Lasteasjad Lende Mari

ühese ja neljase lemmikasjad

26. veebruar 2018

Ma eile koristasin ja mõtlesin, et tahaks teiega jagada oma lemmikasju. Muidugi ma nõustun, et ASJU võiks olla inimesel vähe, aga teise külje pealt teevad mõned asjad mulle nii palju rõõmu, et saan ainult suurt heameelt tunda, et mul nad on. Vahet pole, kas need asjad teevad minu elu lihtsamaks, teevad mind ilusamaks, kaunistavad kodu või rõõmustavad mu lapsi – mõni asi lihtsalt on kiitmist ja soovitamist väärt.

Ega kõiki asju saa siin ilmas endale osta kah, mis äge on, aga no mõni selline “omg, nii hea asi!” luksuskraam, kui nii öelda, võiks ju olla kah. Ps! Mitte ükski asi siin listis ei ole välja toodud firma palvel ja reklaami nimel, lihtsalt nuputasin ja vaatasin kodus sellise pilguga ringi, et mida ma tõesti 100% soovitada julgeksin. Kuna neid asju tuli päris palju. siis ma ei hakka neid ühte postitusse kokku suruma, vaid alustan lasteasjadega. Esiteks asjad, mis on natukene krõbedama hinnaga, kuid tõepoolest 100% oma hinda väärt.
Iga jumala toidukord olen ma õnnelik meie Nomi toolide üle. Ma siiani imestan, et Eestis neid keegi edasi ei müü, aga laias laastus pole vahet, sest kes tahab ja otsida oskab, saab neid tellida Nomi kodulehelt kah. Lendega olen kasutanud seda sünnist saadik, esialgu beebipesana. Sobib hästi peredele, kellel on koduloom või miskit, et ei saaks last lakkuma tulla või peale istuda, meil Lottel oli pidevalt huvi Lendele pähe istuda, kui me ta maha panime. Lisaks oli nii mõnus, et saime kõik söögilaua taga olla, kui Lende veel istuda ei osanud. Muidu tita on kuskil maas vedelemas ja teised söövad 😀 Seda tooli saab kasutada umbes kuni 7da eluaastani, kõrgust saab reguleerida ja disain ei võimalda toolil ümber minna, isegi kui laps ennast lauast järsult eemale lükkab või tooliga kiikuda proovib. Mul on hea meel, et ma nad kunagi avastasin ja soovitan neid siiralt kõikidele, sest see on korraga lamamistool, söögitool ja vajadusel ka pukk, mille abil suurem laps saab köögis toimetada. Nimelt kuna ta ümber ei lähe, saab seal jalatoel vabalt seista ja asjatada.
Jupiduu liumägi  meeldib mõlemale lapsele, aga Lende on praegu veel eriline fänn. Ta nimelt alles õpib iseseisvalt ligu laskma, nii et ta katsetab päevas umbes 50x, ja seda liialdamata. Küll üht, teist ja kolmandat pidi laseb sealt, siuhti alla. Vahepeal lasevad Mariga koos ka. Mis mulle meeldib, on see, et Jupiduu liumägi on puidust ja ilus neutraalne, mitte mingi plastikplönn, mis meil ka vahepeal oli, kui Mari väike oli. See on piisavalt väike, et sobiks ka pisikestele lastele, aga lauge liug on piisavalt pikk, et oleks tore sõit. Kannatab palju kaalu ka, isegi mina olen seal peal seisnud 😀 Neid on olemas mitmetes värvitoonides, ma olin pikalt kahevahel, kas võtan valge või roosa, aga jäin valge peale. Edasimüüja Eestis on nt Scandikids.
Millisele lapsele ei meeldiks pallimeri? Minu omadele igatahes meeldib. Ennevanasti oli mul kodus “isetehtud” pallimeri, ehk siis võtsin sügisel tuppa plastikust väikse liivakasti, mida me suvel basseinina kasutasime. Sinna sisse panin Jyskist ostetud pallid ja lastel oli tore küll, aga see PÄRIS värk on ikka parem. Esiteks näeb parem välja, teiseks on kõrgete äärtega, et neid palle ei lenda nii palju mööda tuba laiali ja kolmandaks on tal pehmed ääred, et lapsed saavad sinna sisse ennast heita ja mitte haiget saada.
Meie pere kõige uuem lemmik on see riidest maja. See on küll üsna suur ja selle soetamiseks peab korralikult ruumi olema, aga minul oli kahju teda lastetuppa viia, sest lapsed on ju enamasti meiega all elutoas, seega pidi maja siia ära mahtuma. Ja mahtus ka! See meeldib nii lastele, meile Kardoga, kui ka Lottele, kes seal siis sees peesitab, kui lapsi pole. See maja on nagu onn, telk ja ideaalne kodu mängimise vahend. Minu lemmik on see, et ma viskan sinna kõik laste mänguasjad sisse ja saan tänu sellele natukene tuba rohkem korras hoida 😀 Eile istusime seal lõpuks neljakesti sees, sest Mari tahtis sellist mängu mängida, kus ta kõiki külla kutsub. Lõpuks hakkasid nad Lendega seal mürama ja märatsema, seega ma sain kohe ära näha, et maja peab vastu ka kõige suuremale lükkamisele, rippumisele ja kukkumisele.
Aga räägime nüüd asjadest, mis ei maksa üle 100€ vaid on natukene odavama kandi värgid, mis samamoodi meie majas au sees on. Kas siis minu või laste rõõmuks 😀
Esiteks plastiline liiv. Me panime selle kaanega kasti sisse, lisasime sinna kive, lusikaid, sõela, topsikuid ja väikseid loomakesi ning piparkoogivormi. Seega on sellest kastist pikaks ajaks mängurõõmu, saab liiva topsi sisse kaevata, loomi liiva sisse peita, kujundeid teha, lossi vormida ja pmst kõike, mida fantaasia välja mõtleb. Ma hetkel ei suuda seda postitust leida, kus ma sellest kastist pilte ka näitasin, aga igaüks võib sinna panna asju oma suva järgi 🙂
See väike tähekene on tegelikult üli õrna kumaga öölambike. Marile meeldib seda voodisse kaasa võtta ja üli mõnus on see, et see 15 mintsa pärast kustub ise ära, mitte ei jää põlema ja patakaid raiskama. Näeb nunnu välja ja maksab 15€.
Piruka sorteerimise mängu soovitas Marile eripedagoog. Neil on see mäng olemas ja kuna see oli Mari lemmik, ostsin selle koju ka, et siin ka temaga sorteerimist ja värve harjutada. Kaasas on ka tangid, millega saab vilju ükshaaval võtta ja õigesse kohta panna. Saad ise valida, kas sorteerid värvi järgi või vilja tüübi järgi. Lendele meeldib lihtsalt neid laiali loopida ja suhu toppida 😀
We Might Be Tiny lauamatid on üli head! Paksust ja tugevast kummist, mis päästab lauda vähemalt mingil määral läbustamise eest. Vahet pole, kas söömisel või meisterdamisel, meie oleme nendega väga rahul. Võib lapiga puhtaks pühkida, või lausa nõudepesumasinasse visata, ei juhtu nendega midagi. Neid on ka igasuguseid erinevaid värve, meil on mündirohelised, aga neid praegu laos ei ole.
Auto sai kunagi Marile ostetud, aga see huvitas teda umbes ühe nädala ja seisis ülejäänud aja kurvalt nurgas (siin kirjutasin ka sellest, kui me auto saime). Vahepeal kasutas seda üldse Hedon, aga siis sain selle tagasi, et proovida, kas Lendele võiks see meeldida. Ja no meeldib TÄIEGA!
Lõpetuseks see mõnus hüppejänes, mis on nüüdseks küll pastakaga täis tätoveeritud, aga see ei takista Mari sellega mööda elamist ringi kargamast. Lende veel hüpata ei oska, ta käib vahepeal niisama nõutult seljas istumas, aga siis lääb käega ja läheb oma ustava auto juurde tagasi.
Ok, ma nüüd olen 4h oma elust kulutanud selle postituse tegemiseks endale teadmata põhjustel, aga noh, nüüd te siis teate :D! Loodan, et oli kellelegi vähemalt siin ilmas huvitav lugeda 😀
I was cleaning yesterday and wanted to share my favorite things with you. of course I agree that people should have less THINGS, but on another side some things bring me such joy that I can only be happy that I own them. It doesn’t matter if these things make my life easier, make me prettier, decorate my home or make my kids happy – some things are just worth praising and recommending.
I can’t buy every little thing that seems cool, but some “omg, this is so good!” luxury item, if you can call them that, are OK. PS! None of the things listed below are there because of a request from the company or for advertising, I was just looking around my house and trying to figure out what I could 100% recommend. Since I found a lot of items I will not cram them all into one post and will start with the children’s stuff. Firstly the things on the pricier side, but honestly 100% worth their price.
