JUMALAITA Uni

eilne öö

14. jaanuar 2022
igavus20tapab-5192955

Okei, jälle pean ma nentima, et küll on teie seas paljusid, kes unetusega maadlevad. Nii paljud andsid hea nõu ja jagasid enda kogemustest töötavaid lahendusi. Esiteks ma peaks ära märkima, et mul ilmselt mingi väga sügav probleem olla ei saa, sest kui ma ei maga üksi, siis ei ole mul uinumisega mingit probleemi. Ronin kuskile kaissu ja plaks, magan.

Mingil määral aitavad lapsed ka, sest neidki annab kaissu võtta, aga no mitte nii hästi. Rapsivad ja rabelevad teised hirmsal moel. Lisaks sellele on mul öösiti NII palav ja tihtipeale ongi see lastega magamine selline, et vedeleme nelja kuni üheksakesti (kui kassid suvatsevad lisanduda) mu voodis. Teistel ei paista lõpuks unega probleeme olevat, aga kui ma magama jääda ei suuda, siis lõpuks passin ikka kuskil tiktoki sügavustes. Mida ma jah tean, et ei tohiks teha.

Paljud soovitasid ka podcaste ja raamatu lugemist, mis on mõlemad head ideed, aga saab teostada vaid lasteta. Ei saa ju tuld põlema jätta ja öelda, et teie nüüd magage, ma loen. Muidugi ma juba tean, mida te ütlete – iga laps magagu eraldi! Siinkohal ütlen ma vaid seda, et kuni neist keegi tahab minu juures magada, siis ma ei keela seda iial. Ma olen 31 ja mulle ei meeldi endiselt üksi magada. Miks siis neile meeldima peaks? Ja kui mina võimaluse korral eelistaks kellegi teisega koos magada, siis kuidas saan mina seda neilegi pahaks panna? Las inimesed magavad siis.

Ja kuigi mul on kitsas ja palav ja mida kõike veel, siis ma armastan neid hetki, kus ma saan nad õhtul kõik kaissu võtta (kaks kaissu ja kolmas saab käest kinni hoida, paras akrobaatika). Minu beebid! Minu nunnud! Kaua nad ikka seda enam soovivad, tuleb võtta nii kaua kuni antakse.

Ning see, kuidas Marta sosistab: “minu emme!” ja pigistab mind kõvasti. Ja Lende ja Marta mulle voodis oma päevast rääkides ja lõpetuseks pobisevad, et emme, ma armastan sind niiiii palju ja musi annavad….

Minu kaiss on neile alati avatud. Olgu neil kasvõi 96 oma tuba kuskil mujal korteri otstes. Niiet palun mitte imestada, kui ma neid 20 aastaselt ka külla kutsun ja oma voodisse meelitan. Nagu jeesus, see on mu kõige suurem vara ja armastus, keda ma siis VEEL kaisutan, kui mitte neid.

Aga tagasi tulles nüüd siis teie soovituste peale. Eile läksin siis apteeki ja ostsin palderjani ja mingit spreid, mida päris paljud kiitsid “sleep aid strong”. Õhtul pesin kõikide laste hambad ära, avastasin Lendelt hambaaugu, panin talle hambaarstile aja, võtsin KÕIK oma ostud sisse (pluss kodus olemas olnud melatoniin) tegin lastest instasse ühe cute video ja keeldusin voodis telefoni kätte võtmast.

Tulemus oli selline, et ma arvan, et kuskil 11 paiku jäin ma magama. Kuigi seekord suutis mind miski sada korda üles ajada. Okei, ükskord oli see miski Lende, kes soovis pissile. Siis sain ma aru, et ta oli kassi WCsse kinni pannud, käisin seda välja päästmas. Siis lõhkusid kassid vannitoas ühe väikse vaasi ära, käisin seda koristamas ja kui ma hommikul kell 9 silmad lahti tegin, olin ma maha maganud KOLM äratust ja tunne on siiamaani, nagu ma istuks mingi vati sees. No ei saa absull elule. Süda on paha, veits iiveldab, tahaks lihtsalt voodisse tagasi ronida. Mari saatsin taksoga kooli, teised said lasteaiast vaba päeva, mina tühistasin oma kohtumise linnas ja kavatsen ülejäänud päeva tegeleda oma vati sees olekuga.

Eks ma vist ei oleks pidanud kõike kolme endale sisse kütma, homme proovin näiteks ainult spreiga. Enda lollus 😀

Avapildil on teesklevad lapsed, tegelikult olid nad veel vägagi pullimeeleolus. Aga kus teie lapsed magavad? Ja kui suur teie voodi on? Mul tunne, et see 180cm jääb väikseks 😁

Loe ka neid postitusi!

61 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta MM 20. jaanuar 2022 at 13:37

    Sa arvatavasti tead seda juba, aga melatoniini ei tohi rohkem võtta kui 2 nädalat korraga, muidu oma keha hakkab ise vähem melatoniini tootma ja probleem on hullem kui alguses – nii ütles mulle oma arst kui talle unetuse üle kurtsin ja soovitas hakata paremat unehügieeni hoidma.

  • Avatar
    Vasta M 17. jaanuar 2022 at 16:06

    Ma magasin vist 15nda eluaastani ema kõrval (elasime kahekesi) ja ei ütleks et see kuidagi negatiivselt mind mõjutanud oleks. Pigem just tekib vanemaga usaldav suhe. See ”ei tohi kaisus magada” on mingi loll nõukaaaegne suhtumine, vaata et jumala eest lastele ”ma armastan sind” ei ütle 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:10

      Olen nõus 😀

  • Avatar
    Vasta Leevi 15. jaanuar 2022 at 05:35

    Melatoniin 1-2mg teeb töö ära, rohkem pole midagi vaja. Melatoniin võib olla ükskõik millisel kujul, ei pea olema kindla brändi oma. Me oleme aastaid kasutanud ja mõju on kõigil sama. Sleep aid spray’d enam ei osta, kuna tihtipeale ostad selle niigi ülehinnatud pudeli ja siis selgub, et spray ei pihusta peale kolmandat pihustust. Meil kahe pudeliga oli nii ja rohkem peale seda ei ostnud.

  • Avatar
    Vasta Helery 15. jaanuar 2022 at 01:00

    Mu esimene laps magas mu kaisus kuuenda eluaastani. Kui ta oli kolmene ja sündis teine laps, siis käisid koos mu kaisus magamas.
    Teine laps magas kümnenda eluaastani mu kaisus. Viimased aastad päris hatva aga siiski, kord kuu-kahe jooksil ikka.
    Siis sündis kolmas laps. Ta Martaga ühe vanune. Ja peaaegu iga öö kondab kaissu. Vahel jääb juba õhtul meie voodisse magama.
    Las kondab. Naudin seda, kuniks enam ei taha tulla kaissu, nagu teised lapsed. 🥰

  • Avatar
    Vasta Nipitiri 15. jaanuar 2022 at 00:08

    Ise melatoniini ei soovitaks. Kasutasin ka seda uneprobleemid tõttu ja tulemus oli veel suurem unetus. Hakkasin ärkama igapäev kell 5 hommikul ja päeval mega väsinud. Vahepeal isegi magasin tund aega ja peale seda uni läinud öösel.
    Melatoniini võtmine häirib ajus melatoniini tootmist ja arvab, et tema enam ei peagi seda tootma.

  • Avatar
    Vasta P. 14. jaanuar 2022 at 23:24

    Mul on unetusega probleeme olnud depressiooni ajal ja raseduste ajal. Muul ajal ünneks mitte, lihtsalt omad lollid harjumused üleval passida. Aga kui ikka telod jne käest panen, kukun magama nagu nott. Lapsed mu unele kaasa pigem ei aita. Aga mudugi jagan ma nendega igal võimalusel voodit, sest…. Selles on mingi omamoodi vägev emotsioon, kui keegi tahab öösel nii väga kalli teha, kui keegi nohiseb armsalt kõrva ääres, kui kõik ärkavad käed ja pead ja jalad segamini… Uni on vahel häiritud küll, sest hoope tuleb siit ja sealt. Aga kõik muu kaalub üle :3 Voodi mul vist 200×200. Mees nt keeldub seal magamast, kui kõik jõngermannid otsustavad ka sinna pugeda, tema jaoks kitsas ja ebamugav. Mul sügavalt savi, sest häid lambaid mahub alati.. ^^

