KURB ON OLLA

aaah, appi ma ei suuda!

23. aprill 2018

Ma olen päris leplik inimene. Päris leplik. Ja kui mul ülitihti ohatised on, siis ma lihtsalt… lepin (haha, korra oli typo ja kirjutasin “kepin” hehehe, ma niii täiskasvanulik). Ja kui mul kaks nädalat tagasi tuli ohatis, ma ei teinud sellest suurt numbrit, kui ainult ägisesin kurbusest. Ja kui see esimene ära paranes ja kaks päeva hiljem uus tuli, kas ma vingusin? Ei! Ainult korraks jälle halisesin, et ossa nunnukene, vaesekene, käid siin kärnas suuga ringi nigu pidalitõbi kimbutaks, aga muud ei miskit. Kannatasin nagu tõeline eestlane!

Aga kui see teine ka kenasti ära paranes ja täna täpselt sama koha peale tagasi roomas, siis tekib mul küll tunne, et ma lihtsalt ajan mokad torru, asetan nad pakule ja raiun maha. Ega see huulteta elu vast kerge pole, aga no ikka parem, kui kord nädalas huultpidi mädaneda. Vähe sellest, et see on valus, näeb see ka keskmiselt eemaletõukav välja. Ja musitada ei saa, kes tahakski?! Lapski tiirutab võõrastava näoga ümber ja nendib: “emme suu on katki…”.

Ausalt nagu, ma ei taha langeda tagasi ropendamiseni, aga no mida vit…sakorvikest. MIKS?! MIKS?!?!??!?!?!?! MIKKKKSSSSSSSS??!?!

Ja ma vannun, kui üks inimene veel mulle soovitab sinna peale kõrvavaiku määrida, kuldsõrmusega ohatist hõõruda, viinaga leotada, hambapastaga plätserdada, perearstilt tablette paluda, täiskuul kümne kitse verd juua või midagi säärast, siis säästke enda aega. Ma olen kõike katsetanud. Ma olen leidnud ohjava variandi (Urgo gel), aga mida ma leidnud ei ole, on variant, kuidas neid ohatisi tulemast takistada.

Öeldakse, et see võib stressiga tulla? No ma ei tea, umbes iga nädala kohta võiks ühest küljest öelda stressirikas, teisalt – tavaline elu. Lihtsalt, ma ei taha neid ohatisi! Ma vihkan neid! Nagu… kui need on jumala karistus mu pattude eest, siis jumala eest, halasta lõpuks! Ma olen juba piisavalt kannatanud, kannatan praegugi. Ma lihtsalt ei suuuuuuda enam, tahaks rahus oma mokkadega harmoonias elada. Kas on seda palju palutud?

Loe ka neid postitusi!

164 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta herz 3. mai 2018 at 20:38

    Ma olen ka terve elu neid ohatisi põdenud. Iga kuramuse klassipilt on mul mokk töllakil. Ja alles nüüd aasta tagasi oma lapsi tuulerõugete ajal põetades sain teada, et ohatised võivad olla läbi põetud tuulerõugete tüsistused. Et on jäänud verre.
    Thanks a lot, emake loodus!

  • Avatar
    Vasta Muhv 29. aprill 2018 at 13:15

    Olin ka ise herpesega hädas ja see ilmus mul nagu kellavärk iga paari kuu tagant. Kohe täitsa kõrini sai. Mul õnneks toimis ka suure koguse Valtrexi sisse võtmine, aga teine imeliselt hea asi on Ecosh Pau d’Arco sipelkapuu koore tilgad. Paned pipetist ohatisele nii kui see tulema hakkab ja minul vähemalt ei kasvanudki siis ohatis suuremaks ja kadus varsti ära. Lisaks tegin ka kuuri ja võtsin neid tilkasid veega, et immuunsust parandada. Ja immuunsuse tugevdamiseks võtsin ka paar pudelit järgest greibiseemne ekstrakti tilkasid veega, sest see on samuti hea immuunsuse turgutaja. Aga päeva lõpuks sa võidki igasugu kreeme peale määrima ja tablette sisse võtma jääda, aga probleemi tegelik põhjus peitub nõrgas immuunsüsteemis. Peale mõningast lugemist ja uurimist sain vähemalt enda jaoks selgeks, et 80% meie immuunsusest peitub meie soolestikus ehk et sealt saavad kõik hädad alguse ja mured lahenduse. Lasin endal toidutalumatuse testi (nb, talumatus pole sama, mis toiduallergia) teha, et näha, kas ma saboteerin ehk ise oma keha igapäevaselt, süües toiduaineid, mille vastu mul talumatus on. Sest kui sööd ja oma keha nende toiduainetega pidevalt kurnad, peab keha toimetama nendega hakkama saamise nimel ning tal ei jää aega immuunsusega tegeleda. Ohatis on viirus ja kui normaalne organism suudab viirusega võidelda, siis nõrgenenud immuunsüsteem on nagu väga hõredaks jäänud väike sõjaväeüksus, kes võitluses suurte ja tugevatega kaotajaks jääb. Ptüi-ptüi-ptüi, aga mul pole vähemalt umbes aasta rohkem ohatisi olnud ning tundub, et selline lähemine on vähe alt minu jaoks tõhusaks osutunud. Edu! Ma tean, millist frustratsiooni sa tunned.

  • Avatar
    Vasta Salme Rein 25. aprill 2018 at 08:44

    Aitäh, et andsid nii asjalikku nõu.

  • Avatar
    Vasta Tiina 25. aprill 2018 at 06:10

    Tabletid võivad aidata küll, aga mul mitte Eestist saadavad. 😀 Soomes käsimüügis u20eur Flushnil 500mg. 8tbl, 4kohe kui ohatis tuleb ja 4 12h pärast. Olemasolevat kiirelt ei kaota, aga ei lähe ka terve larf paiste 3ks nädalaks :D, siis tuleb üks imepisike veel mis kaob 1 päeva ja viinaga ära ja siis jumal tänatud- POOL aastat hooletu. Mitte ühte ohatisepoega kah. 🙂

  • Avatar
    Vasta Ave 24. aprill 2018 at 21:17

    Mul oli ka kunagi nii, nüüd olen ma lihtsalt hull hügieenilise huulepulga kasutaja. Neid peab olema igas jope/jaki taskus, igas kotis, igas toas, öökapil. Sest. Tegelt ka, kui ma jätan ühe korra määrimata, kui tunnen, et kuiv, on ohatis järgmine päev platsis!

  • Avatar
    Vasta Katrin 24. aprill 2018 at 21:16

    http://www.ohatis.ee

    Ligi 5 aastat polnud mul ohatist huulel ning nüüd on viimase 2 kuu jooksul 3x olnud. Seostan seda ise stressiga. Tööl hullult pingeline aeg.
    Tegelikult esimene kord kui üle pika aja tuli, olin ise süüdi… vist… Ma ei tee seda mitte kunagi (ja just ohatise nakatumise võimalikuse pärast) aga proovisin poes huulepulga testerit… idikas noh. Suht kohe pärast seda oli ohatis.
    Samas olen mõelnud, et tegin see hooaeg esimest korda gripivaksiini ja pärast seda olid ohatised järjest ning talvel jõudsin 2 kuuga oma 4-5x kergemat külmetuse põdeda.
    Raviks kasutan ohatise plaastreid.

  • Avatar
    Vasta Lillllll 24. aprill 2018 at 19:13

    Täpselt sama siin!!! Kolme nädala jooksul on mul olnud kolm ohatist, kusjuures iga uus sõbrakene on ilmunud kohe, kui eelmine ära paraneb ?? Ja ainuke asi, mis aitab, on Urgo gel. Kogemus on näidanud, et see “ohatisehooaeg” algab esimeste kevadiste tuuliste ilmadega.. kas teistel katkuhaigetel huvitav samamoodi? ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. aprill 2018 at 19:24

      Saad aru, ma eile proovisin kellegi soovitusel äädikat peale panna ja tänaseks oligi kaudunud 😀

  • Avatar
    Vasta Tyy 24. aprill 2018 at 19:04

    Mina lõpetasin huulte värvimise , probleem kadus paljudeks aastateks ja siis korraldas mu õde oma pulmadel meile ühise soengu maniküüri ja kosmeetika raundi ja ma olin hommikuks taas paksmokk-kala valmis. Ei ole ettenähtud olla sätitud mukitud.

  • Avatar
    Vasta Jaanika 24. aprill 2018 at 16:49

    http://www.derma.ee/products.php?pid=631
    Proovi seda see on mega hea, kui juba tunned, et ohatis hakkab tulema paned seda peale ja aitab mega hästi ja ohatisele peale pannes võtab ka kiiresti ära

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. aprill 2018 at 19:27

      kas sa päriselt ühtegi sõna postitusest ka lugesid?