At every single meal I am super happy for out Nomi chairs. It still baffles me that no one sells them in Estonia, but it doesn’t really matter either, because who wants one can order one form their website. I have used it since birth with Lende, at first as a baby nest. It’s perfect for families with pets, so they couldn’t go over and lick the baby or sit on them, our Lotte had an interest in sitting on Lende’s head anytime we set her down. It was also super nice to be around the dinner table when Lende didn’t sit yet. Otherwise the baby would have been on the ground somewhere while everyone else was eating 😀 This chair is meant to be used until the child is 7 years old, you can adjust the height and the design prevents the chair from tipping over when the child makes sudden movements or tried to rock the chair. I am glad I found them and I recommend them to everyone, because it’s a lay-down chair a dining chair and a stool, the child can use around the kitchen, all in one. Since it doesn’t tip over the child can stand on it with no worries.
Both kids enjoy the Jupiduu slide, but Lende is the biggest fan right now. She is still learning how to use the slide on her own, so she tries like 50 times a day, no exaggeration. One side first, then the other side, then a third side she goes down the slide. Sometimes Mari joins her. What I like is that the slide is made from wood and it’s beautiful not some plastic thingy, like we used to have when Mari was little. It’s small enough for tiny little kids, but the slide is long enough to offer a joyful ride. It hold a lot of weight too, even I have stood on it 😀 They come in different colors, I debated a log time whether to go for the pink or white one, but decided on the white. A retailer in Estonia is Scandikids.
What kid wouldn’t enjoy a ball pit? Well mine do. I used to have a DIY ball pit, where I brought a small plastic sandbox, which we used a pool during summer, indoors. I filled it with little balls I got from Jysk and the kids had fun, but the “real thing” is better. First it looks better, second it has high edges, so the balls don’t go flying around the room as much and third it has soft edges, so the kids can throw themselves into it and not get hurt.
Our families newest favorite is this cloth house. It is quite big and if you are thinking of getting it you must have a lot of room, but I didn’t want to take it up the kids’ room, because they spend of of their time downstairs with us, so this thing had to fit in our house. And it did! Me and Kardo like it, the kids like and Lotte likes it too, she makes it her nest when the kids are not using it. This house is like a hut, a tent and a perfect tool to play house. My favorite thing is that I can throw all the kids toys in there and keep the house a little more tidy 😀 Yesterday all four of us ended up sitting in there, because Mari wanted to play that she has invited everyone over. In the end she and Lende started to play and ramble around in there, so it was a perfect test that the house can take even bigger shoving, hanging and falling.
Now lets move on to things that are not over 100€, but are a little better priced which are the our family’s favorites. Either mine or the kids 😀
Firstly this kinetic sand. We put it in a box with a lid on it, added some rocks, spoons a cups, a strainer, small figures and a cake mold. This box offers a lot of possibilities for fun – you can shovel the sand into the box, hide the animals in the sand, make shapes, make a castle and anything else you can come up with. I can’t find the post where I showed more pictures of this box, but you can add anything to it 🙂
This little star is a nightlight with a very faint glow. Mari likes taking it to bed with her and I love how it turns off after 15 minutes, so it’s not wasting the batteries. It looks cute and it’s 15€
This Sorting Pie Game was suggested to Mari by her Special Education Specialist. They had this came and since it was Mari’s favorite I got one for our house well, so we can practice sorting and colors with her. You can choose to sort things by color or by shape. Lende just likes to throw them around and put them in her mouth 😀

 We Might Be Tiny place mats  are super good! They are made of thick strong rubber, which saves the table from being destroyed at least to some degree. It doesn’t matter whether eating or doing crafts, we are very happy with them. You can wipe them clean or put them in a dishwasher and they will be fine. They come in all kinds of colors, we have the mint green ones, which are out of stock at the moment.
We brought this car for Mari, but she was interested in it for about a week and then it was just sad in the corner. (here’s a post when I talk about getting the car) Hedon used it for some time, but then I got it back to try is Lende takes more of a liking to it. and she did!
And last, but not least this bouncy rabbit, which has gotten some pen tattoos, but it doesn’t stop Mari from hopping around the house on it. Lende doesn’t know how to hop yet, she just goes and sits on it every now and then, but then gives up and returns to her trusty car.
Ok. I have spent 4 hours of my life on this post now, for reasons that are unknown to me, but well now you know 😀 I hope at least someone found this an interesting read 😀

Loe ka neid postitusi!

17 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kristi Kirmel 26. veebruar 2018 at 21:53

    Minu 5 aastase tütre lemmikud hetkel Lego Duplo ja puzzled!

  • Avatar
    Vasta Merli 26. veebruar 2018 at 16:46

    Täna just käisin poes, oli paar kindlat asja, mida tahtsin, ühe asja unustasin ja teisi ei leidnud sobivaid, arve oli ikkagi 50 eurot.. Samas käin ma ka nimekirjaga poes ja siis korvi rändavad lisaks juurde ainult soodushinnaga toidud, mis kaua säilivad või saab kohe millegagi toiduks teha. Pigem on mul siiski nimekiri ja meeldib seda järgida :).

  • Avatar
    Vasta Hellika 26. veebruar 2018 at 16:30

    Kus seda piruka mängu osta saab 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaire 26. veebruar 2018 at 15:05

    Sain praegu hea idee selle liivaga !!!!tänks ???tahtsin seda koguaeg osta ,aga arvasin ,et jäängi kodu koristama ,seega lähen liiva järgi ja siis plastik vanni .kyll nad 6nnelikud kui lasteaiast tulevad ??

  • Avatar
    Vasta Bella 26. veebruar 2018 at 15:00

    Kas keegi oskab nõu anda, kuidas pallimerd puhastada? Pallid veerevad maas koguaeg ja neid nii keeruline tolmust puhtaks saada, pallimere põhja tõmban tolmukaga, aga äkki kellelgi mingi parem variant? Pallid vanni visata ja veega üle lasta?

  • Avatar
    Vasta Birgit 26. veebruar 2018 at 14:05

    Minu nelja-aastase plika lemmikud kineetiline liiv ja Lego duplo klotsid. Iga jumala päev teemas!

  • Avatar
    Vasta Jane 26. veebruar 2018 at 13:57

    Hüppeloom on meil samuti kasutuses. Plika 1,6 ja oskab päriselt edukalt seda kasutada. Üheksa aastast pean lausa keelama, et ta tite mänguasja katki ei hüppaks.

  • Avatar
    Vasta Mari 26. veebruar 2018 at 13:05

    Maksimas on head kohukesed 😀 millegi parast see ja ka Läti kommid on Maxima puhul minu jaoks 🙂
    Muidu ma rohkem Selveri ja kaubamaja kasutaja – ema jällegi eelistab Maximat hindade parast.

  • Avatar
    Vasta Kristiine 26. veebruar 2018 at 13:04

    Ma käin poes ja enam-jaolt laon korvi kõik, mis tundub hea.
    Viimasel ajal oleme üritanud säästlikumad olla ja kuigi mina ikka laon asju korvi hindasid vaatamata, siis mees käib nüüd pingsalt järgi ja vahetab kõik odavamate vastu välja.
    Kuu lõpus on suts teine teema 😀 siis kindlalt paar asja, mis vaja ja rohkem ei ostagi.
    Kuigi eile käisin poes-vaja oli soola, pipart, tilli, sidrunit ning sidrunipipra maitseainet, siis poest kõndisin ikka välja 10 eurise arvega. Oops. Läksin umbes 5 euriga eelarvest välja.

  • Avatar
    Vasta Sirlin Raag 26. veebruar 2018 at 12:03

    Nii hästi kirjutatud postitus,kõik ilusti välja toodud.Hea oli lugeda.Muideks meie plika 7 ja ka kappab selle hüppeloomaga,väga hea asi,soovitan.Samuti kineetiline liiv,mis meil ka kaanega karbi sees ja seal mängib või võtab aluse ja vormid ja teeb meisterdusi.Sobib väga hästi ka täiskasvanutele.Pallimeri oli ka väiksena lemmik.Ma ostsin väikse täispuhutava basseini ja panin palle täis,oh seda rõõmu.Meie plikale meeldivad ka legod väga.

  • Avatar
    Vasta L 26. veebruar 2018 at 11:07

    Kuna lapsi on juba 3 ( kõige väiksem sai eile kahekuuseks) siis mänguasju on meil maja peal laiali igasuguseid. Üks meie laste lemmik asi on kindlasti Rody hüppeloom. Saime selle kunagi 8 aastat tagasi esimesele lapsele kingituseks. Tollel hetkel polnud need hüppeloomad üldse levinud. Meie omal on kaasas ka plastmassist alus, sellega saab hüppelooma kiiguks moondada, seega kasutusaeg on üsna pikk.
    Kinkekaart kuluks ka ära ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. veebruar 2018 at 11:24

      Mis kinkekaart :D?

      • Avatar
        Vasta K2 26. veebruar 2018 at 15:45

        Mariann, Sul on FBs sponsitud postituse juurde vale link sattunud, sellepärast ilmselt ka lemmikasjade teemaga mitte haakuvad kommentaarid siin postituse all. 🙂

  • Avatar
    Vasta Karmen 26. veebruar 2018 at 11:04

    Minu poeskäimise harjumused on seotud ainult mähkmete ja niiskete salvakate ostmisega 😀 ülejäänud lapsele vajalikud asjad ostab tavaliselt lapse isa 🙂
    Maximast ostamegi tavaliselt mähkmed, sest seal on Huggiese mähkmed pidevalt sooduses, kinkekaardi eest just mähkmeid ostaksgi 🙂

  • Avatar
    Vasta Liia 26. veebruar 2018 at 10:53

    See liiv on küll üks ütlemata tänuväärne leiutis, meil mängiti ka sellega niikaua kui see järk-järgult tolmuimejasse kogunes.
    No legod, nii väikesed kui ka duplod on meie 4-l lapsel kõigi lemmikud olnud. Väikestel muidugi pallimeri on superlapsehoidja 😀 , samuti mängumaja.
    Meil on neid mänguasju koju kogunenud lausa 3 toa jagu. Hetkel veel võtavad ruumi suur puidust nukumaja ja suured legolauad, aga nendest ei raatsita veel loobuda. Seal peal on ikka ülimugav ehitada.

  • Avatar
    Vasta Jansa 26. veebruar 2018 at 10:43

    Mina sain küll ideid, kuidas tuba sisustama hakata. Muudkui kogun praegu mõtteid, mida teha.. saame täitsa nullist alustada, seega seinad mööbel kõik uus. Kus te mänguasju hoiate?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. veebruar 2018 at 10:45

      Tead, igal pool 😀 Mänguasjakastis ja riiulitel, aga lemmikud asjad on lastel ise võtmiseks madalatel pleissidel 😀