KODU

tark tormab?

28. november 2020

Ega nüüd kaugel enam see aeg ei ole, kus ma omadega Laagrisse kolida saan. Okei, ma võin mõelda, et pole kaugel, aga tegelikult täpselt nagunii teada ei saa. Nimelt see korter, kuhu ma kolin, selle omanikud ootavad oma ridaka valmimist ja kuigi see on teoorias nüüd vist valma, ootavad nad selle kasutusluba valla käest. Jumal teab, kaua sellised asjad aega võtavad, ma pole kunagi sellega tegelema pidanud.

Ma olen seal korteris kohapeal ka käinud, eile sain mõned pildid ka, et arutada, mida nad sinna sisse jätavad ja mida mul endale juurde sebida vaja on. Õnneks on nad nii mõistlikud inimesed, et lubavad mul mingil määral korterit endale meelepärasemaks tuunida (noh, enne nendega kooskõlastades muidugi). Ega ma muidugi mingit mega remonti tegema ei hakka, küll aga on mul üks kindel asi, mida ma lihtsalt pean tegema – laskma üle kiletada köögikapid. Ma ei saa sinna midagi tega, ma lihtsalt jälestan laimirohelist värvi ja niimoodi ma elada ei saa (esimese maailma probleemid vist). Mul juba ühe firmaga kokku lepitud, et kui kuupäev teada, siis nad tulevad, vaatavad üle ja teevad hinnapakkumise.

Ja kuna söögilaua juurde kuuluvad rohelised toolid, siis need peaksin ka uued ostma, ainult, et ma hetkel veel praegu ei suuda välja mõelda, et mis värve ma kasutada ja kombineerida tahan. Hetkel on seal sellised pruunikad, beežid värvid ülekaalus, aga ma juba tean, et ma lõpuks teen selle ikka veits… heledamaks. Õnneks mul mitmeid sisekujundusega sina peal sõbrannasid ka, kes mind aidata saavad. Ega ma halvemaks nagunii tee, seega peaks see üürikorterile suur pluss olema, haha. Ma ei saa praegu pilte näidata, seal on paaril korteriomaniku lapsed peal, eks siis näete, kui ma sisse kolin. Aa ei, köögi pildi saan panna küll. Ma alguses mõtlesin, et laseksin ainult selle rohelise osa üle kiletada, aga praegu vaatan, et peaks ikka üleni? Selles suhtes et ainult arvestama peab, et see tagasein ja tasapind, seda ju ei saa üle kiletada (vist?) et peab selle mustaga kokku sobima. Kui need värvid paika saab, siis saan mõelda, et mis värvi toolid tulevad jne.

Tüüpiline mina – ei saa rahus lihtsalt oodata, ikka vaja ette mõelda ja orgunnida suvalisi tühiseid asju, mis tegelikult pikas plaanis suvad on, haha. Naljakas on see, et tegelikult ma olen siin kesklinnas juba päris ära harjunud, ei saa üldse kurta ka. Ainuke asi, mis häirib on see, et see on pisike ja asju puupüsti täis, ehk siis ruumi mõttes just hiilata pole. Töö võlud – asju aina tuleb ja tuleb juurde, aga paigutada pole neid varsti küll enam mitte kuskile. Selle pärast tahaks juba rahus uude kohta minna, kuigi see kolimise protsess ilmselt super meeldiv ei ole.

Aga okei, mida ma ikka soiun siin, peaks tegelikult veits korda looma siin, laste asjad kokku panema ja ennast inimeseks tegema, sest mul on täna külla minek ja homme ei viitsi ma raudselt midagi teha 😀

Loe ka neid postitusi!

42 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Ulrika 29. november 2020 at 14:40

    vaatan mina kodus ühest ja teisest läpakast, köök kollane mis kollane. Täna siis tööl et milline see laimi roheline on sul, ikka kollane pilt mul. Kas Mis värvi teie näete ?

  • Avatar
    Vasta JJ 29. november 2020 at 12:12

    Kasutusloa taga nüüd küll see sissekolimine seista ei saa. Kasutada võib ka ilma selle paberita.

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. november 2020 at 12:17

      No neil seisab

      • Avatar
        Vasta Ulrika 29. november 2020 at 14:41

        no elan juba 15 aatat kasutusloata majas ja see pole mingi haruldus, nii et ses jväites on mingi aga või probleem õhus.

        • Avatar
          Vasta Eriline 29. november 2020 at 18:33

          Kui ridakat finantseeritakse pangalaenuga, siis on vägagi reaalne., et ootab kasutusluba. Pank nõuab kasutusluba, sest nad ei maksa enne arendajale ridaka maksumust välja. Senikaua kuni paberid pole korras, ei saa arendaja aga ridakat ostjale üle anda. Ehk siis kasutusloa taga võivad tànapäeval seista päris paljud asjad.

