NIISAMA JUTTU SÖÖK

sain lõpuks kaalu

16. september 2021

Mul on praegu selline tunne, nagu oleksin pesumasinast raha leidnud. Okei, tegelt pesumasinast oleks päriselt olnud tore raha leida, aga seda siiski ei juhtunud. Küll aga tõi Andra mulle eile kaalu, sest alustasin Liveat Green projektiga. Mõtlesin, et huvitav oleks vaadata, kas kaal ka langeb selle käigus. Mul pole kaalu olnud alates aprillikuust, sest see ei pidanud laste pidevale vannis märatsemisele vastu ja roostetas läbi. Ma isegi ei mäleta, mis ma siis kaalusin? Eeldan et midagi 62 kilo kanti.

Eelmisel sügisel kaalusin ma mingi hetk isegi 59, aga see tuli lihtsalt sellest, et ma ei söönud enamikel päevadel rohkem kui viilu leiba. Seega ei lootnud ega tahtnud ma sinna kaalu jääda, kui see tähendas pidevat uimasust ja jõuetust ja iiveldust. See oli siis, kui ma neid ATH ravimeid kammisin ja jään selle juurde, et minu organism nende rohtudega ei sobi, tee või tina.

Alates aprillist olen ma trenni teinud vist null (?) korda ja minu igapäevane sammude arv jääb optimistlikult oletades tuhande kanti. Tahaks öelda, et ma liialdan, aga arvestades seda, et näiteks eile lamasin kella seitsmeni õhtul oma voodis, siis võib-olla on tuhat isegi üle pakutud. Hea, kui eile sada täis tuli.

Toitumine on ka nii nagu ta on. Sellepärast ma Liveat Green projektiga olingi nõus kaasa minema. Tavaliselt ma lihtsalt ei söö mitte midagi, kuni ühel hetkel avastan, et oh shit, tahaks KOHE süüa. Ja siis enamasti need asjad, mida kohe saab, on sellised, mis just kõige tervislikumad ja toiteväärtuslikumad ei ole…

Nüüd tuuakse mulle igatahes iga hommik 5 toidukorda ukse taha ja ma ei saa pool pätsi saia sisse süüa, sest “tahaks midagi kiirelt”. Eilne toit oli igatahes mega hea ja nendest kevadrullidest näen ma vist und kah. Tänase kohta veel ei tea, sest olen ainult hommikusöögi ära söönud. Kes oleks võinud arvata, et ma söön putru ja see maitseb lausa hästi? Olin nendest üleöökaerahelbedest kuulnud küll, aga ise tegemiseni polnud jõudnud.

Igatahes, kuhu ma nüüd jõuda tahtsin on see, et kui ma ennast eile õhtul kaalusin, siis ma olin 63,5 kilo, mis oli šokeeriv. Olin suht kindel, et kaalun vähemalt mingi…70?? Või seitsesada? Ma ei tea, aga mulle tundus, et olukord on ikka mega lappes. Tuleb välja, et ei olegi – halleluuja! Eile mõtlesin kohe, et tavai, ülinormaalne, võin kohe kõike sisse õgida, mida tahan. Siis meenus, et ma olengi endale kogu aeg sisse õginud, mida tahan, seega jah…

Ega mul muud öelda ei olnud, et halleluuja – ma ei olegi 2000-kilone ja te vb ei näe mind varsti selles paksusaates, kus pereliikmed neid kepi otsas oleva lapiga voltide vahelt pesema peavad. Aga samas vb Andra kaal on vale ja TEGELIKULT ma ikkagi olen 2000-kilone.

Mul on eluaeg olnud tegelikult body dysmorphia, aga mitte sinna poole, kus ma näen ennast paksemana, kui ma olen, vaid vastupidi. Võin poes vaadata pükse ja mõelda, et ei tea, kas need on suured, kui tegelikkuses ei saa ma neid kintsudest üleski. Nii et ma ausalt ei vaata peeglisse ega mõtle, et ma olen paks, et ma ennast 2000 kiloseks pean. Ma lihtsalt kardan, et äkki ma olen, aga ei saa ise aru, sest ma tundun endale kogu aeg suht fine 😀 Ja no arvestades eelnevalt väljatoodut, et ma ei liiguta ja söön mega ebastabiilselt, siis tundus see loogiline järeldus.

Vot, sellised kaalulood siin tänasesse päeva, ma lihtsalt tahtsin teiega koos rõõmustada, jehhuu! Aga avapilt on küll paar kuud vana, sest mul pole uuemat. Krt, peaks mingi päev pildistama minema.

Loe ka neid postitusi!

