NIISAMA JUTTU

jessas, ma päriselt langetan kaalu

10. jaanuar 2019

Minu ja Orgu suhe on nüüdseks kaks nädalat kestnud. Ei saa salata, olen vahepeal kõrvalt ka pannud ja Orxi petnud, aga see ei ole kindlasti minu süü, sest Comarketis müüdi suurt karpi sefiire kahe euriga ja ma oleks pidand puhta loll olema, kui neid ostnud ei oleks…Ja no kui mind kutsutakse TASUTA kohvikusse kooki sööma, siis kuidas ma saaks ei öelda? Ma peaks ju puhta sooda olema!

Üldiselt võin aga endale õlale patsutada, sest kuigi ma pole 100% kavas sees, olen ma pea kõikide toidukordade idee ammutanud just oma Orgu kavast. Ma nimelt endiselt sälitan lootust, et saan oma kodused toiduvarud kontrolli alla ja seetõttu panen ma iga päev otsingusse mingisuguse komponendi, mis mul olemas on ja millest lahti saada soovin. Siis valin sealt retsepti ja teen seda UMBES õigesti. Umbes, sest osasid asju mul kodus pole ja siis jällegi leian asju, mida mul on üle ja tuleks ära teha ja… nii need toidud sünnivad.

Näiteks praegu podiseb mu pliidil Orxi kanasupp, mille ma isegi üsna täpselt tegin, v.a see osa, et mul oli Food Studio puljong endal olemas ja otsustasin selle ära kasutada, et ruumi juurde teha. Aga isegi selleta oleks see supitegu lihtsamast lihtsam olnud. Nagu tegelt ka, kes ütles, et neid sööke raske teha on?

Minu tänane lõuna, mida ma tegin nii palju, et saime terve perega süüa nii lõunal, kui ka õhtul. Et siis ei ütleks, et nüüd jube suur koormus selle kokkamise näol siin oleks, eks. Hommikul ei olnud ma üldse kavas, kui aus olla. Mul oli nimelt üks avokaado ja te teate raudselt ise ka, et avokaadodega on see nali, et kui sa nende söömisega kuus mintsa hiljaks jääd, on nad juba üleküpsenud. Mul oli siin üks idekas, seega tegin endale hoopis võileiva, mida koostades mõtlesin pidevalt asju lisades, et… kas Orx sööks neid asju ? Ma saatsin talle isegi pildi, et sööksid vä, ta kiitis heaks ja mina lasin hea maitsta. Ei ole küll kavas, aga arvestades, et muidu oleksin ma selle asemel suure kausitäie neid ülihäid mee-nisu krõbinaid piimaga söönud, siis juba tunduvalt parem valik.

Orgu enda pildiga ürdileib, peedihummus, kõrvitsahummus, avokaado, keedumuna, idud ja koriander. Isegi Kardo ütles, et see oli “isegi jumala hea, kuigi poleks arvanud” ?

Igatahes on see “poole peega” orgutamine igatahes töötanud, sest Orgu kava lubab, et seda jälgides kaotad nädalas umbes kilo. Kuna ma nii näpuga järge ei ajanud, siis otsustasin, et isegi 2 kilo kuus oleks enam kui küll. Aga näete, kaks nädalat kavatamist ja kadunud ongi umbes kaks kilo, kuigi ma olen ju pattugi teinud. 2 nädalat tagasi olin 64.7, täna näitas kaal 62,9 kilo. “Võib seda sefiiri süüa küll,” juubeldasin ma Kardole, sest ma olin talle just kurtnud, et ei taha sinna kaalule astuda, sest see sefiirikarp oli niiiii suur ja ma ALLES sõin seda ja et vb peaks sellel veits settida laskma ?.

