JUMALAITA

tühja maksmisest

5. juuli 2019

Mul on halb mälu. Niiii kohutavalt halb mälu. Muidu poleks hullu miskit, lihtsalt aeg-ajalt ununeks siia-sinna minna ja siis on vaja alandlikult vabandada ja oma mitteminemist kahetseda, aga mis mind närvi ajab, on kui ma tühjalt midagi maksan. Selliseid asju ikka juhtub. Mäletate ju ise seda, kuidas ma trussikuärisse siseneda proovisin…(LINK).

Nüüd vaatasin, et ma maksan mitmendat kuud mingisuguste X mängude eest, mida ma tellinud ei ole. Khm, Mari ja ta nobedad näpud. Ega see summa üüratu polnud, aga mingi 3.99€ + 5.99€ kuus ja maksnud olin seda hea kolm-neli kuud. Mõneti oli see hea, sest ma hakkasin uurima oma teisi arveid.

Elisast saan iga kuu u 29€ arve. Mille eest? 8€ eest Elisa raamat, mida ma kasutasin umbes … kaks aastat tagasi kui Tenerifel pikemalt olime. Ülejäänud aja ei ole kasutanud, ainult rõõmsalt tühja maksnud. Lisaks oli seal mingi MINT pakett, 19€ kuus. Misasi? Miks? Ma eeldasin, et see on mingisugune tab’i järelmaks, mille ma kunagi ostsin, seega kirjutasin neile, et klge ma lõpetasin Elisa raamatu tellimuse, seega ma maksan hea meelega selle tabi ka välja, et siis ma ei pea Elisast igakuiseid arveid saama. Siis selgus, et see järts on AMMU läbi, ma lihtsalt maksin 19€ kuus mingisugust paketti, mida ma pole iial kasutanud ja ei hakka ka kasutama. Halleluuja. Ma isegi ei taha järele vaadata, kui ammu ma seda niisama heast peast maksnud olen, aga mis seal ikka. Vähemalt nüüd on see lõpetatud, jess!

Kuna ma juba arveid vahtima hakkasin, viskasin pilgu peale ka Tele2 arvele. Seal maksan ma u 15€ kuus neti eest, mida ma stuudios kasutan. Stuudios, kus ma viimase poole aasta jooksul olen käinud ala 5x. Nett, mida ma seal iial ei kasuta, sest mu telefoninett on piisavalt hea, et pilte üles laadida jne. Seda lepingut ma kohe lõpetada ei saanud, pean ruuteri tagasi viima Tele2te ja siis saab sellega ka ühele poole. Krt, mida ma maksan tühja mingeid asju, kas sa saad!

Nüüd mul on hasart sees. Mida ma veel saaksin üle vaadata, et äkki on veel kuskil mingisuguseid väljaminekuid, mida ma enda teadmata teen ja võiks ära hoida. Krt, üks asi, mida ma pean jälle tegema hakkama – ma pean e-poodi hakkama lihtsalt poeskäimiste asemel kasutama. Lihtsalt nii mõttetult kulub raha ja nii ei saa elada, et priiskad siin kahte lehte.

meie üli ammu

Loe ka neid postitusi!

13 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta K. 7. juuli 2019 at 18:23

    Mul elisa (vana emt) ise muutis 1 eurost pake4i 5 eurose peale.
    Ma eestis ei ela, seega hoian vaid oma kaarti elus.
    Igatahes täielik sigadus nende poolt. Mul oli alati poole aastane ettemaks tehtud ja just olingi seda teinud kui kirjutavad et arve miinuses üle 20 euro. Läksin kontrollima et endise alla kahe euro maksan mitte millegi eest peaaegu kuueka.

    • Avatar
      Vasta C. 7. juuli 2019 at 20:16

      Hinnad muutuvad. Kõik läheb kallimaks.
      Kindlasti teavitati ka emaili peale, et hinnakiri muutub ja kui pole nõus, siis saab lepingu lõpetada jne. Oma viga, et teavitusele tähelepanu ei pööranud.

  • Avatar
    Vasta C. 7. juuli 2019 at 09:19

    Ma vastasin ka ükspäev oma arvade sellise pilguga üle, et kas ikka on vaja. Näiteks loobusin kodusest netist, kuna pole kodu arvutit ammu lahti teinud. Kõik toimetused saan tehtud telefoni või tahvliga, kus eraldi neti kaart sees. Seega kodune nett lihsalt kogus tolmu. Lõpetasin ära ja kohe naksti 13€ kuus vaba raha juures.

    • Avatar
      Vasta Mallu 10. juuli 2019 at 08:50

      Mõnus!

  • Avatar
    Vasta R. 5. juuli 2019 at 14:03

    Kui ma muidu vaatan su elustiili põnevusega, siis selle teema peale mõtlesin, et jeebus, nii ükskõikne ei saa oma raha suhtes ju olla 😀
    Ise olen 180 kraadi vastupidine. Telefonis on üks exceli fail ja sinna kirjutan igakuiselt kõik makstud arved. Enamik läheb otsekorraldusega, aga ka need kirjutan tabelisse. Tean, kui palju arvetele kulub ja kui palju palgast üle jääb ja mis tagavarakontole läheb ja mis summa eest võib lulli lüüa 😀

  • Avatar
    Vasta V 5. juuli 2019 at 13:53

    Mees avastas ,et tal lõpetamata starmani tv ,mida me üle poole aasta kasutanud ei ole (ca 20€ + kuus ). Tuletasin mitu korda meelde ja endiselt maksab tühja. Kindlasti leiaks veel niimõnedki arved,millest ma ei tea ja ilmselt ei saagi teadma kuni need talle saadetakse ?

    • Avatar
      Vasta Mallu 10. juuli 2019 at 08:51

      Ütleks, et mehed! aga no ma ise samasugune 😀

  • Avatar
    Vasta Vaike 5. juuli 2019 at 12:39

    Ma olen kontrollihaige, arvete maksmise puhul tuleb see kasuks, muidu mitte nii väga 😀

  • Avatar
    Vasta Pille 5. juuli 2019 at 12:13

    Ma tegin endale suure hurraaga MyFitnessi kaardi ja kui tööl kiiremad ajad tulid, siis vapsje mitu kuud ei käinud. Iga kuu ikka 30 eurot tiksus. Lõpuks ma hakkasin välismaale kolima, aga IKKA ei tühistanud, sest kui enne 15ndat ei tühista, siis maksad ikka järgmise kuu takka otsa. “Ah ma siis järgmine kuu tühistan. Nagunii vahet pole.” Jaaaaa läks järgmine kuu jälle 16ndal tuli meelde. Praegu nutan, et kui palju ma sinna lihtsalt raha põletasin (peki asemel, eks).

  • Avatar
    Vasta Mirjam 5. juuli 2019 at 11:44

    Õnneks meil kõik sellised asjad mehe nimel 😀 aga teades mind, siis unustan pidevalt asju. Aaa mul ettevõtte telefoni nr ja maksan igakuu kuutasu, aga kurja mul ei ole enam isegi seda telefoni ja kaartigi pole enam ?? Peaks vist ära tühistama. ??

    • Avatar
      Vasta Mallu 10. juuli 2019 at 08:52

      Ehk oleks aeg 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 5. juuli 2019 at 11:27

    Ma küll ei unusta, aga minu puhul läheb laiskus kalliks. Sain ka ükskord läbi elisa tahvelarvuti ja siis paketi, järelmaks oli ammu läbi, aga paketi eest maksin edasi, sest ma ei viitsinud tühistada?? Lõpuks ükskord võtsin end kokku ja tühistasin. Teine on netflix, mida ma ei vaadanud, aga kuumaksu maksin, lõpuks võtsin selle “meeletu aja, mis tühistamine enda alla võtab” ja tühistasin ära ? Oleks siis rikas, et maksaks, aga tegelt ju pole rikas ka…

    • Avatar
      Vasta Rahakratt 5. juuli 2019 at 23:27

      Aga nii rikkus tulebki, et kõik kulud seina äärde rivvi, hoiatuslask kuklasse ja siis tulude ridasid tiineks tegema. Järgi proovitud ja töötab!

      Kui keegi soovib tühjasid arveid maksta, siis minu OÜ just sellega tegelebki – saadan arve välja ja ühtegi teenust vastu ei paku. Hetkel veel ruumi on uusi kliente juurde võtta, aga kohad täituvad kiiresti!