10 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta L. 17. september 2021 at 19:55

    Mina vahetasin ka oma 10 aastat vana kaalu välja, kui numbrid hakkasid järjest jaburamad tunduma. Selgus, et valetaski üle 7 kg paksemaks? Suurem murekoorem kohe langes õlult. Uue isendi valisin juba tuttava soovitusel. Picooc nutikaal, mis peale kaalumise mõõdab mitte ainult seda palju sul rasva sisaldus üldiselt kehas vaid ka seda, mis elundite ümbruses, luude kaalu, veesisaldust, proteiini sisaldust, lihasmassi ja arvutab sulle ära palju sa võiksid kaloreid tarbida, et jõuda oma eesmärgini, mis on su kehamassiindeks ja keha vanus nende näitude põhjal.
    Lisaks näitab visuaalselt, mis need kõik näidud võiksid ideaalis olla ja kus maal on sinu näit selles pildis. Samuti näitab kasvukõveratena ära sinu teekonna soovitud kaaluni. Ja ka oma keha mõõtudel saad samuti silma peal hoida. Ja muidugi üli mugav riideid tellida. Ei pea igakord uuesti mõõtma, sest kõik mõõdud alati telefonis olemas. Kõlab nagu topshopi reklaam aga see ei ole veel kõik. Ajapeale kogunenud info põhjal saad oma muutuste kohta analüüsi ja soovitused igal soovitud hetkel. Ja nagu mulle soovitaja ütles, on tegemist tõesti nagu personaalse treeneriga, kes hoiab sind piirides ja utsitab rohkem vett jooma ja trenni tegema kui näidud langevad.
    Päriselt, kõige parem ja põhjalikum kaal, mida soovitan soojalt. Hind oli supperhea(tollel hetkel ~35eurot) ja pettuma pole pidanud. Omanud üle aasta.

  • Avatar
    Vasta Nimi 16. september 2021 at 22:29

    Ma võtsin spiraali panekuga pm poole aastaga 10 kg juurde ja vot alla ei saa, pigem tiksub juurde.
    Selline tunne, et enne vist kaalu alla liikuma ei saagi kui spiraali ei eemalda.
    Sul imeliselt kaal langema hakanud peale viimast last, kas sa spiraali ei pannud tagasi?

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. september 2021 at 13:11

      ei pannud tagasi, see juba 2x vedas mind alt, lisaks tegi kardo vasektoomia ja polnud nagu vaja 😀

  • Avatar
    Vasta Väike Myy 16. september 2021 at 22:06

    Naljakas, et sa just neid my 600 lb life iseloomutuid mainid, sest su enda lause peale kõlasid ISE nagu nemad.
    “See oli siis, kui ma neid ATH ravimeid kammisin ja jään selle juurde, et minu organism nende rohtudega ei sobi, tee või tina.”
    Ka nemad arvavad, et neilt nõutakse palju ja nad on erandid ja üldse keegi ei mõista mind… Ja miski nende puhul ei toimi.
    Sula selge eitamine, kõik kirjutavad sulle, et algul ongi hull ja teeb hullemaks. See tuleb üle elada ja olla natuke tugevam isik kui need supinahad, kes my 600 lb life saates, kes uluvad, et nad surevad kohe ära kui ei saa 12 000 kcl igapäevaselt sisse vohmida…
    Teemad on küll erinevad, aga suhtumine on sama. Minule teie dieet või siis sinu puhul rohud ei sobi. Mitte ükski variant. Kui kaua sa ühte varianti JÄRJEST proovisid?

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. september 2021 at 13:11

      ma pole öelnud, et ükski ei sobi, ma ütlen, et need, mis mul praegu on, ei sobi.

  • Avatar
    Vasta Katri 16. september 2021 at 15:31

    Kas Liveatgreen mingit sooduskoodi ka pakub?
    Tänud

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. september 2021 at 17:24

      Mallu10 on kood 🙂

  • Avatar
    Vasta Maria 16. september 2021 at 15:17

    Ma olen 173 pikk ja 76 kg , oma arust ikka kobe tukk, kohnem ei tahakski olla, voibolla veits rohkem trimmis.

  • Avatar
    Vasta T. 16. september 2021 at 14:41

    Jeeeeeeešššššs ma ei olegi ainuke selline, kes “ma lihtsalt ei söö mitte midagi, kuni ühel hetkel avastan, et oh shit, tahaks KOHE süüa ja enamasti need asjad, mida kohe saab, on sellised, mis just kõige tervislikumad ja toiteväärtuslikumad ei ole.” Jep, ja sinna see kogu tervislik toitumine lähebki, et ma mingi unustan end tööle või kuhugi ja siis JÄRSKU lajatab, et pole sada aastat söönud ja kõht megatühi. Et siis poodi minna ja kokata ..no otsige lolli, enne suren nälja kätte sinna pliidi ette kui soe, tervislik toit valmis 😀 Proovisin siis ükspäev, et hakkasin aegsasti õhtusööki ette valmistama..et siis nö harilikul “ou tahan KOHE süüa ajal” toit valmis oleks. Ja tulemus? Toti sai valmis ja mul polnud isugi. Krt tee veel ettevalmistusi 😀

  • Avatar
    Vasta Ali 16. september 2021 at 14:30

    Ostsin ka just hiljuti kaalu ja kui peale astusin, siis pidin pikali kukkuma ? ja siis edasi kaaludes oli selline tunne et ma lihtsalt võtan iga jumala päevaga kilo juurde. Üks hetk kui kaal jõudis hirmuäratavalt 80 kg lähedale, siis otsustasin et ok nüüd aitab ja hakkasin trenni vihtuma ja normaalset toitu koju ostma + jätsin ära õhtused “snäkitamised” (loe õgimised) ja magusate jookide kaanimised. Hetkel 2 nädalat siin niimoodi elanud ja kuigi see kaal nagu mega libedalt alla ei lähe, siis mingeid muutusi ikka on näha, seega ma ikka rahul, et selle kaalukese endale ostsin ?