KODU

kollased seinad, pruunikas ukseke…

13. november 2018

Mul oli hull plaan, et järgmises postituses tutvustan teile Martat, aga see sindrinahk tunneb ennast endiselt seespool mugavalt ja ei ole ennast näole andnud. Seega peate leppima postitusega minu majaesisest. Pmst sama asi, eks?

Ühesõnaga augustis hakkasin ma uut välisust vaatama, kirjutasin sellest (SIIN). Laias laastus polnud see otseselt hädavajalik, sest meil mingisugune uks oli ees, aga kuna me ju ehitasime seda maja “tünniosa” nagu teda kutsutakse, siis tahtsin ma, et uksed oleksid ühesugused ja ilusad. Enne olid nad sellised:

Vana välisuks. Välimuselt polnud kõige hullem, aga arvestades, et ta oli suvalise ehituspoe kõige odavam versioon, ei olnud ta kuigi vastupidav. Selline logu oli, aga ajas asja ära. See tünniosa oli enne lihtsalt kaetud mingisuguse valge plastikuga, mis tänu okaspuudele ajaga roheliseks tõmbunud.

See valge, puust ja lingitu uks viis trepialusesse konkusse ja paremal oli siis meie välisuks. Mitte just kõige kaunim, eksole. Nagu näha, siis siin on remondiga juba alustatud, st vana vill on paremalt poolt ära võetud, uus pandud ja mingi sõrestik uue laudise jaoks ka vist natsa olemas.

Välisukse valisin täitsa ehku peale, mudeli Oopus. Juba see oli ehku peale, et pildil oli ta valge, aga mul oli pruuni tarvis. Ma eeldasin, et sobib ja teate, sobis ka! Paljud kirjutasid mulle kommentaaridesse, et oii seal Haapsalu Uksetehases on kallim kui mujal, aga elu on mulle näidanud, et otsides kõige soodsamat lahendust, saad sa harva (kui üldse kunagi) parima kauba. Ja mul pole huvi järgmised 10-15 aastat välisust vahetada. Või isegi kauem? Ma ei tea, kui tihti inimesed välisuksi vahetavad ? Seega jah, valisin Oopuse ja konkusse tavalisema, Diplomaat nimega ukse.

Meie ukseke.


Peaks vist akent pesema ?


Osad kartsid, et Oopus mudeli uksega on liiga palju sisse näha. Mulle jälle väga meeldib, et valgus sisse tuleb – kes mul aias ikka nii väga kondab, kes sisse näha ei võiks. Lisaks on meil ukse kõrval enivei suur aken, millest kah sisse näeb, kui tahad. Hetkel saab sealt näha näiteks meie esikunagi ja Kukupesast toodud sukulente.


Muuseas, ega te siit aru ei saa, aga mul on endiselt see nutilukk ukse küljes. Haha, no kuhu ta ka kaduma peaks, eksole. Aga ausalt, PARIM asi ever! Ma saan juba autost lastele ukse äpiga lahti teha ja ei pea kunagi kotipõhjast võtmeid otsima. Telefoniga ust avada/sulgeda on nii palju lihtsam ja mugavam.



Selle lillehoidiku tegi mulle väikevend 🙂


Taamal terendab Diplomaat


Oh, saaks vaid ka see ülejäänud maja ilusaks, aga noh, olen rahul sellegi arenguga, mis praeguseks olnud on. Nunnuke!

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar