KODU

ajan jälle juttu, et mai tea mida teha

1. august 2021

Kuule sõbrakesed, ma tean, et kõik praegu räägivad, et absull KÕIK ehitusmehed maailmas on hetkel hõivatud. Aga no kuskil peab ju ometi leiduma firma/eraisik, kes suudaks järgnevat:

  • Tõsta köögi ühest toast teise (kommunikatsioonid on õigete kohtade peal juba olemas, sellega probleemi olla ei tohiks).
  • Teha vannitoaremonti – mis seal ikka, eelmise välja lõhkumine, uue sisse ehitamine. Plaatimine, ja noh, muu säärase sisse panemine.

Minu poolest ei pea see olema üks isik, võib ka olla nii, et üks teeb kööki ja teine vannituba, aga palun, palun palun soovitusi. Mis kõige tähtsam – ta võiks olla valmis alustama juba augusti lõpp / septembri algus. Kas sellist inimest pole olemas? Kui on, siis pliis kirjutage marianntreimann@gmail.com.

Ühtlasi pole ma siiani kindlustust välja valinud, olen praegu Ergo ja IF-i vahel. Tundub, et neil on kõige rohkem kraami kaetud. Ah, paar päeva veel aega ka.

Küll aga mõtlesin ma selle välja, et ma peaks Marile voodi asemel hoopis lahtikäiva diivani ostma, sest tema tuppa tuleb telekas ja raudselt õed hakkavad kaissu ronima. Kui veel keegi külla ka tuleb, siis samuti hea, kui suurem voodi olemas. Muidugi ma ei tea, kui mugav ja hea igapäevaselt lahtikäiva diivani peal magada oleks, ilmselt peaks… Kuskil enne järele proovima ja lesima nende peal.

Muidu on Mari tuba tegelikult väga fine ja sinna polegi midagi vaja, sest kõik mis pildil, jääb sisse, v.a kirjutuslaud ja tool.

Ma ise mõtlesin, et paneksin kirjutuslaua samasse kohta akna alla, aga vot seda mul ka ei ole. Peaks vaatama miskit, kus oleks sahtleid ja värke õpikute jaoks. Aga siia paremasse seina mõtlesin ma Maril mingi tapeedi lasta valida. Ise mõtlesin ma midagi sellist:

Aga Mari enda visioon on natukene…värvilisem. Nagu näiteks SEE ja SEE. Ma ei teagi nüüd, kas ma peaks tal laskma ise valida ja pärast leppima faktiga, kui ta mingisuguste sigade või flamingodega tapeeti tahab. Või enda maitset peale suruma ja lootma, et tal erilist vahet pole, milline ta üks sein on või ei ole. Edit: küsisin Mari käest ja ta on nõus AINULT sellega… Palun keegi mõrvake mind 😀

Mööblist ma vist väga muud ostma ei pea kui elutuppa diivan ja võib-olla endale ka voodi. Võib-olla, sest endine omanik (haha, ma hakkasin praegune omanik kirjutama, aga siis tuli meelde, et mina olen praegune omanik) pole kindel, kas ta võtab enda oma kaasa või mitte. Okei, ma just mõistsin, et see voodi, isegi kui jääb sisse, on mega suur ja ei mahuks elusees mu väiksesse magamistuppa, seega nüüd on tegelikult ainult selles küsimus, et kui ta selle voodi kaasa võtab, siis ma peaks juba sisse kolimise ajaks endale voodi orgunnima. Kui jätab selle sisse, siis mul nii kaua aega idekat voodit otsida, kuni ma köögi toast välja saan.

Mega tobe on ka see lugu, et seal kõige suuremas toas on üks terve sein kappi täis. Et sinna mahuvad vist kõik maailma riided, oleks lamp enda magamistuppa riidekappi osta. Samas oleks ka mega ebamugav lastetoas riideid vahetamas käia?

Osad kommentaatorid soovitasid siin, et ma ikka selle suure toa enda magamistoaks jätaks. Aga lastel on seda kraami ja värki palju rohkem – igasugused liumäed ja nukumajad jne -, nii et äkki on neil lõpuks ruumi kõik see oma toas hoida (mitte elutoas). Seega tundub see ikkagi loogilisem Martale ja Lendele anda ning ise võtta see, kus praegu asub köök. Mina ju magamistoas muud ei tee, kui käin seal magamas, seega mul ruumi pole vaja.

Ainuke asi, mis seal tuleks teha, on seinad üle värvida, sest kuigi kollane on väga tore värv, siis ma tahaks midagi heledamat. Ise mõtlesin, et võib-olla teekski sellised heledad seinad ja ühte seina panna jälle mingi äge tapeet. Nt sinna otsaseina, kus praegu voodi on. PS! See tuba tundub pildil vb väike, sest see voodi on 2×2 suur, aga tegelt on seal mega palju ruumi.

Kardinad tuleks ka uued tellida, nii elutuppa, kui suurde magamistuppa. Magamistuppa kindlasti pimendavad rulood ka, sest muidu ei saa ma neid lapsi elusees normaalsel ajal magama. Ma olen üldiselt enda kardinad kuskilt Hemtexist või Jyskist ostnud, aga kuna seal mega suured aknad, siis oleks vist mõistlikum kuskil tellida. On kellelgi soovitusi?

Ja no mis veel… Ilmselt oleks uusi lampe ka vaja igasse tuppa ja siis uusi vaipu igasse tuppa. See mu RUG-i vaip on kena küll, aga kui sul on jänes, kes sinna sisse salaja pabulaid laseb, siis see pole just best 😀 Ja siis oleks nagu…olemas. Palun nüüd mulle lotovõitu ka, ma siin ükspäev ostsin pileti, aga kae nalja, võitsin 4.50€. Polnud päris see, mida ma tahtsin, aga patt oleks nuriseda.

Loe ka neid postitusi!

58 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta MR 8. august 2021 at 22:02

    Kas oled varem sellelt leheküljelt tapeedi tellinud? Kui jah, siis kiirelt see kohale tuleb ning kas on kvaliteetne? 🙂

  • Avatar
    Vasta MP 5. august 2021 at 09:33

    Aga mind huvitab hoopiski see, et pilt tapeedist, mis sul on kohe siin avapildiks, kus kohast see pärit on? Mingilt väljamaiselt lehelt? 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. august 2021 at 11:22

      Postis ju lingitud 😀 Photowall lehelt jaa

  • Avatar
    Vasta Tre 3. august 2021 at 15:46

    Osta pigem nt 120cm lai voodi Marile või 140 lausa sest lahtikäivad diivanid üldiselt üsna kehvad!
    Minu arvates on õige jätta suur magamistuba lastele sest nemad ju majandavad seal kõige rohkem aga ise käid ju magamistuppa ainult magama. Ma paneks magamistuppa mingi riidekapi küll aga pigem pisikese, kuhu mahuvad sellised hetkel hooajal käibel olevad riided, ülejäänud hoiaks laste toas suures kapis. Siis pole iga asja pärast vaja lastetuppa käia.
    Mari toas tundub okei seinavärv, osta hoopis erinevaid dekoratiivkleebiseid, neid on lihtsam vahetada kui tapeeti. Pole hullu ükssarvik maha rebida ja JoJoSiwa asemele kleepida.

    Diivani suhtes vaata FB Eesti Diivan. Seal on ülihea kvaliteedi aga mõistliku hinnaga diivaneid. Sain sealt diivani 800€ odavamalt kui mujal sellised olid. Valik on väga suur!
    Pimendavaid ruloosid on Ikeas väga häid, iseasi kuidas need su akende mõõtudega sobivad.

  • Avatar
    Vasta Stiina 2. august 2021 at 17:09

    Diivanvoodile peale kattemadrats?. Lastel kvaliteetsem uni ja diivan sälib ka kauem.