      • Avatar
        Vasta Jaanika 25. aprill 2018 at 13:01

        Sorry 😀 see jäi kahesilma vahele, see oli seal sulgudes 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa Kullamaa 24. aprill 2018 at 15:27

    Kas oled proovinud? Elukaaslane võitleb samuti tihti ohatistega ja sai sõbralt soovituse. Lihtsalt imeline just ennetamiseks.
    https://rosena.ee/et/larifan-huulepalsam

  • Avatar
    Vasta Piret 24. aprill 2018 at 14:41

    Ma olin kord peaaegu 2kuud huuleohatisega kimpus. Sama nagu sul, ühest kohast ravisin ära, tuli kohe teise kohta ja nii mitu korda, kuni Lõpuks ära kadus. Selleks ajaks oli mu “hea sõber” plaastrid, peitsid ja ravisid samaaegselt. Nüüdseks pole juba 3kuud ohatist olnud, aga plaastri hoian ikka kotis, juhuks kui kavatseb jälle tulla..

  • Avatar
    Vasta Kati 24. aprill 2018 at 14:40

    Mul kippusid nad just radeduse ajal tulema, siis ikka nii et kolm korraga, muidu tekivad palju harvem. Organismil kulub praegu palju energiat beebi valmistamisele ja immuunsüsteem ei jaksa nii hoogsalt selle viirusega võidelda mis sulle ohatist tekitab.

  • Avatar
    Vasta Stella 24. aprill 2018 at 14:20

    Kui sa kõik need soovitused siin läbi teed, siis peaksid elu lõpuni nendest prii olema 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Katrin 24. aprill 2018 at 13:14

    Hei.
    Ma juhtusin kord hambaarstil käima kui mul ohatis huulel ilutses ja nemad pakkusid, et teevad laseriga õle.
    Ehk siis seesama laser, millega nad hambaid valgendavad. Käisid kõik huuleäärsed ohatisepesad üle ja 3 aastat oli täiesti rahu majas ning nüüd kui tulebki, on ikka pisike pung selle kõrval, mis varem toimus. Ning kõige efektiivsemaks pean Urgo Filmogel’i. Tõmbad peale kohe kui pakitsust tunned, kaob valu ja ka järelraviks on hea. pole nii, et iga naeratusega on mokk lõhki nagu jänesel ja v(m)eri põlvini.
    Kui ikka väga tihti ja suurel hulgal kiusavad, siis soovitaks viirusravi läbi teha (praeguses õnnistud olukorras ma muidugi ei tea, kas saaks). Aga laselile ma küll vastunäidustust ei näe. Kiusa on hambaarsti väheke, äkki saad abi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. aprill 2018 at 13:24

      mu hambaarst juba pakkus seda, aga ta ültes, et see toimib siis kui ohatis juba väljas on, mul pole praegu “jopanud” 😀

  • Avatar
    Vasta E 24. aprill 2018 at 13:12

    Olen ka nendega kimpus olnud ja alati nad tulevad just siis kui neid kõige vähem vaja on..
    Leidsin enda jaoks apteegist ühe rohu mis on tõeline imerohi.
    Kui tunnen., et hakkab tulema ja on juba vill siis teen villi kohe katki ja panen rohu peale 3p ja on pm kadunud.
    Ja miks nad mind ründavad ja olen seda ka sellega nüüd osanud seostada on see kui immuunsus nõrgeneb. Nii kui olen tundnud haiglasena on mõne päeva pärast platsis ohetis.

  • Avatar
    Vasta K. 24. aprill 2018 at 13:10

    Mine tee siis veretest ja vaata mis sul sealt puudu/liiast on. Võta testid kaasa ja vii homöopaadi juurde ning koos vaadake. See mis perearsti jaoks norm on, ei pruugi sinu keha jaoks norm olla.
    Üsna hästi peidab ohatise ära see spets plaaster ja saad lastelegi musi teha ilma, et peaks kartma, et see ka neile edasi levib.
    Üleüldiselt. Mine homöopaadi juurde. Vaata mis kostab.
    Eestis on väga häid homöopaate. Nt Elery tammemägi. Merle Martinson.
    Kaotada pole sul midagi.

    • Avatar
      Vasta Lillllll 24. aprill 2018 at 19:19

      Sooviks mõnda teadusuuringut näha, mis tõestaks, et homoöpaatia pole täielik pullisitt ? Või mis alustel soovitad seda teistele inimestele? Teadusuuringuid võid otsida ülemaailmsest teadusuuringute andmebaasist https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ ?

      • Avatar
        Vasta N33 24. aprill 2018 at 19:44

        +1 . Mul sugulane oli aastaid selle homoöpaatia hulluses. Iga asja vastu oli tal terake. No nt hambaarsti hirmu, erinevate valude, astma, autismi 😀 (kõige suurem naerukoht). Lõpuks kui terakesed laste kopsupõletikke ja isa vähki ära ei võtnud, sai aru, et igast möga ei tasu uskuda. Homoöpaatia on samaväärne kivikeste hullusega ja inimesed peaksid enda ja oma lähedaste tervisega eksperimenteerimise lõpetama.

  • Avatar
    Vasta Eveli 24. aprill 2018 at 13:03

    Mul iga talv teistlaadi mure,huules lõhed sees esimeste külmade saabumisega.Väga valus aga ma juba harjunud.LÕPUKS sain neist nii lahti,et järjepidevalt määrisin huultele bepantheni kreemi.
    Kuid pole kindel,kas see ohatisele ka mõjub.Tekkinud koorikuid ei tohi ära nokitseda!!Selle vea ka tegin ja huuled ei paranenud.

    • Avatar
      Vasta K. 24. aprill 2018 at 15:09

      Vitamiin e tahavad su huuled saada.

  • Avatar
    Vasta Helina 24. aprill 2018 at 12:40

    Sorry, eilne postitus, aga lugesin just kommentaare ja no ma ei suuda! Inimesed ei oska lugeda ja on lollid? Öeldud, et tabletikuurid proovitud ja üle ühe soovitatakse siin ikka rasedale naisele Valtrexit! Oeh..sul võib ikka vahel raske olla, Mallu 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. aprill 2018 at 12:42

      mul on väga raske 😀

  • Avatar
    Vasta Piret 24. aprill 2018 at 12:29

    Ei tea rohu nime, aga apteeker aitab. On olemas rohi, mis kolmeks, neljaks kuuks ohatisel ei lase tulla. Mul mees tarvitas ja töötas küll, tal muidu ka tihti ohati. Ei oska öelda, kas rasedad võivad võtta, aga saad apteekrilt küsida. Sry, et rohu nime ei mäleta.

  • Avatar
    Vasta Marina 24. aprill 2018 at 10:41

    Eks se tekkib kui emuunsüsteem natsa nõrgeneb * rasedus ka kindlasti annab oma). Mul muidu juhtub harva aga rasedana oli ka.

  • Avatar
    Vasta minna 24. aprill 2018 at 09:53

    Vaid looduslik c vitamiin, kindlasti naatriumaskorbaat- kõige parem on pulbrina, seda vähem on sideaineid, mitte kasutada askorbiinhapet,! mis on c vitamiini teisel kujul. See ei imendu väga.
    Looduslik c vitamiin aitab, need mis tava apteekides on synteetilised, ei aita kehal hästi omastada. Turguta, eriti nyyd raseduse ajal loodusliku c vitamiiniga oma keha. Usun, et mingi 1500 yhikut võiksid kyll igapäev nädal aega jutti võtta. Või teed igapäev endale 1-2 sidrunist sidruni vee ja jood ära. Pigistad terve sidruni klaasi ja jood selle ära, väga värskendav, tunned juba 3-4 päeva pärast kui hea hakkab olla ja energiat tuleb. Sidrunit sa nagunii ei viitsi pigistada, ja unustad selle ära, aga tableti kujul võiksid ikka võtta. Tee läbi see kuur. Ohatis, nagu sa isegi tead, tuleb sellest et sul on nõrk immuunsysteem, ja seda on vaja turgutada. Need igasugu raseduse toidulisandid mida kutsutakse vitamiinideks, ei aita eriti, sest need kõik on synteetilised ja keha ei omasta neid. See on tavaline turundustrikk. Apteekides myydavad imetabletid ja toidulisandid ei mõju. Teine asi, muretse endale koju combucha ehk teeseen ja hakka seda jooma, kergelt hapukas muline jook, täis vitamiine ja mineraale ja kõik looduslik, mille keha omastab kohe.

  • Avatar
    Vasta Jane 24. aprill 2018 at 09:43

    Ma olen reaalselt terve oma elu nende nõmedustega kimpus olnud, mitte midagi ei aidanud, üks läks ja teine tuli… oli see siis liiga soojast ilmast või liiga tuulisest jne jne põhjused. Kuni lõpuks hakkasin piisavas koguses d-vitamiini võtma ja ohatisi ei ole enam.. Ma ei tea, kas sellel mingit teaduslikku selgitust on aga mul toimib 😀

    • Avatar
      Vasta Lisbet 24. aprill 2018 at 10:50

      Dvitamiin tugevdab immuunsust,mina olin pidevalt haige,niikui kaugelt tõbist inimest nägin,niikaua,kui avastati d vitamiini puudus ja pidevalt suures koguses neid kapsleid süües selle normi sain,nüüd võin haige mehe kõrval magada,terve pere tõbine,aga mina terve 🙂 mees vaatamata mu soovitustele d vitamiini ei võta ja korjab pidevalt tööjuurest tõbesid 😛

  • Avatar
    Vasta Kirsti 24. aprill 2018 at 08:59

    Mu vennal oli sama probleem aga on olemas selline aminohape nagu L-Lysine, mida ta regulaarselt võtab ja see aitab ära hoida. Siis kui tunneb, et hakkab juba tulema, siis lihtsalt võtab rohkem ja ohatis läheb kiiremini üle.

