AVALDAN ARVAMUST KURB ON OLLA

Bauhof, kurat, too muld ära!

24. mai 2018

Teate mina ei julge netist midagi tellida – ma mõtlen nendest Facebooki gruppidest. Kogu aeg üks petturi jutt käib ja kas vähe on kuuldud neid lugusid, kus keegi umbes 5€ eest enda mainet maha teeb ja kellelegi võlgu jääb või kauba saatmata jätab. Aga no netipoed on minu jaoks üsna ohutud tundunud. Ega ma tellingi enamasti ainult suurematest poodidest, kus ma ei karda üle lastud saada. Aga näete, Kardo LEMMIKPOOD maailmas, Bauhof ei pea paljuks isegi 39€ eest üle lasta.

Ma Facebookis eile õhtul seletasin ka, aga panen siia ka, et te aru saaks, kuidas värk oli:

“Kallis Bauhof Eesti, mismoodi oleks võimalik kätte saada kaupa, mille eest on tasutud? Lihtsalt teile kirjutamine ei aita – lubatakse küll, aga tolku ei miskit. Helistamine ka ei aita. Kas peaks kellelegi ukse taha minema?

Lugu ise selline: 23 aprill tellis Kardokene, kullakallis, hunniku mulda ja muud tavaari aeda. Kaup pidi kulleriga tulema hiljemalt 30daks, kuid jäi omajagu hiljaks. Nimelt saabus ta 11.05. No okei, ikka juhtub. Kui lõpuks kaup saabus, avastasime me hiljem, et osa kaupa, nimelt tagasihoidlikud 750 liitrit musta mulda oli meile toomata jäetud. Kohe ei pannud tähele, sest kiire oli ja ei hakanud seda suurt alusetäit lahti pakkima. Ka kuller ise ei märganud, et tal õhta lõpus 750 liitrit mulda üle jäi ja nõnda asusime siis asja lahendama. Eks see rohkem ka meie asi ole, onju.

13. mai kirjutas Kardo Bauhof Eestisse kirja, kus seletas oma probleemi, aga kirjale ei vastatud. VIIS päeva ootas kannatlik mees vastust, kui helistas lõpuks siiski ise. Lubati tagasi helistada ja kui helistati, juhtusin mina vastu võtma. Telefoni otsas oli Bauhofi töötaja, keegi naisterahvas, kes ütles, et saab aru, et meil on kaup puudu jäänud ja kas me seda üldse veel tahame VÄ. Ma ütlesin, et 750 liitrit musta mulda pole jah nagu selline uitost, et kle tahaks niisama, et ju on seda millegi jaoks tarvis ja sooviks ikka. Ei vabandatud, mis siis, et tellimuse esitamisest oli möödas peaaegu neli nädalat. Öeldi, et muld tuuakse “esmaspäev või teisipäev”. No selge.

Nüüd on möödas nii esmaspäev kui ka teisipäev, isegi kolmapäev on möödas. Mulda pole. Helistanud keegi pole. Kirjutanud keegi pole. Seega kallis Bauhof Eesti – kui kirja teel küsides ei saa, telefoni teel küsides ei saa, ma siis proovin siin: palun teid PÕLVILI blogi teel, et olge head, tooge meile see 750 liitrit musta mulda ära. Kas on nii on õigem viis paluda? Muu nähtavasti ei aita, tuleb ära proovida.

MISSING: 15 kott musta mulda.

Kui ma seda saagat FBis jagasin, ilmus sinna alla palju kommentaare, kus inimestel sama mure, et kaup kätte saamata. Meil on taimed istutamata, kõik tegemata, sest ega neid taimi endale persse külva, ikka mulda oleks vaja. Ja no arusaadav, et igasuguseid asju juhtub, aga ANNA SIIS KLIENDILE TEADA! Tõsiselt kah, pole normaalne, et inimene peab ise käima ja kerjama oma mulda nagu vallavaene ja ise kogu aeg helistama ja painama. Kui raske oleks saata meil või helistada, et teate, jääme hiljaks, andke andeks.

Tõsiselt ka, enne tuleb tali, kui meie oma musta mulla saame.

Mis poodidega teil samasuguseid kogemusi olnud on? 

Loe ka neid postitusi!

25 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Mama 27. mai 2018 at 19:14

  Ära taha seda mulda, see on rõve. Mingi reoveepuhastusjaama löga, mis pole veel mullaks muutunud. Haiseb mis õudne ja mullast on asi kaugel. Loobu ja vali teine muld.

 • Avatar
  Vasta Helen 26. mai 2018 at 05:45

  Ma jagasin ühe mööblipoega mõnda aega tagasi. Veebruaris tellisin diivani. Oli öeldud, et läheb aega u 6-8 nädalat ja maksin eraldi kojutoomise eest, et noh oleks ka mugav. Ja siis mingil õndsal aprillikuu päeval helistas võõras number. Võtsin vastu ja diivanikuller, kes siis rõõmsalt teatas, et tema on 5minuti pärast kohal, et võin end vastu sättida. Istusin just tööl ja jäin suht tummaks esialgu. Mees oli ka tööl ja vanemad ka. Peale pikemat sorti vestlust siis lõpuks viidi diivan Tallinna tagasi (Ise elan Pärnus) ja küsiti, et millal teile siis sobib…Ma ei saanud aru, et mis nad tõesti mõtlesid, et ootan kodus akna peal see kaks kuud, et MILLAL ometi mu diivanike paistma hakkab. Poleks raske teha olnud see minutine kõne ennem, kui pm mul kodu tee otsas olid ju…

 • Avatar
  Vasta G 24. mai 2018 at 16:59

  Krt Maximas ka parem teenindus ?

 • Avatar
  Vasta Maria 24. mai 2018 at 15:14

  Tellisin ükskord ühest suurest e-poest Eestis jõuludeks kinke.
  Küsisin ja uurisin vahepeal, sain sõimata.
  Jaanuaris oli mul kõigest suur siiber ja soovisin raha kohe tagasi. Saatsin kirja koopia kõikidele netis olnud meilidele. Vastuse ja vabanduse sain loetud minutitega. Raha ka.

 • Avatar
  Vasta Mari 24. mai 2018 at 13:47

  Parem on, et nad seda mulda sulle ära ei too. Ostsin ka seda mulda. Sellel mullal on juba pakki avades spetsiifiline lõhn. Mõned kotid hallitasid juba hetkel mil ma need ostsin, ülejäänud muld läks hallitama lillepottides või lihtsalt kotis seistes. Sellest mullast on olnud juttu ka Facebooki aiaelu grupis, kus kõigil samad kogemused. Kui vähegi võimalik vaheta Biolani mulla vastu.

 • Avatar
  Vasta Margit 24. mai 2018 at 13:14

  Poes kohapeal pole väga probleeme olnud meil, aga hetkel ootame samuti maaparandusturvast 560L. Keegi kirjadele ei vasta. Kui kaubale järele läksime Bauhofi lattu, siis laomees küsis kohe, et mille pärast me e-poest tellisime?!? Meie talle vastu, et saaks mugavalt tulla järele ja kõik, ei pea poes ise asju otsima. Ütles juba siis, et see e-pood ei toimi. Ja kaupa ülevaadates nii oligi. Nii suur kett ja ei toimi. Ulme!

 • Avatar
  Vasta Kris 24. mai 2018 at 13:08

  Bauhof’iga meenub mulle ka üks seigake Tartus. Ostsin ühe väikse potilillekese. Järjekorrad olid too moment väga suured, ootasin siis seal infoleti(?) juures. Seal oli kaks müüjat, ühel nagu polnud kliente, teisel, kus järjekorras ma olin, oli palju. Kaaslane küsis selle teise käest, et kas siin ka maksta saab – müüja ütles, et eip, ta teenindab teiselt poolt (ta juures oli null inimest ?? :D). Lõpuks jõudsin siis oma järjekorras selle müüja juurde ja sain aru, miks teenindamine nii kaua aega võtab. Selle asemel, et lüüa tsips-tsips hind sisse omal, raha sisse kasseerida ja klient minema saata, torises tema oma kaastöötajatega, et umbes ta ei jõua oma inventuuri klientide pärast ära teha. Reaalselt ta klähvis nagu väike kutsikas seal :DD Kliendid ilmselgelt segasid vaese klienditeenindaja toimetusi. Siis selgus, et mu lillepotikesel pole hinnasilti peal, mille peale ta samamoodi torises (ei suhelnud kliendiga, isegi tere ei öelnud mitte, vaid vingus oma kaastöötajatele enda raske elu üle). Silmi pööritades tõstis ta siis oma ahtri mugavalt toolilt üles ja hakkas aiandusosakonda minema. Ma siis seal ühele teisele teenindajale ütlesin, et ma tegin tegelt triipkoodist pilti, kui kasuks on… Tema rõõmustas selle üle ja sai selle lille sisse löödud. Siis jõudis kohale ka eelmine kuri teenindaja, kes paukus umbes, et kust said selle triipkoodi. Kogu sündmus leidis aset keskpäeval. Ma saaks aru, kui umbes ongi 5 minti enne sulgemist ja mis iganes veel, aga tol hetkel küll ei näinud põhjust, miks klienti ühes poes teenindada ei viitsi.

 • Avatar
  Vasta Triin 24. mai 2018 at 12:09

  Sama kogemus Bauhofiga, tellisime maale elupuid, mis pidid nädalaga tulema, lõpuks saime need ligi kuu aega hiljem. Helistades keegi midagi ei teadnud, anti mingi nr, millele kunagi ei vastatud. Lõpuks kui otsustasime, et sellisel juhul ei tahagi neid puid enam vaid hoopis raha tagasi, olid puud maagiliselt kahe päeva pärast kohal. Koguaeg olid ainult vabandused meilile, et tarne hilineb. Tundub, et neil see süsteem üldse ei toimi!

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 24. mai 2018 at 12:12

   vähemalt te saite vabandusigi 😀

 • Avatar
  Vasta Silja 24. mai 2018 at 12:03

  Mul oli ka halb kogemus. Olin ostmas üsna suure summa eest asju (umbes 300 eurot). Paraku tuli arve natuke suurem, kui ma olin arvanud. Seega jäi mul natuke puudu. Maksin siis osa sulas ja osa kaardiga ja palusin, kaks nad saaks veel paar minutit oodata, kuni ma telefoniga enda hoiuselt pangaarvele raha üle kannan – et siis saan ülejäägi ka ära maksta.
  Müüja ohkis kogu aeg dramaatiliselt ja nähvas, et kuidas ma üldse julgen midagi sellist küsida, kui pood on kellaaja järgi juba suletud. Tegelikult tol hetkel, kui ma seda küsisin, oli sulgemisest veel paar minutit puudu ja see hoiuselt raha pangaarvele kandmine oleks mul reaalselt ainult minuti võtnud. Aga ei, kemplesin selle müüjaga seal tükk aega. Lõpuks maksis mul kaasas olnud sõber puuduoleva osa ära.
  Osa kaupa pidime laost kätte saama, seal unustati meile veel üks kipsplaat andmata … Turvamees oli ka ülikuri. Üleüldse kogu personal ohkis seal iga asja peale.
  Pärast kirjutasin sinna kurja kaebakirja (tegemist oli Rakvere Bauhofiga) ja nad väitsid mulle, et sama müüjaga on varem ka probleeme olnud ning nad lasid ta lahti.
  Enam ei tõmba Bauhofi üldse, seal on jube kallis ka. Parema meelega käin Espakis ja K-Rautas.

  • Avatar
   Vasta Lisbet 24. mai 2018 at 12:25

   Kõik tahtsid koju minna 😀 a üldiselt võiks müüjad saada tulemustasu,mitte kindlat kuupalka,siis oleks väike motivatsioon klientidega kenasti käitida 😉

  • Avatar
   Vasta Liisi 24. mai 2018 at 13:57

   Espakis peaks olema vist tulemustasu töötajatel, siis motti ka rohkem. Jõgeva espakis ykskord klient helistas et kas teil seda toda on, et hakkab põltsamaalt sõitma. Myyjad ootasid pool tundi peale sulgemist, et klient saaks kauba. Mônes kohas ikka super teenindus 😉

  • Avatar
   Vasta Maria 25. mai 2018 at 18:31

   Kas saaks selle teenindaja kohta vähe täpsemalt? Ehk on mulgi temaga kokkupuuteid olnud. Või oli neid kogunisti 2?

  • Avatar
   Vasta Kelli 26. mai 2018 at 20:42

   Rakvere Bauhofis on üldse kõik teenindajad tõredad. 10 minutit poes ja nähvata jõudsin saada kolme töötaja käest ?

 • Avatar
  Vasta R. 24. mai 2018 at 10:59

  Mul ka negatiivne kogemus. Tahtsin kõige lihtsamat vakstut osta… rullist mõõdetakse mitu meetrit vaja on. 😉 Küsisin siis ühelt müüjalt, sain vastuseks, et ta on aiaosakonnast ja ei mõõda! Näitas käega ühe teise suunas, et sealt küsida. See teine müüja oli ehitusmaterjalide osakonnast! Ja ka ei tulnud vakstut mõõtma! Jätsin lihtsalt ostmata tookord! 😉 … ja siiani on mul n.ö. ettevaatlik suhtumine…et mine tea, mis osakonnast keegi on! Lihtsam on ise hakkama saada! ( Tartu Bauhofist siis jutt) …väike asi, aga jääb meelde. 😛

 • Avatar
  Vasta E 24. mai 2018 at 10:29

  See bauhofi teenindus on üldse vist üsna kehvake. Kuna meil elutoa remont plaanis ja noh Hiiumaalt meil vajalikku kogust kaupa normaalse hinnaga väga saada pole, siis sattusime ükskord Laagri bauhofi. Küsisin INFOLETI töötajalt, et kas oleks mõistlikum ennem kaup ette ära tellida või siis lihtsalt kohapeale minna. Ta soovitas mul minna erakliendi halduri juurde, kes teeh mulle hinnapakkumise. Et näiteks kui vaja rohkem kui 50 ruutmeetri jagu parketti, siis ta saab mingit soodustust pakkuda. Kulla teenindaja kas sa arvad et elan lossis ja siis tulen ise remondimaterjali ostma? ? Elutuba on meil nõks üle 20 ruutmeetri? Ja üleüldse ta saab pakkuda mingit ehitaja soodustust ? Ausalt mul vaja lihtsalt ühes toas veidi remonti teha. Ütlesin talle et aitäh, aga kahjuks abi ei saanud. Selle peale vaatas ta mind üsna tigeda näoga. Niiet ilmselt lähme lihtsalt mingi aeg poodi ja loodame et vajalik kogus kaupa olemas.

  • Avatar
   Vasta K 24. mai 2018 at 11:03

   misasja, sulle pakutakse soodustust ja sa ütled ei aitäh, ma ei küsinud seda?

   • Avatar
    Vasta Kaja 24. mai 2018 at 11:49

    Ma ka lugesin ja imestasin wtf? 🙂 No ma ei tea, 50 m2 pole küll teab mis suur, et loss lausa. Teine pakub soodustuse võimalust.

   • Avatar
    Vasta E 24. mai 2018 at 12:11

    Ma peaks selle jaoks ostma liiga suure koguse materjali ja no rõesti kuhu kurat ma selle teie arust topin?! Annaks nad niisama soodustust siis võtaks jah vastu. Aga kui elutuba 20ruutu, siis mida kuradit ma teen selle 50ruuduga? Ja tõesti ma pole ehitaja, et soovida seda ehitaja soodustust.

    • Avatar
     Vasta Laura 24. mai 2018 at 12:50

     Neil olemas uus kampaania. Kui jääb järele materjale ja on kiles, saab kauplusesse tagasi viia ja annavad raha ka tagasi vist.

    • Avatar
     Vasta Kairit 24. mai 2018 at 13:04

     See tundub küll pesudoprobleem olema. Kas Sul oli otsaees silt, et soodustust ei soovi ja ehitaja ei ole ja vajad ainult 20 ruutu? Ole õnnelik, et inimene Sulle üldse midagi pakkus.

    • Avatar
     Vasta Elsa 24. mai 2018 at 13:21

     Ehituspoodides tasub alati küsida hinda. Alati tehakse mõni soodustus, ka väga väikestelt ostudelt.

    • Avatar
     Vasta Liisi 24. mai 2018 at 13:54

     Selleks ei peagi ehitaja olema et seda soodukat saada…. tavaliselt on see päris korralik, vähemalt 25 prossa

    • Avatar
     Vasta Flamingo 24. mai 2018 at 14:17

     Sorri, aga sinu keissis polnud teenindaja milleski süüdi….