  • Avatar
    Vasta M 14. jaanuar 2022 at 23:04

    Oi meil on väga vahva sirkus ööseti ja abikaasa on ainuke kes üldiselt hommikul samas voodis ärkab. Lapsed on 4 ja 7 ja ei taha eraldi magada seega sai neile ostetud nari yhte tuppa. Mul peamine reegel et me abikaasaga kahekesi voodisse läheme ja lapsed oma voodites uinuvad…siis öösel hakkab trall…yldiselt vanem laps kolib meie voodisse ja mina siis mingi aeg ronin poja juurde narisse magama. No ei viitsi neid öösel ringi kamandada… meile kaa kaisutamine meeldib.

  • Avatar
    Vasta Kix 14. jaanuar 2022 at 21:44

    Väkk, ma vihkan kaisus magamist😃 ei saa magada normaalselt kui laps ronib kaissu ja ammugi ei maga mehel kaisus, mees muidugi unistab, et kaisus saaks magada aga nope, mitte minuga 😂 pigem unistan, et mul üldse omaette eraldi magamistuba oleks😃😃

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. jaanuar 2022 at 15:22

      Kuidas siin ilmas saab keegi vihata kaisus magamist 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 14. jaanuar 2022 at 20:21

    Meil on 180 lai voodi ja noorem plika, 3.5a magab tihti meie kaisus. Ma võtaks heameelega me pea 12a ka kaissu kuid ta ei tule 🤪
    Kuid mul on kitsas kuna ta laiutab kohutavalt ja see tekkide hunnik voodis ajab mind hulluks, me mehega magame eraldi tekkidega kuna ma tahan õhemat ja ta just tahab paksu ja sooja. Ja ma kobin mingi aeg plika 90×200 voodisse magama 😊
    Ma olen kuskilt kuulnud, et lastele on see väga hea kui nad saavad nii kaua kui soovivad vanemate kaisus magada 😍 mulle sobib, Mu ema mainis naljaga, et me noorem plika kolib kunagi hiljem meie kaisust oma peika kaissu 🤣😂🤣

  • Avatar
    Vasta IV 14. jaanuar 2022 at 18:02

    Kindle on mu unetute ööde päästerõngas. Ma ADD klubis ja kui juba telefonis olen, siis sealt läheb lihtsalt lappama isegi parimate kavatsuste juures. Enne kui aru saan, olen TikToki avameres või mõttetuid fakte googeldamas :’) Kindle on selles mõttes lollikindel + ekraan ei ole nii intensiivse valgusega ja parem loetavus. Kui üksi oled, siis soovitan Calm appi – seal on head unejutud/muusika, mis on hästi üles ehitatud just täiskasvanutele

  • Avatar
    Vasta Liis 14. jaanuar 2022 at 17:01

    Meil on 160 cm voodi. Umbes 4-aastaseks saamiseni magas laps ainult meie voodis, tema toas oleva voodi müüsime lõpuks maha. Kusagil neljaselt hakkas magama meie toas oma voodis ja umbes kuueselt läks oma tuppa. Sellest ajast ta ei taha ÜLDSE enam meie voodisse. Praegu on 9 ja ei ole juba 3 aastat avaldanud soovi meie voodis magada.

  • Avatar
    Vasta Kristel 14. jaanuar 2022 at 16:43

    Kaks last 9aastane ja 1 aastane, mõlemad oma voodis. 9ne vahel küsib kaissu, aga õudne kus laiab ja taob läbi une ja nii raske on endal magada. Aastast kaissu ei võta, kuna kardan, et kukub voodist maha, ta ei oska veel maha minna ja voodi on üsna kõrge. Muidu on 160 lai, mõtleme just väiksema peale, et saaks mehega lähemal teineteisele olla.

  • Avatar
    Vasta J. 14. jaanuar 2022 at 16:40

    Tahtsin lihtsalt öelda, et sa oled nii hea ema – nii armas lugeda, kuidas pakud oma lastele ohtralt lähedust, turvatunnet ja väljendad nende suhtes armastust ning pole mingites vanamoodsates dogmades kinni. Ja jääd kannatlikuks, kui nad sul veits sigatsevad kodus 😀 Mul oleks ammu süütenöör põlenud, kuigi ma ka omast arust päris hea ema 😀
    Eriti südantsoojendav on see just seetõttu, et mulle on jäänud mulje, et su oma ema ei pakkunud sulle piisavalt turvatunnet ja armastust (võib-olla eksin, aga need lood sellest, kuidas väiksena tühjas korteris üksinda öösel ärkasid, oma ema otsima läksid ja nutta tihkusid, lihtsalt murrab mu südame ja need ei käi minu maailmas turvalise lapsepõlvega kokku) ning sa ei korda oma nö lapsepõlvemustreid. Õnneks said vajaliku lähedus- ja armastusdoosi papalt ja vanaemalt mitmekordselt kätte ning ilmselt osaliselt tänu sellele nii hea ema oledki.
    Papa oleks su üle kindlasti väga uhke – võib-olla selle üle nuriseks, et sa pole endiselt tema rõõmuks ühtegi luuletust kirjutanud 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. jaanuar 2022 at 15:23

      See on vaieldamatult kõige armsam kommentaar, aitäh! ❤️

  • Avatar
    Vasta Pihel 14. jaanuar 2022 at 16:14

    Laste kõrval voodis pimedas lugemine on täitsa võimalik e-lugeri abil!

  • Avatar
    Vasta Ann 14. jaanuar 2022 at 15:53

    Sebi sugarbearhair melatoniiniga une kummikarusid(vist eestis pole lubatud veits kõrgema melatoniini sisalduse tõttu, aga tean, et aitavad)
    Või siis piparmündi tee pidavat ju ka aitama.

  • Avatar
    Vasta Kristina 14. jaanuar 2022 at 15:53

    Mul on mehega 150 cm (või 140 cm?) voodi ja üks 2 a laps, kes tihti kaisus magab. Ehk siis mehele 15 cm, mulle 20 cm (ma pisem, sellep) ja ülejäänud ruum lapsele. 😀 Tihtipeale laps öösel veel küsib: emme padjale tuttu ja siis pean oma padja ka veel ära andma. Aga nii nunnu on siis naeratavat last vaadata, kuidas ta uuesti unne suigub. Ja magavat last tahaks koguaeg musutada ja kallistada, sest nii nunnu on juuu aga ei saa. 😀 😀

  • Avatar
    Vasta seesam 14. jaanuar 2022 at 15:39

    Martal on nii nunnu südasünnimärk või mis iganes märk käekese peal 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. jaanuar 2022 at 15:56

      sina ja su märgid 😀

      • Avatar
        Vasta seesam 14. jaanuar 2022 at 16:29

        nojah noh… täielik needus

  • Avatar
    Vasta Inx 14. jaanuar 2022 at 14:09

    Ma soovitan tegelikult isegi positiivset leida sellest “vati sees” olekust. Eeldusel, et see tuli tõesti sellest, et võtsid õhtul kõik kolm ostu sisse (eeldan, et enamvähem soovitatud kogustes ka), siis oled õnnelik inimene, et need päriselt mõjuvad ka. 🙂 Ma siin hiljuti unetuses sõin just jälle ära paki palderjani ja jõin terve ühe purgi mingeid “unetilkade” kontsentraati ära (seda peab muidu veega lahjendama, aga ma enam lithtsalt ei jaksanud – kopp ees juba, nii et kallasin otse pudelist suhu lithsalt :D) ning lisaks kallasin teki ja padjad lavendli eeterliku õliga ka üle. No kasu polnud ikka tuhkagi pmst. Vb jäin siis vastu hommikut lihtsalt tunnike varem magama kui muidu oleks..? Dunno. Kokkuvõttes on ainus mind päriselt magava panev asi, kui asi ika lappes on, tugevad retseptiga antipsühhootikumid. Psühhoosiga mul õnneks muresid pole olnud, aga neid kirjutatakse ka kangete unerohtudena. Aga need haaran ikka kõige viimases hädas…siis peab 12 h segamatut uneaega vähemalt tagatud olema ning ikka on pärast veel 1-2 päeva olek selline, et oledki ise üks suur uimane vatitups ja lihtsalt tänaval kõndides on ka tunne, et jala pealt vajud unne ära. :)))

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. jaanuar 2022 at 15:56

      True! Homme proovin ühega 😀

  • Avatar
    Vasta Ketelyn 14. jaanuar 2022 at 14:05

    Meie 11. aastane pliks magab oma toas. Viiese preiliga on nii, et mingi aeg ta kolis ka oma magamisega oma tuppa, aga siis tuli “tore” kõrvapõletik ja kuna haige lapse ravile aitab kaasa ka vanemate lähedus, siis haiguseperioodiks kolis minu ja mehe vahele magama. Oli see kõrvapõletikust tekitatud valutunne, mis liiga hästi meeles või lihtsalt suurema lähedusega harjumine, aga pärast seda kõrvapõletikku pool aastat keeldus oma voodis magamisest. Loomulikult ma armastan oma last ja pakun talle võimalusel palju lähedust, kui ta seda soovib, aga 160cm laias voodis läks kahel täiskasvanul ja viiesel lapsel, kes öösiti armastab meritähte mängida, üsna kitsaks. See kolmekesi magamine hakkas mõjutama kõigi unekvaliteeti, mistõttu olime hommikul kõik enamasti pahurad ja väsinud. Proovisin igasuguseid nippe, kuidas laps jälle oma voodisse magama saada, aga no mitte miski ei olnud piisav, et teda veenda, kui lõpuks.. Ükspäev tuli suurem tüdruk minu juurde jutuga, et talle voodi lühikeseks jäänud ja oleks uut vaja. Ja kuna viiesel oli alles mingi pikendatav voodi, mis paras nikats ka, siis oligi põhjust vanema lapse korralikum voodi väiksema tuppa ümber kolida. Ja see toimis! Terve päeva möllasin, koristasin ja kujundasin seda tuba ja kui lõpuks lapse tema “uut” tuba vaatama kutsusin, siis ütles, et on oma toa üle nii õnnelik, et nüüd hakkabki ainult seal magama! Ja siiani magabki. Meil muidugi see kokkulepe, et nädalavahetustel, kui järgmine päev pole minul ja mehel tööpäev, siis võib ikka meie kaissu tulla. Muidugi, kui juhtub, et nädala sees ka öösel kaissu ronib, ega ma siis teda minema ei aja, aga vähemalt on näha, et hommikud on meie majas rõõmsamad, kui igaüks oma voodis magab! 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. jaanuar 2022 at 15:57

      Issand mul lastel nii palju neid uusi voodeid olnud, aga ikka minu oma on best 😀

  • Avatar
    Vasta Signe 14. jaanuar 2022 at 14:02

    Meil voodi 140,kolmene poiss jääb issi kaissu magama(samal ajal panen suures toas beebit magama). Öösel ronib ikka meie juurde aga ta ka nagu tuuleveski, õudnee, isegi kui tagasi oma voodi tõsta siis mõni minut ja ta on tagaasiiii 😒🥲 siis vastu hommikut tahab beebi süüa, siis iss kolib juba diivanile ümber ja ma laste vahele sest muidu saaks neid hoope beebi 😅10a õnneks magab oma toas😁

  • Avatar
    Vasta Tiina 14. jaanuar 2022 at 13:56

    Minu kogemused on sellised, et melatoniin tekitab seda uimasust, mis sul hommikul/päeva jooksul on. Ja kindlasti ei tohi seda võtta keset ööd, vaid ca tund enne magamamineku plaani. Vastasel juhul oled järgmisel päeval veel hullem zombi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. jaanuar 2022 at 15:57

      Ma võtsingi tund enne magamaminekut

  • Avatar
    Vasta Terje 14. jaanuar 2022 at 13:49

    Meil on 160×200 voodi. Hetkel on 3,5 aastasel mingi kaisuperiood ja eelistab meie juures magada. Las magab kui tahab 🙂
    mõni öö ikka tassime ta tema voodisse ka või läheb kumbki meist mehega teise tuppa 🙂 lisaks on veel kass, kes ennast sinna ära surub. Varsti ka uus beebi tulemas ja eks siis paistab, kas tuleb meile suurem voodi osta või mõlemad oma vooditesse kupatada 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. jaanuar 2022 at 15:58

      Ma arvan, et tere tulemast uus voodi 😀

  • Avatar
    Vasta Maarja 14. jaanuar 2022 at 13:22

    Meil 180*200 voodi ja no ei mahu ma sinna mehega kahekesi ka ära. Rääkimata siis sellest, et 2,5 aastane hommikuti meie kõrvale ronib 😆
    +ma veel rase ka ja siis tundub ekstra kitsas olema.
    Viimased ööd olen diivanile magama tulnud ,vnoh aknast välja vaatama,sest väsinud olen aga magama kuidagi ei saa.
    Ühtpidi-teistpidi,wc-ring, juua, wc-ring ja korda ×100öö jooksul.
    Õnneks on 3 nädalat veel ainult tähtajani ja no ma muidugi enne magama minekuy mõtlen veel sünnitusele ka, siis see ajab ekstra ärevile.
    Sest esimese lapsega tulid veed öösel ära ja nüüd ma nagu iga öö ootaks, et äkki veed tulevad jälle öösel ära 😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. jaanuar 2022 at 15:58

      Haha, mul oli sama, et kuna Mari sündis öösel, siis eeldasin, et teised ka sünnivad öösel (ei sündinud :D)

  • Avatar
    Vasta Mrs 14. jaanuar 2022 at 13:16

    Kui sa päriselt magavate laste kõrval lugeda tahad, siis soovitan e-lugerit. Ma ostsin oma Kindle’i kui tütar sündis. Alguses oli hea imetades lugeda (käed ei väsinud seda hoides ära, paksu raamatut hoides aga küll) ja pärast oli hea teda magama pannes lugeda. Ta oli meil selline laps, kellel juures pidid istuma. Mu Kindle’il on taustavalgustus ja sai vabalt pimedas toas lugeda magamajäävat last häirimata.

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. jaanuar 2022 at 15:59

      telefon võiks eluger olla ju, mis ikka spets aparaati osta 😀

      • Avatar
        Vasta P 14. jaanuar 2022 at 18:30

        E-lugeril pole seda sinist valgust. E-tint pluss lihtsalt taustvalgus. See ei aja aju niimoodi segadusse nagu teised ekraanid minu arust.

  • Avatar
    Vasta Laura 14. jaanuar 2022 at 13:06

    Meil voodi 200 lai ja kuna laps algul magab oma voodis ja siis poole öö pealt tahab minu ja mu mehe kõrvale. Laps laiutab päris palju ja meile mehega jääb vähe ruumi alles.

  • Avatar
    Vasta K. 14. jaanuar 2022 at 12:59

    Proovi magneesiumi võtta enne magamajäämist. Mul ka mingi periood olid ikka vääääga suured raskused selle magamajäämisega, ainus mis lõpuks aitas oligi magneesium. Ma võtan hetkel seda:
    https://www.nahrin.ee/tooted/magneesium-tsitraat-e-vitamiin/

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. jaanuar 2022 at 15:59

      Krt täna võtsin hommikul 😀

  • Avatar
    Vasta K 14. jaanuar 2022 at 12:56

    Meil 160cm voodi. Vahet pole palju meid seal on lehele kuulub 20cm nurgas ja ülejäänud läheb jagamisele 😆 3 aastane ronib tihti kaissu, aa tavaliselt see on selline tulen ja lähen kaissu tulek. Käib mitu korda meie ja oma voodi vahet. Kui kustub meie voodis siis tõstame ringi kuna ta laiab nagu mina ja nu kaks neid ei mahu. 😀 Nüüd on ka 4 kuune beebi. Tema on kaisus kui tissitamine, beebiga magada ei julge koos kuna ma magan nagu keegi kirjeldas ees pool oma last sama moodi – purjus kaheksajalg 😆 nii et kui beebi uinub siis tõstan ta oma voodi või teine kord ta uinubki oma voodis. Ja siia võib ka lisada 2 kassi kes kaissu trügivad ka peale magama ja vahel ka koer arvab et ta peaks voodis magama 😀

  • Avatar
    Vasta Krr 14. jaanuar 2022 at 12:45

    Lapsed magavad oma toas, oma voodites ja seda ikka suht algusest peale. Beebina olid ka oma voodis, aga see oli ilma ühe küljeta meie voodi kõrval (vastas). Ja kui võrevoodi asemele tuli juba nari kahele lapsele, siis see oli ka kohe meie voodi kõrval (ilma vaheta), sest meil oligi nii väike korter. Kui kolisime suuremasse, oli üks laps 3 ja teine 5, siis läksid nad oma tuppa. Aga alguses panime nende voodid kõrvuti, et neil oleks koos turvalisem ja julgem. Sellest ajast magavad oma voodites ja oma toas (nüüd tubade eri otstes muidugi). Aga MUIDU kaisutame ja nunnutame nii nagu torust tuleb. Vahest küsin pojalt (7a), et kui kaua ma teada kaisutada ja nunnutada veel võin :). Enda voodis ei lase neil magada, sest meile mehega peab ka ikka mingi privaatsus jääma. Ja ma olen kindel, et kui laseks, siis nad koliksidki lõpuks sinna ümber – sest muidugi on emme-issi kaisus kõige parem. Haigena võtan oma kõrvale. A enda voodi on muidu 160 ja alla selle ei saa üldse aru, kuidas saaks 2 inimest ära mahtuda (sulle tundub muidugi see 160 ilmselt kitsas 🙂 ).

  • Avatar
    Vasta Anni 14. jaanuar 2022 at 12:45

    Minu 4 ja 6a magavad ikka kaisus, teisiti ei kujutaks ettegi. Võtan neid kaissu nii kaua kui tahavad. Need on hetked, mille nimel tasub elada kui need pisikesed tiburullid endale kaissu saab tõmmata. Vahest muidugi juhtub, et saab jalaga näkku öösel vms, aga ei kurda😀
    Mees nii kohutavalt norskab ja ärkab liiga vara, seega magab teises toas. Meil nagu visiitabielu🤭 käin seal teises toas visiidil aeg ajalt😅 Meile selline elukorraldus hetkel sobib. Eks kui lapsed enam kaissu ei taha, peab hakkama mehe norskamisprobleemiga tegelema, üksi ikka ju magada ei tahaks😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. jaanuar 2022 at 16:00

      Mul oleks vist suva magada norskava inimese kõrval, esiteks white noise ju 😀

  • Avatar
    Vasta Annika 14. jaanuar 2022 at 12:42

    Issand, täpselt minu mõte selle kaisus magamisega. Ja oi kui palju vaidlusi mul sellest elukaaslasega, no ta ei saa aru et vaevalt see laps 18 a tahab mu kaisus magada 😁pealegi ma ei pressi last kahevahele, et kumbki magada ei saaks või et mees mind kaissu võtta ei saaks.
    Enamus öödest ma muidugi lämbun, sest ma vihkan kui keegi magab näoga minu poole😅 a kuidas sa magad siis kui mõlemal pool keegi? Nagu laip selili või 😁 Ja see tunne kui üks väike käeke üritab sul kaela ümbert kinni võttes sind kaissu võtta. Nii kägistav aga samas nii mõnna 😍

  • Avatar
    Vasta Riina 14. jaanuar 2022 at 12:40

    Lapsed magavad oma voodites. Väiksem (peaaegu 9-aastane) tahab, et ma oleks kuni uinumiseni tema juures kaisus või noh, tegelikult tahaks ta, et oleksin terve öö tema kaisus, aga ma ei saa. Kui ta on magama jäänud, lähen oma voodisse, sest tema kõrval terve öö magada on paras piin. Ausalt, ta on nagu purjus kaheksajalg. Ma ei maga end tema kõrval üldse välja, sest pean pool ööd tema jalgu ja käsi oma näost ära korjama. Selline akrobaatika käib 😀
    Suurem laps on 15 ja no ei tema ööseks emmet enam kaissu taha. Õhtuti, kui telekat koos vaatame, siis poeb küll külje alla ja saame kaisutada, aga voodisse mind enam ei taheta 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. jaanuar 2022 at 12:41

      Ma ei suuda lastele ei öelda, ise ma nad tegin, nüüd kannatan kaua vaja 😄

    • Avatar
      Vasta Krr 14. jaanuar 2022 at 12:47

      See “purjus kaheksajalg” oli nii hea :D. Ma kujutasin kohe edasi ette, kuidas nende kombitsate küljes on ka iminapad, mis sinu külge veel kinni ka jäävad 😀

  • Avatar
    Vasta Hedi 14. jaanuar 2022 at 12:33

    Üldjuhul meil poja tahab oma toas magada, aga kui tuleb tal tuju siis tuleb ka meie vahele kaissu, kuid siis oleme ise nagu zombid, sest ta keerleb voodis ja tal jalad käivad öösel korralikult. Küll on tema jalad meil näos, maos ja igalpool mujal😂, aga mis sa teed, kannatab ära, sest ta meie silmatera 🥰

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. jaanuar 2022 at 12:38

      Jah, kui vaja, siis kannatame eks 😄

  • Avatar
    Vasta Anna 14. jaanuar 2022 at 12:33

    Meil on 180 lai voodi, mis peab ära mahutama kaks täiskasvanut ja ühe kassi, aga selle viimase pärast on mõnikord kitsas 😀 Ei kujuta ette, et siia veel kolm last ja viis kassi kuidagi mahuks 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. jaanuar 2022 at 12:39

      Kassid ei võta selles suhtes ruumi, et need tavaliselt tulevad kõik minu PEALE magama. Mitte kõrvale 😄

  • Avatar
    Vasta Liisa 14. jaanuar 2022 at 12:28

    Mul ja elukaaslasel selle melatoniini spray võtmisega oligi hommikul hästi raske olla ja pea mega paks.. Äkki sa ei väsita end päeva jooksul piisavalt palju ära, et saaksid magama jääda? Lahenda ristsõnu ennem magamaminekut 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. jaanuar 2022 at 12:39

      Mu aju pole selleks võimeline kahjuks 😄

  • Avatar
    Vasta Ann 14. jaanuar 2022 at 12:26

    Mul viiene on selline kaisukas ,jah tahaks et ta enda toas magaks (kasvõi unepealt viin ta enda voodi) siis hommikuks ta ikka kaisus ning noorem 1.7a magab enda voodis ,võimatu saada oma kõrval ta magama ja voodi on mul 140*200 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. jaanuar 2022 at 12:39

      Issand, 140 tundub lastevoodi, ma ei mahuks sinna üksigi😄😄😄

    • Avatar
      Vasta KT 14. jaanuar 2022 at 13:19

      Ma votan kl 21 melatoniini 2 tbl. Ehk siis uni peaks saabuma täpselt õigeks ajaks. Ja tuleb ka. Kui võtsin hiljem, siplesin ikka kl 1ni yleval ja edasi ka oli uni hyplik.
      Päris unerohtu minu keha ei talunud. Siis olin nonstop udus ja uimane. Kuigi uni oli jah vàga hea.

  • Avatar
    Vasta Liisa 14. jaanuar 2022 at 12:24

    Meil mehega 140cm voodi ja kaks last, kes pidevalt thaavad meie voodisse jääda magama või kolivad keset ööd. Kuidagi ära harjunud selle kitsa 20cm, mis mulle ääre peal kuulub, kui lapsed ka voodis. Nii kui väiksem oma voodisse tahab minna, siis pean seal koos temaga olema kuni uinub ning ärkab viimasel ajal tihti üles keset ööd ja pole enam kuskil tal rahu. Kui see väljaarvata, siis meeldib nii mulle kui mehele, et nad kaisus on.

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. jaanuar 2022 at 12:40

      Mul on isegi Mari voodi 120cm, endale 140sega elu ette ei kujutaks😄😬

      • Avatar
        Vasta Liisa 14. jaanuar 2022 at 12:48

        Me keeldume suuremat ostmast ka, kuna ise loodan, et varsti saavad nad aru, et me enam ei mahu 😂

        • Mallu
          Vasta Mallu 14. jaanuar 2022 at 15:59

          usu, usu 😀 Nad ei saa sellest eal aru 😀

      • Avatar
        Vasta Liisu 14. jaanuar 2022 at 14:33

        Suuremad( 14,13 ja 9) magavad oma voodis. 2a ja 7k magab oma voodis , magama jäämiseni olen tema kaisus, ööse mingi aeg tuleb meie voodi.Voodis on siis kokku 3 pluss 2 kassi 😀
        Lasen niikaua kaisus olla, kui ise tahab.Varsti nad seda enam nagunii ei taha..