaid püsib 😀 Lisaks mõtlen suure hirmuga, et millised esemed eelisjärjekorras aknast välja viskan, kui peaks tulekahju olema. Raamat ja passid on esirinnas 😀 Oleks vist mõistlik mingi konto ikkagi panka teha, kuigi majandusega võib mida iganes juhtuda…

  • Avatar
    Vasta MerleT 20. jaanuar 2017 at 09:26

    Meie esimesel pojal on hoius SEB pangas. See oli minu kindel soov . Kui poja sai 1aastaseks, siis tegime selle ka ära. Näen selles vaid positiivset külge. Lapsel on oma raha, millega jätkata oma eluteekonda peale keskkooli. Otsustab ise siis, mis sellega teeb või kuhu investeerib.

    Teine poeg saab jube 2.aastaseks, kuid me ei ole veel leidnud seda õiget kohta, kuhu raha koguma hakata.
    SEB-le kaotati see lastefond ära ja nüüd on asemel mingi teine kogumisfond, millel on kõrgem risk. Pangast uurides klienditeenindaja tegi selle kohe maha ja ei soovitanud. Olen tänulik talle, et infot jagas.

    Kindel soov on ka teisele pojale teha, kuid üritame leida selle kõige parema pakkuja. Kuna Te tegite juttu Krediidipangast, siis lähen ja uurin koheselt asja 🙂

  • Avatar
    Vasta Keit 20. jaanuar 2017 at 09:24

    Swedis saab lapsele teha hoiuse Koolifond+.
    Tegin oma lapsele hoiuse, kui ta oli nelja kuune. Ehk aasta tagasi ja selle ajaga on seal juba korralik summa, kuus läheb mul arvelt maha 25€ sinna hoiusesse. Ja laps saab raha 21 aastaselt kätte, kui tal peaks juba rohkem mõistust olema kuidas rahaga ringi käia.
    Mul kogus ema mulle nii raha ja otsustasin oma lapsele ka koguda. Kuigi sinu postitus pani mõtlema ja all olev kommentaar ka, et ehk tõesti oleks mingi suurem investeering millegisse kasulikum. Peab mehega arutama.. ?
    Aga see, et Krediidipank nii paindlik on, oleks ma seda vaid varem teadnud.

  • Avatar
    Vasta Kirsika 20. jaanuar 2017 at 09:16

    Ei teinud oma esimesele ega plaani ka teisele lapsele hoiust teha. Küll aga tegin neile tavalise arveldusarve (pangakaarti sel arvel pole ja oma netipanka sisse logides näen lapse kontode seisu ka) kuhu ise iga kuu raha kannan. Kallis mees nimelt ei usu hoiustesse ja seletab järjepidevalt, et raha väärtus langeb kogu aeg. Esimene laps on hetkel 9a ja raha hakkasime 3eluaastast peale talle korjama. Hetkel seisab tema arvel juba päris ilus summa. Teine laps alles kohe 9kuuseks saamas ja tema raha praegu kodus nö sukasääres seismas, kuid plaanis ka tema nimele konto avada. Plussiks muidugi see, et raha saab igal ajal kasutada, miinuseks, et juurde kasvab vaid nii palju kui ise kannad ?

  • Avatar
    Vasta Viki 20. jaanuar 2017 at 09:13

    Me ei kogu raha hoiuse kontole vaid lapse oma kontole. Sinna on läinud kõik lasterahad ja ka kingituseks saadud rahad. Ajaga on päris ilus summa kogunenud ja nüüd sai see investeeritud sest nagu teada raha väärtus järjest langeb. Ja kui sinna kontole nüüd jälle suurem summa kokku koguneb siis teene samuti.

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 20. jaanuar 2017 at 09:08

    Minu lastel ei ole. Olen küll sellele palju mõelnud, aga olen siiski nende hoiuste kohta jube palju negatiivset kuulnud. Minu enda vanematel oli minule tehtud ja no kui ma selle raha kätte sain, siis sellel summal nagu väga väärtust enam polnud…

  • Avatar
    Vasta Birgit 20. jaanuar 2017 at 08:15

    Tegin ka lapsele sündises koolifondi, 18 saab siis kingin talle selle summa.
    Hetkel lâheb kontolt maha 10€ kuus, eksnäis vb kunagi muudan summa suuremaks?

  • Avatar
    Vasta Kadi 20. jaanuar 2017 at 07:48

    Ma tegin ka lapsele 8 aastat tagasi Krediidipangas hoiuse, aga siis oli protsent 4%…pangal on õigus protsenti alandada, nüüd ongi juba 2%…Ehk, siis väike pettumus – katkestad hoiuse, intressid ja algkapital läinud. Teisele lapsele tegin InBankis pikaajalise hoiuse, tavaliselt – 3 aasta pärast siis aeg üle vaadata, mis ja kus paremad tingimused on, aga esimese lapse rahad nüüd Krediidis “kinni” :),

  • Avatar
    Vasta Tiia 20. jaanuar 2017 at 06:47

    Tegin 12 aastat tagasi lapsele elukindlustuse, mille oleks 18-aastaseks saamisel kätte saanud. Selgus, et maksin veel peale, kaotasin ligi 300 eurot ja sulgesin, kuna ainult vähenes ja kulus maksudeks. Siitpeale on minu usaldus panga vastu kadunud. Olen terve elu ühes pangas olnud, nüüd otsin uut panka. Kusjuures käisin mitmel korral nõustamisel tolle kogumise ja fondide asjus:) Usaldan ainult seda, kus on määratud kindel protsent. See on kindel, et arvele tuleb.

  • Avatar
    Vasta Katariina 20. jaanuar 2017 at 06:39

    Plaanis tulevikus samuti hoius teha, mille laps siis 18 aastaseks saades kätte saab. 18 on just see vanus kus noor tahab oma elu peale minna ja miks mitte teda sellisel viisil toetada! ?

  • Avatar
    Vasta Nipitiri 20. jaanuar 2017 at 06:38

    Kunagi tahtsin teha hoiuse lapsele swedbangas aga see oli sellel ajal koolifond vms. Intressid ei olnud head ja, kuna tingimused olid ka varjatud, siis ei hakanud tegema. Tegime seb-sse lihtsalt arve ja kanname sinna igakuiselt lihtsalt raha. Õnneks laps shopahooliku pisikut pärinud ei ole ja seda raha raisanud ei ole. Aga tean, et ta kasutaks iga viimsegi kui sendi ratsavarustusele ja juba praegu (8 aastasena) peab plaani, kuidas tulevikus isiklikku hobust ja muud sinna kuuluvat vajalikku saada, ilma laenu võtmata :))))
    Aga see Krediidipanga hoius tundub küll väga asjalik ja tingimused ka inimlikud. Igatahes hakkan nende hoiusele mõtlema 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 20. jaanuar 2017 at 04:25

    Seni pole veel pikaajalise kogumise peale mõelnud, aga tegelikult see väärt mõte. Kui rasedaks jäin, siis jätsin suitsetamise maha ja sellele varem kuluva raha lasin igakuiselt hoiukontole kanda. Enne sünnitust oli hea see raha välja võtta ja lapse jaoks vajalikku kraami osta. Kuna raha oli vaja kuu enne tähtaja lõppu, siis intressidest jäin küll ilma, aga see 7 senti napilt ei morjendanud 😛 Loosist võtaks hea meelega osa.

  • Avatar
    Vasta Liiiz 20. jaanuar 2017 at 03:15

    Minu vanaema kogus kunagi lastelastele aastaid selle ideega raha, et meil oleks kapital ellu astumise momendil olemas 🙂 Oli nõuka aeg ja käibel olid siis rublad. Krooni tulekuga jäi nö kopsaka rubla paki asemel jäi järgi üsna tühine summa kroone. Sellest tuli teadmine, et selline asi nagu raha pole vast parim variant pikaajaliseks kogumiseks. Enne lapse sündi ostsin laenuga korteri, see on välja üüritud ja tiksub laenuraha tagasi. Lapse oletatava iseseisvumise ajaks on see juba oma. Seega tahan panustada lapse tulevikku vaba kinnisvara olemasoluga. Nimetan seda korterit lapse ülikooli rahaks 🙂 Kuigi jah, ka kinnisvara vananeb ja selle väärtus kipub ajaga langema….
    Kunagi raha suuremas mahus investeerida suudan, siis panustan kulda, ilma naljata.

  • Avatar
    Vasta Kropsti 20. jaanuar 2017 at 01:30

    Mul on beebil kaks hoiupõrsast. Ühes metall- ja teises paberraha. Sendikassa oli kasutuses juba enne lapse sündi, paar päeva tagasi lugesin huvi pärast selle sisu üle – 102 € ja natuke pudinaid peale. Paberikassas on summad suuremad, seal on igasugu kingirahasid ja igakuiselt lisatud summasid. Niisama raiskamise ohtu ei ole – kassa on lukustatud ja võti antud vanavanemate hoole alla.
    Alguses mõtlesin ka kogumishoiuse peale, aga mulle ei meeldi need segased ajad. Puudub kindlustunne ja usaldus, nii kehtiva riigikorra, kui ka panganduse vastu. Korjame selle hiigelpõrsa kõigepealt lõhkemiseni täis, eks jooksvalt vaatab, kas see kulub tulevikus mingi suurema asja ostuks või korjame kaua vaja. Eks paari aastaga selgub, mida teeme – vahetame kullaks, matame maasse või teeme põrsakasvatuse. 😀
    Arveldusarve ma pisikesele millalgi hiljem siiski avan, sinna lähevad sendid-mündid, saab koolilapsena limiidi piires ise arveldada.
    Kinnisvara soetamise poolt olen muidu iga kell, lihtsalt enda pere puhul ei näe vajadust sellesuunalisi samme astuda. Meil on õnneks juba olemas see võimalus, kolm kinnisvara nimelt. Suuresti järeltuleva põlve peale mõeldes saigi läbi raskuste mitu kinnisvara soetatud.
    Mulle ei ole kunagi vanemad kogunud, pole mulle sülle sadanud pärandvara – oma elu alustamine oli küllaltki keeruline. Vanemad toetasid jõudumööda, eks nad oleksid tahtnud rohkem anda, kuigi mina olin rahul. Sain neilt palju tuge ja mõistmist ja oskan selle eest tänulik olla küll. Aga oma lapse jaoks proovin siiski veel rahapuru ka kokku kraapida, kuigi selle väärtus muidugi ajaga langeb. Njah, kuld on mõistlik idee siiski.

    Loosis sooviksin küll osaleda, lähen teen FB-s selle vajaliku liigutuse ära.

  • Avatar
    Vasta Karin 20. jaanuar 2017 at 01:26

    Minule kogusid vanemad raha sellest hetkest, kui läksin esimesse klassi. Minu meelest panid nad igakuise lastetoietuse sinna hoiusesse. Väga tore oli seda summat kasutada, kui autokool oli tehtud ja sain oma esimese auto selle raha eest osta. Ja uskuge, kui te pole teab mis rikkast perest, siis on see vägagi väärt ettevõtmine!

  • Avatar
    Vasta Janeli 20. jaanuar 2017 at 00:44

    Ma tegin ka eraldi kontod lastele ja siis võimalusel kannan sinna. Sealt hea suure hädaga võtta, kui teisiti ei saa. Hoiusest ju raha kätte ei saaks.

  • Avatar
    Vasta Kristina 20. jaanuar 2017 at 00:22

    Korjan 🙂

    • Avatar
      Vasta Kristina 20. jaanuar 2017 at 00:23

      …aga hetkel sulas

  • Avatar
    Vasta Jana 20. jaanuar 2017 at 00:21

    Meie oleme sellised et me pigem korjame raha sulas ja paneme kindlasse kohta( sest pangad tahavad ka ju oma osa) . Ja vajadusel võtame niipalju kui vaja kulutada ja uuel kuul paneme natuke rohkem (õigemini mina sest ma saan emapalka ning seni elatume elukaaslase rahakotist kuni saab sest ta nagunii vast veebruarist v märtsist ära norra 2-3ks nädalaks ja ma lapsega seni kodus ja emapalka saan kuni augusti lõpuni). Et jah meie panku ei usalda, nad raharöövlid ja ihnuskoid 🙂

  • Avatar
    Vasta Ma 20. jaanuar 2017 at 00:20

    Minu kohe 9aastasel saaval lapsel on enda nimel Swedis konto, kuhu püsimaksena laekub minu vanaemalt igakuiselt 20 eurot. Teised pereliikmed (ka mina) kannavad sinna vastavalt võimalusele raha, kaasa arvatud sünnipäevadel, jõuludel jm. Kui lapsele on vaja midagi suuremat osta, on sealt väga hea raha võtta, sest ajaga sinna ikka koguneb ja alati pole võimalik ilma selle rahata suuremaid väljaminekuid teha.
    Tutikale beebile teeme ka ilmselt millalgi sellise konto. Hoiust ei ole plaanis kummalegi lapsele teha. 🙂

  • Avatar
    Vasta kata 20. jaanuar 2017 at 00:04

    Hetkel veel ei ole.

  • Avatar
    Vasta kersti 20. jaanuar 2017 at 00:03

    kahjuks pole,mul on 4 last 12,10,2a ja 1 kuune,miks pole-pole olnud seniajani siis voimalik niipalju saasta.tulevikus kindlasti sooviks ,praeguseks on see jaanud vaid motteks.kuna olen yksikema olnud enamus aega,kuigi oma vanematega aastaid kasvatasime koos kahte vanemat last,siis säästa raha pole olnud voimalik.laste isad pole materiaalset kindlustatust lastele taganud,isegi mitte elementaarset.

  • Avatar
    Vasta Sigrit 19. jaanuar 2017 at 23:50

    Minu vanemad saadavad raha minu 2 kuu vanusele preilile. Kuna mul endal oli ammu tehtud reservfond nordeapanka siis panin lapsele kingitid raha sinna fondi. Kui Annabelile midagi suurt vaja oste siis kasutan seda raha.

  • Avatar
    Vasta e.m. 19. jaanuar 2017 at 23:26

    Minu vanemad tegid mulle hoiuse kui läksin esimesse klassi. Raha kogusid nad mulle sinna 12 aastat ja ma ei saaks neile tänulikum olla. Gümnaasiumi lõpetades sain kingituseks 2600 eurot, mis oli sel hetkel väga oluline stardikapital oma elu peale minemiseks. Ma ei pidanud ülikooli esimese aasta ajal tööle minema (niipalju veel et Tallinna kolides ootas mind juba meie pere oma olev korter ja alguses maksid ka kommunaale vanemad, niiet eluaseme kulusid mul ka ei olnud) ning see aitas mul sisse elada ning ka rahaga rohkem ümber käima. Ma tahtsin, et see raha säiliks võimalikult hästi, niiet õppisin oma kulutusi läbi mõtlema. Nüüd 4 aastat hiljem olen ma selle oskuse eest tänulik, sest mul on see konto küll täiesti nullis olnud, kuid 500-1500 eurot on pidevalt kõrvale pandud ootamatusteks ja reisimiseks.

    • Avatar
      Vasta e.m. 19. jaanuar 2017 at 23:27

      Niipalju veel, et kogumiseks kasutasid vanemad samuti Krediidipanka, kuigi nö kodupank on SEB 🙂

  • Avatar
    Vasta L 19. jaanuar 2017 at 23:24

    Mina korjan. Juba lapse sünnist saati (okei, valetan, arve sain avada, kui ta oli 3-kuune, sest enne olin alaealine). Masu ajal tegin 3a pausi. Sinna läheb automaatselt iga kuu 25 eur, mis ei tee mind vaesemaks, samas kui laps 10 a pärast keskkooli lõpetab, saab ehk esimese aasta end kergemini elatatud vms- ma ju ei tea, kas mul on sel ajal võimalusi finantseerida elu+olu võõras linnas. Või midaiganes. Kui see 25 eur mulle midagi väga muudaks, ei koguks. Hetkel selle puudumist ei märka, las ta siis koguneb. Midagi ta ikka selle eest saab.

    • Avatar
      Vasta e.m. 19. jaanuar 2017 at 23:29

      Nagu üleval kirjutasin, siis minu vanemad nii tegid ja see oli nende poolt väga hea otsus!!

  • Avatar
    Vasta keiss 19. jaanuar 2017 at 23:17

    Ma mõtlesin küll hakkata oma lapsele raha kõrvale panema, et saab siis täiskasvanuna väiksegi pesamuna, ei annaks just 18-aastasele, võib-olla 21, aga siin all olev jutt 9 kroonist pani täitsa uuesti mõtlema seda asja 😀
    Millal muidu saab juttu Mallukaboxi sisaldusest ? 😀 Ja tahaks kuulda selle viljakusmonitori mõtteid ? Ma muidugi pole siin üldse kärsitu ega midagi 😀 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Kadi 19. jaanuar 2017 at 23:13

    Olen väga palju antud teemale mõelnud ning pean hoiust ka väga heaks mõtteks ja vajalikuks. Mehele mul oli selline hoius tehtud ja sai selle eest omal ajal oma load tehtud. Mõned tuttavad ostnud esimese auto või läinud peale krska lõppu reisile. Hoius oleks hea ka juhuks, kui meiega peaks midagi juhtuma. Hetkel on laps veel väike ja pole veel panka jõudnud, aga antud postitus tekitas küll huvi krediidipanga vastu. Paaril tuttaval väga meeldiv kogemus antus pangaga, küll kodulaenuga seoses.. Aga tundub palju paindlikum ja inimlikum kui mõni suur pank. Läbhiajal võtame hoiuse teema käsile!

  • Avatar
    Vasta Elis 19. jaanuar 2017 at 23:00

    Mina mäletan omaste suust juttu kus rubla ajal issi korjas pojale raha. (Oli ikka raske aeg korjamiseks)
    Tuli krooniaeg peale.. ja poiss sai Eesti kroonides 9krooni 😀
    Seega olen ka mina üpris skeptiline.
    Poiss korjab põssasse raha 😀
    Aga krediidipank tundub igati okei, kogud kasvõi teatud olukordadeks 🙂

  • Avatar
    Vasta Liina 19. jaanuar 2017 at 23:00

    Kogun sahtlisse hetkel. Suuremate ostude korral olen sealt siis raha võtnud. Hoius on tähtajaliselt kinni ning sellepärast pole teinud.

  • Avatar
    Vasta Tuuliki 19. jaanuar 2017 at 22:43

    Hetkel ei ole raha korjanud. Laps on nelja aastane.
    Muidugi olen mitmeid kordi mõelnud, et võiks koguda, aga pole kunagi lähemalt uurinud pankade võimalusi.

  • Avatar
    Vasta H. 19. jaanuar 2017 at 22:42

    Soovitan kõigil peaees Krediidipanka tormajatel enne selle panga tausta uurida. Kui see teid ettevaatlikuks ei tee siis olete vähemakt kursis. Alustada võib näiteks:
    http://m.postimees.ee/section/519/3276383
    http://www.aripaev.ee/uudised/2015/09/17/krediidipank-sai-nuhist-aktsionari-ule-kohtuvoidu

  • Avatar
    Vasta Hedi 19. jaanuar 2017 at 22:40

    Mina olen ka seni seda meelt, et raha väärtus muutub ajaga niiii palju, et sellist kogumishoiust ei ole ma teinud. Küll aga olen mõelnud (mitte veel teinud) hoopis lapse tarbeks aktsiatesse või kinnisvarasse investeerida.

  • Avatar
    Vasta ˇKrista 19. jaanuar 2017 at 22:35

    Meil on tänaseks päevaks 4 last ja kõigi sündides oleme abikaasaga teinud oma kodupanka n.ö lisakontod lastele. Kanname sinna sümboolselt iga kuu kindla summa (mees palgapäeval, mina n.ö lasteraha päeval). Lisaks olen lasknud sinna raha kanda ka siis kui mõne lapse suurema/kallima asja olen ära müünud (a la beebi talvekombe või teismelise jalgratas vms) Summad ei ole suured, aga tasapisi ikka nr kontol kasvab. Päris täpselt ei ole me selgusele saanud, millal raha n.ö lastele kätte anname, aga kaldun arvama, et see võiks olla nt ülikooli stardikapital. Vanim lastest lõpetabki sel kevadel gümnaasiumi ja plaanib sügisel tudengielu elama hakata. Eks ta siis saab meie poolt väikese stardikapitali ja siis juba ise otsustab, kas maksta selle eest üürikorteri eest või minna hoopis autokooli või mida iganes… Kui kroonid muutusid eurodeks, siis hetkeks oli küll ahastus, et minu kogutud rahast aastast 1998 ei ole enam midagi järel, aga no abiks ikkagi 🙂

  • Avatar
    Vasta Kai 19. jaanuar 2017 at 22:34

    Kui tütar sündis, siis mehega avasime talle arvelduskonto, kuhu igakuiselt fikseeritud summa kanname (konto meie arve all). Me ei teinud kogumishoiust just sel eesmärgil, et vb 18 aasta pärast ei oleks see summa enam nii väärtuslik kui praegu. Ja samuti ei tahtnud me seda raha aastateks kinni panna, et kui peaks tekkima mingisugune olukord (varem v hiljem), et lapsele oleks midagi väga vaja, aga meie majanduslik olukord antud hetkel ei võimaldaks, et siis saame seda raha kasutada. Aga siiski vaid hädaolukorras. Lihtsalt enda jaoks selline kindlustunne 🙂 ja no elame näeme, loodetavasti ei lähegi seda raha enne tarvis kui laps juba täisealine ?

  • Avatar
    Vasta Helle 19. jaanuar 2017 at 22:31

    Mina olen pannud aeg-ajalt kõrvale lapsetoetuse summa ja siis umbes iga nelja kuu tagant ostnud Tavidist ühe vana Prantsuse kuldmündi (ca 200 euri maksabki). Sellest ajast, kui kaks aastat tagasi ostma hakkasin, maksis üks münt 180 millegagi. Seega olen iga mündi pealt juba umbes 20 eurot võitnud. Kuld üldiselt hinnas tõuseb, ennustatakse isegi uskumatuid hüppeid ning läbi ajalio on see olnud sobiv maksevahend iga riigikorra või majanduskriisi ajal.

  • Avatar
    Vasta Kats 19. jaanuar 2017 at 22:30

    Ei ole. Täpselt samal põhjusel nagu Sinulgi siiani polnud. Mul endal kogemus ühe hea sõbraga, kelle vanemad siis samamoodi kogusid 18a saamiseni… ja kui see aeg saabus ja raha sai välja võtta, siis ta sai selle eest vaid arvuti!
    Ma siin sain ka hiljuti teise lapse ja beebigrupis tuli samuti see hoiuse värk teemaks ja siis mõni rääkis, et tegi kogumishoiuse, et laps saaks siis välismaale tippülikooli minna ja igal kuul kannab lasteraha sinna… ma kaasa ei hakanud rääkima, aga jah, ma ei usu, et see 50€ kuus 18a pärast selleks piisav on. Ehk saab siis vähemalt korraliku arvuti sinna tippülikooli kaasa osta. 😀
    Ja mis siis saab, kui pank pankrotti läheb? On see võimalik? Kunagi ju läks… hoiupank äkki?
    Nüüd Su krediidipanga juttu lugedes ja just seda, et 10a sünnal saaks välja võtta ja reisile näiteks tõesti minna… pani ikka mõtlema küll. 🙂

    • Avatar
      Vasta Krediidipank 24. jaanuar 2017 at 15:13

      Pangas raha hoiustades on summa kuni 100 000 eurot hoiustaja kohta 100%liselt seadusega tagatud ning teenitud intressid on tulumaksuvabad.

      Krediidipanga kodulehel on mugav võimalus saata kliendiks saamise kohta avaldus (https://i-pank2.krediidipank.ee/klienditaotlus). 50eurose seemnerahaga lastehoiuse jaoks on vaja lisaks lapse seadusliku esindaja andmetele ka lapse isikukoodi. Kui Te endale arvelduskontot ei soovi, siis märkige palun väljale “muu soov” ainult lastehoius ja lapse isikukood. Teile valmistatakse soovitud lepingud ette ning kontoris kulub siis vähem aega. Ühe korra peab identimiseks ikkagi panka külastama.

      Kõikide hoiuste kohta leiate info ja kliendiks saamise taotluse http://www.krediidipank.ee/hoiused
      Krediidipanga kontorite asukohad ja lahtiolekuajad http://www.krediidipank.ee/kontorid

  • Avatar
    Vasta Merilin 19. jaanuar 2017 at 22:27

    Mina isiklikult pooldan sellist asja nagu lapsele hoiuse tegemine nt koolifond,mis mina oma lapsele tegin. Miks?-sest minul kooliajal klassiõel oli samuti vanematel talle tehtud see koolifond ja kui ta sai 28,sai ta selle raha välja võtta. Summa vist võis olla sinna 8000krooni kanti kui õieti mäletan. Ma tean et olin nii kade ja oleksin ka tahtnud ja siis lubasin endale et kui mina omale lapsed kunagi saan siis teen neile sama asja et nemad saaksid ka ise tulevikus selle raha välja võtta ja ise otsustada kuhu nad selle panevad st mis nad sellega siis teevad. Nii ka tegin. Minul on hetkel vaid 1 laps kes hetke seisiga 1a6k vana ja kellele tegime koolifondi vist kuskil 3 kuu vanuselt äkki ja iga kuu maksame minimaalse summa mis on siis 25eur kuus. Hea see et see läheb automaatselt maha minu kontolt minu enda määratud kuupäeval. Summa saab muidugi ka ise valida kui palju iga kuu panustate nö sinna fondi. Kuna ma vaene siis panin muidugi miinimumi. Seda summa kogumist ja soovi korral ka summa suurust mis iga kuu maha läheb saab ise muuta ja jälgida läbi netipanga. Minul siis swedpank. Protsent kogumisel väike aga mul on olemas nt elukindlustus sellega, et kui midagi juhtub minuga,maksab pank minu eest seda edasi. Vajadusel saan ma seda summat välja võtta kui tahan aga sis kaasneb sellega intress mis suht suur et vanemad ikka enne mõtleks kas seda raha on vaja võtta välja või mitte. Mingid maksud muidugi sellest 25eurist iga kuu lähevad lisaks kindlustusmaksele maha aga see nii väike protsent. Mingid boonused olid veel seal aga enam ei mäleta ise ka. Lapsel oma pangakonto ka, selleks pidi ju tegema(vist), et kui ta vanem ja lasteaias hakkab k2ima siis hakkan sinna iga kuu iga n2dal talle taskuraha kandma mille eest ta ise ostab omale soovitut või kogub rohkem sinna?. Nii õpib laps rahaga ringi käima,ok..sula ikka parem. Harjutame ka seda. Olen ise mõelnud 2eur päev ehk 15eur nädal pm anda. Minul nt polnud kunagi endal taskuraha. Ma olin alati kade koolis kui teistel oli raha ja käisid head ja paremat kooli kõrval postkontorist ostmas(meil maakoht jube hää oli) või pikema pausi korral poest. Ise vesistasin siis ja vaatasin pealt. Vahest sain ka proovida kui nö hea sõber olin?. See pole hea tunne sest laps tunneb siis end tõrjutuna ja halvemana et miks tema ei saa ja teised saavad.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 19. jaanuar 2017 at 22:22

    Ei ole,sest ei usu , et nüüdseks 15 aasta pärast see raha seal alles on või et see raha on väärt siis sama palju kui praegu.

  • Avatar
    Vasta Kaija-Liisa 19. jaanuar 2017 at 22:21

    Käisin avasin SEBs arve pisikese nimele, kuhu iga kuu raha hakata kandma. Mõte oli selle arve avamisel alguses, et kõik sünnipäeva-,jõulukingi rahad lähevad sinna arvele ja kui lapsele midagi suuremat taas vaja osta,et võtame sealt raha. Pangas selgus aga, et selline asi pole võimalik. Sealt ei saa internetipangakoode ega pangakaarti enne 7 aastaseks saamiseni. Olime veidi üllatunud,kuid tegime selle konto ikkagi ära. Klienditeenindaja veel seletas,et Te ei saa ju teise inimese rahadega asju ajada. Ma ei tea, see teine inimene on mu alaealine laps,kes 7 aastaseks saades ei suuda ju veel ise rahaga majandada. Kummaline!

  • Avatar
    Vasta riin 19. jaanuar 2017 at 22:14

    Minu lapsel kogumishoiust pole. Küll aga tegin swedis talle enda konto alla eraldi konto. Kogusime maja sissemaksu sinna peale nt. Hetkel on pikalt kontol suur 0 olnud. Kahjuks ei jää seda vaba raha üle, et sinna korjata 🙁 Loodan, et mingi hetk on see jälle võimalik, kui raha asjad jonksu saab. Võiks ju kogumishoiuse teha, aga pole läheduses seda krediidipanka. Kas läbi id ei saa asju ajada?

    • Avatar
      Vasta Krediidipank 24. jaanuar 2017 at 12:19

      Krediidipanga kodulehel on mugav võimalus saata kliendiks saamise kohta avaldus (https://i-pank2.krediidipank.ee/klienditaotlus). Teile valmistatakse soovitud lepingud ette ning kontoris kulub siis vähem aega. Ühe korra peab identimiseks ikkagi panka külastama.

      50eurose seemnerahaga lastehoiuse jaoks on vaja lisaks lapse seadusliku esindaja andmetele ka lapse isikukoodi. Kui Te endale arvelduskontot ei soovi, siis märkige palun väljale “muu soov” ainult lastehoius ja lapse isikukood.

      Kõikide hoiuste kohta leiate info ja taotluse http://www.krediidipank.ee/hoiused
      Krediidipanga kontorite asukohad ja lahtiolekuajad on näha http://www.krediidipank.ee/kontorid

  • Avatar
    Vasta Hanna 19. jaanuar 2017 at 22:12

    Meie hakkame panka koguma siis kui mehega mõlemad tööl tagasi oleme.
    (Hetkel käin ainult mina)
    Aga noh mis. Kehvemal ajal olen ma suutnud “mähkmefondi” koguda ca 10kg vaske :D.
    Ega ma ei teagi palju seal seda raha olla võiks.

  • Avatar
    Vasta D1sny 19. jaanuar 2017 at 21:53

    Olen küll 90ndate laps ja praeguseks 20, aga isa tegi kohe selle fondi vms. Aga 18,5 aastani. Vend sai poolteisthaastat hiljem sama. Tol ajal oli see kindlate summade peale palju kogud aga kokku saime kuskil 4000€äkki, törts alla selle. Ja nüüd oli seda hea kasutada ntx autokooliks. Tulevikus saan kasutada kui vb reisile tahan minna, või eluaseme makseks. Korraliku auto jaoks. No mis iganes hädavajalikum asi, mõistust on ja niisama ei raiska. Siis ei pea vanematelt nuiama, vähemalt midagigi on olemas, muidugi on see ka teoorias isa raha. 😀

  • Avatar
    Vasta Kärolin 19. jaanuar 2017 at 21:50

    Mina avasin lapsele SEB pangas konto. Sinna kannan iga kuu 15 euri plus vanaema vanaisa ka veel lisaks 20 euri iga kuu ja vanavanaema kingi rahad on ka sinna läinud :). Kuna ma pere paketi all siis hooldustasusid ja ülekande tasusid ei ole. Lapse kontole panin muidugi limiidi 0 et kui vaja lapsele välja võtta saab igakell muuta seda. Ma arvan et mingi kogumis viis võiks ikka olla iial ei tea kuna vaja võib minna. Muidugi kui võimalus siis endal peaks ka alati mingi reserv olema kui on võimalik kõrvale panna. Nt. Me oleme saanud natuke kõrvale panna oma kodu jaoks. Aga kuna aasta lõpp ja algus pole muud kui ainult haigus haiguse otsa ja nüüd mehel songa opp ja lapsel adenoidid. Siis saab abikaasa rahuliku südamega sinisel lehel olla ja paraneda. 🙂

  • Avatar
    Vasta K 19. jaanuar 2017 at 21:49

    Hoiust ei ole. Suuremal tüdrukul avasime aasta-kaks tagasi lihtsalt arve, kuhu kannan kuus korra viieka, et tal koguneks sinna miskit, sest see 3.- mis ta iga nädal taskurahaks saab, raiskab ta nagunii ära.
    Hetkel on ta arvel summa väike, kuna hiljuti soovis ta mänguasja poodi minna ?
    Eelmise kogutud raha pani ta elektrilise hambaharja alla 🙂
    Hoius oleks mugavam ainult ses mõttes, et sinna tiksub juurde, aga välja võtta ei saa oma suva järgi.

  • Avatar
    Vasta Ketu 19. jaanuar 2017 at 21:42

    Minu tütar saab juba veebruaris aastaseks 🙂 Ja peale sündi tegin konto kuhu siis talle raha iga kuu koos elukaaslasega paneme 🙂

  • Avatar
    Vasta Merli 19. jaanuar 2017 at 21:40

    Hetkel olemegi need sukasäärde kogujad. Hetkel veel pole teinud kogumishoiust, aga plaanin seda teha. Nii et väga hea info!

  • Avatar
    Vasta Hanna 19. jaanuar 2017 at 21:32

    Hetkel veel ei korja, aga on plaanis küll. Hetkel on tal oma rahakassa kuhu raha kogume millegi suurema mänguasja jaoks 🙂

  • Avatar
    Vasta Kertu 19. jaanuar 2017 at 21:31

    Mulle see idee muidu meeldib aga 18 aastane on (enamasti) nii nolk, et kulutab selle raha rõivastele või pidudele. Umbes 25 on juba vanua kus mõeldakse veidi tulevikule ja ilmselt tehtaks selle rahaga midagi veidi arukamat.
    Loomulikult on ka selliseid kes ostavad auto või panevad raha lubade alla kuid enamasti läheb aee raha metsa alla (rõivad jm mõttetu nodi) 🙂

  • Avatar
    Vasta Kelly 19. jaanuar 2017 at 21:29

    Ei ole hetkel teinud, aga kusjuures hea idee- mul endal oli. Kuni 18ni hoiustamine on sellesmõttes hea, et laps äkki tahab midagi õppida, mis nõuab raha või panustab selle oma kodule/autokoolile vms. Ikkagi täiskasvanu. Mina aga raiskasin niisama ära-vot mind lolli 😀
    Kusjuures see koolimineku teema on sul ka supper idee, mul küll läheb juba tütar 2a pärast, ei tea, kus ma niisama olin 🙂 Poja veel väike,temaga aega
    Kasulikud värgid need hoiused. Soovitan 🙂

  • Avatar
    Vasta Kersti 19. jaanuar 2017 at 21:28

    Ausalt öelda olen ka ise sellele palju mõnud, kuid praeguseks on nii et ma siiski avasin teise konto ja panen iga kuu mingi summa ikkagist sinna, et tulevikus natenegi lapsel helgem tee oleks, kuid jah, reaalsus on see, et tõepoolest on nii, et kokkuvõttes võib ju see summa väikeseks jääda, kuod samas lapse tänulikkus ellu astudes on rohkem väärt 😉 igatahes mina soovitan eraldi kontot, sest sulas koguda on suht kärme ka kuluma. Edu sulle.

  • Avatar
    Vasta :) 19. jaanuar 2017 at 21:27

    Mina ei ole kummalegi lapsele hoiust avanud. Kogume hetkel lihtsalt kodus ümbrikusse ( kummalgi oma) ja siis kui midagi vaja ( suuremale nt jalgratas) siis ostame talle selle tema raha eest ja sellise mille ise välja valib. Oleme juba pikalt nii kogunud, et kui tead milleks vaja, siis selleks kogume ja kui koos raha siis lähme ostame. Hoiusele ei kogu sellepärast, et kaardilt kaob meil siinmajas raha kiiremini kui ümbrikusse kogutud raha, kuigi jah, nadi on raha iga kuu välja võtta ja neile ümbrikusse panna, aga hetkel on see kogumiseks parim valik. Suuremaks saavad, siis saavad ka oma pangakaardid ja siis korjame juba sinna, muidugi limiidid peale et kõike ära ei raiskaks. Krediidipanga teema tundub ahvatlev, aga ma peaksin selleks nii pika maa maha sõitma, et selle sünnitunnistusega sinna panka ronida. Ei ole just kõige mõistlikum, just selles osas, et sinna linna pole nagu asja ka ?.

  • Avatar
    Vasta G. 19. jaanuar 2017 at 21:23

    Olen ise krediidipanga klient ning teeksin oma lapsele seal hoiuse, kuid kassile paraku ei saa teha, sünnitunnistusega väiksed probleemid 😀 ja just krediidipangas teeksin, sest mulle meeldib nende personaalne suhtlemine 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaidi 19. jaanuar 2017 at 21:21

    Mul kaks tütart, ja ei ole kummalgi hoiust, just sp et raha on nii mäda ja 18 aasta pärast vb vastab see summa praegusele 50 eurole ja natuke nati oleks, et korjan 18 aastat ja siis ei saa laps poodigi minna. Aga isegi 7 aastat koguks, et lapse saaks kooli jaoks riietatud ja vajalikud asjad osta. Kooli minek on ilmselt sp kallis, et on on vaja erinevaid riideid, tavalised koolis käimiseks, trenni riided, õue ja sisse, siis ujumisriided, jalanõud, koolikott jne. Ja ilmselt enamusel on seda summat ikka raske välja käija.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 19. jaanuar 2017 at 21:19

    Olen mõelnud, et koguks ka, kuid sis mõtlengi, et samas 18. a pärast on raha väärtus teine ja see summa on palju tühisem kui praegu, samas peaks kasvõi lapse pangakontole koguma, et sis kui waja, saab lubada seda, mis hetkel tundub vajalik olema, kasvõi niisama varuks siis nö. Samas, alati saab nagunii kõik vajalik ostetud ja raha pole ju nagunii kunagi?? 😀 Aga siiski, peaks käsile võtma ja midagi tegema, sest isegi natukese ajaga on võimalik märkamata raha säästa. 🙂 Krediidipangal on siiski päris hea variant. Ja ma tahaks nii väga seda Molami loomapuuri, ma nii lootsin, et võidan 😀 Loodan siis veelkord.

  • Avatar
    Vasta Ave 19. jaanuar 2017 at 21:17

    Vanemale pojale sai tehtud aasta tagasi ja teisele pojale sai eelmine kuu tehtud Swedbangas kogumis koolifond …Tütrele ei ole saanud veel teha aga Malluka blogi siin lugedes tekkis ka tahtmine minna sinna Krediidipanka ja avada lastele kogumis hoius mitte oodata veel 8 aastat .Peab ainult uurima kas ka poiste kogumis hoius on võimalik üle viia .Aitäh huvitava pakkumise eest .

  • Avatar
    Vasta Kätlin 19. jaanuar 2017 at 21:09

    Minu lapsel ei ole hoiust, kuid olen ka hakanud sellele mõtlema ja see krediidipanga variant tundub päris mõistlik, lähen kohe lähemalt uurima 🙂 ja mis saaks veel parem olla, kui 100€-ne kinkekaart, siis allesjäänud 100€ saaks juba hoiusele panna 😀

  • Avatar
    Vasta Raily 19. jaanuar 2017 at 21:05

    Mina tegin mõlemale lapsele konto. Minul ja mehel on püsimakse korraldus mõlemale lapsele iga kuu. Hoiuseid pole teinud ja ei plaani ka teha. Minu meelest röövivad pangad rohkem kui kasu pakuvad. Parem korjan ise ja keegi ei võta ära (ma väga loodan) ja väljamakse saan teha igal ajal.

  • Avatar
    Vasta elen 19. jaanuar 2017 at 20:57

    Kogun. See lapsehooldus tasu lähevad mõlemale lapse kogumis kontole.. Hiljem vaatab millal või kuidas seda anname.. Loodame et kasutavad seda raha mõistlikult..
    Minule midagi sellist ei tehtud, aga oma lastele tahtsin nii teha..

  • Avatar
    Vasta Maarja N 19. jaanuar 2017 at 20:50

    Oma lapsele sai hoius tehtud ja Swedbangas. Ei oskagi öelda, miks just Swedbanga lastehoiuse valisin, kuid too hetk (ca 2-3 aastat tagasi) selline otsus sai vastu võetud ja tundus mõistlik. Usun,et mind nõustati hästi ja tingimused olid head, sest ega muidu poleks seda lastehoiust valinud. Kui aus olla, siis paremat lastehoiust pole osanud otsida, kuna praegusega olen rahul. Samas nüüd blogi lugedes äratas minus taas huvi just see lause: “Ja just Krediidipangas, sest seal on nii, et kui hoius on kehtinud vähemalt kolm aastat, on lapse 7-, 10- või 15-aastaseks saamisel võimalik tema sünnipäevakuu jooksul hoiusel olevat raha lepingut katkestamata välja võtta.”

  • Avatar
    Vasta Karin 19. jaanuar 2017 at 20:45

    Jah! Minu mõlemal lapsel on tehtud panka hoius. Mille saavad nad välja võtta, kui on 18 aastased. Loodan südamest, et kasutavad seda raha targalt.

  • Avatar
    Vasta R 19. jaanuar 2017 at 20:42

    Swedbanki koolifond+ on minu lapsel.
    Tegin sinna seepärast, et see mu kodupank.
    Vajadusel saab lõpetada igal ajal ja kui fondidel hästi läinud, siis võimalik rohkem teenida võrreldes sisse makstud summaga. Põruda on muidugi ka võimalik.

  • Avatar
    Vasta Kats 19. jaanuar 2017 at 20:35

    Minul tegid vanemad nii mulle kui ka vennale SEB-is selle hoiuse. Pärast gümnaasiumi lõpetamist võtsin selle raha ka välja, sest läksin ülikooli, aga tegelikult ma ei saanud seda summat, mida vanemad kogusid, vaid sain vähem. Sealt võeti siis maha n.ö hoiusetasu( pole päris kindel, kas oli selle nimega), aga see summa mis maha võeti oli pea 500€. Üpriski suur summa, mis maha läks. Vanemad olid ise ka päris vihased selle peale, sest siis kui lepingud tehti, siis ei öelnud keegi neile midagi, et mingid summad veel maha peaksid minema. Pärast minu seda tegid nad ka venna oma ümber, eks ole näha 5 aasta pärast, mis siis sellest saanud on.

  • Avatar
    Vasta Reet 19. jaanuar 2017 at 20:30

    Minu lapsel hoiust pole veel, kuid peale Sinu postituse lugemist süvenen ja äkki teen ka 🙂 Pikaajaline ala 18 aastat oleks võibolla liiga pikk, aga nt 10 oleks mõistlik ja mõeldav.

  • Avatar
    Vasta Getu 19. jaanuar 2017 at 20:25

    Ma tahan teha hoiust (laps 7 kuud) aga pole suutnud valida ja tahan pankades kohapeal uurimas käia. Hetkel suht keeruline ajada neid asju ning pean kevadet ootama ( põhjuseks on tervis ja op veebruris ning mees märtsis väiksele lõikusele) . Soov oleks teha kogumisfond selleks, et laps saaks tulevikus ülikooli minna ja saada hea haridus. Mul enda isa tegi mulle fondi kui olin 15 ja kätte sain rahad 18 aastaselt. Polnud küll märkimisväärselt suur summa aga abiks oli palju ja olen oma isale väga tänulik selle eest. Väljapandud võidusumma oleks väga suureks abiks, kuna mu laps kasvab väga kiiresti ( mitte nagu tavaliselt beebid kasvavad vaid ta on reaalselt hiidbeebi ?) . Hetkel kannab suurust 80 aga need hakkavad juba väikseks jääma ja sel kuul polnud võimalik varuda eriti järgmist suurust ( mõned asjad kül sain soetatud) kuna pidime ka turvahälli välja vahetama turvatooli vastu, kuna beebil kasvuga kiire kuhugi.

  • Avatar
    Vasta Heidi 19. jaanuar 2017 at 20:24

    5 euri kannan iga kuu 2 a. lapselapse arvele.Kooliminekuks väike lisaraha 🙂
    Kannaks muidugi rohkem, aga ma ei käi tööl hetkel:(

    • Avatar
      Vasta Heidi 23. jaanuar 2017 at 22:49

      Tavaline arve on Swedpangas.
      Kuna korra olen pankrotistunud pangale 75000 krooni juba kinkinud, siis enam ei kipu ühtegi tähtajalist hoiust tegema…

  • Avatar
    Vasta Merlin 19. jaanuar 2017 at 20:02

    Tegin ka eraldi konto laste raha hoiustamiseks.Sinna panen raha igakuu.

  • Avatar
    Vasta MarianneL 19. jaanuar 2017 at 19:51

    Meil otseselt pangas hoiust ei ole, küll aga tegeleb lapse isa investeerimisega: kõik raha, mis poiss kingituseks saab pluss veel mingi summa, mis ise igakuiselt kõrvale paneme, läheb aktsiate ostuks.

  • Avatar
    Vasta Katrin 19. jaanuar 2017 at 19:47

    Veel ei ole aga tuletasid meelde, et peaks tegema küll. See Kreedidipanga variant tundub tõesti hea 🙂

  • Avatar
    Vasta Carmen 19. jaanuar 2017 at 19:44

    Asjalik mõte. Koguda on ikka mõistlikum, kui laenu võtta.

    Minul tekkis aga küsimus, millised kulud sellega kaasnevad? Kas on mingid haldustasud, igakuised hooldustasud, kui palju maksab raha väljavõtmime, kas lapsele makstakse välja kogusumma või läheb mingi osa maksudeks?

    Kindlasti on sellised küsimused olulised enne läbi mõelda. Nii ei juhtu seda, et lapse tulevikuks pikalt kogutud rahasumma ei olegi mingit tootlust tekitanud, pigem on haldus/hoiutasud hoiustatud summa lihtsalt ära “söönud”.

    • Avatar
      Vasta Krediidipank 24. jaanuar 2017 at 16:36

      Lastehoiuse avamisega mingeid kulusid ei kaasne. Lepingut katkestamata saab lapse 7-, 10- ja/või 15-aasta sünnipäevakuul enda poolt kogutud raha kasutada. Kui soovitakse teha ülekanne või võtta välja sularaha, siis on tasu hinnakirjajärgne. Hetkel on sularahas väljavõtmise tasu 0,4% summalt (min 2 eurot), pangasisesed ülekanded on internetipangas tasuta. Väheoluline pole ka see, et lastehoiusele saab tasuta müntides ja sularahas sisse maksta või teisest pangast üle kanda.

      Kuna lastehoius on mõeldud eelkõige lapsele 18-aastaseks saamiseni raha kogumiseks, siis on vaja hoiusele kanda vähemalt 72 eurot aastas (s.o 6 eurot kuus). Summat võib suurendada vastavalt soovile ja võimalustele. Veel on oluline märkida, et hoiuse intressimäär võib ajas muutuda, kuid see on alati olnud tavahoiusest kõrgemal tasemel. Kui laps on juba 7-aastane, tasub mõelda tasuta Surfika paketile http://www.krediidipank.ee/surfikas

      Kõikide hoiuste kohta leiate info ja kliendiks saamise taotluse http://www.krediidipank.ee/hoiused
      Krediidipanga kontorite asukohad ja lahtiolekuajad http://www.krediidipank.ee/kontorid

  • Avatar
    Vasta Kai pimeduses kobamas 19. jaanuar 2017 at 19:43

    Ooo Mallu, Sa lisasid pildile kirjelduse – olen meelitatud! 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. jaanuar 2017 at 20:00

      Eelmisele postile kaa 😀

  • Avatar
    Vasta E 19. jaanuar 2017 at 19:43

    Minul on lapsel hoius swedis seesamune ilmselt millest rääkisid. Protsent on nii väike et anna olla aga raha kogun pigem nii vajalike asjade jaoks. Uus mööbel, jalgratas, telefon või mis iganes asjaks. Tegin sinna siis kui oli intress veidi kõrgem, praegu pole lihtsalt ära lõpetanud. Mul sew aastane automaatselt pikeneb ja seda juba vist kolm aastat või rohjemgi. Hetkel põnn viiene ja eks need soovid ju varsti tulevad. Samas on vajadusel ka nt kriisiperioodiks raha olemas. Juhul kui ikka üüri millegi eest maksta pole siis väljatõstmine mõjutajs ka last niiet suht jah igaks otstarbeks. Seni olen hoidunud seda kulutamast õnneks.

    • Avatar
      Vasta E 19. jaanuar 2017 at 19:45

      Aga tänu sulle ilmselt proovin uurida krediidipanga plusse ja miinuseid ilmselt tõstan raha ümber.

  • Avatar
    Vasta K. 19. jaanuar 2017 at 19:42

    Last VEEL ei ole, aga mõelnud olen sellisele teemale küll. Jah, 18 aastat tundub tõesti natuke kaheldava väärtusega pikk aeg, aga vahepealsed variandid oleksid päris head. Tõesti nt reis, või hoopis mõni õpilasvahetus või “hädaolukorraks”.

  • Avatar
    Vasta Marge 19. jaanuar 2017 at 19:41

    Kogusime swedbanka aga lõpetasime selle 6 kuu möödudes, sest siis avastasime, et oleme rohkem miinustes kogumisfondis kui lubatud. Teller rääkis kõike ilusat kokku aga reaalselt see ei toiminud…. või ei saanud meie aru millega me endid sidusime. Aga krediitpanga lastehoidus kõlab hästi, uurime kindlasti.
    Ja, muidugi tahaks ikka koguda ükskõik milleks siis see tulevikus läheb.

  • Avatar
    Vasta Mai-Liis T. 19. jaanuar 2017 at 19:39

    Meil laps kolme kuu vanune alles ? veel pole alustanud kogumist, aga plaanis on.

    Hetkel tundub see krediidipanga hoius üsna hea ideena.

  • Avatar
    Vasta Evelin M 19. jaanuar 2017 at 19:39

    Meile hetkel 1 laps aga tulemas teine. Esimesel lapsel on Sewdbankis hoius ja plaan ka teisele lapsele teha. Miks just Swedbankas sest kogu perel on arvekontod avatud seal on alati tore klientiteenindus.

  • Avatar
    Vasta Annika Saamer 19. jaanuar 2017 at 19:34

    Ei ole mingit hoiust pangas teinud,ei kavatse teha ka. Olen mõelnud,et iga kuu panna kõrvale ja kui hakkangi ühel päeval natukene kõrvale panema,siis see kuhu panen ei ole kindlasti mitte ükski pank.
    Mul ei ole lihtsalt usku neisse kogumishoiustesse.
    Saan ehk lõppkokkuvõttes vähem raha kui mõni intressidega,aga mul on vähemalt alles see reaalne summa,mida ise kogunud olen.

  • Avatar
    Vasta Merily 19. jaanuar 2017 at 19:33

    Minul on mõlemale lapsele tehtud kogunishoius SEB panka, igakuine lasteraha läheb nende hoiustesse. Eks ise vaatavad mis suureks saades sellega peale hakkavad ?

  • Avatar
    Vasta Evelin 19. jaanuar 2017 at 19:23

    Mul on 3 last..Kahele suuremale tegin kogumishoiuse Krediidipanka u 6 aastat tagasi ja noorimale tegin eelmine suvi. Minu arvates on see hea võimalus koguda lastele tuleviku tarbes raha..kas nt autokooli, õpingute või mõne muu asja jaoks…Saan ise valida summa ja arvestada, et kui on võimalus rohkem panna sinna raha, siis panen..Ja kui tõesti peaks olema vajadus see vahepeal välja võtta nt lapse juubelil siis arvestan sellega aga esialgu ikka ei puutu vaid korjan neile raha…

  • Avatar
    Vasta Mirjam 19. jaanuar 2017 at 19:12

    Mina raha lapsele ei korja, korra elukaaslasega isegi arutasime,aga otsustasime et hetkel ei kogu. Meile raha ei korjatud ja selline “rahata” iseseisva elu alustamine oli omal ajal põnev ja väljakutsuv. Proovime maksimaalselt elada praeguses hetkes – reisime, käime teatris ja lõbutseme sõpradega.

  • Avatar
    Vasta Riks 19. jaanuar 2017 at 19:10

    Nii pika aja peale raha kogumine sellisel kujul tundub kuidagi mõttetu. Pealegi ei oska ka nt 20 aastane sellega midagi mõtekat teha peale mingi asja ostmise. Mina nt ostsin omale vanemate kogutud raha eest läpaka ja nipet-näpet veel. Muidugi oli neid ûlikooli jaoks vaja aga tagant järele ei oleks ma neid ostusid teinud vaid raha edasi investeerinud ja siis oleks juba selle raha eest 10 läpakat osta saanud.
    Mis aga oma lastesse puutub siis ostsime hoopis mehega korteri, et kui vanaks jääme ja maale ära kolime siis on lastel vähemalt linnas korter, kus elada. Oma praeguse maja mûûme maha ning ostame talu kusagile LõunaEestisse või kolime ûldse ala Hispaania pãikese alla. Eks elu näitab. Aga eks igaûks talitab vastavalt võimalustele ning vb 7 aastaks rahanatuke kõrvale panna polegi nii halb mõte, kuigi iial ei või teada mis selle kogutud raha väärtus tolleks hetkeks on..

  • Avatar
    Vasta Mari 19. jaanuar 2017 at 19:09

    Ei kogu lapsele eraldi raha.

  • Avatar
    Vasta Eneli 19. jaanuar 2017 at 19:07

    Mina tegin swedis aastaks hoiuse, kuhu iga kuu kannan vastavalt võimalustele ning vanaemad saavad ka lisada 🙂 intress oli suht olematu, aga see mind nii ei häiri. Kuigi Krediidipanga pakkumine kõlab ka ahvatlevalt 🙂

  • Avatar
    Vasta elina 19. jaanuar 2017 at 19:07

    Meie kogume pangas ..Hoiuse nimi koolifond..Igakuu 30 ja kätte saab kui 21?

  • Avatar
    Vasta Kadri 19. jaanuar 2017 at 19:04

    Minu vanemad kogusid ka minule raha pangas, mitte päris vist 18 aastat, aga sinnakanti. Kui ma 18 sain laekus mulle ca 11000 krooni arvele ja siis sain oma autokooli eest maksta ja riideid osta. Olen väga tänulik neile selle eest. Nüüd, kus meil on endal kaks last, tegime ka neile sellise asja ERGOs nagu hariduskindlustus. Kui nad täisealiseks saavad, saavad nad ise otsustada, kas võtavad ühekorraga raha välja või kuue aasta jooksul makstakse neile pangakontole vastav summa igakuiselt. Hariduskindlustuse puhul on meil ka toitjakaotusklausel sees. Et kui meiega midagi juhtub, tasub kindlustusselts ise edasi seda kogutavat raha, vist oli 50% ulatuses.

  • Avatar
    Vasta Mare 19. jaanuar 2017 at 19:04

    Veel ei ole lastel kogumishoiust, olen uurinud nende kohta kuid ei ole sobivad leidnud veel. Lähiajal kindlasti plaan teha.

  • Avatar
    Vasta Liina 19. jaanuar 2017 at 19:01

    Kogume oma mõlemale lapsele. Kodus on kassad kuhu paneme mündid ning ka paberraha.
    On olemas ka pangas arvelduskonto suuremal lapsel, kuhu samuti kogume :).

  • Avatar
    Vasta Kadri 19. jaanuar 2017 at 19:00

    Otseselt lastehoiust avanud ei ole,aga kannan Swedbankis tavalise hoiuse peale iga kuu lapse jaoks,mida saab siis vajalikul hetkel katkestada ning kasutada raha hiljem mingisuguste suuremate ostude puhul või veel parem korteri sissemaksuks. Swedbank, kuna olen pikaajaline klient ja ei ole mujalt uurinud hoiustamise võimalusi, samuti meeldib see variant, et saab igal ajal katkestada ning raha on koheselt arvel.

  • Avatar
    Vasta Heli 19. jaanuar 2017 at 18:56

    Otse me lastele midagi veel ei kogu ( kuid võiks) Kodus paneme igakuu niipalju kui saab kõrvale ja kui näiteks jääb raha üle ja uus palk tuleb peale võtame selle raha välja ja tuleb ka kõrvale 🙂
    Ei eelista väga seda panga asja kunagi ei tea äkki kaob raha arvelt ära ja lõpuks mingi osa sealt võtavad ka endale ( raha hoidmise eest) ?

    • Avatar
      Vasta Kkk 23. jaanuar 2017 at 09:43

      Kaob arvelt ära? Kui Sa oma lepingu läbi loeksid, siis teaksid, et sinu raha kuni (võin numbris eksida) 100000 on kindlustatud.

  • Avatar
    Vasta Helen 19. jaanuar 2017 at 18:55

    Kuna minu ema omal ajal mulle kogus ja tõesti sellest summast oli ellu astudes suur-suur abi, siis tegin kogumishoiuse ka oma lastele. Sai käidud erinevates pankades, kuid tänu soodsatele tingimustele sai samuti Krediidipank valitud.

  • Avatar
    Vasta Irina 19. jaanuar 2017 at 18:50

    Lapsel on üks suur põssa, kuhu siis paneme münte, samuti ka paberraha mis on sünnipäevaks saadud. Aga hoiuse mõte on mitmeid kordi peast läbi käinud, et mõte on see ikka ka ära teha 🙂

  • Avatar
    Vasta Katrin 19. jaanuar 2017 at 18:46

    Kui mina Swedpangas uurisin siis ûtles tore teller kohe ise, et ega erilist vahet pole kas kogumishoius vói tava arveldusarve.Tegin tavalise arvelduskonto talle ja panen sinna ise vòimalusel sos olukordadeks ja samuti netis nt tema riideid müües lasen ka alati otse sinna raha kanda. Aga olgem ausad koguaeg ongi ûks kuradi sos olukord nii, et seal pole tavaliselt mârkimisvâârseid summasid?ûksikvanema “ròòmud” ? Aga tore on ikka teada, et kui miljoni vòidan siis lustib seal kontol nii mònigi euro

  • Avatar
    Vasta Gerta 19. jaanuar 2017 at 18:46

    Mina kogun lapse 3 aastaseks saamisest Krediidipangas lapsele tulevikuks raha. Iga kuu 10 euri, varem lisas vanavanaema ka püsikorraldusega sinna väikse summa, aga püsikorralduse tähtaeg sai läbi 🙂 Mina annan lapsele kätte kui ta on 18 ja ideaalis läheb see raha tema korteri sissemaksuks 🙂 Mulle kogus ka mu ema lastehoiust, sain selle kätte kui 18 sain ja u 8000 krooni, see oli väga suureks abiks.

  • Avatar
    Vasta KadiL 19. jaanuar 2017 at 18:42

    Swedbankis tegin enda kontole lapsele nö lisakonto, kuhu saan raha ise lisada ja vajadusel ka vôtta. Kuna kolisime teise riiki, ja seal lasteraha suurem, plaanin kõik raha lapse jaoks koguma panna. Et saaks tulevikus siis nt kodu sissemakseks maksta. Ehk siis kõik sissetulev lasteraha läheb kogumisele. Swedbankis just sellepärast, et olen kauaaegne klient.

  • Avatar
    Vasta Liina 19. jaanuar 2017 at 18:36

    2%? Sa saad aru ikka, et inflatsioon on kõrgem? Investeeri parem raha nt crowdestatei kaudu. Saad aastas 10% ikka…

  • Avatar
    Vasta kristiina 19. jaanuar 2017 at 18:36

    Meie hakkasime esimesele lapsele koguma siis kui ta sai 1aastaseks. Välja saab ta selle võtta siis kui saab 18. Sama plaan ka teise lapsega 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 19. jaanuar 2017 at 18:35

    Mina tegin kunagi swedbanka tütrele hoiuse aga kahjuks on see seal täitsa unarusse jäänud. Tean, et tol ajal oli igatahes seal nii, et iga poole aasta tagant sain seda välja võtta ilma intresse kaotamata. Nüüd kui teine laps on ka peres siis olen hakanud jälle mõtlema, et ikka võiks äkki koguda aga sel juhul pean kindlasti otsekorralduse tegema sest muidu lihtsalt unustan või mõtlen et äkki ei jagu muidu elamiseks vms ja jääbki suiku see asi jälle 🙂 see krediidipanga pakkumine tundub kusjuures päris hea. Uurin ka asja 🙂

  • Avatar
    Vasta H. 19. jaanuar 2017 at 18:33

    Meil ei ole kogumiskontosid lastel, pôhjus lihtne. Mu vanemad hakkasid ka kunagi meile raha koguma, igakuine summa oli suur ja tulemus pidi olema 50 000 krooni, mis oli siis väga suur raha, aga hetkel 3000 euriga ei saa midagi suuremat korda saata. Meie ostsime hoopis heasse piirkonda korteri ja see ongi meie laste tulevikukindlustus.

    • Avatar
      Vasta H. 19. jaanuar 2017 at 18:35

      Täpsustan siis, et korter, mis on siis lisaks meie enda elamisele ja mida hetkel välja üürime.

      • Avatar
        Vasta K 19. jaanuar 2017 at 19:18

        Tegime samamoodi, kogusime raha, et osta lisks oma kodule veel üks korter, hetkel üürime seda välja ja tulevikus saab ta sellega teha, mis tahab-sinna elama asuda täiskasvanuna või ise üüritulu koguda või maha müüa. Kinnisvara väärtus seal piirkonnas vaevalt langema hakkab.. Enda vanemad kogusid raha, et saaksin ülikooli astudes korteri osta (sissemaksuks siis) kui reaalselt see aeg kätte jõudis, piisas sellest üürika tagatisrahaks/maakleritasuks/ühe kuu üüriks ja sain mõne odavama mööblitüki ka osta, aga see oli ka kõik. Raha panen kõrvale ikka, aga mitte mõttega seda 18 aasta pärast kasutada, vaid sean lühemaajalisi eesmärke-mõni reis, korteriremont jne. Lisaks peab mingi summa olema ka lihtsalt tagavaraks.

        • Avatar
          Vasta H. 19. jaanuar 2017 at 22:26

          Just, meil on ka samamoodi, et kogume raha ikka, et teha mõni suurem reis ja et oleks piisav tagavara, et näiteks töökaotuse vms ettenägematu asja puhul saaks mõnda aega muretult elada.

  • Avatar
    Vasta R. 19. jaanuar 2017 at 18:32

    Pole kuskile hoiust teinud. Kuid kogun siiski lapsele raha( laps hetkel 6 kuune), kodus olemas tavaline purk vms ja sinna koguneb.
    Miks hoiust pole teinud? Pole ise selle kohta uurinudki, ainult veidi olen teiste kogemusi kuulnud.
    ?

  • Avatar
    Vasta Lalli 19. jaanuar 2017 at 18:31

    Tänks mallukas – lähen uurin ka seda krediidipanka oma 9k oleks tore koguda 7 aastat just enne kooli minekut .. seda enam et kasvatan üksi last siis kulub see raha sinna igaksjuhuks ära kes teab mis 7 aasta pärast juhtub- elu läheb iga aastaga aina kallimaks ( aga samas loen ja imestan et väga palju tänapäeva koolid lähevad aina rohkem arvutitele üle et säästa neid vihikuid ja õpikuid tassida – osades koolides lausa kohustuslik nutikas olema et tunnis tööd teha- minu jaoks on see täiesti õudne .. )

  • Avatar
    Vasta K 19. jaanuar 2017 at 18:24

    Ei ole, sest pole kahjuks hetkel vöimalust nö lisakuludeks.

  • Avatar
    Vasta Maria 19. jaanuar 2017 at 18:23

    Ei kogu, kavatsen lapsele teha oma konti, kui ta peaks oma taskuraha vajama millalgi ja siis sinna juurde võiks küll mingi hoiuse ka teha. Koolimineku raha ja reisiraha võin oma hoiusekontole ka koguda, pole nagu mõtet eraldi lapsele teha seda.

  • Avatar
    Vasta aka 19. jaanuar 2017 at 18:20

    Mina ise hakkasin esialgu “sukasããrde”koguma…ei olnud ühtegi head kogumisideed ? mõlemale plikale olen nii korjanud tasapisi …

  • Avatar
    Vasta T 19. jaanuar 2017 at 18:13

    Oleme mõelnud, et miski kogumispunkt tuleks püsti panna. Praegu veel kui beebi on kõhus, siis on kontoris kassa mida siis aegajalt täidame. Aga selle blogiposti peale tekkis küll mõte, et peale sündi just sinna selle hoiuse teeme!

  • Avatar
    Vasta Teele 19. jaanuar 2017 at 18:13

    Minu vanemad tegid mulle kogumishoiuse ja sellest oli toona täisealiseks saades palju abi 🙂 Enda pisikesele plaanime kindlasti oma hoiuse teha.. Tore postitus, andis mõtteainet!

  • Avatar
    Vasta annika 19. jaanuar 2017 at 18:11

    Ei ole kahjuks hoiust tehtud 🙂 Isegi ei tea miks. Lapsel küll kassa, kuhu korjame münte.

  • Avatar
    Vasta Tiina 19. jaanuar 2017 at 18:06

    Mina olen praegu see ema, kelle lapsel saab aprillis rahakogumine läbi. No, kui tütar sündis, siis küla kindlustuse tädi tuli ikka läbi ja küsis, et kas ma tahan lapsele hakata raha korjama. Aasta oli siis 1999. Me olime vaesed, me tegime siis 30 000 euro peale, sugulased tegid 50 000 peale, teate, mis raha see oli ?? Suur. Aga mitte nii suur, kui mina oleks pidanud omal 18. sünnipäeval saama (vene ajal saadi selle 1000 rubla eest nii sektsioonkapp ja vaip), ma sain mustad kingad turult oma raha eest (minu ajal tuli kroon peale). Aga igatahes on minu lapsel oodata aprillis 2300 euri, mida ma olen siis maksnud kõik see 17 aastat. Kel vähegi võimalik, ostke lapse nimele korter, selleks ajaks kui laps suur, on korter peaagu makstud ja üürilised raha tagasi kuhajaga teeninud. Ma teeks nüüd nii (muidgi, see raha, mis siis tuli korterite peale maksta, on praegu naeruväärne). Aga parem iga kuu midagi, kui mitte midagi. Abiks ikka.

  • Avatar
    Vasta Ilam 19. jaanuar 2017 at 18:03

    Minu vanemad, kes on lahutatud, kogusid mõlemad mulle eraldi raha. Ema oli teinud mingi elukindlustuse asja, mille kohta ma täpsemalt ei tea, ja isa hakkas siis, kui olin 14-15, mulle igakuiselt raha koguma. 18-aastaselt sain raha kätte. Väärtus oli küll kõvasti devalveerunud, jah, aga see ~8-9000 eurot on mulle nii suureks abiks olnud. Olen neile mõlemale tõsiselt tänulik.
    Esimesel paaril aastal oli õhin suur ja iga kuu sai lisaks igakuisele toetusele vanematelt ka sealt natuke võetud, et üritustel käia ja süüa osta ja mõni toredam riideese osta. Käisin ka kaks korda turismireisil selle raha eest.
    21-aastaselt, kui ~70% oli rahast järel, laskis see raha mul aasta aega Aasias välisõpilasena elada ja õppida. 23-aastaselt, kui ~50% rahast oli järel, aitas see raha mul tuba üürida (esimesel kuul tuli maksta 3x üür, millest 2x saab lepingu lõppedes tagasi) ning ootamatult katki läinud auto eest. Mõlemad summad olid lihtsalt liiga suured, et alles täisajaga tööturule läinu seda korraga maksta oleks saanud. Ja muidugi tulevad kõik suured väljaminekud korraga, nagu ikka.
    Nüüd olen tööl käies sinna kontole hakanud raha uuesti koguma, nüüd on taas ~55% algsest summast järel.
    See raha on seeme, mille eest ma vastavalt valikutele saan osta oma kodu või minna välismaale õppima.

    Kui kunagi lapse saan, hakkan talle raudpoltkindlalt raha koguma. Ent lühemate intervallide kaupa, 18 aastat on üsna ulme.

  • Avatar
    Vasta Kristel 19. jaanuar 2017 at 17:57

    Me kogume hetkel sente suurde 2,5l pudelisse. Kui pudel täis siis plaanis viia panka ja avada uus pangakonto, ning siis uuesti sente koguma hakata. 🙂

    • Avatar
      Vasta Ilam 19. jaanuar 2017 at 18:04

      Sentide vahetamine maksab pangas üsna palju.

      • Avatar
        Vasta E4 19. jaanuar 2017 at 19:24

        Kui teha sissekanne lapse kontole siis oli äkki isegi tasuta? Kui asjad muutunud pole.

      • Avatar
        Vasta Merilyn 19. jaanuar 2017 at 19:58

        Viige toidupoodidesse sente, kui just kõik punased krossid ei ole, siis nad võtavad hea meelega vastu. Masin loeb sendid üle ja nad ei pea maksma pankadele, et sente saada ja sina ei pea pangale maksta, et sularaha saada. 😉

  • Avatar
    Vasta Birgit 19. jaanuar 2017 at 17:55

    Ei ole ühelgi lapsel hoiust. Ei teagi miks, kardan vist inflatsiooni:) Aga uurida võib loomulikult; )

  • Avatar
    Vasta Madli 19. jaanuar 2017 at 17:55

    Meil on suuremal lapsel swedbankis ja väiksemal sebis. Aga kui Krediidipangas parem intress siis võiks küll üle kolida. ?

  • Avatar
    Vasta Anneli 19. jaanuar 2017 at 17:54

    Mina leian, et ON mõtet koguda. Avasin juba ammu-ammu SEB kogumishoiuse (hoiuse saab iga hetk katkestada või soovitud summa maha võtta) ja väga rahul. Tagavararaha on niiviisi alati olemas.
    Kui sa seda raha ei kogu, siis on sul ju ümmargune 0. Kui kogud ja väärtus veidi devalveerub, siis suurem osa jääb ju ikkagi alles. Pealegi on sul alati kindlustunne, et see raha on hädaolukorra ajal võtta.
    Kui ei taha raha koguda, siis võib ju endale kinnisvara osta, mis tulevikus lapsele jääb – ka hea pärandus.

  • Avatar
    Vasta piret 19. jaanuar 2017 at 17:54

    Minul on swedbank s tehtud kahele lapsele koolifond. Kuna ei ole eriti hea raha koguja,siis on ikkagi hea pooleteise aastaparast oma 18 aastasele anda ca 4 ja pool tuhat euri. Saab maailma avastama minna 😉 ega raha seal eriti kasvanud pole,aga vähem ka nüüd pole. Noh inflatsioon ikka midagi on söönud. Nüüd oma kolme kuusele tahaks ka kuskile kõrvale hakata panema, pole veel täpselt uurinud,et kuhu siis seekord. Ühesõnaga minu jaoks see võimalus lapsele suurem summa käe peale anda,kui oma elu alustab.

  • Avatar
    Vasta A 19. jaanuar 2017 at 17:50

    Mul lapsi ei ole, aga kuna kirjutasid, et 18 aastat ootamine tundub veidi imelik, mõtlesin, et jagan oma kogemust ka.
    Minu ema korjas mulle raha panga hoiusele ning 18 aastaselt võtsime selle välja, aga otsustasin ise hoida seda veel selle ajani, kuni keskkool lõpetatud, et saaksin selle eest välismaale kooli ja töötama minna. Minu arvates on see just hea, et ma varem seda kätte ei saanud, sest ilmselt oleksin selle mingisugusele jamale kulutanud, aga iseseisva elu alustamisel aitab see raha mind palju. Kui kunagi ise lapsed saan, siis tahaksin kindlasti neile ka midagi koguda. 🙂

  • Avatar
    Vasta Cätlyn 19. jaanuar 2017 at 17:50

    Meie kogusime kunagi swedi, aga kuna vahetasime laenu võtmise pärast panka, siis kogusime Nordeasse. Kuna algusea oli majanduslikult raske peale kolimist, siia võtsime hoiuse välja. Hetkel pole panla hoiust teinud, kuid kogume nö ” sukasäärde”. Kui ma millalgi tööle saan, siis tahan teha uuesti hoiuse panka ning hakata sinna koguma ning igakuiselt on hakata plaan mingi teatud summa kõrvale panema. Raha kogume lastele sellepärast, et neil täiskasvanu eas oleks lihtsam minna oma elu peale kui meil mehega oli.

  • Avatar
    Vasta C 19. jaanuar 2017 at 17:49

    Kui mina sündisin, siis valla poolt avati mulle konto, kuhu siis hakkas vanemate kontolt iga kuu mingi summa kogunema, ma ei tea ainult kui suur see oli..algselt pidi vist ka nii olema, et kui 18saan, siis saan raha kàtte, aga kuna ma läksin 15aastaselt üksinda Inlismaale tädile külla, siis võtsime selle raha välja, ostsime mulle peegelkaamera, et reisil ilusaid pilte teha ja jäi veel taskurahakski kenasti raha üle. Sellest on nüüdseks 5 aastat möödas ja isegi kaamera veel toimetab ilusti. 😀

    Aga oma lapsele on ka plaanis kindlasti koguma hakata, sünnib ta Juulikuus ja juba enne rasedaks jäämist arutasime mehega, et raudselt hakkame koguma ja mille jaoks, eks selgub tulevikus :).

  • Avatar
    Vasta Jane 19. jaanuar 2017 at 17:47

    Meil on mõlemal lapsel hoius Krediidipangas, kuna ka meie enda arveldamised toimuvad just seal ?

  • Avatar
    Vasta krista 19. jaanuar 2017 at 17:47

    Panka otseselt ei kogu, aga lapsel on kirjutuslaua sahtlis ümbrik, kuhu oleme mingitel hetkedel raha pannud(sünnipäeva kingitused jne). Vajadusel kasutame seda raha suuremate asjade ostmisel.
    Olen olnud sama meelt, et raha väärtus aja jooksul muutub liiga palju, et seda 18 aastat panka koguda. Aga see Krediidipanga mõte tundub vahva, et saab sünnipäevadel raha kasutada. ?

  • Avatar
    Vasta Triin 19. jaanuar 2017 at 17:47

    Tegin oma lapsele lihtsalt seb panka arve kuhu saan talle raha korjata aga see ei ole kinnine niiet saan igapäev selle raha välja võtta:)

  • Avatar
    Vasta Birgit 19. jaanuar 2017 at 17:46

    Minu lastel pole hoiust , aga pärast sinu postitust hakkasin mõtlema , et tütar läheb 2-aasta pärast 1.klassi .
    Ja nüüd kavatsen hoiuse teha , et kui ta esimesse klassi läheb oleks hea kasutada hoiusele kogutud summat .

  • Avatar
    Vasta Liisa 19. jaanuar 2017 at 17:45

    Mina sain täisealisena nn elualustusraha, mida ema 18a hoiusele kogus. Tean omast kogemusest öelda, et tasub ikka korjata küll lapse jaoks ning ka enda 3kuusele pojale plaanin varsti hoiuse avada, küll aga pole veel uurinud millises pangas seda teha.

  • Avatar
    Vasta A. 19. jaanuar 2017 at 17:45

    Mina olen ka seda meelt et tahaks koguda, siiani pole kummalegi teinud hoiust (2.aastane ja 7.kuune) aga hetkel kui su postitust lugesin tundub et olen müüdud ja Eesti minnes teen ka krediidipanka hoiuse. AGA, tahtsin teemasse kirjutada oma isast, selline vägev mees, kogus ka mulle hoiust, rääkis mulle koguaeg et kui 20 saan siis saan selle kätte, et tema ca 15 aastat kogunud jne, käis mööda küla (elame väikses linnas) ja rääkis kõigile kuidas tema lastele hoiuseid kogub ja mega raha kõigil varsti kogutud on. Kui ma siis 20 hakkasin saama teatas ta et mul olgu arvel iga kuu 50€ et hoiust edasi maksta, teated tulid pangast koju jne, kuna käisin gümnaasiumis siis loogiline et mul polnud sissetulekut, olin jumala paanikas ja läksin paberitega panka et mis saab, mul ei ole ju raha et mingit hoiust edasi maksta ja ma ei tahagi sellist asja üldse. Seal siis tuli välja et pole hullu midagi, isa oli paar päeva enne mu sünnipäeva raha välja võtnud, hoiuse ära lõpetanud ja sõitis minu sünnipäeval kambodžasse, kus ta nüüd omastarust mingit äri peab. 😀 no mina olin õnnelik et keegi minult olematut raha välja ei pressinud, ilma ma millestki ju ei jäänud sest mul polnud seda raha ju käes olnudki 😀 hiljem ta parastas mind veel, et see on kõik mu enda süü, et ma “sellise” mehega koos elama hakkasin ja tema tingimustel ei elanud (tahtis et läheksin ülikooli aga ma ei teadnud mida õppida tahan). Nimelt mu abikaasa on minust 11 aastat vanem, kuigi ma olen temaga nüüd ca 5 aastat koos olnud ja üle kahe aasta abielus, meil on kaks last ja elame keskmisest paremini, siis mu isa arvab siiani, et huiias mu räigelt ära oma hoiuse rahaga. My ass. Ma loodan et teistel selliseid isasid pole 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 19. jaanuar 2017 at 17:44

    Natuke vale info Krediidipanga poolt, tegelikult pakub Tallinna hoiu-laenuühistu kuni 6% intresse :), nii et on mõtekas sinna enda raha paigitada. Tõsi, 6% puhul tuleb raha hoiusel hoida 2 aastat.

    • Avatar
      Vasta Krediidipank 24. jaanuar 2017 at 12:23

      Alati tasub raha paigutamisel läbi mõelda võimalikud riskid ja nende hajutamise võimalused. Pangas raha hoiustades on summa kuni 100 000 eurot hoiustaja kohta 100%liselt tagatud ning teenitud intressid on tulumaksuvabad. Huvitav ja ülevaatlik võrdlus pangas ja hoiu-laenuühistus hoiustamise vahel on koostatud tarbijaveebis http://www.minuraha.ee.

      Kõikide hoiuste kohta leiate info ja taotluse http://www.krediidipank.ee/hoiused
      Krediidipanga kontorite asukohad ja lahtiolekuajad http://www.krediidipank.ee/kontorid

  • Avatar
    Vasta Kristin 19. jaanuar 2017 at 17:42

    Siiani ei ole selle peale isegi mitte tulnud aga nüüd tekkis tõsine huvi ja ilmselt tuleb endalgi see teekond Krediidipanka ette võtta ja asja lähemalt uurida, kõlab nagu plaan! ??

  • Avatar
    Vasta Aive 19. jaanuar 2017 at 17:40

    Meie pisike saab kohe 2-kuuseks ja varem seda teemat väga uurinud pole, aga sinu kirjutatu põhjal peaks kindlasti tegema! Ka meeldib, et vajadusel saab enne 18.a saamist kasutada.

  • Avatar
    Vasta Anna-liisa 19. jaanuar 2017 at 17:39

    ˇEi kogu oma lapsele raha kuna hetkel pole majanduslik seis kiita.

  • Avatar
    Vasta meow 19. jaanuar 2017 at 17:37

    Ei kogu raha, aga ostame hoopis lapsele Tavidist kuldmünte. Eks see võib samamoodi devalveeruda, aga usun natuke sellesse rohkem kui rahasse.

  • Avatar
    Vasta Heli Lehemets 19. jaanuar 2017 at 17:36

    Ilmselt plaanin oma lapselapsele koguma hakata.

  • Avatar
    Vasta Jaana Ka 19. jaanuar 2017 at 17:36

    Ei kogu.

  • Avatar
    Vasta Piibe 19. jaanuar 2017 at 17:35

    Minu neljasele pojale on ka juba neli aastat kogumishoiusele raha tiksunud. Ja samas koguneb talle ka ta rahakassasse.

    • Avatar
      Vasta Piibe 19. jaanuar 2017 at 18:16

      Hoius hoiab ja täiendab end veel aastaid, aga rahakassast võtab ta siis raha välja, kui kuskile reisile lähme ja/või tal on soov midagi suuremat endale osta 🙂

  • Avatar
    Vasta M 19. jaanuar 2017 at 17:35

    Mina pole teinud lapsele hoiukontot, aga mõtlesin talle teha lihtsalt tema nimelise pangakonto, kuhu siis iga kuu ntks 50 eur kanda(peretoetus). Laps 3-aastane.

  • Avatar
    Vasta Mammu 19. jaanuar 2017 at 17:33

    Minu ema kogus samuti meile õega mingisse panka hoiust. Samuti saime kätte 18 aastaseks saades. Ja no mu ema ütles, et alguses oli see summa ikka väga suur, mida sinna igakuiselt kandis ja see kui vähe lõppude lõpuks kätte saab on lihtsalt ulme. Aga no 18 aastase kohta sain ikka suure summa raha 🙂 Kahjuks tol ajal ma raha hoida ei osanud ja raiskasin selle suht mõtetute asjade peale. Aga lühemaajalist hoiust näiteks reisi jaoks on isegi mõistlik koguda, aga pikemaajalist kül pole, sest jah raha väärtus langeb ulmeliselt 😉

  • Avatar
    Vasta Kati Puidet 19. jaanuar 2017 at 17:33

    Meie plaan oli selline, et iga kuu kannan lapsele mõeldud raha riigi poolt ehk siis 50 eurot elukaaslase kontole (esimesest elukuust alates). Tema on investeerimishuviline ning koos enda asjadega investeerib ka väikse raha. Kuna ta teeb ka igasuguseid tabeleid kõikide võimalike asjade jaoks, siis ka selleks, et oleks kindel ülevaade palju juurde väiksele tootnud on. Kuid see lastehoiuse idee on ka huvitav. Mõtlen, vb teen selle ka ?…

  • Avatar
    Vasta Veronika Vladimirova 19. jaanuar 2017 at 17:31

    Kahjuks ei ole ja ei teagi Miks.
    Aga kui hakkata mõtlema, siis peaks hakkama, nii saaks laps endale kunagi ise välja valida mida tahab suurena osta. ?

  • Avatar
    Vasta L123 19. jaanuar 2017 at 17:31

    Mu vanemad kogusid mulle ka nii raha. Nende sõnade järgi pidin ma sellele 18.aastaselt ligipääsu saama ja see oleks minu vaba raha (näiteks kodust välja kolimiseks, kooliks vms). Sain 18 aga kuna raha polnud vaja siis ei uurinud ka selle kohta teades, et see eksisteerib. Nüüd olen 20 ja kui tahtsin rahale ligipääsu ütlesid vanemad, et aga nad otsustasid, et ma ei saagi seda raha… + nad on pool rahast juba ära kulutanud mu kooli peale (ma poleks läinud tasulisse kooli teades, et see raha mu enda taskust tuleb kuna vanemad survestasid kooli minekut). Ma olin pühaviha täis… Selline käitumine on mu arust vale!! Ma olin teadlik, et pea 3000eurot on mind ootamas aga ei, nemad ise ka seda teemaks ei võtnud. Palun ärge keegi nii oma lastele tehke, jube… 🙁

  • Avatar
    Vasta Piret 19. jaanuar 2017 at 17:27

    Minu tütrele on meil sõlmitud Seb juuniori kasvuportfell, keskmise riskiga. Sõlmisime selle u pool aastat tagasi. Ja valisime Seb, sest see on meie kodupank.

  • Avatar
    Vasta Ann 19. jaanuar 2017 at 17:26

    Mina enam ei kogu lapsele raha. Ostan hõbemünte ja kuldplaate-ja münte 🙂 kardan et inflatsioon sööb raha ära 😀

  • Avatar
    Vasta tiiu 19. jaanuar 2017 at 17:25

    Vanemal lapsele, kes on 4jane on kodus hoius, kuhu paneme iga kuu kindla summa. Sama on ka aastase lapsega, aga temal juba pangas konto. Mõlemale paneme igakuu sama summa ja hakkasime koguma juba esimesest elukuust.

  • Avatar
    Vasta Ketzz 19. jaanuar 2017 at 17:24

    Sai alguses mõeldud küll, olin isegi valmis, et hakkan tegema. Kuid miski pärst otsustasin oodata ja sai ümber mõeldud see otsus. Kuna jh laps saab lõpuks täisealiseks + suure summa raha. Ma ei kujuta ette mis ta selle summaga peale hakkab ja muidugi ju tahan, et see ei läheks tühjatähja peale vaid õigesse kohta. Siis mõtlesingi, et ah las jääda ja nii arvan ka edaspidi…

  • Avatar
    Vasta Gerli 19. jaanuar 2017 at 17:23

    Hoiust veel ei ole, kuna poja alles kuune, aga mehega on plaan paigas, et avame. Seda, kus pangas, ei ole veel paika pannud, sest vajab veidi enam süvenemist aga peale sellist postitust olen ma ka natuke müüdud. Igaljuhul jätan Krediidipanga meelde ja kindlasti räägin sellest ka elukaaslasele ?

  • Avatar
    Vasta Siret 19. jaanuar 2017 at 17:21

    Minul on tehtud lapsele Swedbanka elukindlustus. Kui saab 18 aastaseks siis saab selle raha omale. Tegin kindlustuse sellepärast et sinna vähemalt koguneb igakuiselt midagi. Kui oleks kodus koguma hakanud siis kindlasti oleks sealt vahepeal raha võtnud ??

  • Avatar
    Vasta Ingrid 19. jaanuar 2017 at 17:21

    Meie pea 7 kuuseks saaval pojal ka ei ole mingit hoiust. Heameelega külll teeks aga ei ole paraku sentigi kõrvale panna vabaraha 🙁
    Võibolla kunagi hiljem, kui miljonäriks saan??

  • Avatar
    Vasta Helina 19. jaanuar 2017 at 17:20

    Olen 23 ja endal veel lapsi pole, aga minu vanemad tegid hoiuse, kui sündisin ja kui 18 või 19 sain, sain kätte. Selle üle olen ma väga tänulik. Siiamaani on olemas see summa kui hea garantii, et kui miski ei lähe plaanipäraselt, või tuleb ette ootamatuid kulutusi, siis ei ole ka pangaarve kuu lõpus nullis, vaid on kõvasti varu. Vahepeal panin kusagile kasvama ka, nii aastaste intervallidega, aga kuna see kasv on nii pisike, siis praegu lihtsalt hoian pangaarvel ja nüüd õppides ja tööl käies vaikselt kasvatan seda vaba summat ja kogun. Aga tänapäeva ühiskonda vaadates siis tõesti sinu valitud variant tundub hea, et saad mõne aasta pärast vaadata, kas kasvatad summat edasi või võtad raha välja.

  • Avatar
    Vasta Kaili 19. jaanuar 2017 at 17:16

    Meie kogume oma 4-kuusele rahakassasse hetkel vaid raha, pole mõelnudki veel hoiusele. Kuid lugedes erinevaid võimalusi ja soovitusi, et hiljem lapsel kuluks see suuremaks saades ära, paneb tõepoolest mõtlema, et võiks ka talle see hoius teha.

  • Avatar
    Vasta Monika 19. jaanuar 2017 at 17:16

    Pole veel teinud mingit hoiust, aga me mehega oleme seda arutanud ,ja me arvame et see oleks mõistlik küll,hea kui laps kasvab ja avastab hiljem kui palju vanemad on talle raha kogunud.väga mõistlik

  • Avatar
    Vasta Sigrid 19. jaanuar 2017 at 17:11

    Pärast lapse sündi 2013 aasta tegin enda Swedbanki konto alla eraldi temanimelise konto ning otsustasin, et kannan sinna iga kuu minule laekuva peretoetuse koos enda panusega (20 eurot) ning kindlasti ka sünnipäevadeks kingitud raha. Sellel hetkel oli lapsetoetus riigi poolt 19,18 eurot ning mina kandsin kontole iga kuu 40 eurot. Olin teadlik, et 2015 ja 2016 peretoetus tõusis ehk siis 2015 19,18-lt 45-le eurole ja 2016 45-lt 50-le eurole, kuid tähelepanuta jäi mingil perioodil lisanduv lapsehooldustasu 38,36 eurot ning seega jäin justkui lapsele võlgu 😀 Kui olin kalkulatsiooni teinud, kandsin kenasti vahe tagasi ning praegusel hetkel on seal päris kena summa kogutud. Seega korjan lapsele raha, kuid hetkel seda panka n-ö kasvama ei ole pannud.

  • Avatar
    Vasta Ann 19. jaanuar 2017 at 17:07

    Minul noorimal lapsel on kinnine hoius .mille saab kasutusele võtta siis kui 21 saab

  • Avatar
    Vasta Katre 19. jaanuar 2017 at 17:07

    Meil abikaasaga ei ole veel lapsi. Me oleme need “karjäärihaid”, keda pensionäridest naabritädid omavahel klatsivad – miks meil lapsi pole, kas me ei saa lapsi, kas nad ei taha lapsi jne. Tegelikult ei ole me jätkuvalt selleks veel valis, aga küll need lapsed ka ükskord tulevad, ilmselt nii kahe-kolme aasta pärast. Ja kindlasti hakkab neil siis mingi hoiu- ja kogumiskonto olema! 😉 Minul endal seda ei olnud ja puudust sellest ei tundud, sest mu vanematel oli võimalus mind pidevalt toetada. Aga ma tahan, et minu lastel oleks mingisugune turvatunne – või siis minul endal, teades, et lastel on kuskil mingi summa raha “mustadeks päevadeks” kõrvale pandud. Mulle meeldib väga mõte, et ma saan selle raha võtta välja siis, kui selleks parasjagu vajadus tekib – olgu selleks siis sünnipäevapidu, õpingud või mõni mustem tsenaarium.

  • Avatar
    Vasta Marii 19. jaanuar 2017 at 17:06

    Minul näiteks ema kogus alatest 2007-08? kuskil igakuiselt SEB pangas ‘elualustamis tasu’ nime all hoiusele 20 eurot ja nüüd 2016 aastal sain kogu selle raha oma pangakontole 🙂 Noore jaoks täitsa korralik summa ja suureks abiks!

  • Avatar
    Vasta Liisi 19. jaanuar 2017 at 17:06

    Meil on tehtud swedbank life insurance, 70€ kuus läheb kokku mehega? See on nö koolifond, et kui tüüp saab 18, siis saab kasutada☺️

  • Avatar
    Vasta M 19. jaanuar 2017 at 17:00

    Mõtlesin kodus lihtsalt korjata lapsele, aga kuna raha väärtus muutub, siis laitsin selle mõtte maha.
    Hoiust ka pole, sest olgem ausad, ma ei jaga sellest värgist väga midagi. 😀
    Peaks uurima!

  • Avatar
    Vasta Kätlin 19. jaanuar 2017 at 17:00

    Minul lapsepõlves oli kogumishoius. Sain raha kätte, kui 18a sain. Ma kulutasin raha riiete ja sõprade peale.
    Enda lapsele kogun ka raha, 25€ iga kuu. Loodan, et minu laps on raha kätte saades nutikam ja kulutab mõistlikumalt, kui mina 🙂

  • Avatar
    Vasta Anu 19. jaanuar 2017 at 16:56

    Krediidipanga lastehoiusele sai pilk peale pandud juba mõnda aega tagasi, paar kuud pärast tütre sündi. Paaari nãdala pãrast saab ta juba aastaseks. Hoiuse mõte kripeldab tihti peas. Nüüd ongi plaan lapse esimeseks sünnipäevaks kindlasti hoius ära teha. On süda rahul. Eks siis näha ole, kaua ja milleks kogutud saab 🙂
    Mul kunagi sõbranna ema tegi ka hoiuse tütrele (sõbrannale siis). Ja ta küll ootas oma 18-ndat sünnat, et see raha kätte lõpuks saada.