    Soovitan selle kohta uurida.

  • Avatar
    Vasta Lol 24. aprill 2018 at 08:54

    Ütled küll, et soovitusi ei taha aga no soooorrriiii 😀 äkki kellelgi teisel on minu kogemusest kasu vähemalt. Minul ei aidanud ei kreemid ega tabletid mitte raasugi, siis hakkasin lüsiini võtma ja mulle mõjub. Nii ennetamise mõttes kui ka nö ravina – kipitasid raisad aga kunagi läbi naha ei jõudnud.

  • Avatar
    Vasta Le.Lu 24. aprill 2018 at 08:23

    Mina soovitaksin hoopis toidulisandit
    L-Lüsiin
    saab nt siit
    https://hansabay.ee/et/vitamiinid-mineraalid-toidulisandid/1126348-l-l-siin.html

    Ei ole rohi ega midagi, aga aitab. Edaspidi saad võtta juba ennetavalt, kui tunned, et hakkab tulema.

  • Avatar
    Vasta Marleen 24. aprill 2018 at 07:51

    Okei. Ma ei tea kas keegi on seda sulle juba soovitanud aga on selline retseptiravim nagu Valtrex (ma muidugi ei tea kas sa tohiksid seda rasedana võtta aga uuri, kui huvi pakub). Seda ravimit saab sulle kirjutada sinu perearst või naistearst. Minu mure oli selline, et iga kuu vahetult enne päevi (IGA KUU) tuli samuti ohatis – kas siis ninna, suu peale, nina peale ja suvel vahel põskedele. Ükskord kurtsin seda muret enda naistearstile ja ta kirjutas mulle Valtrexit ja see ravim peaks töötama nii, et võtad kaks tabletti sisse hommikul ja siis teised kaks õhtul ja see siis kapseldab selle ohatiseviiruse su kehas ära ja umbes 6-8 kuud ei tunne ohatise haisu ka. Kui peale seda aega juhtub mingi hetk organism nõrgem olema (päevad, kerge külmetus või muud sellist), siis võib ohatis jälle välja lüüa aga siis võtad jälle rohtu ja 6-8 kuud on kõik korras jälle. Peale esmast välja kirjutamist lasin edaspidi oma perearstil varusid täiendada ja niimoodi ohatisevabalt olen juba mõned head aastad saanud elada.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. aprill 2018 at 09:09

      kas sa postitust lugesid?

  • Avatar
    Vasta Monika 24. aprill 2018 at 07:48

    Mul ka sama jama. Eriti enne päevi, mil immuunsus madalam. Nii kui ma tunnen et hakkab sügelema panen Zovirax kreemi peale. Ja kui tuleb vill, steriliseerin leegiga nõela ära, teen katki, pigistan vedeliku välja, desinfitseerin, panen zoviraxi peale ja järgmiseks paevaks enam vahem ok juba. (Vastik on kyll, aga mis teha)

  • Avatar
    Vasta Katre 24. aprill 2018 at 07:39

    Kuna raseduse tõttu on immuunsus langenud, on ka ohatis kiire tulema. Pole midagi eriti teha, kui et turgutada oma immuunsust, puhata jne.
    Pean mainima, et pealkiri ei ole eriti õnnestunud, see “eneka” mainimine. Saan aru, et naljaga öeldud, AGA võttes arvesse viimasel ajal suurenenud tähelepanu enesetappude ennetamisele, siis jah…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. aprill 2018 at 09:10

      ma pole mingit viimase aja suurenevat tähelepanu täheldanud. iga asi on kellelegi “hell” teema, selle teooria järgi ei tohi midagi öelda.

  • Avatar
    Vasta M. 24. aprill 2018 at 07:32

    Endal sama jama olnud. Tuttav arst soovitas teha A+E vitamiinikuuri ja voila. Aasta möödas ja ei ole enam olnud.

    • Avatar
      Vasta Tupsulotu 24. aprill 2018 at 19:50

      Lisandina A-vitamiini võtta võib rasedale, või noh, lootele siiski vägagi ohtlik olla.

  • Avatar
    Vasta S 24. aprill 2018 at 07:27

    Mina olen kuulnud, et on abi saadud homoöpaatilistest teradest, ja ohatis pole mitu aastat ennast ilmutanud.. tasub uurida

  • Avatar
    Vasta Vaarikas 24. aprill 2018 at 07:24

    Probiootikumi võtta lisaks 🙂

  • Avatar
    Vasta Ege 24. aprill 2018 at 07:21

    Lase Venemaalt tuua ohatiserohtu nimega atšiklovir, see aitab üli hästi, kui tunned, et hakkab tulema siis juba võta tablett. Aga kas seda rasedana kasutada tohib ei oska ma öelda kahjuks.

    • Avatar
      Vasta Katriinu 24. aprill 2018 at 18:50

      ka meil on need tabletid, retseptivabad

  • Avatar
    Vasta Sunny 24. aprill 2018 at 07:19

    Arstilt saab nende ennetamiseks ka tabletikuuri küsida. Mina sain niimoodi pikaks ajaks vabaks. Vb kord aastas tuleb nüüd ainult.
    Aga jah, kas neid lapseootuse ajal kirjutatakse… Ilmselt mitte?

  • Avatar
    Vasta Mari 24. aprill 2018 at 07:19

    Veel infoks: http://www.ravilaser.ee/laserteraapia

  • Avatar
    Vasta Mari 24. aprill 2018 at 07:17

    Ma olen kuulnud laserravist, äkki seda proovida? http://www.terviseleht.ee/200030/30_laserherpes.php3
    Muidugi ma täpselt ei tea, kas raseduse ajal seda teha saab, aga kindlasti konsulteeriks ämmaemanda ja nahaarstiga.

    Ja valtrexi kohta veel seda, et minul sooviati võtta alguses 1000 mg korraga, neid raviskeeme väga erinevaid ja mina olen täpselt samamoodi alati hädas, et herpes tihti kohal ja 20kesi (see tulevikus teadmiseks, et proovida lihtsalt suuremaid annuseid) :). Et jällegi konsulteeriks nahaarstiga.

  • Avatar
    Vasta Riina 24. aprill 2018 at 07:17

    Tere? ma olin ka varem nagu mega kimpus nendega? aga siis avastasin et ma pean pms 24/7 iga vaba hetk huulepalsamit peale panema? algul oli jube tūūtu ja ununes….aga nūūd on mul neid pms igas kàekotis… jope taskus ja ma muudkui mààrin… ôue ilma làhen ja tuult saan nii kohe platsis ?? ja isegi kui vana sindrinahk julgeb öösel tulla siis panen venemaalt saadud ohatise rohtu peale nii 3 korda pàeva jooksul ja usu v mitte jàrgmisel hommikul on pms kadunud… jaa on punetav aga ei ole paistes ega midagi… ei mingit villi. Ma olin ka algul skeptiline aga krr… toimib ? yks miinus selle rohu juures on… kuivatab nagu kogu huuled mega àra… pàrast kulub palsamit palju ja tihti aga vàhemalt ohatis kadunud ??????????

  • Avatar
    Vasta Katrin 24. aprill 2018 at 06:54

    raseduse alguses on immuunsüsteem nõrgem (et organism rasedust ei tõrjuks?), nii et tulevadki igasugused külmetushaigused, ohatised jm jamad kergemini. Ma omal ajal olin mingi 4 korda jutti haige 🙁
    polegi midagi muud, kui ära kannatada see aeg.

  • Avatar
    Vasta Mari 24. aprill 2018 at 06:45

    Suu probleemid on seotud rääkimisega ehk siis mõtle järele, kas oled midagi öelnud, mida poleks pidanud või peaksid kahetsema. See on nagu karma. Sellepärast need ka ravile ei allu, sest põhjus on sügavamal sinu sees.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. aprill 2018 at 09:11

      Ei ole sellist asja 😀

      • Avatar
        Vasta (teine) Mari 24. aprill 2018 at 09:21

        No inimesed usuvad ikka IGAsuguseid asju :V

        • Avatar
          Vasta Mari 24. aprill 2018 at 11:55

          Alternatiivmeditsiin ja enda sisse vaatamine tasub teine kord, enne naermist, ära. Kuid eks IGAüks usubki IGAsugu erinevaid asju. Minu puhul aitavad ja mulle sobib see teadmine.

          • Mallukas
            Mallukas 24. aprill 2018 at 12:02

            Kas see, et ma 99% ajast lause lõpus smaili kasutan, tähendab et ma su teooria üle naeran? Ma ütlen, et mul pole mingeid rääkimata jätmisi elus. Enam smaili ei kasuta, äkki solvud.

  • Avatar
    Vasta 1 ema 24. aprill 2018 at 06:39

    Xovirax

  • Avatar
    Vasta Hbe 24. aprill 2018 at 06:36

    Soovitan tarvitada C-vitamiini (1gr päevas) ning pigem kapsli kui tableti kujul. Arstid, kellega koos töötan, tarvitavad immuunsuse nõrgenemisel C-vitamiini (nt kui tunnevad, et hakkavad haigeks jääma).

    Minu soovitus ei ole teaduslikult tõestatud, nii et kahjuks garantiid ei saa anda. Kuid ohatis tekib immuunsuse nõrgenemisel ( nt stress, vähene magamine, rasedusega seotud muutused kehas, õhukesete riiete kandmine külmema ilmaga jne). Herpest organismist välja ravida ei saa, kuid saab selle tekkimist ennetada.

  • Avatar
    Vasta Haldjapiiga 24. aprill 2018 at 06:36

    Kuna siin on juba sada soovitust siis ma mütlesin, et raiskan ka oma aega. 😀
    Seda sa raudselt proovind pole. Hõlmab nii vanni kui vannivahtu.

    Ohatis on viirus. Inimese keha kaitsevad sihukesed … tegelased. Tegelased on loetud. Antud juhul on tegemist organismi valereakstiooniga. Organism ei tea kuidas sellega käituda.

    Ühesõnaga. Sulle vist vann meeldis? On vaja natukene aega omaette olla ja ette kujutada. Läheb tarvis, ma usun, vähemalt 5 seanssi 2 nädala jooksul,
    Mine vanni ja kujuta ette oma keha hästi lähedalt.
    Sinu keha kaitsevad sellised tüübid, kandilised kapid. Kappideks hüütakse ka neid inimesi kes on suured ja teistele molli annavad. Neidsamu ma silmas peangi. Neid on kehas kahte tüüpi, ühed on külmrelvaga, mõõgaga näiteks ja neid on terve sõjavägi. Viirus nagu herpes on kusagil sügaval kehas vangis ja kui tuleb üldine tervise halvenemine siis kaitsemeeskond läheb keha uute rünnakute eest kaitsma. Et sa haigeks ei jääks. Herpes aga pääseb vangist väljaja hakkab kohe lammutama.
    Herpest võiksid ette kujutada merisiilikuna.
    Nüüd kujuta ette, et võtad salga neid samusi kaitsemeeskonna vendi ja alustad huulest. Ühtki merisiilikut ei pane enam vangi vaid lased ära tappa, pilbasteks hakkida. Igaks juhuks kui laipu palju on võiksid puhastusmeekonna ka peale kutsuda. Need on nagu kaitsemeeskond aga peenemad ja lapiga.
    Kuid siin ei tohi peatuda, sest see õnnetu viirus on mööda keha laiali, kõik siilikud tuleb üles otsida ja ära hävitada, sest need sunnikud ju paljunevad.

    Kõik pildid on õiges, kõik kujud on õiged. Kui pilt peaks järjepildevalt kiiva kiskuma siis… siis öelge ja küsige.

    Ma igaks juhuks mainin, et see peaks toimima, aga ma väga kindel pole. Lihtsalt kes on hädas julgeb ju ka sellist varjanti kasutada.

  • Avatar
    Vasta Pille 24. aprill 2018 at 06:16

    Kas oled proovinud peale panna Citrosepti? https://www.apotheka.ee/citrosept-organic-20ml-mm0101125

    Mul muidu ka läheb ohatis rõvedaks ja nàdal aega on aga viimane kord, kui tuli, panin seda peale ja hommikuks oli konkreetselt kadunud ?

  • Avatar
    Vasta Marike 24. aprill 2018 at 05:48

    Mul oli raseduse algusese poole ka kuu aega jutti ohatised. Ju siis organismi oli nõrgem v mis. Määrisin ohtsalt tsinksalvi, et niisutada ja ootasin kurvalt päeva, kui neid ei ole??

  • Avatar
    Vasta Annemari 24. aprill 2018 at 05:00

    Ma ka ohatistega kimpus. Mul pole neid õnneks ülearu tihti, enamasti siis kui külma olen saanud vms, aga kui need ohatisepoisid tulevad siis võin kindel olla, et enne esimese korralikku paranemist on selle sama koha peale tekkinud juba uus. Nägin telekast et nüüd mingid uued tabletid vms ohatiste jaoks, oled proovinud?

  • Avatar
    Vasta Patrioot 24. aprill 2018 at 03:48

    HIV – alles oli uudis, et üks naine kannatas 2 aastat ohatiste käes ja lõpuks avastati HIV.

    Või siis tõesti kurgutšakra, kurgutšakra avamisele aitab kaasa korrralik deepthroat.

    Muid variante hetkel pendel ei näita.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. aprill 2018 at 09:13

      Jumal tänatud, lõpuks ometi diagnoos! Täna pendlit

    • Avatar
      Vasta Mari 24. aprill 2018 at 14:48

      A kes see tahab vabatahtlikult deepthroatida kui saab külge haakida endale ohatise? Huuleherpes võib vabalt ka suguelunditele edasi kanduda. Kahtlen, et keegi tahab oma riista ohatistega kaetud huulte vahele susada. A no peaasi, et kurgutšakra sirgeks saaks

  • Avatar
    Vasta Mirjam 24. aprill 2018 at 00:36

    Mul on ohatiste asemel villid, piisab ühest kui huul on mega suur ja megavalus ja rõve. Selliseid kärnatüüpi ohatisi pole samas kunagi olnud.
    Aga mul tuleb meelde, et viimati reisil olles vaatasin enda mehele otsa ja küsisin imestunult, et oiissand sul ju ohatis! Mees selle peale: “ohatis? OHATIS?? MUL ON FAKING 40 OHATIST SIIN!”
    usun et mu küsimus võis närvi ajada küll sest reaalselt tal oli terve alumine huul ohatisi täiesti paksult täis…

  • Avatar
    Vasta Lote 24. aprill 2018 at 00:26

    Ma olen oma elus täpselt 2x ohatisega võidelnud ja ausalt, kui mul see pidevalt oleks, siis ma vist olekski oma huuled juba kasvõi võinoaga maha nüsinud?
    Igatahes, esimest korda pidasin selle jubedusega võitlust, siis kui oma elukaaslasega olin paar kuud koos olnud. Kuna tal see ikka aastas paar korda välja lööb, siis nakatas mind ka. Kirusin ja vandusin ja ravisin oma narmendavat huult. Lootsin, et nüüd käin suure kaarega mehest mööda kui tal see välja lööb ja kõik. Oh mind naiivset sinisilma! Teist korda lõi juba ise välja. Raseduse lõpus ja peale selle, et see nätakas mu huule peal kükitas, kolis see rõve viirus sinna, kuhu üksi inimene seda ei taha. Algul ei saanud aru ka, mis jama see nüüd on! Mõtlesin, et aluspesu ära hõõrunud. Aga oh ei! Peale seda tahtsin oma kalli kaasa lihtsalt mättasse lüüa. Niigi oli ebamugav olla ja nüüd veel selline tore üllatus.
    Läksin mina siis pea norgus ämmakale muret kurtma ja vandusin ette-taha, et ei ma ei ole kahtlaste härradega horisontaalset tantsu harrastanud. Ja minu härra on ka viks ja viisakas olnud ning kodus passinud.
    Õnneks sain paari päevaga lahti! Proovisin ka juba esimene kord igast asju, aga ainuke mis aitas oli Zovirax. Ämmakas lubas seda raseduse ajal ka õnneks kasutada. Lõpp hea kõik hea?

  • Avatar
    Vasta LL. 24. aprill 2018 at 00:09

    Tuttav teema, enne kui tablette hakkasin tarvitama siis oli mul iga kuu mokk kärnas, mõnikord nii üla kui alahuul, see oli õudne…tekkinud siis üks aga oh ei – ikka mingi 5 tk vähemalt. Mul ei aidanud ka ei hambapasta, ei teekotti hoidmine, ei salvid – ühesonaga mitte miski. Need plaastrid tegid lausa hullemaks. Aga minul igaljuhul tabletid aitavad ainsana ja mul hakkas harvemini ohatis tekkima.
    Muidugi teine asi mis mul aitas oli see, et kui vill veel vâike ja algstaadiumis siis tegin nõelaga katki ja kuivatasin viinaga. Enne muidugi nõel ka desinfitseerida 🙂 Tegin nii ka raseduse ajal. Samuti soovitan Silicea ränigeeli – see küll tâitsa ära ei võta aga kuivatab hästi ja ohatis paraneb kiiremini.

  • Avatar
    Vasta Liis 24. aprill 2018 at 00:01

    Mina kuulsin kuskilt,et kui tunned ohatis hakkab tulema tuleb juustega hõõruda seda kohta nii tihti kui viitsimist!Ükskord nalja pärast proovisin ja toimib iga kord!?Ise ka ei usu!???

