SPORDIJUTUD

aktiivse sportlase raske elu

26. detsember 2017

Mitte, et ma aktiivse sportlase elust midagi teaks, aga tundub raske, selle pärast ma seda harrastanud ei olegi. Küll aga pani Jaanika mulle mõtte pähe, et üks aasta ma tegin ju aasta alguses paarikuulise kaalulangetamise ühisürituse, kus kõik kambakesti alla võtta proovisid. Kui ma õigesti mäletan, siis ma võtsin küll midagi alla, aga mitte kauaks, sest ma olin rase või nii. Ma küll ei garanteeri, et ma ikka viitsin sellega alustada ka selle jaanuariga, aga ma lausa isegi mõtlen sellele.

Vaatasin oma eelmiste jaanuarikuude postitusi ja IGA JUMALA AASTA ALGUS luban ma endale, et nüüd võtan ma ennast kätte ja hakkan trenni tegema. Ma olen alustanud küll, aga kui kauaks, eksole. Laias laastus tahaks täiega, et mul seda viitsimist oleks, sest kuigi peeglisse vaadates veel päris ketti panema ei pea, siis sellegipoolest on kopp ees, et kõik riided väiksed on, või pean alati vaatama, et mu kuradima vats kuskilt üle ääre või välja ei ripuks.

Ja kui ma kunagi elus veel kaalul viiega algavat numbrit näeks, siis ma paneks vist küll väikse pisara rõõmust maha, sest sellist nalja pole ma küll vist … ammu näinud. Vahepeal mõtlesin, et see on ju naeruväärne, et ma ei suuda alla võtta. Et ma tegelikult ju valmistan tervislikke roogasid ja ma TEAN, kuidas toituda, aga ometi teen ma nii, et söön tervisliku söögi ära ja siis vitsutan peale pool pätsi saia ja kui on, kulistan magusat jooki peale. Ma ei tea miks ometi? Kõht ju nagu tühi pole.

Igatahes ma mõtlesin alustada väikeste, tillukeste, kilpkonnasammudega ja otsustasin, et ma lihtsalt ostan endale mingi aktiivsusmonitori ja hakkan esiti lihtsalt jälgima, et ma mingi teatud sammude arvu täis saaks. Mis see soovituslik on, 10 000? See tundub mulle hetkel isegi utoopiline, mingi 5000ga võiks alustada ehk 😀

Mul tegelikult on mingisugune Polar Loop 2 täitsa olemas, koos selle pulsivöö ja värkidega, aga juhe on kadunud ja ausalt öeldes ei meeldinud ta mulle ka nii väga. Ma muidugi kasutasin ammu seda, aga ma olen nii loll tehnikas, et ma ei saanud midagi aru seal, et kuidas kasutada jne. Seega olen uue otsingutel.

Pole mingi suur tehnikavend, seega võtsin “vaatlusesse” need, mida lugejad soovitasid. Ja ei, see ei ole mitte mingi reklaamartikkel mitte mingile firmale või e-pole või millelegi. Googeldasin ja võtsin esimesed lehed, esimeste hindadega.

Esiteks Polar Loop A360 ja A370. Pildilt tunduvad samasugused ja süsteem paistab ka neil üsna samasugune olevat. See A370 on vist nagu uuem ja lihtsalt selle võrra parem? Naljakas on see, et A360 maksab Euronicsi lehel 179€, aga see uuem Reseti lehel 178€ sentidega. Muidugi need hinnad on raudselt igal pool erinevad. Vanemat mudelit pakkusid kaks inimest mulle tegelikult ka sotiga müüa, niiet ma kujutan ette, et selline nende järelturu hind on. Kallimat pole keegi pakkunud kasutatuna, seega ei tea öelda.

Internett väidab, et nende erinevuseks on see, et vanema mudeliga (A360) ei või ujumas käia, aga need, kes kasutanud on, ütlevad, et on ikkagi veekindel ja midagi ei juhtu, kui sellega pessu ronida. Samas vanema aku peaks kestma 12 päeva ja uuemal ainult kolm. Ühesõnaga, kui nende kahe vahel valida, siis võtaksin vist ikka A360. Korraks vaatasin M360‘t ka, aga see on üldse mingi tippjooksjatele, seda mul küll vaja pole.

Ise ma poleks selle peale esimese laksuga tulnudki, sest kui öelda aktiivsusmontor, siis tuleb pähe ikka Garmin või Polar, aga näedsa, Samsung teeb ka aktiivsusmonitore ja loogiliselt võiksin ma just selle võtta, sest mu telefon on ju ka Samsung ja siis nad oleksid nagu… ühest perest ja sobiksid arvatavasti kenasti kokku. Kuigi ma usun, et kõik telefonid ja aktiivsusmonitorid nagunii omavahel sobivad, aga no ikka.

Ma nüüd olen siis kahte vaadanud: Samsung Gear Fit2 ja Samsung Gear Fit2 Pro. Ülemisel pildil on see Pro variant, aga see tavaline on minu meelest natukene ilusam, või no… väheke naiselikum. Mitte just oluliselt, aga tsutt ikka.

Mis nende erinevused siis on? Imelikul kombel tundub jälle, et vanem versioon on parem. Näiteks selle Pro’ga ei saa seda unevärki teha, et mõõdaks su und ja ütleks, kui kaua ja hästi sa magasid. Samas Proga tohib ujuda, tavalisega mitte. Pro aku peab u 2 päeva, tavaline 3-4 päeva. Uuemasse saab vist rääkida ka ja teda telefonina kasutada, nagu Kitiga räägiks 😀

Kui ma nüüd kohe valima peaks, siis võtaks vist ikka Samsung Gear Fit2, mitte selle uuema. Esiteks hinnavahe on juba mingi 50€. Hetkel vaatasin hindasid Euronicsist, seal on uuem 199€ ja eelmine mudel siis 149€ (Resetis üldse 145€) Ja kui nüüd võrrelda, et kasutatud polari saan 100€ kätte, siis ma pigem maksan see 45 € peale ja saan uue, mis tundub mulle isegi vähe parem olevat?

Seda FitBit Charge2‘te soovitasid ka väga paljud. Et noh esiteks näeb ta üsna edev välja, võrreldes teistega. Rihmasid saab vahetada, veekindel, kõik pulsimõõdikud ja värgid sees. Aku kestab üsna kaua (5 päeva on lubatud). Küll aga on ta ainukene, millel pole värvilist ekraani. Mitte, et seal suurt vahet oleks, aga kas mäletate, kui müügile tulid värvilise ekraaniga telefonid ja need olid niiiiii ägedad? 😀 Igatahes see maksab u 159€.

Igatahes kui ma nüüd selle uurimustöö ära tegin (ja mingil põhjusel teile ka kirja panin), siis ma pean ütlema, et olen kahevahel. Kas Polar A360 või Samsung Gear Fit2. Viimane on nagu rohkem miskipärast meelepärane, tal see GPS sees ka, et ei pea kogu aeg telefoniga vms ühendama, et saab rahus minna ja kõndida ja ikka on kenasti pärast sammud näha. Ma ju kõnnin nii vähe, et pole tarvis, et see viimnegi kuskile ära kaob. See Gear Fit2 lehekülg on ka kuidagi selline.. kutsuv ja informeeriv. Ja Reseti lehel on S suurus ja ilus roosa värv ka umbes 145 euri (siin).

Ps! Mõnus on mõelda, et mu kiitsakad randmed on ainukene osa minust, mis veel S suuruse säilitanud on 😀

Näete, SIIT vaatasin erinevusi, kui kedagi huvitab. Mul on seal üht sorti monitorid sees, aga seal saate muuta ka ja panna just need võrdlusesse, mis teile huvi pakuvad.

Igatahes, mis aktiivsusmonitor teil on? Ja millist minu valikutest teie soovitaksite? Ja kas kellelgi on see Samsung Gear Fit2 olemas ka? Mis kostate selle kohta?

*Postitus on sündinud koostöös mu hetkelise motivatsiooniga olla kõhnem.

Loe ka neid postitusi!

98 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Marju-shmarju 2. jaanuar 2018 at 06:00

    Fitbit disain on ikka parim, no ja kui kell on randmel, siis on see ju oluline…

  • Avatar
    Vasta Kaisa 29. detsember 2017 at 23:10

    Mul on roosa (pigem lillakas) samsung gear fit2 ja olen väga rahul! Tellisin rde.ee lehelt – seal kõige odavam, alla 140 €.

  • Avatar
    Vasta Mia 28. detsember 2017 at 21:38

    Mul a360 ja on veekindel. Selle pärast ostsingi. Laen umbes kord 14p jooksul. Vãga rahul juba 1.5a

  • Avatar
    Vasta kkkkk 28. detsember 2017 at 16:59

    Soovitan osta sul hularõngas ja leida päevas 20-30minutit hulatamiseks, näiteks teleri ees.
    Ilusat aasta lõppu ja järjepidevust tegemistes!

  • Avatar
    Vasta erts 28. detsember 2017 at 13:02

    See, et a360 pole veekindel ei vasta kindlasti tõele, olen sellega käinud mitmes spas, saunades, veeparkides, meres, järves, basseinis – you name it. Aga muidu jah, Polariga väga rahul, ainult ekraan on veidi kriimustunud ja mõtlen et peaks uue vastu välja vahetama.

  • Avatar
    Vasta Kaili 28. detsember 2017 at 10:09

    Ma sain soomes soodukaga a360 ne 149euriga. Poolteist aastat kasutan ja superluks rahul. Vett ka saanud korralikult aga midagi juhtunud pole. Aku peab siiani ca 10 päeva ja telefoniga ühendatult igapäevases kasutuses.

  • Avatar
    Vasta Garmin 28. detsember 2017 at 01:17

    Soovitaksin üldse garminit, mu kella aku peab umb kaks kuud ja see üle aasta vana ??

  • Avatar
    Vasta Getu 27. detsember 2017 at 21:38

    Mul on fitbit ja kui peaksin uuesti valima, siis kindlalt mingi veekindla! Olen nii mitu korda end sellega dushi alla minemas avastanud ja pärast kähku kähku kuivatanud 😀

  • Avatar
    Vasta Eltsu 27. detsember 2017 at 21:34

    Minul on ka Polar A370 – ainult kiidusõnad. Ja kõige suurem pluss, et pole lisaks enam mingisugust vööd vaja. Ja kõik vajaliku saad kellalt jooksvalt ära vaadata. Mina pole telefoni sellega ühildanud ja aku kestab väga hästi – nädalake ikka.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 27. detsember 2017 at 20:17

    Minul ka A360 , väga rahul ja kiidan ! Kusjuures ostsin ka sealt Reset.ee lehelt, seega julgen soovitada sealt osta 😉

  • Avatar
    Vasta Kiks 27. detsember 2017 at 17:36

    Oih, ma ei pannud linki juurde eelmisele kommentaarile:

    https://m.aliexpress.com/s/item/32737083839.html?spm=a2g0n.search-cache.0.0.7970ec4fEE5ad6

  • Avatar
    Vasta Kiks 27. detsember 2017 at 17:36

    Low budget hiinakas aga ajab asja ära! Läbi telefoni saab majandada (nt mida su monitor näitab), jälgib und ja kui ostad samas seerias kaalu, siis jälgib ka kaalu ja peab “päevikut”
    Ostsin selle selleks, et katsetada kas mulle üldse see sobib ja järjepidavust on. Vaatasin küll neid fancysid polare jms aga ma ei raatsinud osta ja ehku peale minna. Hetkel on see mul väga hea sõber, laadima peab ka iga 2-3 nädala tagant.

  • Avatar
    Vasta Kaidi 27. detsember 2017 at 17:22

    Mulle tõi jõuluvana polar A370 ja ma mega rahul. Ja hind oli ka uue kohta päris hea-125 eurot 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 17:30

      kus säärane hind on?

      • Avatar
        Vasta Kai 27. detsember 2017 at 22:54

        Töökohas on omasoodustuse hind selline 🙂

  • Avatar
    Vasta p. 27. detsember 2017 at 14:37

    Jummel. Ainuüksi see jutt neist kelladest on minu jaoks keeruline. Lugesin poole peale ja ausalt mõistus läks ära lappama. Ma ei jaga sellest moodsast elust ikka mittemidagi 😀 JA üldse tundub mulle, et tänapäeva inimene vajab enda motiveerimiseks ikka ja jälle mingit uut asja, tehnikavidinat, nutivärki, uut sots.meedia kanalit jne. Päris haige see eluke, kui mõtlema hakata 😀 Justnagu see aktiivsuskell teeks sinu eest trenni . Või saaksid õhtul südamerahus magama minna, kuna ekraanilt näed mitu sammu tegid. Ja selle eest makstakse sadu eurosid…… Minu jaoks täielik moenarlus ja müstika 😀 Ma alustaks pigem toitumisest ja siis mõtleks selle füüsilise poole läbi jne. Mulle ka kingitud kunagi sünnipäevaks mingi aktiivsuskell või asi. Ma kasutasin mingi aeg ainult käekellana, aga ausalt tolmu kogub kapis aind. Ei mõista kasutada ja no pole vaja ka kui aus olla. Ei viitsi elusees vahtida ja jälgida neid samme ja end veel närvi ajada, kui neid soovitud hulk ei ole. On palju on, liigun sisetunde järgi ja juhindun enesetundest, peelgelpildist ja kaalunumbrist. Elu tundub kohe palju lihtsam.

  • Avatar
    Vasta M 27. detsember 2017 at 13:49

    Ei lugenud eelmiseid kommentaare, aga A370 aku pysib ka ule nadala, kui sellel pidev pulsilugemine valja lulitada. A360l sellist voimalist uldse polegi. Kui kell kogu aeg pulssi loeb, mitte ainult treeningu ajal, siis ta arvutab kalorikulu optimaalsemalt. Kui ainult istuda, siis voib selle valja lulitada, aga aktiivsematel paevadel jallegi sisse panna. seega soovitan a370

  • Avatar
    Vasta Karmen 27. detsember 2017 at 12:23

    Sai ka ostetud Resetist Polar A370 ja väga rahul sellega! 🙂

  • Avatar
    Vasta krk 27. detsember 2017 at 12:06

    Ma ostsin ca 2 kuud tagasi Fitbit Charge 2 ja ei saa rohkem rahul olla. Kartsin ka, et äkki mustvalge ekraan (must ja valge, mitte rohekas ja hallikas nagu vanadel telefonidel) on igav, aga nüüd kasutades ma ei oska teistest värvidest puudust tunda.
    Võrdlesin seda samade Polaritega, mis sul on valikus, ja neist see ikka oluliselt parem. Mingi Samsungiga võrdlesin ka ja ei leidnud Samsungil nii suuri eeliseid, mis kõrgemat hinda õigustaks.
    Nii et võta kas Samsung või Fitbit (mis ka androidiga ühildub hästi ja äpp on hästi lahe), aga ära Polarit võta 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 27. detsember 2017 at 11:41

    Gear fit 2pro on super.Samas gear fit2 ja fit2prol erilist omaduste vahet ei oli.Ekraani teravus ja sukeldumise sügavus,välimus. Kõikidele tavaliste aktiivsuskellade omadustele saab sellega kõik võimalikke telefoni teateid.sms,fb,meilid jne kõike saab kellalt lugeda ja lühidalt ka vastata.

  • Avatar
    Vasta Birgit 27. detsember 2017 at 10:55

    Ise käisin ka valimas A360 ja A370 vahel. Pm erinevus ongi see, et A370-l on gps ka peal ja seetõttu aku kulub kiiremini. Andmete põhjal on A360 pritsmekindel, aga A370 veekindel kuid noh…. ega mõni ei julge nkn ujuda ega duši alla minna kellaga. ?

    • Avatar
      Vasta Astrid 27. detsember 2017 at 11:12

      Mul on A360 ja olen sellega suvel basseinis, meres täitsa ujumas käind ja pole midagi juhtunud ?

  • Avatar
    Vasta Carol 27. detsember 2017 at 10:54

    Mina kasutan A360 kella juba aasta ja tuleb üllatuseks, et see pole veekindel 😀 Mul see pm 24/7 käepeal. Pesemas, ujumas ja isegi spas ehk siis minu kell kannatab igatahes sauna ka 😀 Kõik igatahes töötab laitmatult ja ise olen super rahul 🙂

  • Avatar
    Vasta K 27. detsember 2017 at 10:27

    Minul on üldse Iwatch, jube mugav 😀 Enam muud ei kannagai. Aga aku peab ainult päeva. GPS, kõned, sms-id, pulsimõõtja, veekindel…Ainuke miinus on hind.

  • Avatar
    Vasta H 27. detsember 2017 at 09:49

    Mul oli A360, aga õnnestus ära kaotada. Minu kell igaljuhul kannatas ujumist ka. Kõige parem funktsioon on randmelt pulsi jälgimine – igasugused kere ümber käivad rihmad ei meeldi üldse. Kui kellelgi Tallinna kandis kasutatud (M-suuruses rihmaga) pakkuda oleks, siis ma täitsa ootaks pakkumisi.

  • Avatar
    Vasta T. 27. detsember 2017 at 09:35

    Mul on ka Polar 360. Mul millegipärast ei tööta see vibratsioon enam, kui teated tulevad. Ütleme nii, et esimesed kuud oli motiveeriv, vaatasin, et ikka 100% päevast aktiivsust täis tuleks. Aga hiljem enam ei viitsinud ja nüüd rohkem kella vaatamiseks. Laen vist korra nädalas, igapäevaselt enam ei kanna. Aga tuleb vist end käsile võtta ja ka liigutama hakkama.

    • Avatar
      Vasta Kerttu 27. detsember 2017 at 17:17

      Kui vibratsioon ei tööta, siis tasub kellale restart teha (tuleb pikalt, pikalt nuppu all hoida ja siis saab menüüst valida, et kell välja lüliatada).

  • Avatar
    Vasta Anna 27. detsember 2017 at 09:34

    Fitbit blaze! Ma olen nii rahul et oma charge 2 selle vastu vahetasin. Charge 2 veekindel ei ole, blaze otseselt ka mitte, ujuda sellega ei saa. Ekraan on värviline ja näeb rohkem kella moodi välja, sestab selle valisingi.

  • Avatar
    Vasta Merks 27. detsember 2017 at 09:16

    Minul on Polar A370 ja olen väga rahul. Ainus vahe, millest ma aru olen saanud (sõbrannaga võrreldes) on see, et tema aku on nirum st A360 laed iga 2 nädala tagant vms, siis A370 on iga nädal. Aga muidu super asi. Ma olen Fb-s juba kõik oma sõbrad ära tüütand ilmselt nende postitustega, et jälle trennis, palju kaloreid läind jms 😀 vahva vidin on. Ja sammud tulevad tegelikult täis, sa ise ehk ei näe või saa aru aga kellaga tabad ära kui vaja rohkem liigutada 🙂 Ahjaa veekindluse kohapealt ütles mulle müüja, et see tegelikult on pisut ulmejutt, et dushiall temaga käia võib. Ka siis kui reklaamitakse, et veekindel on, ei ole mõeldud seda, et sa vee all passides temaga midagi teeksid. Hoiatati, et garantii mõttes tasuks veest siiski sedapidi hoiduda 🙂
    Mis puutub uue aasta lubadustesse siis… ära tee neid. See on siis minu soe soovitus. Kui sa otsustad, et tahad tegutseda, siis tegutse kohe. Ära pane omale tähtaegu, ära luba midagi. Lihtsalt tegutse. Usu, sul on selle võrra lihtsam 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 10:08

      Ma isegi mõtlesin, et suva, lähen TÄNA trenni, aga siis meenus, et ma haige ja niii sitt olla, et ei hakka nii rabelema 🙂

  • Avatar
    Vasta Pisi 27. detsember 2017 at 08:39

    Polar a360 ei ole gps-ssi. Ise soovitaksin garmini vivosmart hr+ vôi vivoactive. Polari miinus see, et ta ei loe samme nt siis, kui sul lpas sûles ja samal ajal liigud. Lisaks käega vehkidea loeb samme. Sammude lugemine ei ole selle tôttu täpne. Ja soovitan väga valida gps mudeli. Akud peavad kaua vastu. Mul mehel olnd 2a garmini vivosmart hr ja on väga rahul. Ise ma tegelen jooksmisega ja kasutan forerunner 235.

  • Avatar
    Vasta C 27. detsember 2017 at 08:08

    Mallukas, tead kuidas saleneda nii et võid pmt kõike süüa? Soovitan proovida Fitlapi toitumiskava, mega lihtne, maitsev, kogused suured ja kaal langeb .
    Mul tulid jõulud ja hetkel olen reelt maas aga jaanuarist võtan uuesti end kokku ja oleks ju vahva teha seda mitmekesi 🙂

    Sul ikka seisab see Polar Loop mida sa ei kasuta ? Ma ostaks ära selle kui sa nagunii ei kasuta 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 10:10

      Fitlap on võimatu aru saada 😀 Kes viitsiks iga palakest kaaluda? 😀

    • Avatar
      Vasta Tups 27. detsember 2017 at 10:42

      Ükski kava ei toimi. Mistahes dieedi või kava jälgima hakkamisel küsi endalt: kas sa oled valmis seda kava terve elu jälgima? Kui vastuseks on ei, siis ära üldse hakkagi. Toitumine on elustiil, mitte kaalulangetamise vahend. Kui vahetad mõned halvad harjumused paremate vastu, siis hakkabki kaal langema. Juba ühest halvast harjumusest loobumine aitab. Kui oled pikalt söönud igasugust kaloririkast kiirtoitu, siis üleöö Fitlapi peale minemine pole reaalne. Selles suhtes, kui oled suure tähtejõuga, siis võid kuu-kaks jälgida või heal juhul aasta, aga mis on selle mõte? Elu ei peaks olema piiramine, jälgimine, lisastress mingist kaalumisest ja komponeerimisest ja näpuga kavas järje ajamisest. Kui tunned, et kehakaal on natuke suur ja võib-olla energiat ka pole piisavalt, siis kõigepealt lülita sisse trenn kord nädalas. Tavaliselt minnakse suure hurraaga peale ja tehakse 1.jan suur muudatus ja kohe pauhti 3-5x nädalas trenni tegema. Teame, mis paari kuu pärast spordisaalides toimub.
      Toitumises lihtsalt vähenda koguseid, mitte ära elimineeri kohe 100% maiustusi vms, millega liialdanud siiani oled. Nt varem oli pakk kommi päevas, siis nüüdsest vähenda poole pakini päevas. Kõik muutused peavad olema järk-järguliselt. Nii harjub su keha kui ka vaim. Vaimupool ongi kõige olulisem. Väikesed märkamatud muudatused viivad selleni, et ükspäev avastad, kui palju oled muutnud enda harjumusi, samas ei ole sa kordagi tundnud mingisugust sundi- kõik on toimunud tasapisi ja mõjub seega loomulikuna. Ja tegelikult ei peaks toitumine olema kunagi piiramine, söö ka kommi ja hamburgerit kui tahad, lihtsalt küsimus on sageduses. Sageduse vähendamine peab olema mõistlikus tempos. Nt ise harjutasin ennast sööma maitsestamata jogurtit koos marjade-puuviljadega samuti järk-järgult. Praegu olen harjunud ja mulle meeldib see kooslus marjade ja jogurti hapukast ja puuviljade magusast maitsest. Kui ma oleks pauhti üleöö seda sööma hakanud, oleks see vastik tundunud. Vähendasin lisatava suhkru hulka tasapisi ja nüüdseks ei kujuta teistmoodi ettegi. Harjumus on kõige võti. Harjumus ei teki üleöö vaid tasapisi.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 10:45

        Üli hea kommentaar, aitäh! Ma ise olen ka tundnud seda survet, et no “kui juba hakkan kaalu langetama”, siis KÕIK korraga. Ei migit kommi, ei mingit magusat jooki, ei mingit saia-leiba. See on nii raske, et ühel hetkel mõtled, et eiii, ma ei suuda ii elada, et midagi HEAD ei saa 😀

  • Avatar
    Vasta Boffin 27. detsember 2017 at 03:57

    Su lugejad on nii toredad.
    Leidsin endale uue lemmiku ja uuel aastal arvatavasti tellin ära 🙂
    (kui süda enne jälle halvaks ei lähe) ??
    https://www.reset.ee/ee/ilu-ja-tervis/mykronoz-zecircle-2-valge-swarovski

  • Avatar
    Vasta Boffin 27. detsember 2017 at 03:35

    Ma olen kindlasti viimased neli aastat igal detsembril mõelnud, et nüüd ostan ja hakkan ka rohkem jälgima, aga kuidagi nüüd, neli aastat ja 20kg hiljem??, on mul ikka rahast kahju, kui ostma hakkan ja jätangi ostmata. Samas sisimas niiii tahaks.
    Ma arvan, et mu valik oleks ka see Samsung, aga siiski vist uuem..

    Ps. Sa oma juhtmeta varianti ei tahaks maha ärida? Vb n-ö järelturuhinnaga raatsiksin osta.. huhh. Ma ei tea. Kas süda läheb pahaks, sest siis peaks päriselt ennast liigutama hakkama või selle pärast, et need on päris kallid jubinad ja noh..
    ..saab ju ilma ka ?

  • Avatar
    Vasta Helle 27. detsember 2017 at 01:59

    Ma ostsin endale kasutatuna u 50€ eest eelmise aasta augustis polar loopi, see on selle polar loop 2 vanem versioon siis. Ma kasutan seda siiani igapäevaselt, et olen jäänud igasuguste polarite usku ja valiksin selle polari. Kusjuures olen ka ise täpselt sama polari mudeli peale mõelnud, aga raha pole just varnast võtta ja siis ikka mõtlen, et ahh, vana kõlbab kah!

  • Avatar
    Vasta Eva 27. detsember 2017 at 01:11

    Mul on Mi Fit- odav, loeb samme, mõõdab pulssi, jälgib und ja aku kestab 2 nädalat kindlalt, isegi kauem.
    https://geenius.ee/test/see-aktiivsusmonitor-astub-fitbiti-kandadele-ja-maksab-vahem-kui-puhapaevane-poeskaik/

    • Avatar
      Vasta anu 27. detsember 2017 at 10:53

      mul ka. öösiti ei kasuta ja aku peab ca kuu. gearbestist saab tellida erinevaid rihmasid. gps’i pole, st saad vaid sammude hulga teada. väljas sportimiseks on mul TomTom spordikell – GPSi ja muude viledega.
      aga Mi peale tulevad märguanded sõnumitest, kõnedest ka.

  • Avatar
    Vasta Sirle 27. detsember 2017 at 00:48

    Mul on Samsung Gear Fit2 Pro. Kui valida uue ja vanema vahel, siis üks erinevus on kella rihma kinnitus, mis vanemal versioonil on selline vagu täpp läheb auku – ei ole eriti hea. Uuel gps, mis võimaldab täpsemalt lugeda läbitud vahemaad – vanal ei ole ja loeb umbes sammude järgi. Uuel on unevärk täitsa olemas, annab täpse graafilise ja protsentidega ülevaate, palju oli rahutut ja palju rahulikku und. Aku on tõesti väga lühikese pidamisega, 2 päeva maksimum ja isegi gps-i välja lülitamine ei anna palju juurde. Aga mind ei sega, und viitsisin jälgida paar esimest ööd, edaspidi panin ööseks laadima (oleneb, mis olulisem on jälgida, kas aktiivsust või und). Pro-ga rääkida (tel. funktsioon) kindlasti ei saa. Selline rääkimise võimalus on ainult osadel laste kelladel (mis on laste asukoha jälgimiseks, mitte lapse aktiivsuse jälgimiseks), minuteada ei ole ühelgi aktiivsus- ega spordikellal seda võimalust. Mulle meeldib, et saab kella displeid muuta vastavalt tujule, iga päev uus kell, ma ei tea, kas teistel ka seda teha saab.

  • Avatar
    Vasta Jan 27. detsember 2017 at 00:44

    Jaaaaa Malllu, tee see kaalulangetamise “võistlus” ära, see oli niii hea ja motiveeris täiiega ? Kahjuks on stressi tõttu viimase 3 kuuga päris palju kilosi juurde tulnud, aga uuest aastast peaks kätte võtma?
    Mul enda on polar loop 2, olen rahul, aga kui sul olemas ja ei meeldinud siis hetkel tundub see Samsung kõige parem variant☺️

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 00:45

      krt, äkki peakski tegema.. 😀

      • Avatar
        Vasta Annu 27. detsember 2017 at 00:53

        Mina ka ootan seda võistlust 😀 Keegi peab mind tagumikust sudima, et see number kord langevas joones liiguks..

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 01:10

          No krt… hakkame kolmekesti salenema v :D?

          • Avatar
            Mirjam 27. detsember 2017 at 07:14

            Mina ka mina ka?

          • Avatar
            Jan 27. detsember 2017 at 10:28

            Teeme ära! ?

  • Avatar
    Vasta lillll 27. detsember 2017 at 00:33

    Kasutasin Polar A360 umbes pool aastat ja olin megalt rahul, aga see rihm, mis mudeliga kaasa tuleb, on ikkagi puhas saast 😀 Vaata, A370 on korralik pandlaga rihm, A360 on mingi kahtlane nikats, mis mul alalõpmata ära kukkus. Lõpuks kaotasin pea kahesotise kella lihtsalt selle pärast, et see kukkus mul kuidagimoodi metsas käelt ära ja ma ei tundnudki! Ikka veel (aasta aega hiljem) olen päris õnnetu selle pärast 🙁 Ehk siis, proovi vast ikka poes käe peale ka kellasid enne ostmist, kui vähegi aega on.

  • Avatar
    Vasta Sigrid 27. detsember 2017 at 00:09

    Mul Fitbit Charge 2, need on toesti usna ilusad, Mul helelilla-rose gold versioon, aga välja naeb ta ikka nagu aktiivsuskell mitte maailma ilusaim kell. Väga lihtne kasutada. Kui need ilusad nahast rihmad panna, siis näeks ta ikka palju parem välja ka, aga ma ei raatsi veel mingi $120 rihmadele kulutada, sest pole eriline spordivend ka…
    Kusjuures ma pole mingi trenniekspert absoluutselt, aga kui tahad kaalu kaotada/saleneda, siis peaks need 5000 või 10000 sammu tegema järjest sama pulsiga, nt jooksulindil/õues jalutades, mitte kogu päeva jooksul kodus tsillides/vahepeal diivanil lebotades. Ma teen iga päev 11000-23000 sammu tööl, oleneb kui pikk tööpaev või kui busy (töötan hotelllis baaris-restos ja liigun koguaeg ringi), aga kuna ma liigun ainult nt 1 minut aktiivselt ja 1 minut seisan, siis see ei pidavat kaalukaotusele kaasa andma shiitttagi ? edu sulle kaalukaotusel, ma alustan ka uuesti 1 jaanuaril, eks nais mitu päeva vastu pean…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 00:41

      Alustame koos siis 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 27. detsember 2017 at 08:50

        Kaalu langetab see, kui sööd vähem kui kulutad. Passi või terve pärv diivanil, saad lihtsalt veel vähem süüa. 🙂 Kui on liikuv töö, saad rohkem süüa.

        Intensiivne trenn ergutab ainevahetust.

    • Avatar
      Vasta Liis 28. detsember 2017 at 06:42

      Siggy, sina või? 😀

  • Avatar
    Vasta Helena 26. detsember 2017 at 23:52

    Mul on üldse My Kronoz ZeFit³ ja olen väga rahul. Minu põhiline vajadus oli, et loeks samme ja annaks märku, kui keegi helistab. Tööl telefon hääletult ja siis ei jää märkamata kõned vms. Lisaks aga on sellel une jälgija ning saaks teha ka pilte (toimib nagu pult), muusikat valida ja sotsiaalmeedia teadanded, aku kestab 5 päeva ? ja hind peaks olema ca 30 euri. Lisaks on välimuselt ka ilus, paljud uurivad mult, et mis kell on ja kust sain. Aga veekindel see pole ja sõnumeid otseselt lugeda ei saa, näeb vaid, kes kirjutas. Mind see muidugi ei häiri ja kell on mul olnud juba aasta aega. Oma raha on see juba mitmekordselt välja teeninud ?

  • Avatar
    Vasta Mia 26. detsember 2017 at 23:42

    Mul on Garmin Vivosmart 3 ja olen sellega väga rahul. Mulle meeldib, et ta on selline peenike ja märkamatu, et ongi nagu pael randmel. Ma ei tahakski midagi suuremat või suure ekraaniga. Vivosmart 3l see ka, et lisaks pulsile, kaloritele jnejne ta mõõdab stressi taset ka. Seda on huvitav näha 😀

  • Avatar
    Vasta Kristina 26. detsember 2017 at 23:35

    http://Www.hinnavaatlus.ee saab hindasid võrrelda. Omal garmin vivosmart hr+ ja ka väga rahul. Ega see valimine lihtne ei ole, edu! 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra 26. detsember 2017 at 23:32

    Samsungi kella kahjuks mōne teise telefoniga peale SAMSUNG ühendada ei saa!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. detsember 2017 at 23:33

      mul ongi samsung ju 😀

      • Avatar
        Vasta Teele 27. detsember 2017 at 09:50

        Jep, osta kindlalt selline, mille saad telefoniga ühendada. No ma enam ilma selleta ei oskakski elada, sest kui kella käe peal ei ole, ei kuule ma enam üldse, et telefon tiriseb. Telefonile reageerin ainult siis, kui kell käe peal vibreerima hakkab. 😀 Ja see on supermugav!!

    • Avatar
      Vasta Krist 27. detsember 2017 at 06:47

      Jama jutt, mul gear fit2 pro ja ühendatud iphonega!

    • Avatar
      Vasta Mari 27. detsember 2017 at 09:22

      Mul see samsung gear fit2 Pro ja ühildub iphone-ga väga edukalt..

    • Avatar
      Vasta Heidy 27. detsember 2017 at 09:56

      miks ei saa, mul samsung gear2 ja on ühendatud iphoniga ?

  • Avatar
    Vasta Liisi 26. detsember 2017 at 23:22

    Mulle kingiti samsung gear fit 2. Täis porno aparaat. Kui nt rattaga sõitsin siis näitas vahepeal et teen hoopis mingit muud tegevust ja siis mingi 3ndal nädalal kadus pisike ühendusjupp kinnitusel ära. Üheaõnaga kasutuskõlbmatu 🙁

  • Avatar
    Vasta KV 26. detsember 2017 at 23:20

    Minul on olemas Samsung gear fit 2. Ise olen küll rahul, ainult aku peab kuskil 2 päeva vastu (ilma GPS’ita).

  • Avatar
    Vasta Hele 26. detsember 2017 at 23:20

    Minul on aktiivsusmonitor juba kolmandat aastat. Esimene oli Fitbit HR 2 (vist) ja olin sellega väga rahul. Eriti meeldis mulle selle klassikaline valimus. Sobis absoluutselt iga riietusega. Üks hetk hakkasin aga rohkem jooksmas kaima ja mõtlesin, et oleks aeg praegune gps’ga monitori vastu vahetada. Fitbit oli mul kaks aastat ja uhtegi probleemi ei tekkinud. Nüüd kasutab seda õde. Endale ostsin selle sama Samsugi. Olin alguses väga kahtlev, millist valida. Samsungi miinusteks minu jaoks on see, et seda peab um kolme paeva tagant laadima (ei hoia pulsi mootjat ja gpsi alati sees), ujumas ei saa käia (olin enne ostmist teadlik) ja kinnitus tuleb vahel lahti. Samas aga pole mul siiani sellega probleeme olnud, toimib hästi ja on kerge kasutada. Minu jaoks on olulisimad kell, treeingu salvestamine, päevased sammud. Koiki funktsioone ei kasuta. Kui endale alles aktiivsusmonitori sain, siis ikka ajasin end välja, kui liiga vahe samme oli aga nüüd ei poora sellele vaga tahelepanu. Keskmisel nädalal tuleb umbes 78000 sammu ja kui moni päev tuleb vahem kui 10 000, siis ei põe.

  • Avatar
    Vasta K 26. detsember 2017 at 23:17

    Samsung Gear fit2 on edev küll ja ka mina tahtsin seda selle tõttu.. kahjuks on jäetud mainimata, et aku kestab 4 päeva vist ainult säästurežiimis, mis tähendab seda, et see loeb pmst ainult samme ja näitab kella (ja ekraan pole ka värviline.. kui tavarežiimis kasutada, kestab mul aku umbes ööpäev-poolteist ?

  • Avatar
    Vasta Kylli 26. detsember 2017 at 23:07

    Olen ka pikalt uurinud neid kellasid. Hetkel ei raatsi soetada kuid kui antaks valida eelistaksin kindlasti samsungit. Minule on oluline, et oleks pulsi näitamisega, sest selle järgi parim jälgida sportimis efektiivsust.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 26. detsember 2017 at 23:03

    On olemas polari A360 juba aasta kindlasti, väga rahul, aku kestab endiselt hästi ja veekindel on ka, nii pesemas kui ujumas käidud (pesemas pea igapäevaselt). Äpp on ka meeldiv ja mis mind veel tõmbas olid need spordiprofiilid, kus les millsi treeningud eraldi täitsa olemas (minu jaoks superhea kuna just need on mu põhiline trenn). Kinnitus ja rihm mulle isiklikult meeldivad, ei hõõru mingi pandlaosa vastu kätt ja olen trennis kasutanud nii pulsivööga kui ilma, viimasel ajal mugavusest pigem ilma. Distantsierinevust nüüd väga suurt ei ole täheldanud kui on kell ja samal ajal telefonis endomondo töötanud.

  • Avatar
    Vasta Janeli 26. detsember 2017 at 23:01

    Kasutan juba üle aasta Fitbit charge 2 ning olen väga rahul. Tellisin alist endale erinevaid rihmasid ka. Lisaks sellele tuli hiljuti uuendus ning nüüd näitab see veel täpsemalt, kuidas öösel uni on, ehk siis kui palju on light ja deep ning rem und. Aku peab ka ilusti, nädalas korra laen.

  • Avatar
    Vasta Kadri 26. detsember 2017 at 22:58

    Hei,kas sa ei ole mõelnud hoopis liituda Fitlapiga,ei pea väga pingutama ka trenniga kui see meeltmööda pole,ning kilod kaovad ludinal.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. detsember 2017 at 23:02

      Ma olen proovinud, aga ma ei saa aru sellest süsteemist, selline raketiteadus 😀

      • Avatar
        Vasta liisu 26. detsember 2017 at 23:17

        Fitlap’i küll ei soovita, kui, siis võta ikka päris toitumisnõustajalt toitumiskava. 😀

      • Avatar
        Vasta Agnes 26. detsember 2017 at 23:24

        Oi see on imelihtne! Tee kasutaja, vali mida süüa tahad ja voila! Tegime mehega ja isegi talle maitsesid 🙂 kilod kadusid kui imeväel. Neil on fbs kinnine toetusgrupp ka, kus saab kõiksugu küsimusi küsida, kui midagi segaseks jääb. 🙂 Soovitan soojalt!

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 26. detsember 2017 at 23:31

          Ma olen seal grupis ja olen proovinud, aga minu jaoks see küll imelihtne polnud 😀 ma ei viitsi iga ampsu kaaluda 😀

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 26. detsember 2017 at 22:56

    Mul on Xiaomi Mi Fit 2. AliExpressist, mingi 20€ maksis. Loeb samme, mõõdab pulssi, registreerib unekvaliteeti. Lisaks väriseb, kui tuleb telefonikõne, ja teeb vajadusel “idle alert”’i. Ehk kui liiga kõvaks spordimeheks (-naiseks) hakkamine pole eesmärk, siis sobib see suurepäraselt. Paelad on vahetavad ja duši all peab ka vastu.

    • Avatar
      Vasta Mari-Liis 26. detsember 2017 at 22:59

      Ahjaa ja sellega saab tellida ka Xiaomi kaalu, mis annab keha kohta kõik vajalikud koostised teada ja laeb selle info kõik äppi. Äpis saab oma kehakoostise muudatustel silma peal hoida.

      • Avatar
        Vasta Killu 27. detsember 2017 at 08:50

        Mina ka sellega väga rahul. Eri sportlane pole ja täiesti piisab. Rihmad vahetavad ja mulle meeldib, et on suht pisike.

        • Avatar
          Vasta Killu 27. detsember 2017 at 08:52

          Ja unustasin mainida, et aku peab ikka väga kaua, 2-3 nädalat kindlasti.

        • Avatar
          Vasta Killu 27. detsember 2017 at 08:55

          Aku peab 2-3 nädalat. Sellega see häda, et unustad kuhu laadija oled pannud 🙂

          • Avatar
            anu 27. detsember 2017 at 10:57

            tellisin gearbestist teise laadija ka + hulga erinevaid rihmasid + kaitsekile. aga aku peab mul kuu… a ööseks võtan kella ära, ei meeldi magamise ajal miskid asjad küljes

  • Avatar
    Vasta Helen 26. detsember 2017 at 22:52

    Ma kasutasin polar loop 2te pikalt, aga tüdinesin ära. Mul sai aku üsna kiiresti tühjaks ja polari äpp muutus ka aeglaseks.

    Nüüd on uus lemmik Fitbit alfa hr. See on üsna pisike, mis on sobib mulle, kuna mul on peenikesed käed. 😀
    Aga fitbit äpp on super – kiire, näitab rohkem asju ja mulle meeldib äpi lihtne disain. Näitab ära, kes helistab ning samuti ka notificationid. Pole vaja ka pulsivööd enam eraldi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. detsember 2017 at 23:04

      Ma vaatasin ka seda, aga need FitBit’id ei ole ju veekindlad? 🙂

      • Avatar
        Vasta Ansa 26. detsember 2017 at 23:45

        Nad on jutu järgi pigem jah ala higi ja pritsmekindlad, aga kui ma youtubest mingeid tutvustadaid videoid vaatasin, siis üks kutt ütles et tal suva ja käib duši all ka sellega ning toimib ilusti 😀 Mina muidugi iiigaksjuhuks ei riskiks, aga samas mind ei häiri et ma pesuks ära võtma pean.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 26. detsember 2017 at 23:56

          haha, sorri, ma kujutasin ette higist pritsimist 😀

          • Avatar
            Ansa 27. detsember 2017 at 04:04

            Issand jumal, u nasty 😀

  • Avatar
    Vasta Ansa 26. detsember 2017 at 22:47

    Mina just jõuluks valisin omale välja fitbit alta hr’i.. peamiselt seetõttu, et see on kõige pisem ja mu käed on nii.. tillukesed, et ei tahtnud suurt kobakat käe ümber panna 😀 no muidugi on kõik minu jaoks vajalik sellel ka olemas ja app telefonis on ka hästi mõnus. Pluss nüüd avastasin, et Alist saab sandikopikate eest igasuguseid rihmasid tellida, et ikka iga outfitiga kokku läheks 😀
    Aaa üks miinus ka – beebiga fitnessipallil põrgates loeb ta seda kõndimisena ja sammud muudkui tiksuvad 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. detsember 2017 at 23:01

      Ma ise beebiga ei hüppa kuskil, niiet pole lugu muidu 😀

  • Avatar
    Vasta Helen 26. detsember 2017 at 22:47

    Kasutan ka juba peaaegu aasta A360 kella. Olen väga rahul ja olen nii pesemas käinud ja ka ujumas, minu meelest kuni 20m oli veekindel, kui just sukelduma ei taha minna peaks ok olema. Samsungi kellade kohta ei oska öelda, kuid polari omadel on väga kergesti hallatav mobiiliapp ja arvutis ka kõik kohe olemas. Samme loeb okeilt ja aku peab ka superhästi vastu. Soovitan!

  • Avatar
    Vasta Karin 26. detsember 2017 at 22:45

    Ma ei muretseks sellist vidinat üldse. Ehk esimese nädala on tast mingit rõõmu, hiljem lihtsalt on üks asi mida laadida. Sain tasuta samsungi oma ja ma ei vaata sealt muud kui kella. Kunagi oli üks vana polari monitor koos vöö ja sammulugejaga. See oli asisem, aga ikkagi leian, et pole väga vaja sellist jullat.

    • Avatar
      Vasta Vaike 26. detsember 2017 at 23:07

      Ma ka mitte. Aktiivse harrastussportlasena ei saa ma selle vajalikkusest aru. Jah, profisportlasel on vaja teada oma pulsisagedust jms, aga lihtsalt kaalu kaotamiseks täiesti ebavajalik. Ok, ma ei sea vaidluse alla, et võib kedagi motiveerida. Inimesed on erinevad. 🙂 Ainult, et kas seda sammude lugemise värki ei tee mingi tavaline äpp ära?

      • Avatar
        Vasta Karin 27. detsember 2017 at 19:47

        Just. Tavaliselt on alguses sellised vidind vahvad, kuid pole pikemas perspektiivis väärt seda kulu. Vahel mulle tundub, et mõni soetab mingis kummalises lootuses selle kella, nagu teeks see tema eest trenni ära või kuidagi paneb treenima. Saab ilma ka sportlik ja aktiivne olla.

  • Avatar
    Vasta Anna 26. detsember 2017 at 22:44

    Soovitan hoopis garmin vivoactive hr, loeb pulssi randmelt, veekindel ja jälgib und ja muid asju ka. Mulle meeldib, et kell ei ole ainult ühe spordiala jaoks, vaid saab valida erinevaid programme ja ka ise endale sobiliku kokku panna. Aku peab nädala kindlasti vastu, tavaliselt rohkemgi ja laadimiseks kulub 1 h.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. detsember 2017 at 22:46

      Seda kõike teeb see sama Samsung ka ju 🙂 Ainult aku peab vähem, aga seda GPSi tõttu.

      • Avatar
        Vasta Anna 26. detsember 2017 at 22:53

        Mu meelest just see, et aku peab pikalt vastu, nii mugav. Ja Garminil ka GPS 🙂

  • Avatar
    Vasta Jane 26. detsember 2017 at 22:42

    Mul on polar. Ta ei pea telefoniga ühenduses olema. Kella ekraanil näed ilusti oma aktiivsuse ara. Palju samme oled teinud, palju kaloreid on kulund. Kui sa aga treeninguid lisada tahad, pead vastava äpi alla tõmbama ja telefoniga ühendama. Ma ise olen oma kindlad treeningud valikusse ära sättinud ja äppi ennast on vaja läinud vaid korra, et mingisuguseid uuendusi teha kellale. Veekindel on ta samuti, käin ujumas.

  • Avatar
    Vasta Theresa 26. detsember 2017 at 22:42

    Minul on Fitbit Blaze aktiivsusmonitor. Veekindel see küll pole, aga näeb hea välja ja on üldse väga asjalik. Aku kestab hästi. Paljudel tuttavatel on Polar kellad, julgen A360 soovitada küll.

  • Avatar
    Vasta Sxanpix 26. detsember 2017 at 22:41

    Mul on A370 ja olen väga rahul aga vb ka seepärast, et pole teisi näppinud. Minu meelest igati loogiline ja hea kasutada. Mulle meeldib see, et pole mingit pulsivööd enam lisaks. Kõik randmelt. Ole. Kontoritööl ja on pannud rohkem liikuma küll, et saaks kohustuslikud 10000 sammu täis. Tööajal ütleb vahel “it`s time to move!” Aga Mallu võta uuesti ette kaalust alla aktsioon, ma kohe käpp, sest mul ka hirmuäratavalt hull seis juba!!!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. detsember 2017 at 22:47

      Nooooo… võiks aga no krt, ma ei taha nii, et ma paksuks jään 😀

  • Avatar
    Vasta Marie 26. detsember 2017 at 22:34

    Kindlasti A360, on endal olemas. Kasutan igapäevaselt juba 1 aasta ja veidi peale, no ei jõua ära kiita, pesus käin ka sellega ei ole probleeme.