  • Avatar
    Vasta Krista 19. jaanuar 2017 at 16:56

    Minul lapsi pole, aga kui oleks siis ilmselt neile raha ei koguks 18 aastat järjest vms.. pooldan ka pigem seda seitsme vōi mōne aasta varianti. Enda sōbrannal oli nii, et tema vanemad ja kōik sugulased sünnist saati kogusid talle ülikooliraha, siis mingi tuli aga euro ning üldse elu kallines 19aastaga märgatavalt, et lōpuks kui selle raha kätte sai siis see oli suht mōttetu summa.

  • Avatar
    Vasta Maria 19. jaanuar 2017 at 16:55

    Tere,
    Mul on 4a tütar ja hoiius on tehtud SEB -sse.
    Miks seal, on väga lihtne vastus kuna minu esimene pangakaart oli SEB siis olen kõik oma tehingud selle pangaga teinud.
    Aastal 2012 tuli meili peale pakkumine elukindlustus teha ka siis SEB -sse ja kui kohapeale läksin lepingut sõlmima uurisin ka kogumishoiiuse tegemist lapsele. Ja nii see saigi tehtud praegu kannan iga kuu 25€ sinna , ja hea punkt oli muidugi selle juures see et kui ma peaksin enne lapse 20 a saamist ära surema maksavad nemad seda ikka edasi. Nimelt tegin hoiiuse kuni lapse 20eluaastani ,kuna kui enda peale mõeldes siis 18 oli siuke vanus kus oleksin selle raha lihtsalt ära raisanud aga kui laps saab 20 a on tal juba keskkool ka läbi ja siis saab raha kasutada edasi õppimiseks.
    Ja muidugi on 25€ iga kuu üksiku vanema jaoks palju ära kanda aga kui mõtlen et see on lapsele tuleviku kindlustamiseks on asi kannatanust väärt. 🙂
    Mainin ka ära et kasvatan last üksinda ja ei suuda ära tänada enda tarka aju et selle hoiiuse ikka tegin sest nagu näha ei saa lapse isa peale loota. 🙂
    Päikest. 😉

  • Avatar
    Vasta Liina 19. jaanuar 2017 at 16:51

    Hakkan koguma 🙂

  • Avatar
    Vasta Deini 19. jaanuar 2017 at 16:50

    Veel ei ole, aga kindlasti plaanis teha. 🙂

  • Avatar
    Vasta Evely 19. jaanuar 2017 at 16:50

    Meie põnnidel ei ole veel hoiust. Olen mõelnud juba pikalt teha ( vanem laps 1.9a ja pisem siis 2k) muidugi olen mõelnud käia tegemas ka ID kaardid aga no siiamaani mõtlen. Aga no nüüd kui sa siin kirjutad et saab minna sünnitunnistusega ka kohale peaks ikkagi jalad tagumiku alt välja võtma ja ikka minema. Ja ma eelistan ka veidike lühemat aega kui 18a. Just selle mõttega et saaks näiteks lastele miskit suur osta kui vaja ja ei no tegelikult ei tea kunagi mis elu ette toob ja supper kui lastele oleks raha olemas ja nemad siis kannatama ei peaks.

  • Avatar
    Vasta Nele Kõli 19. jaanuar 2017 at 16:50

    Ei ole veel teinud . Aga uurimas pangas juba käidud. Varsti saab ka tehtud see , arvan ?

  • Avatar
    Vasta Kairi 19. jaanuar 2017 at 16:48

    Tegin meie beebitüdrukule enda pangas lisakonto ja kogun sinna raha. Kui saab mingi summa kokku, võtan välja ja ostan kulda. Kui preili suureks kasva siis tal stardikapital olemas.?

  • Avatar
    Vasta Kerli 19. jaanuar 2017 at 16:45

    Meie laps peaks sündima mais ja juba enne rasedaks jäämist arutasime seda teemat mehega. Samuti tundub ka meile, et 18 aastat on üüratult pikk aeg ning paljugi võib selle aja jooksul nii enda elus kui ühiskonnas muutuda. Tore uudis, mida varem ei teadnud, on see, et Krediitpank selliseid võimalusi pakub. See paneb ka meid otsustama just selle panga kasuks. Aitäh, selle väärt info eest.

  • Avatar
    Vasta Karin 19. jaanuar 2017 at 16:44

    Mina olen mõelnud, et tahan oma lapsele teha (praegu 2-kuune), kuid pole veel midagi täpselt uurinud. Aga arvan, et on hea, kui saab seda kunagi oma ettenägemise järgi kasutada – olen siis mõelnud, et just kui saab 18, et siis välja võtta.
    Aga siinkohal tahan Sind veel tänada, et selle postituse kirjutasid, kuidagi täpselt õigel ajal ja nüüd saan edasi tegutseda 🙂

  • Avatar
    Vasta Evelin 19. jaanuar 2017 at 16:44

    Meie oleme mõelnud oma sündivale lapsele raha koguda küll just selleks, et kui saab täisealiseks, saab ise valida, kas tahab minna kuskile õppima, sissemakseks korterisse, autosse vms. Hetkel olengi haiglas esilekutsumisel ja no sellega läheb nii kaua aega, et ongi õige aeg rohkem uurida hoiustamisvõimaluste kohta. Krediidipanga pakkumine tundub päris huvitav, kindlasti üks variant, mida kaaluda. Meie oleme mõelnud, et alla 40€ kuus väga koguda mõtet ei ole, sest see kokku 18a jooksul teeb suhteliselt tühise summa arvestades inflatsiooni. Kogudes 40€ iga kuu, saab ilma igasuguste intressideta kokku midagi üle 8000€, vähemaga pole küll midagi teha 18a pärast ma kardan 🙂 Samas 100€ kinkekaart kulub ikka marjaks ära uuele ilmakodanikule asjade ostmisel…seda rohkem saab ju kohe kogumishoiusele kanda 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 19. jaanuar 2017 at 16:44

    Kogun SEB digikassasse 🙂 Ei hakka ka kinnist hoiust tegema, kuna kunagi ei tea mis elu toob. Pigem jätan endale võimaluse kasutada seda millal vaja.

  • Avatar
    Vasta Kasekas 19. jaanuar 2017 at 16:43

    Pojale on tehtud konto SEB panka, sest vanaema soovis raha talle hakata kandma. Kui rahakassa täis saab, saab selle raha ka sinna kanda jooksvalt ning uuesti münte koguma hakata. Rahakassa on minu meelest hea variant, et teinekord, kui ta ise midagi väga soovib endale saada, siis ta ka reaalselt näeks, kui palju tal raha selleks kassast ära kulub, mitte raha ei oleks selline nähtamatu asi, mis emme/issi kaardi pealt muudkui voolab.

  • Avatar
    Vasta Kadri 19. jaanuar 2017 at 16:42

    Minul ei ole lapsele eraldi hoiust ja lähiajal kindlasti ei tule ka. Esiteks on intressid ikka madalad, teiseks on mul naguinii eraldi arve, kus hoian raha mida hetkel vaja pole. Ja vajadusel saaksin vähemalt kohe seda kasutada. Kolmandaks raha väärtus muutub ajas nii palju, et jällegi intressid on liiga madalad.
    Pigem kui tahaksin koguda midagi lapsele, ostaksin iga aasta väikese kullaplaadi.

  • Avatar
    Vasta Liisi 19. jaanuar 2017 at 16:41

    Minu beebi on küll alles tulemas juulis, aga tahaks küll hoiust teha, see oleks hea stardipakk kui oma elu peale läheb, auto, ülikool, reisimine või mis iganes. ☺

  • Avatar
    Vasta Kaisa 19. jaanuar 2017 at 16:41

    Meie lapsel pole hoiust, aga olen mõelnud selle peale küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Tuuleke 19. jaanuar 2017 at 16:40

    Samuti plaanis lapsele hakata raha korjama. Kuna beebi tuleb meie perre mais siis peale seda ka avan tema jaoks hoiuse kuhu emme ja issi raha saavad kanda. Samuti ka vanavanemad 🙂 mis selle raha eest laps omale saab või ostame otsustab ta ise kui ta piisavalt vana.

  • Avatar
    Vasta Getter 19. jaanuar 2017 at 16:40

    Lasteriietega pole midagi teha, aga mõtteid tahaks küll jagada, noorusest tulenev lollus on eneseseusk, et sul on midagi öelda.
    Minu vanemad ei kogunud mingit raha(olen 20) kõik kulutati kohe, et saaksin tegeleda spordiga (olen neile selle eest meeletult tänulik). Nüüd olen teist aastat välismaal ülikoolis. Pean end ise üleval pidama ja seega ka tööl käima. Olen asjaolude sunnil hetkel töötu ja kuigi varakult töölkäimisega alustanud, ei suuda ma hetkel kooli kõrvalt tööl käimises üle 3’e plussi leida. Olen juba õppinud, mis raha väärtus, ning praegu tuleb koolikõrvalt teenindajana töötamine hariduse ja karjääri arvelt. Olen viimase pooleteise kuuga, mil tööl pole käinud teinud metsikuid edusamme enda päris karjääril, minu päevad algavad kell 10 koolis ja lõppevad kell 6-7 kui koolist koju jõuan( saan osa võtta harivatest ringidest ja olla sotsiaalselt aktiivne, mis on kõige olulisem aspekt minu erialal). Koju jõudes löön kohe läppari lahti ja kirjutan enamus õhtust ja loen või vaatan filme (õpin filmitegijaks). Suurim soov on praegu, et oleks nö. sukasäärest raha võtta, et end toita ja arveid maksta(vanemad aitavad rendiga).

  • Avatar
    Vasta P 19. jaanuar 2017 at 16:38

    Minu lapsel on hoius! Iga kuu 9. kuupäeval läheb hoiusele 25€ ja kogub seda kuni poeg 19 täis saab ning siis on tema valik mis sellega edasi teha! Ma muidugi ikka sisimas loodan, et läheb asjalikule asjale! Hoius on Swedbank’is. Sai tehtud sinna kuna minu arveldus ( oli siis veel igapäevaselt ) seal. Läksin üle SEB’sse, aga selle jätsin ikka sinna tiksuma. Miks ma selle tegin? Ma arvan, et kui minu vanaema ja vanaisa oma lastelastele seda kogunud poleks, siis ehk ma ei näeks põhjuski. Mina sain päris hea summa ja selle eest mõned kasulikud asjad tehtud – juhiload, peegelkaamera, läpakas ja midagi ehk veel. Kuigi ja, enamus läks mul kahjuks niisama .. et mis siis ikka ära ole osta midagi ‘ head ‘ ja nii tegelikult enamus raha läks. Oma last ehk suunan veidi ja lihtsalt kommi ostmiseks ei taha, et läheb. ?

  • Avatar
    Vasta Margit 19. jaanuar 2017 at 16:38

    Oi 100€ laste asjadele kuluks vägagi ära 🙂

    Aga mina hetkel küll raha ei kogu, kardan, et inflatsioon sööb raha liiga palju ära. Et minul näiteks annaks 2x 10€ väga tunda, aga hiljem lapsed selle raha eest suurt midagi ei saagi.
    Mõtlesin äkki hoopis a’la kulda hoiustada kuskil vms 🙂 Hetkel olen pisemaga emapalgal, et kogun seda raha, et emapalga lõppedes tööle ei peaks minema, kui laps 2a4k ja alustan taas töörindel, eks siis vaatan edasi kas ja mida koguda või hoiustada.

  • Avatar
    Vasta Triin 19. jaanuar 2017 at 16:37

    Minul pole ka lastele hoiuseid tehtud. Olen alati mõelnud, et kui kui jõuavad sobivasse vanusesse siis hakkavad ise koguma kassasse raha millegi suurema ostu jaoks mida soovivad, et ei kulutaks kogu taskuraha kommi ja nänni peale. Oleme mehega mõelnud ja arutanud küll, et võiks ju teha need hoiused. Mehele vanemad kunagi kogusid raha ja nii kui kätte sai lõi laiaks selle, seega kui teeksin siis enne kätte kindlasti ei annaks kui n.ö mõistus peas ja seda millegi olulise jaoks vaja. 🙂

  • Avatar
    Vasta Sirili 19. jaanuar 2017 at 16:36

    Mina tegin mõlemale lapsele oma pangakonto kõrvale nende nimele ka kontod ja iga kuu kannan sinna raha. Lisaks kannavad veel ka vanavanemad neile raha. Nendelt kontodelt saab raha siis välja võtta kui soovi on.

  • Avatar
    Vasta Karo 19. jaanuar 2017 at 16:36

    Minu preilile sai hoius tehtud küll kui sündis ja iga kuu läheb sinna 50 eurot. Välja saab võtta kui saab 18 ( mingi avalduse alusel sai ka varem võtta ) aga minu meelest on se hea, sest kunagi ei tea milleks võib seda vaja minna 🙂

  • Avatar
    Vasta Jane 19. jaanuar 2017 at 16:34

    Ei koguaeg veel, aga meie peres see vark, et kaaslase vanemad teevad alati loosi kui uus laps sunnib. Kaaslasel on 5 odevenda ja lapsesugu on alati ullatuseks jaanud. No siis igauks paneb 10 euri ja voitja saab vanaemalt ounakoogi ja vastaundinud laps saab panka vaikese hoiuse. Ilmselt vaatab lahemalt seda krediidipanga varki ja vordlen muude pankadega siis, kuna mul beebi tulemas juulikuus. Ja lisasin krediidipanga oma fb huvide hulka ka siis

  • Avatar
    Vasta Carmen 19. jaanuar 2017 at 16:34

    Meil on vanemal lapsel lastehoiuse konto Krediidipangas juba 12 aastat. Sügisel saab tema oma raha välja sealt võtta ja raha on kogunenud kenasti. Nooremale pole kontot sinna teinud vaid panen iga kuu talle tavakontole raha, ka sinna on juba aastate jooksul ilus summa kogunenud.

  • Avatar
    Vasta Ann 19. jaanuar 2017 at 16:33

    Mina ei teinud lapsele nn lastehoiust veel.. Tegime selle asemel lihtsalt kogumishoiuse Swedis. No intress on mõttetu aga tol hetkel tahtsime veel uurida erinevaid võimalusi. Nüüd on esimene laps 1,5 aastane ja teine varsti tulemas. Kui teine beebi ka käes, siis teeme mõlemale korraga 🙂

  • Avatar
    Vasta R. M 19. jaanuar 2017 at 16:33

    Siis kui laps sai aastaseks, oli Saku Suurhallis mingi mess, kus SEB Pank oli kohal ja tegi lastest pilti. Mõnda aega hiljem kutsuti panka piltide järgi ja samas toimus ka vestlus lapsele raha kogumises.

    Ühesõnaga – tegime diili ja leping (hetkel väga täpselt ei mäleta aga miskit sellist)
    1. Iga aasta kanname lapsele hoiusele 270 eurot kuni 18a. saab.
    2. Sama asi toimib ka tervise kindlustusena – juhul kui ntx kukub käe kipsi ja see on rohkem kui 2 nädalat, siis lisaks et lapsevanem temaga kodus on, saab ta 7 EUR/ päevas.
    3. Kui on mingit ravikulud mida haigekassa ei hüvita, siis makstakse see ka kinni.
    4. Kui laps saab 18, siis talle makstakse 5000 eurot sellest samast summast.

    Kindlasti oli seal veel midagi aga parem kui tavaline hoius, mis sellest et 18 aastat kogud.

    Kui kedagi huvitab, siis otsin välja hiljem lepingu ja kirjutan siia ka.

  • Avatar
    Vasta Madli 19. jaanuar 2017 at 16:32

    Ei ole hoiust,ega mingit kogumiskontot, sellel lihtsal põhjusel,et hetkel veel tööl ei käi ja elukaaslase palgast elame täpselt palgapäevast-palgapäevani. Hoiuse suhtes olen natuke skeptiline ka, kuna elukaaslane jäi oma hoiusest ilma,olid küll natuke teised ajad aga siiski kunagi ei või teada mis juhtub ja ükski pank ei ole kaljukindel. Veel enam kui tegu on ütleme siis 18.aastaga. Olen aga mõelnud kogumiskonto peale,siis kui töö peaksin leidma.Samas võiksin vabalt ka madratsi alla koguda,pole probleemi. Ühesõnaga kui koidab päev,mil piisavalt raha sissetuleb,siis mingit viisi kindlasti koguma hakkan,kas kaasan selle jaoks ka mingi panga teenuse-ei oska öelda.

  • Avatar
    Vasta Gerda K 19. jaanuar 2017 at 16:31

    Minu laps alles 3kuune. Aga olen mõelnud küll rahakogumisele. Kui laps 18- aastane või kui kooli lõpetab siis on hea kui on raha millega omaette elu alustada.

  • Avatar
    Vasta Liis 19. jaanuar 2017 at 16:31

    Meil hoiust tehtud veel pole aga plaan teha on küll 🙂
    Ilmselt läheb panga valimisega aega aga siiski plaani on see võetud ja hea, et teema tõstatasid, kuna tuletasid meelde, et peaks ikka midagi ära otsustama (loe: oleme pea kaks aastat otsustanud) 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Madli 19. jaanuar 2017 at 16:30

    Ma olen mõelnud küll hoiuse peale, aga pole kas julgenud või siis piisavalt uurinud erinevate hoiuste kohta. Praegu mõtlen hoopis, et ootan, kuni laps ise asjadest aru saama hakkab, et siis koos temaga konto või hoius avada.
    Kinkekaarti sooviksin aga väga, kingiksin selle oma sõbrannale, kes peagi emaks saab.

  • Avatar
    Vasta Anette 19. jaanuar 2017 at 16:29

    Mul paljudel tuttavatel on hoiused. Ühel nordeas ja teisel krediidipangas. Ma ise saan emaks küll kahe kuu pärast kuid loodan et see siis mu loosiõnne ei vähenda kuna lapseasju ikka vaja osta ja 100€ kulub ära ju.
    Tahan kindlasti teha oma lapsele hoiuse kas kohe sünnil või siis kui tööle lähen pole veel otsustanud. Mul endal küll swedbank aga olen ka kuulnud et krediidipangas parimad võimalused kogumiseks. Ma küll ei tea kas tahaks lapsele hoiuse anda siis kui ta 18 saab või hoopis kinkida see talle siis kui gümnaasium ühelpool ja ta ülikooli astub.

  • Avatar
    Vasta Kadri 19. jaanuar 2017 at 16:29

    Meil on samuti lihtsalt rahakassa kodus lapse jaoks. Ei ole varem hoiuse peale mõelnud. Nüüd seda siin lugedes tekkis huvi.

  • Avatar
    Vasta Heleri 19. jaanuar 2017 at 16:28

    Meil ei ole samuti kuskile midagi kogutud,aga tuleb ka see tee ikkagi ette vötta vist ?

  • Avatar
    Vasta laura 19. jaanuar 2017 at 16:27

    Tee Mandatum Lifes. minu vanemad kogusid selle kaudu mulle raha ja nüüd 14. veebruar peaks kätte saama ning ma väga tänulik et vanemad mulle üldse raha koguma hakkasid, nüüd saan enda elu ilusti alustada ja ülejäänud raha panen ka kuhugi kasvama 🙂

  • Avatar
    Vasta Angela 19. jaanuar 2017 at 16:26

    Meie laps sai just 2 aastaseks. Ja oleme kogunud talle kena summa juba. Ma olen kahe käega poolt, et võimalusel ikka vanemad võiksid koguda raha lastele. Mina sain enda vanaemalt, kui sain 18.a 10 000 krooni, oli tore üllatus, et koguti nii..? Aga panka veel me jõudnud ei ole, kindlasti avame ka sinna hoiuse, kuna kodus varsti äkki muidu rahauputus ?. Tegelikult peab ju raha kindlaskohas olema, ikka pangas ?

  • Avatar
    Vasta mairit 19. jaanuar 2017 at 16:26

    on lapsed aga hoiust pole,miks sest pole ausalt öelda sobivat leidnud ja teine asi on Aeg et süveneda nendesse tingimustesse korralikult sest alati on kuskil mingi konks aga kui meeles jälle mingi hetk on või keegi meelde tuletab et kas tehtud siis alati luban et võtan asja käsile aga läheb nii nagu siiani.mulle ei meeldi samuti tüüpilised tingimused et a`la kui laps saab 18 siis saab kätte,aga kui juhtub midagi ja lapsel vaja varem näiteks raha kätte saada siis maadle nende pakkujatega sest tingimus enne 18 ei saa aga samas me ei tea kunagi mis võib juhtuda 5 või 10aasta pärast ja laps näiteks ongi 15aastane siis vähemalt oleks kust võtta,olgem ausad mida klass kõrgem seda kaugemale ja kallimad need kooli ekskursioonid seega jälle idee miks koguma hakata.peab vist tõesti krediitpanka minema.

  • Avatar
    Vasta Kätlin Kummer 19. jaanuar 2017 at 16:25

    Me tegime lapsele just eelmisel aastal hoiuse Krediidipangas, mida soovitas äi. Just tema ongi hetkel igakuiselt oma lapselapsele sinna raha kandnud. Summad on küll väiksed, kuid oleme seda meelt, et las kogunevad need summad arvele mitte maiustustele 🙂 + hea mõte on ka sünnipäevaks saadud summad sellele arvele lisada ja kunagi täiskasvanuna on pojal natuke raha ja valikvõimalused, kuidas raha kulutada. Loodame muidugi, et ta läheb ülikooli ja see oleks nö väikseks stardikapitaliks 😀

  • Avatar
    Vasta D. 19. jaanuar 2017 at 16:23

    Laps korjab ise kõik sendid kokku, kui kolinat kuuleb.. Kassa juba päris täis, sinna on ka reisinud sünnipäevaks saadud rahad. Selline hoius on , rohkem mitte
    ?

  • Avatar
    Vasta Ingaly 19. jaanuar 2017 at 16:23

    Minu lastel pole ka houust veel ja miks kuna pole leidnud sobivat panka vâlja valitud kuhu hakkata koguma olen pikalt mótlend sellel kull lapsed mul 2 ja 3 aastat kasasß oleme kodus kogunud meil aptamilli suurtes pyrkides aga veel jah panka pole pannud aga peaks ka mótlema selle krediidipanga peale ……

  • Avatar
    Vasta Helin K 19. jaanuar 2017 at 16:23

    Mina mõtlen samamoodi nagu Sina – kogumishoius võiks ju olla, aga mis väärtus sellel 18 aasta pärast on. Minu ema tegi kunagi mulle sarnase hoiuse, nii oleks ma 18aastaselt saanud 11 000 Eesti krooni. Vahepeal tekkis mingi jama ja ema lõpetas selle hoiuse ära. Selleks ajaks kui ma 18aastaseks sain, poleks selle raha eest isegi ülikoolis üht semestrit õppida saanud 😀 Ise olen mõelnud, et ehk võiks natuke aega raha koguda ja siis nt kinnisvarasse investeerida, see peaks oma väärtust paremini hoidma.

  • Avatar
    Vasta Ethel 19. jaanuar 2017 at 16:23

    Paar kuud pärast lapse sündi tegin SEBis tavalise hoiuse, kuhu tegin otsekorralduse, et iga kuu 50 euri sinna läheks (nö lasterahad). Tegin tavalise hoiuse seetõttu, et saan sealt iga aeg raha kätte, kui väga kriitiliseks olukord läheb.
    Minu jaoks ei olnud kunagi raha kogutud ja päris raske on hetkel oma kodu soetada. Kogume mehega raha ka korteri sissemaksuks.
    Mehel vanemad olid kogunud raha ja kui õigesti mäletan sai ta selle kätte kui oli 18. Ta ostsis selle eest endale arvuti ja nii oli lihtsam kooliteed alustada 🙂

  • Avatar
    Vasta D. 19. jaanuar 2017 at 16:22

    Mina ei teeks mingit hoiust kus ala 18 saab siis saab ‘hea’ kopika, sest ilmselgelt see nii pole. Raha väärtus mängib nii palju, et asi ei tasu suure tõenäosusega ära. Kui investeerida lapse majanduslikusse tulevikku on kõige targem soetada midagi mida inflatsioon ei mõjuta nii tugevalt nagu raha, näiteks kuld või kinnisvara.

  • Avatar
    Vasta Angelika 19. jaanuar 2017 at 16:22

    Veel ei ole, olen esimese lapse ootel. Plaan teha küll kunagi Talle hoius kuhugile, aga kuhu on veel vara mõelda. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerly 19. jaanuar 2017 at 16:22

    Mõlemale lapsele on tehtud pangakonto. Kannan ise iga kuu sinna mingi summa. Samuti kannab vanaema 🙂

  • Avatar
    Vasta Helen 19. jaanuar 2017 at 16:21

    Hoiusesse ei usu, kuna aastad ilmselt sööksid selle raha ära, majandus/sõjad jms on nii muutlikud.
    Lapsel on tavaline pangakonto, kuhu mehega kanname iga kuu kindla summa ning teatud aja tagant ostame selle eest kulda.
    Kuld ajas väärtust ei kaota.

  • Avatar
    Vasta Kadi 19. jaanuar 2017 at 16:20

    Meil hoius Swedbankis, tegime sinna, sest minu ema korjas mulle ka seal raha ? me väga põhjalikult ei uurinud ka, et kus saab teha või mis tingimustel. Lihtsalt tegime ära ja asi ants ?

  • Avatar
    Vasta Sandra 19. jaanuar 2017 at 16:17

    minu vanemal lapsel just krediidipangas ongi hoius 🙂 tingimused olid 7 a tagasi kõige premad just seal. Pangapoolne protsent just. Plaanin ka teise lapse hoiuse sinna teha.

  • Avatar
    Vasta R 19. jaanuar 2017 at 16:17

    Mu lapsel on seesama Krediidipanga lastehoius varsti vist juba paar aastat olnud ja täitsa ilusti intressi kogunud. Tehtud sai hoius põhjusel, et üks vanaema tahtis hakata tema kontole raha koguma. Ma ise küll ei pidanud seda väga oluliseks, sest arvan, et kogu pere majandusliku heaolu tagamiseks esmatähtis on ise püsivalt korralikult teenida, säästa ja investeerida, aga põhjust keelduda ka ei olnud. Panga valik on lihtne, sest meil endalgi on juba aastaid tähtajalised hoiused olnud Krediidipangas kui ühes enim intresse maksvas pangas.

  • Avatar
    Vasta Mariana 19. jaanuar 2017 at 16:16

    Minu lastel pole hoiust tehtud, aga igakuuselt saavad taskuraha natuke. Olen ennegi mõelnud selle tegemise peale, aga olin samuti skeptiline, nüüd juba hakkan mõtlema sellele ?

  • Avatar
    Vasta Agnes 19. jaanuar 2017 at 16:16

    Lapsele küll konto olemas aga seal pole midagu. kodus kogume punaseid sente talle 🙂
    Ei usalda neid kogumishoiuseid üldse.
    Aga kinkekaart kuluks küll ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Piret 19. jaanuar 2017 at 16:15

    Minu lapsel on hoius Swedbankis alates sünnist nüüdseks pea 10 aastat.Minu kontolt läheb iga kuu 40 eurot ja vanaema kannab 10 eurot iga kuu hoiusele.Lisaks kannan kõik kingituseks saadud rahad sinna hoiusel.Hoius Swedbankis kuna ise olen ka Sedbanki klient.

  • Avatar
    Vasta Getter 19. jaanuar 2017 at 16:14

    Minu vanemad kogusid mulle samamoodi raha, kätte sain 18-aastaselt. Selle raha eest tegin oma firma, soetasin kogu vajaliku ja nüüdseks see raha mitmekordselt tagasi teenitud. Olen neile väga tänulik, sest ilma selle rahata poleks ma saanud mitte mingi valemiga oma asja püsti panna. 🙂

  • Avatar
    Vasta E.S. 19. jaanuar 2017 at 16:13

    Meie ei teinud oma lapsele hoiust, teisele lapsele ka ei plaani teha. Uurisin väga palju ja põhjalikult neid lastehoiuseid ja kahjuks on ikkagi see, et ega keegi ei oska ennustada seda, mis raha väärtus tulevikus on. Me ei tea sedagi, mis EL-st saab või Eurost 🙂 Kõige kurvemad ongi need lood, kus vanaemad või pere ise on iga kuu korraliku summa hoiusele pannud ning kui laps lõpuks raha kätte saab, on see muutunud kommirahaks 🙁
    Me pigem panustame selle raha, mis muidu hoiusesse läheks, hoopis mälestustele ja kogemustele, jäädvustame pildis ja videos! Sest need ajas ei muutu, nende väärtus ei kahane. Jah, see pole raha ja selle eest ülikoolis käimiseks näiteks üüri ei maksa, aga need on teised väärtused. Ja raha kulub nagunii lastele ka pärast seda kui nad kunagi pesast välja lendavad 🙂
    Loosis osalen väga hea meelega, sest paari kuu pärast sünnib teine laps ja igasuguseid asju oleks veel tarvis soetada.

  • Avatar
    Vasta Mariliis 19. jaanuar 2017 at 16:13

    Meil on lihtsalt abikaasa nimele eraldi konto tehtud lastele kogumiseks. Sinna kanname ise abikaasaga mõlemad 20€ iga kuu ja samuti teeb sinna ka ülekandeid laste üks vanavanaemadest. Samas ei ole me sellele kontole pannud lõpptähtaega millal raha välja saab võtta ega mõelnud ka kindlat otstarvet sellele. Korra oleme sealt juba pisut väljavõtnud, et mõlemale tütrele korralik laud/riidekapp/voodi kombo osta.

    Samuti korjab raha lastele üks vanaema, kuid selle kohta ei tea millal ja kuidas plaanib seda neile kätte anda 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri 19. jaanuar 2017 at 16:12

    Mina pooldan seda mõtet,et lapsele raha koguda.Kavatsen 2kuu pärast kui laps aastaseks saab samuti korjama hakata.Siiani ei olnud kindel kuhu kohta täpsemalt,siis nüüd hakkan kaaluma krediidipanka.

  • Avatar
    Vasta Kai 19. jaanuar 2017 at 16:12

    Olen lapseootel ja peale lapse sündi plaanisin ka talle hoiuse avada. Igakuiselt paar eurot kõrvale panna ei ole palju, aga mitme aasta pärast on täitsa kenake summa juba lapsele kokku kogunud, mida siis saab hiljem kasutada. Usun küll, et täitsa mõistlik käik oleks oma lapse jaoks selline pisike investeering teha 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 19. jaanuar 2017 at 16:12

    Mul läheb igakuu swedi 25 euri hoiusesse. Mille laps saab kui saab 19. Vahepeal saab ka osaliselt raha välja võtta nagu näiteks lasteaia või koolilöpetamise puhul

  • Avatar
    Vasta Liisi 19. jaanuar 2017 at 16:12

    Ei ole lapsele hoiust teinud ..olen ka koguaeg arvanud, et raha väärtus ju pigem langeb ja kui praegu on 1000 euri suur summa siis 5-6 a pärast enam mitte nii väga võibolla…

  • Avatar
    Vasta M. 19. jaanuar 2017 at 16:12

    Meil tegi hoiuse lapsele hoopis vanaema, kes siis iga kuu paneb sinna 20 eurot.

  • Avatar
    Vasta Diana 19. jaanuar 2017 at 16:11

    Tütar on mul praegu 7a
    Ta kogub igat senti!!Meie paneme ka talle kassasse raha. Samuti meeldib talle kui käime taarat viimas, ta paneb ka kõik pudelit kotti ja ootab mil saaks ära viia.(ka selle raha saab endale)
    Ta ei osta kunagi mänguasju ega maiustusi oma raha eest. Tema kindel siht on olnud juba mitu aastat koguda endale reisi jaoks raha. Niimoodi olemegi perega reisidel käinud ! 🙂

    • Avatar
      Vasta Diana 19. jaanuar 2017 at 16:13

      Unustasin lisada,et ta kogub kassasse ja siis kui kassa täis paneme swedis raha ta arvele!

  • Avatar
    Vasta Katy 19. jaanuar 2017 at 16:11

    Minu vanaema tegi mulle minu sündides Hansapanka hoiuse. Tollal hakkas tema sinna igakuiselt 200 krooni kandma. Eesmärk oli asjal minu täisealiseks saamisel mulle korter osta 😀 😀 Sündisin 1995 ehk siis olid need korterihinnad ikka hoopis teised. Sain 3 aastat tagasi siis täisealiseks ja käisin võtsin selle hoiuse välja. Sinna oli siis nati alla 3000 euro kogunenud. Lisaks sellele võtsin ma ka isa tehtud kogumiskindlustuse raha välja, see oli 1600 eurot. Sain selle raha eest juhiload ära teha, ülikooliks läpaka osta ja veel nippet-näppet. Lisaks maksin korteril tagatisraha ja esimese paari kuu üüri selle eest. Maru kahju oli küll, et vaene vanaema oli terve minu elu raha kogunud ja see aja möödudes väärtuse täielikult kaotas. Rääkisime siin ka, et oleks pidanud selle hoiuse hoopis 10 aastat tagasi välja võtma. Oleks käinud kuskil reisil vms. Sest tol ajal oli seal hoiusel pea 27000 krooni. Selle raha eest oleks siis isegi mingi niru korteri saanud 😀 Samas kui seda hoiust ei oleks olnud siis oleks ma pidanud õppelaenu võtma, millest ma siis tänu sellele hoiusele ja kogumiskindlustusele pääsesin.

  • Avatar
    Vasta Piibe 19. jaanuar 2017 at 16:10

    Lapsi veel ei ole, aga kui ma väike olin, siis ema tegi selle mulle, veidi enne 19. Sünnipäeva sain kätte selle. Selle rahaga sain omale kunagi iPadi osta ning õpinguperioodil on sellest palju kasu olnud.

  • Avatar
    Vasta Andra 19. jaanuar 2017 at 16:10

    Jah, sel suvel, kui kooli asju kokku ostma hakkasin, ei suutnud ka mina uskuda, et see tõesti tõsi on, et asjad nii palju maksavad. Aga usun, et osaliselt annab selle tunde ka lasteaia lõpp, sest ka sinna läheb mingi ports raha. Kui aga varem pihta hakata, mida ma täitsa kogematta ka tegin, peaks välja vedama küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Marili 19. jaanuar 2017 at 16:10

    On tehtud kogumishoius swedbankis ja iga kuu laste raha läheb otsekorraldusega sinna arvele juba 3 aastat.Eesialgu on kättesaamise vanuseks määratud 18-nes eluaasta, (hetkel laps 5.aastane) selleks ajaks peaks juba midagi kogunema ka sinna 😉

  • Avatar
    Vasta Jane 19. jaanuar 2017 at 16:09

    meie pojal pole hoiust, kuid oleme kogunud mehega lapsele raha mehe teise kontole. poja peaaegu 2 kuud ja kogutud napilt üle kahe tuhande. iga kuu paneme üleliigse raha sinna. kui vaja lapsele midagi osta või midagi juhtub, siis hea võtta.

  • Avatar
    Vasta Nele 19. jaanuar 2017 at 16:09

    Mina tegin just nimelt Krediidipanka hoiuse, kui laps sûndis (4,5a tagasi).
    Seda ei saa tôesti garanteerida keegi, et 18a pärast ta selle sealt kätte saab nagu kord ja kohus, aga kui saab, siis on kogutud summa üsna kopsakas millega oma laps ellu saata! On tal vaja siis auto osta või load teha või mida iganes. Isegi praegu on juba täiesti arvestatav summa sinna kogunenud. Igakuiselt kasvatavad seda hoiust ka lapse vanaema ja tädi.
    Siiamaani olen rahul ja ka järgmsele lapsele avan oma hoiuse just sinna. 🙂

  • Avatar
    Vasta Oksana 19. jaanuar 2017 at 16:08

    Väga asjalik postitus! Ma olen juba ammu mõelnud laste hoiuste peale. Kuid alati on hirm see olnud, et kokkuvõttes röövib pank nii paljaks et kätte saan healjuhul kopikaid 😀 Üks laps läks esimesse klassi, ja no see oli minu jaoks tõeline raharöövimine.. kuid tahaks nii väga teda nt 10 aastase juubeli puhul kuhugile soojale maale viia, ta tahab hirmsasti lennukiga lennata, ning miks mitte just selle jaoks raha koguda. Ma igatahes võtan ka nüüd selle teema tõsisemalt ette. Ning kinkekas kuluks ka igaljuhul ära 😀

  • Avatar
    Vasta Eveli 19. jaanuar 2017 at 16:08

    Olen teinud lihtsalt ûhe konto kus kogun raha et kui vaja suuremaid oste lapsele teha siis saab sealt võtta. Aga selle sama rahaväärtuse muutumise pärast pole mingit hoiust avanud kuskil pangas. Aga 100 euri vãärtuses lasteasju tundub päris mõnus pakkumine ?

  • Avatar
    Vasta Lisete 19. jaanuar 2017 at 16:07

    Ma pole kunagi rahaga väga suur sõber olnud. Nimelt meeldib mulle seda hirmsasti kulutada, aga hoida ma seda ei oska.
    Kui mu papa siit ilmast lahkus ja paar aastat hiljem ma 18 sain, teatas mulle ema, et papa oli mulle ja vennale hoiuse teinud, kus oli küllaltki suur summa.
    Pärast täisealiseks saamist kolisin ma väiksest kodukohast Tallinna. See raha kadus mul nii käest ära, et ma ei jõudnud silmagi pilgutada. Nüüd olen väga õnnetu ja kuri enda peale, et nii rumalalt selle tuulde lasin. Praegu oleks mul seda palju rohkem vaja.
    Mis ma tahan öelda, on see, et kui mingit hoiust kindla vanuseni hoida ja siis lihtsalt see lapsele anda, võib pahandus juhtuda. Küll aga kui seda ise kontrollida ning lapsele rahaga ümberkäimist õpetada, võivad asjad ilusti minna.
    Minu jaoks oli papa hoius suur üllatus. Oleksin ma ainult targem olnud.. Loodan, et mu vend seda on, tal veel par head aastat aega..

  • Avatar
    Vasta Inna 19. jaanuar 2017 at 16:07

    Meie paneme iga kuu 25€ aktsiatesse ning kõik sellest saadud dividendid samuti. “Kätte” anname aga siis kui leiame, et on õige aeg, kuid enne 18-20 eluaastat mitte.

  • Avatar
    Vasta Gerli 19. jaanuar 2017 at 16:07

    Olen teinud endale eraldi selle jaoks konto, kuhu kannan igakuiselt mingi summa.

  • Avatar
    Vasta E. 19. jaanuar 2017 at 16:07

    Meil on swedi tehtud hoius ja just see, et kui saavad 18, siis saavad raha välja võtta, tegime selle juhuks kui nad tahavad ülikooli minna, siis neil on võimalus valida, kas õppemaksu vms jaoks on raha olemas. Ise saavad otsustada, kuidas nende jaoks on mõistlik raha paigutada. Iga kuu paneme kummagi lapse arvele 25 eurot ja lisaks koguneb sinna juurde siis panga poolne intress.

  • Avatar
    Vasta Kaija 19. jaanuar 2017 at 16:07

    Me pole lastele hoiust teinud.Oleme olnud nö klaaspurki kogujad.Sünnipäeva kingirahad ja taskurahad jne sinna pannud ja kui tekib lastel mingi aeg soov midagi suuremat osta,siis saab sealt võtta.
    Aga peale seda postitust olen täitsa seda meelt,et kogumine on kasulik.

  • Avatar
    Vasta An 19. jaanuar 2017 at 16:07

    Kui esimene laps sündis, avasime talle arve ja alates lapse teisest elukuust laekuvad lasterahad tema arvele ja ka teise lapse lasterahad hakkasid kohe laekuma samale arvele. Nüüdseks on üle 6 aasta raha sinna arvele kogunenud ja lastel on juba päris märkimisväärne raha kogunenud. Hoiusele ei ole veel sügavat mõtet leidnud.

  • Avatar
    Vasta Kadi 19. jaanuar 2017 at 16:06

    Mul see sama krediidipanga lastehoius ja olen rahul 🙂 Väiksemale lapsele veel tegemata, aga võtan varsti käsile. Eriti tore on see, et vanaema vahel sinna lapsele lisa kannab 😀 Eks siis tulevikus vaatab, aga loodan, et raha pole lapsele enne vaja kui 18 saab ja siis näiteks nagu poisile kohane, saab teha load ja osta auto 😀 No suht odava auto, aga siiski 😀

  • Avatar
    Vasta Marin 19. jaanuar 2017 at 16:06

    Oleme peatselt sündiva lapse jaoks viimased kuus kuud paarisaja euro kaupa raha erinevatesse väärtpaberitesse paigutanud. Esialgne plaan oli selliselt tegutseda kuni lapse sünnini, edasiseks mõtleme vast uue plaani valmis. Kui laps piisavalt vanaks saab, kingime talle.

  • Avatar
    Vasta S1 19. jaanuar 2017 at 16:06

    Ka minu ema tegi minule ja mu õele selle hoiuse, õde sai selle raha kätte, aga vist ostsis pudi padi ka mina pidin saama kätte kui 21 saan aga juhtus nii, et emal polnud võimalik maksta ja talle kanti raha tagasi ja oki majanduslikud raskused ja kasutas seda seal. Eks need hoiused head mina oleks ostnud auto endale või breketid, aga kokkuvõttes kogusin ise ja ostsin ise. Aga hoiused kindlasti head. Ka mu mees tegi oma lapsele konto aga ema kasutas paraku sealt enamus raha ära , ütle, et ostsin ratta ja mingeid riideid. Ja kuna ema pääseb ka konto ligi siis mu mees otsustas selle kinni panna ja kanda enda teise nö kogunisfondi. Niiet eks ühelt poolt on hea ja teiselt poolt tekitab jamasid.

  • Avatar
    Vasta Kadi 19. jaanuar 2017 at 16:04

    Hetkel alles ootan oma esimest beebit seega veel mingit kogumist talle ei ole.

  • Avatar
    Vasta Ene 19. jaanuar 2017 at 16:04

    Ei ole veel lastele raha korjama hakanud. Oleme natuke kahe vahel olnud. Oleme ka nende hoiuste kohta uurinud. Kuid tuleb see teema väga tõsiselt uuesti ette võtta ja algust teha. Väga hea postitus ja no kulus marjaks ära. 😉 Kindlasti uurin ja mõtlen seda varijanti 😉

  • Avatar
    Vasta Monika 19. jaanuar 2017 at 16:03

    Kunagi oli siis tuli masu ja lõpetasin ära, kuna kaotasin veerandi raha mis olin sisse pannud ja nüüd ei ole enam uuesti teinud. Ehk et siis oli lapsel kogumisfond ja oli ka endal kogumisfondid, mis olid siis aksiatega seotud. 100€ lasteriiete kinkekaart kuluks marjaks ära küll.

  • Avatar
    Vasta Galina 19. jaanuar 2017 at 16:02

    Veel ei ole hoiust lastel,olen küll mõelnud seda teha ja proovin selle teoks teha.

  • Avatar
    Vasta Maarja 19. jaanuar 2017 at 16:02

    Nyyd kui teine laps ära sünnib,siis plaanisime ammu juba mõlemale koos ja korraga avada mingi konto.Pole veel uurinud kuhu kohta.Et lapsed saaksid kas siis 18 aastaselt endale auto vms.ja ka muud väiksemad kooli mineku kulutused.Esimene laps praegu 2 aastane ja teine sünnib ka kohe.Siis tormame panka?Aga pole õrmaaimugi kus on kõige parem .

  • Avatar
    Vasta Kristi 19. jaanuar 2017 at 16:01

    Ei ole hoiust. On ainult minu kontoga seotud pangaarve, kuhu kannan aegajalt. Suhtun kuidagi skeptiliselt hoiustesse.

  • Avatar
    Vasta Sandra 19. jaanuar 2017 at 16:01

    On, Swedbankis, sest ka ülejäänud pere rahaasjad seal. Meil kodus väike akvaarium, kuhu sente kogume. Kui veidi suurem summa koos, lähen viin arvele mudilasele. 🙂

  • Avatar
    Vasta Helen 19. jaanuar 2017 at 16:01

    Meie kogume ka alates sünnist aga swedpangas aga nüüd lugedes peab vist hoopis ümber mõtlema hakkama 😀 ja lapse 18a saabudes talle kooli v auto raha ise teab milleks kulutab.

  • Avatar
    Vasta Aliis 19. jaanuar 2017 at 16:01

    Mina oleksin paremameelega kulda kokku ostnud,kuid mees tegi kogumishoiuse ?

  • Avatar
    Vasta Aive 19. jaanuar 2017 at 16:01

    Hetkel veel kummalgi lapsel hoiust ei ole, aga lähitulevikus on kindlasti plaan teha. Hetekel ei ole veel suutnud otsustada, millises pangas teha ja mis summa sinna igakuiselt minna võiks 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 19. jaanuar 2017 at 16:01

    19 aastat tagasi tegin pojale koolifondi hoiuse Swedbanki. Siis kui 18 sai ja raha välja võttis selgus kahjuks kurb tõsiasi, et kätte sai vähem raha, kui sisse olime maksnud. Rääkimata sellest, et midagi juurde oleks tulnud. Oleks kodus sukasääres hoidnud, oleks vähemalt summa samaks jäänud 😀 Pank seletas seda kõrgete halduskulude ning sellega, et maailmaturud on vahepeal miinuses olnud (huvitav, kas kordagi plussis siis polnud nende aastate jooksul 😀 ). Lisaks oli see summa suhteliselt mõttetu võrreldes sellega, mida sinna nt 18 aastat tagasi sisse sai makstud.
    Seega, hoius või niisama raha kõrvale panemine on minu arvates suhteliselt mõttetu. Pigem siis mingi üürikorter, mis iga kuu neile sisse toob või maalapp, mille kunagi maha saab müüa vms 😀

  • Avatar
    Vasta Hanna-Greete Kilk 19. jaanuar 2017 at 16:00

    Meie avasime see kuu oma lapsele konto, mis sellest et poja saab alles 4 kiuseks, iga kuu saadan nii mina kui ka mees sinna arvele 10€ ehk kokku 20€ kuus. Saab raha ainult saata aga võtta ega raisata sealt lapse kontolt ei saa. Mõtlesime seda teha selleks, et kui laps on suurem ja kui ta väga midagi tahab siis tal on oma raha ja sealt saab võtta.

  • Avatar
    Vasta Keili 19. jaanuar 2017 at 16:00

    Mõte oli teha kui laps sündis aga takistuseks jäi sama põhjus et rahaväärtus võib muutuda.
    Väike hoius on aga küll ?

  • Avatar
    Vasta Silvia 19. jaanuar 2017 at 15:59

    Lapsele on pangakonto tehtud. Sinna kanname raha lapsele suuremateks ostudeks, ala talveriided. Kinnist hoiust ei ole teinud.

  • Avatar
    Vasta Eva 19. jaanuar 2017 at 15:59

    Minul on kaks last ning mõlema jaoks olen avanud Krediidipanga lastehoiuse. Proovin iga kuu kasvõi 5€ sinna lisada, parematel kuudel 30€ jne..lisaks kogun kodus sendid purki ning kui mingi kogus koos, siis lisan ka need laste kontodele..tahaks loota, et see tasub end ära, ükskõik mille peale nad selle siis tulevikus kasutavad. Mul ei ole küll suuri võimalusi, aga vähemalt ma üritan ja proovin, et neil oleks tulevikus lihtsam kui oli minul omal ajal..ja proovin kasvatada neid just nii, et nad oskaks ka seda pingutust hinnata, isegi kui kogutud summa lõpuks väga suur ei ole 🙂

  • Avatar
    Vasta averiin 19. jaanuar 2017 at 15:59

    Mina tegin oma lapsele kogumishoiuse laadse asja: investeerimisfondi. iga kuu kannan teatud summa sinna fondi ja selle eest ostetakse siis osakuid või aktsiaid. Saab laps 18, siis müüakse portfell maha ja laps saab raha. Kui aga otsustan, et ta ei ole veel piisavalt küps selle raha otstarbekaks kulutamiseks, siis saan lepingut pikendada. Tegin seda seetõttu, et laps ei peaks olema tulevikus samas olukorras, mis mina: kõndima kodust ära kaks kätt taskus ning avastama ühel hetkel, et oma kodu sissemaksu kokkusaamine võtab vähemalt 15 aastat ja senikaua tuleb elada üürikates.

  • Avatar
    Vasta Egle P. 19. jaanuar 2017 at 15:59

    Meie ei ole hoiust teinud. Ma ei tea miks. Suhtun ka ilmselt üsna skeptiliselt sellesse mitmeaastasesse hoiustamisse ja lisaks ei ole mul hetkel ka selliseid raha ülejääke, et mingi normaalne summa sinna koguda. Vb millalgi mõtlen ümber. 😀

  • Avatar
    Vasta Agne 19. jaanuar 2017 at 15:58

    Veel ei ole kuskil hoiust, kuid plaanin kindlasti teha. Pole uurinudki erinevaid variante, mõtlesin, et kodupangas kõige lihtsam viis aga eks näis.
    Mulle koguti samamoodi raha ja kui 18 sain,siis oli selleks ajaks päris hea summa kogunenud. 🙂

  • Avatar
    Vasta Pilleriin 19. jaanuar 2017 at 15:58

    Meie kogume mõlemale lapsele raha (avasime hoiuse). Selle puhul ongi hea see,et saab igal ajal raha välja võtta, kui vaja – ei pea ootama nt 18ndat sünnipäeva.
    Lisaks koguvad lapsed ise raha rahakassasse. Kassad juba said täis ja selle raha eest ostsid endale korraliku mänguköögi.

  • Avatar
    Vasta Liis 19. jaanuar 2017 at 15:58

    Meie lapsel on küll pangakonto olemas, kuid sinna kogunud me veel pole. Koguaeg m6tleme küll, et kannaks iga kuu mingi summa, aga sinna see on ka jäänud. Tegelikult peaks otsekorralduse tegema, siis jääb kandmise vaev ära. Kinnist hoiust pole mõelnud teha. Milleks. Samahästi võibki olla tavalisel kontol, sest need intressid pole nagunii “suuremad asjad”, et ulme summasid juurde koguks. Aga 100 eurosest kinkekaardist ei ütleks mingil juhul ära.

  • Avatar
    Vasta Anna 19. jaanuar 2017 at 15:57

    Minu lapsel on 2 hoiust – 1 ongi krediidipangas ja sai tehtud kohe kui laps sündis – 8 aastat tagasi. igakuiselt panen sinna 30 eurot ja eks lapse vanaemad vanaisad on ka panustanud. kui sündis, siis sai mitu tuhat krooni nende poolt pandud.

    Teine hoius on veidi tulusam, aga riskantsem. ca 40 eurot kuus kannan SEB panka hoiusele, mis on lapse nimele tehtud. kui on suurem summa koos, siis ostan talle aktsaid selle eest (dividendiaktsaid). Aktsiaid ostan LHV panga kaudu, nii et minu alt käib läbi 3 panka 😀

  • Avatar
    Vasta Birgit 19. jaanuar 2017 at 15:57

    Mina veel ei kogu, sest esimene laps alles sündis (saab kohe-kohe 1-kuuseks) ☺️

  • Avatar
    Vasta Leenu 19. jaanuar 2017 at 15:57

    Ausalt öeldes pole mina isegi mõelnud selle peale. Lugedes artiklit, tundub täitsa mõistlik idee, sest 6 eurot iga kuu lapse heaks kõrvale panna ei ole ju mingi summa. Samas olen samuti olnud skeptiline nende asjade suhtes, sest ema hakkas vennale juba “vene ajal” koguma ja kui tuli kroon, kadus kogu raha lihtsalt õhku ja ema pidi nullist alustama.

  • Avatar
    Vasta Maarion 19. jaanuar 2017 at 15:57

    Meil tahtis laste vanaema teha mõlemale hoiuse. Vanemal lapsel on issi nime alt Sebis. Saab teatud ajal mingi summa ja lisaks ka elukindlustus
    Väiksemale tegin Swedis ja seal saab ka mingi aeg raha välja võtta.
    Mõlemad peaks saama minu mäletamist mööda 10 000 euri.

  • Avatar
    Vasta Kristin 19. jaanuar 2017 at 15:56

    Meil saab poja kohe aastaseks ja veel ei ole raha koguma hakanud. Hetkel sisustamegi oma õhtuid sellega, et uurida kus ja kuidas oleks seda kõige parem teha. Kindlasti tahame koguda seni kuni laps saab 18, et talle siis eluks “stardipakett” kaasa anda. 😀

  • Avatar
    Vasta Annely 19. jaanuar 2017 at 15:55

    Meie poja raha on kodus. Kogume lapsele neid punaseid sente. Hetkel on kogutud natuke üle 100€. Otsustasime, et kogume senikaua kuni laps saav vähemalt 18.aastataseks. Enne ei ütle me lapsele midagi, et oleme taļle tulevikuks raha kogunud 🙂

  • Avatar
    Vasta M 19. jaanuar 2017 at 15:55

    Meie tegime lapsele pangakonto,kui ta aastaseks sai ja sinna kontole tegime igakuise määratud makse. Hoiuseid ei usalda. Sinna saame ise reguleerida,et kuna ja kui palju kanname.

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 19. jaanuar 2017 at 15:55

    Veel ei ole kogunud,kui juba pikkemat aega olen mõelnud seda teha!

  • Avatar
    Vasta mimps 19. jaanuar 2017 at 15:55

    Minu vanemad kogusid mulle ja sain nüüd kätte ( olen 20 ) kogunes kena 4 tuhat sinna arvele, mis on hea algkapital oma elu alustamiseks ja ülikoolis käimiseks.

  • Avatar
    Vasta Keily 19. jaanuar 2017 at 15:54

    Oleme elukaaslasega mõelnud, et võiks lastele raha koguda. Kunagi tulevikus oleks see hea varjant aidata oma elu peale,kuid me ses osas väga panku ei usalda. Isegi ei tea miks. Samas “sukasäärde” kogumine ka ei 6nnestu, sest alati on miskit pärast seda raha vaja.
    Arvame, et kui õige aeg, küll siis toetame kõrvalt kuidas saame ja samas enne seda õpetame lastele, kuidas ise nii palju pingutada, et pärast oskaks raha hoida ja arvestada. Nii nagu oleme meie kasvatatud. ?

  • Avatar
    Vasta Triin P. 19. jaanuar 2017 at 15:53

    Mina ei korja eraldi lapse jaoks raha, kuna raha väärtus aja jooksul muutub. 18 aasta pärast on see summa, mis praegu kõrvale panna, väärtusetu. Küll aga kannan ma iga kuu mingi osa rahast kõrvale, et mõne aja pärast suuremaid asju osta nii lapsele kui endale 🙂

    • Avatar
      Vasta kersti 19. jaanuar 2017 at 16:03

      Lastel on oma kontod ja seb pakub ka digikassat, kannan nii tavalise arve peale kui ka digikassase ise juurde ja sedasi lastel raha ilusti kogunebki. Lapsed 8a ja 10a. Väike 2 poolene veel kontot ei oma ja raha otseselt talle ei korja, küll aga ei jää ta kindlasti millegist ilma. Usun, et nagu teisedki, siis kooli minekuga saab enda konto ja digikassa.