KODU Lapse üles kasvatamine Marta

kas ma lõpuks saan selle beebi enda külje alt ära?*

21. oktoober 2019

Ma ei tea täpselt miks ja kuidas, aga ühel hetkel sündis mul mõte, et mul on uut voodit vaja. Ilmselt selle pärast, et sõbranna ostis endale kontinentaalvoodi ja mina kirusin ennast maapõhja, et ma kunagi, magamistoa remondi ajal, Aatriumist kõige odavama voodi ostsin. Nagu ta oli ilus küll, aga hakkas see sinder lõpuks nagisema ja krigisema. Seega mõtlesin ma välja plaani, et ostan endale uue ja vana viin stuudiosse, et pildil on ta ju raudselt ilus. Tehtud-mõeldud!

Nüüd oli vaja leida kontinentaalvoodi. Või jenkki voodi? Ma ei tea, mis nende vahe on, aga pmst koosneb selline voodi kahest kušetist, suurest madratsist ja siis kattemadratsist. Kattemadratsi peale peab RAUDSELT panema madratsikaitse, eriti kui sul on lapsed! Näed, see on kõige parem madratsikaitse, ma mingi 10tk sealt juba neid tellind kokku vist. Kõrge, suur ja uhke. Kuna Textelles oli (ja on siiani) Sleepwelli soodukas, siis jäigi valikusse see voodi.

Vähem kui nädal hiljem oli voodi kohal ja me saime ta umbes 15 mintsaga kokku pandud, super mugav ja lihtne. Aga no kuidas seda tuppa paigutada? Proovisime üht ja teist pidi, lõpuks panime ta ikka samasse kohta, kus vana voodi oli. Aga selle vahega, et seda madratsikuhja sinna kõrvale ei pannud, kus lapsed tavaliselt magama pugesid. Olin hoopis kaval ja jätsin sinna maha ainult ühe madratsi, nii et tekkis nagu selline…auk, kuhu last panna, haha.

Sry, et nii pime, kell alles pool 9 😀

Mul ei ole tegelikult midagi selle vastu, et beebi meiega koos ühes toas on, aga külje alt tahtsin ma teda küll ära saada. Esiteks selle pärast, et kui ta otseselt mu kõrval on, siis ta kipub ärkama. Kui ta kasvõi natukene eemal on, siis ta vahepeal küll sipleb, aga magab ise edasi. Võrekasse pole ma teda iial magama saanud ja tõstmise peale ärkab ta ka kohe üles, seega selle naljaga tegeleda ei viitsi. Samas praegu on tal selline kehv iga, et kui ta ärkab, siis paneb täiskäigu sisse ja on pats, maas. Ta on seda korduvalt teinud, nii et jah, meeldiv see ei ole. Nüüd on lahendus selline, et poen temaga ise sinna maha pessa, panen tuttu ja ronin ise üles. Täna öösel ärkas ta vaid korra, kuid selle aja peale, mis ma ümber keerasin, et talle lutt suhu tagasi panna, oli ta juba magama jäänud. WIN!

Ja boonus on ka see, et kui ta peaks ärkama, siis saab ta ise rahus maha ukerdada ja ei pea enda hambaid välja kukkuma ja eluga riskima, nii et väiksed võidud iga päev. Aastakese vast kannatame nii ära, siis liigub see präänik ka õdedega kõrvaltuppa.

Voodist endast nii palju, et see on nii mõnus ja kõva. Nagu ma armastan kõva voodit ja seda ta on! Ja nii kõrge ja mõnus ja.. noh, tegin hea valiku! Selline tunne, nagu hotellis magaks ? Ma seda ei hakka ütlema, et kohe kui uus voodi käes oli, siis ma sain aru, et mul see vana raudselt stuudiosse ei mahu, aga õnneks Andra ütles, et ta tahab mu voodit endale, nii et nüüd elab vana voodi Andra juures ja kõik on rahul. Vot tak!

Kellel uut voodit vaja, siis Textelles kehtib Sleepwelli kampaania 11. novembrini ja madratsit sealt tellides on transport alati tasuta! Soodukaid on seal palju, aga kui leiad midagi, mis täishinnaga tarvis oleks, siis proovi koodi MALLUKAS10, millega saab kuni 17.11 10% soodukat! 

Aga teisel teemal: kus teie beebid magavad? Kõrval? Oma voodis? Mis ajal teise tuppa pagendasite?

*Postitus sündis koostöös Textelle.ee‘ga!

Loe ka neid postitusi!

33 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Doris 1. november 2019 at 15:05

    4-kuused kaksikud magavad koos ühes võrekas suure voodi kõrval

  • Avatar
    Vasta K. 28. oktoober 2019 at 16:13

    6 ja 4 a beebid magavad külje all.. üks ühel ja teine teisel pool ??‍♀️

  • Avatar
    Vasta Helery 24. oktoober 2019 at 19:32

    Meie pesamuna on värske ühene. Ta magab oma võrekas. Õise tissitamise ajal istusin alati voodiäärel, tissitasin ta ära ja tõstsin võrekasse tagasi.
    Praegu mõnel ööl olen võtnud enda voodisse, kui nutt ei taha üle minna. Aga meie suslik tõuseb kohe voodis püsti ja hakkab ringi trallima. Ta lihtsalt ei jää meie voodis kunagi magama. Olgu siis nii väsinud kui tahes.
    Oma võrekaga on ta veel meie toas aga suvel vast tahaks ta kõrval tuppa kolida. Eks näis, kuidas läheb?.

  • Avatar
    Vasta Mari 23. oktoober 2019 at 16:31

    Mind ka huvitab, et kas sa napsie madratsit enam ei kasuta? Kui ei, siis miks?

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. oktoober 2019 at 17:58

      sest selle voodi peale oma napsie visata teeks selle niii kõrgeks, et ma magaks lae all 😀

  • Avatar
    Vasta Andra 22. oktoober 2019 at 14:17

    Meie 3 kuune hakkas oma voodis magama 1 kuuselt. Voodi on minu voodi vastas, tundub, et magab oma voodis paremini kui kaisus.

  • Avatar
    Vasta Entsik 22. oktoober 2019 at 02:55

    Johhaidii .. loen siin kommentaare ja imestan. Minul laps kohe 10 a vana. Oma toas ja oma voodis hakkas magama 2 kuu vanuselt. Ja ilusasti toimub see siiamaani. Issi kaisus sai magada vaid siis, kui mind ei olnud kodus. Minule ei istu see, et laps samas voodis vanematega magab, olles ise juba a’la 7 a vana.

    • Avatar
      Vasta K. 28. oktoober 2019 at 16:18

      Õnneks sa ei pea nende vanemate ja laste kürval magama ega elama.
      Mulle jälle ei istu kuidas sinusugused oma imikud teise tuppa tõstavad, nagu koera.
      Küik uuema aja lapse arengut vaatlevad uurimused näitavad, et lapsed peaks vanematega ühes voodis magama vähemalt kuni kolmanda eluaastani. Kui ühes voodis ei saa, siis vähemalt ühes toas.
      Ma ei hakka sulle välja tooma miks või milleks. Seda võid ise uurida ja lugeda. Aga nähes su siinset reaktsiooni, siis sa ilmselt ei vaevugi.

  • Avatar
    Vasta S. 21. oktoober 2019 at 23:54

    Mu kahene magab ikka minu kõrval, sest ei raatsi teda oma voodisse panna 🙂 lõunatudu magab selle eest oma voodis. Kui suurema korteri muretseme ja talle saab oma toa tekitada, siis pean end kokku võtma ja ta oma voodisse tuttu panema, aga seni las ta olla mu väike kaisu”beebi” 🙂

  • Avatar
    Vasta Lee 21. oktoober 2019 at 21:46

    Kas sellel voodil need 2 alumist osa on omavahel kuidagi kinnitatud? Või võib juhtuda nii, et vajud põrandale üks hetk kui keskel magama peaks?

  • Avatar
    Vasta k 21. oktoober 2019 at 21:44

    Kas see kell seal kohe voodi üleval ei häiri? Või ta tiksub ilma hääleta? 😀 ise ei suuda isegi käekella kuulates magama jääda lol

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. oktoober 2019 at 17:28

      Ilma hääleta 😀

  • Avatar
    Vasta Ingrid 21. oktoober 2019 at 18:15

    3-kuune beebi magab oma voodis, aga öösel ärgates ja peale tissitamist viimasel ajal ei lase tagasi võrevoodisse tõsta. 1a6k magab ka oma võrevoodis. Mõlemad võrevoodid on meie magamistoas, nii et tuba meenutab sõimerühma ? Kõige suurem laps sai päris oma toa 4-aastaselt. Praegused pisikesed saavad meie magamistoa endale, kui nad võrevooditest välja kasvavad, ehk siis paari-kolme aasta pärast peame ise oma toast välja kolima ning teeme söögitoast uue magamistoa ? Kui just selleks ajaks mingit maja pole endale leidnud…

  • Avatar
    Vasta T 21. oktoober 2019 at 15:00

    Mul magab 1-kuu vanuselt alates võrevoodis, 6-kuuselt alates oma toas. Ei suutnud meie pere kaisus lapsega magada, lisaks kui kolis oma tuppa, hakkas kohe sisuliselt terve öö magama. Meie ei häiri tema und, tema ei häiri meie und. Vajame kõik oma ruumi, laps õnneks samasugune. Laps nüüd juba kolmene ja öösiti ilusti oma toas omas voodis. Jääb ise tuttu pärast unejuttu, kui on oma kaisukatega veel veidi lobisenud üksi. Oleme mehega sellise magamise korralduse üle super rahul.

  • Avatar
    Vasta Anni 21. oktoober 2019 at 14:52

    On see madrats napsist parem? 😀

  • Avatar
    Vasta Kk 21. oktoober 2019 at 14:31

    Sünnist saati oma voodis (eranditega) ning 7.elukuust oma toas 🙂

  • Avatar
    Vasta Eve 21. oktoober 2019 at 14:20

    Kontinentaalvoodi- minu unistus! Ja kui kõik plaanipäraselt läheb siis lähikuude jooksul see meie magamistuppa ilmub, Ja lugesin vaimustunult kohani – nii hea , KÕVA 🙁 Deem, ma tahan seda voodit just sellepärast et hea , paks ja pehme oleks 🙁 Huvitav kas neil on siis eri pehmusastmeid- sest hotellides kus on õnnestunud jenkkivoodis magada on mul alati nii hea ja pehme olnud ?

    • Avatar
      Vasta Kris 21. oktoober 2019 at 19:49

      Kuni 1.5 aastani oli kaisus, nüüd siis üks voodi meie voodi kõrval. Aga… Ma olen voodist kõrvaldatud. Jääb issi kõrval magama, mina tema voodis. Siis kui magama jääb, lükkan H üle “parda” oma voodisse ja ronin elukaaslase kõrvale. Laps juba kohe 4. Hommikul ronib meie kaissu mingi hetk enamasti tagasi. Aga las ta olla, ta alles nii väike (ja nii nunnu).

  • Avatar
    Vasta Keidy 21. oktoober 2019 at 13:56

    Beebi magab pm algusest peale omavoodis meie voodi kōrval, kui tema tuba valmis saab siis läheb oma tuppa, vanust tal varsti 1a ?

  • Avatar
    Vasta Riina 21. oktoober 2019 at 13:26

    Pole enam nii beebi aga väiksem laps 1a4k magab oma toas juba 4 kuud. Põhjuseks siis see, et paari kuu pärast on perre lisandumas veel üks beebi ja tahtsin poissi juba varakult hakata harjutama üksi oma toas magama. Viimasel ajal on ta muidugi poole öö pealt kõpsti meie voodis aga ehk varsti magab ikka terve öö ilusti oma voodis ära sest ta on ikka paras tuuleveski ja kui kaissu poeb siis me võime abikaasaga heast unest unistada ?

  • Avatar
    Vasta Merje 21. oktoober 2019 at 12:58

    Mul on kõigi beebidega olnud natuke erinevalt, aga kolm esimest magasid algusest peale võrevoodis, üks lausa kohe oma toas. Neljas on selles suhtes eriline, et algul magas päris kaisus, siis kolme küljega võrevoodis kohe meie voodi kõrval ning kui ta rohkem liikuma hakkas, ehitasin neljandasse külge midagi värava taolist, et saaksin ta tissiga magama panna, aga siis ringi rändamise kaitseks värava ette. Kui öösel ärkas, võtsin kaissu. Kuna meie voodis vana madrats jubedalt krigises, kolisime abikaasaga hoopis elutoa diivanile ning beebi hakkas magamistoas üksi magama. Nii et tema võttis meilt üldse toa ära. Praeguseks on ta 1a 1k, meil on küll voodisse uus madrats ostetud, aga endiselt on kasutusel viimane süsteem, ainult et enamasti magab ta hommikuni. Kui ta siiski peaks öösel ärkama, kolin tema juurde magamistuppa ja võtan ta kaissu, aga seda juhtub kuskil korra nädalas. Ah jaa, peagi kolmeseks saav poiss on nüüd avastanud, et vahva on keset ööd meie juurde elutuppa tulla, nii oleme kuidagi jõudnud selleni, et beebina terve öö oma voodis maganud poiss rändab nüüd öösiti ringi. Õnneks lihtsalt tuleb ja peale pissil käimist keerab uuesti magama.

  • Avatar
    Vasta C. 21. oktoober 2019 at 12:26

    Mul on kaisubeebi. Võrekas in toas “ilus” asi. Varsti panegi müüki, mis see ikka niisama seisab.
    Olen proovinud beebit sinna magama panna, aga kui jääbki siis hoiab terve une aja mu käest kinni. Ai mu selg.. Ja öösel on tegelikult lihtsam, kui kõrval on. Ei pea end püsti ajama, et lutti suhu tagasi panna või tekki sättida vms.

  • Avatar
    Vasta Keidy 21. oktoober 2019 at 12:10

    Mu laps magas reisivoodis ja toa teises nurgas. Otseselt me üksteist ei näinud (riidekapi nurk varjas). Õnneks ta suht varakult magas pikki öid, esimesed kuud sõi öösel (ja ma pole ka kunagi kasutanud seda “peab sööma iga 3 tunni tagant” kiiksu. Mingi aasta-kaheselt sai juba oma voodi (90×200) ning kolmeselt sai oma toa.

  • Avatar
    Vasta Helle 21. oktoober 2019 at 11:54

    Kuidas te nii magada saate, et lagi on pm vastu nägu? Ei häiri ega ahista? Ja istuli tõustes pead àra ei löö?
    Ma lasin enda majas kaldus laed ära võtta, kohutav ruumiröövel on see kaldlagi. Me ei saanud ka nt. voodi peatsiosa kasutada, poleks mahtunud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. oktoober 2019 at 13:30

      Ma magan lamades, seega ei löö pead kuskile ?

      • Avatar
        Vasta Zuzu 21. oktoober 2019 at 13:42

        Helle, kas nüüd on avatud katus? Või on mingi muu hea nipp kaldlae eemaldamiseks, peale vintskapi, mis nõuab korralikku projekti muutust? Sorry, aga su postitus kõlab nagu jutt oleks kardinate vahetusest….

        • Avatar
          Vasta Helle 21. oktoober 2019 at 20:22

          Viilkatusega majast sai lamekatusega maja. Projekti on loomulikult vaja, ka lihtsamate ümberehitustööde jaoks. Ruumivõit on tohutu, kalde alla ei mahu mööbel ega ise seisma. Kui ei häiri, siis muidugi…

  • Avatar
    Vasta L 21. oktoober 2019 at 11:40

    Kolis viiekuuselt oma tuppa. Sealt edasi magab teoreetiliselt oma toas ja tihti magab ka, aga tihti tuleb ka poole öö pealt kaissu, või siis läheb mees sinna väiksesse voodisse tema kõrvale ?… 1a3k hetkel ja oma toas on tal juba mitu kuud suurte voodi (140cm)

  • Avatar
    Vasta E.e 21. oktoober 2019 at 11:25

    Minu “beebi” magab endiselt minu kõrval, neli sai hiljuti 😀 Nüüd on teine beebi varsti sündimas, polegi veel suutnud otsustada, kas ja kes oma voodis peab magama hakkama. Aga siiani on see lahendus meile sobinud ja magamist seganud pole, hoopis meest segame, kes on väga kerge unega ja kipub iga köhatuse või liigutuse peale üles ärkama. Kahjuks on ta ka suurema osa ajast välismaal…

  • Avatar
    Vasta Tibu 21. oktoober 2019 at 11:20

    Kõik kolm magavad oma voodis. Max kuu aega on harjutamine võtnud. Ja kõige parem on asja juures see et ma ei ole kätte võtnud et vot nüüd hakkan harjutama vaid ühest hetkest nagu loomulikult toimus see võõrutus kaisust oma voodisse. Ei kujutaks ette et kaisus peaks laps mul magama 🙂

  • Avatar
    Vasta carmen 21. oktoober 2019 at 10:55

    minu 3a10k “beebi” magab ikka minu kõrval. kuna teist voodit pole, siis raske öelda, millal eraldi magama hakkab. 2toalises korteris on valik nigel.. kui ise elutuppa diivanile ei taha just kolida ja ma ei taha.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 21. oktoober 2019 at 10:49

    Vanem poiss sai phm 6-kuuselt juba oma toa… magama panin teda nii, et lugesin juttu ja siis teesklesin magamist. 3sena ütlesin, et nüüd aitab ja nüüd peab ise magama jääma… siiani toimib 🙂 Väiksem on nüüdseks ise 3 ja no ei saa seda kommet küljest ära, et emme peab kõrval magamist teesklema… puruks riidu võib minna…
    Muidu magavad poisid oma toas, neil on sahtelvoodi, kuid tundub, et nad magavad teineteise kaisus paremini, seega 2 väänikut mahub 90 laia voodisse väga hästi 😀

  • Avatar
    Vasta annely 21. oktoober 2019 at 10:43

    Mul küll pole enam beebi aga saab 3a nov ning magab samas toas kui meie ja jääb meie kaisus magama siis paneme ta oma voodi vahel jääb ka omavoodis magama ja vahel rändab keset ööd kaissu 😀