  • Avatar
    Vasta Helina 23. aprill 2018 at 23:31

    Soovitan uurida haiguste metafüüsilisi põhjuseid. Ohatise kohta leidsin nt sellise artikli, ehk on abiks 🙂 :

    http://howtogetridofacoldsore.com/louise-hay-cold-sore-affirmations/

  • Avatar
    Vasta Kat 23. aprill 2018 at 23:24

    Suu sisese limaskestal oleva herpese haavandi vastu aitab hästi vesinikperoksiid (kasutan 6% aga eestis müüdav paari protsendine peaks ka toimima). Algul küll kipitab aga võtab mõneks ajaks haavandi valu ära ning ka desinfitseerib haava, kui nii päev otsa teha siis võib päevaga valust lahti saada. Suu sisesed haavad paranevad kiiremini. Vbl aitab ka huuleherpese haava kiiremini parandada. Mul endal huuleherpest ei ole. Ega ta herpest ei ravi aga aitab tagajärgi likvideerida.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 23. aprill 2018 at 22:59

    Pähh- lepi selle vastiku asjaga.
    Herpes on viirus- ega seda välja ju s**u, see on su sees ja see jääb sinna. Stress toob need ilgused muidugi välja.
    Mul veab, kui ainult 1 ilmub- tavaliselt on nii umbes 3 üksteise otsa, järgi või korraga.
    Seekord õnnestub ehk 1ga(fingers crossed), kuigi mänguhoos sain obaduse vastu suud ja teiselt poolt huul katki ja verine 😀

  • Avatar
    Vasta Karin 23. aprill 2018 at 22:58

    Kas sa Valtrexi tablette oled proovinud? Need on ennetava toimega. Mind aitasid.

  • Avatar
    Vasta Eleri 23. aprill 2018 at 22:48

    No ei taha la õpetama hakata vms, kõigi organismid erinevad ja reageerivad erinevalt AGA? ma olen ise terrrrve elu sama jama läbi elanud. Ega mul korraga 1 ei tule. Oh eiiiii. Ikka korraga mingi 7 või isegi kahekohalise numbri kanti. Kitseveri ilmselt ei aita. Isegi kui seda täiskuuööl väikeste sõõmudega ühel jalal hüpates jood. Samamoodi ei aita ka kroonilise ohatise puhul need tabletid, mida paljud soovitavad. Mõistlik arst ütleb seda ise sulle, mitte ei lase sul apteeki joosta suuure õhinaga, et SEEEKORD saangi igaveseks lahti. Mkm.
    Kasutasin ka enne seda urgot. Alguses nagu toimis, lõpuks tundus lihtsalt raha tuulde viskamine, sest korraga seda ära ju ei kasuta ja oht ära kuivada sellel. Pealegi pidi ikk õigel ajal jaole ka saama, et toimiks kindlalt. Aaaga mina leidsin endale kõige odavama ja kõige parema lahenduse. Nimelt vesinik. Maksab alla 2euri ja peale selle kasutama hakkamist, pole mitte ükski kärnaline jõudnud esimesest etapist edasi. Kui tunnen et hakkab tulema- vatipadjaga tupsutan, hõõrun, kasvõi mitme tunni jooksul iga natukese aja tagant ja vahel ei tulegi seda üldse. Teinekord kui natukene juba näha midagi, teen täpselt sama kuni veidi valgeks tõmbab. Siis on kindel, et edasi see ei arene. See on tõesti kõige parem variant mille olen tuvastanud. Ja kõik kellele soovitanud olen.. Noo.. Siiani tean et kasutavad kõik, sest toimib. Kui sa pole proovinud siis proovi. Räägib keegi, kellel mõnikord on ühes kuus rohkem ohatisi, kui on selles kuus nädalaid!

    • Avatar
      Vasta K 24. aprill 2018 at 06:04

      Raseduse ajal vist küll vesinikuga hea mängida ei ole? See on ikkagi kange kraam ja haiseb ka jubedalt.

    • Avatar
      Vasta D1sny 24. aprill 2018 at 07:50

      Kas selle tavalise haava puhastava vesinikuga?
      Mul emal nt tõesti aitab algstaadiumis kuldsõrmus. Mul endal ei aita ka pm miski, kuid töesti nii palju ei tule korraga. Aga kui juba tunnen kuskil seda siis jää aitab tagasi taandada. Aga nh vahel ei aita seegi. Ma olen nii palju oma oragnismi tundma õppinud, et niikui ma tervena , paar korda aevastan, saan kindel olla et õhtuks ohatis olemas. Ja olen ka märganud, et nii kui tõesti stressirohkem aeg, täpselt ennem eksamit just äsja, siis vahepeal vaheaja lõpus kui kohustused jälle kukla hingasid, tekkis kohe, jne olukorrad. Rõvedalt tüütu.

      • Avatar
        Vasta Eleri 24. aprill 2018 at 14:56

        Jaaja, just, seesama tavaline vesinik 🙂

  • Avatar
    Vasta Tiina 23. aprill 2018 at 22:36

    See vist nakkab kirja teel ka. Mul polnud ikka väga kaua olnud, aga sa siin hiljuti kirjutasid, et tuli. Ja üsna pea oli mul ka platsis :D.

    • Avatar
      Vasta Kaisa 23. aprill 2018 at 23:59

      Ma ei julge teemat kommenteeridagi. Mõttest piisab jah. Aga see on vist hirm ja eks inimene saab seda mida ka kardab. Olen ka elu aeg võidelnud. Väidetavalt tulin lasteaiast ja oli. Mäletan kui olin mingi 14 ja tuli ohatis, hakkasin nutma. Pisaratega levis silma alla ja kui vanaema juurde pidin minema siis linnapeal keegi veel hõiskas mulle urod ?. Siiamaani on meeles ja mälestuseks arm ka. Kui vihastan läheb punaseks. Nii et, Mallu ära ole kurb, me oleme sinuga. Ps. Minu taktika on see, et teen nõelaga villid katki, viina peale et selle villi vedeliku ära tapaks ja zovirax peale. Kui ville katki ei tee, siis selle urgo kile all voivad edasi levida.

  • Avatar
    Vasta Manjana 23. aprill 2018 at 22:35

    suu probleemid – kurgutšakra 🙂 ehk probleemid rääkimise ja mitterääkimisega. mõtle läbi, kas oled tahnud kellelegi midagi öelda, aga pole seda mingil põhjusel teinud. või oled kellelegi midagi öelnud ja kahetsed. või ei kahetse, aga võiks kahetseda. et nagu karistuseks või nii 😛

    • Avatar
      Vasta jdk 24. aprill 2018 at 06:44

      ma mõtlesin ka, et kui sa kõike oled proovinud, siis kas alternatiivmeditsiini ka?

  • Avatar
    Vasta Katri 23. aprill 2018 at 22:32

    Tean et see ei lohuta, aga praegu ongi selline vastik aeg, et iga teine tuleb ohatisega vastu…?Olen ise ka selles paadis praegu…Saan VÄGA hästi aru, mis tunne sul on…

  • Avatar
    Vasta Mari-Ann 23. aprill 2018 at 22:23

    Iga paari kuu tagant nõgesetee kuur läbi teha. Kevadel nüüd kui värsket nōgest kasvab siis sellega eriti hea teha kuuri läbi. Sellega kursis pole kas rasedana nõgest tarbida on hea, aga noh nii soovituseks teistele lugejatele, kes kimpus. Minul on aastaid eemal see hoidnud ohatised 🙂

  • Avatar
    Vasta Eve 23. aprill 2018 at 22:15

    Minul aitab üli hästi õunaäädikas. Tupsutan vatiga seda ohatist ja see õunaäädikas kuivatab väga hästi ära. Ma ikka iga natukese aja tagant leotan seda ohatist. Soovitan! 🙂

  • Avatar
    Vasta Merike 23. aprill 2018 at 22:10

    Kui immuunsus on nõrk, mida su organism ju hetkel on, siis lööbki ohatis välja. See küll ei lohuta sind aga proovi oma immuunsust tugevdada ( ma ei tea, söö astelpaju marju, muid vitamiine jne), siis ei löö see ohatis ka nii tihti välja. Kakukeste rõõmud, you know! ?

  • Avatar
    Vasta Mann 23. aprill 2018 at 22:08

    See urgo gel ainus norm kui kohal.Aga Waltrexi tabl ikkagi surub mul veres natukenegi seda herpest maha. Mul on olnud ikka kohutavaid puhanguid kus mõlemad huuled täis ja kõrre lugu. Tuli sellest , et jäin varakevadise päikse kätte 2h tukkuma.Pärast seda kui soojale maale reisile lööb alati välja.

  • Avatar
    Vasta L 23. aprill 2018 at 22:05

    Hahaa, ma mingi õnnelik vist. Terve elu jooksul on vaid üks kord ohatis olnud 😀

  • Avatar
    Vasta Kätlin 23. aprill 2018 at 22:01

    Minu emal on ohatis olnud ligi 30 aastat. Alati tekib huule peale ja halvemal juhul ka läheb nina kärna. Tema kasutab nüüdseks käsimüügis olevaid tablette acic. Veel puhastab ta ohatis käte desinfitseerimis vahendiga. Tean ka seda et kui ohstisest tekkinud vill läheb katki siis on see ka nakkav.

  • Avatar
    Vasta Maire 23. aprill 2018 at 21:58

    Minul olid kunagi ohatised väga sagedased külalised. Ostsin apteegist punase päevakübara tabletid (immuunsüsteemi tugevdav). Tegin kuuri läbi ja peale seda pole umbes 15 aastat tulnud enam.

