JUMALAITA

surm oli silme ees

26. aprill 2019

Ei, edaspidi pean mina oma väljaütlemistega enam kui vait olema, sest jõudsin mina alles eelmises postituses vinguda, et maru väsinud on olla, kui hea taevaisa mulle kohemaid võimaluse terve päeva põõnamiseks andis. Küll väikeste pausidega oksendamiseks, kõõksumiseks ja muudeks lahedateks toiminguteks.

Ma nimelt eelmist postitust kirjutasin voodist, istusin telefonis ja ootasn Marta magama jäämist, kui jäin ise ka mega vara magama. Mulle tundub, et isegi enne kümmet? Igatahes nägin ma sellist imelikku und, et mul on jube paha olla. Mingi hetk tuli Kardo voodisse ja ma ärkasin selle peale üles, ning mõistsin, et paha olla olemine ei ole mitte osa unenäost, vaid hoopis reaalsus. Kuidagi hirmutavalt tuttav tunne oli, seega tõmbasin ma ennast voodisse kerra ja lootsin, et see ise üle läheb.

Ütleme nii, et ta läks küll ise üle. 24h hiljem, aga üsna ise. Esiteks öökisin ma kuus tundi iga poole tunni tagant. Lihtsalt kõõksusin kraanikausi kohal, külma higiga kaetud, surm silme ees. Kuna ma pidin veel Martale ka süüa andma, siis lõpuks oli mu keha vedelikust lihtsalt tühi. Konkreetselt mu huuled olid juba kaks kuivanud pesunuustikut ja Marta pidi 67 aastat imema, enne kui mingitki piima tuli. Vett juua ei saanud ma rohkem, kui 2 lonksu ja seegi tuli kohe välja. Seega oli olukord siin üsna nadi, mistõttu ma peale kuut tundi põrgupiinasid kutsusin endale kiirabi.

Ma ei tea, miks ma seda juba varem ei teinud, sest nad andsid mulle kohe veeni tilka, siis mingit oksendamisevastast rohtu ja .. miskit vist veel, valuvaigisteid vist, sest mu kõht ja pea valutasid nii kohutavalt, et hoia ja keela. Need rohud töötasid üsna hästi, aga võtsid vererõhu megalt alla, mistõttu ma lõdisesin kolme teki all, Kardo kaisus ja lihtsalt surin. Õnneks Mari läks mu ema juurde ja Marta sai Leaga õues olla, no ja kuna Kardo seekord tõbe ei saanud, sain ma üsna muretult haige olla. Noh, kui sa muretuks loed seda, et ootad surma ja oksendad ja pasandad nagu viimnepäev oleks käes. Muuseas… vetsu pole ma IKKA rulood tellinud, nagu kui raske on mul neid kolme mõõtu võtta ah?!

Ühesõnaga – tahtsin puhata ja seda ma ka sain, sest ma magasin vahelduva eduga põhimõtteliselt terve päeva. Mul lõpuks juba kõik kohad valutasid ja mul oli tunne, et ma olen endale lamatised saanud, sest reaalselt iga ruutmeeter mu kehast tuikas ja tegi haiget.

Vahepeal oli mul kahtlus, et äkki need viirused on jessakese enda vihje, et ma peaks alla võtma, sest eile suutsin ma süüa viilu röstsaia ja hiljem tellisin Mimosast klaari kalasupigi, et midagigi kõhtu saada, aga see oli ilmselgelt juba liig, sest pärast kõht valutas nii koledal kombel, et hoia ja keela. Täna pole tihanud veel essugi süüa, vb peaks ka influencerite teed minema ja hoopis paastuma? Okei, nali naljaks, isegi kui ma eile surin, siis ma suutsin ainult mõelda, et apppiii, mu kõht on niiii tühi, et ma ei kujuta ette, kuidas üldse on võimalik mingi 50h söömata olla, ma olin juba poole päevaga suremas.

Täna pidi mul hambaarst olema, aga selle pidin ma tühistama, sest ma olen suure tõnäosusega veel mega nakkav ja hommegi olen ma endale pannud kalendrisse kella kaheteistkümneks kirja ühe pildistamise, ilma nimeta (sest mul pole aju) ja nüüd ma ei tea, kellele kirjutada, et seda ära tühistada. Kui keegi tunneb ennast ära, et pidi homme pildistama tulema, siis ole nii hea ja kirjuta mulle, et saaksime uue aja kokku leppida, sest ma ei taha mitte kellelegi sellist õudu kaela nagu endale.

Ühesõnaga tänage nüüd taevaseid jõude, et ma siiski ellu jäin ja öelge mulle KUIDAS on võimalik paarinädalase vahega kaks korda sedasama viirust saada? Kas nagu mingi immuunsus ei peaks tekkima või mis?

 

Loe ka neid postitusi!

40 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Marta 27. aprill 2019 at 19:17

    No kui Mallukal on kehv immuunsus, siis ma imestan üldse, et ma elus olen.

    Eelmisel aastal 4 korda haiglas tänu kõhutõvele (väga suur vedelikupuudus) ja ühe korra tänu ühele bakterile, mida ma ei teadnud, et eksisteerib: sellega istusin 3 nädalat.

    Mulle just tundub, et Mallukal väga hea immuunsus. Elab üldiselt omal jõul need gripid üle..

    Ma siis see kommentaator, kes mainis, et suutis 1 nädala jooksul 2 korda kõhugripis olla

  • Avatar
    Vasta Brit 27. aprill 2019 at 08:02

    Hommikul unesegasena klikkisin malluka blogile aga ilmus paljasporgand muudkui.. môtlesin, et olete endid ära vahetanud, siis sain aru, et mallukas.com on mallukas ja mallukas.ee on paljasporgand ?

    • Avatar
      Vasta Lily 27. aprill 2019 at 10:30

      WTF, mika nii :O porgand puhta segi läinud.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 27. aprill 2019 at 10:41

        Paljas Porgand ei ole mallukas.ee omanik ja tema seda suunamist teinud ei ole.

    • Avatar
      Vasta Älis 28. aprill 2019 at 14:45

      Mida pekki? Miks nii? Ma ka kohe läksin proovima 😀

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 28. aprill 2019 at 15:50

        See nii vana asi ju 😀 keegi ostis mallukas.ee ära ja suunab seda suva saitidele 😀

  • Avatar
    Vasta Anna-Liis 27. aprill 2019 at 06:36

    Peaksid õnnelik olema, et 24 tundi vaid. Mul hakkas teisipäeval pihta see jama, reaalselt nüüd täna, laupäeval , ärgates on enesetunne täitsa okei. Ma ei söönud 3 päeva, pasandasin umbes 700 korda. Palusin surma, sest nii oleks lihtsam olnud aga kurat ei tulnud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. aprill 2019 at 10:41

      Mul jah mõlemad korrad kestis 24h

  • Avatar
    Vasta Pippi 26. aprill 2019 at 21:01

    Tean mida sa tunned. Hetke meie pere sama seis 🙁

  • Avatar
    Vasta Aile 26. aprill 2019 at 20:25

    Pesemata puuviljad levitavad seda haigust ülihästi…ja tomatid jne.

    • Avatar
      Vasta Älis 26. aprill 2019 at 23:03

      Ei teki immuumsust jah nende kõhuviiruste vastu. Sul hetkel veel võimalik, et immuunsus nats madalam rinnaga toitmise tõttu ja korjad kõik pisikud enda külge. Peske tihedamini käsi ja nagu juba eelnevalt soovitati, puu- ja juurviljad ning marjad tahavad ka korralikku loputust enne nende söömist. Samuti võivad ka koduloomad olla mustuse edasikandjad. Ja veel üks asi, millele pööratakse väga vähe tähelepanu, aga on üsna levinud, on parasiidid! Sümptomid on vahel ka just sellised tihedad kõhuviiruse laadaes hood.

  • Avatar
    Vasta Triin 26. aprill 2019 at 18:33

    Sa peaksid ehk mingi korralikuma tervisekontrolli läbima, et saada ülevaade, mis Su tervisenäidud on – kas on mingi ainepuudus vms, et immuunsus nii kehv. Ma olen juba varem mõeldnud, et oh vau, kui tihti Sul mingid kõhutõved ja viirused ja toidumürgitused on, arvestades, et ma olen 30 ja mul ei ole kunagi sellist kogemust olnud… Tutvusringkonnas on esinenud ka mõni üksik juhtum, nii et Sa tundud nagu… oma ala professionaal hahah. Hoolitse enda eest 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. aprill 2019 at 19:04

      Mulle tehti ju raseduse ajal ja pärast ka kõiksugu teste, oli norm 😀

    • Avatar
      Vasta Marileen 26. aprill 2019 at 19:21

      Maru tihti jah. Kõhuviiruste teine allikas on halb hügieen ja nt pesemata puuviljad. Pakun, et käsi pesete tihti (õuest tulles jne), siis ilmselt toidu küljest. Piisab kui viirusega inimene nt poes sama ostukorvi või õuna puudutanud.

      • Avatar
        Vasta Keit 26. aprill 2019 at 21:50

        Mul tegi perearst kunagi selgeks, et see on mustuse haigus. Õpeta lapsed jne käsi pesema, juurviljad jne puhtaks ja ei tohiks ikka nii tihti seda kylge hakata. Ma VIHKAN oksendamist. Ps! Cocacola parim turgutaja ja ravim peale haigust.

  • Avatar
    Vasta carmen 26. aprill 2019 at 14:31

    korralikud probiootikumid kohe peale. las Kardo mõõdab selel rulooakna ära, jummel küll, on mees või pole 😀 sa ei pea üksi tegema ja ajama ehitusasju ju

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. aprill 2019 at 15:25

      mõõtis juba 😀

  • Avatar
    Vasta LS 26. aprill 2019 at 12:50

    Arvatavasti oli ja on sul noroviirus, millega immuunsust ei saavutagi. Meil peres väiksem põdes seda praktiliselt paarinädalaste vahedega 3x ja teised pereliikmed 2x.
    Homme on juba kindlasti parem! ?

  • Avatar
    Vasta Kat 26. aprill 2019 at 12:03

    Meil oli ka aasta alguses viirus mis tuli umbes nädalaste vahedega tagasi. Õnneks peale 2x korda mega paha olekut oli pärast nädalaste vahedega ainult kõht lahti kuni täielikult vaibus. Käisin küll desinfitseerijaga ringi aga palju tolku sellest ei olnud. Enterol ja smekta olid elupäästjad.

  • Avatar
    Vasta Ka 26. aprill 2019 at 10:02

    Oeh. Sama jama siinpool. Ainult, et ma olin 4 päeva selles jamas ja siiamaani pole söönud muud kui kaks banaani ja kaks röstsaia, sest ei suuda. Lisaks teisel haiguspäeval jäi beebi 39 palavikku ja kuna oleme kahekesi (mees välismaal tööl) siis alguses kartsin, et suren ära ja lõpuks kartsin, et ei suregi ära. ?

    • Avatar
      Vasta Killu 28. aprill 2019 at 21:31

      Elasin koos 5 aastasega selle läbi… Oi jopppenpuhhhhhh…. Surm oli küll silme ees!

  • Avatar
    Vasta L. 26. aprill 2019 at 09:48

    Kui nägin seda oma FB voos, tuli kohe sinu vetsu akna probleem meelde.
    Kiire ja käepärane lahendus 😀 😀 Lisaks sellele veel praktiline ka 😀
    https://www.facebook.com/teeseitse.vinkit/photos/a.422402371271501/1234989443346119/?type=3&theater

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. aprill 2019 at 09:50

      hahaha 😀

      • Avatar
        Vasta Kats 26. aprill 2019 at 11:16

        Haa,tulin ka sama siia postitama! Et siin sul lahendus wc aknale 🙂 see on 2-1 paberirulli hoidja ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Merilin 26. aprill 2019 at 09:45

    Mul olid samad sümptomid siis, kui pimesool mul põletikuline oli ja kiirabi laua peale viis, aga Sul vb on tõesti midagi muud, kui kiirabi seda ei tuvastanud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. aprill 2019 at 09:50

      katsusid kõhtu jah, aga otseslt midagi sealt teravat valu ei teinud, seega vast mitte.

  • Avatar
    Vasta Carolin 26. aprill 2019 at 09:44

    Tegin ise ka selle eile läbi ja olen rase ka ? ei olnud sugugi meeldiv ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. aprill 2019 at 09:45

      Jaa, issand, ma Lendet oodates ka elasin selle üle – jubeee!!

  • Avatar
    Vasta Liisa 26. aprill 2019 at 09:42

    Sa võiksid praegu üsna muretult süüa igasugu kuivikuid ja vähemaitsestatud (soola)küpsiseid. Mul ka hiljuti oli sama taud, lasin barankasid, kummeliteed, kalakesi (need väiksed kalakujulised küpsised) pmst poolteist päeva. Need püsisid sees ja ei teinud olemist halvemaks vähemasti. Muu toiduga oht jah, et saad mega kõhuvalu lihtsalt, kui liiga vara alustad.
    Parane ruttu, need kõhutaudid on rämedaaad. Kiired küll, aga oh boy kui kurnavad.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. aprill 2019 at 09:46

      Jaa, aga kõht nii tühi, et tahaks kõike 😀

      • Avatar
        Vasta g 26. aprill 2019 at 10:31

        Osta enteroli kaplslid. See sitab seede-soolkonna normaalset tasakaalu taastada. Mina sain 2p kõhuvalust lahti ja seedimise korda, muidu võib tõesti pikt vinduda. Lapsel aitas ka hästi.
        Teiseks desinfitseerige tihedalt praegu kõik pinnad/laste mänguasjad käed endal-lastel. Ehk ikka ei saanud keegi rohkem. Eks nüüd paari päeva jooksul selgub.

        • Avatar
          Vasta Bla 26. aprill 2019 at 16:35

          Enterol on küll suht jama. Pigem mõni muu boulardii osta

        • Avatar
          Vasta M 26. aprill 2019 at 20:38

          Desinfitseerimine ei tapa okseviiruse baktereid (teadjate poolt tõestatud ) .ainus mis tapab on kloriin aga kas sellega just mööda ukselinke käia tahaks on iseasi .Kätepesu on väga oluline ja kindlasti kasutada ühekordseid salfakaid käte kuivatamiseks ,mitte käterätti .
          See viirus on saatanast ,levib õhu kaudu ka ,see tähendab et kui õnne on ,siis saab iga pereliige selle .
          On neid kes seda kunagi ei saa ja on neid kes saavad seda 15 korda aastas ,see on elu.
          Õnn on see kui inimene aaab puhata ilma et laste eest peaks hoolitsema .
          Mul samuti mees töötab teises linnas ja kui see tõbi on olnud siis ei ole ikka tore küll laate eest hoolitseda ,ise suremas

  • Avatar
    Vasta Kertu 26. aprill 2019 at 09:40

    Kuna sul ohatised ka muudkui üksteise otsa, siis immuunsus on suht olematu vast. Võimalik ka, et oli toidumürgitus ja eks neid pasaviiruseid on ka mitu tükki. Nii et mitu võimalust. Käsi ikka pesete tihti?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. aprill 2019 at 09:45

      toidumürgitus olla ei saanud,sest sõime kõik sama kraami ja teised olid ok. Vb jah mul immuunsus null, kes teab. Aga käsi pesen noh siis kui õuest tulen ikka jah.

      • Avatar
        Vasta L 26. aprill 2019 at 10:09

        Käte pesemisest pole palju kasu, kui puu- ja köögivilju ei pese. Mäletan, et sa kunagi ütlesid, et neid sa ei pese kunagi…

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 26. aprill 2019 at 10:55

          Mina ei viitsi jah pesta, Kardo peseb 😀 Aga endiselt 29 aasta jooksul 3x haigestuda on päris hea vist 😀

        • Avatar
          Vasta Lily 26. aprill 2019 at 13:49

          Puuviljade pesemisest – jah, ma ei kahtlegi, et paljud kõhuviirused levivad puuviljadega, aga samas kahtlen ma väga palju selles, et lihtsalt külma/leige (kuum ilmselt veits parem, aga kes sööb sooja puuvilja?) veega üleloputamine baktereid tapab. Seega need, kes pühalikult puuvilju pesevad, kas kasutate siis seda tehes ka äädikat (tapab enamiku bakteritest), soodat (kaotab taimekaitsevahendite jäägid) vms, millest tõepoolest ka abi on?

      • Avatar
        Vasta Kertu 26. aprill 2019 at 10:21

        No fakt selliste haiguste kohta on, et need jõuavad sinu sisse mustade käte kaudu suhu minnes. 🙂 Mitte kuidagi teistmoodi. Ning mida rohkem haigustekitajaid korraga soolestikku jõuab, seda ägedama pauguga haigus kulgeb. Kui mul lastel oli kõhuviirus, siis pesin ise hullumoodi käsi ja sidusin nende okset koristades räti näo ette (apteegis müüakse muidu ka maske). Haigestusin ikkagi, aga kõht oli korraks natuke lahti. 🙂 Keha jõudis väiksema hulga tekitajatega hakkama saada. Ja kui me oleme väga ranged kätepesuga olnud, alati enne söömist (isegi enne tühiseid snäkke), pole paar aastat enam ühtki sellist õudset viirust saanud.

        • Avatar
          Vasta Sofie 26. aprill 2019 at 14:26

          okseviiruse võid saada ka lihtsalt hingates .. keegi haige just aevastas..tatistas vms ja pisikud lendavad ringi ..no ei kuku põmm maha kohe 😀