Kassid KODU LOOMAD

#1 – karvad igal pool

2. jaanuar 2022

Ma eelmise aasta lõpus lubasin suure suuga, et jaanuaris blogin iga päev mingist teemast, mida teie mulle ette annate. Selle jaoks tegin isegi instas võimaluse teil öelda, millest heast ma kirjutada võiksin. Noh, idee oli tore, sest teil oli VÄGA palju huvitavaid teemasid, tegin neist isegi screenid, et mul midagi kahe silma vahele ei jääks ja puha. Ainukene miinus oli see, et ma olin eile lihtsalt NII väsinud, et ma reaalselt ei viitsinud oma telefonigi laadima panna, rääkimata sellest, et oleks veel arvuti lahti teinud. Seega sorri, alustan siis sellega hoopis täna.

“Kuidas mitte närvitseda, kui elad koos loomadega, aga ei lepi karvadega”

Ma valisin selle esimeseks teemaks, sest reaalselt alustasin tänast hommikut diivani klanimisega. Ma ei tea, kas te olete tiktokis näinud seda teemat, et mis on asi, mida te lapsena ei kujutanud isegi ette, et võtab teie elust väga suure osa ajast, aga nüüd võtab. No minu jaoks on see kindlasti kassikarvade kraapimine, eriti peale sametist diivani soetamist. Reaalselt see diivan on muidu väga hea ja ilus. Suureks plussiks on ka see, et pmst iga plekki on väga lihtne niiske švammiga ära puhastada (isegi kui kohe jaole ei saa), aga püha issand jeesus, kuidas see asi karvu külge võtab. Muidugi mängib tume värv ka rolli, sest igasugune tolm ja karvad paistavad selle pealt kohe eriti kenasti välja, seega pean ma ideaalses maailmas vähemalt kaks korda päevas terve diivani karvaeelmaldusaparatuuriga üle käima.

Ma isegi ei oska öelda, kas loomapoodides seda müügil on, ise pole kuskil tähele pannud, aga kellel aega ja viitsimist oodata, siis alist saab seda mega odavalt. Päris igale materjalile see ei sobi, sest ma sain selle asjanduse kingitusena ühest kassipakist, mis mulle saadeti ja sealse diivaniga ei töötanud see üldse, pigem tõmbas kangast niite välja, mistõttu ei saanud ma alguses üldse aru, et miks seda vidinat nii väga kiidetakse. Alles siis, kui ma sametist diivani sain, mõistsin ma selle võlu. Enne seda kraapisin ma diivanilt karvu niiske käega kokku, töötas kah. Aga see vidin on mega hea. Ma pärast võin instas näidata ka, kuidas sellega karvu koristada on, pean ütlema, et see on päris tore isegi, mitte niivõrd tüütu kohustus.

Aaa, üks teine asi on ka kassirohkes (või tegelikult igas kodus) asendamatu. Ma olen seda enne ka blogis kiitnud, aga see on mul reaalselt aastaid kasutuses olnud ja no ma ei saa aru nendest, kellel seda kodus EI ole. Ma isegi ei tea, mis selle nimi on, aga üldiselt vist kasutatakse seda kõige rohkem vannitoas vee kokku lükkamiseks. Tegelikkuses saab sellega ideaalselt põrandaid pühkida ja madala karvaga vaibalt saab sellega ka mega lihtsasti kogu tolmu ja karvad kokku. Ma üritan seda ka pärast instas näidata, kui Mari halastab ja filmida viitsib. Pildil on lihtsalt see variant, kuhu saab pesemiseks ka lapi külge panna (see isend jäi mul vist männikule), aga kuna ma naguinii NEVER põrandaid ei pese, siis sellest lisast on mul suva.

Aga nüüd teemast ka, et noh, kuidas mitte närvitseda nende karvade peale. Ma ütlen ausalt, et ilmselt on mul karvadega suurem probleem, kui enamikel. Lihtsalt selle pärast, et mul on ebanormaalne arv kasse ? Ma just ükspäev nägin facebookis selle kohta head pilti:

Samas kui ma nüüd meenutan elu Lottega, siis oiiiii jumal kuidas ta aeg- ajalt karva ajas. Reaalselt suured karvatuustid sõitsid mööda maja ringi, nagu need suured heinapallid kõrbes. Ja ma ütlen ausalt, et kui sul on loomad, siis on karvad kahjuks paratamatus. Kui sul just need paljad kassid või koerad ei ole. Okei, vist olla paar tõugu kasse ja koeri, kes eriti karva ei aja. Aga üldiselt on see jah see valik, mis sa elus tegema pead, et kas sul on loomad ja karvane kodu, või pole loomi ja karvavaba kodu.

Ma isiklikult ütlen, et ma oluliselt nende karvade peale ei närvitse, sest mu enda juuksekarvu on ka kõik kohad täis ja mida ma ikka nende kasside peale närvitsen, et nende karvad ka siia-sinna satuvad. Muud polegi, kui tuleb neid koristada ja nt robottolmuimeja on ka hea abimees. Kui mul ei oleks selline diivan, mis kõik karvad magnetina enda külge tõmbaks, siis ma ilmselt väga ei märkakski seda. V.a siis, kui ma julgen musta riideeseme selga panna, sest see kattub ka umbes kolme sekundiga karvadega.

Mul just isa tegi nalja ükspäev, et minu juurde tuleb tavaliste sokkidega ja lahkub alati villasokkidega ? Mõni ime siis, et mul selline uksematt on…

Haha, ma reaalselt ise ka imestan, et mul sellisest asjast NII palju kirjutada oli, nagu loomakarvad, aga nagu näha, olen ma selle teemaga igapäevaselt väga kodus. Aga teised loomaomanikud võivad ka teada anda, et mis moodi teie oma loomakarvu haldate. Ja noh, seda oleks ka huvitav teada, mitu looma teil üldse on? Ma olen aru saanud, et kui ma ütlen välja sõnad “mul on viis kassi”, siis see TUNDUB palju, aga päriselt nendega koos elada ei ole üldse midagi hullumeelset. Enamasti nad lihtsalt magavad kuskil kambas ja selle peale võib kindel olla, et kui on tuju kassi paitada, siis on sellele ka tormijooks. Mõnus. Ainuke asi, mis nii mõnus pole, on miljoni liivakasti puhastamine, aga seegi on jällegi asi, milleta ei saa loomi pidada.

Te võite nüüd ise arvata, mis diivani osa alati 5 meetrise karvakihi all on – ikka see, mille pealt on mugav õue vaadata. Meil on siin hoovis paar vabakäigukassi ja minu omad on pea alati akna all ootel, et äkki õnnestub mõnda silmata ja siis läbi klaasi tema peale röökida? Selles osas pole vist midagi imestada, et üks naabrinaine mainis mulle, et ta väike laps kutsub mind “kassitädiks”…?

Loe ka neid postitusi!

46 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta HL 3. jaanuar 2022 at 19:28

    Riibuja voi põrandakuivataja on see, vähemalt osadest kohtadest leiab sellise nimega. Sel veel sada hüüdnime ka, aga nende abil ilmselt netist ei leia (proovisin :D)

  • Avatar
    Vasta Kairit 3. jaanuar 2022 at 17:18

    Mul kodus 4 kassi (2 lühikarvalist, 2 pikaga). Kõige vanem isend on 11 aastane siiami sugemetega, 7 aastane angoora sugemetega, 3 aastane tõutu ja kõige noorem 7 kuune maine coon.
    Karvad on elamises igal pool, pikakarvalisi kammime nädalas 2-3 korda, ning see veidi päästab olukorda kuid igapäev tuleb korra-kaks tolmuimejaga elamine üle käia.
    Samas ei kujutaks elu ilma kassideta ette, enne upuks karvamerre kui lemmikutest loobuma peaks.
    Lisaks on viirpapagoi ja tema suled 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 3. jaanuar 2022 at 14:34

    Mina kammin oma ühte kassi Pet Teezeriga, talle mega meeldib. Kui ta alles tuli minu juurde elama, siis paitamisega läks kauem aega, enne lubas kammida. ja kõik võõrad, kes meile külla tulevad – pai teha ei või, aga kammida võivad. Väga hästi võtab aluskarva ära. Kehapood müüb neid, mina tellisin Amazonist. Need on küll koertele mõeldud, aga kõige väiksemad on kassidele ka parajad. https://www.kehapood.ee/toode/pet-teezer-de-shedding-koerte-hari-small-sky-blue/

  • Avatar
    Vasta M. 3. jaanuar 2022 at 13:08

    Mul tumehall sametkattega diivan ja halli-valgekirju kass ning minu üllatuseks ei korja see diivanikate eriliselt karvu. Ja ma ei usu, et need heledad karvad sealt lihtsalt välja ei paista. Need karvad, mis diivanile jäävad, saan pm ka kuiva käega kokku pühkida. Ilmselt on samatid ka erinevad erinevatel tootjatel.
    Liivakasti puhastamise vastu aitas see, et õpetasin kassi kasutama meie wc-potti. Ok, vett pean siiski ise peale tõmbama kassi järel aga ikka palju mõnusam, kui kassiliiva sõelumine ja põrandalt koristamine 🙂

    • Avatar
      Vasta J 3. jaanuar 2022 at 15:48

      Kuidas seda õpetatakse?

      • Avatar
        Vasta M. 3. jaanuar 2022 at 16:45

        Abiks oli Litter Kwitter komplekt. Võttis väga kaua aega aga sai asja.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 3. jaanuar 2022 at 12:47

    https://www.joom.com/en/products/5caf0dd436b54d0101c0f3b7
    See on ka superhea asi. Uskumatu, aga töötab.

    See sinu massin Joomis ca viiekas, nt siin https://www.joom.com/en/products/5fea2f06bde8790106d8572a

  • Avatar
    Vasta Kaisa 3. jaanuar 2022 at 11:09

    Meil on lühikarvaline kass. Vahepeal kammime teda-talle väga ei meeldi. Aga riidepuhastusrulliga lasen ta mõnikord üle ja see talle meeldib. Karv jääb kinni ja ju ta saab mõningast massaaži. Elukaaslane läheb vahepeal hoogu ja paitab eriti tugevalt, siis tuleb karva lahti, muidu erilist karvaprobleemi meil ei ole? koristamist küll tema karvade pärast rohkem pole- selleks on meil 2 poissi, kes pole koristamist ära õppinud?

  • Avatar
    Vasta Dagmar 2. jaanuar 2022 at 23:11

    Heii
    Kust kohast on kasside kaela rihmad pärit?

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. jaanuar 2022 at 12:06

      Kassikee instas

  • Avatar
    Vasta Helle 2. jaanuar 2022 at 20:17

    Selline hea toode on olemas, mis tõhus sametile aga ka muudele kangastele ja mugav kasutada, saad kiiremini harjata ning karvu on ka harja küljest kerge eemaldada.
    https://www.amazon.com/Sweepa-Grooming-Cleaning-Removal-Salad-Green/dp/B00YMBIIWU
    Eestis müüb seda toodet Puhastusimport aga v-olla keegi veel, ei tea. Maksab u 10euri.
    https://www.puhastusimport.ee/et/koristustarvikud/harjad-kuhvlid/kasiharjad/kahepoolne-kasihari-kummist-25cm-lilla-voi-roheline

    • Avatar
      Vasta Kaisa 3. jaanuar 2022 at 14:27

      Mul see hari üldse ei toiminud. Läks lihtsalt kõveraks.

  • Avatar
    Vasta Kats 2. jaanuar 2022 at 19:02

    Loomadele silikon hari kui karvavahetus on, saab suurema osa karvu kätte enne kui need samet diivanil maanduvad. Ja no kuivati on lifesaver mu loomad peaks kiilakad olema, vaadates seda kogust karvu mis kuivati riietelt kokku korjab ?

  • Avatar
    Vasta Piret 2. jaanuar 2022 at 18:00

    Meil on kodus kaks pikakarvalist kassi, kes on võetud koos ja vennad. Saavad omavahel ideaalselt läbi ja kunagi kakelnud pole. Aegajalt maadlevad ja siis on küll tunne, et johhaidiii, kus on alles karvu. Aga endal sama, et enam eriti ei pane tähele, kui keegi külla tuleb, siis hoiatan, et kuna loomad, siis karvu võib leida igalt poolt. Iga päev peab küll tolmuimejaga tegema, kui tahan, et kodu normaalne välja näeks, aga see kõik on väike osa selle juures, mis rõõmu ja head emotsiooni nad annavad. Maailma parim otsus oli nad omale võtta.

  • Avatar
    Vasta Ruth 2. jaanuar 2022 at 17:51

    Mul kaks kassi, üks oranž teine hall. Oranž ajab korralikult karva ja need igalpool näha, hallil pole nii hull. Põrandatel ikka nädala tekivad korralikud karva-tolmurullid, eks selleks tarbeks sai robottolmar ka ostetud et kassikarvad ja kassiliiva koristaks. Mustade riiete kandmine on pigem selline et enne kodust välja astumist tuleb selga panna ja siis on ka sekundiga karvased. Karvarulle kulub mehiselt. Ja noh kodus pole kohta kus kassikarvu ei leidu ?

  • Avatar
    Vasta Kadi 2. jaanuar 2022 at 17:12

    Ei ole loomakarvu, kaks sfinksi on ehk siis olen see, kellel need paljad kassid on 😀

    Lampi küsimus ka. Ega hetkel ei ole Sul kehtivat RUG sooduskoodi? Või lähiajal tulemas?

  • Avatar
    Vasta J. 2. jaanuar 2022 at 17:11

    Kaks pikakarvalist kassi ja samojeedi koer (kes teab kui karvane too on, see saab aru) aga karvadest on suva. Selleks varstolmuimeja koju ostetud, et saab kiirelt karvad ära koristada + robot. Meil sametist söögilaua toolid ja väga neid ei hävitata ja niiske lapiga tulevad karvad mega lihtsalt maha..

  • Avatar
    Vasta Sirle 2. jaanuar 2022 at 16:23

    Mul on kodus 4 kassi ja väike koer ja ütleme nii, et loomakarvad on tõesti kujunenud sisustuselemendiks ning aegajalt leiab neid karvu isegi omletist ja kohvikruusist. Eks sel momendil on küll, et fui, sain karvu, aga eks muud postiivsed küljed neljajalgsete pidamisest kaaluvad need väikesed miinused üle. Minu meelest pole paremat stressimaandajat kui kassid, kellest mõni oma totrustega su lihtsalt koguaeg naerma suudab panna nagu 4 aastase. Ma vahetasin oma voodipesu tumehalli vastu välja, sest muidu paistsid mudased käpajäljed või hallid karvad liiga hästi silma, lisaks on diivanid nüüd kõik halli värvi, kontinentaalvoodi halli värvi, vaibad halli värvi ja kapid välja vahetatud, et 1 isend koguaeg neid kapiuksi ise lahti ei teeks. Pidin ka oma teki suurema vastu välja vahetama, sest muidu ei mahtunud öösel ise teki alla, keegi magas ikka täpselt kuskil peal ka ma pidin külmetama. Ütleme nii, et võrreldes karvadega on olemas veel ebameeldivamaid asju nagu näiteks see, et 1 triibik oma jahisaagi alati mu tuppa veab (eks ise olen süüdi, sest paigaldatud ka lemmikloomauksed, kuna 1 kass teeb muidu ise kõik uksed lahti ja kinni ta ju neid ei pane). Seega hommikul voodist välja tulles tükeldatud hiire peale astuda on veits häirivam kui mõni karv siin või seal. Rekordina tõi see triibik eelmisel sügisel 2 päeva jooksul 7 hiirt. Mõne laseb ta nii muuseas toas lahti ka ning paar nädalat tagasi pidin kl 4 öösel mingi pika pulgaga hiirt oma kontinentaalvoodi alt välja ajama kuna kass seda enam ise kätte ei saanud. Antud triibik on üldse üks crazy kass, talle ei sobi isegi toitu kausist süüa, tõmbab konservi ka käpaga põrandale ja sööb sealt, niiet minu toad on lisaks karvadele täis veel krõbinaid, konservi, hiiretükke ja elus hiiri ning isegi on tuppa toodud sisalike, konni, 1 nahkhiire, hunnikus liblikaid ja vbl veel midagi. Ämblikud õnneks püütakse ka toas kinni ja süüakse ära. Aa ja ma ikka koristan ka, aga kahjuks seda segadust jõutakse rohkem korraldada kui mina seda koristada.

    • Avatar
      Vasta haha 2. jaanuar 2022 at 18:45

      Appi ma ka alles hiljuti pidasin öösel nelja ajal magamistoas kassiga võidu hiirejahti 😀 Tahtsin ära surra aga seda ka lubada ei saanud, et suren ja siis hiir mind meeleheitest sööma hakkab. Jubedad elukad on nii kassid kui koerad, ei kujutaks elu ilma nende klounideta mingil moel ette.

  • Avatar
    Vasta P. 2. jaanuar 2022 at 16:01

    Karvad on mu jaoks ka üks päris suur põhjus, miks ma loomi ei taha. Põhjusi muidugi rohkem, aga konkreetselt karvad on mu jaoks suur EI. Mu oma juuksedki ajavad närvi ja isegi neid ei jaksa vaiba seest ära nokkida nii tõhusalt kui tahaks. Iga kord, kui käin mõnel koera/kassi/merisea jne omanikul külas ja ma seal kuhugi istun, tunnen end nii ebamugavalt. Nagu tahaks kohe riietest välja hüpata ja puhtad asemele tõmmata. Aga kuna pointi pole, siis tuleb ülejäänud külasoleku aja teha nägu, et i’m fine. Koju jõudes küll esimese asjana rändavad riided pessu. Mul kunagi endal ka olnud koer ja merisiga. Siis ei häirinud karvad.. NIi et mina ei tea, kust see kiiks tuli. Muidugi tahaksin ma ise ka kassi ja vahel unustan karvateema ära ja leian end mehega läbirääkimisi pidama, et mis oleks kui võtaks ühe näuguja koju. Kuna ta seda mõtet ei poolda, laob ta kohe lauale karvade argumendi ja pmst on sellega ka minu püoolt jutt läbi 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. jaanuar 2022 at 16:04

      Haha, noh ma arvan, et see on suuresti harjumise asi. Ma ausalt enamasti ei pane tähelegi 😀

  • Avatar
    Vasta Heidi 2. jaanuar 2022 at 15:50

    Mul oli kaks kassi.
    Nüüd koer, pisike taksilaadne. Kui rasedaks jäin, hakkasin karvu vihkama.
    Mullw tundub et neid karvu on igalpool ja see stress süveneb ja ma lihtsalt varsti viin oma koera maale ära. Sest ma lihtsalt hakkasin karvu vihkama.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. jaanuar 2022 at 15:52

      Mul on iga rasedusega olnud mingi täielik koristamise maania – võin lohutada, et peale lapse saamist läheb üle 😀

      • Avatar
        Vasta P 2. jaanuar 2022 at 15:58

        Kas su kassid on kõik sarnase iseloomuga, või on igaüks omamoodi?

        • Mallu
          Vasta Mallu 2. jaanuar 2022 at 16:04

          Ma peaks ütlema, et suht sarnased. Kõik on super paimaiad ja lubavad ennast lastel väntsutada. Hammustaja pole keegi. Küünistanud on vaid üks neist 1x ja seda ka siis, kui Kardo juures koer ehmatas teda ja ta tahtis plagama panna mu käest 😀 Kõige rohkem hoiab eemale vist Hella, aga selles suhtes, et ta tuleb ikka, lihtsalt vb veidi vähem kui teised 😀

      • Avatar
        Vasta P. 2. jaanuar 2022 at 16:06

        Mu puhul pole küll üle läind 😀 Veidi on küll jah tagais tõmmanud see tülgastustunne mustuse, karvade, segaduse jne üle, aga päris endiseks olukod pole küll läind peale mitut last. Mõnikord küll jah ei mahu kraamimine ja mustuse likvideerimine prioriteetide hulka, aga see ei tähenda, et ei häiriks 😛

        • Mallu
          Vasta Mallu 2. jaanuar 2022 at 16:08

          Ma vist ei tohiks jah kommenteerida, sest minus on kaks poolt: üks, kes koristab MEGA põhjalikult ja teine, kellel kõigest suva 😀 Kahjuks see esimene ilmutab end kord kuus 😀

  • Avatar
    Vasta Kerttu 2. jaanuar 2022 at 15:33

    Mul kolm kassi – üks karvutu ja kaks karvast. Üks alles tuli meile, ta õuekass, ajab veits rohkem karva, aga teine karvane peamiselt vaid karvavahetuse ajal.. arvan, et see hea toidu tegu ?. Ta käib iga paari kuu tagant vannis ka koos karvutuga. Katsun uue kassi karva ka paremini kinni saada, lõheõli pidi selle jaoks aitama. Üldiselt mul nendest karvadest suht suva, mind absull ei häiri, aga me mehega mõlemad allergikud ja seetõttu peab veits jälgima. Ekstra neid ei korista, sest nii palju meil õnneks neid ei teki ?. Kellele ei meeldi, nende jaoks on kodus karvarull pakkuda… või ei saa külla tulla ?.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. jaanuar 2022 at 15:38

      hahaha, ma lugesin, et LÕHNAÕLI aitab, et vaesed kassid, saavad iga päev sortsu Diori peale 😀

  • Avatar
    Vasta M 2. jaanuar 2022 at 15:22

    Meil endal karvakollideks on 4 merisiga, õudne, kuidas nad karvu ajavad :S Ja lisaks on kodus sisalik, madu, hamster ja 2 akvaariumit. Eks inimestel kukuvad tihti silmad peast kui kuulevad meie loomaaia nimekirja, aga samas enda silmis pole midagi hullu

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. jaanuar 2022 at 15:42

      Merisead nii väiksed ju, kuidas nad saavad palju karva ajada? 😀

  • Avatar
    Vasta Silvia 2. jaanuar 2022 at 15:21

    Mina ajan ise karva, sellised pikad ja punased. Aga mul on nüüd dysoni tolmuimeja ja see võtab need suht imeliselt kokku. Vaipu on ka nüüd vähem, suurt karvast vaipa vist ei ostakski kunagi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. jaanuar 2022 at 15:37

      Jah, maast on selles suhtes suva, et sealt pole enivei näha 😀 mööbel on hullem 😀

  • Avatar
    Vasta L. 2. jaanuar 2022 at 15:07

    Nii ilusad kaelarihmad! Kust neid leida võiks?

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. jaanuar 2022 at 15:17

      instas ja fbis @kassikee

  • Avatar
    Vasta Karolin 2. jaanuar 2022 at 15:02

    Mul on ainult üks kass, aga selle eest on ta väga karvane. Ma võin vanduda, et ta ajab karva vähemalt kolme kassi eest, ja seda läbi aasta. Ei tea, kas tal ongi aastaringselt karvavahetushooaeg või mis? ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. jaanuar 2022 at 15:11

      Ma just võtsin Hella sülle ja reaalselt ei saanud hingata selle karvapilve sees 😀 Ma olen kuulnud, et see oleneb sellest, et kui paks kassil aluskarv on.

      • Avatar
        Vasta Sille 2. jaanuar 2022 at 17:35

        Päriselt soovitan Furminator soetada, ülihästi toimib.. kassil endal ka palju lihtsam elu, kui ei pea koguaeg karvapalle tatistama 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 2. jaanuar 2022 at 17:43

          Mul on see, aga kassidele üldse ei meeldi:D

  • Avatar
    Vasta K. 2. jaanuar 2022 at 14:59

    Mul on kolm kassi. Kaks neist mustad ja nende karvad on suht märkamatud (pro tip tulevikuks). Valge kassi omad see-eest jälle väga nähtavad ja ta hülgab neid mega palju. Ega muud polegi, kui iga päev käin tolmuimejaga üle põrandad ja need polstriga kohad, kus nad magada tavatsevad. Riiderull on must be abivahend kodus, ja kõige hullem hetk on see, kui tõmbad rullilt viimase lehe ning ühtegi varurulli sahtlis pole ?
    Plaanis on just tume sametdiivan osta, aga seda postitust lugedes tekkis nüüd väike hirm ? samas on tekstiilist diivanisse ka karvad justkui sisse imbunud ja kõiki ei saagi kätte. Ja tekstiilist diivan on täiega küüntega ära retsitud. Lugesin, et sametisse pidid küüned kehvemini kinni hakkama. Aga võite seda ümber lükata.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. jaanuar 2022 at 15:08

      Mul on jah kõik kassid nii tumeda, kui heleda karvaga, seega pääsu ei ole ? Minu meelest nende riiderullidega saab aint riiete pealt karvu maha, diivanilt ma jääkski sellega hõõruma. Aga sametdiivanit kassid tõesti ei rapi, reaalselt paar korda olen näinud, kuidas keegi selle peal sirutanud on ennast, küüned väljas. Selle tumeda sametiga…noh, ma ise ütlen vaid seda, et nähes, kui lihtne seda puhastada on, siis valiks praegu takkajärgi tarkusega veidi heledama kanga.

      • Avatar
        Vasta K. 3. jaanuar 2022 at 15:30

        Jaa! Riiderull ongi ainult riiete jaoks, sest ma ei saa kodust väljudagi ilma, et oleks sellega end üle käinud. Muidu püsivalt valge kasukas seljas ?
        Sellega diivani puhastamiseks mul närvi ei jagu ?

  • Avatar
    Vasta Miks 2. jaanuar 2022 at 14:49

    Miks toakassid rihma kannavad???
    Wearing a collar all the time, especially if it’s not fitted properly, could rub against your cat’s skin. This can make their skin sore and cause them to lose fur around their neck. They could get stuck on the collar itself.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. jaanuar 2022 at 14:59

      Tead lihtsalt selle pärast, et me kasutame terrassiust päris palju ja nad on nii väledad, et lihtsalt igaks juhuks, kui keegi peaks suutma välja lipsata, siis oleks kergem teda koju tagasi saada. Need on neil üli lõdvalt ja hästi kerged, niiet neid ei häri need üldse. Kinni nad ei saa ka kuskile jääda nendega, tulevad üsna kergesti lahti, kui peaks kuskile takerduma.

  • Avatar
    Vasta K 2. jaanuar 2022 at 14:49

    Ma ka ei viitsi närvitseda. Koer suudab rohkem neid ajada kui ma koristada. Ja noh, kellele ei meeldi mu karvane diivan või vaip, võib ukse taha jääda ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. jaanuar 2022 at 14:57

      ma mõtlen sama, et mind ei häiri ja keda häirib, siis… võib koju jääda 😀