REISIMINE

kõik hinnas või reis omal käel?

17. märts 2018

Eelmine aasta käisime me Go Traveliga Kreekas – see reis oli tõesti väga äge ja mõnus. Maikuu, Eestis külm ja rõve, meil oli soe ja hea! Sel aastal lõime jälle käed ja nad tahtsid meid jälle kuskile päikest nautima saata, aga no kuhu? Esialgsed plaanid on nüüd jäänud konkreetselt kahevahele, sest sama hinnaga on võimalik saada kaks väga erinevat reisi. Esimene oleks kõik hinnas reis bulgaariasse, versus Maltale, kus oleks sama raha eest ainult majutus.

MALTA

Maltal oleks pakkuda siis 60 ruudune kahetoaline korter Sunny Coast majutuses. Lastega on kaks tuba väga suureks boonuseks ja korteris on olemas ka köök, et ise turgudelt/poodidest värsket kraami osta ja kokata. Kompleks on pmst keset linna ja seal on ka oma territooriumil bassein olemas, samas on lähedal poed, linnad, rannad. (Pildid Novatours’i lehelt).

Ka Tripadvisoris on sellele kohale valdavalt vaid positiivseid arvustused (neid saab lugeda siit). Mulle tundub igati äge variant.

BULGAARIA

Bulgaarias saaks aga sama raha eest “kõik hinnas” paketi hotellis Royal Palace Helena Park (link). Samuti oleks meil kahetoaline sviit, aga noh ise toidu “otsimine” jääks ära, sest hinnas on kõik söögid-joogis. Mõneti teeb see elu lastega lihtsamaks. Hotellis on ka sisebassein, ning õues ka väike lastebassein liumäega.

Mõlemad reisid tunduvad ahvatlevad, aga erinevat moodi. Mõneti on mugav, kui ei pea ise söögi-joogi pärast muretsema, aga teisalt ei viitsi ju kogu aeg kuskile kella peale joosta. Maltal saaks ise tuppa osta endale just seda, mille isu on ja kokata siis kui tahad ja viitsimist on. Kui ei taha, siis lähed kuskile restorani (mida pidi seal ümber palju olema).

Bulgaaria variant asubki sellises piirkonnas, kus ei ole nn linnaelu, Maltal saab ringi rännata, paatidega sõita ja saarekesi avastada. Bulgaarias on rand 4km, samas mingi eriti võimas veepark vaid 2km. Bulgaariareis läheks palju odavamaks (maksad ära ja rohkem rahakotti pmst avastama ei pea), Maltal jälle kallimaks. Samas Bulgaaria olla nn nõukaaegsem, Malta jälle kaunim. Maltal olla juunis jube palav, Bulgaarias aga osade sõnul kohati jahe ja mitte eriti soe (samas vaatasin, et mõlema juuni keskmine olla 23-25 kraadi).

Ühesõnaga oleme me väga kahevahel, sest Kardo arvab, et kuna meil maikuus nagunii üks reis ees on, siis võiks juuni alguses, millal see reis planeeritud on, minna Bulgaariasse, kus ei peaks midagi mõtlema ja planeerima, ainult külitama ja olema. Mina aga arvan, et mis me seal ikka Bulgaarias külitame, võime ju Maltal ka! Ma tahaks just erinevaid restorane ja saarekesi avastada, mitte oma kompleksis lõksus olla. Aga kas keegi teab, kuhu VÄHEM aega lendab 😀


Last year we took Go Travel to Greece – that was a fun and enjoyable trip. It was cold and disgusting in Estonia, but we were warm and good. This year we made another deal with them and they wanted to send us somewhere to enjoy the sun again, but where to go? We have narrowed the initial choices down to two, because for the same price we could get two very different trips. The first option is an all inclusive trip to Bulgaria, versus Malta, where the same price includes only accommodation.

Malta

We could get a 60 square meter 2 room apartment at Sunny Coast. Two Rooms are a huge benefit with kids, the apartment also has a kitchen, so we could get fresh stuff from markets/store and cook for ourselves. The complex is basically in downtown and it has its own pool, the beach, stored and cities are close by. (pictures from Novatour’s site)
This place also has only positive reviews on TripAdvisor (you can those here). It seems like a legit deal to me.

Bulgaria

In Bulgaria we would get an All-Inclusive package for the same price at the Royal Palace Helena Park. We would have a two room suite, but we would have to “buy” our own food, because all food and drink is included. In some ways this makes life with the kids easier. There’s an indoor pool and a small pool outside with slides for the kids.

They both look tempting, but in different ways. It’s very convenient not having to worry about food and drink, but on the other side I don’t want to run somewhere at a certain time. In Malta we could buy what we wanted to ear and cook as much as we wanted. If we don’t want to cook, we can go to a restaurant (which there should be a lot around the apartment complex)

Bulgaria’s hotel is in an area, where there isn’t a lot of city life close by. In Malta we could go around, get on boats, discover islands. In Bulgaria the beach is 4km away, but 2km away there is a massive water-park. It would be a lot cheaper to go to Bulgaria, just pay for the trip and you basically don’t have to open your wallet again, it would be more expensive in Malta. Bulgaria is still more soviet, Malta is more beautiful. It is very hot in Malta in June, but some say Bulgaria is chilly and not that warm (but I checked it out and the average for June is 23-25 degrees)

So we are between the two options, because Kardo things that since we have a trip in May as well, we should go to Bulgaria in June, so we wouldn’t have to think and plan, we could just lay around and be. But I think we can do the same in Malta! I would love to discover different restaurants and islands not be stuck in a hotel complex. But does anyone know which has a SHORTER flight :D?

 

Loe ka neid postitusi!

38 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Airi 19. märts 2018 at 23:47

    Bulgraarias pole käinud aga Maltal küll.
    Maltal Sa niisama kuskil liivarannas kûlitada naljalt ei saa, randu on seal vähe ja need asuvad hotellide juures. Kui soovid avastada igast eri paiku, siis peaksid rentima auto- 100x mugavam kui sealne buss.
    Samas on seal kõik kiviviske kaugusel- jalutad ühest linnast teise 5min 😀
    Juunis peaks seal olema ikka suht kuum juba. Meie käisime aprilli lõpp-mai algus, juba siis oli päeval päris kuum.
    Malta on suht energiline, lärmakas ja inimesterohke koht. Ja kallis. Kesklinna poed on kallid, suuremad ja soodsamad poed asuvad kaugemal (toidupoed).
    See armas kivimürakas pole tüüpiline rannapuhkuse-lebotamise-koht, pigem saab sealt kultuuri ahmida. Perepuhkuseks ma sellist sihtkohta ei valiks, kui minna mehega kahekesi, siis oleks seal avastamist kûllaga.
    Otselende sinna ei lähe, meie làksime läbi Saksamaa.
    Kui soovid midagi konkreetset teada, küsi 🙂

  • Avatar
    Vasta kurij 19. märts 2018 at 00:42

    Arvestades, kuidas kliima on muutunud, siis ilmselt on juunis Bulgaarias veel jahe.

  • Avatar
    Vasta Mujal 18. märts 2018 at 01:56

    Eelmise enda kiidupostituse tasakaalustamiseks ka
    vaike reality check.

    Liivarandu pea pole (kivine). Koik on aeglane, eriti (!) yhistransport. Bussid hilja ei soida (ent Taxify on olemas). Kohalikud eelistavad sularaha. Suvehooaja kaubad ja teenused kallid, sest palju on Briti turiste. Teatud piirkondades pidu igal paeval (Paceville, St Julians, jne). Vaga larmakas ja rahvarohke, kui minna sinna, kuhu koik tahavad korraga minna. Osa saarest ebaturvaline, kus varsked asyyliga tulnud sisserandajad elavad.

  • Avatar
    Vasta Mujal 18. märts 2018 at 01:42

    Malta ikka. Noukogude Liidu teenindusstandardid seal ikka ei kehti, onneks!

    Kohalikud vaga sobralikud. Saar on turvaline. Autouksigi ei lukustata. Inglise keelega saab hakkama igal pool. Euro kehtib. August oli eelmisel aastal vaga palav ja niiske, soovitan varem voi hiljem reisida.

    Poes toit pole odav, aga Tenerifest ikka odavam. 1l taispiima Lidl’is 75 senti. Kohalikud tomatid suvel 1 eur kilo. Kardole: odavaim ehk 0.5l ollepurk on ca pool eurot. 750ml Malta veini saab nats yle 1 euro.

  • Avatar
    Vasta Mann 17. märts 2018 at 22:52

    Minu jaoks on Bulgaaria alatiseks välistatud. Must räpane maa, mitte midagi ilusat vaadata ei olnud. Ainult mõnus soe oli. 5 tärni hotelli all inclusive paketiga toidumürgitus söögist. Olime põhilises kuurortis Golden Sands, kusjuures hotell mega ilus ja uhke, aga samas hotelli ees passisid pidevalt mingi marutaudis rebased ja koerad, nii et pimedas välja liikuda ei julgenud. Ühesõnaga väga kehva kogemus Bulgaariast ja igal juhul oma puhkust selle riigi külastamise peale enam ei raiskaks. 🙂

    • Avatar
      Vasta k 18. märts 2018 at 08:59

      wtf, sa käid kuurordis ja ütled et midagi ilusat vaadata ei ole 😀 võta rendiauto ja sõida nt. Veliko Tarnovosse v mägedesse ja ütle siis, et on mõttetu..

  • Avatar
    Vasta Marvi 17. märts 2018 at 21:51

    Maltaa))))

  • Avatar
    Vasta rene 17. märts 2018 at 19:25

    bulgaaria valiksin mina!malta on igav ja ei mõista mis inimesi sinna viib. Bulgaaria on lastega reisimiseks mugav ja äge ja odav ja head toidud ja palju teha lastega!

  • Avatar
    Vasta Sirli 17. märts 2018 at 18:34

    Malta!
    Bulgaaria kohta olen kuulnud et sobib rohkem inimestele kes tahavad pidu panna ja klubides ööläbi tsillida (loe:vallalistele?)

  • Avatar
    Vasta eneli 17. märts 2018 at 17:45

    Aga soovitahe kohya kuhu minna oktoobris ? ehk siis lôpp ka. minu ja sôbranna mehed vôtsid puhkusesboktoobri lôpuks ja siis môtlesime reisule minna aga ei kunuta ette ka kuhu . egipt tyrgi jaavad ara horvaatia jaab ara need kaidud. kuhu sossusse saaks minna ? kes kus käinud?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. märts 2018 at 17:56

      Tenerife :)?

  • Avatar
    Vasta K. 17. märts 2018 at 17:39

    Meie valiks kindlasti omal käel avastamise. Käisime ka ise pooleaastasega eelmisel aastal mitmeks nädalaks reisil ja avastasime kõike omal käel, tegime ise süüa, tutvusime kohalikega. Ülisuper ja äge kogemus!!!

  • Avatar
    Vasta Liisu 17. märts 2018 at 16:25

    Mina soovitan bulgaariasse! Käisime mehega autoga bulgaarias. Ja meile väga meeldis. Seal on mega odav ja ilus ka. ?

  • Avatar
    Vasta Kris 17. märts 2018 at 15:58

    Malta on täiesti maagiline koht. Kollane liivakivisaareke keset merd. Kui lennuk maandub, tundub et oih lendab vist kogemata üle. 😉
    Meie moodi lopsakat loodust seal pole – on pisikesed palmid, kaktused… aga no hästi lummav maa. Aru ei saa, kus üks linnake lõppeb ja teine algab. Meri on igal pool lähedal. Turud, restoranid, kohvikud imevärske kraamiga. Mereandide paradiis. Malta veinid on tõeliselt head ja suhteliselt odavad.
    Rannikuäärsetes külakestes on võrratud väikesed restoranid.
    Gozo saar on rahulikum ja rohelisem kui Malta saar, lastega oleks vast seal isegi mõnusam elada. Praam käib Gozo ja Malta vahet hästi tihti.
    Ühistransport on imeodav, igale poole saab lihtsasti.
    Hop on – hop off busse tasub vältida, absoluutselt igale poole on võimalik sõita mugava ja tihedasti liikuva ühistransaga või taksoga.
    Inimesed on hämmastavad, nii heatahtlikud ja sõbralikud, suured killuviskajad – see nende kultuur. Vanematesse inimestesse, väikestesse lastesse ja lastega emadesse/seltskondadesse suhtutakse imeliselt aupaklikult.
    Oo Malta kaunis ja odav hõbe ja imeline klaasikunst… 🙂 Seal pole kohta, mida ei tasu külastada.

  • Avatar
    Vasta Mammu 17. märts 2018 at 15:55

    Väikest lastega kõik hinnas pakett ikka mega mugav. Ma ikka reisilt eeldan et ma ei pea koristama ju süüa tegema 😀 ja lapsed saavad süüa just seda mida nad tahavad ja ükskõik kui palju 😛 minu 2 viimast reisi ongi pm kõik hinnas paketid ja ranna ääres, sest lapsed hea meelega seal rannas elakski 😀 Ja no lisakulud reisil praktiliselt puuduvad, mis on ka väga mõnus, et maksad korra ära ja vsjoo 😛

  • Avatar
    Vasta Liisa 17. märts 2018 at 15:49

    Soovitan ka Maltat. Käisime sedal 2a tagasi ja imeline koht. Vaadata ja ringi käia on väga palju. Rannad, saared, varemed, lahedad ujumiskohad jne jne. Liikusime ainult bussiga ja jala. Lihtne ja mugav oli see ühistransport seal. Silma jäid ka lastemänguväljakud, mida oli iga nurga peal.

  • Avatar
    Vasta Ker 17. märts 2018 at 15:33

    Mina olen käinud 2X Bulgaarias, enne jaanipäeva ja ilmad soojad 28c, kuna polnud hotelli kõikk hinnas ja käisime väljas söömas. Mine noh kui head söögid olid, sellised kodused söögid nägu meil. Kotletid, snitsel jne me olime oma söögikohaga väga rahul käisime sinna ikka mitu korda. Kuigi jah Bulgaaria on välimuselt väsinud ja räsitud. Kohalikud on väga viisakad pole sellist ajuvaba kauplemis kultuuri nägu Türgis. Esimest korda oli meil kõikk hinnas ja no see söök mis hotellis oli väga hea. Loomulikult on kohapeal riided ja asjad odavamad kui meil, läheb vähem raha. Viimane kord sai rannas vedeletud ja rentisime endale voodi? See oli baari juures. Sai tellida vajadusel sööki ja juua. Väga ilus ja puhas oli. Kuigi jah välimuselt nägu väike venemaa aga inimesed toredad ja minule on väga meeldinud. Maltal pole käinud ei oska soovitada

    • Avatar
      Vasta Riina 18. märts 2018 at 01:35

      nägu? Vast ikka “nagu” 🙂

  • Avatar
    Vasta Marianna 17. märts 2018 at 15:20

    Võrdlesin siis otselende..Küsisid kaua lendavad..Maltale 4 tundi ja Bulgaariasse peaaegu 3..Käinud pole kummaski niiet soovitada ei oska..Aga kui mul oleks valida kuhu lastega minna siis tahaksin nendega Maltat külastada 🙂

  • Avatar
    Vasta Kettri 17. märts 2018 at 14:55

    Malta:)

  • Avatar
    Vasta Annuška 17. märts 2018 at 14:33

    Kindlalt Malta!! Bulgaariat ei anna ausalt isegi võrrelda Maltaga, käisime Bulgaarias 12nda klassi lõpus (noor, igasugused standardid puudusid, pm joomareisile :D) ja juba siis tundus nii hull pommiauk, et elus tagasi ei läheks. Ja me käisime ja nägime hotellist ka kõvasti väljapoole, trippisime erinevates linnades jne. Võib-olla tuleb mängu see, et olen palju reisinud ja tekivad võrdlusmomendid, et kuhu on väärt minna ja kuhu pigem mõttetu. Jah, põhimõtteliselt saab basseini ääres istuda igas kohas, aga soovitaks siis juba kuskile ilusamasse kohta 😀

  • Avatar
    Vasta Piret 17. märts 2018 at 14:29

    Soovitan minna Maltale seal kindlasti põnevam ja huvitav nii teile kardoga kui ka lastel

  • Avatar
    Vasta Merli Taukar 17. märts 2018 at 14:23

    Kindlasti Malta. Bulgaaria kohta võin omast kogemusest öelda, et need kuurordid on tõesti nõuka hõnguga ja rohkem slaavlaste maitse järgi. Meil oli seal küll peen hotell ja ka kõik hinnas, aga see toit seal polnud kiita. Väga ühekülgne oli, värskeid asju vähe, meelde on jäänud siirupised ülimagusad magustoidud ja kahtlased liharoad. Isegi jäätis maitses kunstlikult, nagu mingi seep. Tuba iseenesest oli ilus ja rand ka lähedal, aga kui just autot ei rendi ja ise mingit ringreisi ei tee, siis seal kuurordis pole peale ühesuguste suveniiripoodide küll midagi vaadata. Olime Golden Sandsis.

  • Avatar
    Vasta B. 17. märts 2018 at 14:08

    Ära mine Bulgaariasse! Ma elasin seal ja oskan öelda, et selles kandis kus sul hotelli pakkumine on meri ja rand üsna räpane. Ainsad ilusad rannad on Burgasest lõunapool olevad turistide eest peidetud rannad.
    Ainus hea asi on, et restoranid on tõesti meeletult odavad, et kui üksluine hotellitoit ära tüütab siis võib igasse söögikohta ilma hindu vaatamata sisse astuda ja süüa nii palju kui süda lustib. Ja üleüldse absoluutselt kõik on seal väga odav!

  • Avatar
    Vasta Lusja 17. märts 2018 at 13:38

    100% Malta! Bulgaaria Golden Sands oli küll kohutav igatahes.

  • Avatar
    Vasta Anita 17. märts 2018 at 13:31

    Kindlasti Maltale! Käisime just seal oma 7 kuuse lapsega. Seal on mida uudistada ja vaadata. Laevakesega Comino ja Gozo saare külastus, Valletta, Popeye village, meremuuseum, armsad majakesed, palju söögikohti jne. +Rõõmsad inimesed ? Minu meelest ainsaks miinuseks oli sealne prügimajandus aga ka seda tuleks võtta kui ühte osa nende kultuurist. Niiet Maltale, Maltale!

  • Avatar
    Vasta Janne 17. märts 2018 at 13:20

    Kui lastega lähete siis kõik hinnas mugav. Hotell ju tegelikult on rannast 150m kaugusel mida sa linkisid. Ja keskusest küll jh 3km – aga tegelikult jääb ta selle nn linnakeskuse äärele – seal on terve see rand suht sama – iga mingi 1km tagant lõbustuspark ja üle 4 putka sama kaup 🙂 Juunis küll külm pole – Me käisime 2015a seal juuni alguses. Vesi oli ca 22 ja õhk 25-28 vahel. Täiesti normaalne 🙂 Äiksevihma ka saime – see oli päris äge. Maltal pole käinud – ei oska soovitada.

  • Avatar
    Vasta S1 17. märts 2018 at 13:13

    Meie oleme käinud kaks korda bulgaarias. Meil oli küll hea ja maitsev söök. Maltal pole käinud aga bulgaaria kohta jagub häid sõnu 🙂

  • Avatar
    Vasta Nipitiri 17. märts 2018 at 12:54

    Olime eelmine aasta täpselt selles samas hotellis. Rand on kohe hotelli kõrval, ainult et tasuta saad olla hotelli ranna alal, kus on kohad tähis kohe hommikust. Kindlasti võta kaasa need rätikud mis hotelli poolt antakse, sest muidi küsitakse raha.
    Meie võtsime juurde veel ekskursioone sest terve nädal külitada ka ei jõua.
    Kompleksis lõksus kindlasti ei pea olema, sest terve see rannaäär on täis hotelle ja lühikese bussisõidu kaugusel on väike linnake, Nessebar.

  • Avatar
    Vasta K 17. märts 2018 at 12:45

    Juunis on Bulgaarias mõnusalt soe. Olen kaks korda juunikuus Bulgaarias käinud, nii kuu alguses kui ka lõpus. Ideaalne aeg, sest kuumus on talutav siis ka lastele. Ise soovitan Bulgaaria varianti, kui soovid lihtsalt puhkama minna. Söökide, meelelahutuse peale mõtlema ei pea, kui valid All Inclusive. Nendes hotellides, kus mina käinud olen, on alati olnud ka lastele lõbusaid tegevusi. 🙂

  • Avatar
    Vasta E. 17. märts 2018 at 12:41

    Maltale lendab 4h otse, hea lühike lend eriti lastega reisimiseks. Minu suureks unistuseks on Maltale minna, aga see aasta ilmselt ei vea välja juhul kui lotovôitu sûlle ei kuku, panustan lootused järgmisele aastale 😀

  • Avatar
    Vasta R 17. märts 2018 at 12:40

    Meie käisime eelmisel aastal Maltal ja oleme ka Bulgaarias käinud. Mitte iiial ei läheks Bulgaariasse tagasi, Maltal seevastu võiks iga aasta käia. Bulgaaria on ikka nõukaaegne tühermaa. Malta on palju ilusam ja suurepärase kliimaga ja tõesti mõnus koht. Igal juhul soovitan!

  • Avatar
    Vasta Gerli 17. märts 2018 at 12:34

    Malta! Bulgaariasse pole mõtet minna, kui hotell mereääres pole.

  • Avatar
    Vasta MrsG 17. märts 2018 at 12:32

    Käisime Bulgaarias omapäi autoga 2016 augustis ja 2017 juunis. Juunikuus oli ikka päris jahe esimestel päevadel. Olime seal 14-23. Juuni
    Ja kõik hinnas saab seal ilmselt suht ühekülgset toitu, nii et lõpuks lähete ikka kusagile midagi muud tahtma

  • Avatar
    Vasta Sirly 17. märts 2018 at 12:30

    Kui oleks nö kultuurireis Bulgaariasse, valiks selle, aga kui “külitamine” , siis kindlasti läheks Maltale. Ärkad, millal tahad ja sööd, mida ja millal soovid. Soe ja ilus pealekauba.

  • Avatar
    Vasta K. 17. märts 2018 at 12:24

    Iial pole Bulgaaria tõmmanud, minu jaoks tavaline kuurort, kus avastamisrõõmu ja vaatamisväärsusi pole.

  • Avatar
    Vasta Anna 17. märts 2018 at 12:23

    Mina ise olen käinud 4 korda Bulgaarias, soovitan sinna minna, aga kindlasti hotell võiks olla vähemalt 4 tärni, sest 3 tärni hotellid on suht vanad ja koledad ja toitlustus pole ka kiita.
    Ise käisin nii 4 kui ka 5 tärni, kõik oli väga kihvt. Bulgaarias võiks võtta HB, ja lõuna ajal siis külastada väikeseid kohvikuid kus siis saab nende rahvustoite maitsta. Juunis temperatuur on bulgaarias hea, kuskil 25 kraadi, aga vot vesi võib olla veel jahe, vähemalt minu jaoks.

  • Avatar
    Vasta Alex 17. märts 2018 at 12:19

    Kindlasti Malta! Bulx on täiesti veneaegne koht, mis pole pooltki nii mõnna ja ilus kui Malta 🙂