Marta

12 kuud armastust (vol 3)

22. november 2019

Täiesti utoopiline, et juba aasta on möödas sellest päevast, mil sa siia ilma tulid. See on mul kolmas kord elus samasugust kirja kirjutada, et pean lausa eelmised üle lugema, et vaadata, mida ma siis su õdedele kirjutasin. Näe, Mari kiri on SIIN ja Lende kiri SIIN. Ehk siis ma olen kolm korda saanud elada sellist elu, et vaatan kellegi esimest eluaastat ja ma pean tunnistama, et kuigi mõned asjad ei ole enam üldse nii.. eee… põnevad, kui nad esimene kord olid, siis erilised on olnud kõik verstapostid. Kõik need esimesed naeratused, keeramised, roomamised, arglikud sammud, lumivalged pisikesed hambakesed ja esimesed mängud. Ja kuigi sa ei ole mu ainus laps, kellele oma tähelepanu sajaprotsendiliselt kinkida, on sinu elu veelgi toredam, sest lisaks emale-isale, saad sa jäägitut armastust ja hoolt ka oma kahelt õelt. Ma kujutan ette, et see side saab tulevikus veel ägedam ja tugevam olema, seega olen ma ainult rõõmus, et olen teile, tüdrukutele, sellise laheda õekamba täitsa ise valmis meisterdanud. Okei, Kardo aitas ka veits kaasa, aga sellest ma räägin sulle kunagi teine kord, kuidas see käib.

Öeldakse, et aastase lapse puhul pole väga iseloomu näha, aga mina küll natukene näen, et sa oled täielik segu Marist ja Lendest. Sul on Mari rõõmsameelsus ja Lende ettevaatlikus ja siis on veel mingi osa täitsa sind. Seda isiksust, kes ma nüüd aina rohkem ja rohkem tundma õppida saan.

Üldse on sul praegu maru kiire kasvada ja tegutseda. Sa oskad juba üle poole toa jalutada, sa ütled “kukkus”, “emme” ja “juua”. Sul on umbes 10 hammast, umbes, sest sa kasvatad parasjagu tagumisi hambaid ja see teeb sulle nii hirmsasti haiget, et ega sa eriti vaadata ei lase, mis seal toimub. Sa oskad asju kokku korjata, tsau lehvitada, palli veeretada, ise tassist juua ja… no üldse neid tavalisi asju, mis panevad mind õhkama, et appi, sa ju alles olid beebi ja nüüd vaata ennast. Täitsa tegelane valmis!

Suured inimesed on juba kord sellised pooletoobised, et ka neil on aina kiire. Hakkaks need lapsed juba seda, teist ja kolmandat tegema. Aga kuna sa oled kolmas ja ma olen juba targem, siis sinu puhul võin ma ausalt öelda, et ma olen nautinud su elu esimesest eluaastast pea iga minutit. Meil ei ole kuskile kiire, meil on koos hea, meil saab alati nalja, meil võetakse kaissu ja kallistatakse ja öeldakse “ma armastan sind”. Kui ma väike olin, siis ei öeldud seda kuigi tihti, seda enam korrutan mina seda teile nagu katkine plaat. Ja kui sa mulle naeratad, siis ma tean, et sina mind ka. Ma tunnen seda iga oma keharakuga. Ja see tunne on nii hea.

Sa ei kujuta ette, kui tihti ma vaatan teid kõiki ja mõtlen, et ma olen tõesti midagi head siin ilmas teinud, kui mulle on osaks saanud selline rikkus, nagu teie kolm. See kõlab super läägelt, aga nii on, et ma armastan teid vähemalt kuuni ja tagasi. Ja sina oled nagu see kirss tordi peal. Üdini armas, üdini siiras ja väike ja nunnukene. Täielik õnn ja rõõm ühes pisikeses kehas. Täiuslik inimene!

Ja see on okei, kui sa ei jää “täiuslikuks”. Me kõik oleme mingit pidi metsa poole ja ma tahan, et sa alati teaksid, et sa võid mulle kõike rääkida ja ma üritan kõigest jõust sulle hea ema olla, kuigi jah, mõni kord läheb mul sellega ka lappama, et anna mulle ette andeks ära, eks. Ma tean, et sa annad.

Üldse see emaks olemine on samasugune, nagu sina näiteks kõndima hakkad. Et alguses oled ebakindel ja kardad, aga mida aeg edasi, seda lihtsamini see välja tuleb ja seda rohkem sa mõistad, et see on imelihtne ja tore. Sest ausalt, teile emaks olemine on äge. Muidugi tüütu ja närvesööv ka, aga ma ei vahetaks seda mitte kui millegi vastu, sest teie kolm (pluss see üks suur mürakas) olete kõik, mida mul maailmas vaja on. Okei, kohati kulub ka pudel veini marjaks, aga noh, saad aru küll.

Ja juhuks, kui sa ei mäleta, mismoodi sa täpselt siia meie sekka sattusid, siis kae aga videost järgi. Reaalselt üks mu elu ilusamaid päevi ❤️ Aitäh, et tulid. Sa oled suurepärane ja ma ei jõua ära oodata, et mis tulevikul meile veel pakkuda on, sest no kas saaks see elu ilusamaks minna? Mul raske uskuda, tõesti on. Ma loodan, et ka sina saad ühel päeval seda tunnet tundma, et sul on elu nii täiuslik, et sa ei oskaks grammivõrdki midagi muuta. Okei, proovi aint seda minult õppida, et kohtusse võiks vähem sattuda. Haha, sorri, see on üks nali, mida ma sulle kunagi hiljem seletan. Armastan sind niiiniiiniiiniiiiniiiiiii-iiii palju!

Loe ka neid postitusi!

11 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Pille Kõrvits 25. november 2019 at 18:05

  Palju,palju õnne Martale ja kogu ülejäänud perele?♥️?;
  Hästi mõnus kiri tütrekesele!

 • Avatar
  Vasta Tibuemme 24. november 2019 at 15:12

  Palju õnne Martale. Lugesin ka teisi kirju taaskord ja kõik kolm olid nii nii armsad ja mul on kahju et Ma oma lapsele aasta puhul sellist kirja ei kirjutanud 🙁
  PS! Lende kirjas on mainitud ka neljandat last 😀 siis olid veel plaanid teised vist 😀

 • Avatar
  Vasta Mari 23. november 2019 at 00:07

  Südantlõhestavalt armas lugu:)Palju,palju õnne Martakesele:)

 • Avatar
  Vasta Mari 22. november 2019 at 19:34

  Paljupalju õnne Teile kõigile imelise päeva puhul.
  Ma saan veel paar kuud beebiiga nautida (1a nagu pole enam nii beebi).
  Aeg ikk ruttab kiirestu ja lapsed sirguvad nii.imekähku.iseseisvaks.

 • Avatar
  Vasta K 22. november 2019 at 14:39

  Palju õnneee Marta????
  Jubaaaa aaaasta ????
  Niii armas ja siiras postitus ?
  Ja selle pudel veini kohal, oli niiii suur àra tundmine, et ajas mônusalt naerma ???
  Olge ikka sama tublid ?

 • Avatar
  Vasta Vaike 22. november 2019 at 13:39

  Miks see titepekk nii nunnu on?! Ebaaus.

  • Mallu
   Vasta Mallu 22. november 2019 at 14:03

   jah, ja inimpekk mitte 😀

 • Avatar
  Vasta Meelika 22. november 2019 at 12:06

  Hingeminevalt kaunis. Palju õnne ja ilusat sünnipäeva ❤️?

 • Avatar
  Vasta Kai 22. november 2019 at 11:03

  Paned siin hommik vara inimese pisardama. Väga kaunid sõnad, mis liigutavad võhivõõrastki ning mida on tulevikus kindlasti imeline lugeda ka Martal endal.

 • Avatar
  Vasta Ege 22. november 2019 at 10:57

  Palju, palju õnne Martale!! Tervele perele palju õnne!! 🙂

 • Avatar
  Vasta Silja 22. november 2019 at 09:38

  🙂 Nii nüüd vesi lahti, nii ilus.Hoopis midagi muud mis muidu kirjutad! Olete imelised ja teid on super vahva jälgida.Jõudu ja ajksu! Õnne koos kasvamisel!!