JUMALAITA KODU

see jube igatsus

15. oktoober 2020

Kas te teate seda tunnet, kui te igatsete midagi täiega, kuigi te enne isegi ei mõelnud sellele pea kunagi? See oli lihtsalt midagi, millega sa harjunud olid ja sa ei osanud kunagi tähele panna, kui väga sa seda tegelikult armastasid.

Ma avastan ennast pea iga päev, nüüd kus ma ära kolinud olen, ennast tundmas mingisugust tühjust. Ja mida päev edasi, seda rohkem hakkan ma taipama, et seda tühjust ei oleks kunagi olnud, kui ma poleks ennast liigse mugavusega ära harjutanud. Mu elus olid pikad aastad, kus ma mitte kordagi ei mõelnud sellele, et pesurest keset esikut on nii häiriv. Või kui karedad on vannilinad peale pesu. Või kui mugav oli pesu masinast lihtsalt otse kuivatisse tõsta. MA IGATSEN OMA KUIVATIT NII PALJU! NII KOHUTAVALT PALJU!

Samas olen ma avastanud, et kui elu sulgeb ukse, avab ta akna. Iga kaotatud asja asemele tuleb midagi uut ja ägedat. Ka mina olen sügavamalt õppinud armastama midagi, mida ma küll ennegi armastasin, aga nüüd… jeesus, kuidas ma jumaldan Wolti. Ma ei tee isegi nalja. Eriti kui ma üksi olen – tasub mul vaid mõelda, et peaks midagi sööma, kui mu käsi lausa iseenesest Wolti äpi avab, valib pmst ükskõik kust, ükskõik mida (ilma, et ma peaks arvestama Kardo või laste soovidega) ja umbes 15-20 mintsaga on toit kohal. Nagu kui see ei ole elu, siis mis üldse on?! Kuigi ma PEAN vahelduseks ise ka süüa tegema hakkama, ma teaaaan. Aga… ma ei viitsi. Ups.

Et siis jah, elu on praegu selline, mis seal ikka. Otsime rõõmu väikestest asjadest, haha. Kuigi see pesurest on ausalt mu uus vihavaenlane. Ma reaalselt tunnen seda kasutades nagu mingi keskaja naine, kes jões pesu peseb. Totaalne throwback.

Edit: öeldakse, et hommik on õhtust targem, nii ka minu puhul. Ehk siis ma kirjutasin selle postituse eile valmis, aga mõtlesin, et ah, mis ma ikka hakkan KOLMANDAT posti päevas avaldama, panen homme üles. Ja mida ma õhtul avastasin – siinsel pesumasinal on kuivatifunktsioon täitsa olemas! Selles suhtes, et eraldi kuivati on loomulikult mugavam, aga kuulge isegi see on super palju abiks ikka.

No näed, samm sammult rahulolevamaks olemiseni, woop-woop.

Mida teie igatsete?

Loe ka neid postitusi!

36 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta K 16. oktoober 2020 at 12:31

    Ei aga pesu kuivatamine vanal moel on uus mood. Säästlik. Isiklikult eelistan seda kuivatile ja riided püsivad kauem ka, ei kulu nii kiirelt.

    • Avatar
      Vasta Katsi 22. oktoober 2020 at 20:47

      Aga korteris radikaid ei ole kus pesu kuivatada?
      Mind suvel restil pesu ei häiri, talvel aga küll, sellepärast kuivatangi talvel pesu radikatel.
      Kuivatit pole kunagi olnud,ei oska ka puudust tunda. Pere ka nii väike et ei tasuks ära, pesu on vähe.

  • Avatar
    Vasta Mailis 15. oktoober 2020 at 21:12

    Igatsemine ilmselt eeldab seda, et kunagi oli see miski olemas jah?
    Sel juhul ma igatsen oma rindu mis olid enne kolme lapse imetamist ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. oktoober 2020 at 06:44

      Haha! Mul enne lapsi olid olematud rinnad, seega nüüd paremad 😀 Win!

  • Avatar
    Vasta Lila 15. oktoober 2020 at 19:17

    Ma vaatasin netflixist Selling Sunseti(soovitan, kui palju draamat ja natuke sisekujundust armastad). No seal pooled inimesed kes maja ostsid, ütlesid, et nad ei tee süüa. ? Tänapäeva värk.

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. oktoober 2020 at 19:21

      ma vaatasin seda jaa 😀

  • Avatar
    Vasta Mat 15. oktoober 2020 at 17:11

    Mis maailmas see Wolt 15-20 min söögi kohale toob? 😀
    Pole ever alla 30 min saanud. Tavaline taks 45.

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. oktoober 2020 at 17:38

      no ma tellin mega lähedalt 😀

    • Avatar
      Vasta Kertu 15. oktoober 2020 at 22:40

      Ma igatsen und, et saaks terve öö segamatult magada. Ise valisin 2 last jutti saada, nii et pole siin halada midagi 🙂 aga küll oleks mõnus!

  • Avatar
    Vasta Liis Er 15. oktoober 2020 at 13:51

    Tead, ma igatsen reisimist. Tahaks lihtsalt istua autos ja aknast välja imetleda kui ilus kõik on. Ja random kohas peatuse teha, tekk maha panna ja tuult /merd/lehti kuulates lõunauinakut teha. Nii haige, et ma kuus aastat oma elust ainult ringi rändasingi ja siis ma nii igatsesin oma kodu, kohta, kus olla ja igatsesin koera. Here i am oma koera ja koduga, aga reisida ei saa. Never satisfied. 😀 Kuigi, ma sada prossa praegu palju õnnelikum.

  • Avatar
    Vasta Vaike 15. oktoober 2020 at 12:24

    10 000 Euri igatsen, et ma saaksin vähemalt köögi ja elutoa just selliseks remontida nagu ma tahan!

  • Avatar
    Vasta Kiku 15. oktoober 2020 at 10:12

    Igatsen linnas elamist, siin pommiaugus pole õiget toidukohta ja nio isutab chopsticksi järel ja vapiana jne..

  • Avatar
    Vasta Pille 15. oktoober 2020 at 10:07

    No kui asjadest käib jutt, siis elamises pole abaoluutselt praktilisi kappe, mistõttu see elamine siin ei toimi ka nii hästi kui tahaks. Kõik võiks olla palju-palju organiseeritum… Köögis tunnen nõudepesumasinast puudust, sest 5 inimese nõusid iga päev sada korda pesta on ikka liig mis liig. Mul muudki oma eluajaga peale hakata -_- Aga masina olemasolu eeldab kogu köögi ümberplaneerimist ehk siis uut kööki. See tuleks mingi 4000 € väljaminek. Eks ta raha taha kõik jääb.

  • Avatar
    Vasta Janika 15. oktoober 2020 at 10:04

    Nõudepesumasinat! No niiiiii väga tahan!

  • Avatar
    Vasta Liisukas 15. oktoober 2020 at 09:50

    Ma kolisin ka majast 2-toalisse korterisse. Pesurest on ka minu vaenlane. Eriti kuna ma ostsin resti, mida ei saa kokku panna – wtf – see polnud mingi odav rest, aga no ei käi kokku! Ja minu masinal pole kuivatust 🙁
    Ja tolmuimeja ostsin ka odavama, kui see, mida enne kasutasin. Sisse/väljalülitusnupp ja imemisvõimsuse nupud ei olegi varre küljes, peab kummardama ja masina pealt vajutama 😀 😀 Pisiasjad… aga mugavus siiski.
    Ruumipuudus on muidugi totaalne, aga inimene kohaneb ja harjub. Kui mingi igatsev tunne peale tuleb, siis meenutan kohe, miks ma sealt pääseda tahtsin ja igatsus läheb kohe üle.

  • Avatar
    Vasta Maris777 15. oktoober 2020 at 09:44

    Läksin lapseisaga lahku 5 aastat tagasi, samamoodi rahulikult nagu teiegi, Ja issand kus ma nautisin seda üksi olemist kui laps oli isa juures 😀 ma saingi SÜÜA mitte teha, vahtida telekat poole ööni, käia sõbrannadega veinitamas….Mitte, et ennem oleks need asjad mulle keelatud vaid pigem pidin siis arvestama lapse ja mehega…

  • Avatar
    Vasta Geidi 15. oktoober 2020 at 09:38

    Mul on kuivatiga masin.
    Pesen lemmikprogrammiga ära ja siis kaautan eraldi kuivatiprogrammi. On ka programmr mis kohe pesu+ kuivatud aga eraldi valides on ajaline kulu lühem.
    Mulle ei mahu eraldi kuivati aga 2in1 masin päästab päeva, eriti lastega.

  • Avatar
    Vasta Jane 15. oktoober 2020 at 09:35

    Tunnen puudust laste oma tubadest. Elutuba nagu laste mänguasjakast, grammigi ruumi enam pole ?

  • Avatar
    Vasta Pihel 15. oktoober 2020 at 09:33

    Lohutuseks võid mõelda, et pesukuivati on üks keskkonnavaenulik elektrisöödik, pesu restil kuivatamine annab koduõhule tervislikku niisutust ja hoiab riideid kauem terved-ilusad.

    • Avatar
      Vasta Kapsauss 15. oktoober 2020 at 20:13

      Ma ei taha mingi öko-möko olla, aga mulle on pesukuivati alati tundnud nii hirmsa asjana ja täiesti mõtetu elektrikuluna. Selleks mul pole seda kunagi olnud. Ma elan Soomes sellises kortermajas kus on pesutuba ja seal mingid ulme kuivatuskapid ja kogu aeg need undavad ja on peal. Miks inimesed ei saa pesu kuivatada toas ja loomulikult. Ma teen seda.

      • Mallu
        Vasta Mallu 16. oktoober 2020 at 06:45

        Aega võtab palju – eriti kuna meil siin lastel juhtub voodisse aina õnnetusi ja neid tekke ja linu ja tekikotte jne pesta ja loomulikult kuivatada võrdub sellega, et mul terve pleiss kuivavaid asju täis 😀

    • Avatar
      Vasta Kamatahvel 15. oktoober 2020 at 21:25

      Mõtlen ja tunnen sama. Oli triikiv kuivati, aga müüsin maha. Minu arust restil ja terrassil/rõdul/õues kuivatamine ongi ainuõige viis, Värskelt õuest kuivamast korjatud pesu on NII mõnus, et ajab judinad peale 🙂 Selle nimel elan üle ka aeglaselt kuivava pesu (kevad/sügis/talv) ja jalus oleva resti. Muide elan Tln kesklinnas…..jõgesid läheduses polee ega ei tunne üldse et elan kiviajas 🙂

      • Mallu
        Vasta Mallu 16. oktoober 2020 at 06:44

        Õues kuivanud pesu lõhnab jaa hästi, aga ma niii krdi mugav 🙁

    • Avatar
      Vasta Kk 16. oktoober 2020 at 10:34

      Me kasutasime pesuresti enne lapse sündi kui oli vaba tuba, kus seda hoida. Meil muidugi veel rõdu ka, kuhu sai ilusa ilma puhul pesu panna…aga suvel vajas see spets-katet, et päike ei pleekiks riideid ära ning vihma puhul pidi jooksma rõdule, et kõik riided õigel ajal tuppa saada 😀 Peale lapse sündi pidasime vastu nii…pool aastat, sest pesurest mahtus ainult meie magamistuppa ning õgh, see niiskus ning pesuvahendi lõhn (kuigi kasutame üsna neutraalse lõhnaga ja vähe). Nüüd on meil pesumasin-kuivati ning ilma ei kujutaks ettegi, eriti lapsega.

  • Avatar
    Vasta Liisu 15. oktoober 2020 at 09:32

    Igatsen raha ?
    Emapalk sai otsa, mees ei saa kodukontorit teha ja ma ei saa 1.5a mitte kuhugi panna.. ??
    Niiet käi metsa oma WOLTi jutuga ??

    • Avatar
      Vasta Marju 15. oktoober 2020 at 15:43

      Ohh tiburull! Ma mingi miljokas pole aga su perele käristaks ühe woldi ralli välja küll 😀 Panid mu naerma ja nutma korraga. Elu on kömöödia. Saate seda raha maitset vähemalt tunda 😀 😀 😀 Paned lihtsalt selle 1,5 oma sülle vaatate koos värvilisi toidupilte ja tellite miskit. Täitsa rahulikult. Hetk endale 🙂 Elu… on elu… ma pakun sulle lihtsalt seda ühte hetke, seda ma saan 🙂

      • Mallu
        Vasta Mallu 15. oktoober 2020 at 17:38

        Sama! 😀

        • Avatar
          Vasta Marju 15. oktoober 2020 at 19:44

          Sa meeldid mulle 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristiina 15. oktoober 2020 at 09:28

    Nõudepesumasinat.
    NII NII VÄGA.

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. oktoober 2020 at 09:30

      tead, naljakal kombel – see mul siin on, aga kasutada ei viitsi 😀 Lihtsam tundub käsitsi pesta 😀

      • Avatar
        Vasta Kristiina 15. oktoober 2020 at 09:45

        Ma elan hetkel ka üksi. (elukaaslane otsustas kaitseväkke minna :D)Aga ma vihkan nõusid pesta 😀

      • Avatar
        Vasta Pille 15. oktoober 2020 at 10:01

        Ainult enda nõusid polegi ilmselt nii suur vaev pesta. Eriti kui enamus ajast Wolt’id…….

        • Mallu
          Vasta Mallu 15. oktoober 2020 at 11:39

          Ma ei saa ise ka aru kust need nõud tulevad sinna kraanikaussi 😀

  • Avatar
    Vasta Kati 15. oktoober 2020 at 09:21

    Wolt’i suhtes nõustus – elumugav asi. Elan üksi ja minu jaoks on see tõesti hea asi. Suur ja väga suur miinus – see on kallis. See tõesti on kallis ja mina suudan nt endale lubada seda ainult kord kuus. Tartus on neil need kulleritasud ikka päris korralikud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. oktoober 2020 at 09:23

      Mul vist nii paljud kohad lähedal, et kulleritasu on paljudel lemmikkohtadel õnneks tasuta!

      • Avatar
        Vasta Kiku 15. oktoober 2020 at 09:59

        Mina igatsen kuivatit, kuigi mul pole seda never olnud. Minu arust on pesurestile kuivama panemine elu tüütu ja ebameeldiv ülesanne. Aga peab hakkama saama.