REISIMINE

lendaks õige Kanaaridele

23. detsember 2021

Peamine põhjus, miks ma alati hea meelega just Kanaaridele lähen, on sellepärast, et seal on alati soe. Reisimise võhikutele ka kindel koht, kuhu lend ette võtta, sest mingit sellist juhust, et sinna “valel” ajal satud, vist üldse ei ole. Vähemalt nii palju kui mina aru olen saanud ja ise kogenud. Paljude poppide reisisihtkohtade puhul tuleb väga pingsalt jälgida, et enese teadmata hooajavälisel ajal reisi ette ei võtaks. Samas ma olen omajagu kohtadesse reisinud ja ausalt öeldes väga kuskile ei tõmba niimoodi tagasi nagu Kanaaridele. Eks te olete viimastel aastatel ise ka siit lugeda saanu, palju ma seal käinud olen. Hoobilt ei oskagi täpset numbrit öelda, aga no ikka parasjagu. See räägib suht enda eest…

Lastega minnes on oluline, et lennu pikkus kõigile talutav oleks. Mul on erinevas vanuses lapsi ja väidan üsna kindlalt, et siuke 6-7 tunnine lend on neist kõigile jõukohane. Palju pikemat veel vist ette ei võtaks, aga selle aja jõuab söömise-joomise, tahvli vaatamise ja magamisega üsna okeilt ära täita.

Osa ajast kulub muidugi ka niisama pullimisele
…ja järgmiseks pulliks välja puhkamisele

Viimati käisimegi seal koos Kardo ja lastega tegelikult juba novembri alguses. Kuna nüüd just algabki koolivaheaeg, siis mõtlesin, et paras aeg äkki kellelegi viimase hetke reisiidee anda. Või isegi mitte viimase hetke oma, vaid lihtsalt idee mingiks muuks ajaks 😀

Ööbimiskohaks oli meil novembris Walhalla Apartments. Nagu nimi reedab, on tegu majutusega, kus hotellitubade asemel on korterid. Valisime kolmetoalise koos rõduga. Nagu korterites kombeks, oli seal muidugi ka köök. Ei tea, miks see täpsustamist vajas, aga noh. Säh. Tegu oli suures plaanis suure kompleksiga, mille alal oli mõistagi olemas ka bassein. Üleüldse on kanaaridel julgelt enamuste hotellide ja asjade alal ka bassein(id) täiesti olemas. Või kus pole, siis meri suht igast kandist kiviga visata (ehk halvimal juhul väikese autosõidu kaugusel).

Ütleks, et apartment on ideaalne kompromiss Airbnb ja hotelli vahel. Just lastega reisides meeldib mulle pigem apartment võtta. Näiteks juba sellepärast, et saaks ise süüa teha ega peaks kella kukkumise peale ettenähtud ajal sööma tormama. Seda enam, et lapsed enamasti just siis ei taha süüa, kui on söömiseks ettenähtud aeg. Nii et milleks siis end ja neid painata. Eriti kui kõik kolm on kaasas, siis on neil nagu nimme alati kõigil erinevad soovid ja ausalt mul puhkuse ajal parematki teha kui inimesi sööma minema veenda. Söövad siis kui söövad, lihtne.

All inclusive reisid on ilma lasteta mugavad, aga vot koos lastega reisides meeldib mulle palju rohkem ise poes käia, valida kõike värki, mida ma tean, et nad kindla peale söövad ja siis kokata täpselt meie plaanidega sobival ajal. Aga ei hakka salgama, et üks tagamõte on siin tõesti veel. Nimelt see, et mereannid on Hispaanias nii odavad, et ma täiesti hea meelega käin ostan turult kokku ja siis vaaritan muudkui nendest. Ise kokates kulub raha ka muidugi vähem. Jälle hea point apartmenti kasuks.

Võiksin vabalt kuni elupäevade lõpuni ainult mereandidest toituda.

Muide, kes nüüd mõtlema hakkas, et jaa okei kõik kõlab väga vingelt, aga Mallu, kust ma oskan heast peast üht decent apartmentit otsida üldse?? Ega ei peagi otsima tegelt. Ava aga lendakanaaridele.ee, võta nendega ühendust, kirjelda, mitmekesi ja millal tahate puhkama minna ja kõik vajalik leitakse sulle üles 🙂 Osadele meeldib ise otsida, aga teised (nagu mina) eelistaks sellega pigem mitte tegeleda. Tahaks lihtsalt, et keegi mingid variandid annaks, mille vahel siis ise valida saan. Täpselt nii olen ma suht kõik viimased reisid ja ööbimiskohad jne leidnud.

Mis seal lastega teha, noh, selles osas on asi lihtne – anna neile üks veekogu ja päev suht korras. Ei ole üldse vaja pidevalt teab mis meelelahutust nuputada. Basseini ääres ja rannas möödus ka julge enamus meie nädalast. Lapsed oleks ilmselt senimaani seal, kui poleks palunud neil vahepeal välja tulla.

Aga eks Gran Canarial on muid tegevusi ka, mida lastega koos teha. Ise käisime üks õhtu näiteks lõbustuspargis.

Selline see reisike meil oli. Eks lastega puhkus on, noh…teate küll. Pigem lihtsalt lastega teises kohas kui kodu, hahha 😀 Aga teate, soojas ja päikeselises kohas on nende omavahelisi nägelemisi ja asju esiteks vähem, aga kergem taluda ka 😀

Isegi kui sellise vaatepildi taustaks käib kolmehäälne inin, on ikka väga naiss 😀

Ja konkreetselt Kanaaridele lendamise osas olen alati kõige kiiremad vastused ja pakkumised saanud lendakanaaridele.ee lehelt. Nüüdseks juba mitu korda nende kaudu reisi korraldanud, st olgem täpsed – nemad on korraldanud, mina lihtsalt valikuid teinud. Ilmselt tuleb nende puhul kasuks see, et nad tegelevadki selle ühe sihtkohaga ja teavadki sellepärast kõike nii läbi ja lõhki kõike alates mingitest paberimajandustest kuni vaatamisväärsuste ja majutuskohtadeni välja. Nii et mina soovitan neid küll täiega 🙂

*Postitus sündis koostöös flytoCanarias’ega

Loe ka neid postitusi!

5 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Ingrid 24. detsember 2021 at 01:27

    Mina kiidan Avet! Nii mõnelgi reisil on ta meie giidiks olnud ning alati on ta soe ja sõbralik inimene! Reisi lõpuski saatis lennujaamas ära jne. Lihtsalt armas 🙂

  • Avatar
    Vasta Pille 23. detsember 2021 at 13:35

    Käisin just hiljuti ja mõtlesin sulle. Arvasin, et meh, jälle üks soe koht ja sellistes ikka käidud, aga tõesti jäi südamesse. Btw mis saartel sa käid? Ma olin nt Tenerife lõunaosas mis tuli välja on aaaastaringseeeellltt alati tuuline. Ja üldse tenerifel on pisikese saare peale faking 14 mikrokliimat. Anyway, jääd ühe saare peale või katsetada mitmega? Tuul pealuust läbi ei puhu? Tsaupakaa

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. detsember 2021 at 13:38

      Viimane kord käisin Gran Canarial 🙂

    • Avatar
      Vasta EIP 24. detsember 2021 at 02:10

      Pille Tenerifel , sel väikesel saarel on 5 erinevat kliimavöödet la Lõuna keskustes ei ole tuuline aastaringi kohe kindlalt mitte. Küll aga on paiku Lennujaama ümbruses, mis just ON tuulised ja need on surfarite lemmikud. El Medanost kuni Galletaseni. Guazamäest ehk los Cristianosest, las Americase, costa ADEJE, Fanabe, ja El Duque on kogu saare kõige pilvitum ja tuulevaiksem rannik, mis tõttu on ses suur turismi keskus. Olen nüüd sügis-talvel näinud ühte tuulist poolikut päeva aga varem elasin Golf de sur -is kus tõesti oli tuule koridor.

  • Avatar
    Vasta Heili 23. detsember 2021 at 12:31

    Nüüd kus negatiivset testi soovitakse reisimiseks .. siis on covidi läbipõdenutel see tõeline õnnemäng .. mul kuu hiljem üks oli piiripealne ja teine positiivne .. kedagi ei huvita et see pole uus nakatumine vaid vana “jäägid”
    Seega terveks saades reisile minnes võib test näidata 3 eri varianti : negatiivne, piiripealne ja positiivne (piiripealne siis tehakse 2p pärast uus test). Samuti võib olla et siin näitab ilusti negatiivset aga tagasi lennuks saad hoopis positiivse ..