Ma olen vist 90 aastat rääkinud maja soojustamisest ja kõik soovitasid mul raha koguda, aga ütleme nii, et pilt ütleb vist rohkem, kui tuhat sõna.

Sellegipoolest on mul selline tunne, et ma ei viitsi enam kauem oodata. Sel talvel lasime uue ahju ehitada ja soojuses enam mure pole, aga mind nii häirib see, et meie maja õuest niiiiiii kole on. Minu unistustes oleks meie maja kollane või punane, värviliste aknaraamide ja muu sellisega. Samas selgus, et meie maja on poolmiljööväärtuslik, seega kardan ma, et me peame ta jätma halliks ja värvivalikud on ehk valge või beež. Aga eks seda tuleb linnavalitsusest uurida. Ehk ikka võime teha endale kollase majakese?

Kuna aga niisama laudisega maja üle lüüa pole mõtet, siis peaks ühe laksuga ikkagi soojendama ka. Vundament soojendada, siis seinad+laudis peale+värvimine. Selline asi võiks maksta mingi paar sotti, aga kahjuks on vist ikka tegelikult mingi kümps. Arvestades siis seda, et tahame majale natsa suuremat terrassi ka ja saunamajake tuleb ka ju ilusaks teha.

Ma ei kujuta ette, kui kiiresti ma suudaks 10 000 euri kokku ajada. Ma ei kavatse seda isegi välja uurida, sest ma ei suudaks elu sees niimoodi elada, et ma teaksin, et mul on kuskil raha “vedelemas”. Selle pärast otsustasimegi, et võtame väikse laenu  juurde ja teeme selle kõik korraga ära.

Triinu kunagi rääkis mulle, et laenu võtta on palju mõttekam, kui kõik korraga välja maksta, sest raha väärtus langeb kogu aeg ajaga. Kuna Triinu on tark tüdruk, siis ma usun teda ja nõnda me talitamegi. Me muidugi tegelikult ei tea, kas me selle väikse laenu juurde saame ka või mitte (Kardo alles ükspäev tegi selle taotluse), aga no loodetavasti ikkagi saame ja siis planeerime selle värgi nii, et kõik toimetused saaksid tehtud selle aja jooksul, kui meie Tenerifel oleme. Siis tuleme jõuludeks tagasi oma uhiuude majakesse (mis armas jeesus, võiks ikkagi olla kollane või punane!).

Mu loogika teab küll, et tegelikult on laenu tagasi maksta ju sama asi kui kõrvale panna. Aga no laenuga saad asjad kohe tehtud, kõrvale pannes pead nii kaua ootama ja see ootamine minu thing küll ei ole. Tahan ikka kõike ja kohe. Pealegist, tänases maailmas ei tea kunagi, mis paari aasta pärast saab. Jumal teab, äkki on üldse mingi kolmas maailmasõda käimas? Siis ma vist küll neaks oma erkkollast maja maapõhja :D

Ühesõnaga, minu meelest sellised järelmaksud ja väiksed laenud ei ole midagi hullu. Tänapäeval on enamik neist intressita ka (just järelmaksud, laenudel ikka on), seega ei olegi vahet, kas ma maksan oma telefoni eest ala kohe 300€, või aasta aja peale kokku. Muidugi kui mul räiiigelt raha oleks, siis maksaks kõik asjad kohe välja, aga no, mis sa hädaga ära teed, kui pole miljonäriks sündinud.

Kas teie olete rohkem sellised, et pigem kogute raha ja ostate asjad kohe välja, või kasutate ka laenu/järelmaksusid?

Postitus on sündinud koostöös Laen.ee’ga

Jaga: