AVALDAN ARVAMUST JUMALAITA

head inimesed vs tropid

8. detsember 2020

Nooo hellloouuu piipõl. Ma tahtsin täna siia tulla kohe nii hea tujuga, positiivselt meelestatuna õhkama, et küll inimesed on ikka targad ja ilusad ja head, aga just enne kui ma seda teha sain, kohtasin ma sajandi troppi. Nagu ikka see elu on – kui sa arvad, et midagi on super hästi, siis booom, oled nt lahutatud viie mintsa pärast või miskit.

Täna õnneks keegi minuga ei lahutanud, aga ma alustan siiski headest asjadest. Ma vist olen siin aastaid kurtnud, et mu alaselg valutab aeg-ajalt. See tekkis mul esimese rasedusega ja siis öeldi mulle, et see on normaalne, sest raskuskese läheb paigast ära ja selg on nõgus ja küll üle läheb. Ei läinud. Muidugi ma tulistasin neid lapsi muudkui välja kah, ega ma suurt ei imestanud. Mingi hetk tegelikult käisin kiropraktiku juures ka, aga see käänas mind seal kahekorra ja peale seda valutasin ma jupp aega veel rohkem, seega tagasi sinna otseselt ei kippunud. Valutasin lihtsalt aeg-ajalt selga nagu vanalevale naisele kohane ja ei virisenud. Nali. Virisesin ikka, aga rohkem ka ei teinud.

Ühesõnaga, nüüd ma käisin paar korda seal body balance’is ja püha jeerum, kuidas mul hakkas ühe asendi peale selg valutama. Konkreetselt oli selline tunne, et ma lähen naksti pooleks, näete, see harjutus:

Pilt Audentese lehelt

Peale esimest korda valutasin järgmine päev nii, et ma ei saanud toolilt ka püsti, aga vaikselt jälle valu taandus, kuni noh… järgmise tunnini. Seega küsisin instast abi ja mulle soovitati mitmest kandist OMAklubi füsiot Mihkel Kuresood. Nii ma siis täna sinna kohale ronisingi. Ütleme nii, et kõige paremini kulutatud raha tänasel päeval, sest esiteks ta ei pidanud vajalikuks mind vigaseks käänata, kuulas mind ilusti ära, vaatas siit-sealt üle, näitas mulle ette mõned harjutused ja noh. Kõige parem selle juures on see, et ma olen alati neid liigutusi, mis mulle haiget tegid, vältinud. Selgus, et ma peaksin neid just rohkem tegema, st käima konkreetselt jõusaalis ja värki, nii et ma tunnen, et mind on finally aidatud ja võib-olla õnnestub mul ka kord inimese kombel ilma seljavaluta elada. Nii et ma soovitan seda Mihklit soojalt. Seda enam, et ta on jumala hot tüüp ka (ok, ma siinkohal a)loodan, et ta pole mingi super noor alakas või midagi b)et ma sinna enam kunagi oma nägu näitama ei pea :D). Aga teie võite näidata. Ma soovitan.

Edasi läksin ma poodi, kus mul ei olnud kliendikaarti. Müüja oli rabatud, et issand, arve nii suur, kuidas siis kaarti pole?! Ja käratas nõudlikult üle järtsu, et kas kellelegi on palun laenata. Oli. Sain 20€ odavamalt oma ostukorvi kätte. No vaat kui tore, et nii armsaid inimesi on.

Siis ronisin apteeki, et osta mingit melatoniini. Ma varsti suren muidu ära, kui ma normaalsel ajal magama ei saa. Apteeker ütles, et näete, see on meil maru hea, aga kallis krt. Teised olid ala 8€, see oli pea 16. Aga et praegu kampaania, et kliendikaardiga saab 2 ühe hinnaga. Ma kostsin, et ega mul kliendikaarti ei ole, aga no ma võin proovida ikka. Selle peale ütles ta rõõmsalt, et ah… pole hullu, saame ehk ilma kaardita ka hakkama ja andis mulle ikka kaks ühe hinnaga, mis on temast väga kena. Ma spets ei pane apteeki kirja siia, muidu ehk keegi pärast satub minu pärast pahandustesse, ups. Aga no nii tore näha, et inimesed lambist tulevad vastu ja on kenad inimesed.

Ja selle vaibiga ma koju laekusin. Et inimesed on ilusad ja head ja toredad ja värki. Olin kohe nii naksi täis, et otsustasin isegi prügi välja viia. Te ilmselt saate aru, et see siin mulle ikka suuuuur taak, vihkan seda. Aga nii ma õue kobistasingi, ühes käes prügikott, teises üüratu taarakott (ei, ma ei ole joomisprobleemiga, mulle lihtsalt on eluks vaja miinimum 3 pudelit Värskat päevas). Viskasin siis prügi prügimajja ja taarakoti jätsin selle kõrvale, kui äkki tuleb ligi mingi mees ja kukub pragama, et miks ma teist kotti ei viitsi prügikasti tõsta. Ma siis seletasin, et see on taara ja küllap keegi selle ikka siit üsna pea ära viib, mille peale ta kähvas, et taara PEAB KÄIMA TAASKASUTUSKASTI.

Ma olin nagu eee.. ma olen kindel, et see, kes selle siit võtab, seda ka ilmselt kääridega glitteriks ei hekselda, vaid viib selle lihtsalt automaati ja saab selle eest raha. Selle peale läks mees maru kurjaks ja ütles mulle, et ma rahastan selliste inimeste sõltuvusi, ei seda tahangi või?!

“Mul oleks endal ka maru hea meel, kui keegi minu sõltuvusi rahastaks, nii et ma panustan selle peale, et what goes around, comes around…” vastasin ma talle muretult ja tulin koju ära. Ma ei teagi, kas ta siis jättis mu taara rahule, või vinnas selle enda “südamerahuks” prügikasti, aga no… mida kuradi troppi, ma ei või. Jube kahju, kui keegi saab suure kotitäie taarat, onju. Ma elan BALTI JAAMAS, ma olen kindel, et see oleks sealt viie minutiga juba ära viidud ja kõik kena, aga mõnel ikka on vaja viriseda ja vinguda. Blöö!

Loe ka neid postitusi!

13 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Liina 10. detsember 2020 at 17:14

    Ma olen ka Mihkli juures käinud. Super inimene! Sain oma põlvetraumaga palju abi.
    Kindlasti aitab ta seljaga ka. Aga ma tahtsin kommenteerida seljavalu puhul seda, et mul on sama jama. Suhteliselt nõgus selg ka ja no mingitel perioodidel on ikka täiega valutav kogu aeg. Ning sama jama, seda tagurpidi venitust teha ei saa, teeb hullemaks. Aga ma soovitan ühte asja, mis mul on aidanud. Muidugi peab tegema neid harjutusi, mida füsio annab jne, aga no kesse viitsib iga päev 20 min võimelda. No peaks, aga…. Ma teen iga päev 1 min 30 sek planku. Üldjuhul katsun 2x teha, aga kui ei jõua, siis ühe. Ja see aitab! Plank päevas hoiab seljavalu eemal! See on nii väike aeg ja viitsimine, et selle aja PEAB LEIDMA. Ja see aitab. Niipea, kui mingi periood on vahele jäänud (haige olen olnud nt vms), siis hakkab selg jälle valutama. Hakkan uuesti plankima ja seljavalu kaob. Nii et soovitan!

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. detsember 2020 at 20:25

      hakkan homsest proovima!

  • Avatar
    Vasta Anna 9. detsember 2020 at 13:04

    Soovitan soojalt iHerbist melatoniini tellida. Seal on KORDADES odavam kui Eestis apteegis.

  • Avatar
    Vasta Jannu 8. detsember 2020 at 18:04

    Ma jätan ka taarakoti prügikasti kõrvale ja see alati minutitega kadunud sealt.
    Ma näen pidevalt kuidas
    üks seltskond meil prügikastis sorib, jääb vähemalt see ükskord sõimata kui oma teenistuse kätte saavad. Niiet see mees ikka oli täis tropp jah, kade kui mõni saab mõne euro võrra rikkamaks

    • Avatar
      Vasta Jannu 8. detsember 2020 at 18:05

      Mitte sõimata vaid Sorimata ikka ?

  • Avatar
    Vasta EE 8. detsember 2020 at 13:05

    1. Mihkel Kuresoo on jah väga hea, ma olen ka käinud ta juures. Saatis veel videod ka mingitest harjutustest. Selliste selja- jms asjadega tuleb minna ikkagi päris-spetsialisti juurde, igasugused kondiväänajad võivad reaalselt ajad pekki keerata. Aga isik, kes jagab matsu, teab täpselt, mis punkti õrnalt vajutada ja ongi korras. Mul ka üks tuttav aastaid käib mingi kindla kondiväänaja juures, kes ta igakord kaheksasse keerab, kasu ei miskit. Ilmselt on inimestel tunne, et kui ei ole kohutavalt valus ja ebainimlik, siis see ei saa ju aidata vms.
    2. Loomulikult tuleb taarakott panna prügikasti KÕRVALE. 5 minutit on kõvasti ülehinnatud aeg, ma arvan, et sa ei saa selgagi pöörata, kui see on läinud sealt.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. detsember 2020 at 13:13

      1. Instas küsimise peale päris paljud soovitasid teda (sellest ka lootus, et vb ta pole mingi eile 19 saanud kutt :D)
      2. Meil on üldse kinnine prügimaja, et kui ma isegi sinna kasti kõrvale paneks, siis kätte ei saaks seda nagunii keegi. Et ikka pean maja ukse taha jätma, aga ma arvan ka, et no kauaks seda seal ei oleks.

      • Avatar
        Vasta Grete 8. detsember 2020 at 20:18

        Saksamaal oli väga nunnu see, et prügikastide kõrval tänaval postide küljes lausa pudelihoidikud, et saad oma pudeli sinna panna ja järgmine ei pea sinu pärast prügikasti sukelduma, vaid saab ilusti võtta hoidjast selle taara.

      • Avatar
        Vasta M 8. detsember 2020 at 20:53

        Füsioterapeudi haridust omandatakse ülikoolis miinimum 3 aastat, seega 19 ei saa ta mingi valemiga olla, kui tegu just lapsgeeniusega pole. 😀

        Tulevastele abiotsijatele soovitan füsioterapeuti otsides saidil http://www.efl.ee/kulalisele/ valida “Füsioterapeutide register” ja uurida sealt nime järgi, kas inimesel ikka erialane haridus või kutsetunnistus olemas on. See võib erapraksistes probleem olla, haiglate/tervisekeskuste puhul pigem mitte, sest seal nõutakse tööle asudes ikka pabereid ka.

        Loodan, et saad harjutustest abi. Füsioteraapia peaks seljaprobleemide puhul olema esimene valik ja tegelikult saab perearst uuringufondi raames ka mõneks korraks füsioterapeudi vastuvõtule suunata (st siis saad tasuta). Samuti on õigus probleemide korral küsida suunamist taastusarsti juurde. Paljud ei tea seda, arvavad, et taastusravi on ainult a la ratastoolis inimestele. Tegelikkuses annab õigel ajal füsioterapeudi juures käimisega kroonilisi probleeme ennetada.

  • Avatar
    Vasta Anna 8. detsember 2020 at 13:01

    Mul kaib vahepeal maja kõrval prügikastides üks naine sorimas ja igakord kui teda näen ja kodus taarakott uputab, siis jooksen sellega kiiresti õue. Ta on alati megatänulik ja ma ka siis sellega tegelema ei pea niiet win-win minu arust ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. detsember 2020 at 13:05

      ma ka ei saa aru, et mis see parem oleks, kui ma selle sinna kinnisesse kasti paneks. keda see aitaks 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 8. detsember 2020 at 14:03

        Kuidas sa aru ei saa, kõik need pudelikorjajad hakkaksid kohe kaineks, läheksid tööle ja isegi kui neil mingit sõltuvuseprobleemi ei ole, siis nad ikkagi hakkaksid paremaks. Kohe. Sest noh, nad ei saa pudeleid enam ja siis ei jää muud üle.

        • Mallu
          Vasta Mallu 8. detsember 2020 at 14:07

          krt, kui sa nii ütled, siis tundub tõesti loogiline!!!