AVALDAN ARVAMUST

minu inimesed

16. jaanuar 2022
album20092-5437801

Ma sain eile ühelt lugejalt pika kirja seoses oma eilse postitusega. Ma ei hakka seda siia täismahus kopeerima, sest ma ARVAN, et see ei olnud mõeldud pahatahtlikult, sest seal oli sõbralikumaid ja kurjemaid lõike, aga ma tegelikult ei tea ka. Mul on aeg ajalt raskusi aru saamisega, millal keegi mind ründab ja millal niisama kaasa räägib ja sõbralikku kriitikat annab. Vabandan tagantjärele ja ette nüüd nende ees, kes mõnikord lihtsalt oma arvamust avaldanud on (viisakalt ja sõbralikult) või nalja teinud ja ma olen kohe lõrisedes kaela karanud.

Igatahes oli kirjas selline lõik: “ma olen su blogi juba Lende sünnist saadik lugenud ja leian ennast mõnikord mõtlemas, et sul on enda suhtes roosad prillid peas. Arvad, et sina teed kõike alati õigesti. Sina ja maailm. Samal ajal oled valmis teistele alati kriitikat loopima. Mõtle parem selle peale, miks just alati sina sitamagnet oled, tegelikult on ju asi sinus mitte teistes. Sa peaksid ka muutuma, et mõistvam inimene olla

Mu esimene reaktsioon oli kohe vastu vaielda, sest kuigi ma usun, et me kõik konfliktiolukordades usume, et just meil on õigus, siis tegelikult olen ma vägagi sedatüüpi inimene, kes peale esimest emotsioonipurset jääb mõtlema ja juurdlema, miks teine inimene niimoodi käitus ja kui ma vähegi ta tausta tean, hakkan otsima ka sellele käitumisele põhjendusi ja vabandusi. Samas on mul tunne, et sellega teen ma endale tihtipeale karuteene: inimene näitab mulle oma tegudega, et siit head nahka ei saa, aga mina hakkan ikka vabandusi otsima, et “aga tal ju lapsena…”, “aga ta lähedased inimesed tegid X ja selle pärast ta reageerib või arvab nüüd niimoodi”. See kõik võib isegi ka õige olla, aga lõputult teistele vabandusi otsida ei ole eriti jätkusuutlik. Sest mida rohkem sa seda teed, seda rohkem sa oma piire nihutama pead, kuni lõpuks ei tunne sa iseennast ära.

Ma olen täiesti teadlik ka iseenda vigadest ja minu meelest ei ole ma kunagi siin blogis (ega ka reaalsels elus) üritanud jätta muljet, et ma olen üks perfektne isend, kelle suust tuleb ainult kulda ja kelle käitumine on alati ideaalne. Jumala eest, kauuuugel sellest. Aga kui ma peaksin muutuma, siis kelleks? Kellekski, kes ei tee iial vigu? Kellekski, kes ei ütle iial valesid asju? Ma ei tea, kas selliseid inimesi on, aga kui kuskil ka on, siis ma ei oska iial selliseks muutuda ja ma ei tea, kas ma tahakski.

Või noh, ma valetan! Muidugi ma tahaks olla inimene, kes ei teeks iial vigu ja hoiaks oma moka maas ja ei satukski iial konfliktidesse, aga paraku ma olen see, kes ma olen ja ma ei saa seda muuta. Ma ei väida nüüd, et ma peaks iga kord peale paari pokaali kellelegi mõnitavaid voice saatma (khmmm), seda ikka saab taltsutada ja muuta, aga ma räägin üldiselt ISEENDAST. See, kes mina olen. Need mõtted, mida ma tunnen. Need emotsioonid, mis panevad mind mingit moodi käituma. See olen mina, Mallu. See jääb. Ja kui see mõnele inimesele ei meeldi, siis… mis siis?

Kas te olete kunagi mõelnud, et inimesed on nagu magnetid. Igaühel meist on lähedasi inimesi ja neid, kellega me justkui klikime. Vahet ei olegi, kas päris elus. On neid, kellega sa saad olla sina ise ja kelle kogemustega sa samastud ja kellele sa annad andeks nende vigu ja elad kaasa nende saavutustele. Need on need inimesed, keda sina magnetina enda külge “püüdnud” oled, olles sina ise.

Aga magnet teeb alati kaht asja, püüab ja lükkab eemale. Ehk siis täpselt samasuguse iseloomu ja kätumisega on sama palju neid, kes leiavad, et sind on liiga palju või liiga vähe, et need asjad, mida sa teed, on naeruväärsed ja piinlikud. Ja noh, üldiselt lihtsalt ei salli sind. Ei samastu.

Niiet kui sina nüüd muudad ennast inimesena (või üritad muuta) siis suure tõenäosusega ei hakka need inimesed, kellele sa nagunii juba eos ei meeldi, rääkima, et oh. Nüüd ta on vaiksem, viisakam, alalhoidlikum, kannab normaalsemaid riideid – nüüd ta meeldib mulle! Oh ei! Nad leiavad nüüd uue koha, kus nokkida. “Hehe, näed, võttis südamesse, nüüd hakkas üritama, aga kae perra, ikka ei tule sital välja 😏”. Ja veel hullem on see, et need inimesed, keda sa enne päris iseendana tõmbasid, ei tunne endam seda sidet.

Seega… oleme ikka need, kes me oleme. Mina ka. Ja mitte selle pärast, et ma arvaksin, et ma veatu olen, vaid selle pärast, et ma lihtsalt OLEN selline. Ja ma ei saa enda iseloomu ja isiksust muuta selle pärast, et on suur hulk neid, kellele see ei meeldi. Miks ma olen nii suur “sitamagnet”? Eks ikka selle pärast, et samal ajal olen ma nii suur armastusemagnet ka. Kõik peab tasakaalus olema! Kõik need inimesed, kes mulle kaasa elavad, annavad nõu, jagavad minuga oma kogemusi – hindamatu! Kõik need sõbrannad, kes kannavad mind läbi kogu selle kaose, mida ma enda ellu ise aeg-ajalt tassin – hindamatud! Ma ei tahaks neid iial kaotada ja seetõttu ma võin vabalt pool aega ka sitamagnet olla. See pidada tuleviku väetis olema 😁

Muuseas, kes mäletab, siis Tartu Ülikooli tudengid tegid mu lugejate seas väikse uuringu ja seal pidid inimesed mind paari sõnaga kirjeldama. Sellest pandi kokku siis väike sõnapilv:

Ma ütlen ausalt, ma vaatasin seda ja mul tõusis naeratus kõrvuni. Kas need on sõnad, mida sita inimese kohta öeldakse? Okei, seal sees on ka sõnad nagu sitamagnet, julm, laisk ja ülbe, aga thats fine, need teised sõnad on lihtsalt… ❤️

Ja mul tuli praegu mõte, et kuigi mega paljud teie seast kommenteerivad päris palju ja on mulle meelde jäänud, siis tegelikult on siin väga palju ka neid, kes lihtsalt loevad ja eriti kaasa ei räägi, see on ka fine. Aga ma tahaks ka teist midagi teada, seega kes viitsib, pliis jätke mulle kommentaaridesse, mis osas sa tunned minuga seda “minu inimene” klikki. Ja kui üldse ei tunne ja käid siin lihtsalt vaatamas, et mis jura ma jälle suust välja ajan, see on ka fine, tervitan ka teid 🥲

Loe ka neid postitusi!

355 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta AL 20. jaanuar 2022 at 00:27

    Kui ootasin esimest beebit, siis oli see üks peamisi blogisi, mis asjaga kurssi viisid ja oli aus ja avameelne 😀 rasedana on vahel ikka väga raske tunda, et see on parim aeg üldse :D….eks sealt edasi tulevad laste asjad ja muud tooted, mida reklaamid ning vahel ilma sellise tutvustava blogita tunne, et oled Marsilt pärit, kui pea välja saad pista peale kuid pisikese beebiga mässamist. Üldiselt olin hooked peale R-kioski toitu kritiseerivat postitust ja peale seda olen ostnud mitmeid asju, mis kõnetavad mind ning senimaani pole pidanud pettuma. Lemmikumateks Nomi tool ja Connetexi magnetklotsid 🙂 jano ulakas kaunitar ka väga tore ;p

  • Avatar
    Vasta Geidi 19. jaanuar 2022 at 12:44

    Sa meenutad mulle mu abikaasat või parimat sõbrannat.
    Te suhtute inimestesse samamoodi, vähemalt on mulje jäänud.
    Ei eelda, et kõik inimesed on pahatahtlikud, samas olete nõmedalt otsekohesed, oma arvamuste väljaütlejad ja lisaks ei tasuks teist muruniidukiga üle sõita, never say never mis sealt vihahoos võib tulla.
    Üldiselt on savi mida teised arvavad aga vahel teeb see teile haiget.
    Keerulised hinged.
    Iga isiksus on keeruline.
    Mina sattusin blogi lugema vist enne Lende sündi. Varasemalt olin ka lugeja, ma olen isegi kunagi Sulle e-kirja saatnud teemal Mari. Sain mingi kaitstud postituse lugemise õiguse.
    Mina isiklikult käitun täpselt nii nagu mina olen ja kellegi teise arvamuse tõttu ma iseend muutma ei hakka. Olen see, kes olen take it or leave it ja elu läheb edasi. Peaasi, et ma ise olen iseendaga rahul.
    Aastaid olin sitamagnet, nüüd pigem eraklik ja suhtlen vaid vähe väheste inimestega. Hetkel nii mulle meeldib. Minu elu minu otsused.
    Sama ka Sinu kohta.

    Loen aga rõõmsalt Su blogi edasi. Sina ja Henry olete ainukesed keda ma loen aga Hendy puhul on eeliseks see, et ma tean ta ämma. Ämmade mainet me kõik teame 😀

  • Avatar
    Vasta Jane 19. jaanuar 2022 at 00:11

    Ei kommenteeri tavaliselt kunagi, aga iga jumala õhtu loen su blogi enne magama jäämist. Väga mõnus ja lihtne lugemine.
    Väga meeldib…💗

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 00:40

      Ausalt tore on kuulda seda ♥

  • Avatar
    Vasta Kadri 18. jaanuar 2022 at 21:59

    Ma käin üldiselt lihtsalt lugemas. Mulle meeldib, et räägid nii heast kui ka halvast. Nii nagu elu on👍 Ma tahaks ise ka sama aktiivne ja otsekohene. Mul on suur austus, et julged hakata vestlema ka negatiivsetest kommentaaridest, mitte ei kogu seda endasse vaikides. Väga tervislik käitumine. Seega jõudu ja paksu nahka tulevikuks ja mina käin ikka lugusid lugemas (ja reklaamidele klõpssmas😉)

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 00:45

      Ma kardan, et kui ma kõik need aastad negatiivseid kommentaare endasse oleks kogunud, siis ma viibiks parimal juhul hullaris praegu, hahha 😀 Parem ikka rantida ja minna lasta, elu palju lihtsam 😌

  • Avatar
    Vasta Kerli 18. jaanuar 2022 at 20:53

    High level huumorimeel

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:41

      😄

  • Avatar
    Vasta Stel 18. jaanuar 2022 at 16:59

    Väga vabastav on lugeda ausalt ja humoorikalt igapäevaelust väikeste lastega.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:38

      🙂

  • Avatar
    Vasta k 18. jaanuar 2022 at 15:33

    Ma usun, et olen enam-vähem kõik su viimaste aastate postitused läbi lugenud. Ilmselt alustasin lugemisega 2017, kui sain teada, et saan esimest korda emaks ja hakkasin mõtlema, kuidas sünnitada ja mida haiglakotti panna. Mu suurim mure oligi sünnitamine, alles pärast sain teada, et peale sünnitust pidu alles algab. Ma käin lugemas peamiselt otseütlemist, sest ka mina olen see inimene, kes ütleb välja selle, mida teised ainult mõtlevad. Ema on mind 30a õpetanud, et enne mõtle ja siis ütle. Ikka harjutan. Lisaks pakub mulle huvi ATH jms teema. Nüüd täiskasvanud ja iseseisva naisena saan aru, et mul ja ka minu tütrel on toredad eripärad. Näiteks tean ma unepealt maksuõigust või kelle omandis on seaduse kohaselt üle aia rippuv õun või kuidas juhtida meeskonda aga vot neljaliikmelise pere pesu või nõusid ära ei halda. Tütar on väga andekas 4-aastane tüdruk, kes näiteks oskab juba lihtsamaid lauseid lugeda. Meil mõlemal on keeruline aru saada reegitest või mingitest sotsiaalsetest normidest, ei oska korda hoida, ei naudi suurt rahvast, keskendume mingitele hetkehuvidele või teemadele võib-olla veidi äärmuslik, kõike peab saama otsekohe jnejne. No kes teab, oleme sellised nagu oleme. Ma olen vist varem ka kommenteerinud mõned korrad aga tundub, et midagi on pekki läinud. Üldjuhul ma ei kommenteeri, sest proovin ma oma lehe puhtana hoida, et mind googeldades eriti mingeid ebaprofessionaalseid teemasid välja ei tuleks. Üks hea annus похуи-d igasse päeva teeb elu tervemaks! Igatahes ma lisan oma kommentaari siis kähku ära, enne kui ma ümber mõtlen. Edu!

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:40

      Pärast sünnitust tõepoolest pidu alles algab, hahha 😄 Aga muidu kommenteerimine oli enne blogi uuendamist veits erroris omadega jah vahepeal. Nüüd on korras, nii et tule aga tule teinekordki sõna sekka ütlema 🙂

  • Avatar
    Vasta Monika 18. jaanuar 2022 at 10:32

    Sind on väga äge lugeda – meeldib su julgus, ausus enda ja teiste suhtes. Ja piiritu headus.

  • Avatar
    Vasta Lily 18. jaanuar 2022 at 04:51

    Noh, mina ka hitleremmede postitusest saadik siin käinud. Üks tuttav kunagi FB-s jagas ja jäin konksu otsa. Suht palju olen kommenteerinud ka, varem ka teiste nimede alt, aga Lily on vist kõige pikemalt olnud. Eri nimed seepärast, et olen siin jaganud ka oma eraelulisi seiku ja ei taha, et keegi tuttav jälile saaks.
    Miks konksu otsa jäin, oli see, et sa kunagi kirjutasid nii ägedalt mu meelest. Hiljem lugesin pisteliselt su varasemad postitused ka läbi ja siis sa kirjutasid veelgi ägedamalt, selline minimalistlik veits rändom, samas kuidagi nunnu stiil / teadvuse vool 😀 See kuidagi meenutas mind ennast, pidasin ka kunagi hallil ajal (2004-2005) anonüümset blogi ja kirjutasin suht samamoodi. Selliseid blogisid oli mõni veel mäletatavasti.
    Nüüd on su stiil ammu pigem selline ontlik ja jutustav ega meenuta enam seda algset sugugi, millest on ju kahju 🙂 Aga nagu siin keegi varemgi on kirjutanud, et oleme ju “koos” nii palju üle elanud. Tunnen sama ja satun siia muudkui tagasi 😀
    Kommenteerin tavaliselt siis, kui tunnen, et ka tõepoolest midagi öelda on. Paraku on tavaliselt midagi öelda siis, kui miski ei meeldi (haistan ebaõiglust) või tahaks targutada teemadel, millest enda arust ka midagi jagan. Seega olen vahel ka kergelt õiendanud, ilmselt. Vabandust 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerlin 18. jaanuar 2022 at 02:21

    Ei mäleta mis ajast su blogi loen aga üle viie aasta olen kindlasti absoluutselt iga postituse läbi lugenud, ju siis ikka oled minu inimene 😀

  • Avatar
    Vasta Kristina 18. jaanuar 2022 at 01:49

    Mina olen ka aastaid vaikne lugeja olnud, aga alati kaasa elanud. Sattusin lugema kohe suht algusest, sain ise lapsed ja tunnen, et samastun sinuga nii mitmel moel, 3 last ja kassiemme kah 😂 Meeldib su otsekohesus, huumorisoon, kirjastiil ja nn ajakohased teemad. Go girl 😉

  • Avatar
    Vasta N37 18. jaanuar 2022 at 01:42

    Mul pole õrna aimu ka kaua ma su lugeja juba olen. Mari sünnist äkki. Vahel ikka viskan mõne kommentaari ka aga pigem olen vist tagasihoidlikum:) Jäin mõtlema, et kas sa oled minu inimene… Proovisin sarnasusi leida ja tundub, et kui ma su naaber oleks, siis trepikojas tere ütleks raudselt 😀 Meile meeldib mööblit ümber tõsta, me armastame mereande ja veini, meil on mõlemal ATH (sellega seoses on meil mõlemal niipalju ühist, aga ma jääkski neid siia kirja panema) , meil on ühevanused lapsed (Marta kuu aega noorem minu tütrest), me saame mõlemad oma ex-idega läbi ja me mõlemat mõistame iriooniat. Jp… võib pidada küll minu inimeseks, Igatahes, mulle meeldib Su blogi ja väga. Ainuke mida ma igapäevaselt jälgin. Keep up the good work (Y)

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:29

      Eks ma katsun keep up’ida jah 🙂 ♥

  • Avatar
    Vasta Miia 18. jaanuar 2022 at 01:35

    Kord juba vist kirjutasin ka, et Sinu blogi hakkasin lugema aasta tagasi, kui mu mees minema jalutas. Peale pikka kooselu.
    Samastun paljude asjadega, mida kirjutad… mul on samuti palju emotsioone ja mōtted lendavad ja tihti ma lihtsalt ei tea, mida edasi teha. Teen vigu ja olen imelik ja tahan olla mina ise. Ja mul pole aimugi, mis minu elust peaks edasi saama.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:28

      Tahaks öelda, et tore, et su mees minema läks ja mu blogi avastasid, aga see vb poleks kõige viisakam koht rõõmustamiseks, sry 😀

  • Avatar
    Vasta A 18. jaanuar 2022 at 00:03

    Hakkasin blogi lugema kui olin 15 ja klassiõdede soovitusel. Nuud olen 22 ja vist reaalselt iga postitust lugenud pärast seda😀😀 nüüd jah mõtlen et samastun teatud sitalaviinidega mis elu pühalikult ette kannab ja meeldib otsekohesus aga hakkasin nüüd paris tõsiselt mõtlema, ma olin ikkagi 15! kui igapäevaselt vaatamas kaisin kas on juba uus postitus 😀 ise käisin samalajal iga reede peol 😀 kusjuures lemmikud on läbi aegade olnud postitused rasedustest ja beebidest, mäletan vaatasime sõbrannadega veel peol kokse juues lende sünni laivi 😀😀poistel käskisime veel vait olla🤭kuigi jah, emadus on kull miski mis on vist eluaeg suurim soov olnud, et see siis võibolla sealt, niisama vist teismelisena ei loe beebitoodete postitusi. Oeh, elu on vahva

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:27

      Hahha, appi kui lahe 😀 No tore, loodan, et ma siis ikka pikalt veel kirjutan, nii et kunagi saad lastelaste hoidmise kõrvale mu postitusi sirvida vms 😀

  • Avatar
    Vasta Katu 17. jaanuar 2022 at 22:34

    Kommenteerin üliharva, aga seekord pean!
    Ma lugesin seda lõiku, mis sa lugeja kirjast kopeerinud olid, punnitasin silmad peast välja ja siis hakkasin lihtsalt naerma. Et kui kummaline ja huvitav on see, kuidas inimesed loevad ühte ja sama blogi ja nende ettekujutus teisest inimesest on ristivastupidine. Mina lugesin ka su eelimist postitust, aga minu mõtted ei olnud “sina ja maailm” ega “tal on enda suhtes roosad prillid peas”. Vaid mõtlesin, et sa vb oled sisimas liiga enesekriitiline ja kuklas on mingi endas kahtlev hääl mis ei lase rahus olla.
    Kuidas ühte sama blogi lugedes nii erinev ettekujutus saab jääda? Eks ikka sellest, et inimeste arvamused on subjektiivsed ja neid mõjutavad nende enda kogemused ja uskumused. Ja oluliselt vähem on see arvamus seotud selle inimesega, kelle kohta see käib.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:24

      Noh, ega me näemegi kõik maailma ja inimesi erinevalt. Sama lauset saab ka sadat eri pidi võtta 😀

  • Avatar
    Vasta MrsV 17. jaanuar 2022 at 22:29

    Ma olen su blogi juba mõned aastad lugenud ja su blogi on ainuke mida olen jäänud pikemalt lugema ning seda just seetõttu, et sa oled täiega minu inimene. Ma olen terve elu tundnud, et ma olen sitamagnet ja et “vanajumal ei halasta” mulle ikka üldse. Lisaks olen ma juba nii kaua aega soovinud lapsi ja nii lahe on lugeda sinu muredest ja rõõmudest lastega ja soovida, et ma oleksin ja tulevikus nii äge ja chill ema nagu sina.

    Ma päris tihti ei ole selline chill, vaid mul tuleb vahepeal peale nagu mingi vajadus kõike mu umberolevat kontrollida ja ma honestly ei kujuta ette kuidas sa suudad nagu sellise tähelepanu keskpunktis olla, taluda pidevat kriitikat ja siis veel olla äge sõbranna ja ema.

    Tõeline respect <3

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:25

      Ma ei oska sulle vastata, ma ei tee teadlikult seda, vaid suht olengi selline chill inimene loomu poolest, et nii tundub mu jaoks ainuloogiline 🤷‍♀️

  • Avatar
    Vasta Mardikas 17. jaanuar 2022 at 20:55

    Tere Mallu! Olen nn vaikne lugeja, väga harva midagi kommentaariks kirjutanud. Kõik loen läbi, mis kirjutad ja elan kaasa. Ühised jooned on meil armastus laste ja loomade vastu. Täiega lahe, et sul nüüd 5 kassi on :). Sa oled saanud nagu nii tuttavaks ja armsaks. Olen paarkümmend aastat vanem, sobid mulle tütreks, kelle tegemistel silma peal hoida. Kristlasena olen sinu pärast palju palvetanud ja teen seda edaspidigi, ikka tuled meelde, kui Jumalaga räägin. Saatsin kunagi mõned raamatud :). Kui sul meeles on, kas oled neid lugenud?

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 08:40

      Ausalt pean tunnistama, et ei ole meeles 😀 Täpsusta, mis raamatud olid palun.

  • Avatar
    Vasta Siki 17. jaanuar 2022 at 19:34

    Olen ka aastaid lugenud (täpseltei tea sest mul ajaline mälu s*tt). Kommenteerida ei julge, täpselt nagu päriselus ei julge kellegiga ise rääkima minna.
    Minu jaoks on sind väga põnev lugeda, oleme kohati väga erinevad, aga siiski ka sarnased (sinu huumor ja ellusuhtumine)
    Asjad mida mina ei teeks/ütles ei tekita minus soovi tulla ütlema ära tee nii või kuidas minu arvates peaks.. mu meelest on normaalne et kõik elavad oma elu omamoodi, ei viitsiks lugedagi kui kõik oleks etteaimatav 🙂
    Aa.. ja sellest et ei kommenteeri, siis sõbrantside ja kodustega räägin küll sinust. Ehk et elan kaasa ja mõtteis saadan sulle positiivseid vaibe. Ennastki vahest üllatan et mulle teeb head meelt kui hästi läheb (välja arvatud siis kui tuju sant, siis olen kade kah ja tunnen end läbikukkununa hehee)

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:23

      Noh kommenteerimine on selles mõttes õnneks lebo, et siin oled kõigi teiste jaoks anonüümne ja ega mina ka ju ei tea, kes see Siki täpeslt on 😀 Nii et kommenteeri aga julgelt, ma hea meelega loen ja vastan (kui mul vähegi aega on) 🙂 Aga noh, kui ei taha, ega siis sundima ka ei hakka, aga häid mõtteid mõtle pls ikka edasi. Mul läheb kõiki häid mõtteid vaja 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 17. jaanuar 2022 at 19:18

    Tegelikult ma eriti ei kommenteeri, aga tundub, et meil on liiga palju sarnasust ja see pani mind ka mõtlema. Olen omaarust eluaeg head kõigis ja kõiges näinud, soovin aidata ja olen julge suhtleja. Samas on hetki, kus tunnen, et pean muutuma, sest nii mõnigi on väitnud, et vaid mina ja maailm ning oi sitamagnet (õnneks aastatega on seda vähemaks jäänud õnneks). Aga see on nende asi, mina jään minuks ja kui see kellegile ei meeldi siis shit happens!