    • Avatar
      Vasta Mari 23. aprill 2018 at 22:39

      Ka minu puhul toimis see variant. Soovitan soojalt.

  • Avatar
    Vasta Triinu T 23. aprill 2018 at 21:55

    Oi ma olen õnnelik inimene. Ei taha siin kekutada, aga mul ei ole kunagi ohatist olnud. ??Tänan jumalat, sest see tundub niii õõvastav. Mul on selle asemel aegajalt odraiva. Need pidid suguluses olema. Pole küll ohatise ekspert, aga ma eeldan, et võib samamoodi tuulega levida nagu see paganama odraiva. Nüüd pean küll sada korda üle õla sülitama, hihi ? (kuldsõrmus minul ei mõju, teen kummelikompressi ja läinud)

  • Avatar
    Vasta Sandra 23. aprill 2018 at 21:51

    Ma ei tea kuidas raseduse ajal, aga kui on lubatud, siis proovi selliseid tablette nagu Valtrex. Perearst kirjutab välja.
    Mul elukaaslasel ja emal on tihtipeale ohatis. Niipea kui tunned, et huul tundub imelik ja hakkab kihelema, siis võtad teed Valtrexi tabletikuuri ära. Siis on hea mitu kuud rahu… Kui juba ohatis on, siis see rohi kuivatab üsna ruttu selle ära. Aga minu lähedastel on Valtrex igati aidanud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. aprill 2018 at 22:04

      Kui keegi mulle siia veel kirjutab et ma valtrexi proovin, siis ma otsin teid ükshaaval üles ja viskan teil kiviga aknad sisse 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 23. aprill 2018 at 21:51

    Rasedusega läheb immunsus alla ja nii need “nunnud” tekivadki.
    Ma teise rasedusega sain neid nii 3 või 4 ? korda tunda.
    Enne seda oli elus…hmmmm, no nii täpselt NULL korda olnud!! Esimene ilmus mulle 12+1 rasedusnädalal. Järgnevad kimbutasid teatud aja tagant.
    Ja oleks siis veel selline “ilus” üksik vill tulnud, eiii, nagu roniv roosipõõsas lasi mööda lõuga alla-üles-paremale-vasakule.
    Ega ma miskit teinudki kui hambapastaga määrisin. Kuivas kiiremini ära ja tekkis koorik aga kole oli ikkagi. Nüüd peaaegu aasta sünnitusest möödas ja pole kordagi olnud (ptui-ptui-ptui). Poissi oodates polnud kordagi ohatist ega haiguseid.
    Nüüd tüdrukuga jäin enne haigeks, kui rasedustestil II triipu avastasin. Terve raseduse olin iga 1,5-2k tagant haige.
    Vaat et enam ei julgegi kunagi uut last tahta, muidu saan taas mädanevad mokad.

  • Avatar
    Vasta Gea 23. aprill 2018 at 21:42

    Mul on ka ohatis ja umbes kuus korda on aastas alati tulnud, määrisin peale kreemi-aga see polnud nii hea kui see ümmargune plaaster mis sinna peale käib, ta on nähtamatu huulel ja katab ohatise nii ära et isegi meiki võib peale kanda, kui mul see plaaster peal on siis keegi ei saagi aru. Viimane kord ostsin mingid uued express tabletid, ainult 2 on pakis ja tuleb 12t vahega ära võtta ja see ohatis mis oli tulemas läks kohe ära järgmisel päeval. Ohatis lööb välja päikesega(solaariumis, puhkusel, suvel, kevadel jne) seega ALATI on vajalik tugev SPF kaitsega hügieeniline huulepulk ja meelest ei tohi minna seda kasutada. Herpesele tehakse ka laserravi, seda vist isegi seal hambakliinikus kus sa käid, tahtsin juba ise ka seda järgmisena proovida. Edu ja kannatust!

  • Avatar
    Vasta Tiina 23. aprill 2018 at 21:42

    Ka minul olid koguaeg ohatised, see oli jube. Ma mõtlesin, et jäängi nii eluks ajaks, mul läks veel suviti nina ka hullult kärna…õõõh.
    Aga praeguseks mingi imeläbi ei ole mul umbes täpselt kaks aastat ohatist olnud.
    Loodame siis, et sa ka saad sellest needusest niisama lahti, ega mingi imerohi aitagi.
    Aga kui ma ühe korra kekutasin sellega, et mul ei ole enam niikaua ohatist olnud, siis järgmine päev oli platsis 😀
    Jaaaaaa nüüd hakkas mul huul sügelema selle jutu peale.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. aprill 2018 at 21:44

      mul on alati nii, et isegi kui ma mõtlen korraks, et ooo, ammu pole olnud, siis tuleb 😀

      • Avatar
        Vasta Kadri 24. aprill 2018 at 08:42

        Mul tuleb see pahadik alati siis, kui ema ütleb, et sai jälle tuult tööl olles ja plaks, järgmine päev mul ka 😀 täiesti müsteerium ikka. A ja ikka enne mingit üritust. Soovitada ei oska midagi, tea, et Sinuga on kaaskannatajaid 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 23. aprill 2018 at 21:40

    Rets värk. Mul kahe nädala jooksul kaheksas. Mokad on perses täiesti. Määrin, kreemitan, söön toidulisandeid ja teen prääksuga kükke ning miski ei aita. Õue ei julge minna, sest kardan, et päike ja tuul teevad hullemaks ja pealgi näeb päris kole välja. Mul on niiiiiiiiii kopp ees. Tervitused kaaskannatajale!

  • Avatar
    Vasta Annukas 23. aprill 2018 at 21:39

    Mul pigem selline küss, et kas sa kasutad mingit huulepulka ka samal ajal kui sul ohatis on??? huuleläige, hügieeniline vms…
    Ja kui ohatis on läinud, kasutate seda huulepulka edasi???
    Kindel laks, et C-vitamiini tuleks rohkelt tarbida…
    Ja kõik mis on teil viirusega kokku puutunud, neid enam huulele kanda ei tohiks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. aprill 2018 at 21:45

      Ma peaks puhta loll olema, kui ma seda teeks 😀 ma saan niiii kergesti ohatise, et ma panen kõik rätikud peale kuivatamist pessu, desinfitseerin käsi ja ei kasuta ühtegi meigiasja seal 😀

  • Avatar
    Vasta Jep 23. aprill 2018 at 21:31

    Oled sa mõelnud immunoloogi jutule minna? Nii tihti või isegi konstantselt herpesega maadeldes, rääkimata tabletiravi mittetoimimisest, võib eeldada, et immuunsüsteem ei suuda sellega võidelda.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. aprill 2018 at 21:34

      ausalt öeldes ei ole mõelnudki selle peale, sest ma kuulen esimest korda sõna immunoloog 😀

      • Avatar
        Vasta Reelika 24. aprill 2018 at 06:57

        Mine kindlasti, kui võimalik. Nad annavad väga head nõu. Minul pole peale käimist juba 3 aastat herpest olnud. Vaatad koos temaga oma tervise üle.

      • Avatar
        Vasta Jep 24. aprill 2018 at 10:56

        No vot, kõigeks on kunagi esimene kord 🙂 Lüsiini tasub ka regulaarselt kuuridena võtta.

  • Avatar
    Vasta Pille-Riin 23. aprill 2018 at 21:29

    Olen kuulnud, et ohatised löövad siis välja, kui organism nõrgeneb, ehk organism ei jõua selle viiruse vastu enam võidelda, aga tean täitsa, mis sa tunned, mul sama probleem, ise kasutan acic 2% herpesekreemi, mis väga ei aita, aga niisutab küll ja võtab valu veidi vähemaks??

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. aprill 2018 at 21:35

      see acic on kõige lambisem, samahästi ma võiks peeru huulele määrida. 😀

      • Avatar
        Vasta Gel 23. aprill 2018 at 21:39

        Mul iga aastaaja vahetamisega ohatis. Kodus acic olemas ja kui tunnen, et ohatis hakkab tekkima, siis panen peale ja 2 pärva pärast pole tunnet ka enam, et mingi ohatis hakkab tulema. 😀 mul aitab ja töötab

  • Avatar
    Vasta Jaanika 23. aprill 2018 at 21:28

    Ohatis on nakatunud inimese kehas koguaeg olemas. Öeldakse, et kui immunsus on madalam siis pääseb ohatis jälle löögile. Isegi hiv test pidi mõndel juhtudel valepositiivse tulemuse andma, kui samal ajal ohatis on.

  • Avatar
    Vasta Klein 23. aprill 2018 at 21:28

    Raseduse aeg immuunsuse vastupanuvõime väheneb. See aitab sellel pisikesel krevetil alles püsida ka (lisaks keha ei jõua kakelda kõikide kammajaadega mis toimumas on nagu hormoonid, kreveti koopa ehitus ?, verd tuleb juurde toota jne). See stabiliseerub teisel trimestril, kus ema hea immuunsus muutub oluliseks kreveti jaoks ka.

    • Avatar
      Vasta Jep 24. aprill 2018 at 13:31

      Issand kui jabur väljendus, ise oled krevett! 😀

  • Avatar
    Vasta Riina Roo 23. aprill 2018 at 21:27

    Mallukas proovi tsinksalvi ja kohe nii et kreem peal. Tsinksalv kuivatab ja kui alguses kohe jaole saada paraneb paari päevaga. Mul see alati olemas ja kiire abi.

