JUMALAITA

milline kaunis nädala algus!

5. november 2018

Eile tuli mul juba kolmandast küünest tükk välja ja ma mõistsin, et ma ei saa nii edasi elada. Vb selle pärast Marta polegi veel välja tulnud, et tal mark nii koledate küüntega inimese juurde tulla?! Igatahes ei saanud ma enda tavalisse salongi aega, sest noh, ma julgesin bronnida ainult tänaseks, jumal teab, mis tulevik toob. Küsisin FBis mingisugusest grupist, et kas on kellelgi homseks aega pakkuda ja mulle vastas Chloe salong, et neil on ja lisas ka täitsa kabeda pildi töödest.

Ei taibanud ma salongi enne googeldada,muidu oleksin ma jõudnud selleni, kuidas Triinu sai sealt eriti persses küüned (link). Mina aga mõtlesin, et no kui juba salong ja kaupsis, siis ju on normaalne, mis muud. Panin endale 9.30 aja kirja ja jäin uut päeva ootama.

Uus päev hakkas imeliselt – Lende tuterdas rõõmsalt meie magamistuppa kaisutama täpselt 5 mintsa enne äratust. Mari voodi oli kuiv nagu…sukk? Vait nagu sukk on väljend, aga mis on kuiv? Sukad on üldiselt ka kuivad? Ja olenemata sellest, et me alles kahe paiku magama läksime, olin ma väljapuhanud ja rõõmus. Tass kohvi, lapsed aeda ja võtsingi suuna linna poole. Salong ise soovitas parkida Stockmanni, sinna ma suuna võtsingi.

Roolis hakkasid tavapärased toonused tunda andma, aga no ei miskit märkimisväärset. Jõudsin parklasse ja kiirustasin Kaubamaja poole, millest ei tulnud eriti midagi välja, sest iga kiirema sammu peale lõi kõht kivikõvaks. Seega ei olnud mul füüsiliselt muud varianti, kui lihtsalt võimalikult stabiilselt… liuelda 😀 Äkki heliseb telefon, kell on 9.35. Uuritakse tülpinult, et kus ma olen. Vastan, et kohe-kohe jõuan ja üritan kõnest tulenevalt teha paar sörgisammu. Muidugi mu jalg vääratab kuidagi, ma kukun paremale küljele siruli maha, telefon lendab piki asfaldi eemale. Samal ajal möödub minust naisterahvas, kes ütleb “vabandage” ja astub üle mu käe ? See olukord oli nii absurdne, et ma hakkasin lihtsalt kõva häälega naerma. Ajasin ennast püsti, võtsin telefoni, mis oli loomulikult ekraani katki kukkunud ja liipasin valutava põlve ja küünarnukiga salongi.

Seal võttis mind vastu tülpinud vene naisterahvas, kes ütles, et ma olen hilinenud ja “ilus french ei saa nii”. Ma ütlesin, et no tehke ühevärviline siis, kui ei jõua. Ta ohkas nii pettunult, et ma pakkusin, et ma võin minema ka minna, kui enam aega ei jagu (10 mintsa hilinedes) mille peale ta vastas, et “ise teate”. Kuna ma tõesti ei saa selliste küüntega ringi käia, siis ma ütlesin, et ma ikka sooviks küüsi, et tehke siis sellised, mida jõuate. Ok. Kuskilt ilmus teine noor tüdruk, kes juhatas mind maailma tolmuseimasse väikesse urkasse kuskil taga.

Neiu enda küüned olid muidugi KOHUTAVAD, aga kuna mul säilis lootus, et ehk ta lihtsalt on nii usin teiste küünte tegija, et enda omi ei jõua, siis istusin maha. Noh, ütleme nii, et kummikindaid ta ei kasutanud, imurit tal ei olnud ja ta viilis mulle järjepidevalt sõrme.Eesti keelt ta vist väga ei osanud, sest me vahetasime kaks lauset, millest esimene oli “mis pikkusega teeme?”. Ta ei küsinud kordagi, et mis toonidega ma pr. maniküüri tahan (mida ta ootamatult siiski tegema hakkas), lihtsalt vaikselt pusserdas seal, kuni ütles, et valmis sai. Mu küünealused nägid täpselt samasugused välja, nagu Triinu postituses, mille peale ma uurisin, et ehk saaks selle roppuse ka korda teha. Ohates tegi, võttis täpselt lisaminuti ta elust.

Samas, küünte üle ma kurta ei oska, päris normid ja paremad kui enne. Viriseda võiks, aga no paariks nädalaks ajab asja ära. Lubati ju mulle, et ilus french nagunii ei tule ?

Salongist väljudes märkasin midagi väga kurba. Nende letil oli pisike ümmargune akvaarium kahe teoga, kes on seal MAKSIMAALSELT vales keskkonnas. Liiga väike pesa, ei mingit aluspanu (tigudele meeldib kaevuda huumusesse või samblasse, kus nad magavad ja kosuvad). Ei mingit temperatuuri- ega niiskusemõõdikut ja noh söögist oli ees vaid kurk ja seepia. Kurk, muuseas, on küll tigudele mokkamööda, aga sisaldab neile suht null toiteväärtust, seega oli mul neid väga kahju vaadata. Kuivakesed tundusid ka teised.

“Need teod siin küll hästi ei ela,” nentisin ma makstes.

*neiu naeratab* “Jah, päris!”

“Mis puhul te neid siis niimoodi piinate?”

*neiu naeratab, näha on, et ei saa essugi aru*

“Kelle omad nad on?”

*väga pikk mõttepaus* “Juhataja omad.”

“Neil on liiga väike kodu ja valed elamistingimused, neid ei tohiks nii kasvatada…”

*neiu naeratab lolli näoga, ei saa ikka midagi aru*

Ma olen mitu korda mõelnud siin tigudest kirjutada, ehk peaksin ka, ma ei tea, keda muidugi huvitab (kui tahate, siis võin ju kirjutada!), aga no teod on ühest küljest küll üsna vähenõudlikud, teisalt on neil siiski standardid, mille järgi nad ka elada tahaks. Piisavalt suur pleiss, korralik aluspanu, kvaliteetne söök jne. Nii ka ei saa, et viskad nad kuskile kaussi ja las vedelevad. Näete, minu teod elavad näiteks nii… Või no elasid, ma olen vahepeal nende kodu tuuninud ka ühe pesa näol.

Ühesõnaga, väga kahju oli, aga ma ei oska midagi teha ka, sest teokausi kaasa haaramine oleks veits ekstreemne tundunud, seda enam, et ma just väga väle ei ole…

Roomasin siis tagasi Stocki poole, sest kõrvetised TAPSID ja ma jälle olin kõik rahakotiRennied ära söönud. Seega kiirustasin Stockmanni apteeki, et vajalikku imerohtu saada. Kuna tseki alusel olla Stockis ka 2h tasuta parkimine, siis selle 4€ säästmiseks kulutasin ma umbes sada euri, tundus norm valik…. Ei tegelt, mul on siin suur hommikumantlipõud ja lapsed ning Kardo said enda omad nüüd kenasti vannituppa rippu ja võivad kasutamist oodata. Ma endale ei raatsinud osta, kuigi seal oli üks niiiii ilus… Nuux.

Vot, selline kena hommikupoolik oli siis mul. Koju sõites tundsin ennast nagu päriselt suur tüdruk, kes ise linna peal sõidab ja oma asju ajab, nagu päris inimesed. Nii naljakas, aga sõitmine tundub kuidagi nii… loomulik? Kuidas ma enne elasin, ah?! Aga ma hakkan nüüd kindlustust valima ✌️

Loe ka neid postitusi!

41 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mirjam 6. november 2018 at 22:57

    Mis brändi omad hommikumantlid ja palju Kardo oma maksis? 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. november 2018 at 23:07

      MM… Kardo oma ongi vist Stockmanni enda… bränd? Maksis koos 20% alega mingi 60€. Laste omad olid kokku 55vms BOGI firma.

      • Avatar
        Vasta Mirjam 6. november 2018 at 23:17

        Tänud! Loodan, et ale kestab veel ?

  • Avatar
    Vasta nnn 6. november 2018 at 12:53

    Vaesed teod, eksole…. räägib inimene, kes jättis enda hamstrid kapi otsa surema. Oih, vabandust. Unustas.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. november 2018 at 15:01

      ma olin 13, mitte täiskasvanud inimene, issand jumal.

  • Avatar
    Vasta J 6. november 2018 at 10:45

    Ei ole varem sellest tehnikust ega salongist midagi kuulnud, aga kui aus olla, siis minu arust on neiu küüned väga ilusad. Ei tasu maha teha kohe kõike, mis enda eelistustest erineb. Mulle näiteks just meeldivad pikemad nude küüned ja prantsuse maniküür jääb minu eelistustest väga kaugele, kuid see ei tähenda, et ma hakkan sinu maniküüri kohe kohutavaks tembeldama. Maitse asi 🙂
    Samuti ei pea tehnik alati kummikinnastega tööd tegema, kui on enda ja sinu käed desinfitseerinud. Muu suhtumine ja tigude elamistingimused on muidugi andestamatud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. november 2018 at 11:10

      sulle meeldivad katkised, väljakasvanud ja paksud küüned :)?

  • Avatar
    Vasta Riina 6. november 2018 at 10:01

    Esmapilgul muidu täitsa okeid küüned, aga pöidlaküüne järgi nats paksult geeli.

  • Avatar
    Vasta Annika 6. november 2018 at 01:27

    Sõitmise ja autoga seoses ma vaatasin,et sa pole siiani FB postkastist mu kirja leidnud…ei midagi erilist,lihtsalt mõned lingid:)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. november 2018 at 10:35

      ei leia nüüd ka 🙁

      • Avatar
        Vasta Annika 6. november 2018 at 11:26

        Mallu, ava minu profiil ja hakka nagu ise mulle kirjutama,siis ilmub ka minu tekst välja. FB anomaalia:) Eile leidsin selliseid toole ka mis teil kodus kollased, lisasin igaks juhuks lingi,ehk tahad veel värvida:)

  • Avatar
    Vasta Joanna 5. november 2018 at 21:05

    Kusjuures mis päev see täna on. Igatahes väga huvitav nädala algus endalgi.. kohe arki söidueksam tulemas tahtsin enne eksamit veel lisatunde vötta aga..poiss otsustas haigeks jääda niet lasteaeda ei saa ning just see kell mil pidin söitma ei olnud hoidjat vötta.. sain önneks uue aja öhtuks panna ning vana tühistada.. kutsusin hoidja ning olin valmis minema kui öpetaja helistas et rehv löhkes ei saa söita ning kuna tahetud öpetaja ajad köik kinni.. siis enne eksamit söita ei saagi..elagu ark eksam ju proovin jaanuaris uuesti…? sest ilma lisatunditeta kindel et kukun läbi.. aga hea teada et ma ei ole ainuke ÖNNELIK sellise päeva üle??

  • Avatar
    Vasta Tanja Nevskaja 5. november 2018 at 20:59

    Jah, tunnen ka seda Dianat, tal tutvusi igas valdkonnas. Peaks Teile edu soovima 🙂

  • Avatar
    Vasta Maret 5. november 2018 at 20:35

    Mallu, kas sa halbades tingimustes elavates tigudest loomapäästegrupile ei tahaks äkki kirjutada? Sellises “vaasis” elamine ei ole küll normaalne, isegi tigudele mitte..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. november 2018 at 20:52

      loe parem mu uut posti 😀

      • Avatar
        Vasta Merilin 6. november 2018 at 10:55

        Uus post maha võetud?

  • Avatar
    Vasta Annaliisa 5. november 2018 at 20:15

    Aga miks sa siis ikka sinna ronisid, kui teadsid mis tööd nad juba Triinule tegid? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. november 2018 at 20:52

      ma ju ütlesin, et ma EI googeldanud neid ja ei teadnud, muidu ever poleks roninud ju 😀

  • Avatar
    Vasta Janika 5. november 2018 at 19:59

    Ma tegin ka korra selle vea, et viimasel hetkel otsisin küünetehnikut ja pakkumise sai samuti sealt samast salonhist. Olin sama naiivne! no kui salong kaupsis, siis peaks norm olema -maksin 32€ küünehoolduse+ 10€ parkimise eest. Kohutav kogemus! värvivalik null, maalinguid teeks mu 3 aastane laps ka paremaid aga kõige suurem pettumus oli see, et see tehnik oli nagu lihunik- viilis nahkadesse ja kõik näpud olid verele nühitud! Ei iial enam :/

  • Avatar
    Vasta Paulina 5. november 2018 at 17:53

    Ma olen ka tähele pannud, et seal FB iluteenindajate grupis sama Chole salong aina topib meelehetlikult enda vabu aegu sinna inimeste postituste alla. Juba sellepärast tundus kahtlane, et miks üks salong nii moodi sinna postitama peab, et kas neil ei olegi nii sama siis oma klientuuri. Ise pean enda küünetehniku juurde alati vähemalt nädal-paar varem aja kinni panema, sama moodi kulmudesse ning mõlemad salongid ei pea end nii meelehetlikult promoma, inimesed ise teavad ja kuulevad, kus head ja kvaliteetset teenust saab ning kliente jagub. Mul hea meel, et see Chloe kvaliteet nüüd avalikuks tuli ja inimesed teavad seda vältida või vastav salong saab oma teenustes parandusi teha.

  • Avatar
    Vasta KETU 5. november 2018 at 17:47

    Võiksid küll teha tigudest postituse. Mis asi see kollane sul seljas oli.

  • Avatar
    Vasta Oksana 5. november 2018 at 17:31

    Tere. Kas mulle tundub või see pöidla küüs on kuidagi täiega paks..ja nagu konarlik? Väga nõme suhtumine mu meelest tehniku poolt ?

  • Avatar
    Vasta Mariska 5. november 2018 at 16:58

    Omg Mallu, kuidas sul alati õnnestub mingi s*** otsa komistada? Aga usu mind, preili Dga sa sõtta minna ei taha…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. november 2018 at 17:07

      Mis siis preili Dianal nii vägevat on ?

  • Avatar
    Vasta Relika 5. november 2018 at 16:05

    Palju sul see hooldus maksma läks võrreldes selle kohaga, kus sa muidu käid?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. november 2018 at 16:06

      3€ kallim 😀

  • Avatar
    Vasta F 5. november 2018 at 15:58

    Tigudel on sul küll uhke elamine. Aga mul on pikemat aega kripeldanud küsimus, et kas te käite iga päev vähemalt korra Lottega jalutamas? Nii palju on kahjuks koeraomanikke, kes arvavad, et ah, jookseb siin aias, aga see ei ole kindlasti täisväärtuslik elu koerale.

    • Avatar
      Vasta eikai 7. november 2018 at 06:54

      Ma olen päris kindel, et nad ei käi. 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 5. november 2018 at 15:51

    Käisin seal samas kohas kulmudes kunagi, olin pärast väga üllatunud näoga 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 5. november 2018 at 15:14

    Kukkumisest jäid ikka terveks? Preiliga kõik ok? Ma oma esimest ootasin, siis suutsin oma 10 korda suure kõhuga pikali käia, õnneks olime mõlemad ikka terved, aga inimeste pohhuism sellisel juhul on jah imekspandav-nagu rase naine meelega nüüd keset teed vedeleks… On ikka ilmaimesid …

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. november 2018 at 15:16

      Ma ei kukkunud kõhu peale isegi 🙂 Küünarnuki ja põlve peale 😀

  • Avatar
    Vasta Hel. 5. november 2018 at 15:03

    Öeldakse nt kuiv nagu (Sahara) kõrb 🙂

  • Avatar
    Vasta Älis 5. november 2018 at 14:51

    Kahju, et sul aega polnud eriti valida muu koht, kus küüned korda teha. Aga hea, et kirjutasid sellisest salongist, et ikka rohkem inimesi teaks, kuhu mitte minna. Jube teenindus ikka! Kitjuta siis hiljem, kaua nad sul püsivad.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. november 2018 at 14:55

      Ma käin tegelt iga 2 nädala tagant hoolduses ja nad mul nii lühikesed ka, et üldiselt selle ajaga ei juhtu midagi 😀 seekord ma ise peksin neid küüsi katki vastu turvatoole 😀

  • Avatar
    Vasta Liisi 5. november 2018 at 14:22

    Sa võiks omale mõne sellise tehniku sebida, kes käib ka kodus kohapeal tegemas, varsti kolme lapse emana loeb ajaarvestuses iga minut ???? aga samas on see mõneks tunniks kodust väljasaamine ja aeg iseendale väga mõnus puhkus.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. november 2018 at 14:26

      appi, kodus käiv tehnik oleks dream come true, eriti kui ta veel pediküüri ka ära teeks 😀

      • Avatar
        Vasta T 5. november 2018 at 19:37

        Täitsa olemas sellised inimesed. Mu ema laseb nii geel maniküüri kui pediküüri kodus teha, vahepeal ka jalgu vahatada.

        Ise eelistan kodust väljas käimist 🙂

  • Avatar
    Vasta Merka 5. november 2018 at 14:10

    Ära desinfitseeris käed enne? Sul ja endal. Kuna kindaid ju polnud 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. november 2018 at 14:15

      Minul küll, endal ma ei tea 😀

  • Avatar
    Vasta Kai 5. november 2018 at 14:10

    Kui kindlustust valima hakkad, soovitan võtta swedi liikluskindlustus. See on turul olevatest kõige odavam ?

    • Avatar
      Vasta Kristi 5. november 2018 at 15:10

      Kindlustuse hind sõltub ju autost ja omanikust. Pealegi ei soovitata kõige odavamat kindlustust võtta, sest kahju saajal pidi kehva kindlustusfirmaga väga palju pornot olema. Samas mis see kahju tekitaja mure peaks olema? Temal on ju kohustuslik kindlustus olemas ja kellegi kobiseda ei ole.
      Soovitan vaadata iizi.ee lehelt oma autole kindlustusvariante ning sobiva leidmisel hoopis vastava kindlustusfirma koduleheküljel leping sõlmida, nii saab 10-15% soodsamalt