JUMALAITA

miks ma lennukis maltsastun?

2. jaanuar 2020

Võiks öelda, et ma olen elu jooksul küll ja veel lennukiga reisinud. Kindlasti mitte nii palju, kui mõned, kellel ala töö nõuab tihedat reisimist, aga no aastas ikka paar korda välisreisidel käin ja nõnda neid lennukogemusi elu jooksul peale tiksub. Nüüd, Tenerifele sõites, tekkis mul aga küsimus: miks muudab lennukiga reisimine mind mega rämedaks? Ma tahaks öelda “meid”, aga kui ma lennukis ringi vaatan, siis kõik on ikka samasugused, nagu nad peale tulles olid, aga minuga on küll teised lood.

Mu nahk läheb mega kuivaks, seekord tekkis ka kaks mega suurt nahaalust punni, mis on mega valusad. Silmaalune nahk läheb 37733 korda rohkem kortsu, juuksed lähevad rasvast pulka konkreetselt see sekund, kui ma lennukisse astun (kuigi olen just pesust tulnud), silmad hakkavad kipitama, kurk valutama ja seekord hakkasin ma ka üle käte sügelema. Ahjaa, mul pole never probleemi, et mul mingi higihais oleks (v.a peale sünnitamist, millal on alati olnud meeldiv nädalane aken, kus mu higi haiseb nagu rebasekusi😂) aga lennukis hakkan higi järgi haisema nagu paks taksojuht peale 12 tunnist tööpäeva. Ja no kui täiesti aus olla, siis tundus mulle, et ma võtsin lennukis lisaks kõigele 10kg juurde ka. Ma ei tea, kaalu pole, aga tundun kuidagi paksem.

Ehk siis peale seitsmetunnist lennusõitu näen ma välja, nagu mind oleks need seitse tundi lennuki järgi lohistatud või miskit ja ma ei saa aru, mis värk sellega on. Teil pole nii v?

Aga peale selle, et ma nagu väljaroobitud sai välja nägin, oli reis muidu norm. Lastega oli veidi mässamist, aga nad õnneks ei karjunud ja väga pinda ei käinud, et saime rahulikult selle üle elatud. Mina muidugi unustasin lastele vahetusriideid käsipagasisse pakkida ja kui Marta endale 200 ml pirnimehu otse peale ajas, pidi see vaene hing tund aega mähkmete väel olema (ok, mütsi ja sokid panin ka selga, et näidata inimestele, et ta pole nude, vaid see on statement…) alles siis tulin ma selle peale, et panin Lendele pusa selga ja tema t-särgi Martale peale.

Ühesõnaga lennukist väljusid eile Tenerifel üks Kartups, Mari, palja ülakehaga oss-Lende (sest ta ei tahtnud pusa), vaene kodutu Marta ja … väljaroobitud sai nimega Mallukas. What a trip!

Aga siis me nüüd oleme ja… mõnus on. Väga kuum ei ole, aga selline mõnus eesti suvi, nagu ikka! Ainult et mul ei taha lennukinägu eest ära minna.

Muuseas, ma kunagi lugesin teooriat, et kui sa lennukiga lendad, siis su hing jääb maha. Noh, mul ununeb hingega koos nägu ka maha, oh well.

Päisepildil mina tavaliselt lennukist väljununa.

 

Sulle võib ka järgnev huvi pakkuda

22 kommentaari

Jäta kommentaar ning oota - kommentaar ilmub peale ülevaatamist

 • Reply Kardo 4. jaanuar 2020 at 19:11

  Lennukis on õhuniiskus jube madal. Enne ja pärast lendu tuleks kõvasti vett juua.
  Lisaks istud kogu selle aja paigal, täitsa tavaline, et pärast jalad paistes ja kehv olla.
  Ma ei tea palju radatsioon mõjutab, aga oled kõrgemal, kus atmosfääri kaitsev effekt väiksem.
  Lisaksm uidugi see stress.

 • Reply Emiilie 3. jaanuar 2020 at 16:25

  ”Muuseas, ma kunagi lugesin teooriat, et kui sa lennukiga lendad, siis su hing jääb maha. Noh, mul ununeb hingega koos nägu ka maha, oh well.”
  Tuttav rääkis, et hindud palvetavad veel nädal aega pärast lendu lennujaamas, et hing tuleks tagasi vms.
  Seega pead vist ka palvetama hakkama.

 • Reply G 3. jaanuar 2020 at 14:31

  Ma ei saa aru, millest jutt, sa näed seal pildil väga hea välja ju 😀

  • Reply Mallu 3. jaanuar 2020 at 14:36

   naturaalne iludus 🤷‍♀️

 • Reply K 3. jaanuar 2020 at 02:10

  Siidist padjapüürid pidid aitama juukseid ja näonahka paremas korras hoida lennates. Ma ise proovind ei ole, aga sel aastal vist ostan küll, et mõne pikema lennu peal ära proovida.

  • Reply Mallu 3. jaanuar 2020 at 12:42

   Mul on 3 last, võid kindel olla, et ma nendega reisides ei maga silmatäitki :D

 • Reply Leedukas 2. jaanuar 2020 at 23:50

  Kokkuvõttes sul ikka täiega veab. Mul on sama IGA kord kui Tlnsse lähen (elan Tartus) no ja ma käin nõks sagedamini Tlns, kui paar korda aastas. + muidugi kõik lennureisid…

 • Reply R 2. jaanuar 2020 at 22:23

  Sama siin.
  Isegi Tartusse sõites 2h ma kohal nagu koll :( (vahet pole, kas rongi või autoga)
  Lennureisidest ei räägigi. Soome minnes mere kaudu ka suht …
  Trippimise järgselt kuidagi kole :D

 • Reply Hälis Klemm Kala 2. jaanuar 2020 at 22:16

  Tere tulemast klubisse!

 • Reply Jaanika 2. jaanuar 2020 at 22:14

  Lennusisene rõhk on tegelikult kohe alguses teine meile harjunud rõhuat ja mõni inimene on tundlikum rõhumuutustele ja lennukisisekliinale.

 • Reply H 2. jaanuar 2020 at 22:06

  Raudselt ohatis ka varsti kohal. Mul alati reisides tuleb ohatis. Nüüd viimased aastad olen ennem tabletikuuri teinud, enne kui lähen.

  • Reply Mallu 2. jaanuar 2020 at 22:08

   mul tablakad kaasas!

 • Reply Kat 2. jaanuar 2020 at 22:04

  Pead palju vett jooma lennukis olles. Mul oli varem sama probleem, mis Sul, aga veejoomine on olukorda normaliseerinud.

  • Reply Mallu 2. jaanuar 2020 at 22:08

   ma jõin täiiiiega!

   • Reply Ka malts 3. jaanuar 2020 at 12:45

    Seda kõike teeb lennukis olev õhk ja rõhk.
    Mina olen stjuardess. Tihtipeale on nii, et lähen tööle saledana kuid peale 12. tunnist tööpäeva olen nagu 5 kuud rase. Jalad on paistes ja nahast on viimnegi niiskus välja imetud. Joon hästi palju vett, kreemi kulub 3 tuubi kuus. Juuksed näeksid mul ilma juukseõlideta välja nagu heinad. Aga siiski, Armastan oma tööd 😊 Soovitan sul järgmine kord kätekreem kindlasti kaasa võtta. Ja pisike veesprei pudel. Kasutan seda Eviani oma, siis vähemalt näost niiiii maltsaks ei muutu. Toredat puhkust Sulle ja su perele 😊

    • Reply Mallu 3. jaanuar 2020 at 12:52

     hmm, ma spets vaatasin stjuardesse ja nad olid kõik jumala okeid :D aga selge, kreem ja sprei kaasa!

 • Reply Andza 2. jaanuar 2020 at 21:24

  Rõhuvahe ja väga kuiv õhk (5-15% õhuniiskust), muud maagiat polegi!

  • Reply Mallu 2. jaanuar 2020 at 21:31

   aga miks teised siis tavalised on ja ma kokku kärbun :D

   • Reply JJ 3. jaanuar 2020 at 01:12

    Paar kilo kreemi ikka laod näkku, enne kui õhku tõused?

 • Reply Maiken 2. jaanuar 2020 at 21:16

  Lennukites pidid olema ju need pea toed ja taskud kus asju hoiad mega bakterid,sellest ilmselt :D

  • Reply Mallu 2. jaanuar 2020 at 21:30

   need bakterid teevad mind kõõmaks v :D

 • Reply C, 2. jaanuar 2020 at 21:15

  Aitäh, ma oleks peaaegu lapse üles äratanud. 😂