  • Avatar
    Vasta Cerly 2. august 2021 at 15:19

    SigVel Ehitus. Imeline naine, kes saab kõigega hakkama. Soovitan soojalt ?

  • Avatar
    Vasta Triinu 2. august 2021 at 10:29

    Meil on lapsel lihtsalt laiem voodi kuhu vajadusel sõbrad magama mahuvad. Või siis kui on kindlasti vaja, et kokku käiks, soovitaks Ikea Hemnes voodit. Suured padjad voodisse, saab kasutada nagu diivanina, samas lahtikäivana on ta täpselt nagu tavaline 160cm lai voodi 🙂 Meil on selline külalistetoas, kuhu siis vastavalt vajadusele saab 1 või 2 inimest magama panna, väga ilus, mugav ja lisaks mõnusad suured sahtlid asjade hoiustamiseks 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 2. august 2021 at 10:08

    Mu ema ostis mulle ka miskipärast ühel hetkel diivanvoodi tuppa ja ma siiani olen segaduses miks ometi?!? Nooremana isegi oli vist korraks äge, sest oli jah see võimalus, et keegi saab külla tulla. Aga ühel hetkel tuli isegi mulle mõistus pähe, et see pole ikka normaalne koht magamiseks. Jah, ajutiselt võib ju magada, aga igapäevaseks kasutamiseks need ei ole ikkagi mõeldud. Lõpuks oli see mu jaoks juba nii veider, et isegi kui sõbrad tulid, siis mul oli nagu piinlik, et magan mingil diivanil (kuigi sellel polnud midagi viga ja kena diivan oli).

    Nüüd emana mõtlen küll, et oma lapsele eluski ei teeks seda. Pigem ostaks talle siis juba laiema voodi kuhu vajadusel mahub kaks inimest magama või siis on ka ikeas nt need ühekohalised voodid, mille alt sahtlist tuleb justkui voodi laiendus ka välja.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. august 2021 at 10:09

      Mul oli ka lahtikäiv diivan ja ma ei mäleta selle suhtes mitte mingisuguseid pretensioone 😀 Aga jah, ma kaldun ka selle ikea päevavoodi poole

  • Avatar
    Vasta Camme 2. august 2021 at 09:02

    Maril tapeedi osas hea maitse (elagu ükssarvikud :D).

    • Avatar
      Vasta Kiku 9. august 2021 at 13:43

      +1

  • Avatar
    Vasta Ik 2. august 2021 at 08:54

    Olles ise lapsena erinevatel diivanitel, diivanvooditel jms aastaid maganud (ruumikitsikus), oli täiskasvanuna esimene suur unistus omale korraliku madratsiga voodi osta. Ei taha enam kunagi tagasi diivan(vood)ile magama. Pikaajaliselt kindlasti mitte. Usun, et on kvaliteetseid variante ka olemas, aga need üldjuhul ikkagi külaliste majutamiseks mõeldud, mitte pikemaks ajaks igaöiseks magamiseks. ? Seega ma ei soovita diivanvoodit, aga eks lõpliku valiku teeb igaüks ise. ?

  • Avatar
    Vasta Mari 2. august 2021 at 00:29

    Ma tean inimest, kes on millimeetrivend. Vt https://eheviimistlus.ee/

  • Avatar
    Vasta K.P 1. august 2021 at 22:56

    Marile soovitan diivanvoodi asemel vaadata Ikeast nt Flekke voodit – on lahtitõmmatava teise osaga, ja väga hea madratsiga. Enne kui endale korraliku voodi ostsin, magasin ka diivanvoodil ja noh, magamisega harjus ära, aga selle lahti-kinni lõkserdamine viskas kiirelt kopa ette. Lõpuks hoidsin kinni, kuid siis jäi kitsaks. Seejärel hoidsin regulaarselt lahti, aga siis vajus üks pool ära. Seega igal juhul soovitan pigem voodit kui diivanvoodit 🙂

  • Avatar
    Vasta E4 1. august 2021 at 22:18

    Mari tuppa soovitaks ikea hemnes voodit, ise ka maganud ja ruumi piisavalt ja lisaks on voodi all sahtlid ka, et asju hoiustada. 🙂

    • Avatar
      Vasta A 2. august 2021 at 05:08

      Samaaa. Lisaks näeb see voodi ka päris nunnu välja. ?

    • Avatar
      Vasta Viki 2. august 2021 at 08:54

      Tahtsin ka just sama soovitada ?

  • Avatar
    Vasta Ann 1. august 2021 at 21:31

    Meie tellisime pimendavad rulood Rulost. Kiire ja asjalik suhtlus, kiirelt valmis ka. Ja soodsam kui mõnedki teised kust hinnapakkumist küsisime. Tasubki küsida mitmest kohast. Valisime kassettruloo, et kuskilt valgus sisse ei piiluks. Ja lisaks Ikea pimendavad kardinad, olid pigem soodsama poolsed aga toimivad hästi. Meil laed 275cm ja läksin 300cm. Praegu lühemaks ei teinudki, saab akna ava täiesti n-ö kinni toppida (maast laeni aknad kõik korteris). Nii saab beebi päris hästi magama, ka päeval on ikka päris hämar toas sellise komboga.

  • Avatar
    Vasta Natalia 1. august 2021 at 21:27

    Sellise tapeedi kasutamisest tänapäeval ma ei saa üldse aru, tundub pigem aasta 2005, aga eks maitsed on erinevad. Tegelikult on ju olemas igasugused vahvad lastetoa seinakleebised, mis ei riku seina ja on lihtne eemaldada ka.

    Mis puudutab kardinaid, siis tellida on kallis jaa. Ma ise võtsin hiljuti mitmest salongist pakkumised (akent oli kokku natuke üle 7 meetri ja lae kõrguseks 2.8 meetrit) ning kõik pakkumised jäid 1000€ kanti või rohkem. Lõpuks jõudsin omadega Kangas ja Nööpi, kust sain kogu teenuse (õmblemine, kangas ja paigaldus) 600€ eest. Aga mainin ka ära, et mul oli vaja ainult külgkardinaid, seega koos päevakardinaga tuleb kindlasti kallim.

  • Avatar
    Vasta L. 1. august 2021 at 21:09

    Ikeas on väga lai valik rubriigis “päevavoodid”. Tsekka kindlasti neid. Need saab teha laiaks voodiks, kui vajadust ja ebamugav nendel magada pole.

  • Avatar
    Vasta Liis 1. august 2021 at 21:09

    Need lahtikäivad diivanid on väääääga ebamugavad.

  • Avatar
    Vasta Agnes 1. august 2021 at 20:36

    Kuigi see Mari lemmik on selline valik, et kasvab nii ruttu sellest välja, tüütab ära jne, las saab oma ükssarvikud ma arvan. Õppetund valikute tegemisest omaette talle. Megahullu ju ka pole midagi aga laps tunneb, et tema arvamus on tähtis ja oluline. Selle seina saab hiljem kiirelt milliseks iganes teha kui vaja…Olgu need hobesed seal seinal siis kasvõi vaid aastake? Mina olen Mari poolt ühesõnaga?

    • Avatar
      Vasta mar 2. august 2021 at 11:57

      Ma ka tapeeti ei paneks, laseks Maril pildi vallida ja otsiks kellegi, kes selle seinale joonistaks.

  • Avatar
    Vasta Minake 1. august 2021 at 20:36

    Üks küsimus ripub õhus seoses sinu krt ukse taguse koridoriga. Mingi xxxx postitust tagasi, kus on su krt plaan, näen koridori, kuhu tahaks kõik jalanõud jätta, et nad toas ei laiutaks. Ehk küsimus , kas see osa krt-st kuulub vaid sulle? Kui jah, siis leidsin kena õhukese kaldu riiulitega lahtise riiuli jalanõudele.
    LINK: https://kumersaag.ee/toode/jalanouderiiul-uku/ VÕIBOLLA on mõttel jumet ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. august 2021 at 10:08

      No see koridor on kolme korteriga koos, ma tahaks ikka enda jalanõusid enda kodus hoida 😀

  • Avatar
    Vasta Eeva 1. august 2021 at 19:58

    Siin on ilusad tapeedid: https://www.alicearthur.ee/collections/midbec?page=2

  • Avatar
    Vasta NoMidaOn 1. august 2021 at 19:50

    Asur teamist võid uurida mööbli tõstmist ja ühendamist. 5+ poisid.

  • Avatar
    Vasta Tyy 1. august 2021 at 19:30

    aa üks asi veel mis Mari toas silma riivab on need akna avade erinevad kõrgused, Sellele on lahendus ka.
    Näiteks teha pikk kardin , mille ülaosa on paksemast materjalist, et läbi ei paistaks ja siis jätkub õrn tüll või roomakardin. Kardin algab lae alt ja paksem osa lõpeb kus madalam akna ülaserv hakkab. Nii ei jää need erinevad kõrgused näha. Kui võtame aluseks selle kauni roosa lilledega tapeedi, siis teeksin paksema osa sama tooni roosa ja sealt edasi valge tülli. Mustrit siis mitte, sest see tapeet ei taha et temaga keegi võistleks. Loodan et said mu mõttest aru. Siia ei saa kahjuks pilte lisada.

    • Avatar
      Vasta Triin 1. august 2021 at 23:26

      Parempoolne aken on alla põrandani ju, vahepeal lihtsalt raam poolitab akent. Vaata pilti terasemalt.

      • Avatar
        Vasta Tyy 2. august 2021 at 15:11

        Loe nüüd hoolega: akna ülaserva erinevad kõrgused häirivad. SEE, et teine neist on maani, pole häirinud, seda enam, et Mallu sinna ette samuti lauda planeerib. See, kas see tedagi häirib on oluline ja tema valik, eks. Kui ei häiri pole ka vaidluse koht. Lihtsalt pakkusin lahendust.

    • Avatar
      Vasta H. 2. august 2021 at 04:19

      Ma sain Tyy mõttest aru küll aga see akende erinev kõrgus ei ole kindlasti kõigi jaoks nii häiriv, et peaks hullult varjama 🙂 Miinusena teeks selline kardinasüsteem toa palju väiksemaks – vasakul tuleks need kapid tõsta siis n.ö siiapoole ja paremal, arvestades, kui sügaval see aken on, jääks paljud cm’d kasutamata ja tulevane laud ka rohkem toa keskele. Isegi, kui mööbel paigutada teistmoodi, siis point on sama. Visuaalselt võtaks ka kardin aknast avanevat avarust vähemaks.

      • Avatar
        Vasta Tyy 2. august 2021 at 15:19

        Olen teadlik ruumi valguse mõjust ja visuaalsest kujundamisest. Kuidas näiliselt ruum muuta optiliselt paremaks. Selles ruumis kardin pole kõige olulisem, kuna seal ka need ribid. Kui kardin on seinast seina ja hele, siis ei muuda ta ruumi väiksemaks, vaid laiendab ja teeb ühtlasemaks, selle akende virr-varri. Miks sa mööbli ümberpaigutamisest räägid, ma üldse ei mõista. Laseme nyyd ikka Mallul jõuda lahendini ja pakume mõtteid. Kas Häid või vähem häid pole vaidluse koht.

  • Avatar
    Vasta Carmen-Meelike 1. august 2021 at 19:30

    Ehitus ettevôtetest soovitaksin In Ehitus firmat. Kui pikad jãrjekorrad on ei oska kommenteerida, kuid lahendus on igale probleemile olemas. 🙂
    Mina rahul nende tööga. 🙂

  • Avatar
    Vasta Tyy 1. august 2021 at 19:13

    No, neh lastega on nii, et nende maitse alles kujuneb ja kui neid parasjagu “kuumi” teemasid tead ja pole su enda soovidega kooskõlas, siis parem mitte anda neile valida. Ma arvan et umbes 10-12 aastane on see vanus, kus sisutus asju koos arutada. Nüüd on vist paraku hilja taganeda. Ainus, mis võibolla aitaks on pisike vale , et need sarvikuid enam ei müüda/otsa sai. Edasise lihtsalt arutamata ja veenmiseta teed ära. Las laps otsustab kleidi ja vihiku paberi ja muu väiksema mudru üle. Ehk ära ise oma elu keeruliseks ela. Sa ei ole emana kehva kui neid asju ise otsustad.
    See riidekapp lastetoas ei ole küll mingi probleem minu arust. Oma tuppa paiguta hea kummut, kuhu pesu ja pluusid , sukad, sokid jne paigutada. Kui sa oma vannitoas teed kap remondi, siis sauna loobumisega tekib niipalju ruumi, et ka kosmeetika nurgake spets peegli ja mugava tooliga peaks sinna mahtuma. Eriti siis kui sellest uksest lastetoast vannituppa loobud. Tundub niimoodi mõistlik.
    Küsimus sofal magamisest. Minu laps magas lahtikäival diivanil. Lahti oli see koguaeg. Seega ostsime Üsna pea sinna peale umbes 5 cm paksuse kvaliteetse katte madratsi, laius 140cm. Plikad seal kampas, padja hunnikute vahel telekat vahtimas. Tundus, et neil oli mõnus. Seega selle idee kiidan heaks.

  • Avatar
    Vasta M 1. august 2021 at 19:13

    Ehituse osas soovitan ühendust võtta Virumaa Katused OÜ-ga – nad teevad ka muidu töid peale väliste tööde. 🙂

  • Avatar
    Vasta Deili-Eliis 1. august 2021 at 18:54

    SikSak teeb tellimuse peale erinevaid kardinaid ja ruloosid 🙂

  • Avatar
    Vasta Katre 1. august 2021 at 18:50

    Soovitan Kardinali kardinadalongi- asjatundlik teenindus, lai ja hea valik materjale ja mõistlik hind. Kogu protsess läks kiiresti ja sujuvalt!

  • Avatar
    Vasta Sp 1. august 2021 at 18:36

    Ma soovitan Ikea kardinaid vaadata, majgull sari nt mega mõnus pehme ja samalajal ka pimendav. Voodi osas vb ostaks siis lihtsalt madratsi ette ja vaataks jooksvalt millist raami sinna ümber tahad ja nt napsiet saab ju ka ainult põrandal hoida see aeg kuni leiad sobiva raami (jah napsie on influenced by you ?)
    Aga üldiselt soovitan ka Ikeasse rohkem süveneda saab normi hinnaga head kaupa, kindlasti saaksid mingi diili ka ?

  • Avatar
    Vasta Irene 1. august 2021 at 18:26

    Mina olen valinud Ergo kindlustuse. Neil selline pakkumine, et kui teed 3 erinevat kindlustust nende juures, on omavastutus vaid 100 eur. Seega tassisingi auto liikluskindlustuse, kasko ja kodu oma kõik ühte firmasse ja case closed 🙂

  • Avatar
    Vasta Stella 1. august 2021 at 17:32

    Jyski (mida isegi eelistan) pealt tellitavate peale minek saab ikka väga valus olema. Tellitavate puhul räägitakse ikka mitmetest sadadest eurodest ju.

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. august 2021 at 18:34

      No ma saan aru jah

  • Avatar
    Vasta Anu 1. august 2021 at 17:12

    Kui Mari jaoks on nari ok, siis on sellised narid, mis all on diivanja üleval voodi, st ei pea voodilinu pidevalt kokku korjama

    • Avatar
      Vasta K. 1. august 2021 at 18:55

      Rulood/voldikkardinad tellisin dever.ee’st ja kardinate jaoks otsisin õmbleja, ostsime koos kanga ja õmbles valmis. Ütleme nii, et sadu eurosid odavam kui kardinad tellida..

  • Avatar
    Vasta Salme 1. august 2021 at 17:08

    Õige mõte, et lastele suurem tuba, sest neile ongi vaja rohkem ruumi. Ja seeriidekapi osa.. enda tuppa võib ju panna mingi kummuti, kuhu väiksemad riided, aluspesu jne panna. Suuremad riided võivad sinna suurde kappi jääda. Aga see ns arvamus, tee ikka nii nagu sul mugav.

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. august 2021 at 17:14

      Jaa, kummuti panen enda tuppa nagunii, ilmselt siis kleidid ja värgid magamistuppa.

  • Avatar
    Vasta Eff 1. august 2021 at 17:03

    Mul vennad on head ehitajad. Päriselt ka. Ausad, kiired ja hoolikad?

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. august 2021 at 17:06

      Aga kas nad vabad ka on, on omaette küsimus 😀

      • Avatar
        Vasta Evelin 2. august 2021 at 15:31

        No ega head töömehed vedelema ei jää tõesti. Üks vend hetkel vaba, aga septembrist läheb juba mingit suvilat ehitama.

  • Avatar
    Vasta P. 1. august 2021 at 16:57

    Haha.Ma ostsin ka siin üksnädal lotot, kuna horoskoop lubas lotovõitu. VÕit tuligi 4.60€, st tegelik võit kui lotole kulutatud raha välja arvata oli 1.10€ Jaaaa.. Parem ikka kui mitte midagi 😀
    Mdea. tapeedi osas raske soovitusi anda, kuna igaks vaatab ikka oma maitse järgi. Mina nt lastetuppa neid lilli jne ei paneks. A noh. Ma seal teil ei ela ka. Aga teeksin nii, et valin mingi portsu okeisid tapeete välja ja laseks nende vahel siis lapsel tema jaoks kõige meelepärasem valida 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. august 2021 at 17:02

      ma oleksin pidanud vist ka seda tegema, et valin ise välja ja siis lasen nende seast valida 😀 aga noh, ma võin Marile alati öelda, et see ükssarvikutega oli otsas 😀

  • Avatar
    Vasta Hanna 1. august 2021 at 16:50

    Ma soovitaks Marile äkki Ikeast seda Hemnes lahtikäivat päevavoodit https://www.ikea.ee/et/products/magamistuba/voodid/paevavoodid/hemnes-3-sahtliga-paevavoodi-2-madratsit-valge-spr-09186112 on ikka korraliku madratsiga ja lahti tõmmates jaavad madratsid ka ühele tasandile. All veel lisaks panipaigad ka ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. august 2021 at 16:54

      omg, see mega hea idee!

      • Avatar
        Vasta Katrin 1. august 2021 at 18:15

        Tahtsin ka just Ikea Hemnes päevavoodit soovitada. Minu 16-aastane just valis selle enda tuppa ja seni oleme väga rahul. Madratsid saab ka valida vastavalt enda soovile ja kui Marile õed külla filmiõhtule tulevad, mahuvad nad sinna voodisse ristipidi kõik kolmekesi magama 🙂 Voodi all kolm megasuurt sahtlit ka, kus asju hoida. Praktiline pluss minu arust mega kena näeb välja ka see voodi! Soovitan!

      • Avatar
        Vasta Jane 1. august 2021 at 18:17

        Tahtsin just sama soovitada, meil selline ja super lahendus 🙂

      • Avatar
        Vasta Di 1. august 2021 at 19:31

        Ma tahtsin ka seda soovitada ?

  • Avatar
    Vasta Helina 1. august 2021 at 16:45

    Võiksid kirjutada ka, mis ajal nt üürikas teada andsid, et oled välja kolinud ja millal siis tegid need vajalikud korteritehingud(lepingu ja notari). Küsin, sest meil seisab see veel loodetavasti ees ja netis ei tundu eriti infot olevat sellise olukorra puhul.

    • Avatar
      Vasta Helina 1. august 2021 at 16:46

      Kolimas*

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. august 2021 at 16:54

      kui ma leidsin koha, mida osta, siis ütlesingi, rohkem kui kuu ette 🙂