AVALDAN ARVAMUST TESTIN JA ARVUSTAN

tehnikaime: maal või telekas?*

23. juuli 2020

Te teate, et ma isiklikult suur tehnikatark ei ole. Ma suudan hädavajaliku arvutis teha, telefoniga helistada, kaameraga saan (peale aastaid harjutamist) keskmisest paremini hakkama, aga mis puudutab spetsiifilisemat tehnikatundmist näiteks mingeid ekraani resolutsioone, erinevaid sisendeid/väljundeid ja ühendusi siis selle jaoks on meie peres Kardo.

Sellest tulenevalt ei osanud ma esmalt kuigivõrd elevusse sattuda kui Samsung pakkus, et kas ma katsetaksin nende uusimat telekat, Samsung Frame. Meie vana telekas oli täiesti toimiv, normaalse suurusega, näitas pilti… Kõik vajalikud omadused ju täidetud? Küll aga läks sellest väga elevile Kardo, kes uue ja parema kvaliteediga toodet sugugi ära oodata ei suutnud ja selle oma elevusega suutis ta ka isegi mind elevile ajada.

Tavaliselt kui meil mingi tehnika ostmine käib siis mina lähen poodi, küsin teenindajalt, et näete, mul vaja seda ja seda toodet ja teenindaja siis mulle soovitab, mina usaldan eksperdi arvamust ja ostan ära. Kardo seevastu teeb aga eeltööd. Loeb ja uurib ja puurib. Reaalselt ma ei kaalunud laste saamist ka nii pikalt ja põhjalikult, kui Kardo endale nt uusi kõrvaklappe valib.

Mis meie majas kõige tihemini mängib, hehe

Sellessuhtes on see väga kasulik, et kui see telekas meile koju jõudis siis temale oli ammu juba kõik selge. Kuidas paigaldada, mis funktsioonid telekal on, kuidas seadistada jne. Näiteks, see televiisor on, nagu, nimigi võib reeta, raami imitatsiooniga ja hoiab väga kenasti vastu seina. See aga tähendab, et teleka enda sees on tehnikat vähe ja sellest raamist läheb üks imepisikene kaabel teleka alla, kus siis kogu tehniline pool end peidab ja mille kaudu telekas toimida saab.

Kui Kardo vaimustus peamiselt tehnilisest poolest, siis mina olen täiesti vaimustuses sellest maalifunktsioonist. Kui muidu on telekas lihtsalt must pilt seinal siis selle teleka puhul on ta nagu lisa disainielement. Ja te kõik teate, kui väga ma armastan pilte seinal. Need panevad toa elama ja lisavad isikupära. Seega, mis saaks ühele minusugusele pildihullule olla parem kui telekas, kust ma saan panna vastavalt tujule pidevalt erinevaid “maale” seinale rippuma? Ja kui nendes maalidest, mis on sinna telekasse laetud saab ühel hetkel kõrini siis võid sinna kasvõi oma perepildid panna.


Loomulikult saan ma ka aru, et pildikvaliteet on kõvasti parem kui meie eelmisel telekal oli. Pilt on selline… kirgas ja mõnus.  Reaalselt nagu öö ja päev – kuigi meie vana telekas polnud nüüd ka nii hirmus vana. Paar aastat tagasi ostetud ja ka kallis masin, aga praegu võrdleks nagu 5110 ekraani tänapäevaste nutitelefonidega.

Lisaks sellel telekal on sensor, mis jälgib toas olevat valgust ja selle järgi reguleerib ka enda pildi eredust, mis omakorda on silmadele hea. Täielik kosmoseteadus mu jaoks. Veelgi enam – ma ei suuda kuskilt netist selle kohta infot leida, aga ka helil on mingi automaatne seade peal, sest kui lapsed kriiskama hakkavad, paneb ka telekas volüümi juurde.

Mitu korda uuriti mult, et kui ta on maalirežiimil, et kas ta siis palju elektrit ei võta. Vastuseks on see, et tal on andurid peal ja kui kedagi toas ei ole, siis lülitab ta ennast välja ning kui keegi jälle tuleb siis hakkab uuesti tööle. Energiasääst missugune.
Kusjuures sellele telekale on saadaval ka hästi lahedad jalad, mis teevadki sellest telekast justkui kunstiteose, mis toanurgas silmailu pakub aga kahjuks kuna mul on miljon last ja kassi ja kohmakas koer siis tundus meie puhul turvalisem see telekas lihtsalt seinale ja võimalikult kõrgele panna, et keegi seda ei saaks vigastada. Muuseas, selle kõrgusega oli ka nii, et ma huupi vaatasin, et ah, paneme kuskile nii, et need augud seinas näha poleks (enne olid seal perepildid, mis praegu seal all on) ja kui seina sai, siis vaatasime, et appiii, nii kõrgel, et paneme homme allapoole. Aga nüüd oleme mega harjunud ja ei kavatsegi seda liigutada.



Proovisin vahelduseks teist tausta kah

Mis televiisorid teil on ja kes teie peres suurem tehnikahunt on?

*Toode saadud kingitusena

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar