JUMALAITA Kassid LOOMAD

mida hommikut?!

3. september 2021

Ma ei teagi nüüd mida muud peale selle öelda, et ma peaks asap “Selgeltnägijate tuleproovi” minema. Kuidas teisiti oleks tänahommikust sündmust loogiline selgitada. Aga ma üritan. Igatahes, nagu te teate, on mul kodus kolm hoiukodu kiisupoega. Nad ei karda inimest just paaniliselt, aga võimalusel hoiavad siiski omaette ja mängivad teineteisega. Kaks tükki on julgemad – need löövad sülle võtmisel isegi lõpuks nurru -, aga kolmas on selline veidi metsikum, st ma olen teda palju vähem näinud kui teisi. Teised kaks vahepeal jooksevad ringi siin ja müravad, see kolmas istub niisama voodi all ja vaatab. Muuseas, see kolmas on TÄIEGA Hella näoga.

Okei, sissejuhatus tehtud, liigume loo juurde. Magasin siis mina õndsat und. Kes mind vähegi teab, siis mul on väga sügav uni ja ma ei ärka naljalt mitte millegi peale üles. Aga täna öösel nägin ma mingit eriti imelikku unenägu. Keegi karjus täiest kõrist mu peale, et “ÄRKA ÜLES!”. See kisamine käis unenäos nii mitu korda järjest, et ma tõepoolest silmad lahti tegin. Kuna ma sain kohe aru, et kell on naeruväärselt vähe, keerasin teise külje, et uuesti magama jääda. Siis aga kuulsin mingit eriti õrna mulksatust või ma ei tea isegi kuidas seda kirjeldada.

Lihtsalt mingi vaikne heli ja noh, mul on MILJON looma ja keegi alati kuskil krabistab ja kolistab ja teeb jumal teab mida, seega ei oleks ma pidanud ka sellele helile loogiliselt reageerima ja edasi magama, aga ma lihtsalt kargasin püsti, tormasin vannituppa ja seal see “hella moega” kass oligi. Vannis, kus oli nüüdseks juba külm vesi sees. Ujus paanikas, aga konkreetselt pmst täiesti hääletult.

Mari oli eile viimane, kes hambaid pesi, ma veel hüüdsin talle, et lase vannist vesi välja ka, kui tuled. Ta vastas ok, aga ilmselt siis unustas. Igatahes oli vann pea ääreni vett täis. Kahmasin kassikese sealt välja, panin rätiku sisse, tõin ta puhuri ette soojenema ja asusin teda kuivatama.

Mõne aja pärast hakkas kass täiega värisema. Ma olin juba paanikas, et issand jumal, puhuri ees tegelt mega soe. Hullult kuivatasin teda edasi, kui sain aru, et ta mitte ei värise, vaid nurrub! Ja ta hakkas ennast mu näo vastu hõõruma ja sõtkus mind täiega, kuni ma teda paitasin ja kuivatasin.

Nii et ma nüüd ei oskagi öelda, kas see oli mu elu kõige hullem, või lõpuks kõige armsam hommik. Vähemalt sain nüüd päevaga eriti varajase alguse teha, elu päästa ja üliargliku kassi käest nurru välja.

Et kuskohas ennast sinna tuleproovi saab regada?

Loe ka neid postitusi!

26 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Jaanika 4. september 2021 at 12:51

    Mul tuli ka nutt kurku, tänks. Ema sisetunne, alateadlikult aimasid, et asi pole õige. Lähen nüüd ruttu ära enne kui täitsa pillima hakkan 😀

  • Avatar
    Vasta gille 4. september 2021 at 08:55

    meil kass oli suvel 10 päeva puu otsas lõksus, veits kõhn ja stressis, aga nurrub edasi

  • Avatar
    Vasta Yutulind 4. september 2021 at 08:51

    I love you, because you love cats!

  • Avatar
    Vasta Kirzi 3. september 2021 at 12:43

    See oli 100% Jumala abi, Taevaisa ingel äratas su üles!

  • Avatar
    Vasta Sass 3. september 2021 at 10:51

    WC-poti kaas tuleb ALATI alla lasta, kassipojad upuvad sinna vahel. Igasugused elektriasjad, mis võivad mänguhoos ümber minna, puhurid, mingid vedelikud, no vanni jäetud vesi on ikka ulme, kuidas see võimalik on, ainult sinul on nii. Sul seal nii palju igasuguseid ohte, eriti antud hetkel kui sul seal kassititad, jänes närib juhtmed läbi, kassipojad hakkavad sellega mängima ja pistavad suhu ja närivad ja elektrilöök. Aknaid ei tohi irvakile jätta, mahuvad viiest sentimeetrist ka läbi või jäävad kinni. Igasugu rippuvad taimed, vms, tõmbavad endale koos potiga kaela mänguhoos ja siis kui ronivad igale poole. Kohutav lugu, hea et õnnelikult lõppes – seekord.

    • Avatar
      Vasta Vaike 3. september 2021 at 17:40

      Jänes närib juhtme läbi, ei saa elektrilööki, aga kassid saavad? Sa unustasid palju ohte, nt söök on majas, selle võib kurku tõmmata ja ära lämbuda; trepid on trepikojas, kus võib end surnuks kukkuda; kindlasti on majapidamised ka noad ja käärid, eksole. Kasse ja lapsi tuleks pidada pehmete seintega tühjas toas, aga siis nad, raiped, võivad ikka üksteisele ohtlikud olla, nii et parem anda igal hommikul kõigile laks rahusteid ka sisse.

    • Avatar
      Vasta Kot 6. september 2021 at 15:32

      Mul jäi kassipoeg mängides peenikese kummiga rippuma pandud palli külge tagajalgapidi rippu kinni. Aga õnneks olin just uksest välja astumas ja sain veel napilt päästa, muidu ta oleks seal kõlkunud…või tänu peenikesele kummile jalast ilma jäänud. Tookord mainisin veel Pesaleidjale, et ärge tulevikus kiisudele seda tüüpi mänguasja kaasa pange.

  • Avatar
    Vasta Kat 3. september 2021 at 10:26

    Awwi nii nunnu!!! Ma loodan, et sa jätad selle kassi omale päriseks, teil on nüüd bond 😀

    • Avatar
      Vasta Vaike 3. september 2021 at 12:33

      Mul samad mõtted. 😀

  • Avatar
    Vasta Kertu 3. september 2021 at 09:49

    Mul oli ka kunagi sarnane olukord. Käisin mõni aasta tagasi kurgumandleid eemaldamas ja paar päeva peale oppi nägi unes, kuidas mu kallis mamma (kes suri, kui ma oli vaid 2-aastane, kuid kellaga olin väga lähedane) istus mu voodi äärele, raputas mind õrnalt ja ütles “Kertu, ärka KOHE üles”. Kui üles ärkasin, siis avastasin, et olin öösel ennast kõhuli keeranud ja padi surus kurgu pihta. Mul olid haavad natuke lahti läinud ja suu oli verega täitunud. Õnneks ärkasin õigel ajal ja olukord polnud veel väga hull ning sain ise külmakotti kaelal hoides verejooksu kinni. Oleks seal sedasi edasi maganud, siis ei taha ette kujutada, mis oleks võinud juhtuda.

  • Avatar
    Vasta R 3. september 2021 at 09:17

    Ok, nüüd ma nutan bussis, sest kassil vedas täiega ja natuke rasedahormoonid ka ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. september 2021 at 09:19

      Mul oli endal ka hommikul pisar silmas 😀 Ja mul pole rasedahormoone, lihtsalt niiii suur ehmatus.

  • Avatar
    Vasta Mirjam 3. september 2021 at 09:14

    Jumala eest, see oli samas kõige armsam ja samas kõige hirmsam hommik sul. Keegi kuskil hoiab seda nunnukat ja ajas sind üles!

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. september 2021 at 09:19

      Ütleme nii, et creepy!

  • Avatar
    Vasta Sirly 3. september 2021 at 09:13

    Ohh, taevas! No mis iganes Sind üles ei ajanud, tänks, et see toimis ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. september 2021 at 09:18

      Ma ausalt nii confused, et mis krdi uni see oli…

  • Avatar
    Vasta Hele 3. september 2021 at 09:09

    Issand, juba kujutan ette, kuidas siin nõrgema närviga loomakaitsjate rünnaku alla satud, et nii hooletu hoiukodu pakkuja ja kuidas vannis vesi sees jne.
    Õnnelik õnnetus, reaalselt. Mul on siiralt hea meel, et kassipoja õigel hetkel kätte said. Tõenäoliselt see kogemus lähendab teid omavahel tohutult. On endal kahjuks ka kogemusi kassidega, keda surmasuust päästma olen sattunud ja need enam sind rahule ei jäta ka 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. september 2021 at 09:18

      No eks see oligi halb kokkusattumus, et see vesi sinna vanni jäi, aga thank god, et üles ärkasin siiski.

  • Avatar
    Vasta Kristin 3. september 2021 at 09:07

    Issand kuidas ma soovin,et sul need võimed oleks. Vaatasin just seda Markkuse lugu telekast ja no nii kurb on ikka see asi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. september 2021 at 09:17

      Ahjaa, ma kuulsin, et eile see saade oli, vaatan ka õhtul järgi!

      • Avatar
        Vasta Mirjam 3. september 2021 at 18:59

        Mis saade oli?

  • Avatar
    Vasta Liis Er 3. september 2021 at 08:51

    Ohh, saad sinna tööportaali lisaks fotograafiale ka selgeltnägemise lisada.
    Ära hakka üldse saatesse minemagi, oskad juba ju 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. september 2021 at 09:15

      Olen juba hinges võitja 😀

  • Avatar
    Vasta Kris 3. september 2021 at 08:38

    ❤️❤️❤️

  • Avatar
    Vasta K 3. september 2021 at 08:32

    Ma panen sellise teooria siia: sinu kõrgema mina või mõni muu hea hing teadis, et hommikul surnud kiisupoja leidmine vannist oleks sulle praegu too much olnud ja tuli sind läbi unenäo äratama.

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. september 2021 at 09:15

      Kas on üldse aega, millal kellelgi jaoks EI oleks surnud kiisupoja leidmine too much :D?