AVALDAN ARVAMUST TESTIN JA ARVUSTAN

kes ikka tahaks mööda arste konnata?*

9. mai 2020

Mis selle haiguse nimi oli, kus inimene kujutab endale ette, et tal on kõik haigused maailmas? Polkovniku lesk? Mul kindlasti ei ole selle raske versioon, aga ma pean tõesti nentima, et kui ma kuulen mingist haigusest, siis ma kindlasti leian mõne sümptomi, mis mul ka oli või on ja googeldan pool päeva, et kas mul ikka on see või mitte (üldiselt peale googeldamist olen 100% kindel, et ma haige). Muidugi võiks ju arstile ka iga kord joosta, aga no esiteks mõistusega saan aru, et see pole alati vajalik ja muidugi see ka, et saada kuskile eriarsti juurde saatekirja, siis on mul vaja mingil põhjusel füüsiliselt perearsti juurde minna, kes mulle siis saatekirja kirjutab.

Ma ei saa aru, miks selline kemplus iga kord vajalik on? Okei, ma saan aru, kui on midagi, mille kohta võiks olla selline asi, et perearst vaatab peale ja oskab vb ise aidata, aga näiteks viimane kord tahtsin mammograafi juurde aega, et seda saab perearstilt, aga mulle öeldigi, et tule siia, siis saad saatekirja. Nagu.. miks? Ega nad seal nagunii mu tissi ei koba, et ok ok, mine siis. Lihtsalt mingi bürokraatia vms, et tule ja siis saad. Nagu mul oma ajaga paremat teha poleks ?

Igatahes kui minuga võttis ühendust Viveo Health ja küsis, kas ma tahaksin nende teenust proovida, olin ma kohe nõus. Kokkuvõtvalt on tegemist kaugmeditsiiniga, kus sind nõustatakse ja juhendatakse telefonitsi ja neti teel, vajadusel kirjutatakse ka saatekirju eriarstide juurde, ilma, et sa peaksid kuskile kohale minema. Minu jaoks igatahes mugav ja lihtne.

Eriti hea on see, et enda paketti saab lisada ka lapsi (ei pea korraga, lisad siis, kui tunned, et vaja oleks midagi küsida vms). Näiteks lastel on pidevalt mingid imelikud asjad, mida tahaks lihtsalt enda südamerahuks kellelegi teadjale näidata ja adekvaatset infot saada. Nett on ju täis “eksperte”, aga Viveo Healthis saan probleemist pildi üles laadida ja üsna pea helistab mulle arst ja ütleb, et kas tegemist on tema meelest millegiga, mida saab ise kodus ravida (kui ülse vajab ravi), või suunab perearstile või vajadusel eriarstile. Minu jaoks ongi just see südamerahu oluline, et ma saan kohe adevaatset infot, mis tuleb arstilt. Jah, ma võiks ju perearstile minna, aga nagu öeldud, tihtipeale ei peagi.

Eriti rõõmus oleks ma selle teenuse üle olnud siis, kui Mari väike oli. Ma oleks vist iga punni ja punetuse peale pilte saatnud, et kuulge, kas see ikka normaalne, haha. Südamerahu maksab ka midagi.

Täna, kui ma mõtlesin selle postituse kirjutamisele, avasin ma selle koduka ja mõtlesin, et oot, mul ON ju tegelt asi, mille kohta ma tahaks küsida: ehk siis jah lambist silmade ees vahepeal virvendab ja veits imelik, et see iseenesest ära läinud pole. Elus ikka on enne ka nii olnud, aga nüüd juba paar nädalat suht iga päev või ülepäeva.

Ma sisestasin info kodukale umbes kell 9 ja vähem kui tund hiljem helistas mulle arst, kes küsis täpsustavad küsimusi ja lubas saata info, kuhu ma saan minna silmaarstile (valvearst). Ta ütles et vererõhk võib ka probleem olla, aga et kuna mul silmaopp olnud, siis peaks selle ikka kiiresti üle vaatama, et see võib hoopis silmaprobleem olla. Ehk siis kui KIIRELT infot vaja, siis soovitan Viveo Healthi. Omal käel proovitud ja töötab! Eriti praegusel ajal, kus inimesed ei taha mööda arstide uksi kolistada –  ideaalne võimalus seda mitte teha. Või noh, kui eriarstile saadetakse, siis ikka pead minema muidugi, aga selline “niisama ette näitamine” saab nüüd kodus tehtud.

Kuidas teile tundub, kas selline teenus leiaks kasutust, või saate perearstiga ka hakkama? Ma nt olen kuulnud, et osad perearstid ei anna vajalikke saatekirju või ei tee vereuuringuid, kui inimene tahab nt oma üldtervist kontrollida. Minu perearst õnneks on väga tore!

*Postitus sündis koostöös Viveo Health’iga
 

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar