JUMALAITA

holy ship, mu hammas kukkus JÄLLE ära

27. jaanuar 2020

Mul on terve elu hambad soft spot olnud. Seda nii otseselt kui ka kaudselt, sest noh, mu hambad on terve elu kogu aeg suht pekkis olnud ja üks jama teise otsa on mul nendega olnud. Alles enne Tenerifele tulekut sõin ma rahumeeli kommi ja mul sadasid hambad suust ära. Okei, nad olid tegelikult ammu välja sadanud, aga mulle pandi siin eelmine aasta üles mõlemale poole “uued hambad” koos kroonidega. Ehk siis hammas oli puudu, aga selle asemel, et selle kruviga seda suhu suruda, tegi hambaarst kõrvalhambale krooni ja kinnitas uue hamba sinna nõndaviisi. Ütleme nii, et kui see esimene kord ära tuli, mõtlesin ma, et no ikka juhutub, aga kui täna hommikult teiselt poolt ka ülevalt tagumine hammas mulle suhu pudenes, oli küll selline tunne, et…

Teate, mida ma samal ajal sõin? Freaking kooritud päevalilleseemneid…Ma saaksin aru, et oleks midagi kõvagi söönud vms, aga oh ei. Hea, et saia nosides hambad kahte lehte välja ei sadanud, minu õnne teades ma lausa imestan, et see ei juhtunud. Samas õhtu on alles noor.

Mu lootus oli, et nagu eelmine kord, saan ma ehk siin kasvõi suvalisse hambakliinikusse sisse astuda ja öelda, et tere, pange mu hammas suhu tagasi, olge head inimesed. Aga kus sa sellega, ma saatsin oma hambaarstile pildi ja ta oli nagu eee, ei see on silla küljest ära murdunud, et kõik tuleb uuesti teha. See hammas, sild ja kroon kõrvalhambale. Ja neid tehakse ju laboris ja eelmine kord ootasin ma seda nädal aega…

Ehk siis jah, great times. Saan siin kaks nädalat ilma hambata olla. Tore. Ja kuigi see on täitsa taga ja näha ei ole (see oleks muidugi LAGI, kui mul esihammas välja kukkunud oleks ?) siis ta on ikka tundlik ja imelik on elada ilma hambata. Mis on omakorda imelik, sest sedasama hammast ei olnud mul enne mitu aastat ja sain elatud küll.

Jah, ma mõistan ise ka, kui seksika naise mulje ma jätan siin, niisama casually hammaste pudisedes istun siin, mis ise.

Mari soovitas mul hammas padja alla panna, et siis hambahaldjas toob euri. “Ja kui sul veel hammas ära tuleb, saad kaks eurot!” juubeldas ta oma imelise rahateenimise idee üle. Ma siiski oleksin väga tänulik, kui ma nüüd suudaks see kaks nädalat hambutuna üle elada ja saaksin 9dal endale selle tagasi suhu. Hambaarst ütles, et ta vist saab selle enne mulle ära tellida laborist selle eelmise näidise järgi, mis tehti.

Marta mu hambakaotuse üle kurvastamas, haha

Muudel teemadel, ostsin lõpuks Eestisse piletid ära. Otselend oleks läinud 1750€ kokku, aga ma süsteemitasin nii, et siit 8.02 hommikul Stockholmi, siis seal passime 6h (võtsin lennujaama hotelli toa, et mitte oma kohvrite ja asjadega seal kuus tundi konutada) ja tuleme kella kümnese lennuga Eestisse. Ehk siis kodumaale jõuame täpselt südaööl. Ega see lastega mitu lendu ja passimine mugav ei ole, aga tunduvalt odavam, kui otselend, tuli ta küll. Piletid siit Stockholmi olid 500, piletid Stockist Tallinna 300 ja lennujaamas hotell üheks “ööks” 120€. Ehk siis saime ikkagi odavamalt ja õnneks Samsungi töötasu maksab selle nagunii kinni, et maha visatud raha taga nutma ei pea.

Ma ise mõtlesin, et huvitav, mis nende 14.02 piletidega saab, ehk saaks ala nimed ära muuta ja keegi saaks neid kasutada või midagi, aga ma ei tea veel, reisiagentuur ei oska sellele hetkel vastata. Smartlynxi kodukalt ka muidugi mingit infot selle kohta ei leia.

Aga mis siin ikka halada. Ootame nüüd kuni Marta oma lõunaune lõpetab ja lähme lastega ühte mänguväljakut otsima ja teeme väikse toidupoe tripi ka. Ma tahan sõbrannadele õhtuks teha ahjukana trühvikartulitega. Ma leidsin siit poest mingisuguse trühvlipasta ja see on NII hea, et ma ostsin kohe viis purki, et Eestisse ka tassida. Muidugi täitsa vabalt on seda vb Eestis ka müügil, aga ma pole enne osanud kuidagi vaadata. Olete näinud/proovinud?

Postituse lõpetan ikka Marta pildiga. Ma eile juhtusin tast paar pilti klõpsutama ja ma ei saa, ta on niii armasake oma patside ja hammastega. Vähemalt tuleb tal neid aina juurde, mitte ei kuku ära nagu mõnel mehel, khm, mul.Haha, Mari ütles, et emme, tee pilti oma hamba august ja kirjuta, et kui hambaid ei pese, siis kukuvad hambad ära. Ma pilti hea meelega ei tee, aga tõsi ta on, et peske hambaid! ?

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar