Kingiloos KODU TESTIN JA ARVUSTAN

koduabiline, kes vaba päeva ei küsi*

27. oktoober 2019

Ärge politseid kutsuge, aga jah, meil on küll nüüd ori täitsa olemas. Ta on ilus, must ja usin. Saate ju ise ka aru, millest ma räägin, eks? Loomulikult uuest robottolmuimejast, millest siis veel? Selle kauni nime pani talle Kardo, sest meie uus ja ustav sõbrake on kenasti äpi teel juhitav ja kuna Kardo selle esimesena alla tõmbas, sai tal olema see au masinale ka nimi panna. Nojah, selline ta nüüd on.

Ma olen teda paar korda instas ka näidanud ja kohe tuli hunnik küsimusi, et kust saab, kas olen rahul, mida ta teha oskab ja muid selliseid arupärimisi, millele telefonis toksides väga vastata ei viitsi. Ma olen rohkem arvuti vend ja selle pärast ma otsustasingi, et kui ma kunagi viitsin, siis tulen teen blogipostituse – hea kohe kõigile siis link saata, kui mõni küsimus tekib.

Minul on ta olnud paar nädalat, seega mingit väga pikka analüüsi ma veel anda ei oska, küll aga oskan seda võrrelda enda vana masinaga. Ei mäletagi, mis ta nimi oli, pean kohe otsima netist… hmm, link SIIN. Ma vaatan nüüd, et ta nimi oli Neato ja nagu ma ka seal postituses välja tõin – jumal, kus ta alles mürises. Reaalselt selle masinaga polnud juttugi, et oh, paneks ta ööseks tööle, sest muidu oles terve maja üleval olnud, kui see ringi mürises. Ja kuna põrandad tuleb siiski tühjaks tõsta, enne kui roboti tööle lased (v no meie peame, sest meil nii palju vidinaid, pudinaid igal pool + mänguasjad) ja siis tuli ajastada, et keegi ei magaks ja… lõpuks koliski see vaene robot mu magamistuppa voodi alla, sest keegi teda kasutada ei viitsinud. Et ta nagu töötas, aga et teda töötama panna ja taluda tööd tegemas oli nii suur kamm, et lihtsalt ei olnud lõpuks enam huvi. Seda enam, et varsti sain ma endale Dysoni tolmuka ja kuna sellega on nii lihtne niks-naks tolm ja pudi ära tõmmata, siis ei tundnud robotist ka puudust.

Seda selle hetkeni, kui Kristina rääkis, et tal on mega hea robot, et üli vaikne ja kiire ja mugav ja peseb isegi põrandaid. Et kasutab iga päev ja on super rahul sellega. Mul ei andnud süda rahu. Mul on ju vaja kõike, mis Kristinal on. Meenutagem seda korda, kui ta rääkis pikendustest ja ma reaalselt nädal hiljem tema juuksuri juurde neid paigaldama läksin, haha ? Igatahes rääkis Kristina sellest elust robotiga nii ilusasti ja nii erinevalt kui mina omal ajal, sest ma mäletan vaid põrgulärmi ja sellist müra, et kui rääkida tahtsid, pidid üle röökima.

Nii ma siis kirjutasingi Mamiboti Eesti maaletoojale, et kuuuuuleeeee-eeee-eeee, ma tahaks ka seda proovida, kui ehk võimalik. Kae nalja, tuli välja, et tegemist on mu vana koolivennaga ja ta just oli ise ka mõelnud, et ma võiks seda proovida, et see ajastus oli päris hea. Ta muuseas veel mõtles, et minu kaudu oleks äge üks välja ka loosida, aga rahunege nüüd korraks maha, sest selle teema juurde ma tulen veel tagasi, enne kui te juba kibelete kuskile osa võtma minna, hehe.

Räägime siis natukene masinast ka. Tegemist on Mamibot PreVac650 (LINK) ja hetkel on ta soodushinnaks 499€. Kood mallukas10 annab sulle sellest veel pea 50€ alla, nii et ei ole ta kõige odavam, aga samas on ta kõige parima hinna-kvaliteedi suhtega. Näiteks olla just see mudel kõige vaiksem robot Eesti turul!


Aga mis minu meelest on plussid: 

  • Äppi on lihtne ja looogiline kasutada, saan sealt panna nt, et korista iga päev kell neli vms aega ma soovin. Et isegi kui endale meelde ei tule, robot teeb ära.
  • Näitab ka äpilt, palju akut on.
  • Laeb ennast täis kolme tunniga (aga saab ka enne kasutada, kui pole 100% laetud).
  • Saab kenasti vaibale ja maha.
  • Kui kinni jääb, ei anna kohe alla, vaid ukerdab, kuni välja saab, seda nii armas vaadata.
  • Koristab minu eest – st isegi kui ma harjaga omast arust suurema sodi ära tõmban, siis teen roboti lahti ja see ääreni jama täis. Nagu… kust sa tulid?
  • Koeraga ideaaaalne! Ja lapsega ka. St koerakarvad korjab kokku ja laps ei käputa nende sees. Win-win.
  • Põrandapesu versiooni ma ei ole katsetanud, sest mul vaibad, aga Kristina kiitis seda ka.
  • Kui telefoni aku tühi, saab teda tööle panna otse masina peal asuvast nupust, või puldist.

Mis on minu meelest miinused:

  • Ma pean põrandad tühjaks tegema, kammoon, ta võiks ise mänguasjad kokku korjata ju?
  • Ta ei pese aknaid.
  • Ta ei pese nõusid.
  • Maksab nii mitu sotti.

Muus osas mul pretensioone pole ja ma olen oma eluga selle masinaga vägagi rahul. Kas te tahaks ka olla? No siis on aeg pereliikmetele öelda, et mõni mees tahaks jõuludeks robotit ja just praegu saab selle (koduka ale+minu kood) mega odavalt ja hiljem nii head pakkumist ei tule. Või siis lihtsalt ise see endale ära osta (või järtsu võtta või ma ei tea, you name it). Teine variant on osaleda loosis, aga selle jaoks peab jälle Instagram olemas olema, aga teeme nüüd nii, et isegi need, kellel seda pole, teevad oma telefonis need paar klikki ja tõmbavad äpi alla, ning teevad konto. Tahate ju endale ka oma “orja” eks? Minge siis tsekake mu instasse @mallukaz ja võtke ka loosist osa ❤️

*Sain roboti kingituseks

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar