Ma ei tea, kas teiste linnajagude facebooki gruppides on samamoodi, aga no kuna mina Nõmmel elan, siis on mul siinsetest inimestest ja nende kommetest kõige rohkem vaja huvi tunda. Nimelt hakkab mul varsti tunne tekkima, et targem oleks mitte jalga uksest välja tõsta.

Seisad kuskil tänaval, siis teeb keegi pilti ja ahhetab Nõmmekate grupis, et vaadake, selline inimene seisis minu maja ees, kahtlase näoga! Mis siis, et sina näiteks parasjagu seisatasid, et kotist nätsupakki otsida, juba hetkeline seismine on piisavalt kahtlusi äratav, et hiljem netist enda pilt leida.

Muidugi peatumata kõndimine on KA kahtlane, sest mida sa kõnnid võõraste inimeste majadest mööda? Mida sa tahad? Hoidku jumal, kui pilk peaks hetkekski teelt kõrvale kalduma ja sa teeksid veel selle surmapatu, et kellegi maja poole veel vaataks ka. Sellisel juhul tormavad julgemad majast välja ja kisavad, et mida siin õigupoolest vahitakse, mitte nii julged teevad aknast pilti ja postitavad selle värisevate kätega jälle Nõmmekate gruppi. Huh, vedas, et mees kodus oli, muidu oleks päise päeva ajal paljaks röövitud!

Kindlasti ei maksa ka autoga sõita, sest sellisel juhul jääb võõras auto kindlasti silma ja sellest tehakse loomulikult pilti, et siis murelikult uurida, et mida kaasnõmmekad arvavad, mida teha tuleks. Siis pakutakse kindlasti, et helista politseisse ja anna neile auto number, kirjuta veebikonstaablile ja eriti hea oleks, kui saaks ikka kahtlastest isikutest hea kvaliteediga pilti teha, mida tänavatel inimestele jagada.

Täna oli üles pandud pilt, kus neli kutti seisid auto kõrval ja rääkisid juttu. Nagu inimesi ikka auto kõrval juttu puhumas näha võib. Paraku olid nad enda teadmata rikkunud Nõmme reegleid, et tänaval seista (kõndida ja sõita) ei või ja koheselt oligi pilt juba Nõmmekate grupis üleval, selle sama kommentaariga, et jube kahtlased ja mees arvas, et üks on heroiininarkomaan. Kardo mul siin kõrval kommenteerib, et Eestis ei müüda heroiini vaid fentanüüli :D Sealsamas siis kõik soovitasid politsei kutsuda ja üks põrutas, et mida rohkem “selliseid” eestisse rändab, seda enam tuleks kaameraid kasutada. Pildil on neli valgenahalist noormeest, okei, võib-olla on veidi tumedamad juuksed.

Ma nõustun, et Nõmmekad võiks olla kogukond ja tore on, kui inimesed silmad lahti hoiavad, aga no tõsiselt ka, seal grupis muud juttu hommikust õhtuni ei ole, kui pildid “kahtlastest” inimestest, kes kellegi maja ees hingata, kõndida või mööda sõita julgesid. Kas siis tõesti on KÕIKI nii hirmsasti vaja karta? Ma ei kujuta ette, et ma seisaks paari sõbrannaga kuskil ja puhuks juttu, kui keegi mulle politsei kutsuks, sest äkki ma olen varas ja vahin teiste aedadesse.

Samas kui ma nüüd mõtlen, siis naistest pole tõesti pilte märganud, ikka ainult meestest. Kus on küll soovoliniku silmad? See on seksuaalne tagakiusamine, et naised võivad järelikult Nõmmel rahulikult kõndida ja seista, aga kui sul midagi rohkem püksis on, siis pilk maha ja jookse parem punktist A, punkti B, sest äkki sa kuskil vaatad liiga kaua ringi ja see on imelik.

Kuigi jah, jooksev MEES on väga imelik, sellisele kutsuks politsei ja annaks ise ka igaks juhuks kaikaga – raudselt jookseb Nõmme vahele vargile või vargilt, mis muud!

Jaga: