TESTIN JA ARVUSTAN

arvustus: Dyson 11 Absolute*

17. aprill 2020

Nagu ma siin põgusalt maininud olen, siis mõnda aega tagasi sain ma upgrade’i oma tolmuimejale. Firma jäi samaks, aga oma vana Dyson V7 asendasin ma Dyson 11 Absolute’i vastu. Vana masina kohta olen ma arvustuse teinud siin (link) ja ma pean ütlema, et kahe aastaga ei olnud mu arvamus ka vanema mudeli kohta muutunud. Aku kasutusaeg ei muutunud minu silmis nende aastatega kehvemaks ja üldse oli ta veel igati ustav masin. Aga kui mulle pakuti proovimiseks uut, siis ega ma kaks korda endale pakkuda ei lasknud- kui juba nii mitu aastat vana mudel siiani suurepärane oli, siis mida see uus Dyson teha oskab?

Oma vana mudeli andsin Andrale. Ta just kurtis, et ta tolmuimeja tegi viimaseid hingetõmbeid ja et peaks uue ostma. Sain teda sellest väljaminekust säästa ja näete, nii kirjutab ta vanemast mudelist:

“Siiamaani olin ma kasutanud ka varstolmuimejat umbes kolm aastat, aga ma tundsin, et ainsaks tolmuimejaks ta ikkagi ei sobinud. Sellega sai küll eemaldada kergemat tolmu/mustust, aga suurema koristuse puhul jäi ta hätta. Dysoniga samas pole ma kordagi tundnud vajadust veel ühe tolmuimeja järgi. Ta on piisavalt võimas ja piisavalt funktsionaalne, et saab kogu koristuse tehtud. Nii põrandad puhtaks (sealhulgas ka vaiba), mööbli puhtaks kui ka ämblikuvõrgud lae alt eemaldada.”

Ma pean Andraga nõustuma, et ma ei ole ka peale Dysoni ostu peaaegu üldse oma tavalist tolmuimejat kasutanud. Lihtsalt see, et ta on juhtmeta ja nii mugav kasutada, ei pane absoluutselt viitsima seda suurt jurakast kapist välja lohistada. Olen seda vist üldse teinud loetud korrad, siis kui Dysoni aku tühi oli ja ma olin unustanud ta laadima panna.

Sellega ma jõuangi erinevusteni, mis vana ja uue mudeli vahel on:

  • Dyson 11 Absolute näitab sulle display peal, kui palju akut sul alles on. See on hea, sest ma olen laisk lohe ja vahepeal ei viitsi seda uuesti laadima viia, sest mulle tundub, et ah, küllap jäi piisavalt akut. Aga kui kasutama hakkan, siis avastan, et upsss. Dyson 11 näitab mulle kenasti mitu minutit ma mis programmiga masinat kasutada saan.
  • Vanal Dysonil oli kaks programmi, tavaline ja MAX. Uuel on kolm: öko, tavaline ja MAX. Ökoga kestab aku lausa tund aega, suurima võimsuse peal 15 mintsa, mis on poole kauem kui vana masinaga koristada sai.
  • Ja mis mulle eriti meeldib – uus masin saab ise aru, millal mis programmi kasutada, kui ma ta automaatse peale panen. Ehk siis kui ma lihtsalt põrandat imen, kasutab ta nõrgemat programmi ja kui vaibale lähen, asub kõvemini imema. Mega mugav.
  • Kaalub alla kolme kilo, ja kuigi paarkümmend grammi raskem kui vana mudel (sest võimsam aku) siis palju kuidagi mugavam manööverdada, lausa libiseb ringi.
  • LCD ekraan annab veidi tagasisidet. Näiteks kui vana mudel ummistus, siis ta lihtsalt undas ja ei läinud tööle, kuni ma ta ära puhastasin. Uus masin teatas mulle ise ükspäev kurvalt, et ta toru on umbes. Ma siis puhastasin selle ära ja sain edasi koristada.

Endiselt meeldib mulle see, et pole vaja mingisuguseid tolmukotte ja lisavidinaid, küll aga pean mainima, et vana mudelit sai tühjendada nn käigu pealt, uuel tuleb see pikk vars küljest ära võtta. Mitte, et see nüüd suur asi oleks, aga alguses ma ei saanud üldse aru ja pusisin sellega pikalt.

Igatahes saab ta loomakarvade ja laste hommikuhelvestega ja muu pudiga lihtsalt hakkama ja vaibast imeb välja ka kõige väiksema sodi. Isegi, kui ma alumisele korrusele iga päev tiiru peale teen, suudan ma järgmine päev paagi sodi täis saada. Tolm ja loomakarvad kogunevad nii märkamatult, et kui peale vaadates tundub puhas, siis nii rahuldustpakkuv on see, kui sa tolmu imedes kuuled seda krõbinat, et miski sodi masinasse tõmmatud on.

Kui nüüd keegi minult küsib, et milline Dyson siis osta, tundub mulle, et laias laastus pole ülde vahet. Kui juba see oli NII hea, siis ma ei usu, et ükski müüdavatest kehvem oleks. Et kui rahakott puuga seljas ei ole, jääte kindlasti rahule  igasuguse Dysoniga. Näteks see V7 maksab praegu 295€ euri ja uus V11 hetkel allahindlusega 599€ ehk siis poole kallim. Kuigi kui võimalik, siis soovitan siiski osta kaasaegsem mudel, sest need väiksed uuendused teevad koristamise nii palju mugavamaks ja selle mudeli puhul võib ilmselt kauem kindel olla, et masin kauem sind teenindab. Uuem mudel on ikka uuem mudel!

Aga eks igaüks ilmselt leiab midagi oma vajadustele vastavat ja kõiki Dysoni edasimüüjaid leiad SIIT. Mina aga soovitan soojalt endale koju Dyson soetada, ma ausalt olen seda kõikidele sõbrannadele soovitanud, sest olen sellega väga rahul.

Kellel veel Dyson on, võib oma kogemusi jagada, ON ju hea masin ❤️?‍♀️

*Sain toote kingituseks

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar