KODU

kodujutud: unistan vannitoast

15. september 2021

Ma olen suutnud enda vannitoamõtteid tegelikult kenasti vaka all hoida, sest mul pole tegelikult otsest nägemust, milline see olema peaks. Nüüd hüppas mulle aga Facebookis ette DEKO reklaam, kus paistis see roheline valamukapp. Muidugi hakkasin nende lehel edasi vaatama ja nüüd ma tahan neid niii väga!!! *Loe umbes nii, nagu väiksed lapsed jalgu vastu maad trambivad, kui ei saa poest iga mänguasja*.

Ma tegelikult kunagi Männikul vannitoa remonti tehes ostsin ka samast poest valamu ja kraanikausi, mis mulle väga meeldisid. Seega vähemalt tean, et pole üks nendest poodidest, kust tellid midagi ala 10p tarneajaga ja saad 7 aastat hiljem maikuus kätte.

Vabandage, valamukapp, aga te kuulute minu koju…
Tere, vannitoakapp, minukale tahad tulla v?
Aiii, peeglike-peeglike, sinust vahiks ennast iga päev!

Ma praegu mõtlengi, et tahaks, et vannituba ise oleks selline hele ja neutraalne ja siis tooks mööbliga värvi sisse. Ainuke probleem (peale selle, et see remont toimub ilmselt aasta pärast) on see, et ma pole ikka veel otsustanud, kas ma üritan praegusesse vannituppa vanni mahutada, või mitte. Minu idee on praegu ee… Las ma demonstreerin teile jälle enda imelist online disaini oskust:

Loomulikult on need joonised väga arusaadavad, aga IGAKS juhuks täpsustan, et üleval on praegune seis ja all on see, mis ma hetkel mõtlen, et võiks tulla. Kuna see nurk, kuhu hetkel mõtlen duši panna, on ise juba selline eraldatud, siis teoorias oleks sinna ette ainult dušiust vaja (nt sellist vaatasin, seda saaks täpselt 110 cm laiust nagu mul vaja on). Ideaalis ma muidugi tahaksin, et mul oleks ka vann, kuid kui ma jään praeguse plaani juurde, et vanni asemele tuleb lisa-WC (mida on juba praegu näha, et on tarvis) ja kraanikauss koos valamukapiga (alumisel pildil märgitud kui KK, sest nii raske on ilma hiireta ainult touchpadil kirjutada), siis ei mahu vann mitte kuskile mujale, kui sinna samma nurka, mis on duši jaoks idekas.

Ma tegelikult vaatasin neid pisemaid vanne ka ja üks nurgakas isegi sobiks oma mõõtudelt sinna küll. Aga ma kardan, et vann kuskil vannitoasopis jääks kuidagi kole? Mingisse X nurka pressitud, oleks veits weird ju või ei? Sest see nurk seal on 110 cm (see sein, kus siis praegu pesumasin on) ja teine nurk 145 cm. Samas teistpidi, nii et pikem külg on vastu pikemat seina, saaks nt sellise vanni panna küll. See on täpselt 110 lai ka. Ja duši saaks siis ikka samasse kohta seinale. Oma vaimusilmas kujutan heledate seinte kontrastiks neid kalasoomusekujulisi plaate sinna taha ja…

Seda siin välja kirjutades saan aru, et kedagi ei huvita ja ausalt ma mõistan teid. Aga kuna ma ei saa neid mõtteid oma peast minema, välja arvatud kui ma neid siia kohe kirja ei pane, siis lihtsalt andestage mulle.

Selles suhtes, et võidaks ainult kümme tonnigi, oleks ma juba eluga rahul ja lõpetaks nende “omg tahaks” postituste tegemise ja hakkaks lihtsalt pihta, aga noh. Kes siin inimesel unistada keelab 😀 Sest ma oma peas praegu olen mures, et õiges suuruses uksi on ainult musta äärega, aga samas kuldne sobiks paremini kuldse dušiga. Et vabandage, kas me saaksime tagasi tulla reaalsusesse, kus mu vannituba on tegelikult selline:

näete, paningi jänese ööseks vangi siia

Ja ei, ma ei tea mis hea pärast on mul lihtsalt keset seina dušš. Ei oska isegi pakkuda, miks ta seal on, aga noh… Seal ta on.

Loe ka neid postitusi!

32 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta T 17. september 2021 at 10:21

    Kas kraanikaussi on ilmtingimata vaja? Käsi ja hambaid pesta ja meiki maha võtta saaks ju ka vanni kohal, kui vannile panna sobivasse kohta mugav segisti ja vanni kohale peegel.
    Ja kas WC-pott vanni kõrvale ei mahuks? Sinna, kus sa pilti tehes seisid?
    Siis oleks sul vann, lisavets ja duši saaksid ka ikkagi sinna lühemasse orva teha. Ainult valamukappi poleks sul siis vaja osta 🙂 Kõrge kapp ja peegel aga oleksid ikka asjakohased.
    Kuhu sa pesumasina paigutada mõtlesid?

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. september 2021 at 13:10

      kraanikausita ikka imelik ju 😀 pesumasin läheb majapidamisruumi

      • Avatar
        Vasta T 17. september 2021 at 13:53

        Ma ei tea, mul on kraanikauss ainult köögis (sest mujale ei mahu) – ju siis sellepärast mulle ei tundu imelik 😀
        Aga kui ma tahaksin vanni, dušši, WC-potti ja kraanikaussi, aga kõik need hästi ära ei mahuks, nii et millestki tuleks loobuda, siis ma vaataks, mille funktsioonid ma saaks ühendada. Kraanikaussi on sul vaja mille jaoks? Kõiki neid toiminguid saab vist vanni kohal ka teha? Olgu, siili on vist mugavam pesta kraanikausis kui vannis, aga põhimõtteliselt saaks teda küürida ju ka köögi kraanikausis?
        Teine variant oleks ühendada vann ja dušš. Selleks oleks vaja vannile mingid näiteks klaasist lükandseinad tekitada (vannikardin on jama lahendus). Siis saaksid WC-poti paigutada näiteks praegusesse dušinurka.
        Lisavetsust mina ei loobuks. See on see, millest ma enda kodus tegelikult puudust tunnen.
        Lende oli sul vist see, kes ainult vannis elakski? No keegi su lastest igatahes oli… Temale mõeldes ma vannist ka ei loobuks.

  • Avatar
    Vasta Maris 16. september 2021 at 09:29

    Kas oled mõelnud ka sauna seina eemaldamist ja ühe suure ruumi loomist? Nii mahuksid nii vann kui ka dušš normaalselt ära ja pesumasinad saad torniks üksteise otsa panna.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. september 2021 at 11:33

      Ma olen mõelnud, aga see tähendaks esiteks veel suuremat remonti (eww) ja teiseks on seal mega suur boiler (ma hakkasin broiler kirjutama :D) pikuti maas. Sinna peaks ostma püstise, aga see oleks ka lisakulu ja.. mai tea 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 16. september 2021 at 16:11

        Iseenesest ei pea, mul on horisontaalne suur boiler lae all.

    • Avatar
      Vasta Kertu 17. september 2021 at 14:04

      Ma pakuks välja veel sellise idee, et praegune leiliruum jagada pooleks, sinna kus hetkel uks saaks teha duši (praeguse leiliruumi ukse juurest võtta sein maha ja panna dušiuks) ja majapidamisruum tuleks siis selle võrra väiksem, uks sinna nt sealt kus hetkel on dušš. Väga arusaadav kirjeldus kindlasti ?

      • Mallu
        Vasta Mallu 17. september 2021 at 14:10

        see on ka idee, aga nõuab jälle seinte lõhkumist 😀

  • Avatar
    Vasta Tyy 15. september 2021 at 17:13

    Tundes su kannatamatust, mõtlen siis kaasa…
    üksmõte on sinna ORVA siis 1m vann panna, lastele ikka abiks, kuni teed selle põhjaliku remondi. See siis mahub kenasti sinna auku ja oleks ühtlasi “dushialus” selline ajutine lahendus. Samas saaksid need rohelised kapid ka juba osta ja endise vanni seina panna. II -se Wc potiga ootaks kuni saabub suurem remont.
    https://kaup24.ee/et/koduremont/vannitoasisustus/vannid/vann-rubineta-bioko?id=908910

  • Avatar
    Vasta Triin 15. september 2021 at 16:03

    Sul seal tagapool oli mingi saunaruum eks? Mille plaanisid kolaruumiks teha? Ma vbla mängiks mõttega sinna vanniruum teha, praeguse pesumasina asemele paneks wc-poti ja praeguse vanni asemele mingi kappide süsteemi, et kõik kola ja träna ära mahuks. Ja ehk mahutaks kraanikausi sinna peale kuidagi. Ruumi nagu tunduks olema.. ja vbla siis praeguse dushi kohale paneks mingi kapi (jälle 😀 ) kuhu siis leiutaks pesumasina peitu ja sinna saaks ka veel asju hoiustada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. september 2021 at 16:11

      ei tee kuskile “kolaruumi” eww, kes tahaks endale koju sellist asja 😀 Sinna tuleb majapidamisruum

  • Avatar
    Vasta eveli 15. september 2021 at 16:00

    Pls,ära vannist küll loobu,mõtle ,kui talvel külma käest sooja vanni…pigem mõni muu lahendus

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. september 2021 at 16:12

      ma mõtlengi et kas see suur nurgavann seal ühes seinas oleks ÄKKI ikka fine? 😀

  • Avatar
    Vasta Tyy 15. september 2021 at 15:22

    ma ka soovitaks sellest lastetoa uksest loobumist. Pluss saad veel juurde nishi seal kapis, mille iganes jaoks. riiulid sisse ja hollalalaaa kui palju träna on peidus. No selle mõtte kõpsetamiseks on veel aega . Tuleviku tareks on mul mõte vannile ja see eeldab kapitaal remonti. Aga idee postituseks saadaks joonise. Fb lehel seda viimast postitust kahjuks ei näe, et selle alla pilt panna. (kui mu mõte kordub, siis sellest et ma ei näe oma sellesisulist kommentaari ja arvasin et läks kaotsi 🙁 )

  • Avatar
    Vasta klv 15. september 2021 at 13:53

    Lase see üks uks kinni müürida, päris tobe ju, kui pesema/wc’sse minnes pead iga kord kaks ust lukku panema. Ma saan aru jah, et praegu lapsed väikesed ja võibolla ei pane üldse uksi kinni, aga sul on kolm neiut kasvamas, kes paratamatult tahavad mingil hetkel privaatsust vannitoas.

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. september 2021 at 15:06

      No kaks korda lukku keerata pole just tuumateadus ?

      • Avatar
        Vasta KLV 15. september 2021 at 17:13

        jah, aga sa arvad, et nad kõik viitsivad neid pärast LAHTI ka keerata või 😀 ? Reaalsus saab selline olema, et väljumiseks avatakse üks riiv ja teine jääb lukku ja kui keegi tahab pärast sealt lukus uksest siseneda, siis läheb lihtsalt ringiga teisest uksest ja see üks jääbki lukku. forever…..

        Nt tahad vannituppa minna ja uks on lukus ja sa ei teagi, kas seal on päriselt keegi sees või on see konkreetne uks lihtsalt lukku unustatud ja sa pead minema teise ukse juurde kontrollima, et kas ikka päriselt on vannituba hõivatud 😀 Milleks sellist jama vaja on 😀

  • Avatar
    Vasta Minake 15. september 2021 at 13:29

    aa, muide su imelisel joonisel 🙂 on vannikõrvalt uks puudu.

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. september 2021 at 13:33

      on jah, ise ka märkasin hiljem 😀

  • Avatar
    Vasta Tyy 15. september 2021 at 13:22

    mulle näib et see kena vann sinna auku ei passi, sest see orv on liiga sügav ja välja jääb mingi imeliku pikkusega ots. On olemas ka istevann dushialused, mis ehk sinna sobituks, aga kas see on nüüd vanni asendaja , seda ei oska öelda.
    Rohkem meeldivad avaramad klaas seintega dushinurgad. Mahud ka koos lapsega toimetama , teda abistama.
    Peale selle mulle tundub millegipärast, et imeilus kalasaba kahhelkivi tahab rohkemat esitlust ja on dushinurgas eriti kaunis. Vann aga lõikab pool ilu ära ja on sinna orva inetult pressitud olekus.
    Et ma siis veidi mõtlen selle vanni asukoha üle .

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. september 2021 at 13:33

      no mul sama mõte, et äkki jääks imelik see ots paistma, aga samas… äkki oleks okei… 😀 iial ei tea!

      • Avatar
        Vasta Tyy 15. september 2021 at 15:11

        ma püüan teha 3 d joonise. Vaagisin siin seda vanni asja ja head lahend tuleb kapitaal remondiga. Ma su fb lehel ei näe seda postitust, et idee pilti tuleviku jaoks sinna laadida

  • Avatar
    Vasta Vaike 15. september 2021 at 13:01

    Su vannituba on minu postisinise, kus plaatide vuugivahed jooksevad nagu jumal juhatab (ja ta eriti ei juhata), kõrval täitsa ilus. 😀 Ma enda oma remondini jõuan siis, kui tubadele ring peale tehtud, seni käin pesemas silmad kinni. Ja mõnes mõttes mulle meeldib, see mõtlemise ja unistamise protsess, sest nii jõuavad ideed koguneda ja settida. Kui ma kõik peaksin kiiruga välja mõtlema, siis tean juba ette, et hiljemalt poole aasta pärast on mul selline meeh-tunne, et kõik on ju tehtud ja korras, aga ei ole “see”! Ja unistamise aega mul nüüd on, sest mu vannitoaeelarve tõusis just poole võrra, https://khisbath.com/et/shop/first-khis-2/ 😀 Mida ma aga kindlasti ei tee, kui asi lõpuks tõesti nii kaugele jõuab, on vannitoa plaatimine. Üks 21. sajandi eeliseid on see, et ma saan loobuda vuugivahedest! Kindakrohviga, millist teen ma ilmselt lähen ka, sai seda muidugi juba mõned sajandid varem ka. 😀

  • Avatar
    Vasta maurus 15. september 2021 at 12:46

    Siis võta kätte ja likvideeri (lase likvideerida) need veekahjustused kõigepealt, sest võib selguda, et see on suurem töö, mis võib kõik su plaanid sassi lüüa. Ja katsu leppida mõttega, et kõiki asju korraga nagunii ei saa. Sest kui kõik korraga valmis on, mida sa siis teed? Hakkad jälle nuputama ja ümber tegema? Ja rahalise poole peale soovitan ka mõelda, sest Männikul olid sul palju odavamad ja lihtsamad asjad, aga kodu oli hubane, kodune ja kena. Mäletad veel? Elu võib teha igasuguseid keerdkäike, mis rahakraanidele mõjub, sul aga kodulaen tiksumas oi kui palju aastaid veel.

  • Avatar
    Vasta maurus 15. september 2021 at 12:44

    Siis võta kätte ja likvideeri (lase likvideerida) need veekahjustused kõigepealt, sest võib selguda, et see on suurem töö, mis võib kõik su plaanid sassi lüüa. Ja katsu leppida mõttega, et kõiki asju korraga nagunii ei saa. Sest kui kõik korraga valmis on, mida sa siis teed? Hakkad jälle nuputama ja ümber tegema? Ja rahalise poole peale soovitan ka mõelda, sest Männikul olid sul palju odavamad ja lihtsamad asjad, aga kodu oli hubane, kodune ja kena. Mäletad veel? Elu võib teha igasuguseid keerdkäike, mis rahakraanidele mõjub, sul aga kodulaen tiksimas oi kui palju aastaid veel.

  • Avatar
    Vasta Margit 15. september 2021 at 12:17

    Kui olulineon, et lastetoast on ka võimalik otse vannituppa minna? Selle sulgemisega saaks ruumi juurde?

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. september 2021 at 12:41

      No ega ta otseselt nüüd ülioluline jah ei ole, aga nii on ta juba ehitatud ja lastetoas see kapisüsteem samuti, et sinna sisse saaks. Lisaks ärkasin ma üks öö Lende nutu peale, sest ta ei julgenud “nii kaugele” vetsu minna, et ilmselt oleks hea, kui nad oma toast otse ka saaks ma arvan. Kuigu jah, ruumi annaks juurde küll 😀

  • Avatar
    Vasta J. 15. september 2021 at 11:15

    Vaatasin neid kappe minagi aga teist värvi ja need ei sobiks mulle ning, et sobima saada vajaks terve vannituba ümber tegemist, mis oleks veider, sest maja on uus ja alla 2a sees elatud aga ikka käin ma nagu vana vaim ja genereerin omale aina uusi ideid, mis kõik teha vajaks, et ilusam oleks. ?? Seega sa ei ole ainuke, suurim vahe on see, et Sina saad end siin välja elada aga mind peab vaene elukaaslane kannatama ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. september 2021 at 11:44

      Te oletegi mu elukaaslased kõik ? aga see vannitoa mööbel on NIIII ilus!

      • Avatar
        Vasta Vaike 15. september 2021 at 13:02

        Lits, rsk! 😀

  • Avatar
    Vasta Erle 15. september 2021 at 11:11

    See lambine dušš äkki koristuseesmärgil kuidagi?

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. september 2021 at 11:44

      Nope, see on nii kõvasti kasutuses olnud, et terve lastetoa uks ja selle tagune põrand veekahjustusi täis 😀