TESTIN JA ARVUSTAN

kütteperioodi õudused…*

2. oktoober 2021

Teate ma pean korra päikese käes peesitamise vahele pausi tegema ja väärt infot jagama. Nimelt on Airvitaminis praegu Hullude Päevade raames megaaa head hinnad! Et Hullud Päevad kestavad ainult kolmapäevani, siis ei kannata selle jutuga isegi mitte uue nädalani oodata!

Ma ise olen Airvitamini toodete fänn juba peaaegu neli aastat, nii et tean suht täpselt, mis neil seal need eriti head palad on. Või noh, minu kogemusel nad kõik, ups. Olen järgemööda kõiki “omal nahal” katsetanud ja seda enam ma tahaks teid kõiki sinna praegu ostma suunata. Pliis minge, skaudi ausõna, et te ei kahetse! Või no muidugi juhul, kui teil neid asju tarvis ka ikka on. Niisama ostmise pärast ostmisest pole mulle teadaolevalt väga palju tolku…

Kuna kütteperiood on kohe-kohe algamas, siis teate küll, mis juhtuma hakkab. Eks ikka kuiv õhk ja pidev ninakinnisus. Magamine on kinnise ninaga totaalselt talumatu. Mul hakkab ainuüksi sellele mõeldes ebamugav. Kellele see ka tema tavapärast elukest kütteperioodil meenutab, siis mul on ainult üks sõna – õhuniisuti. Päriselt ka.

See ei ole üldse mingi minu vaimusünnitis, et toas õhk parasjagu niiske peaks olema. Mitte nüüd päris hallituseni moist, eks, aga ega teine äärmu, ehk tolmkuiv õhk, samuti hea ei ole. Otsisin teile suisa ühe artikli välja, mis seda juttu kinnitab. Aga eks internetis surfates saate end ise lisaks harida.

Mul endal on Stadler Form Oskar õhuniisutid. Väiksemad suudavad mingi paarikümne ruutmeetri peal parajat õhuniiskust hoida. Suurem saab umbes 50 ruutmeetriga hakkama. Neil on häid omadusi rohkem, aga kaks mu lemmikut on nende väga vaikne heli ja aroomiõlide kasutamise võimalus. Esimene kulub marjaks ära kui õhuniisuti magamistuppa paigutada. Väga ei tahaks mingi pideva põrina saatel magada. Ei tundu nagu korralikku väljapuhkamist soodustav tegur.

Noh ja aroomiõlid on lihtsalt toredad asjad. Haiguse korral väike piparmünt või eukalüpt õhku ringlema kergendab päris tuntavalt hingamist. Või miks mitte mõnus apelsinilõhnaline õli, et kodu lihtsalt niisama megahästi lõhnaks. Stadleril endal ka aroomiõlisid, aga üldiselt on aroomiõlide maailm suht lõputu, nii et kodu võib kasvõi aasta aega järjest iga päev täiesti erinevalt lõhnata. (Airvitaminis muide eraldi aromisaatorid ka olemas, mille suur fänn ma samuti olen. Häid lõhnu ei saa kunagi liiga palju olla.)

Stadler Form Jasmine

Tegelt pean veel mainima, et mulle väga meeldib, et see õhuniisuti ei tooda valget sadet. Mul oli kunagi ühe teise kaubamärgi õhuniisuti, mis seda täiega tekitas. Ei tea mina, mis tehnoloogia erinevus seal on, aga ausalt palju mugavam, kui ei pea iga natukese aja tagant seda katlakivi meenutavat tolmu kokku pühkima.

Kuigi õhk vajab niisutamist peamiselt sügis-talvisel perioodil, siis praegu on siuke veits teistpidi loll aeg. Ehk siis paljudes kortermajad ei ole keskküte veel sisse lülitatud ja on külm! Ise ka siin alles hiljaaegu lõdisesin kodus ja tuli soojapuhur hankida. Suvesooja ja kütteperioodi vahele võib teinekord päris hullu külma ilma visata, nii et toas on legit rõske olla. Ma võimalusel väldin alla 25 kraadi käes elamist, nii et nüüd on Stadler Form Anna soojapuhur kohe varnast võtta, kui Eestimaa ilm ja kütteperiood sõbralikult koostööd ei tee.

Mis seal veel on siis, las ma mõtlen…

Aa – Dyson tolmuimejad! Ma ise kasutan praegu Samsungi oma, aga enne seda olin väga suur Dysoni tolmuimeja austaja. Kes Dysoni headusega kursis ja uut varstolmukat ihaldab, see kaegu perra, sest neile ka praegu päris mõnusad aled 🙂

Kõige viimane Airvitaminist ostetud asi on mul Dyson Corrale sirgendaja. No ütleme nii, et ta on nõksssss kallim kui võib-olla keskmine sirgendaja. Aga olles seda nüüd veits aega kasutanud, siis ega ma naljalt ei näe, et mingi muu peale enam tagasi lähen. Tagasi selles mõttes, et juhtmega ja mingi vähem võimsama sirgendaja peale. Ikka väga mugav on sirgendada, kus parasjagu tuju tuleb. Teate küll, et vahel ei ole pistikupesad ja peeglid vabse läbimõeldult paigutatud. Muudkui otsi, kus sa saad sirgendada. No sellega ei ole üldse sellist muret. Peale selle sirgendab suuremad salgud korraga, nii et saab rutem ühele poole ka. Kellel pidevalt sirgendamist ette tuleb, siis ma täitsa soovitan kaaluda see väljaminek teha.

Nagu öeldud, siis Hullud Päevad kestavad kolmapäevani. Meenutage eelmise talve kinnise ninaga magamised ja kütteperioodi algusele eelnevad külmetamised üle ja äkki on soodushindadest hädavajalike seadmete ostmisel abi 🙂 Ahjaa, ega see külm polegi ju ainult kütteperioodi eel. Kas mitte eelmine talv kohati täitsa hullumeelselt krõbekülmaks ei läinud? Midagi nagu meenuks. Aga no Eestimaa ilmaga tasub enivei kõigeks valmistuda.

PS! Kasutan siin postituses vanu pilte, sest noh, reisile õhuniisutit kaasa ei võtnud, et saaks uuemaid teha. Noh ja enamus piltidest olen üldse Männikul elades teinud. Loodan, et keegi “eilsete” piltide pärast väga hullusti ei kannata, edaspidi katsun autentsem ja läbipaistvam olla oma tegemistes. Õnneks Airvitamini tooted olid siis ja on ikka veel imelised, vähemalt selles saate siin kindlad olla.

Kuidas teil kodus õhuniiskusega lood? Kas kütteperiood tähendab pudisevat nahka ja kinniseid ninasid? Või olete juba õhuniisuti avastanud?

*Postitus sündis koostöös Airvitaminiga.

Loe ka neid postitusi!

10 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Karin Sõber 4. oktoober 2021 at 10:43

  Esimest aastat kus avastasin, et kui väikegi soojus radiaatorite siis nina kinni, ajab köhima. Panin magamistuppa õhuniisutaja tööle ning õnneks nüüd magamine ok.

 • Avatar
  Vasta Vaike 3. oktoober 2021 at 11:56

  Veel üks põhjus, miks ma nii väga armastan oma ahjukütet. 🙂

 • Avatar
  Vasta Merilin 3. oktoober 2021 at 09:29

  Kuna valget müra kasutatakse väga palju magamise soodustamiseks, siis võibolla saad oma ööunele abi just seadme magamistuppa panemisega. Kuna müra blokeerib ka igasugused muud helid ära, siis saab rahulikult magamiseke keskenduda. Meil suvel oli mobiilne konditsioneer ja näiteks beebi magas super hästi! Nüüd ostsime konkreetse masina selle jaoks. Lihtsalt igaks juhuks infoks, võibolla on uneprobleemidega inimestel just kasulik see seade magamistuppa panna- 2 kàrbest ühe hoobiga! Kui ta väga kõva heli muidugi ei tee ja hoopis häirima ei hakka.

 • Avatar
  Vasta Merilin 2. oktoober 2021 at 16:46

  Hei. Mul kunagi jäi meelde su postitus sellest samast Oskarist ja mainisid, et “valget tolmu” ei jäta. Mul kodus masin, mis jätab. Küllap see on seotud vee karedusega. Meil suht kare vesi. Kas oskad öelda, kuidas endal olnud erinevates paikades? Siis teaks kohe kindla peale tellida, kui seda isendit vee karedus ei heiduta. Tänud!

  • Mallu
   Vasta Mallu 2. oktoober 2021 at 18:09

   Ma olen kasutanud nüüd neljas korteris ja pole kuskil jätnud ?
   Neil e-poes toote lehel ka sedasi kirjas, et vee karedus ei mõjuta: “Vees olevad mineraalid (kare vesi) ruumi ei lendu, vaid jäävad seadmesse.”

  • Avatar
   Vasta K 2. oktoober 2021 at 19:12

   See on tehnoloogia erinevus. Ultraheliga lennutavad valget sadet, aga Stadleri omadel jääb kogu see sodi filtrite külge kinni.

 • Avatar
  Vasta Virge 2. oktoober 2021 at 15:43

  Hei. Oled soetanud Stadler Form Anna (Big). Kuidas hindad seda, millest erineb mõnest teisest tavalisemast puhurist või radikaga võrreldes? On tal olemas mõnel määral energiasääst? Peale selle, et ühtlustab töötamist vastavalt paika pandud temperatuurile. On see aparaat töötamisel vaikne? Kuidas Sa hindaksid üldiselt? 🙂 Visuaalselt väga ilus.

  • Avatar
   Vasta Merilin 3. oktoober 2021 at 16:06

   Sama küsimus huvitab..pidid teada andma kuidas see puhur on?

   • Mallu
    Vasta Mallu 4. oktoober 2021 at 17:50

    See puhur on mega hea! Isegi mu 40 ruuduse elutoa kütab kiirelt soojaks, on vaikne ja pisike???

    • Avatar
     Vasta Merilin 4. oktoober 2021 at 21:23

     Ma olen nagu väike ahvipärdik – nii kui sa midagi reklaamid, siis pean ka need asjad nüüd ja kohe endale saama ?? Olgu tegu siis meigi, robottolmuimeja, puhuri, RUG-i vaipade või ruloodega… Õnneks olen ma kõikide asjadega väga väga rahul ka olnud ?