Nagu naisterahvale kombeks, siis võin ma ühest otsast juubeldada, et mul oleks nagu piht veits peenem ja lott natsa väiksem, aga nüüd mul on tunne, et mul on ülakeha kuidagi suur. Kõhule sai pekiimu teha, aga ülakehaga ma ei tea, mida teha. Pean enda õlgu väiksemaks laskma viilida või midagi …

Igatahes ma olen rahul, et kavatamine tulemust annab, eriti ma nagu vaeva sellega ei näe, aga kaal langeb ja toitumine muutub aina normaalsemaks. Kui asi nii jätkub, olen varsti sünnikaalus. Ps! Orgu kavad teevad maru tugevaks ka, mina täna suutsin nt oma auto ukselingi küljest kiskuda ?

Paljud teist lõid kaasa minu kahenädala taguse kampaaniaga, kus sain anda teile 69% ale. Nii suurt kahjuks enam pole pakkuda, aga kava saan teile 50% soodsamalt ikka pakkuda ja lisaks teed sa kava ostes ka head! Nimelt toetad sa kava ostes Tallinna Lastehaigla võitlust laste ülekaalulisusega.

Liitudes saad valida, et kas sa tahad proovida kaks kuud minuga kavatada, või pool aastat või terve aasta. Mida kauemaks liitud, seda suurema summa annetad 🙂 Päris äge värk! Ja isegi kahe kuuga on võimalik päris palju juba ära teha, niiet ma soovitan proovida, maksab hetkel alla 15€. Kui liitud, pane sinna sulgudesse kindlasti ka see, et kelle kaudu sa liitusid, siis saame jälle teada, kelle kaudu kõige rohkem heategijaid tuli!

Kava tellimiseks ja rohkema info saamiseks (nt 10 minu lemmikretsepti jne) vaata SIIA!

Hästi paljud küsisid ka eelmine kord, et kas Orgu kavatamine nõuab ka trenni tegemist. Vastus on ei, aga ma olen ise mõtlema hakanud, et ma tahaks… midagi teha. Aga ma tahaks, et see midagi oleks tore….Kas sellist trenni pole olemas, kus sa jooksed kuskil mööda saali ringi ja mängid kulli nagu lapsena kekatundides? Kui on, siis ma tuleks küll. Või ma peangi keskkoolide ukse taga kolistamas käima ja küsima, et tere, kas ma tohin ka lastega rahvaste palli mängima tulla? Kui mu lugejatest keegi teeb midagi füüsiliselt lõbusat ja aktiivset, siis andke teada, äkki ma tahan ka (ja Kardo, sina ära hakka mulle siin kirjutama, et sul oleks pakkuda midagi toredat ja füüsiliselt aktiivset…).

Ühesõnaga, mina olen Orgutamisega rahul ja jätan meie suhet samamoodi. Aeg-ajalt teda üle lastes, aga siiski enamuse ajast õndsalt Orgu tiiva all ?

Ps! Iga nädal loosib Orgu liitujate vahel erinevaid asju välja, täna paneb ta loosi peaaegu kolmesotise jooksulindi, niiet kes selles õnneloosis osaleda tahavad, tehke täna liitumine ära ja hakkame koos kõhnadeks piffideks. Aga uuel nädalal võib võita ka Malluka eriauhinna  – shuudi minu stuudios 🙂

Ps2! Kõhnem olla on ikka päris tuus, just täna kirjutas BonBon Lingerie, et kle sa näed nii hea välja, et tule külla, me tahaks sulle uut pesu ka kinkida. Wohhooo! Nüüd hakkate selliseid seksikaid peegliselfisid saama varsti ?? (Ma lähen üritan sealt teile ka mingit kinki küsida!)

Loe ka neid postitusi!

47 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta E 13. jaanuar 2019 at 20:26

    Ma käisin kunagi korra saalihokis ja kuigi see kaldub naaatukene vägivaldsusele, kuna võid kepiga kellelegi veits äiata, siis see oli maruuukihvt! Ja tõesti kahju, et endal kodu lähedal sellist võimalust ja seltskonda pole.

  • Avatar
    Vasta Brenda 12. jaanuar 2019 at 18:33

    http://www.toitumisnoustajad.ee/lugemist/artiklid/1308-2/

    Soovitan seda lugeda. Paraku sobib see range orgutamine ja muu selline ikkagi kehakaalu langetamiseks aga tervislikult elamise nimel võiks muid põhimõtteid järgida.

  • Avatar
    Vasta Merx 12. jaanuar 2019 at 09:56

    Võrkpall. Tallinnas on algajaid gruppe pàris palju

  • Avatar
    Vasta Birgit 11. jaanuar 2019 at 19:27

    Fain, rääkisid nõusse, ostsin ka selle kava nüüd ?

  • Avatar
    Vasta Kommihull 11. jaanuar 2019 at 17:19

    Ma usun et kaalulangetamisel väike roll on ka imetamisel ?. Aga samas tervislikult ja hästi toituda igati hea mõte! Pildid toitudest tunduvad imehead?. Meil sündis neli kuud tagasi beebs ja üritame ka süüa eeskujulikumalt, kuigi vahel hüppab väike krõpsu ja burgeri poiss ka sisse ?. Hetkel muidugi sokolaadi ja kommi kühveldamine to the max….. ei suuda ei öelda, õnneks kaalu juurde ei tule :D. (46,5 kg kaalun umbes) Imetamine on võimas!

  • Avatar
    Vasta Mari 11. jaanuar 2019 at 15:18

    Movement Tallinn teeb väga mängulisi trenne, tsekka nende instat ja saad aru: https://www.instagram.com/movementtallinn/

  • Avatar
    Vasta karmen 11. jaanuar 2019 at 12:30

    tõene oleks kaalu numbritest pilt panna,korrektne mu meelest 🙂 koostöö jm ,mina kahtlen 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. jaanuar 2019 at 14:42

      kui kahtled, ära liitu siis jumala eest, ega mind huvita, kas sina usud või mitte 😀

  • Avatar
    Vasta Gerly 11. jaanuar 2019 at 11:05

    Off topic 😀 vaatan et sa oled oma kommentaarid korda saand, et kui keegi replyb siis ei làhe midagi kaduma AGA nüüd sul postis gifidega mingi kamm. Poolikud on. 😀 (well excus aaaand its gone) igal postil nii. Jaaa loen telefoniga.

  • Avatar
    Vasta Rents 11. jaanuar 2019 at 10:31

    See on raudselt täiega üllatav, aga ronimine on äge. 😀 Tule proovi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. jaanuar 2019 at 10:39

      aga mul on kätes sama palju jõudu kui vastsündinul, ma kukun surnuks 😀

      • Avatar
        Vasta Rents 11. jaanuar 2019 at 17:48

        Alguses on kõik nõrgad ja nukid selle võrra suuremad

  • Avatar
    Vasta Krk 11. jaanuar 2019 at 09:41

    Soovitan batuuditrenni! Ma isepole küll käinud, aga sõbranna käib ja see kõlab nii lõbusalt. 😀

    • Avatar
      Vasta TN 11. jaanuar 2019 at 19:04

      Pärnu mnt batuudikeskuses on supervahvad trennid! Muudkui põrkad, rullid ja naerad õndsalt ja teine kord Mari ininale järgi andes saad talle batuudi peal silmad ette teha oma saltodega.

  • Avatar
    Vasta ann 11. jaanuar 2019 at 07:10

    Sulgpall- super!
    Alustada võib igas eas ja eduelamus tuleb kiiresti. Liitu mõne algajate grupiga. Tavaliselt esimene trenn on tasuta. Hiljem, kui asjast on aim saadud, võid oma seltskonnaga kusiganes mängimas käia.

  • Avatar
    Vasta Annika 11. jaanuar 2019 at 07:07

    Oi Mallu. Mis ma ilma sinuta teeksin. Sa kirjutad nii vaimukalt. Enaljaolt ainult sinu blogis saan kõva häälega naerda ja õele ette lugedes uuesti naerda 😀

  • Avatar
    Vasta Brigitte 11. jaanuar 2019 at 03:12

    Rühmatreeningud peaksid sobima Sulle! 🙂 Näiteks pilates, zumba ja neid valikuid veel. Ise olin väga trennikauge inimene ja tegelikult kuskil jõusaalis ei taha siiani käia, kuid rühmatreeningud tõesti head. Hea muusika ning see tund läheb väga kiiresti!

  • Avatar
    Vasta 223 11. jaanuar 2019 at 01:28

    Ma kaalu ei kaota ega Orguta, tahtsin lihtsalt öelda, et kommentaare scrollides viskab üle paari kommentaari EKRE valimisreklaame 😀 tahadki neid siia? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. jaanuar 2019 at 09:59

      arvad et ma käsitsi valin neid siia v?

  • Avatar
    Vasta Liisu 11. jaanuar 2019 at 01:00

    Mina alustasin 28.dets Malluka nn tiimis. Ja homme hommikul astun kaalule.. Kahe nädala kaalulangus siis näha. Esimese nädalaga läks lausa 3,1kg alla. Ja ütlen ära, ma ka järge sørmega toitumiskavas ei aja. Ja trenn vaid nii palju, et lapsega kärutan üle päeviti 6-9km.
    Ja toite silma järgi üritan kaalu paika panna ?.
    Olen väga rahul.

  • Avatar
    Vasta Marja 11. jaanuar 2019 at 00:57

    Ma tean, et see trenn on fanaatikutele, aga Crossfit meenutab mulle vanu keka tunde koolist ?

  • Avatar
    Vasta Mia 11. jaanuar 2019 at 00:03

    Ma olen ka mõelnud, et võiks olla mingi trenn kus saaks kivikuju vms mängida, mida lapsena mängisime ilge õhinaga 😀 Siis vist suudaks lõpuks ennast trenni ka vedada.

  • Avatar
    Vasta Birgit 10. jaanuar 2019 at 23:55

    Oo rahvastepalli tuleks isegi loopima 😀 Muidu superfun trenn on minu jaoks zumba. Tuleb vaid leida see õige treener, kelle kavad sobivad. Mina näiteks eelistan lihtsamaid sammukombinatsioone, sest trenn ise on piisavalt hevi, et mul mingid keerulised liigutused küll meelde ei jää. Aga õige treeneriga saab igast trennist nii võimsa energiaboosti ja kuidagi maru seksikana hakkan end ka tundma 😀 Iga trenn on pidu võib öelda 😉

  • Avatar
    Vasta K. 10. jaanuar 2019 at 23:27

    Tantsida meeldib? Siis ehk sumba vm☺

  • Avatar
    Vasta t 10. jaanuar 2019 at 23:13

    Kas seal retseptidel ka variant, et välistada need, kus ahju vaja? Mul nimelt pole 😀

  • Avatar
    Vasta Älis 10. jaanuar 2019 at 22:47

    Mul nt langes kaal esimestel kuudel peale sünnitust tänu imetamisele ka ilma toitumiskavata. Aga tervislikult toituda on tore!

    • Avatar
      Vasta Inga 11. jaanuar 2019 at 14:15

      Ma arvan sama, et alguses kaal langeb nagunii, ka toitumiskavata?

  • Avatar
    Vasta heleriin 10. jaanuar 2019 at 21:37

    ükskõik kui palju ma ka ei tahaks, siis praegu mul pole mõtet liituda. Mitte enne kui olen oma energiajoogi sõltuvusest lahti saanud(mis tundub täiesti võimatu) .
    Huvitav kas kusagil minusugustele sõltlastele tugigruppi pole? No nagu need anonüümsed alkohoolikud on.

    • Avatar
      Vasta H 11. jaanuar 2019 at 05:13

      See mu first comment ever kuskil netis aga ma pean sellele lihtsalt vastama. Ma panin kuskil üle poole aasta peaaegu iga päev kaks pudelit starterit või red bulli näkku, lihtsalt sellepärast, et see on niii kuradi maitsev. Ausalt need energiajoogid ammu ei mõju enam, ma võiks vett ka juua kui oleks sama maitsega kuskil kui red bull. Igatahes, kuna ma täielik sõltlane jõin nii palju, hakkasin märkama, et igapäevaselt süda on kuidagi raske ja vahepeal südamelihas läks krampi niiet kartsin hingata valu pärast. Kuna mul varem nii kaa olnud, siis ei mõelnudki lõpetada kuni üks päev oli tõeline surmatunne peal ja ma olin nii lähedal südari saamisele. Pluss mul tulid kehale mingid sääsepunni laadsed moodustised mis rämeedalt sügelevad, reaalselt ärkad öösel üles ainult selle peale, et kratsida oma näpp või peopesa või kõht auklikuks. Seega mu mega hea soovitus, kui sa ei taha lõpetada südariga, lõpeta joomine. Kasvõi üks kord nädalas peale(arvates, et sõltlane tähendab ikka rohkem kui kord nädalas?)

    • Avatar
      Vasta Merily 11. jaanuar 2019 at 08:43

      Proovi vahetada suhkruvaba energiajoogi vastu esialgu (helesinine redbull, punane ja valge monster). Siis ei saa sealt vähemalt kaloreid ja hiljem juba kergem loobuda, kui energiat mujalt tuleb (korralikust toidust nt)

    • Avatar
      Vasta Flamingo 11. jaanuar 2019 at 09:01

      Mulle tuttav mure energiajoogisõltuvus! Aga sain lahti nii, et hakkasin kõvasti värskat kaanima. Ikka mitu pudelit päevas. Ja veel toimis mulle alguses see, et paar päeva sõin terve paki komme ära, nii et süda läikis, sest magusavajadus oli ikka. Pärast seda ei tahtnud kuude kaupa suhkrust mõeldagi. Tarbisingi ainult kraanivett ja värskat kui janu tuli. Enam ei jaksa üle kolme kommi süüagi. Edu sulle! 🙂

      • Avatar
        Vasta Ninel 16. jaanuar 2019 at 14:15

        haha ma samal teekonnal! Mind motiveeris raha, arvutasin palju aastas kulub igpäevasele energiajoogile, läks isu üle. Uni on ka parem, ise olin enne kindel, et mind see ei mõjuta. 😀 Luban ühe energiajoogi endale nädalas ja hindan seda nüüd. Kuigi mul vist ei olnud mingit über sõltuvust, loobuda polnud küll raske.

  • Avatar
    Vasta Helena 10. jaanuar 2019 at 21:34

    Nõmmekate grupis on jagatud suht huvitavat trenni, ise pole käinud, rasedana ei jaksa, aga peale rasedust olen mõelnud proovida https://www.facebook.com/events/303664430273560/

  • Avatar
    Vasta K. 10. jaanuar 2019 at 20:41

    Tegin just vist oma elu suurima vea. Arvestades kui pirtsakas sööja ma olen, siis oleks võinud muidugi ette mõelda enne kui 50 eurot kulutan ja aastase liitumise võtan, aga ometi ma seda ei teinud ja läksin täis panga peale välja… ainult selleks et avastada, et seal on reaalselt mõni üksik retsept ainult, mis minu jaoks söödav on. Loll pea on ikka kehale nuhtluseks küll 🙁 See toiduainete valiku osa on kuidagi nigel, saab vähe asju välja jätta.

    Aga noh, mis parata… seal mingit varianti pole, et raha tagasi küsida või? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. jaanuar 2019 at 20:42

      Seal on TUHANDEID retsepte ja sa vaatasid nad kõik läbi ja midagi ei sobi? 😀

      • Avatar
        Vasta Mammu 10. jaanuar 2019 at 21:50

        Retseptide valik on seal ok ainult siis, kui midagi ei välista. Mul oli alguses laktoos välistatud ja nii vähe retsepte pakkus. Võtsin piirangu maha ja ise asendan piimatooted enda jaoks sobivatega. Nüüd vähemalt on suurem valik retsepte. Liitusin esimese väljakutsega. Teise tegin juba mõned päevad tagasi, siis kahjuks ei teadnud, et saab Mallu tiimi nimetada.

    • Avatar
      Vasta K. 11. jaanuar 2019 at 00:17

      14 päeva jooksul saab raha tagasi küsida, mina just sain.

  • Avatar
    Vasta T. 10. jaanuar 2019 at 20:34

    Saad küsida, kas veganeelistustega on kavast kasu? Või äärmisel juhul taimetoitlasena.. Liha, kala jm ei maitse, muna ka mitte, tekitavad tõrke. Piimatooteid ei saa lapse pärast süüa. Ehk siis pm vegan.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. jaanuar 2019 at 20:41

      Saad ise seal välistada küik, mida sa ei söö.

    • Avatar
      Vasta Mia 11. jaanuar 2019 at 00:06

      Mul oli Orgu kava mingi aasta eest ja lõpuks loobusingi, sest ma ise eelistan liha/piima/muna võimalikult vähe tarbida ja kui need välistasin, siis jäi kahjuks valik väga väikeseks, isegi kui kasutasin asendamist. Muidugi ma ei tea kuidas nüüd on.
      Ma oleks super õnnelik kui Orgul oleks rohkem vegan retsepte, siis võtaks kohe uuesti liitumise ka 😀 Mallukas äkki võiksid talle mainida, kindlasti paljudel see huvi 🙂

  • Avatar
    Vasta A 10. jaanuar 2019 at 20:07

    See link ei tööta ? kui pangalingile vajutada, et maksta, siis läheb ekraan valgeks ja jookseb kokku see leheke ?

  • Avatar
    Vasta Maarja 10. jaanuar 2019 at 19:28

    Liitusin ka täna Erik Orgu kavaga, ning kavatsen koos sinuga kavatad 2 kuud. Hetkel on sünnitusest 1 kuu möödas ja üke liigset on 3 kg, oleks tore kevadeks vormi tagasi saada?(noo ümmargune on ka vorm nagu mu härra mulle ütleb ?).

  • Avatar
    Vasta Kai 10. jaanuar 2019 at 19:28

    Ma veits pettunud – alustasin kavaga 2.jaanuar,Orgu lubas,et kaal langeb kilo nädalas,ma olen juba oma 10st ülekilost KOLM kaotanud. Kas see mitte pole pettus???? ???

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. jaanuar 2019 at 20:00

      ma nõuaks raha tagasi!!!!?

  • Avatar
    Vasta Segaduses 10. jaanuar 2019 at 19:27

    Keegi tore ja pikemaajalisem Orgutaja võiks mulle ka selgeks teha selle süsteemi seal.. Ma nimelt täna liitusin ja tundub ikkagi maruuuu keeruline see äpp tal.. Kõik see erinevate variantide otsimine ja..

  • Avatar
    Vasta Nimi 10. jaanuar 2019 at 19:27

    Appikene, kui hea idee see trennivärk oleks, hea meelega läheks isegi rahvastepalli mängima, tehke keegi see palun ära ja ilma nõudmiseta tulla mängima oma seltskonnaga ?

  • Avatar
    Vasta Mari 10. jaanuar 2019 at 19:23

    Ma ei orguta aga:DVedasime mehega kihla 5 veebruarini.Tema ei võta õlut, mina ei söö kommi,sokolaadi, krõpsu, küpsist ega saia.Kes ennem alla annab peab 50 eurot andma.Ennem polnud mul mingit motivatsiooni kaalu kaotada aga nüüd ei tahaks küll 50 eurot ära anda:DIgaljuhul 5 päeva pole neid asju söönud ja kaal 1.9 kg langenud.Menüüd olen täiendanud ja vaatan hoolikalt, et saaksin valgud ja muu vajaliku kätte.Ala 2 tükki kooki olen ära söönud. Tunnen end palju paremini kui seda saia mugides:)