JUMALAITA KODU KURB ON OLLA

kuidas üks vannituba mind enekamõteteni viis

16. mai 2020
 1. Aprilli alguses algavad vannitoas elektrijamad. Tuleb elektrik, kes ütleb, et köök ja vannituba on ühe … süsteemi? all ja eraldab need ära. Lihtne värk, võttis pool tundi. Kõik korras.
 2. Sama päev kaob elekter tervest majast veel umbes sada korda, kuni lõpuks ei saa vannitoa tuld üldse põlema panna, muidu pole mujal elektrit. Kuna elektrik kohe tagasi tulla ei saa, elame paar päeva nii.
 3. Elektrik tuleb tagasi, vaatab, et vannitoas on ikka juhtmed maru vanad, need tuleb kõik välja vahetada. Ta teeb seda ja umbes päeva on kõik ok. Arvake, mis siis juhtub.
 4. Elekter kaob. Kogu majast. Tuleb torumees. Selgub, et boiler on nii vana, tekitab mingeid elekrijamasid, et tuleb osta uus.
 5. Ostan uue boileri, kuid siis selgub, et kõik vannitoa torud on vanad ja valed, tuleb välja vahetada. Torud on aga seina taga, seega tuleb sein maha võtta. Seega… tuleb ikkagi teha vannitoa remont, mida ma EI SAANUD teha, sest mul ei olnud selle jaoks hetkel raha. Tegemata ka jätta ei saa, sest noh, raske on veits elada kolme lapsega ilma veeta. Ja vahepeal elektrita.
 6. Töömees alustab oma töödega 28 aprill, meie oleme enne vannitoast plaadid ise välja peksnud, et töö kiiremini läheks. Ta pakkus, et läheb umbes kaks nädalat. Tundus ok. Et aeg kiiremini läheks, otsustame Rõugesse minna, et mitte ehtitustolmu ja asjade sees olla.
 7. Me tuleme tagasi reedel, 1. mail. Kuna ehitus ja värgid võtavad maa ja ilm aega, siis lähen ma nädala pärast plaate ja vanni valima, täpsemat kuuendal mail, kolmapäeval.  Lintmannis saan kõik kiirelt välja valitud ja mõlemad (vann ja plaadid) jõuavad kohale reedeks.
 8. Laupäeval alustab töömees lõpuks plaatimisega ja sellel hetkel tundub kõik isegi vaikselt paika loksuvat, kuigi maja on otsast lõpuni krdi pahtlitolmu ja plaatide lõikamise sodi täis, olen ma isegi korraks veidi positiivselt meelestatud, sest seina saanud plaadid tunduvad ilusad ja ma hakkan vaikselt isegi uskuma, et see vannituba KUNAGI valmis saab.
 9. Kohutava tolmutamise ja poole plaatimise peal selgub kaunis tõsiasi, et plaate on kogemata vähem tulnud ja neid tuleb juurde tellida. Mis võtab taaskord umbes neli päeva aega, sest vahele jääb nädalavahetus. Kuna töömees elab üldse Viljandis ja ilma plaatideta ei saa ta jätkata, seega elame 10-11 mai selles pooleli olevas remondijuras edasi ja 12dal saabuvadki plaadid ja töömees ja töö sai jätkuda. JÄLLE olin ma korraks positiivselt meelestatud ja omad illusiooni, et reedeks võiks kõik valmis olla.
 10. Kuna töömees nägi iga päev aina rohkem selline välja, et ta pigem raiuks endal ükshaaval oma jäsemed maha, kui mu kuradi vannituba edasi remondiks, siis tundus mulle kõige loogilisem eest ära minna, et ta vähemalt mu lolli nägu vahtima ei peaks (reaaselt iga kord, kui ta mult midagi küsis ja ma JÄLLE pidin talle vastama, et ma ei tea või ma ei saa aru, siis ta vaatas mind lihtsalt sellise pilguga, mis ütles rohkem kui tuhat sõna ?).
 11. Tulime kolmapäeval Hiiumaale, kindla teadmisega, et tagasi tulles ootab meid kodus uhiuus vannituba.
 12. Neljapäeval kirjutab töömees, et kle, “väike” probleem. Mu ostetud vann, mis mul maja ees vedeleb, ei mahu mulle vannituppa. See on kuskilt otsast liiga lai ja kuna vannituba ise on nii väike, ei mahu teda sinna paika panema.
 13. Sisesta siia närvivapustustus.
 14. Sisesta teine närvivapustus.
 15. Töömees reedel läheb ja ostab uue vanni, mis siis lõpuks ikka paika läheb.
 16. Töömees saadab kirja, et issand, see uks, mis sa ostsid, on ikka NII imelik ja suur. Mina vastan, et minu poolest olgu mis on, MA EI HAKKA MIDAGI VÄLJA VAHETAMA ja pangu see uks sinna külge ja asi ants. Mul reaalselt on selleks hetkeks sellest vannitoast no nii siiber ees, et lihtsam tunduks ukse vahelt pomm sisse visata ja ilma vannitoata elada.
 17. Eile, kell KOLM öösel saadab töömees mulle paar pilti, mis mulle eluisu tagasi toovad. Ta on VALMIS saanud. Ütles ainult, et sebi nüüd torumees ja see paneb duši ja kraani paika ja ongi kõik valmis. Tuus, eks?

 18. NALIII. Tuleb torumees ja mis selgub. Eks ikka seda, et see vann, mis nüüd kiiruga asemele osteti minu kauni disainvanni asemele, on loomulikult vales mõõdus, ehk siis liiga kõrge, ehk siis mu hoolega valitud segisti ei sobi sinna 🙂
 19. Sisesta insult ja viharabandus.
 20. Nii palju siis sellest, et naudin viimaseid tunde seda mõnusat ja päiksepaistelist Hiiumaad. Sittagi. Ma üritan siin sita netiga elu eest mingit lahendust leida, sõbranna jookseb mööda ehituspoode, et leida sobivat segistit ja dušši, et me ei peaks laskma seda seina UUESTI laiali lammutada.
 21. Kätlin leiab sellise semi, enam-vähem lahenduse ja ostis selle ära. Kas see sinna päriselt sobib, seda ma veel ei tea. Arvestades, kuidas asjad siiani läinud on, siis ilmselt mitte. Heh, ma oleks hämmingus, kui mu valamusegisti üldse paika sai. Ja loomulikult ei ole see uus lahendus selline, nagu ma tahtnud oleks. Need on suvalised, kiiruga valitud asendused :))))
 22. Ekstra vann ja dušš on konkreetselt ära võtnud ka mu viimased rahavarud. Niiet baiiiii lotiimu. I would really wanna do that, but I dont have any fking money. Like ANY fking money (tioktok ref obv).

Ma VIHKAN seda vannitoa remonti, ma saan kohe närvivapustuse ja tõesõna lähen ja panen kodus sellele vannitoale tule otsa.
Bai, tänks ränti kuulamast.
 

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar