NIISAMA JUTTU

siin postituses on pildid

24. juuni 2019

Ma mõnda aega tagasi halasin teile, et ma ei tea, mida oma eluga edasi teha. No siiani tõesti ei tea. Ei endiste teemadega seoses, ega ka uutega mitte. Ikka veel ei tea, kas peaks sügisel minema sünnitoetajaks õppima, või pigem lootma, et ehk järgmine aasta lähen? Uue aasta alguses oli tegelikult mingi aeg tagasi ka mõte kuukeseks minna Tenerifele, sest see saja aasta pikkune Eesti talv on hirmus ja tegelikult on Kardol veel isapuhkust umbes aastakese, et kui praegu ei lähe, siis… millal veel? Mitte, et me teaks, kas või kuhu Kardo pärast tööle läheb üldse, aga eks sinna veel aega, elu näitab.

Vahepeal on sellest pidevast remondist ja liivast ja jamast kopp nii ees, et unistan sellest, et tahaks lihtsalt kuskil mujal elada. Aga no olgem ausad, paremat kohta, kui meil siin tegelikult juba olemas on, oleks raske leida ja pigem lihtsalt pigem mingi selline rahutus, et tahaks muutust, aga millist? Ja miks?

Uus kaamera jõuab varsti minuni ja siis jälle dilemma: kas peaksin otsima uue, suurema stuudio? Või üritama sellest, mis mul on, kuidagi midagi mõnusamat teha? Ma pmst saan seal hakkama, aga tegelikult on ikka veits kitsas ja suuremaid seltskondi sinna ei mahu. Olgugi, et ma ei eelistagi suuremate seltskondade pildistamist, nii et võiks siis lihtsalt leppida sellega, mis mul on. Lähen homme sinna ja vaatan kaine pilguga ringi ja mõtlen, et ehk annab seal miskit teha. Hah, “kaine peaga”, nagu ma enne seal ainult mälus peaga käinud oleksin või midagi. Ma lihtsalt nii igatsen pildistamist, pole seda korralikult peale Marta sündi üldse teinud, ainult enda lastest, sest pole üldse nagu sellele lainele sattunud. Loodame, et uus kaamera siis selle innu tagasi toob.

Täitsa lambist näitan teile kaht pilti, öeldakse, et seks müüb ja minu meelest väga seksikad pildid. Igal naisel võiks endast sääraseid olla. Noh, nii selle mõttega, et vanana kunagi hea vaadata, et oh sa jutt, olin mina alles kunagi püsside püss. Ja kui te nüüd ütlete, et aga ma ei ole püss, siis tegelikult oleneb kõik nurkadega mängimisest ja vabalt saab varjata kohti, millega rahul ei ole ja rõhutada neid, millega oled. Vahepeal oli selline tunne, et olen titepildistajast tutipildistajaks hakanud, üli mitmed sõbrannad tahtsid sääraseid pilte ?

Ah, eks näis, mis saab. Lähen lihtsalt vooluga kaasa ja vaatan, mis elu toob. Plaane omada on ju tore, aga laias laastus võib inimene plaane teha küll, aga mis see vanajumal selle peale tegigi? Kihistas pihku, mis muud. Mulle lihtsalt tundub, et oma soovid tuleb välja öelda, siis ehk hakkavad asjad liikuma.

Seega – kui keegi teab kedagi, kes üüriks välja ala 50 ruudust pinda, kuhu saaks stuudio püsti panna, olen üks suur kõrv. Ja sünnitust tahaks ka üle pika aja pildistada. Novembris lähen sõbranna oma pildistama, aga tahaks enne ka, see nii äge kogemus ja vahva on kellelegi neid emotsioone pildile püüda.

Täna olen terve päeva Prooviabielu vaadanud, aias tuianud, muru külvanud, Kardoga aiamaja terrassi ehitust plaaninud. Mõtlesime, et äkki saame raha säästa ja ise aiamajale terrassi ehitatud. Äkki. Äkki saame??‍♀️ Kardo igatahes ehitas vanast terrassist meile tünni ümber sellise …platelaadse asja, et ei tassiks liiva tünni ja saaks mugavamalt tuppa ka märja jalaga.

Jah. Ma olen rahutu. Rahutu, aga õnnelik.

Aga teie?

Nõu võite mulle ka anda. Tore on, kui keegi kõrvaltvaataja pilguga midagi soovitab. Aidake mul mu elu elada ?

Loe ka neid postitusi!

17 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Anna 28. juuni 2019 at 13:07

    Tutipildistajaks võid kyll hakata, väga hästi tuleb välja ?

  • Avatar
    Vasta LM 26. juuni 2019 at 14:08

    Mina juba ammu tahtnud endast selliseid pilte… aga ei ole julgenud ühelegi fotograafile kirjutada. Peaks ikka võtma ja ära tegema, ega enam nooremaks ju ei jää ?

  • Avatar
    Vasta kikk 25. juuni 2019 at 20:35

    minuarust parim on see “go with the flow”.
    alati ei peagi mingisugust plaani eluks olema ja see planeerimine tekitab stressi.
    spontaansed otsused on mõnusamad.

  • Avatar
    Vasta itsa 25. juuni 2019 at 14:27

    Hoian Su kallist aega kokku:)

    https://puumarket.ee/static/files/372.EHITAME%20ISE%20TERASSI.pdf

  • Avatar
    Vasta Aiks 25. juuni 2019 at 08:53

    Kui tahaks midagi muud, aga ei tea mida, siis hakka teise käega tagumikku pühkima ja rohkem midagi muud, midagi uut polegi vaja 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 24. juuni 2019 at 21:54

    Kas pildistad sünnitusi ainult Tallinnas?
    Augusti alguses on sündimas mu esimene laps ja nii väga tahaks seda jäädvustada aga kahjuks asume Pärnus ja plaan ka siin sünnitada.

  • Avatar
    Vasta Kapten 24. juuni 2019 at 21:43

    Hakka jah poole kohaga tutipildistajaks. 😀 Ma soovin endast ka mingi aeg selliseid sensuaalseid pilte saada.

    • Avatar
      Vasta Mallu 24. juuni 2019 at 21:59

      No siis tule aga tule pildistama 😛

  • Avatar
    Vasta A 24. juuni 2019 at 21:17

    Tean sedq rahutuse tunnet. Hetkel ühe toaline pesake ja paari nädala eest ajast iga asi närvi ja heietasin et oleks vaid kahe toaline. Panin isegi korteri müüki, aga siis sain kaineks ja taipasin et hetkel siin ikkagi liiga hea et loobuda, vaatame uuesti siis kui laps suurem.. Sama moodi oli ka mehel, autos häiris üks ja teine asi ja käis piilusi uuemaid autosi ja heietas et oi kui selle saaks ss oleks palju parem. Nüüd siis ostis uue ära ja vaikus majas õnneks

    • Avatar
      Vasta Mallu 24. juuni 2019 at 22:00

      See rahutus on üks tüütu asi, vähemalt keegi sai lahti 😀

  • Avatar
    Vasta J.M. 24. juuni 2019 at 21:11

    Kooli, ikka kooli! Vaevalt, et sa kullake pensionipõlveni blogid. Tulevikku peab ka veits kindlustama, eks. Ma teoorias tugev, praktikas ülinõrk ?

    • Avatar
      Vasta Mallu 24. juuni 2019 at 22:01

      Samas vaevalt ma pensionipõlves ka sünnitustel jaksan ringi tuiata 😀

  • Avatar
    Vasta K 24. juuni 2019 at 20:26

    Esiteks, mine õppima. See oleks kindlasti üks väga hea idee. Kui juba mõte peas vasardab, siis peab seda tegema. Ega elus ei tule kunagi nö sobivat hetke ja kui kohe härjal sarvist ei haara, egas siis saagi.
    See stuudio teema aga, mine kohale ja tõsta veidi asju ringi, istu tunnike ja otsusta siis.
    Kui siis ka tunned et oleks ikka vaja, alusta otsimist. Kui just läbi blogi mõnda head pinda ei saa…. Kui pakutakse… Siis vaheta ikka.

    ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. juuni 2019 at 21:06

      Ma isegi olen KVs ringi vaadanud, aga no pole hetkel midagi, mis silma hakkaks 🙁

  • Avatar
    Vasta Sandra 24. juuni 2019 at 20:20

    Mina arvan, et võiksid küll minna õppima juba sel aastal, tavaliselt tuleb ikka asi ette võtta kohe, kui mõte pähe tuleb, hiljem võib juba muud ja palju “olulisemat” ette tulla jne ja ega ükski koolitus ei jookse ju mööda külgi maha 🙂
    Meie ehitasime oma terrassi valmis enne googeldades, et kuidas ja mida teha ning lõpptulemus kukkus väga hästi välja 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. juuni 2019 at 20:22

      Kas sa oskad öelda, mis lehe õpetusi kasutasite :)?

    • Avatar
      Vasta Helina 24. juuni 2019 at 22:02

      Mu isa ehitas väga ilusa ahju maakoju raamatu põhjal, nii et kättevõtmise asi tõesti. Tasub vaid näpuga järge ajada ja südamega teha, küll siis õnnestub ka 🙂