AVALDAN ARVAMUST

suitsetamine on niiiii räme

11. oktoober 2021

Ega muud pole öelda, kui et loll pea on ihu nuhtlus. Nagu te ehk teate, oli mul päris pikalt jube harjumus suitsu teha, ma ei kujuta ettegi, mitu aastat ma elus on-off selle jamaga tegelesin, aga umbes aasta pole ma seda jälle teinud. Okei, paar korda on kuskil peol juhtunud, et kelleltki mahvi võtan, aga iga kord olen ma veendunud, et see on endiselt rõve ja ennast suitsetajaks ei pea. Seda enam, et mulle meeldisid ainult need mentooli omad, aga mingi hetk ei müüdud isegi neid enam ja see tavaline suitsumaitse on lihtsalt…

Ükspäev sattusin siin mekkima mingit uhket asja nimega Salt? Ma ei tea, näeb välja nagu need elektroonilised sigaretid, või jumal teab, mis asjad need on. Lõhnas nagu banaan, maitses nagu banaan ja noh, vastik ta tõesti ei olnud. Täitsa hea oli! Ja ega ma seda palju ka ei teinud, vähemalt mitte omast arust. Igatahes ärkasin ma järgmine päev selle peale, et mu kopsud reaalselt VALUTASID. Nagu ma reaalselt ei saa aru, kuidas ma kunagi rahuliku südamega paki suitsu sisse kimuda sain ja absoluutselt mitte midagi ei tundnud, aga nüüd olin ma reaalselt kahevahel, et kas see krdi Salt valutab mu kopsudes, või on keegi mind jalaga kopsu tagunud.

Ühesõnaga, mida ma öelda tahan, šokeerib ilmselt nüüd siin tuhandeid, aga suitsetamine on niiiiii krdi õudne ja rõve tegevus, et ma soovitan soojalt kõigil see räme harjumus maha jätta. Ma tean, et see kõlab välja öelduna palju lihtsamalt, kui seda päris elus teha on, aga see on muuseas täitsa võimalik. Ma olin ise see vend, kes väljas käies “salaja” suitsu tegin ja kodus Kardo eest seda elu eest varjasin, sest ma teadsin, et ta vihkab suitsetamist (loogiline :D), aga umbes sellest ajast, kui mul seda kellelegi eest varjata ei olnud, ei ole ma seda enam ka teinud. Ja ma tahaks, et mul oleks teile mingi superhea nipp anda, kuidas seda maha jätta, aga krt, ei ole. Igatahes on mul hea meel, et loodetavasti ma seda rämedat harjumust enam kunagi külge ei korja ja kohe kindlasti ei kavatse ma enam elusees ka seda Salti imeda. Olgu ta siis nii hea banaani, arbuusi või jeesuse enda maitsega. No thanks.

Loodame, et mu kopsud ka selle vea andestavad, sest köhatades ma ikka…tunnen neid? Ja ei, mul ei ole koroonat 😀

Ma tahaks öelda, et väga hea, et Eestis kõik need maitselised asjad keelatud on, sest ma arvan, et ma oleks kindlalt juba aaastaid varem suitsetama hakanud, kui valikus kõiki neid häid maitseid olnud oleks. Ega suitsetamine üldiselt ongi “hobi”, mis endale noorelt külge korjatakse. Kui palju te ikka teate 30+ vanuses inimesi, kes lampi suitsetama hakanud oleks?

Niiet selle loo lõpetuseks tahaks ainult öelda, et kuigi ma tunnen, et ma võin lastega igasuguste asjade suhtes leplik olla, siis kui keegi neist mulle iial suitsetamisega vahele jääks, siis ma võtaks küll vähemalt peksu või… koduaresti? Või issand ma ei tea mille kasutusele, sest reaalselt ei tahaks sellist halba harjumust iial oma lastele külge, tean ise ka, kui raske sellest lahti saada on. Niiet jah, võite öelda, et ma olen vanem, kes laseb endale “pähe istuda” jne, aga sellist venda, kes ütleks lastele, et noh, kui te nagunii suitsetate, võite seda kodus ka teha. Ei tänan, ma pigem laseks vesirotil endale pimesooleopi teha, kui sellist asja iial lubaks.

Ma lugesin kuskilt, et aina vähem inimesi tegelikult suitsetab. St, noh need kes ammu suitsetanud on, need lasevad enamasti edasi, aga noored teevad seda aina vähem, mis on isegi hea märk.

Kui paljud teie seast suitsetavad? Kaua teinud olete? Ja kes on maha jätnud, siis mis nipiga? Ehk on kellelegi kasuks?

(Ps! Sorri, kui ma kõlan veits nagu üleolev emm. Kui ma ise suitsetasin, siis ma vihkasin neid, kes olid mingi ewwww suitsetamine on rõve ääää! 😀 Aga no maitselt ja enesetundelt on ta rõve küll, seda arvasin isegi siis, kui ise ka tegin, ups).

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar