LAPSED

perega merel

28. november 2017

Kui on midagi, mida ma siin Tenerifel 100% teha soovitan, siis on selleks merele minna, et näha delfiine, vaalasid, kilpkonnasid ja muid imeasju, mis tee peale jääda võivad. Kompassist saab Edeni pileti kätte 21€ eest ja ma võin kindlalt öelda, et soodsamalt sa seda elamust siinmaal ei saa. Sõit kestab kaks tundi ja see on väiksemate lastega peredele just paras, hinna sees on karastusjoogid, vesi või õlu, sõidetakse vaaladeni ja siis tullakse varsti koju tagasi. Kaks tundi läheb üsna ruttu ja see periood, kus kedagi ei näe, on mõnus niisama katamaraani peal loksuda ja ilusat ilma nautides merd vaadata.

Mulle meeldis see seiklus nii väga, et tegime seda lausa kaks korda. Ühe korra eelmisel nädalal minu vanematega ja nüüd eile Maarja ja Tarviga ka. Kuigi me arvasime, et lähme täpselt samale reisile, siis ootamatult selgus, et too oli hoopis kolmetunnine ja natukene “seiklusrikkam”. Selle aja sisse kuulus ka võimalus ookeanis ujuda ja lisaks tegid meile kajakad väikse “show”. Kuigi ma alguses arvasin, et kolm tundi lastega paadil läheb raskeks, siis tegelikult oli jumala OK!

Esimesest delfiinivaatlusest tegin ma ainult video, sest ma lihtsalt unustasin kaamera maha. Sedapuhku ma videot tegema ei hakanud, kuigi me nägime mõlemal korral erinevaid isendeid. Esimene kord ainult delfiine, eile aga vaalaperekonda (ema, isa ja BEEBI) ja ka merikilpkonna, keda nendel reisidel nähakse väga harva, sest nad on tavaliselt päeval väga sügaval ookeanipõhjas. Meie rõõmus oli üks just otsustanud väikse supluse teha. Delfiine me eile ei näinudki, aga pole hullu, mega äge oli ikka. Ma ei välista, et ma oma reisil veel sinna katamaraanile ei satu, sest Mari juba eile korrutas: “See on Mani paat!”.

Nagu öeldud, keskendusin ma eile rohkem piltide tegemise, kuna ma aga mingi loodusfotograaf ei ole, siis noh, tegin endast parima, et midagigi lihtsalt üldse näha oleks 😀

Vaal niisama ennast leotamas

Veel üks vaal ennast niisama leotamas

Mari kiikab vaala. “See on Mani kala!” kinnitas ta pühalikult, nagu ta ise oma käega selle vaala üles kasvatanud oleks.

Näete, siin on pojukest ka näha! Ema seljauim ja pojukese peanupp. Muuseas, nende beebidega on see värk, et laevad/paadid võivad vaaladele lähedale enivei minna ainult teatud kaugusele. Mõnikord tulevad nad ise paadile lähemale ja see vist on veel ok, aga kui neil pojad on, võib see ohtlik olla. See vaalapere oli aga kuidagi uudishimulik ja tuli väga lähedale, mistõttu varsti rannavalve kõik meresõidukid sadamasse kutsus, et vaalasid ei häiritaks. (Meie saime oma sõidu täpselt tehtud)

Lende jäi magama ja talle tõmmati tekk pähe 😀

Ere!

Kilpkonn, kes enda kohalolekuga meid austas.

Kardo ja meie lapseparv, armastust täis.

Vot see on uhke sõbrapilt 😀

Pärast meresõitu läksime sadama kõrval asuvasse randa ja kuna Kompass on ka seal kõrval, saingi ma kõik oma videod järjest Youtube’i laadida. Eks ma siis järgemisi hakkan teile neid näitama ka (muidugi, kes teil takistab neid lihtsalt mu kanalilt vaadata, eksole :D).

Alguses Lende veidi pelgas liiva, aga praeguseks on tal liivast jumala suva, laske inimene ainult vette!

Ma ei saa, see nägu :D!!!

Mari tavaline olek.

Igatahes soovitan ma kõikidele siiakanti tulijatele võtta see üks päev, minna kõigepealt merele, siis randa ja lõpuks kuskile sööma. See on ausalt imeline viis, kuidas üks päev õhtasse saata. Meie sööma ei läinud, läksime hoopis poodi, ostsime erinevaid karpe, krevette ja lõhet, ning tegime tõelise mereanniorgia. Et ikka “merine” päev oleks. Ma tervest roast pilti teha ei saanudki, sest peale pikka päeva sööstsime me kõik toidu kallale nagu näljased kajakad. Elu on ikka ilus, kui mereannid nii odavad on.

Loe ka neid postitusi!

17 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Helika 29. november 2017 at 23:44

    Mulle meeldib, et teie reisipildid ei ole tüüpilised “helesinine vesi ja palm”, vaid annavad väga elavaid emotsioone edasi. Ägedad olete!

  • Avatar
    Vasta Gellu 29. november 2017 at 13:37

    Nii ilus perekond olete!

  • Avatar
    Vasta Kris 28. november 2017 at 21:38

    Niiii ägedad pildid))!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. november 2017 at 21:43

      aitäh 🙂

  • Avatar
    Vasta ...... 28. november 2017 at 18:38

    OOKEAN on seal, meri!!!!

    • Avatar
      Vasta ...... 28. november 2017 at 18:38

      mitte meri*

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. november 2017 at 19:02

      Jah, ma tean 😀

  • Avatar
    Vasta V.A 28. november 2017 at 17:19

    Tahtsin lihtsalt öelda, et tundub nii tore päev ja ilusad pildid. Tõeline mälestus! Loodetavasti kogen ka ise midagi sellist.
    Ps! See üks pilt selle kulmu kortsutava ilmega on ikka super!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. november 2017 at 19:02

      äge päev oli jaa!

  • Avatar
    Vasta Laura 28. november 2017 at 14:27

    Ilma et ma kõlaks nagu perv, aga… oh millised tissukesed ja voldikesed Lendel on 🙂 Nii armsad, kohe näha et kõik hea on emalt päritud.

  • Avatar
    Vasta Sandra 28. november 2017 at 12:16

    Jube vinge!!
    Minu paadisõidu kogemus oli Tenerifel aga kohutav 😀 ma ei mõelnud üldse enne kui läksin, et ma ei kannata absull mingit loksutamist isegi suurel laeval. Meil oli samuti kahe tunnine tripp, ma esimesed 15min suutsin olla ja ylejaanud aja lamasin paadis niisama uhte ja teistpidi ? nii nägin silmanurgast korra yhte vaala ja mu sõit sellega piirdus sest syda oli niiii paha ja nii ma seal kilekott käes loksusin ?? ei iial enam.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. november 2017 at 12:18

      Meil ka seal usinalt pakuti kotte kõigile, aga õnneks kellelgi ei olnud vaja. Mul sõbrad eile võtsid merehaiguse vastast tabletti enne sõitu ja oli kõik ok!

  • Avatar
    Vasta muki 28. november 2017 at 11:55

    Tore näha, et teil läheb hästi! Söök on vist megahea, tundub, et oled veidi ka kosunud 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. november 2017 at 12:10

      Ma kosusin juba ammu, kui see huvi pakub 😉

    • Avatar
      Vasta L. 28. november 2017 at 12:51

      ??? uskumatu.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 28. november 2017 at 12:53

        Ah, ära isegi pane tähele, mõnel on igav ja tahab tähelepanu 😀 Las ta siis hiilgab, ju siis mujal ei saa, vaeseke.

    • Avatar
      Vasta L 29. november 2017 at 19:10

      Kuigi ma tavaliselt ei kommenteeri kuskil midagi, siis selle kosumise kommentaari peale tekkis küll tahtmine midagi öelda.. Aga ei leiagi õigeid sõnu. Nii madalal tasemel inimesele ei olegi samas mõtet proovida midagi öelda. Lolliga vaieldes langed ise samale tasemele ja siis loll võidab sind tänu oma kogemustele. Aga sellegipoolest tahtsin et sa teaksid, et su hale katse mõnitava nalja läbi teist inimest alandada/enda ilmselgelt madalat enesehinnangut tõsta, ei läinud läbi. Näitab lihtsalt seda milline inimene sa ise oled. Ja kuigi siin kommentaariumis oled sa anonüümne, siis iseennast ei saa me keegi petta. 😉
      Mallukas teab õnneks isegi, et on super äge ema ja naine nii sisult kui välimuselt. Olles ise kahe lapse ema ja elades armastust ja õnne täis pereelu, tean ma täpselt mis tunne on olla kaalust veidi juurde võtnud. Õigemini tunnet polegi – jumalast ükskõik on, sest elu ise on nii äge ja ilus, et pole aega sellise asja üle pead vaevata. Lisaks on ilustandardid ja enesekindlus ajaga nii palju muutunud, et meeldin endale nüüd rohkem kui varem, oluliselt kõhnemana.