  • Avatar
    Vasta Ansa 23. aprill 2018 at 21:26

    Aa muidu, ma tean et sa ütlesid, et OLED TABLETTE JUBA SAANUD 😀 aga kas sa oled proovinud nö ennetavat kuuri ka teha? Mulle arst kunagi ütles, kui ohatis tihedamalt külas käis, et võib nö pikema kuuri teha, et.. ma ei tea, mis põhjenduse ta mulle ütles 😀 mul mälu ära imetatud. Enivei, minul see aitas küll ja ei tulnud jupp aega enam

  • Avatar
    Vasta Ronja 23. aprill 2018 at 21:24

    No ma võtan selle riski ja soovitan veel ühte asja: saialilletinktuur. Kui tunned, et hakkab tulema paned vati peale ja hoiad, kohe ikka mingi pool minutit. Ja nii iga natukese aja tagant. Mul ei ole ohatist olnud aastaid enam, varem olin samasugune, mitu korda kuus ikka olid mokad lõhki.

  • Avatar
    Vasta Ansa 23. aprill 2018 at 21:22

    Appi mul on liiga elav kujutlusvõime ja see mokad torru pakule.. 😀 😀 😀 pliis help, ma sain just lapse tuttu ja nüüd ma itsitan ta kõrval

  • Avatar
    Vasta Maria 23. aprill 2018 at 21:22

    Mõnus!
    Mul tuli eelmise nädala alguses 4 tk korraga. Nüüd tunnen, et 1 tahab veel tulla.

    Ma isegi ei taha kommenteerida seda teemat!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. aprill 2018 at 21:36

      #ifeelyou

  • Avatar
    Vasta M 23. aprill 2018 at 21:18

    Kas rasedusega ei või nad nii välja lüüa? Isegi kui varem olnud pole.:D

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. aprill 2018 at 21:19

      No mul on suht kogu aeg olnud

  • Avatar
    Vasta Kats 23. aprill 2018 at 21:17

    On palju vôimalusi kuidas ennetada ja ravida tuuleville, ma olen samuti kôike proovinud. Aga omast kogemusest vôin öelda, et salli tasub kanda, eriti vaadata ,et tuulise pàevaga kukal soojas oleks, veider soovitus, aga kui kukal tuult saab, siis ongi villid platis. Kui immuunsus tugevam jne, siis ei teki, aga nôrgenenud immuunsuse puhul tôenàosus suurem.

  • Avatar
    Vasta Laura 23. aprill 2018 at 21:12

    Perearstilt võid saada tabletid. Need pidid sellised olema, et kui tunne on et hakkab tulema, siis 2x võtta. Nö eos ennetab ohatise teket. Need huuleplaastrid jamad, pole neil mingit raviomadust.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. aprill 2018 at 21:18

      Anna andeks, aga ma pean capsi kasutama: MA JU KIRJUTASIN POSTITUSES, ET PEREARST ON KIRJUTANUD TABLETTTTTEEEEE!!! 😀

    • Avatar
      Vasta Lugeja 23. aprill 2018 at 21:28

      Pelagi neid tablette ei tohi rasedana/imetamise ajal kasutada – nii et enne soovitamist võiks natuke täpsemalt mõelda/uurida

  • Avatar
    Vasta Kadri 23. aprill 2018 at 21:09

    Mul paar kuud tagasi oli esimest korda see vastik asi. Minu oma oli ammu ära paranenud kui ohatise sai ka mu 4-aastane tütar. Tal siiamaani selline tumedam koht huule all, nagu arm vms. Ma arvasin miskipärast, et lastele need ei tule..

    • Avatar
      Vasta Kair 24. aprill 2018 at 06:55

      Ohatised nüüd küll vanust ei küsi. Levivad nakkuse teel. Mul endal on ka, ja sel hetkel, kui mul on huultel heroes, ei tee lapsele põskedele musi, jälgin, et laps ei jooks minuga samast klaasist, et vältida, et laps mult selle saaks. Isegi kui tundub, et paranenud, siis veidi aega veel olen hästi tähelepanelik sellistes asjades.

  • Avatar
    Vasta L 23. aprill 2018 at 21:05

    Minul on päris väikelapsest peale olnud pidevad ohatised. Üks läheb, teine tuleb. Alles kui rasedus tegi imesid ning ohatis tekkis harva. Lapse kõrvalt puutusin kokku homöopaatiaga, mis ei ravi sümptomeid vaid ravib inimest seespidiselt. Mina sain tänu sellele pidevatest ohatistest lahti (samuti ka psoriaasist). Väga soovitan leida väga pädev homöopaat kes oskaks määrata õige ravi ning kui ohatist pàris ära ei võta siis kindlasti vähendab ohatise tulemise sagedust.

  • Avatar
    Vasta Kets 23. aprill 2018 at 21:04

    Kui sa tunned juba, et see hakkab tekkima pane jääd peale. Kuna sul nii tihti on siis ilmselt sa saad aru millal see tuleb. See kihelemine, pakitsus jne. Aga see mõjubki ainult kui kohe jaole saad. Ega siin ei olegi ravi… ise ka “õnnistatud” nendega.

  • Avatar
    Vasta Tinnu 23. aprill 2018 at 21:01

    Mul oli see kuu sama seis, üks kadus teine tuli…. Vb ongi mingi kevadine immunsuse languse värk sellega. Alati hakkavad huuled ennem kohutavalt kuivama ja siis voilaa, on sindrinahk kohal?vastikud asjad igaljuhul.

  • Avatar
    Vasta Ele 23. aprill 2018 at 21:00

    Ärkasin ka paar päeva tagasi, alahuulel korralik vaarikas (arvestades, et mul alahuul on pool nägu niigi) 😀 mingi 7-10tk, ei hakanud end kurnama lugemisega ja määrisin urgo gel peale. Ma isegi ei tea miks mul tekkis, kevadised külmad tuuled vb 😀 pikka närvi!

  • Avatar
    Vasta L 23. aprill 2018 at 21:00

    Hetkel see Sind ei aita, aga olin samuti ohatistega (küll harvem) kimpus, aga need olid meeeeeeletult suured. Kui 18 sain, hakkasin verd annetamas käimas, paar aastat hiljem jäin mõtlema, et pole ohatisi olnudki pikka aega. Keegi kuskil foorumis kirjutas sama seose, et tänu sellele on veri “puhtam” või midagi sellist. Uurisin ka sõbrannalt, kellel samuti ohatised tihti olid ning tõesti – ka temal olid need tagasi tõmmanud. Ehk leiab keegi teine endale sellest mõne abistava mõtte.

  • Avatar
    Vasta Anneli 23. aprill 2018 at 20:59

    Ma nüüd eriti ei julge kirjutada, kuna sa palusid soovitusi mitte jagada, aga äkki annad siiski andeks. Mul oli raseduse ajal sama probleem, siis ämmaemand soovitas hõbedakolloidi kasutada, mis minul aitas ohatisi ohjata. Nüüd on hõbedakolloid meie peres asendamatu, sest sellega saab nii mitmele probleemile lahenduse.

  • Avatar
    Vasta Laura 23. aprill 2018 at 20:58

    Üldiselt on see ikkagi vihje nõrgast immuunsussüteemist. Võib viidata tsingi, magneesiumi, d-vitamiini,c-vitamiini, omega3 vms puudusele. Kas raseduse ajal mineraali, vitamiini tasemeid ei mõõdeta? Pole kursis. Ise võitlen sama asjaga, 3 korda järjest tulnud praegu. Minul ilmselt hetkel tsinki puudu. Oregano õli pidi hea abimees olema, aga nagu sa ütlesid, siis ma parem ei hakka soovitama 😀 Alustasin selle katsetamisega ise alles 5 päeva tagasi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. aprill 2018 at 21:00

      Ma võtan ju rasedusvitamiine küll 🙁

      • Avatar
        Vasta Laura 23. aprill 2018 at 21:31

        Sellised üldvitamiinid ongi sõna otseses mõttes toidulisandid ehk juhuks kui toiduga midagi kätte ei saa, siis annavad natukene lisaks. Need ei aita siis, kui mõnest ainest juba on puudus tekkinud. Nt D vitamiini puuduse korral on vaja ikka üsna suuri ühikuid (4000IU ja enam), tsingi ja magneesiumi puhul on ka nö raviühikud hoopis teised, kui tavalistes kompleksides. Ma muidugi ei tea, mida sa täpselt võtad seega ei saa siin midagi väga kommenteerida.

  • Avatar
    Vasta Liisi 23. aprill 2018 at 20:58

    Mul on ka ohatis vahest ja mina olen leidnud viisi kuidas see enne ära kaotada kui päris nähtavaks muutub. Ehk siis… Kui ohatis on nii kaugel et pisike vill on tekkinud või hakkab tekkima siis teen sellele süstlanõelaga(ostsin spetsiaalselt selle jaoks apteegist) augu sisse, kuivatan salfakaga vedeliku ära kui seda tekib ja panen taruvaigutinktuuri peale sellele kohale… Tavaliselt piisab ühest korrast aga vahest teen nii ka mitu korda ja ohatis kaobki enne kui jõuab rõvedaks minna ? See on ainukene lahendus mis minu puhul toimib ja ma ei vaevugi enam üldse mingeid teisi jõu ja ilunumbreid kasutama mis niikuinii ei toimi

  • Avatar
    Vasta Anette 23. aprill 2018 at 20:58

    Stress ja immuunsüsteemi langus on mul tavaliselt põhjustajateks. Ma ei usu eriti (aga ei tea ka), kas see Urgo on raseduse ajal lubatud, mul sellega alati tuli hoopis nagu koorik maha ja kôik läks rohkem katki. Raseduse ajal ja imetades olen kasutanud Silicea geeli. Kuivatab kiiresti ja on asjalik. Immuunsüsteemi tugevdamise koha pealt ilmselt soovitaks mingeid multikaid vôtta, tervist tugevdavaid asju süüa jne.

    • Avatar
      Vasta Maarja 23. aprill 2018 at 21:57

      Uuringuid pole tehtud, siis selle järgi ei võiks kasutada. Aga kuna seal väga mingit toimivat ainet pole, siis ohutu kasutada. Urgo tekitab kaitsva kihi ja nö hea keskkonna, et “haav” kiiremini paraneks (sama pohimote ka ohatiseplaastril, geeli mugavam kasutada lihtsalt). ?

  • Avatar
    Vasta siiri 23. aprill 2018 at 20:58

    mina avastasin soomes ühed tabletid käsimüügis. kohe kui tunned ,et ohatis hakkab tulema võtad tableti. ja kui õigel ajal jaole saad siis ei tulegi aga kui nats hiljaks jääd siis paraneb kiiremini. see ainuke asi mis mind siiamaani aitand on. Aclovir on nimi

  • Avatar
    Vasta Anneli 23. aprill 2018 at 20:56

    Oli mingi jutt, et nõrgenenud immuunsüsteemi hetkel lööb välja no ja raseduse ajal koguaeg ju su immuunsüsteem nõrgenenud, sest noh…. kehal on mingid muud prioriteedid kui sind närakat tervena hoida ?. Niiet kannata kannata ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. aprill 2018 at 20:57

      jah, mis minust, sitast, ikka 😀

  • Avatar
    Vasta Kiku 23. aprill 2018 at 20:56

    Aga kas sa ei tunne päev enne et huul sügeleb natuke? Minul kui tuleb, siis tunnen juba enne ära ja määrin taruvaiku peale, siis ei tulegi üldse lõpuks ohatis.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. aprill 2018 at 20:58

      Oleneb. Mõnikord tunnen, nt täna ka tundsin, panin KOHE rohtu, aga ei midagi. Enamasti ärkan ma sellise kauni üllatuse peale, et pool mokka kärnas.

      • Avatar
        Vasta Liisi 23. aprill 2018 at 21:11

        Taruvaigutinktuur aitab siis ka kõige paremini kui ikkagi juba kärnas oled… See on piirituse baasil tehtud ja tummine desinfitreerija ? Ma panen seda igast väiksematele haavadele või pigistatud punnidele ka ja ma ei tea paremat ravimit kui see ?

  • Avatar
    Vasta Vio 23. aprill 2018 at 20:55

    Mina olen kuulnud, et ohatised tulevad põletikust. Kui kuskil põletik on, võib see ohatiste kaudu siis avalduda. Ei tea kui tõsi see on ainult.

  • Avatar
    Vasta Liina 23. aprill 2018 at 20:55

    Minul oli selline probleem mõlema rasedusega – ohatisi muudkui tuli. Ämmaemand ütles, et kuna organism on raseduse ajal rohkem kurnatud ja nõrgem, siis need saatana sigitised tulevadki kergemini.

  • Avatar
    Vasta Vici 23. aprill 2018 at 20:53

    Olen sinuga praegu ühes paadis,ei saa ka last musutada ja mees ei taha ka ? Mul ilmub mõned korrad aastas, aga sa vaeseke oled puhta õnnetus seisus ?

  • Avatar
    Vasta Mammu 23. aprill 2018 at 20:52

    Halleluja, ma tean mis sa tunned. Mul ka suht tihti ohatised, jubeeeee. Uuh, mul on nii kahju, aga ma tean et selle vastu ei aitagi sittagi 😀

  • Avatar
    Vasta Merily 23. aprill 2018 at 20:52

    Ilmselt 100x soovitatud ka sulle, aga Valtrexi tabletid on nii parandavad kui ka ennetavad. Olen olnud aastaid kimpus ohatistega, kuni sain Valtrexi tabletid. Nüüd pole kuskil aasta aega olnud, siis tuli ja võtsin ühe (!) tableti, määrisin teepuu õli ja läinud ta oligi. Loodan jälle muretut aastat 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. aprill 2018 at 20:58

      Nagu postituses kirjas – proovitud

  • Avatar
    Vasta Agne 23. aprill 2018 at 20:51

    Nimekirjas puudus õunaäädikas.minule aitas,tundsin et hakkab huul sügelema,hoidsin vatitikku äädikaga peal,kuivatas ära.

  • Avatar
    Vasta M 23. aprill 2018 at 20:51

    Mul tulevad ohatised/odraivad ja muud rõvedad asjad nagu nt furunkulid alati siis kui immuunsüsteem nõrk – hakkan haigeks jääma või haigus juba läbi on. Pmts elan selle järgi, et katsun erinevaid vitamiine ja immuunsust tugevdavaid asju süüa et mitte haigeks jääda ja et haigusest ei tekiks ohatisi ja et mingi aine puudust ei oleks.
    Teist võimalust lihtsalt pole nende värdjatega võitlemisel 😀

  • Avatar
    Vasta Ingrid 23. aprill 2018 at 20:50

    Olen sinuga samas paadis.
    Mul tihti siis, kui päevad hakkavad.. tõmbab huuled kärna. Veab, kui tuleb üks… aga veab harva. tihti on kolm-viis
    Sõin kaks kuuri neid tablette(järjest), mis peaks ära hoidma.. 1,5 kuud oli plats puhas ja JÄLLE otsast peale. Praegu punnitab kolm.. ja mul ei hakka päevi isegi. Olen lihtsalt haige. Järelikult organismi nõrgenemisega mul see seotud..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. aprill 2018 at 20:51

      No ma ei tea, sellisel juhul olen ma puhta suremas 😀 üks ohatis ajab teist taga

  • Avatar
    Vasta Liiiiiina 23. aprill 2018 at 20:49

    Ei olegi ma ainuke ohatise mokk. Viimane tuli huulele ja siis põsele ka veel?

  • Avatar
    Vasta Moonika 23. aprill 2018 at 20:49

    Uhh, ma polegi ainus. Mul on viimase kuu jooksul sama seis. See mis momendil on peaks olema vist neljas, aga kes neid lugeda jõuab ?. Urgo geel on ka minu sõber nendel valusatel päevadel.

  • Avatar
    Vasta Birgit 23. aprill 2018 at 20:48

    Kui ikka kunagi arvad et miskit võiks veel katsetada, siis kiirravi peaks pakkuma ka õunaäädikas 🙂

    • Avatar
      Vasta Kertu 23. aprill 2018 at 20:56

      Oleme ka elukaaslasega igakuiselt kimpus ohatistega ja mingi aeg tekkis endal ka juba käega löömise tunne. Siis avastasin ka õunaäädika ja vatitikuga teda tupsutades märkasin, et tõesti teeb imet. Nüüd seisab pudel õunaäädikat uhkelt vannitoa kapil, et kohe võtta oleks kui vaja.

    • Avatar
      Vasta Tuule 30. september 2020 at 13:47

      Kas lahjendatud kujul või siis puhtalt otse pudelist?

  • Avatar
    Vasta Kris 23. aprill 2018 at 20:48

    Irwww lohuta end , et sul muude mokkade peal neid iga nädal pole????

    • Avatar
      Vasta Katriinu 24. aprill 2018 at 19:10

      pole mokkagi ju 😀

  • Avatar
    Vasta MP 23. aprill 2018 at 20:47

    Jälle sama küss, aga kas oled kätte saanud selle HERPOTHERMi, mida keegi siin soovitas sul osta? Hind ma vaatasin on ka sellel üsna krõbe, et ei tea, on ta siis oma hinda väärt? Ei oskagi sind kuidagi lohutada, kui ainult kaasa tunda. Usun, kui tüütu see on ja närvi ajab. Seega raudseid närve sulle! 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. aprill 2018 at 20:51

      Eiii, just täna tellisin ära 😀 Eelmine kord hakkas juba ära kaduma ja siis ei viitsinud tegeleda 🙁

      • Avatar
        Vasta SK 24. aprill 2018 at 06:12

        Saialille tinktuur kuivatab kiiresti selle ära, minul aitab igatahes 🙂

  • Avatar
    Vasta Lisbet 23. aprill 2018 at 20:45

    Pigem on see rasedusest.
    Aga olen kuulnud,et seda saab mingi immunraviga kontrolli alla. Rasedale ilmselt ei tehta