          • Mallu
            Mallu 30. november 2020 at 11:29

            just nii ta vist ongi jaa

  • Avatar
    Vasta Ariel 29. november 2020 at 10:39

    Ära uusi toole küll hakka ostma. Neid saab toolikatetega samamoodi tuunida, nagu köögikappe, kasvõi iga kuu. 😉 Mina ostsin oma toolikatted siit: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07WK2JTJ5/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s00?ie=UTF8&psc=1

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. november 2020 at 11:29

      oh, äge!

  • Avatar
    Vasta L 29. november 2020 at 02:30

    Alist saab toolidele tellida ka riidest katted. Meil endal tellitud – kunagi lolli peaga sai mustad toolid ostetud ja hiljem tellisin heledad kangast katted peale
    Need sellisest venivast trikotaažist, et sobivad pmst igale klassikalisele toolile ja sealt pildilt tundub, nagu oleks suht sellised tavalised ?
    Praegu vaatasin, et tehtud igast lahedate kangastega ka, eri tekstuurid ja velvet ja samet jne, mis hing ihkab, meil mingid mega basic, peaks ka uued tellima ? chair cover siis otsingusse lihtsalt..

    • Avatar
      Vasta Kaidi 29. november 2020 at 22:04

      Me kaa 15a.- keegi ei keela elada, a kui müüüa tahad maja, siis uued ostjad ei saa näiteks pangalaenu, et osta kasutusloata maja. Midu ei huvita see kasutusluba keskit minuarust

      • Mallu
        Vasta Mallu 30. november 2020 at 11:29

        minu meelest neil teema pigem see, et nad ei saa laenu enne, kui majal kasutusluba on 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 28. november 2020 at 23:25

    Köögiseinale saab panna puitlaastplaadist köögitausta. Värvivalik on üsna korralik. See on alla cm paksune plaat. Need riputuskonksud/torud tuleb läbi tausta uuesti paigaldada, aga tasutapaigaldaja saab ka seda teha. Taustaplaat lõigatakse sellises suuruses, nagu Sulle sobib.
    Minule tegi sellise lahenduse Mööblitehas 😉

  • Avatar
    Vasta Sandra 28. november 2020 at 21:30

    Mulle just meeldivad, nii ilus rõõmus värv! Mul köögiseinad salatirohelised. Maitsed on ikka nii erinevad. ?

  • Avatar
    Vasta Vaike 28. november 2020 at 18:55

    Ma pole saanud praeguse remondi eest veel kõike makstudki, kui juba unistan, mida järgmiseks teha. Ja nii jääb see ilmselt alati, sest kui ring kõige peale tehtud, saab jälle otsast alustada ju ?

  • Avatar
    Vasta Soodoma 28. november 2020 at 18:43

    Kui ma aknast välja vaatan, siis ma kahtlustan, et näen sind üsna varsti siinsel mänguväljakul.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. november 2020 at 19:24

      Siis varsti näeme 😀

  • Avatar
    Vasta Emilia 28. november 2020 at 13:38

    issand, oleks ma kiletamise peale varem tulnud. kui ma kortereid mingi aeg otsisin, siis oli täiega mitmeid kortereid, mis muidu olid ilusad, aga köök oli ala roosa või roheline 😀 😀 oleks ma siis teadnud, et see variant on. jätan meelde, kui peaks kunagi veel vaja minema

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. november 2020 at 14:29

      jah, seda lebo muuta 😀

  • Avatar
    Vasta Marilin 28. november 2020 at 13:29

    Üks variant taha seina fotoklaas panna, neid on ka must miljon ja mega ilusaid.
    https://mykitchen.ee/ siin lehel valikut palju. Endal tõmbab silme eest kirjuks ?

    • Avatar
      Vasta H 28. november 2020 at 16:29

      Need klaasseinad on ikka megakoledad, kes üldse tänapäeval vabatahtlikult sellist asja seina paneb 😀 Iga hetk eelistaks seda praegust musta marmorefektiga seina, õige värviga võiks köök väga kena välja näha.

    • Avatar
      Vasta Murja 28. november 2020 at 18:49

      Fotoklaasid köögi tagaseinas (või tegelikult kus iganes seinas) peaksid olema kriminaalselt karistatavad.

  • Avatar
    Vasta Mirjam 28. november 2020 at 13:09

    Uhh, sellised värvilisi kööke nähes ma alati mõtlen, et millised inimesed need küll on, kellel sellised köögid on 😀 nagu miksssss? Ma laseks valgeks, basic but classic ja minu arust peaks saama ka tagaseina kiletada, not sure muidugi, aga tundub loogiline 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. november 2020 at 14:30

      Noh, eks maitsed on erinevad, mul suva, mis teiste maitse on, aga kuna mul on palju värvilisi ASJU; siis ma leian ka, et parem oleks, kui mööbel ja värgid oleks selle võrra võimalikult neutraalsed 😀

    • Avatar
      Vasta kk 29. november 2020 at 13:45

      Ma olen suhteliselt kindel, et see projekteerija valitud. Mu sõbrannal (elab teises Tallinna piirkonnas) 100% samasugune köök nii planeeringu, asukoha kui ka välimuse poolest. Aken ka samasugune. Seega pakun, et tehtud sama projekti järgi 😉

  • Avatar
    Vasta Peppa 28. november 2020 at 12:57

    Uskumatu ?
    Elasin mingi aeg Männikul (5s)..mõned majad sinust eemal.. nüüd olen Laagris elanud 5a ??
    Tundub, et Männiku rahvast tuleb üksjagu Laagrisse elama. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. november 2020 at 14:30

      Vb ma jälitan sind 😀

  • Avatar
    Vasta Laurabel 28. november 2020 at 12:53

    Oh, räägi palun sellest kiletamisest lähemalt,kui tehtud saab. Maksumus ja kuidas tehakse. Tahaks väga köögi värvi muuta. Ostsime korteri, kus kõik oli tip top, aga köök punane. Alguses oli nagu Ok olla, aga nüüd kopp ees. Päris uut tellima ei hakka, aga see kiletamine oleks super variant vist?. Ma tahaks samuti heledat (hall/valge vms).

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. november 2020 at 14:30

      Ma annan teada, kui tehtud 🙂

      • Avatar
        Vasta Kristi 1. detsember 2020 at 10:53

        Laagris elavadki väga lahedad inimesed, oled oodatud! ?

    • Avatar
      Vasta Helen 28. november 2020 at 17:03

      Ise kiletada ei ole mingi kunst. Ma tellisin alist ca 14 euriga 10m matt-kollast kile ja voila. punasest köögist sai kollane 😀 Aga mulle lihtsalt meeldib nikerdada ka muidugi.

    • Avatar
      Vasta JJ 29. november 2020 at 12:14

      Kilet müüakse igas ehituspoes. Ja ega tervet kööki peagi välja vahetama ka muul juhul – piisab ju ainult ustest.

  • Avatar
    Vasta H.P 28. november 2020 at 12:46

    Kiletada saab kõike, k.a töötasapinda. Peab lihtsalt kvaliteetne ja vastav kile olema?Edu

  • Avatar
    Vasta Gerli 28. november 2020 at 12:09

    Mina olen kuulnud sellest kiletamisest ja see super varjant? Lase ikka hele v (valge), vaatasin tasapind must ja sein ka .. Sobiks hästi kokku.. Mulle ei meeldi ka tumedad ja väga intensiivsed toonid(teevad selliseks närviliseks kohe?).

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. november 2020 at 12:13

      ma just midagi sellist mõtlengi, et oleks hele ja avar 😀

      • Avatar
        Vasta K 28. november 2020 at 18:21

        Kolid kõrval majja 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 28. november 2020 at 12:02

    Ma ootan huviga seda kiletamisfirma nime, sest endal hetkel sarnane probleem – ostsin korteri, kuid köök mulle üldse ei meeldi ja hetkel pole ka finantsi, et uut kööki hakata ostma. Kiletamine tundub nagu ideaalne variant senikauaks kuni raha kogun 🙂

  • Avatar
    Vasta Annika 28. november 2020 at 11:16

    Esimest korda kuulen, et selline võimalus nagu kiletamine on võimalik. ???Tundub päris huvitav lahendus olema. Kui kunagi sinnamaani jõuad, siis jaga meiega ka tulemusi. ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. november 2020 at 11:59

      Kuule tead, ma ka ei teadnud enne, aga ma olen fbis ühes kodu sisustamise grupis ja seal keegi jagas, et lasi teha. Selles suhtes hea, et kui omanikele ei meeldi, saavad lihtsalt kile eemaldada ja ongi tagasi pärast sama, mis enne 🙂

      • Avatar
        Vasta Kertu 28. november 2020 at 13:51

        Mis kodusistuse grupp see on? Saavad sellega kõik kes tahavad liituda? Mul endal hetkel ka nii tahtmine kodus muuta asju ning ehk sealt võimalik saada inspiratsiooni ja häid nippe. Et kui võimalik võiksid jagada seda gruppi.

        • Mallu
          Vasta Mallu 28. november 2020 at 14:29

          “sisekujunduse jutunurk” vms

          • Avatar
            Kertu 29. november 2020 at 22:18

            Aitäh 🙂