KODU PILDID

minu DIY fotostuudio

30. jaanuar 2017

Oi jeerum, kui kaua ma olen oma fotonurgast unistanud backdrops. Selles suhtes, et hakkama sain ma muidugi enne ka, aga päris naljakas oli, kui inimene tuli pildistama ja ma olin nagu… eee pliis oodake, kuni ma uue backdropi seina külge teibin. Mitte, et nad siiani teibi abiga üleval ei püsiks, aga nüüd pole seda vähemalt näha ja ma loodan, et need klõpatsid, millega neid selle raami külge panna saaks, jõuavad varsti.

Üldse on väga suur osa mu “stuudio” varustusest  pärit Aliexpressist. Jah, ega see alati kõige uhkem ja kvaliteetsem kraam pole, aga minusugusele algajale käib kah ja katsetamiseks on sealt enamik asjad täitsa head olnud. Isegi mu välk on sealt 20€ eest ostetud ja töötab nagu miška!

DSC_7340

Pildil erinevad tutu seelikud seinal beebitüdrukutele, lisaks on näha mõnda erinevat kangast, mida samuti beebide pildistamiseks kasutan. Molami disaini tehtud väike kuu sobib nii vastsündinute, kui ka suuremate laste üles pildistamiseks. Tagumised korvid on ka Molami tehtud ja kõige pealmises korvis on mul välk. polaroid kaamera (kui meeles on, siis annan pildistama tulnud inimestele polaroidiga tehtud pildi kohe kaasa) ja mõni pakk polaroidipildipabereid.

DSC_7391

 Wood Backdrops for photography

DSC_7330

Kaks kõige esimest propsi, mis ma beebide pildistamiseks ostsin on pärit aga hoopis antiigipoest! Täpsemalt e-antiik poest (LINK). See kohver on vana, aga neil mingisugune disainer vist tuunib neid, sest taolisi on ka praegu seal veel müügil (kiika siia). Mina sattusin sinna lehele aga korve googeldades, sest kui ma mõtlesin titate pildistamisele, tuli mulle esimesena pähe, et seda ju ometi muud moodi teha ei saa, kui korviga. Hehe! Minu korv on umbes selline, nagu SEE siin.

DSC_7333

Suures korvis on VUULi tehtud ümmargune tekike.

DSC_7332

Mulle nii meeldib selle kohvri sisu, jääb pildil nii laheda ja kontrastsena!

Muidugi on seal poes veel palju lahedaid asju, mida siis propsidena kasutada, või lihtsalt koju soetada. Näiteks lastele mõeldud kategoorias on minu meelest vahvaid asju lastetuppa, aga ma olen ka selline, et mulle meeldib kõike värvida ja vanu asju tuunida. Näiteks selline lahe lastekomplekt (siin). Ja kui raha jalaga segada oleks, siis ma ostaks sealt küll eriti oldschool lapsevankri pildistamisteks.

DSC_7374

Minu korvidele ehitas Kardo täna riiuli ka. Lihtsalt paigutasin oma stuudiotoakest nii ja naa, kui mõtlesin, et oleks KOHE riiulit vaja. Nii mina ikka, kõike ikka kohe ja nüüd. Õnneks reageeris Nõmmekate grupist üks naine kiiresti ja poole tunniga tõi ta abikaasa riiuli kohale. Kuna mu tuba on väga väike (u 9 ruutu) siis oli see hädavajalik!

DSC_7377

Siin pildil on siis seda seina näha, kus korvid on. All on mähkimislauake, kus beebidega emad saavad vajadusel mähet vahetada. Korvi sees on natukene mähkmeid, salfakad ja pepukreem ka – juhuks kui keegi omad maha unustab. Tegelikult tuleb kummuti kohale ka veel üks väike riiul, kuhu mähkmeasjad lähevad. Lisaks on seal õhukindel mähkmeämbrike Minim.ee poest.

DSC_7330

Kõik backdropid on tellitud Aliexpressist, välja arvatud see valge, mille ostsin teise fotograafi käest. Mõni naine kogub kotte ja kingi, ma hakkasin vist just backdroppe koguma! Laste pildistamisel on nii tore erinevaid taustu kasutada, eriti just värvilisi. Jah, mul paistab ka taustasid rohkem plikalikke olevat, aga tegelikult on igasuguseid veel minu poole teel!

DSC_7334

Pildil erinevad backdropid

DSC_7373

DSC_7387

DSC_7390

DSC_7389

Molami disaini tehtud beebide pildistamiseks mõeldud roosa voodi. Ka sooneutraalne voodi on juba meisterdamisel, ärge muretsege! Molami on vist Malluka stuudio ihudisainer, kui mul on midagi puidust vaja, siis võib kindel olla, et Viivika seda teha oskab!

DSC_7342

Scandikidsist soetatud suur mammut. Mul varem oli üks puust kiikhobune, aga selle sõi Lotte nii ära, et vajas välja vahetamist. Ma plaanisin muuseas täpselt samasuguse hobuse osta, kui selle mammuti “otsa koperdasin”. No nii väga meeldis see loomake, et peale kaht nädalat selle e-poest vahtimist, panin ta lõpuks ostukorvi. See on laste pildistamisel muuseas lausa hädavajalik, sest paljud neist lähevad muidu lihtsalt minema 😀 Siis püsivad vähemalt mõnda aega ühel kohal.

DSC_7343

Pidil üüratu VUULi tekike, mammut ja voodi.

dsc_7344-5317932

Emadele mõeldes on mul ka kaks karpi maailma parimaid Breastfeelingu rinnapatju. Lihtsalt seetõttu, et ma olen korduvalt pildistades märganud, et imetavad emad kasutavad neid pakse ja kobakaid rinnakaid, mis pildil lihtsalt välja paistavad riietuse alt rantidena. Need on ainult 1 mm paksud ja sobivad ka kõige liibuvama kleidi alla. Ma olen vist kõik maailma rinnapadjad läbi proovinud ja need on mu lemmikud.

DSC_7345

Muidugi peab ühes stuudios olema ka kommi ja visiitkaarte, noh, nii igaks petteks.

DSC_6893

See juba “küttis kirgi” facebookis, aga mul on kodus nii palju lutte, mis on lihtsalt pakist välja võetud ja mitte kunagi kasutust leidnud. Selle asemel, et neid ära visata, panin nad hoopis purki. Paar korda on beebiemmedel olnud väike SOS olukord, kus elupäästev lutt on teel siia kaduma läinud või sootuks kaduma läinud. Muidugi ei ole tegu kasutatud luttidega ja siin on võimalus need ju ka keeva veega üle valada. Igatahes, lihtsalt IGAKS JUHUKS on need siin, rõhutan veelkord, et võõrastele titadele neid salaja suhu toppima ei hakka!

DSC_6891

DSC_7370

DSC_7392

Vot, selline nunnukene ta mul siis ongi. Väike ja armas. Muidugi tahaks suuremat, aga no ei ole mul kodus sellist ruumi mujalt napsata ja tänu sellele ei ole meil praegu kontorit, vaid selle asemel “kontorinurk” elutoas. Mitte, et mul üldse kontorit vaja läheks, pilte teen ju enivei rohkem kui “kontordan”. Lahe on ikka, kui kodus nii mugavalt pilte teha saab!

Kuidas teile mu stuudioke meeldib? 

 

Loe ka neid postitusi!

56 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Eneli 2. veebruar 2017 at 16:59

    Oi, ma küll ootan nüüd huviga postitust linkidega kust fotoasju (taustad, valgus jne) oled tellinud! Nagu näha siis siin veel huvilisi küllaga 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. veebruar 2017 at 19:31

      Ok, teen ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Kersti 2. veebruar 2017 at 10:54

    Aiiiii, kui armas nurgake, seal tunneks iga pisike printsess end lausa taevalikult

  • Avatar
    Vasta Mi 1. veebruar 2017 at 12:41

    Mis mõõdus su backdropid on?
    Vaatasin ise ka eBayst jaa tahaks tellida aga ma ei suuda neid suurusi reaalsuses ette kujutada 😀 kas 90x120cm on väike?
    Ja äkki viitsid backide “hoidja” lingi siia panna 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. veebruar 2017 at 13:09

      Erinevates. Kõige väiksemad on 150×100, need on beebide pildistamiseks piisavad (laste portreed ka)

  • Avatar
    Vasta Auli P 31. jaanuar 2017 at 23:09

    Peab ikka kohekohe beebsu valmis meisterdama, et siis saaks ikka Sinu juurde klõpsutama tulla! Megavinge nurgake ikka! 🙂

  • Avatar
    Vasta T. 31. jaanuar 2017 at 21:43

    Kas sul on mingisuguseid vähe rahulikumaid taustu ka valikus? Need, mis seal põrandal näha on, on kõik üsna kirjud ja sätendavad. Võib-olla see ongi taotluslikult sinu stiil, ma ei tea 🙂 Ma organiseeriks mõned mahedamad backdropid ka, mõni vähe kirevamas või mustrilisemas riietuses inimene ei jaksa konkureerida nende poppide taustadega (pole ka ilus silmale vaadata).

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. jaanuar 2017 at 22:19

      need polegi mõeldud mustrilises riides inimesele, vaid paljale beebile 🙂

  • Avatar
    Vasta siky 31. jaanuar 2017 at 17:39

    Niiiii niii super!! Kuidas Sa ometi jõuad..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. jaanuar 2017 at 17:59

      Mis siin jõuda, enamus asjad olid juba olemas, ainult tuppa tõstmise vaev 😀 Kardo seekord värvis mul seina 😀

  • Avatar
    Vasta Katre 31. jaanuar 2017 at 17:31

    Mind väga huvitab, kust sa softboxid ostsid? Oleks endalgi vaja.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. jaanuar 2017 at 17:58

      ka aliexpressist 🙂

  • Avatar
    Vasta Carry 31. jaanuar 2017 at 15:08

    Hästi mõnus ja hubane?

  • Avatar
    Vasta tiiu 31. jaanuar 2017 at 11:21

    Nii ilus ja hubane, oleks ainult minul ka selline võimalus 🙂

  • Avatar
    Vasta Krissu 31. jaanuar 2017 at 11:17

    Väga armas 😉

  • Avatar
    Vasta D. 31. jaanuar 2017 at 09:25

    Oi, kui ilus.. Mul hakkas mõte kohe jooksma 🙂 Kindlasti tahaks tulla oma beebsuga sinna…aga sinnamaani on veel aega! EKs aeg näitab, kui “Kena” ma raseduse vältel olen, äkki teeme siis kõhupilte ka 🙂
    Jõudu ja jaksu tegemistes, väga tubli oled!

  • Avatar
    Vasta Johanna 31. jaanuar 2017 at 09:22

    Väga armas ja asjalik stuudio 🙂
    Imetlusväärselt tubli oled!

    Ma küsiks, kas valgustus on ka alist pärit? Kui jah, siis äkki jagad linki? Tahaksin ka valgustust, aga ei ole kahjuks palju raha selle alla panna ja ei õigustaks end ära, kuna pildistan nii harva. Meie pimeda aja rohke elu, aga lausa nõuab lisavalgust. Päris suvalist ei julge aga tellida.

    J.

  • Avatar
    Vasta Katrin 31. jaanuar 2017 at 09:11

    meeldib, väga meeldub sinu stuudio! 🙂

    Soovin sulle edu, õnnestunuid pilte ja õnnelikke kliente! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kati 31. jaanuar 2017 at 08:21

    Väga armas ja detailiderohke 🙂

  • Avatar
    Vasta Sirle 31. jaanuar 2017 at 08:13

    Oi kui armas ja kodune. Me pole eriti pildistamas käinud. Vaid pulmade ajal. Sooviks väga tulla. 4-aastase ja 1,8-aastase poisiga. Millal sul oleks vaba aega? Tahaks abikaasale kingiks teha koos lastega vahva fotoseeria. Abikaasa sünnipäev aprillis.
    Ning palju pildistamine maksab.
    Aga sa oled vägs tubli! Sinusuguseid tragisid emasid ja naisi võiks veelrohkem olla. Ma ei saa aru nendest, kes mustavad. Saan aru sellest, ega igas meepotis on tilk tõrva, aga sinu puhul inimesed ma julgen arvata, et 75% mustajatest, kui mitte rohkem, on lihtsalt kadedad. Nad võiks aru saada, et see pole sulle lihtsalt kõik sülle kukkunud. Sa oled ju ise selle kõik välja teeninud. Lugejad, toetajad, firmad. Need kõik on tulnuf sinu poolt tehtava tööga. Ja see on imeline, kuidas sa jõuad kõike teha. Ja sealjuures ise nii positiivne olla. Müts maha sinu ees Mariann! Usun, et sa jõuad veel kaugele! Pisikestele juntsudele pikad paid ja kallid!

    PS: pildistamisele tahaks kindlasti tulla, ainult mul pole fb, kas ja kuidas saaksin enr kirja panna?

  • Avatar
    Vasta Siret 31. jaanuar 2017 at 06:59

    Kuidas sa taustu sirgeks saad? Tellisin ka ühe ja proovisin triikida, aga läheb hullemaks…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. jaanuar 2017 at 11:31

      Ma triikisin nõrga temperatuuriga 🙂

  • Avatar
    Vasta Nimi 31. jaanuar 2017 at 06:42

    Kihvt tuba väikeste põnnide pildistamiseks 🙂 Väga hästi oled kõik läbi mõelnud.
    Ise lootsin, et ehk saab millalgi tulla su juurde buduaari pilte tegema, ainult selleks vajaks mina veidike julgust ja tuunimist 😀
    Kas üldse nii saaks buduaaripilte tulla tegema, et sa neid blogidesse/fb üles ei pane?

  • Avatar
    Vasta Kerli 31. jaanuar 2017 at 01:01

    Täiesti teemast mööda aga ma ei suuda ära imestada kui hästi sa inimestega suhtled ja nii vabalt. Algul kui su blogi lugema hakkasin siis mõtlesin, et vastad mingile sõbrannale aga nüüd pikemalt lugedes saan aru, et kirjutad enamustele nii vabalt.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. jaanuar 2017 at 01:25

      Hehe, ma ei tea, mismoodi veel suhelda :D? Oleks ju imelikum, kui ma mega ametlikult vastaks, ega ma mingi presidendiproua ple, ma niisama inimene 😀

  • Avatar
    Vasta Molami Stuudio 31. jaanuar 2017 at 00:06

    VAU! ???

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 30. jaanuar 2017 at 23:54

    Tuba vaadates tahaks oma kahekuusega tulla 🙂 ,Väga väga vinge. Tubli oled jõudu ja jaksu pildistamisel 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. jaanuar 2017 at 01:58

      Aga kes teid keelab 🙂

  • Avatar
    Vasta M. 30. jaanuar 2017 at 23:18

    Milline välk sul on? Ja kuidas oskasid valida? Kas märkasid Canonile ka midagi? Tahaks ka algajavälku aga no ei raatsi küll kohe üle 100 euro maksta ?

  • Avatar
    Vasta Heidi 30. jaanuar 2017 at 23:15

    Väga omanäoline ja kordumatu!
    Vahvaid pilte!
    🙂

  • Avatar
    Vasta Lalli 30. jaanuar 2017 at 23:10

    Kuidas sul aegadega ?
    On väga pikad ?
    Kutt saab aprillis 1 aastaseks tahaks enne seda pilte teha temast (märtsi lõpp/aprilli alguses)?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. jaanuar 2017 at 02:01

      Ei ma ei bronni üldse nii palju ette, seega aprillis aega maa ja ilm

  • Avatar
    Vasta J 30. jaanuar 2017 at 23:08

    kurat, päriselt pean Tallinna sôitma w? ?
    nii vinge, lihtsalt niiii vinge!

  • Avatar
    Vasta Aire Põdra 30. jaanuar 2017 at 23:07

    Väga lahe tuba tehtud 🙂 Tahtsin küsida nende backdropide tellimise kohta. Kuidas nad reaalselt kohale tulevad, nad ju nii suured ? Tahtsin omale ka tellida aga jäin mõtlema, kas nad tulevad kohale ikka. Ja kust sul taustade hoidja tellitud on? 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. jaanuar 2017 at 01:26

      Ausalt ma valisin suht kōige odavama 😀 kirjeldusest lugesin, et sobib Nikonile ja sobiski!

  • Avatar
    Vasta M 30. jaanuar 2017 at 23:04

    Nii ilus ja armas 🙂

  • Avatar
    Vasta Egle P. 30. jaanuar 2017 at 23:04

    Ma just panin üles DIY nurgakese sõbrapäevapildistamiseks. See oli paras peavalu ja naljakas ka. Sama moodi kasutan teipi ja imevidinaid, millega taustad (tavaline kangas, muide! 😀 ), lakke kinnitada. Loodetavasti homseks pole alla kukkunud (tuttava korteris on see nurgakse, sest omal pole ruumi). 😀 Kui meeles on, teen pildi ka oma imelistest kinnitusvahenditest ja lisan siis hiljem Sulle fb postituse alla. 😀

    • Avatar
      Vasta Egle P. 30. jaanuar 2017 at 23:05

      Ups, Sinu nurka läks meelest kommenteerida, enne kui enterit toksasin. Armas nurgake tundub. Ja mõnusalt palju asju. Oleks omal ka ruumid ja rahakott rohkem lubaks, oleks mul ka selline juba ammu! 😀

  • Avatar
    Vasta Piret 30. jaanuar 2017 at 23:04

    Täitsa off-topic..aga kas said lugejate saadetud tähtedest tähestiku kokku? Pole märganud, et sellest blogis juttu oleks olnud..
    Stuudiotoake on äge, väga “sinu nägu”

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. jaanuar 2017 at 01:26

      Ei saand 🙁

  • Avatar
    Vasta Kat 30. jaanuar 2017 at 23:00

    Kust Sa neid rinnapatju ostad?

    Stuudio on väga armsake <3

  • Avatar
    Vasta A 30. jaanuar 2017 at 22:57

    Tekib tahtmine lausa end raseduse jooksul esimest korda üles lüüa päriselt ja kaamera ette astuda aga kahjuks tallinna lähiajal asja pole ja teine asi on see moneymoney mida hetkel kulub tähtsamatele asjadele.:D väga mõnus kujundus ja hubane

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. jaanuar 2017 at 23:00

      No kui satud, siis anna teada 🙂

  • Avatar
    Vasta Svea 30. jaanuar 2017 at 22:55

    Tubli oled!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. jaanuar 2017 at 23:00

      Tänks!

  • Avatar
    Vasta Marta 30. jaanuar 2017 at 22:54

    Appiiiii Mallukas ma tulen oma 2.5 aastase marakratiga su juurde juuni kuus????

    • Avatar
      Vasta Marta 30. jaanuar 2017 at 22:55

      Aaa ja unustasin mainida et niii armas ja omanäoline ja hubane tundub see paigake:)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. jaanuar 2017 at 23:00

      Tule muidugi 🙂

  • Avatar
    Vasta Ma 30. jaanuar 2017 at 22:49

    Väga-väga vinge! Eriti meeldib mulle, et oled mõelnud pildistatavate mugavusele ja hädavajalikele asjadele – mähkmed, rinnapadjad jne jne. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. jaanuar 2017 at 23:00

      No minu kasuks mängib see, et mu “stuudio” on mu kodus, mistõttu on mul selliseid asju siin nagunii 😀

      • Avatar
        Vasta Ma 31. jaanuar 2017 at 12:14

        Naljakas on see, et ma isegi ei mõelnud sellele, et see on ju sinu oma kodu ja mis vaev sul siis on neid vajalikke asju sinna fototuppa kokku tassida. Minul tekkis lihtsalt see awwwww-emotsioon, sest tundus nii tore, et oled kõigele sellele suutnud mõelda! Mugav ja mõnus! 🙂