KODU Meisterdused

DIY: öökappide totaalne makeover + vlog

3. aprill 2020

Ma lubasin siin paarile inimesele, et ma ei hakka tegema nii, et ainult vlogid ja et kirja ei lähegi midagi, seega täidan oma lubadust ja panen paari lõiguga kirja enda lastetuppa öökappide otsimise jahi. Kuna lapsed said endale suured voodid (90×200) siis mõtlesin ma kohe, et tahaks neile väikseid öökapikesi voodi kõrvale. Vaatasin, et kõige soodsamad oleksin ma saanud nt Jyskist, aga ma tean, kuidas mul lapsed turnivad ja ma otsustasin, et see kõige odavam nikats läheks ilmselt kiiresti katki ja koledaks. Samas ei olnud mul öökappide ostuga kiire ja lootsin need kuskilt taaskasutusest leida.

No ja leidsingi! Avastasin, et sõbralt-sõbrale pood on avanud enda e-poe (LINK) ja sealt õnnestus mul leida kaks ühesugust täispuidust öökappi, hinnaga 15€ tk. Siis polnud pikka pidu, ostsin need ära, sain nad normaalse hinnaga koju ka (mul joppas, et need kapid olid Tallinna laos, muidu kulleriteenus on neil päris kallis, aga ma palusin lihtsalt taksole visata ja sain viieka eest need koju). Nad laevad iga päev nüüd e-poodi üle Eesti asuvate poodide kaupa ja soovitan pilgu peale visata – seal on nii palju soodsat ja omanäolist kraami, eriti minusugustele, kellele meeldib vanast uus teha. Muuseas, SõbraltSõbrale on sotsiaalne ettevõte, mis tähendab, et iga ost toetab nii abi vajavaid lapsi ja peresid kui ka noorte vaimse tervise edendamist. See tähendab siis seda, et SõbraltSõbrale nõustamiskeskuses on kuni 19.aastasetele nõustamine tasuta, et keegi ei jääks oma murega üksi. Ja seega ostes Sõbralt Sõbrale poest toetame just neid, kes abi vajavad ?

Marta body: Lindex

Kui kapid tellitud, ostsin kiiresti Varnast potsiku värvi ja uued kapinupud ka, paar tundi ja öökapid olidki valmis! Kuidas, vaata ise videost:

Mille teie ise viimati vanast uueks tegite? ? Ja mis öökappidest arvate? ?

Loe ka neid postitusi!

31 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Krr 9. aprill 2020 at 16:26

    Äge! Viimane asi, mida tuunisin oli ka öökapp: https://pin.it/1oOgf0c (ma ei tea, kas Pinterestist see link töötab niimoodi). Aga muidu olen ka päris palju vana mööblit uuemaks ja ilusamaks teinud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. aprill 2020 at 17:54

      mega ilus!

  • Avatar
    Vasta Kusti 4. aprill 2020 at 12:01

    Ilusad tulid! Üks nõuanne: sahtli sooni ei maksa värvida, see takistab sahtli libisemist kinni-lahti tõmbamisel.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2020 at 12:09

      Krt, takkajärgi tarkus! Loodan, et see küünlavaha töötab 😀

  • Avatar
    Vasta Ann 4. aprill 2020 at 00:03

    Vana uueks on täiega minu teema, päris esimene asi mida uueks tegin oli ka öökapp, tarisin veel selle Rootsi kirbukalt Eestisse. Tundide viisi võiks nokitseda ja möllata selliste asjadega. Lahedaid asju saabki nö teiselt ringilt. Täiega nunnud öökapid said lapsed oma tuppa sul ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2020 at 08:44

      Aitäh 🙂

  • Avatar
    Vasta Annika 3. aprill 2020 at 22:54

    Öökapid on väga ilusad ja sobivad uute voodite juurde väga hästi. Ise pole suurem asi nokitseja. ?

  • Avatar
    Vasta Catwoman 3. aprill 2020 at 21:16

    Väga ilusad kapid!

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. aprill 2020 at 21:25

      aitäh!

  • Avatar
    Vasta kristin 3. aprill 2020 at 16:42

    kust need kapinupud pärit on?

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. aprill 2020 at 21:26

      Video kirjelduses link olemas youtube’is, aga varn.ee 🙂

  • Avatar
    Vasta Vaike 3. aprill 2020 at 15:52

    Ma tuunisin vanas korteris kogu mööbli ise vanast uueks, k.a diivani, ja nüüd uues – MA EI VIITSI! Siin on jumala normaalne täispuidust köögimööbel, mis tuleb lihtsalt valgeks värvida, ja ma ei teha mõeldagi, et ma seda jälle ise pean tegema. Kuigi mulle üldiselt on meeldinud see tuunimine, aga mingiks ajaks sai vist korralikult kopp ette. Ühesõnaga, ma lasen selle üle värvida, sest ma arvan, et mu ranne läheb krampi juba hetkel, kui pintsli kätte võtan.

  • Avatar
    Vasta Ester 3. aprill 2020 at 14:38

    Juhhu thank you again Mallukas? Ma viskasingi pilgu peale ja sain sealt just sellise pisikese laua endale kööki nagu olin soovinud ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. aprill 2020 at 15:49

      Oooo, naiss! 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 3. aprill 2020 at 14:03

    Mina olen üks nendest, kellele meeldib blogisid LUGEDA. Oma sõprade seast üks vähene (23a).
    Ja viimasel ajal tundub aina enam, et pool Sinu blogist on läinud siiski videodesse. Varem oleks sama postitus olnud ilmselt illusteeritud piltidega, kuid nüüd pean ma ikka sellele vastikule videolingile klõpsama, et näha, mis siis tehtud sai, sest kirjapandu on väga vähe ütlev.
    Kurb, ei fänna vlogge absoluutselt.

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. aprill 2020 at 14:25

      Mhh, okei, ma lisan mõned after pildid ka 🙂

    • Avatar
      Vasta Liis 3. aprill 2020 at 15:16

      Jap, sama. Üldse ei viitsi videosid vaadata. Loen paari minutiga läbi, aga video on ikka 10 min.

      • Avatar
        Vasta Vaike 3. aprill 2020 at 15:47

        Liitun lugemisklubiga.

        • Mallu
          Vasta Mallu 3. aprill 2020 at 15:50

          Ah pole lugu, ma blogin ka piisavalt tihti, et vlogid väga häirida ei tohiks. Pealegi, ma ise ka alles hiljuti hakkasin teiste vlogi asjade tegemise kõrvale kuulama ja vaatama, et vahepeal pole hullu isegi ;D give it a chance 😀

          • Avatar
            TN 3. aprill 2020 at 16:10

            Ma ka ei salli videote vaatamist. Ei uudiste artiklite juures, blogides… ma pole isegi enamus kuulsaid muusikavideoid näinud, sest no ei ole minu teetassike see telefoniga tilistamine. Tahtsin näha, kuidas sa kappe värvid, et kiirelt ühtlase tulemuse saad ja kõik sahtliurkad ka värvitud on. Well, jääb nägemata.

          • Mallu
            Mallu 3. aprill 2020 at 21:26

            värvimise osa on videos u 20 sekki (kiirendusega) ja kohe suht alguses 😀

          • Avatar
            Vaike 3. aprill 2020 at 16:39

            No seda, kuidas tehniliselt kapid värvitud on, näeb ju ikka videost paremini kui pildilt.

          • Mallu
            Mallu 3. aprill 2020 at 21:26

            Noh, erilist tehnikat seal ei olnud 😀 pintsel kätte ja minekut 😀

  • Avatar
    Vasta Anneli 3. aprill 2020 at 13:52

    Ma olen viimase kahe nädala jooksul üle värvinud iga teise asja oma kodus, haha! Mul on valge mööbel, mida värskendan igal kevadel ja lisaks siis värvisin suurest igavusest paar tumedamat mööblitükki ka valgeks.

    Muidu olen alati mööblivärvi kasutanud, aga seekord proovisin kriidivärve ka. Tõesti oli kiire ja haisuvaba, aga pidi ikka 3 kihti värvi panema, sest mööbel lausa imes seda värvi sisse + kaitseks kaitselakk või vaha. Ilma kaitsekihita tulid kohe kriipsud-kraapsud, mis paljastasid alumise originaalvärvi. Kuigi isegi kui kaitselakk on peal, siis küünega tõmmates koorub värv väga kergesti maha. Samas kui kasutada valget kriidivärvi lihtsalt õrnaks peitsimiseks, siis jäi väga ilus. Edaspidi jään ikka mööblivärvi kasutama.

  • Avatar
    Vasta Viki 3. aprill 2020 at 12:51

    Ma ei olegi vist väga midagi tuuninud üles. Elukaaslane teeb ise täis puit mööblit, temaga koos olen nullist üles küll ehitanud kappe jms, toas kõik enda tehtud mööbel, voodi, kapid ja kõik? Õlitada meeldib mulle kõige rohkem, mõnusad õli lõhnad? aga mulle meeldib see öökappide roosakas toon täiega, hea valik

  • Avatar
    Vasta Hanna 3. aprill 2020 at 12:46

    Viimati ostsime fbst ühe käest laste laua ja kaks tooli, täispudust ka ja maksin ainult kümpa nende eest. Mõõbel oli küll veidi ära kritseldatud aga värvisime üle ja üliilus jäi. Kokku komplekt läks maksma meile umbes 30euri. Aga värvi jäi üle ka veel. Selle raha eest saaksin uuena ühe tooli ainult 😀
    Öökapid väga ilusad, aga ma oleks vist valgeks värvinud, siis oleksid vooditega ühte värvi olnud. 😀

  • Avatar
    Vasta Gerli 3. aprill 2020 at 12:42

    Kust see äge rebane taskus pluus pärit on? 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. aprill 2020 at 12:50

      Tallinn Dolls 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisu 3. aprill 2020 at 12:17

    Mulle nii meeldib asju ümber teha. Viimati sai ka just fusion värviga värvitud ära suurem kummut. Ja super kena sai.
    Noo ja kui ma juba värvima hakkan siis ega ma pidama saa. Lastetoas värvisin valgeks voodid. Seal veel ootab värvimist suur kummut.
    Enne sinna jõudmist sai ära värvitud söögilaud (ainult jalad) peal puit ja siis teleka kapp see sai küll natuke rohkem kui ainult värvi. Panime peale uue plaadi (tammeplangust). Üldse me proovime võimalikult palju asju teha kas ise vs ongi vanast uus. Ikea mööbel ei kutsu väga ostma.

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. aprill 2020 at 12:50

      Kas sa mingi vahendiga teed üle ka?

      • Avatar
        Vasta Liisu 3. aprill 2020 at 13:33

        Ei olen teinud. Lihtsalt nt kummuti puhul jälgisin seda aega millal ei tohiks mingit raskust kummutile panna, et värv korralikult ära kuivaks. Vastasel juhul lihtsalt kergem seda värvi seal peal kahjustada. Siiani on kõikidel värvitud asjadel värv kenasti peal ? puhastada ka lihtne, mustus ei ole sisse läinud vms.