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:20

      Kellegi teise pärast väga muutuda ei ole mõtet jah, isegi kui see õnnestuma peaks 😀

  • Avatar
    Vasta Sirly 17. jaanuar 2022 at 18:35

    Ma samastun, sest meil on mõlemal lapsed ja äratundmisrõõmu jagub. Meeldib su otsekohesus ja ausus ning võime oma eksimusi tunnistada. Kahjuks nii mõnusat huumorit ma teha ei oska, aga Sinu oma naudin ja väga tihti loen ning naeran omaette.
    Meelfib Su empaatia ja soov aidata endast nõrgemaid kui keegi teine ei tee väljagi jne jne.
    Tubli oled , jätka samas vaimus ! 🤍

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:19

  • Avatar
    Vasta Helen 17. jaanuar 2022 at 18:27

    Sa oled selline üüber tšill ja ei pinguta üle plus siis veel loomulikult see, et see, millest sa kirjutad või räägid on üldiselt ilustamata ja nii nagu on 😁

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:18

      Üle pingutada ma tõesti väga ei viitsi 🙂

  • Avatar
    Vasta T 17. jaanuar 2022 at 17:48

    Ma open aktiivne lugeja olnud viimased 6 aastat ja ühe korra olen vist kommenteerinud 😬

    Hakkasin lugema kui kolisin Eestist ära ja alguses tundsin sõbrannadega niisama lobisemisest puudust. Helistamine ja kirjutamine polnud ikka päris see, aga kuna paljud sinu postitused on sellises “lobisevas” stiilis siis oli väga tore lugeda ja siiamaani loen ☺️

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:18

  • Avatar
    Vasta Kristiina 17. jaanuar 2022 at 17:36

    Mina olen ka pigem selline inimene kes ei kommenteeri ja loeb vaikselt.Olen sinu blogi lugenud pikka aega. Oled lihtsalt nii laheda ja kaasakutsuva jutuga inimene ja mulle meeldib kuidas kõik otse välja ütled mida mõtled.
    Vahest käin ikka su fb lehel vaatamas,kas juba on postitus või ei. Meeldib ka lugeda teiste inimeste arvamusi sinu postituste all ja see kuidas vastad ikka inimestele ka perosonaalselt.
    Eks sitamagnetid ole me kõik.😀Elus on hetki kus aind igast jama tulebki ja siis on ka hetki kus kõik on hea ja tore.
    Väga lahe inimene oled🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:16

      No aitüma! 🙂

  • Avatar
    Vasta Marju 17. jaanuar 2022 at 17:25

    Ma olen vist su blogi juba mitu aastat jälginud, enne see oli kuidagi nii et jooksvalt sattusin su postituste peale aga nüüd ikka tahaks koguaeg kursis olla 😀 Samastun paljude asjadega: kohati naiivne ja tahan alati inimestes head uskuda, samas tean et saan vee peale kohe 😀 😀 Nagu ka sellega et kõike vaja ise teha ja siis hädaldan et why me. Praegu siin olen lugenud uuesti su lahkumineku postitusi uuesti ja uuesti kuna tundub et endal tuleb sama tee ette võtta.. aga samas mõtlen et äkki on see kõik ainult minu peas nii vale ja hädine. Siis lapsed kindlasti.. Marta Kene minu tütrega samas eas. Aga jah, su kirjaviis ja asjadest otse ilma ilustamata rääkimine ning huumor mulle meeldivad. Ja sa tegid minust veel pilte ka kui ma rase olin seega vaikselt juba tundubki nagu tunneksin isiklikult, kuigi tegelikult mitte 😀 Neid asju kindlasti leidub veel kui süvitsi mõelda aga vb siin kommentaaride tähtede arv piiratud vms 😀 😀 Kena päeva jätku, ma lõpetan 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:15

      Kena päeva jätku sullegi!

  • Avatar
    Vasta gille 17. jaanuar 2022 at 17:23

    pohhuistlik

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:28

      mulle meeldib, et isegi su vastus on nii pohhuilt kirja pandud 😀 love it

  • Avatar
    Vasta Mirru 17. jaanuar 2022 at 17:22

    Ma olen su blogi lugenud sellest ajast, kui Mari said. Kui oma esimest last 2015 ootama jäin, siis lugesin ka su raamatu läbi. Ainuke rasedate raamat, mille otsast lõpuni läbi lugesin 🙈😁
    Me sinuga oleme erinevad, aga mulle meeldib su otsekohesus ja kui vabalt sa mõnda asja võtad. Ma olen pabistaja ja ette planeerija. Kui kuhugi minek hakkan mitu päeva ette mõtlema, mida kaasa vaja võtta, aga pakkimine jääb viimasele minutile. Ma vihkan pakkimist 😁
    Lapsi on mul kaks ja tahaks ka osata veits chillim olla nenega.

    Kui tekst on veits arusaamatu, siis tuleb mu haigust süüdistada. Pea nohust paks ja segab mõtlemist 🤧🤕😄
    Te olete aga vahvad ja jälgin edasi. Väga tihti ei ole kommenteerunud 🙈

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:06

      Kusjuures ma ei arva üldse, et kellegiga samastumiseks või hästi läbi saamiseks täpselt ühesugune peab olema. Mul osad sõbrannad ka 180 kraadi erinevad, aga ikka klapime mega hästi. Nii et pole siin imestada midagi, et minust erinevad inimesed mu blogi ikkagi lugeda viitsivad. Ja tore on, üksinda iseendale ma siin küll väga kaua jahvatada ei viitsiks 🥲

  • Avatar
    Vasta Mirjam 17. jaanuar 2022 at 17:14

    Enamasti kõige osas, tunnen, et sa 100% minu inimene😁 Aeg-ajalt ikka kommenteerin ka, ei tea kas nii palju, et nimi juba meelde jäänud, aga ehk ikka 😀 Minuga ka alatasa “juhtub” asju..

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:28

      Muuseas, tänan küsimast, on küll su nimi meeles :D!

  • Avatar
    Vasta Kelly 17. jaanuar 2022 at 17:10

    Oi ma olen su blogi kaua lugenud ja mingi aeg olin usin kommenteerija ka. Siis aga viskas mul üle et alati oli kellelgi mulle midagi vastu öelda ja ma lihtsalt enam ei jaksanud sõna võtta. Lugenud olen aga ikka kogu aeg 🙂 Pidin sulle isegi külla tulema aga lõin põnnama tol ajal😀
    Mulle tundud väga minu inimene, ei karda eksida ja ei varja midagi. Oled selline mõnusalt aus!

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:29

      ohsanunnukene, kes sulle midagi vastu ütles, v miks üldse 😀

      • Avatar
        Vasta Kelly 18. jaanuar 2022 at 17:08

        Ma kahjuks enam ei mäleta üldse,miks ma nii solvusin ja kelle peale, juu oli mingi madalseis et nii hinge võtsin😀 nüüd naljakas mõelda muidugi.

        • Mallu
          Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 17:11

          ära muretse, on endalgi juhtunud 😀

      • Avatar
        Vasta Liis 22. jaanuar 2022 at 19:25

        Mina olen kaa siiamaani olnud vaikne lugeja. Mulle väga meeldivad su blogid, see otsekohesus ja huumor. Ma ise olen/olin enne depressiooni samasugune ja ma ei tunne Sind ja paljud mõistavad hukka, aga ma tunnen täiega et ma olen suht sarnane Sinuga…välja arvatud lastekasvatus…ma kahjuks ei suuda nii chill olla :). Ma olen otsekohene ja sarkastiline ja mulle meeldib veini juua ja sõpradega aega viita…kuigi peale kolimist Tallinnasse, mis toimus 2.a tagasi) ei ole mul siin kahjuks õnnestunud sõpru leida. Nii siis ma joon siiin veini ja söön mehe närve 😀 ja loen su ägedaid blogisi .

  • Avatar
    Vasta Külli 17. jaanuar 2022 at 16:31

    Mina loen sind ka juba ammu ja mida aeg edasi, seda rohkem leian kokkupuutepunkte. Imetlen seda, et oled suutnud blogimisest endale päriselt sissetulekuallika teha ja tundub, et leidnud seejuures ka mõnusa tasakaalu laste-kodu ja töö vahel. Minu jaoks on su blogi kindel hea-tuju-lugemine. Kõigi arvamustega alati nõus pole, aga hullult meeldib su eluterve pohhuism (v.a. gastroskoopia suhtes :D). “Tuulest viidud” Scarletti “Ma mõtlen sellele homme” – moto on mind ennastki igasugu s….st läbi aidanud ja – töötab. Alati on homme uus päev. Kuna ma nüüd nii hilja kommenteerima jõudsin, siis küsiks juba parooli kah :).

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:13

      Tasakaalust on mõnipäev asi ikka väga kaugel, aga ma saan aru mis sa mõtled ja suures plaanis olen nõus, et ega kurta ei saa 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaidi 17. jaanuar 2022 at 16:00

    Kunagi kui olin veel alakas hängisin ma Kardo väikse vennaga nende vanavanemate juures ajal mil Kardol olid rastad 😃 Sealt siis minu esimene huvi sinu blogi vastu.
    Sellegi poolest tekkis klikk minu ja sinu blogi vahel, kuna mulle meeldib kuidas ja kirjutad ning mida sa kirjutad. Kõik väga aus alati. Just see, et sa ei tundu mingi sell out, vaid ütledki nii nagu on ja kellele ei meeldi ei pea lugema.
    Pole varem kommenteerinud, kuna ma pole eriti selline inimene kes korrutab juba öeldut üle. Aga nüüd astusin sammukese edasi ning kirjutan, kuna olen värske ema ning telos surfamist rohkem kui pisike printsess süles õndsat und magab. ☺️
    Kuna ma peale selle blogi ühtegi teist ei loe, siis soovin jätkuvat edu Sinu blogile. (Mul muidu pole enam mida lugeda 😢)

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:09

      Võta nüüd kinni jah, et kui üritaks kellelegi meeltmööda olla, kas siis oleks lugejaid rohkem või vähem hoopis… Pigem viimane vist. Aga ei ma seda blogimist lõpetada veel niipea kavatse (kui üldse), nii et oled alati lugema oodatud 🙂

  • Avatar
    Vasta grete 17. jaanuar 2022 at 15:27

    Mina loen sinu blogi juba Mari beebieast ja jube äge naine oled!
    Sinu otsekohesus ja julgus kõike öelda nii nagu on, ilma ilustamata, on nii minulik😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 20:47

  • Avatar
    Vasta Sandra 17. jaanuar 2022 at 15:18

    Mina olen sinu blogi juba mitmeid aastaid lugenud ja huviga alati ootan uusi postitusi. Sinu blogi loen just sellepärast, et sa ooled vist kõige samastavam influencer😂 Mitte, et mul kolm last oleks, aga ikkagi tore lugeda, et teistel ka juhtub ja keegi teine ka ei viitsi vahel koristada. Lahe on lugeda, kuidas sa kõike läbi huumori võtad.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 20:44

      Tänks! 😀 Vist…?

  • Avatar
    Vasta Triin 17. jaanuar 2022 at 15:09

    avameelsus on minu nö thing su juures, ma arvan, et see on hea elu võti, ausus ja avameelsus enda ja teiste ees. Ülivärskendav.
    Aga üldiselt on kõik inimesed veits puudulikud, mis ongi tore. Sõber ütles ikka, et vead on seksikad, kellelegi ei meeldi perfektsed inimesed, valetavad rsk :D. 100% nõus. Valetavad teistele ja endale ja siis vaevlevad ängistuses.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 20:44

      Isiklikult ei tunne ka ühtegi ideaalset inimest, mis imeloom see on üldse 😀

  • Avatar
    Vasta meow 17. jaanuar 2022 at 15:04

    Minu “klikk” sinuga on vist see laadna-olek. Mulle meeldib ennast inimestega vabalt tunda ja rääkida seda, mis meelel ja keelel, mitte pidevalt peas läbi mõelda kas seda ja toda on viiskas öelda. Kuna ma olen ka olemuselt suht suur lõuapoolik ja plähmerdis, siis nii mõneski seltskonnas pean end kontrollima. Mitte, et nüüd kellelegi näpuga näidata, aga ma ei kujuta ette, et ma näiteks Britiga (kes on ju tegelikult ka väga armas ja tore inimene), läheks jooks veini ja ütleks, mida sülg suhu toob 😀 aga sinuga tundub selline asi faiiin! Sest noh, eks sa mingi saksapreili ole, eks? Ma ka mitte.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 20:42

      Tead ma arvan, et inimest ainuüksi internetis tekkinud kuvandi põhjal ei maksa üldse hinnata 😀 Enamus inimesi ei lao end nii letti siin kui nt mina, kellel mul see lihtsalt on paratamatu loomuomadus vms 😀

  • Avatar
    Vasta Kairi 17. jaanuar 2022 at 14:55

    Olen lugenud blogi alates Mari ootus ajast ja kui sa poleks minu inimene siis ilmselt ei loeks nii püsivalt. Üldiselt ma suur kommenteeria pole aga viimasel ajal ikka siia kirjutan 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 20:36

      Ole sa tänatud, ea inimene!

  • Avatar
    Vasta Kadi 17. jaanuar 2022 at 14:46

    Tatoveeringud 😀. Kindlasti ka suhtumine loomadesse, ei saa kõrvale vaadata hädas olevast loomast näiteks ja üldse kogu elu on rajatud vastavalt kassidele eksole 🤣
    Ja sa ka vast selline, keda ajavad pisardama nii kurvad kui ka õnnelikud asjad.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 20:35

      Umbes nii on jah 😀

  • Avatar
    Vasta Lensa 17. jaanuar 2022 at 14:45

    Mina hakkasin sind rohkem jälgima, siis kui TV3 tuli “Me saime lapse”. Esimeses osas kui kõik sünnitasid, olin mina haiglas ühises n-ö puhkeruumis ootamas sünnitustuppa minemist. Ütleme niiii, et ei olnud just kõige parem ajastus seda vaadata. 🥴😆 Aga jäin järgmisi osasid ka vaatama ja oli nii palju äratundmist. Esimest korda neid tundeid tunda, mis peale esimest last saades on, eriti esimene kuu, oli ikka suht hull, aga sinu ja Kardo huumor ja see kuidas sa võtsid kõike vabalt, aitas mind sellel raskel ajal päris palju, ootasin kohe uut osa iga kolmapäev. Siis kui oli EKRE draama siis ma tegelt isegi veidiks ajaks panin unfollow. Mitte sellepärast, et ma EKRE pooldaja oleks olnud, aga kuidagi jäi selline diskrimineeriv tunne, sel ajal oli nii palju viha niigi igal pool ja siis ei tahtnud seda oma feedis näha. Aga kuidagi sa mingi loosimänguga mu tagasi meelitasid ja siis ma hakkasin jälle lugema ja pean tunnistama, et ei ole pidanud pettuma. 😄 Ma ei oska täpselt seletada, aga mulle meeldib, et sa kasvad oma igast veast või komistusest ning sa oskad seda ka tunnistada. Ma väga hindan kui inimene oskab öelda, kui ta vea tegi. See ei tähenda, et sa kahetsed oma tegu, vaid, et sa tead kuidas järgmine kord paremini saaks ja siis sa teedki paremini. Sellist enesearengut on väga ilus kõrvalt vaadata, see on miski millega saan samastuda ja mida isegi proovin ikka jälgida. Elu üks mõte ongi ju pidevalt areneda ja kasvada, minu arust seda sa teedki ja see postitus on ehtne näide sellest.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 17:17

      Eks mul endal ka hea meel, et aastatega ikka arenen ja puha 😀 Ja tore, et vahel mõni minema peletatud lugeja ka uue võimaluse annab! 🙂

  • Avatar
    Vasta Camme 17. jaanuar 2022 at 14:37

    Mulle nii meeldib, et sa otsekohene oled. Jah, vahest mõtlen ka mina, et miks sa mõne asja või inimese kohta nüüd nii ütlesid, aga teinekord mõtlen, et mis sa selles asjas nii vaimustavat näed. Eks igaühel oma maitse asjade suhtes, oma teadmised lastekasvatamisest( tee minu lemmikplikale Lendele pai), oma valikud elus.
    Ole nagu ollakse ja tee nii nagu tehakse, aga natuke omamoodi!, nagu minu vanamemm ikka ütles.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 20:33

      You and me both, täiesti ausalt, ma ka ikka suure osa ajast kirun, et oli nüüd vaja üht või teist öelda 😀 Aga noh. Elu 😀 Ja eks ma enda moodi olen ikka edasi, sest kellegi teise moodi ilmselt ei tuleks väga hästi välja…

  • Avatar
    Vasta K 17. jaanuar 2022 at 14:33

    Mina loen kaa juba aastaid. Mari ootamisest saadik, meil samas vanuses lapsed. Imetlesin neid kirju, mis sa lastele kirjutasid! Niii armsad! Aegajalt kommenteerin. Minujaoks oled täiega äge inimene, julged oma arvamuse välja öelda ja julged olla sina. Olen kaa selline, kes enda üle korraliku nalja viskab ja koos teistega naerab 😀 olen ise kaa selline abivalmis inimene ja seda õhkab alati ka sinu postitustest kui kuskile appi tormad. Väga äge blogi on. Ja super, et saab endiselt tasuta lugeda 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 20:32

      Eks see arvamuse välja ütlemine on kahe teraga mõõk, vahel ikka hammustab persest ka 😀 Aga jah, blogi tasuliseks küll ei tee, äkki jään mõnest heast kauaaegsest lugejast veel ilma muidu 🥲

  • Avatar
    Vasta Mirje 17. jaanuar 2022 at 14:30

    Hakkasin su blogi lugema kui ootasid Mari.
    Kuna sel ajal oli minu hingesoov et tahaks ka beebit jne,oli tore lugeda et mis kõik võib mind ees oodata.
    Nüüdseks on mul,sarnaselt sinule,3 tütart.
    Hing on armastust täis aga väga palju on selliseid aegu kus mõtlen et mida ma küll mõtlesin kui need lapsed sain😃
    Igaõhtune mõnus väljalülitus päevast on lugeda sinu postitusi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 20:30

      Tore, et saan kasulik olla 😀

  • Avatar
    Vasta Siram 17. jaanuar 2022 at 14:28

    Hei.. Mina ka pole väga tihti kommenteerinud, aga u 8 aasta peale mõningad korrad ikka.. niikaua olen u sinu blogi lugenud ja sulle kaasa elanud..ehk siis sellest ajast, kui Mari ootasid.. kuna ka ise olin rase, siis samastusin ja leidsin su blogi ja siiani käin ja loen ja ootan põnevusega su postitusi.
    Ehk et see juba teeb sinust nö minu inimese, kuigi pole sind päriselus kunagi kohanud, siis tundub, nagu tunneksin sind juba terve igaviku..
    Ma ise olen pigem tagasihoidlikum ja mitmeski mõttes sinu vastand,..seega seda enam tundub mulle sinu otsekohesus ja julgus atraktiivne..see on meil võib-olla ühine, et ma olen ka suht sellise laadna eluviisiga.. pisiasjade pärast põdeda ei viitsi ja asjad on nagu on 😀 samuti lastekasvatamise vaated on meil pigem erinevad, ma ei suudaks nende puhul kunagi nii rahulik osade asjadega olla 😀
    Nii et jah… minu puhul on tegemist üldjuhul vaikimisi lugejaga, ühtegi postitust vahele ei jäta.. oleks super, kui ka päriselus trehvaks,.. mida ilmselt küll kunagi ei juhtu… aga tea, et sul üks inimene veel (virtuaalselt) nende paljude seas, keda su käekäik huvitab ja sulle alati südamest kaasa elab 🙂 ole tubli! 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 20:30

      Mul endal ka nii mõnegi blogija ja influkaga selline tunne nagu oleksime ammused tuttavad juba, kuigi pole vb kordagi näinudki 😀 Nii et I feel u, see tunne ei ole üldse raske tekkima nagu ma aru olen saanud. Ja täiega tore, et siin ikka käid ja kaasa elad 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 17. jaanuar 2022 at 14:26

    Ma loen su blogi Mari ootusasjast alates. Sa ajad mind vahel närvi ka 😃 aga mulle meeldib su muretu ellusuhtumine ja mõtteviis, et näis mis tuleb ja vaatab kuidas saab. Tahaksin selles sinu moodi olla.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 20:25

      Ah ma ajan iseennast ka väga sageli närvi, nii et sa pole üldse ainus 😀 Aga õnneks jah vastukaaluks üsna muretu meel, abiks ikka 🙂

  • Avatar
    Vasta Ruth 17. jaanuar 2022 at 14:23

    Mina olen see, kes loeb, kuid ei kommenteeri. Vahel isegi kirjutan kommentaari valmis ja siis kustutan ära (nagu seda juhtus ka eile, kui juba hakkasin kirjutatut ära saatma 😀)
    Tunne “minu inimene” tuleb ikka huumoriga. Mõnus on lugeda otsekohest ja ausat arvamust, vürtsitatud paraja koguse sarkasmi ja naljaga. Loeks nagu enda ja oma õe vestlusi 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 12:14

      Hahha no kuule, järgmine kord saada ikka kommentaar ära, eks 😌

  • Avatar
    Vasta Signe 17. jaanuar 2022 at 14:23

    Olen lugenud alates sellest ajast kui Mari oli pisike. Kommenteerinud midagi max 3x. Aga minu inimene oled oma huumorimeelega. Meil on see väga sarnane. Alati loen ja muigan. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 12:11

      Naiss! Tore kui su ellu nalja saan pakkuda 😄

  • Avatar
    Vasta grets 17. jaanuar 2022 at 14:19

    Ma ka üldjuhul kommenteerija ei ole, aga mõtlen tihti sinu kirjutatud teemadele ja arutan näiteks kodus elukaaslasega, loen talle vahel naljakaid lõike ette. 😀
    Aga ma hakkasin ise ka mõtlema, et mu elu on totaalselt erinev sinu omast, sest olen 22-aastane, lapsi mul pole ja muus osas ka üsna erinev inimene. Aga miski nagu tõmbab siia tagasi. Hakkasin blogi kunagi ammu lugema, Mari oli siis juba sündinud. Ja sellel esimesel päeval lugesin kõik postitused läbi, mis selleks hetkeks ilmunud olid. Mulle meeldib su huumor, otsekohesus, kirjutamisstiil ja muretus. Mõnda aega käisime koos Raqueli trennis ka, siis veendusin, et sa ei “mängi” vaid netis sellist inimest, vaid oledki väga laadna naine.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 12:10

      Mulle meeldivad ka paljud sellised inimesed sotsiaalmeedias, kellega mul super sarnane elu just ei ole, hahha, nii et I get it, ole sa heade sõnade eest tänatud! 😄

  • Avatar
    Vasta B 17. jaanuar 2022 at 12:32

    Olen sarnane. Teen kindlasti vigu, ei näe tihti asjadel oma poolt, ütlen kohatult aga olen hea südamega ja alati siiski tunnistan ka oma vigasid ja proovin ka teisi mõista ja asju läbi rääkida, nagu sinagi. Ja arvan samuti et lõputult teisi mõista siiski ka ei saa. Sellistel inimestel kellega on koguaeg raske olla, tuleb lasta minna. See ei tähenda et oleks halb inimene, lihtsalt erinevad. Kõik ei olegi oma inimesed 👌🏼

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 12:44

      Tõsi, kõigiga ei ole seda klikki ja no ei saa ka olla. Hea et siis meil on 😀

    • Avatar
      Vasta Liivi 17. jaanuar 2022 at 14:26

      Ma olen su blogi lugenud aastaid ,mulle reaalselt meeldib kuidas sa suudad enda üle naerda ja räägid asjadest nii nagu nad on,vahest ehk ilustad aga siiski oled realist.Ja mul endalgi on kolm tütart ,seega vahest meenutavad su lapsed minu omi. Mulle meeldib ,et isegi rasketel aegadel sa suudad naeratada ja leida kõiges ##### miskit head.

      • Mallu
        Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 20:23

    • Avatar
      Vasta K 17. jaanuar 2022 at 14:26

      Olen ka vaikne lugeja. Kui mingite asjadega mida sa kirjutad ma polegi nõus siis ma ei näe vajadust tulla ja seda maha teha. Inimesed ei saagi kõiges 100% ühelmeelel olla ja see on fine.
      Aga sunu juures hindan ma väga, et sa armastad oma lapsi kuuni ja tagasi ja rohkemgi veel! Mina ka! 🙂 ( Ma olen ka see “veidrik” kellel on ka hea meel, et laps magab kaisus ja naudin seda aega nii kaua, kui saab ja täiega! )

      • Mallu
        Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 20:26

        Lapsed on best, neid pole selles mõttes väga keeruline armastada 😀 Aga ega nii toredatel lugejatel ka just viga pole 🙂

    • Avatar
      Vasta Getu 17. jaanuar 2022 at 17:05

      Minu jaoks oled sa see mu inner confident self , kellele teiste arvamused liiga ei tee ja kes teeb täoselt seda mida hing ihkab. Kui mõte ja tahe käivad käsikäes siis sa usaldad ennast ja teed ära , vahet pole mis siis keegi teine räägib, sest sinu enesetunne on tähtsaim. Just nii tahan mina ka oma elu elada. Jah – olen teadlik, et paljud asjad on teisiti se PÄRIS elus, aga see mida sa meile jagad, on minu meelest ime tore ja nii hea otsekohene, Mitte mingit ümber August juttu.
      Ühesõnaga kui ma suureks kunagi kasvan siis tahad lasta valla selle kõige mida tahan ja kardan aga mida sina teed effortlessly 👌😊

      • Mallu
        Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:03

        Tead ma ei usalda end üldse kogu aeg, aga noh, siis teen ära mis pähe tuleb ja paistab, et see toimib ka õnneks 😀 Ja mis PÄRIS elusse puutub, siis ma räägin ikka üsna nii nagu on. Siin ühe hiljutise teemaga khm jätsin osa asju rääkimata, aga kui juba jutuks tuleb, siis ma ei näe väga mõtet poolikut juttu rääkima hakata 😀

  • Avatar
    Vasta Elis 17. jaanuar 2022 at 12:14

    Ma loen ka juba aastaid. Ikka ja jälle avastan ennast siit 😀 vahepeal lugesin ka tagantjärgi postitusi ja no super ajaviide . Mulle meeldib kuidas sa nii laadna mutt oled ja vabalt oma lapsi kasvatad. You go girl 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 12:31

      Eks ma annan endast parima :D!

      • Avatar
        Vasta Liis 17. jaanuar 2022 at 18:56

        No selles samas küsitluses oli, küsimus, et kes sa mulle oled. No, et kas meelelahutaja vms. 😀 ma panin sõbranna. 😅
        Ma ei ütleks, et me oleme väga sarnased aga see ei olegi ju tähtis. See oleks igav, kui kõik oleksid ühesugused. Me oleme täpselt nii piisavalt erinevad ja piisavalt sarnased, et mul on huvitav lugeda ja kaasa elada su toimetustele. Ma isegi olen muutunud pahuraks, kui keegi sinu kohta miskit halba ütleb 😅 ise mõtlen ka vahel, et imelik. Ma ju sellessuhtes ei teagi sind ja sa võid vabalt olla väljamõeldud tegelane, sest ma pole sind kunagi isegi vilksamisi näinud.

        • Mallu
          Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:26

          Meelelahutaja oleks nagu mini kloun 😀 Ja vb olengi tegelt paks Vello Paide kandist 🥲🥲

  • Avatar
    Vasta Ülle 17. jaanuar 2022 at 11:55

    Mine see, kes väga harva mõne kommentaari jätab aga ilmselt väga ei ole postitust, mille vahele jätan ja ei loe. Ja miks ma siis täielikus sõltuvuses olen 😀 ? Sa oled nii ehe ja aus ja mõnus ladus kirjastiil ja huumor on täpselt selline nagu mulle meeldib 🙂 Ma ei pruugi alati sama meelt olla erinevates teemades ja see ongi fine, sest inimesed on erinevad ja see teebki elu värvikaks ja vastupidi võib teistest vaatenurkadest midagi õppida ja kõva taha panna. By the way.. olen ka paras sitamagnet olnud aegajalt 😀 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 12:12

      Ah, kes meist EI oleks mõnikord sitamagnet 😀 Kõik oleme…aeg-ajalt.

  • Avatar
    Vasta Evelin 17. jaanuar 2022 at 11:43

    Ma loen su blogi alates Aussi aegadest ja siis veel blogindus üldse eriti levinud ei olnud, aga mõni juba siin- seal tekkis. No ju siis midagi ikka peab olema, et siiamaani loen. Kuigi sa oled nii mõneski aspektis muutunud ja minu meelest just paremuse poole. Rohkem ennast ja teisi inimesi analüüsima ja mõistvamalt suhtuma hakanud. Mulle on alati meeldinud sinu ehedus ja ausus just selles osas, et sinus on nii enesekindlus kui enesekriitika heas tasakaalus ja oskad ka teisi inimesi nii võtta, ei oota, et keegi oleks täiuslik, vaid suudad aru saada, et kõik inimesed teevad vigu. Selles vast samastungi sinuga. Ja muidugi huumor ning tervislik pohhuism. Ma usun, et ka selles tunnen, et oled “minu inimene”.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:52

      Mul reaalselt ei lähe iial meelest, millise feiliga ma sinuga tuvtusin 😀

      • Avatar
        Vasta Evelin 17. jaanuar 2022 at 20:39

        Haha, see ajab mind siiamaani naerma:D

        • Mallu
          Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:25

          Sama, veits mark on, aga naljakas ka 😀

  • Avatar
    Vasta M 17. jaanuar 2022 at 11:39

    Ma ka tavaliselt ei kommenteeri, kuna olen pigem selline introvertsemat tüüpi ja mõtlen miljon korda üle/ümber/läbi, enne kui mu arvamus kuhugi teistele lugemiseks läheb 😀 teinekord tahaks küll, et ma oleks avatum inimestega :D, aga näed, seekord isegi kommenteerin.
    Mulle väga meeldib su ettevõtlikkus, headus, ausus, julgus ja see, kuidas sa enda üle ka nalja teed. See pole üldse mingi tavaline oskus, nagu enamik inimesi hakkab selle käigus pigem ennast väga negatiivselt maha tegema, aga sul õnnestub see kuidagi nii elegantselt ja lõbusalt 😀 Ma ei tea, kas oskan seletada, aga ehk saad aru. Siis see ettevõtlikkus on asi, mis mulle algusest peale sinu juures väga meeldinud on. Kõik remondid, kolimised jms asjad saavad kiirelt plaanitud ja tehtud. Teed eluga, mida päriselt tahad. Tunnen ise täiega sellisest iseloomujoonest puudust, sest ma võin teinekord väga pikalt otsustamatu olla, et äkki ikka nii või siis hoopis nii oleks õigem. Lisaks meeldib su jutustamisoskus ja energia, postitusi lugedes ka tunnen, et ülitore energia ja samas n-ö ving ja hala postitusi on ka hea lugeda, sest ma olen ise suht suur vinguja, ja siis on tore näha, et pole ainuke, kes vingub, haha
    Ja blogi lugenud olen 2014. aasta kevadest, kui alles Männikule kolima hakkasite, kuulnud muidugi olin juba varem. Ja tunnen, et oled minu tüüpi inimene küll 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 12:13

      Heh, selles ma tõesti vastand. Kui ma kahtlen, kas teha või mitte, siis ma pigem hästi ruttu teen, et poleks aega juurdlema hakata. Ma olen halb valiku tegija, seega on lihtsam… teha. Eks siis tulevik näitab, mis saab. Aga muu kommentaari eest aitäh! Kümblen nüüd oma komplimendilaviinis 😀

  • Avatar
    Vasta EL 17. jaanuar 2022 at 11:21

    Mina olen ka aastaid vaikne lugeja olnud, aga alati kaasa elanud. Sattusin siia oi jumal ma ei mäletagi, siis kui ma täisealiseks olin alles saanud, aga midagi köitis 😀7 a hiljem ja tunnen, et samastun sinuga nii mitmel moel. Just nimelt see otsekohesus ja huumorisoon, mis võib vahel ka üle piiri minna aga milleks asju liiga tõsiselt võtta 😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:31

      Mul tõesti on aeg-ajalt probleem piiridega, aga mis sinna ikka teha. Äkki 10 aasta pärast olen normaalne 😀

    • Avatar
      Vasta Mammu 17. jaanuar 2022 at 12:18

      Mina kuidagi ei julge sõna võtta, sest mul tunne et ma nii lambi vend, ja miks peaks nii tuntud inimene nagu Mallu mulle üldse vastama midagi või lugema mu kommentaare. Kindlasti on tal omad sõbrannad, kellega omad naljad jnejne 🤷🏼‍♀️, aga see selleks.
      Ma jälgin sind ka Lende sünnist saadik sest mu enda vanem laps on sama vana nagu Lende. Ja mulle täiega meeldid sa just sellisena nagu sa oled ja kui ma loen sinu blogi siis justkui loeks enda mõtteid🤷🏼‍♀️😀😀. Me oleme küll täiesti erinevad inimesed ja meie elud on väga erinevad aga ma tunnen et sa oled just minu inimene😀. Ja kui ma mõtlen enda kõige paremate sõbrannade/sõprade peale siis nad on kõik sitamagnetid🥴🤣 ja ma lihtsalt tõmban neid endale ligi millegipärast 🤷🏼‍♀️, aga samas ka armastan neid nii palju🥰.

      • Mallu
        Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 12:30

        Selle teooria järgi võiks öelda, et miks ma üldse seda blogi pean, sõbrannasid ei ole või, kellele rääkida 😀 Tegelikult on muidugi küll, aga mõnikord on palju lihtsam kirjutada tuhandele võõrale, kui ühele sõbrannale, jumal teab miks. Niiet ära selle pärast küll kommenteerimata jäta, mis “tuntud inimene” ka mina olen, mul siiani nii naljakas, et keegi mu kohta nii ütleb 😀

        ❤️

  • Avatar
    Vasta Aire 17. jaanuar 2022 at 11:11

    Ma loen sinu blogi järjepidevalt umbes 4 aastat. Ma ikka päris tihti leian sinu ja enda elu vahel sarnasusi ja vb seetõttu on huvitav sulle kaasa elada ja vahel muiata ja teinekord pead raputada, et oh jeerum ma tean mis sa tunned. Mul on samuti kolm last, 9 aastane, 3 aastane ja kohe 2 aastane, olen läinud lahku sarnaselt nagu sina ja suutnud jääda esimese lapse isaga headesse suhetesse ja laps on kenasti jagatud ja rõõsa ja rõõmus. Satun samamoodi aeg ajalt probleemide tulva lätte, sest tahaks nagu kõike lahendada ja kui midagi lahendama hakkan, siis oh üllatus, kus on, sinna tuleb juurde. Samas usun, et ma olen nii võimekas naine, et kui ma midagi tahan, saan ma sellega hakkama ja saavutan endale kõik mis vaja, isegi kui järgmine päev, peale võimast energiapuhangut on tunne, et omg mis elu ma elan ja kes ma olen ja kuhu ma jõuda tahan. Igal juhul mulle meeldib, et sa ei varja oma emotsioone ja lased need endast välja nii nagu need parasjagu on. Ma ei suuuda ka neid väga varjata. Meeldib, et sa saad aru oma vigadest ja tunnistad neid, oskad analüüsida ja teed ikka nalja ka seal juures. Loen kindlasti su blogi rõõmsalt edasi, ehk vahel ka jätan kommentaari kui enam üldse vait olla ei suuda 😉😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:14

      Minu meelest see kommentaar on ehe näide, et tegelikult NII paljud inimesed maailmas elavad samu asju läbi ja ei ole keegi meist maru erilised või oma muredes üksi. Ja teinekord on tõesti lohutav näha, et ahjaa, teisel on ka, pole mina see “ainus” 😀

  • Avatar
    Vasta Elle 17. jaanuar 2022 at 11:08

    Mina loen su blogi, kuna mulle meeldib sinu ellusuhtumine, sinu huumor ja see, kuidas sa alati satud mingitesse jamadesse 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:11

      Eks ma üritan siis rohkem jamadesse sattuda… ok, ei, tegelt ei taha! 😀

  • Avatar
    Vasta LM 17. jaanuar 2022 at 09:24

    See, kuidas sa ellu suhtud ja oled alati lõbus, humoorikas ja näpud püsti, paneb tundma, et no täiesti minu inimene kuigi me ei ole never kohtunud 😀 lisaks restoranide ja hea toidu (mereannid) armastus, kirg reisimise vastu ja samas ka seda, et mul kodu sama kaootiline nagu sul 😂😂 just üks päev mõtlesin, et näe Mallu ka koguaeg ainult koristab ja koristab ja siis hakkab algusest peale, et ma ei olegi ainus 😂 üldse tegelikult väga palju asju niiet keep going giiiirl

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 10:57

      Haha, see nonstop koristamine on vist iga lapsevanema repetuaaris. Ja mereannid, omgggg, tahaks!

  • Avatar
    Vasta Tuuli 17. jaanuar 2022 at 06:42

    Olen “vaikne lugeja” aga suhelnud Sinuga ka tööalaselt ja väga meeldib, et see, mis inimene vaatab vastu blogis, on ka päriselus olemas. Ehk siis siirus?
    Ja eks peab olema omajagu andekas, et oma elust-olust kirjutada kokku kõige populaarsem blogi!

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 10:58

      Nii armas, aitäh sulle! Sina jäid mulle ka ausalt väga särava ja toreda inimesena meelde, kindlasti tulen suvel teid uuesti külastama! Või äkki sünnipäeva pidama… 😏

  • Avatar
    Vasta J. 17. jaanuar 2022 at 02:16

    Ma ka vaikne lugeja. Mu jaoks muutusid sümpaatseks nendel aegadel, kui meik laiali näos, juuksed sorakil mingeid videosid tegid ning kuidas sa lõpuks alati naerma hakkasid, kui end lõpuks vaadata suvatsesid. See eluterve pohhuism on omal moel intrigeeriv. Või üldse tajud maailma kohati erinevalt ja seeläbi avardad mu maailmapilti ka.
    Emana on su teekonda olnud väga äge jälgida, seda imetlen sinus kõige rohkem. Ja su lapsed on kuidagi veidralt omaks saanud.

    Samuti täielik müstika, kui kergelt sa mingeid oma lapsepõlve “traumasid” võtad. Selles osas on sult palju õppida.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 10:59

      Tead raske on elada nii, kui kunagi peeglisse ei vaata. Siis saad vaimusilmad paremaid aegu ette kujutada ja aeg-ajalt on see kontrast reaalsusega…ehmatav 😀

      Lapsepõlvetraumadega… ma ei tea tegelikult kui lihtsalt ma neid võtan. Lihtsalt tunne on, et oli mis oli, kaua ma soiun sellest ja oma elu nendele ehitan 😀

  • Avatar
    Vasta K 17. jaanuar 2022 at 01:53

    Enne ma blogidest suurt midagi ei pidanud, aga tänu sinule (khm, hitler-emmede postitus, sain hea kõhutäie naerda) avastasin veel teisigi, kellele vaikselt kaasa elamas käia. Huvitav oli ja on senimaani 🙂 Sinu blogi on jällegi ainus, mida ma viitsisin tükkmaad tagantjärgi lugeda, kui sul alles sellised mõnelauselised lugejale mittemidagiütlevad postitused olid. Isegi need olid huvitavad 😀 Nüüd, aaaastaid hiljem käin ikka veel sind lugemas ja just sellepärast, et sa tuled alati kõigest välja. Sitamagnet on nõme sõna, pigem sul lihtsalt juhtub asju nagu meil kõigil, aga sina paned selle kõik kirja ning pea alati on kõigele lahendus olemas. Kui ka pole, siis sinu see “ok, praegu on halb, aga elu läheb edasi” suhtumine on see, mis mind aeg-ajalt ülisitast päevast läbi veab.
    Mis veel… aa, selle “õppisin” sinult, et las laps olla laps. Mitte, et ise selle peale ei tulnud, aga no needsamad olukorras, kus nt 3-aastane mängib nii, et terve elamine on kineetilist liiva täis. On ju mitu võimalust, kuidas reageerida, aga sinust jäi külge see, et pärast koristad ära ja ongi hea. Ei pea draamat korraldama või lapsega pahandama. Ta ongi laps ja ta õpib (oh, sa võiks järgmise raamatu laste kasvatamise kohta kirjutada, lihtsalt uitmõte :D)
    No ja siis muidugi sinu suur armastus loomade vastu ja soov hädasolijaid aidata ja üleüldse maailma parandada on hästi tore. Nii et igati hea inimene oled ja aitäh, et kirjutad!

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:01

      Khmm, kui sa mu uut posti loed, siis ma olen viimane inimene, kes lastekasvatusest midagigi rääkima peaks 🥲🥲🥲

  • Avatar
    Vasta Merike 17. jaanuar 2022 at 01:11

    Sattusin siia kunagi natuke enne Mari sündi. Kuidas ja miks, enam ei meenu, aga siiani kipun aeg-ajalt tagasi tulema. Suur osa teemasid minu eluga otse ei haaku, aga su kirjastiilis ja mõttemallides on midagi, mis ikka lugema paneb. Päris palju on asju, millega saab nõustuda ning ennast ära tunda. Ja kui ei saagi, siis sageli on põhjendused huvitavad või vähemalt humoorikad. Ja sarkasmi ma hindan. Samuti su üldist ilumeelt ja oskust ühtedest asjadest väga hoolida ja teiste suhtes pohhuist olla. Ilmselt on olulised ja tühisemad asjad heas vahekorras kaetud, mõnikord viitsin rohkem ühtedest ja teinekord teistest lugeda.
    P.S kui argivestlused kõrvale jätta, siis kõigis pikemates kirjutistes panen tähele grammatikat või selle puudumist, nagu keegi eespool juba mainis. Ei pea eksimatu olema, aga teeb lugemise oluliselt lihtsamaks, kui kirjavahemärke osatakse kasutada ja ei pea puuduliku sõnavara tõttu halbu toortõlkeid või äraspidist lauseehitust kannatama nagu ajakirjanduses järjest rohkem avaldatakse.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:03

      Grammatika on mul..ütleme harju keskmine. Mul on tunne, et mul on komasid üle. Muudkui tahaks iga lause 8 meetri pikkuseks venitada oma komadega 😀 Mõnikord saan ikka natist kinni ka. Aga aitäh 🙂

  • Avatar
    Vasta Lonni 17. jaanuar 2022 at 01:09

    No minul on sinuga love-hate relationship olnud😀 Ma jôudsin su blogisse ju kunagi tissistreigist googeldades, sest mu oma beebi streikis ja ma olin täiesti ahastuses infot otsimas. Ja siis hakkasin muud ka lugema, sest sa tundusid hästi laheda jooksva sulega nö. Aga siis paar asja mulle kohe üldse ei istunud,, mille tôttu ma siin vahepeal kobisemas käisin. Kuniks ma vist ise nii küpseks sain, et ma sain aru, et kui midagi head pole öelda, siis mida ma kobisen vôôra inimese blogis, eksole. Pole nagu väga normaalne tegevusus. Nende aastate jooksul tegelt on aegu, kus ma pole ka pikemalt lugenud erinevatel pôhjustel, aga siis ikka jälle jôuan tagasi lugema, et mis sul vahepeal toimunud on. Kodu loomine on mind paelunud, nii et olen viimasel ajal päris regulaarselt jälle end su tegemistega kursis hoidnud. Kusjuures, ma môtlesingi just, et sa vist tegelikult ei ole ses môttes klassikaline minu inimene, aga vbla see ongi see, mis on huvitav. Et sa oled vähe teistsugune ja see mulle meeldibki. Lisad vürtsi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:05

      Ma mäletan sinu kommentaare tõesti juba aegade algusest. Ja seda ka, et sa vahepeal oled super sõbralik ja siis… kuri 😁 Aga see fine, ega ei saagi alati ühtmoodi mokkamööda olla. Tore näha samas, et me mõlemad kuskile suunas areneme. Üks tõmbas normimaks, teine kobises vähem, win-win! 😀

  • Avatar
    Vasta TS 17. jaanuar 2022 at 00:00

    Loen kõiki postitusi, osasid kommentaare, siiani pole ise kirjutanud. Blogi loen umbes sellest ajast kui Lende sündis. Oled otsekohene ja kuna ma ise selline üldse pole, siis ongi äge lugeda, kuidas mõni on. Ainuke blogi, mille eest oleksin nõus ka igakuiselt maksma, kui tasuline oleks. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:06

      Ära muretse, raha võid hoopis kuskile annetada, siin saab ikka puhtamuidu käia. Ja esimese kommentaari puhul siis tere tulemast ja kirjuta ikka jälle, nii tore on nii, kui inimesed kaasa ka räägivad – võtsin endale nüüd pühaks kohustuseks vähemalt 80% vastata ka (100% ei julge öelda, sest tõesti alati ei jõua🥲)

  • Avatar
    Vasta Nöps. 16. jaanuar 2022 at 23:59

    Olen su blogi lugenud umbes Marta Kene-kese sünnist. (Issand ma ei tea kuidas nime tohib käänata) Tsipa varem vist sest sattusin siia Google otsingu kaudu seoses ohatisega ja märkasin et olid ka väike kapsarull parasjagu. Marta Kene on minu pojast 4 kuud vanem. Seega oli hea aegajalt sinu blogi lugeda just laste väikese vanusevahe tõttu. 🙂 Siiani on väga funn olnud. Inspireerid väga palju sest see on super kui palju sa suudad 3 lapse kõrvalt. Kes teeb see jõuab onju. Ja su ausus meeldib… et kui on päevi, nädalaid ja kuid, kui ei suuda siis oskad kuidagi nii “oh well” suhtumisega olla. Vigiseda oskad ka … tundub millegipärast kohati koomiline. Analüüsivõime on sul ka väga hea minuarust ja su arutelud on mõnusad.
    Meeldivad ka need reklaam blogid. Ma poleks ealeski seda shokolaadi kreemi osanud prooviks soetada. Täna hommikul plätserdasin poisile seda pannkookidele ja oli kuidagi parem tunne et täis cräppi ei paku.
    Nii et pöidlad püsti minu poolt 👍🏻

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:08

      Kui ma üdini aus olen, siis mina ka ei tea täpselt, kuidas seda käänata, sest kõik ütlevad tavaliselt Martakese või Marta sünnist 😀 Jäägu talle siis kunagi endale see rõõm valida, kuidas ta oma nime käänata tahab või ei taha. Ja see shokolaadikreem, NIII HEA!

  • Avatar
    Vasta Viktoria 16. jaanuar 2022 at 23:48

    Krt, tead, mul on sulle ülihea uudis – sa oled ikkagi aastatega arenenud!!! Aastaid tagasi, ma ei tea tõesti mis meeleheide mind tabas, aga ma arvasin, et pean sind samal teemal valgustama. Kirjutasin sulle kuskile kommentaariks midagi sellist, et “hakka mõtlema, miks sa kogu aeg kõigiga tülitsed, äkki on asi sinus”… No ja siis sa saatsid mu konkreetselt kuskile koledasse karvasesse auku.
    Aga nüüd, reaktsioon sellele uuele valgustajale on ju vapustavalt tasakaalukas. Eks me kõik ajaga areneme kuskile poole, aga tegelt ega kriitika talumine ja selle vastuvõtmine ei ole oskus, mis meil enamikest väga parrmuse poole areneks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:09

      Mul on hea meel, et sa oma tee sealt karvasest august tagasi siia leidsid ja sorri takkajärgi 😀

  • Avatar
    Vasta Koi 16. jaanuar 2022 at 23:43

    Sa oled nii lahe/armastav/pühendunud EMA! Sa tõesti tunned ja näed oma lapsi, ma lihtsalt täiega fännan Sind sellepärast!

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:09

      Püha jumal, loe mu viimast posti ja proovi seda nüüd uuesti öelda… Eile lugesin su kommi ja olin küll siiralt rõõmus, aitäh :D!

  • Avatar
    Vasta Merle 16. jaanuar 2022 at 23:38

    Mul on ammu lihtsalt tunne, et sinuga oleks nii tore veini juua ja maailma asju arutada. Oleme nendes kuidagi väga ühel lainel. Mulle tundub aina rohkem, et selline vahetu suhtlus inimeste vahel on kuidagi ära vajuma hakanud.
    Minu tunne lihtsalt, ei muud 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:10

      Ma ei ütle veinile kunagi ei. V.a need korrad kui ütlen 😀

  • Avatar
    Vasta P. 16. jaanuar 2022 at 23:35

    MA pole kaugeltki sinulik inimene. Küll aga meeldiks mulle paljuski sinult eeskuju võtta. Siis saan jälle aru, et paljud omadused, mille poolest ma sind imetlen, pole mulle üldse loomuomased. Lugeda ja jälgida on ikka äge.
    Jälgija aastast 2016.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:10

      Minu meelest oled sa siin nii palju kaaasa rääkinud, et tundud küll ammu “oma inimene” 😀

  • Avatar
    Vasta Tui 16. jaanuar 2022 at 23:01

    Mina olen väga pikaajaline lugeja, alates kuskil… 2011, ma arvan. Ma eriti ei kommenteeri ja kuna ma sotsiaalmeediat pole ka kunagi kasutanud, siis vist väga silma pole jäänud 😀 Kuigi mõnikord olen kommenteerinud küll, või proovinud nõu anda või abiks olla.
    Kõige rohkem meeldib mulle ausus — seda inimeste puhul üldiselt. Sina oled alati jäänud autentseks, iseendaks ning isegi siis, kui mõnikord oled vigu teinud, oled neid ka tunnistanud. Mõnikord oled jah üle keenud, aga noh… tead, sa ärritud alati õigete asjade peale. Kasvõi see eelmise aasta purjus peaga tehtud kõne… tead, ma usun, et nii mõnedki meist tegelikult oleks tahtnud sama teha, aga lihtsalt ei julge 😀
    Kõige rohkem ja kõige sügavamalt on mul meeles sinu võitlus linnupoegade elude eest. See ei lähe päriselt mitte kunagi meelest ära ja see näitas väga hästi ära, milline inimene sa oled. Ma usun, et maailm vastab ka sellele 🙂
    Ma olen sind nii kaua lugenud, et praeguseks sa lihtsalt meeldid mulle juba isiklikult inimesena, aga ma töötasin pikalt turunduses ja hoidsin toona blogijatel ka üldiselt ka rohkem silma peal (2011-2018 perioodil). Sealt jäid sa mulle ka tööalaselt väga positiivselt meelde. Sinu tegevus oli kuidagi nii… aus ja efektiivne, täiesti maailmatrendidega kooskõlas. Samas kui millegagi läks nihu, siis tunnistasid ka, et see ei tööta (nt blogi tasuliseks tegemine). Veel jäi meelde, kuidas sa hakkasid koostööpostitusi märkima ja kuulasid nii lugejate kui ka turundajate tagasisidet. Just sinna aega jäi palju lugejate ja laiemalt avalikkusega ülbitsemist teiste poolt (nt tollane Diip Kunstiinimene ja tema restoraniteema, Marimelli veiderdamine reklaamipostitustega jne). Paistis eredalt silma, et sa päriselt kuulad oma lugejaid.
    Ühesõnaga, sinu areng läbi aastate on väga silma paistnud ja praegu oled sa selgelt kõige professionaalsem blogija.
    Isiklikul tasandil oled autentne, võitled alati õigete asjade eest ning julged tunnistada ka seda, kui kuskil midagi viltu läheb. Lisaks paistad väga-väga lojaalse sõbrana, hea emana ja hea kaaslasena.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:16

      Ma läksin kohe su meili googeldama, et aru saada, mismoodi me kokku puutunud oleme, aga krt ei leidnud 🙁 Tuleta meelde siis ometigi! Muus osas ma ainult tänan, ega mul ka kõik õigesti ei lähe, aga eks see “areng” tuleb ka lihtsalt vanusega, mitte mingist minupoolsest vaimsest ärkamisest 😀

      • Avatar
        Vasta Tui 17. jaanuar 2022 at 20:52

        See pole mu töömeil 😀 aga ei, ma ise polegi sulle kirjutanud — minu töö oli mh teha sotsiaalmeedia tegelastest ja turunduskanalitest ülevaateid (nt kui 2011 veel sotsmeedia väää-äääga lapsekingades oli, oli päris tore koostada Eesti tviitijate TOP100 listi :D) ja ka igasugu memosid (nt mis segmendile mis kanal, milliseid vahendeid üldse kasutatakse, millised on kampaaniad jne).
        Muidu nii palju oleme isiklikult kokku puutunud, et kui sul olid roosad juuksed ja lokid sisse keeratud, siis ma kuskil vinoteegis ütlesin sulle, et “teil on väga ilus soeng” 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:46

          Ma loodan, et ma siis ikka viisaka daami kombel tänasin sind ka 😄

  • Avatar
    Vasta Miia 16. jaanuar 2022 at 22:51

    No ma sinust mingi 10a vanem ja loen, kuna mu meelest sa kirjutad väga hästi ja ehedalt. Kui me oleks a la sõbrannad, siis kindlasti oleks asju, mis häiriks, aga rohkem kindlasti neid, mis mulle meeldiks või mida ma vähemalt austaks. Olen ise selline organiseeritum, ettevaatlikum inimene, aga mind just inspireerib vahel sinu priuh-prauh ellusuhtumine. Mulle väga istub sinu huumorimeel, sellega samastun, aga v-olla kõige rohkem meeldivad sellised.. ma ei tea, elulised postitused. Vahel kui on eriti raskeid aegu olnud, siis ma reaalselt tunnen tänutunnet südames, et sa seda blogi kirjutad ja et see pole ka üldse halvemaks läinud, vaid pigem isegi paremaks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:31

      Ma just jäin mõtlema, et mul on sõpru nii palju erinevaid, aga kas mind üldse häirib midagi nende juures? Vist mitte isegi 😀

      ❤️

  • Avatar
    Vasta Eva 16. jaanuar 2022 at 21:49

    Enne ütlen siis mõtlen
    Selline inimene olen tihti ja mulle on jäänud mulje et sa samasugune.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 22:34

      Ma tõesti olen 🙄😬

  • Avatar
    Vasta Netz 16. jaanuar 2022 at 21:45

    Pühajumal kust alustada .. 😀
    kui lugesin seda posti siis mõtlesin et täpselt selline postitus, kus ma saaks ära ohkida oma ohkimised et whaat me koopiad ju 😀 aga ei viitsinud. õnneks mul arvutis alati 462012 tabi lahti ja jäi see ka, siis nüüd avasin selle uuesti ja mõtlesin et oh well, võtan end kokku siis 😀 üldiselt ma kommenteerija ei ole.
    mitu aastat lugenud aga viimasel aastal kohe kuidagi ekstra kaasa elanud millegipärast 😀 lapsi pole aga mõned koerad ning esimene oma kodu sai ka u 2,5 a tagasi ostetud Tallinna külje alla ja vaikselt kõpitsen seda kunagist vana aga nüüd praktiliselt igast otsast uut maja 😀 seega loomade, remondi jms teema igatpidi samad tunded. Laste inimene ma pole otseselt aga sa teed nad kuidagi toredaks :D:D kesteab, ehk tänu sellele võtan ka kunagi julguse kokku 😀
    Ja muus osas.. noh raske leida midagi, millega ma ei nõustu või ei samastu, kui aus olla. Pidevalt saadan lingi või mingi lõigu kellelegi edasi et vaaaata, nagu mina oleks kirjutanud 😀
    Tänu sinu blogile sain jälile et mul ath 🙂
    Oled andnud julgust, indu ja inspiratsiooni paljuga, kaasa arvatud selle eluterve pohhuistliku suhtumisega.
    Ma ei ole päriselt kohanud kedagi, kellega olen nii sarnane ja võibolla jah see blogi/insta võimendab/moonutab seda aga no veider minujaoks 😀 Tõesti liiga kahtlaselt sama inimene seal seda Malluka blogi kirjutamas :))))
    Veiniõhtut pakkuda ei julge, tundub tõesti et selle postituse järgselt võid alkomürgitusega lõpetada kui kõik kohale tormavad 😀 a kui ellu jääd siis ära ei ütleks ka:)

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:32

      Nii äge on lugeda, et nii paljud mu eluga samastuvad. Ja su kodust tahaks ka pilte näha, mul endal juba tunne, et tahaks midagi ümber teha 😀 Aga see on mul ka selline närvilisuse värk, et kui sees kõik korras pole, siis tahaks, et väljast oleks 😀

  • Avatar
    Vasta Tyy 16. jaanuar 2022 at 21:22

    Just eile kirjutasin piiiiika kirja sulle, sest ma olin ühest küljest nagu sõber mures ja teisest küljest selline tänitav ema, kes tahaks et sul hästi läheb, aga samal ajal pettunud mõnes teos, lauses, arvamises. Enne ära saatmist sain aru, et see “kobiseva ema” tekst oli liiga otsene ja on ennegi juhtunud, et võtsid seda mitte õppetüki või nõuandena, vaid rünnakuna. Seega ma kustutasin ära oma tähelepanukud. Samas lugesin edasi ja ei saanud kommenteerimata jätta sinu kommentaari. Ytleme nii ,et sa vasatasid sellele minu imestusele täitsa okeilt, ega plärtsunud vastu jäädes ikka oma arvamuse juurde. Ja see osa oli küll kena sinust. Seega ma loodan, et sõber on ka see kes märkab öelda, kuule sa panid puusse jne aga näeb ka kena ja head sinus. Samas märkuste tegemine on suur kunst ja ma tean et ma ei ole selles veel kaugeltki täiuslik. Pigem selline esma emotsioonipealt tulistaja. Nii samuti arvan ma , ütled sinagi asju , mis mõnel juhul on täielik ämber. Lisaks ma juba tean et inimestel on erinevad kogemused ja taust, mis määrab oma osa reaktsioonist. Kokkuvõtteks , usun et inimesed on head ja tahavad parimat aga juhtub nagu alati …. 🙂 🙂 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:34

      Tead ma ise ka seda mõelnud, et samas olukoras võivad inimesed kardinaalselt erinevalt käituda, sest noh.. kogemused ja taust! Ma ilmselt olen vb ajaga liiga paksu naha kasvatanud ja kui keegi õpetada üritab, siis võtan seda alati kui rünnakut. Sinu puhul olen ma ajaga aru saanud, et sa ei mõtle halba, seega pole vaja ka mul ennast “kaitsta” 😀

  • Avatar
    Vasta Joan 16. jaanuar 2022 at 21:14

    Oled kahe jalaga maa peal ja oskad eksida, oskad kaotada (võita ja õigust üle omada oskavad paljud). Ei müü ennast maha selleks, et saada tasuta lõunaid (ja arvestades, et su töö on reklaamida saadud asju, siis usu mind, see on uskumatu, kui taktitundeliselt, intelligentselt, ja tasakaalukalt Sa seda teha oskad). Ja huumorisoon on meil üks ühele 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:34

      Oii, see oli küll nüüd maru kaunisti öeldud, aitäh! ❤️

  • Avatar
    Vasta Mina 16. jaanuar 2022 at 20:59

    Ma arvan, et ma hakkasin su blogi lugema veidi enne Lende sündi. Ja aasta tagasi lugesin ma suht korraga läbi sinu vanad postitused kuskilt “ajaloost.” Täiega meeldib su huumor, ja just see, et sa oskad enda üle nalja teha. Ja ma tegelikult olen ka selline kirjutamise sõber. Olen noorena pidanud päevikuid, kirjutanud jutte, üldse mulle meeldib kribada. Tahaks täiega raamatut kirjutada kunagi. Blogi tegemine oleks minu jaoks keerulisem. Ma arvan, et mitte sellepärast, et midagi poleks kirjutada, aga ma ei suudaks vist selle avaliku tähelepanu ja õelate kommentaaridega hakkama saada – pole vist vaimselt nii tugev. Veel meeldivad mulle ka loomad, ja püüan neid aidata kogu aeg, kas või annetuste näol, ja ma olen ka hästi palju kodus. Ma lihtsalt armastan kodus olla, ja mind on üliraske kuskile välja vedada. See, et kõige rohkem inimesi sureb kodus – siis ma ilmselt kategoriseerun kunagi sinna alla. Ühised mõtted on ka laste kasvatamisel – nad peavad oma lapsepõlve nautima, ja ei pea röökima kogu aeg, et seda ei tohi teha, ja seda tohib. Lapsed nagunii õpivad jäljendades vanemaid, mitte ei kuula pidevaid loenguid, mida peab ja kuidas peab. Tähtis, et neist kasvaks hoolivad ja heatahtlikud inimesed. By the way olen päris pika staažiga lasteaiaõps, ja ma ausalt öeldes vahetasin karjääri just sellepärast, et ma ei kannata seda nõukaaegset kodukorda seal. Õnneks hakkavad lasteaiad veidi muutuma. Et esialgu meenusid sellised klikid. Kindlasti on neid veel, miks ma pidevalt siin blogis “elan.” 😃😍

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:35

      aga sa võid ju blogi pidada täitsa salajaselt või anonüümselt, see ka variant! Ja kodus olla on DA BEST, nagu ütle mulle palun, kus on parem olla? Eriti nüüd, kus mul omaenda kodu – siia ma võin surra ka, its fine! 😀

  • Avatar
    Vasta RR 16. jaanuar 2022 at 20:43

    Ka pigem vaikne lugeja, kuid kommentaaride kirjutamisel ei tunneks end kindlalt. Hindan su otsekohesust, ausust ja head stiili. Samuti tunnen palju samastumist mõttemaailma osas.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:36

      Mismõttes ei tunneks ennast kindlalt, ega arvamus ei saa kunagi “vale” olla, niiet küta julgelt :D!

  • Avatar
    Vasta Liis 16. jaanuar 2022 at 20:33

    Mina ka tavalist loen aga ei kommenteeri. Mulle meeldib su siirus ja otsekohesus. Sa näitad end täpselt selliselt nagu parasjagu välja näed. Jälgima hakkasin su tegemisi äkki kui Mari oli 3ne. Olen sind ka laagri rimis näinud kui sa just reisilt tulid. Ps oled päris elus väga ilus 🙃

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:36

      Haha, päris ilus väga ilus kõlab nagu fotodel oleks ilge krõõt 😀

  • Avatar
    Vasta KK 16. jaanuar 2022 at 20:26

    Ma muidu kommenteerin üliharva.
    Loen blogi, sest kirjutad hästi, vahel on nii naljakad lood. Teemad on ka sellised, mis huvitavad – lapsed, suhted, osad tootejutud jne. Pole alati kõigi su tegemiste ja ütlemistega nõus, aga ei peagi olema ju.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:29

      No kui harva, siis tore, et praegugi aega leidsid! Ja tõesti, alati ei peagi nõustuma. Ma ise mõnikord ka mõne aja pärast enda ütlemiste ja tegemistega ei nõustu 😁

  • Avatar
    Vasta Kiks 16. jaanuar 2022 at 20:21

    Ma olen just see inimene, kes sinuga päris elus ilmselt üldse ei klapiks 😀 olen üsna konservatiivne, meeldib planeerida, ette mõelda jne kõike seda, mida sina ei tee 😀 aga me oleme sama vanad ja ma olen siin olnud pea 9 aastat, seega ilmselt mingit “sidet” tunnen. Oleme ju “koos” nii palju üle elanud 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:30

      Hmm, mul on selliseid sõpru küll, klapime nagu vanad mehed! 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 16. jaanuar 2022 at 19:48

    Mäletan, et 10. klassi psüholoogia tunnis pidid mind nädal aega jälgima ning siis iseloomustuse kirjutama. Esimene lause oli vist, et meil pole midagi ühist 🤣🤣🤣. Ja läks paljuski täppi. Sa oled minust palju südamlikum, siiram, ekstravertsem, impulsiivsem. Imetlen, et sa reaalselt viid oma ideed ellu.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:28

      Haha, appi, see oli minust nüüd küll kena 😀 Aga nii palju kui ma sind mäletan, siis sa olid hästi vaikne ja ülihea õpilane, seega tõesti minu vastand 😀

  • Avatar
    Vasta R.. 16. jaanuar 2022 at 19:33

    Huumorisoon on meil sama. Ja see, kuidas sa mingite sitad situatsioonid huumoriks keerad 👌, nii ühtekad ikka 😊 Mina jälginud sind alates sellest, kui Mari Johannat kõhus kandsid ja kuigi sina mind ei tunne, siis minu jaoks sa oledki mu virtuaalsõbranna, kellest ma räägin oma mehele (ok, kõlab saikolt, aga no mu mees teab, et sa mingi blogger oled 🤣). No teemad ongi a la, sa ei kujuta ette, mis Mallul juhtus ja siis jutustan su blogipostituse ümber 😅. Ma arvan, et sukka saaks täiega palju nalja päriselus. Sa oled nii mina ja me mõistaks üksteise huumorit poole sõna pealt juba ♥️
    PS! Üks ja sama reklaam kordub iga väikse lõigu järelt😑
    PS2! Aitäh, et see roboti kontroll siit nahhui saadeti 🤣👌, väga närvidele käis 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:37

      Ma tunnen muuseas sama, et mu lugejad on mu sõbrannad. Noh, sõbrannad, kelle nime ja nägu ma ei tea, aga oh well :D! Kui keegi tuleb ligi ja ütleb, et yo ma su blogilugeja, siis ma alati suhtlen edasi nagu vana tuttavaga, sest…olemegi ju! 😀

  • Avatar
    Vasta Nimi 16. jaanuar 2022 at 19:16

    Sattusin lugema, kui see piiritajate saaga oli ja olin nii vaimustatud, et on keegi inimene, kes päriselt võtab midagi ette taoliste julmurite vastu. Ja sa kirjutad hästi ja olen su lugudes palju endale sarnaseid jooni leidnud. Nii palju lausa, et kui oma ATHst kirjutasid, hakkasin selle kohta uurima ja rääkisin lõpuks oma arstiga sellest ja noh long story short, sain teada, miks ma lapsena selline sõpradeta ja pidevalt pahandustes friik ja teismeliseeast saadik depressioonis vaevlev “tulnukas” olen 🙂 Ja mulle meeldib lugeda, kuidas sa igasuguste tagasilöökide kiuste ikka oma asja ajad, lahe on vaadata, milleks enesekindlad inimesed võimelised on, sest selles osas olen täielik vastand ja lapsepõlvest kaasa saadud ebakindlus on sisuliselt halvav olnud. Aga tegelen vaikselt sellega ja ilma liialdamata on sinu eeskuju olnud üks asi, mis mind veidi on aidanud ja lootust andnud, et minu jaoks on ka võib-olla tore ja seiklusi täis elu võimalik.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:38

      Tjah, see piiritajate lugu oli kena küll, lõpuks sain ise trahvi kaela 😁 Aga pole hullu, tegijal juhtub, või kuidas nüüd öeldakse 😀 Ja see on hämmastav, kui paljud minu tõttu ATH’le jaole said, see on ju päris tuus. Teada, miks me veits.. imelikud oleme 😀 Ma ausalt loodan sulle ka pulli täis elu, pohui see lapsepõlv, see on sada aastat tagasi ära olnd. Meil aint üks elu ja narr oleks seda minevikus molutamise peale kulutada, onju!

  • Avatar
    Vasta Siku 16. jaanuar 2022 at 19:01

    Olen ka pigem vaikne lugeja aga ma naudin täiega su otsekohesust ja huumorit 😁. Olen suur loomade armastaja ja ka sina seisad nende eest ❤️🐱. Kõiki su postitusi ma küll pole lugenud aga hakkasin lugema kõike kui said oma kodu ja hakkasid sisustama. Oiiii kuidas ma juba ootasin uusi postitusi ja näha, mis sa jälle välja mõtlesid 😁 ja noh, nüüd ma ikka loen kõiki postitusi. Mõnus lugemine isegi kui vingud, sest sa räägid nii nagu asjad on ja pole midagi ilustatud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 19:04

      Nüüd on kohe kahju, et remont pmst valmis on ja polegi enam suurt miskit näidata. Samas-samas, väike WC hakkab homsest uut kuut saama, aga noh, mis erilist sisekujundust sealt paarilt ruudult ka oodata 😀

  • Avatar
    Vasta LJ 16. jaanuar 2022 at 18:42

    Mina ka kunagi ei kommenteeri, mulle just väga meeldib teiste kommentaare lugeda ja mitte kunagi kaasa rääkida, aga täna teen erandi 😀
    Ma hakkasin su blogi aeg-ajalt lugemas käimas, kui sa kunagi oma seast mingi postituse tegid ja ma mäletan, et see oli lihtsalt ülinaljakas. Siis veel follow nuppu ei vajutanud, aga käisin ja lugesin kui mõni teema mind kõnetas.
    Lõpuks siis mingi aeg ikka vaatasin, et käin nii tihti, et peab ikka jälgima hakkama. Siiamaani pole kahetsenud 😀
    Mu meelest sa teed väga hästi nalja ja väga palju postitusi on mu jaoks põnevad. Mulle veel meeldib, et pole ainult koostöö postitused, vaid on ikkagi kõike ja segamini. Sa ei suru oma arvamust peale ja kui vaja, siis oled sarkastiline.
    Kõiges ma sinuga kindlasti ei nõustu ja mõtlen lausa vastupidiselt sinu mõtetele, aga mu meelest ongi see normaalne, pole võimalik kõigiga sada protsenti nagunii kunagi nõustuda.
    Ma ootan alati põnevusega uusi postitusi, seda enam, et su blogi on ainuke mida ma jälgin. Seega võiks ju väita, et sa oled minu inimene küll 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 19:04

      No kui juba AINUKE, siis äkki olen jah, hea meel kuulda ikka :D!

  • Avatar
    Vasta Kairixxx 16. jaanuar 2022 at 18:12

    Nii. Mina tunnen, et ma võiksin olla “sinu inimene”, sest mulle meeldib sinu vahetu ja siiras isiksus, ausus, huumorimeel ja isegi naiivsus (sest see on ka siiras). Meie sinuga ei ole supersarnased, aga ei peagi olema. Mul on olemuselt väga erinevaid sõbrannasid, aga siiski oleme sõbrannad juba pikki aastaid, aktsepteerime üksteist just sellistena nagu oleme, üritamata teineteist muuta. Keegi kirjutas siin, et tal on vahel tunne, et tahaks sind juukseidpidi tirida..noh, mul sellist tunnet pole kunagi sinu suhtes olnud 😃 Oled väga lahe inimene ja väga hea ema oma lastele. Süda teie poole teele 💛
    Ma vahel olen ikka su postitusi kommenteerinud ja mõne su story peale reageerinud/kirjutanud, ma ei tea kas sul paljude jälgijate hulgast on see silma jäänud või mitte 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:40

      Jaaa, sa oled mul tõesti meeles! aitäh, et kaasa elad ❤️

  • Avatar
    Vasta Maie 16. jaanuar 2022 at 18:10

    Tere. Aeg-ajalt loen su blogi, ilmselt viimased 2-3 aastat. Kommenteerija ma pole, olen lugeja. Mulle sa sobid, sest oled ehe ja aus, otsekohene. Ütled (kirjutad) täpselt välja nii nagu mõtled ja nii nagu sinu arvamus on. Ma näen, et alati on neid, kes leiavad mille kallal nokkida. Igaüks on ikka nii oma mätta otsas. Aga igale ühele meist ongi antud oma elu mida elada, igaüks saab luua oma “täiusliku” blogi ja olla ise see “täiuslik” inimene- mida oodatakse teistelt inimestelt väljastpoolt. Minu meelest sa oled täiuslik ja ainulaadne täpselt sellina nagu sa oled. Need, mis on vead või head – neid on oluline, et teaksid ise ja ma näen küll, et oled vastutust võttev inimene, ei peida pead liiva alla. Vähem “hate”, rohkem “love” – sest elu möödub päeva lõpuks kiiresti ja viimsel päevil ei ole enam tähtis see müra “kui halb inimene on”, vaid mõistmine ja aktsepteerimine, et inimene annab endast alati parima täpselt nii nagu ta oskab. Ja sina iga päev annad endast parima. Jõudu sulle, hoia ennast ja täiega täiega sajaga armasta ennast! ❤️

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 12:32

      Tead, minu meelest on see ka üks asi, mis tuleb vanusega kaasa – aru samaine, et igaühel on oma elu ja põhjused, miks ta seda parasjagu nii elab. Ja hoida ennast tagasi õpetamast ja kritiseerimast, oeh kui raske see mul mõnikord endal ka on 😀

      ❤️

  • Avatar
    Vasta A. 16. jaanuar 2022 at 18:09

    Mina loen alates sellest ajast, kui Mari sündis. Kuskilt sattus ette ja oli alguses hea ajaviide, et trammis tööle sõites lugeda. Ma kommenteerin päris vähe. Mulle meeldib lugeda otsekohest ja ausat juttu. Samastun, sest kõik millest sa kirjutad ei ole ju mingi saksapreili elu, vaid lihtsalt tavalise inimese elu. Samad probleemid, samad rõõmud. Elan kaasa kui läheb hästi ja kurvastan, kui halvasti. Alati kui uus postitus, siis loen läbi. Meeldivad rohkem tavapostitused kui reklaampostitused, aga kuna sa oskad niiii hästi kirjutada ja oskad ka reklaami enda elu kohta kirjutada on ka see põnev. 😀 tunne nagu hoiaks mingi sõbrantsi eluga kursis 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 12:32

      Haha, täpselt sellist vaibi ma oma blogiga anda soovingi, et ikka sõbrannad, mitte mingi oojeee, tsekkige mind, ma siin max kuulsus ja arvamusliider 😀

  • Avatar
    Vasta M 16. jaanuar 2022 at 18:06

    Oeh, juba aastaid loen!
    Olgugi et vahel ikka ajad s*ta nii keema ja tahaks nagu öelda et issand kuidas sa aru ei saa?!?! Vahel ütlen ka 😬 Samas siis järgmine päev loen uut postitust ja mõtlrn et issans see Mallu on ikka nii lahe ja humoorikas ja äge ja minu inimene!
    Aga no viimased aastat väga väga harva ütlen sõna sekka sest olem üldiseöt sinuga ühel meelel ja kuidagi liiga ”busy” olen et kirjutada. Aga loen ja elan kaasa mõtetes ja imetlen sind väga !

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:40

      sina ka täitsa tuttav nimi siin, muidugi mäletan! Loodan, et su busyd ajad mööduvad ja leiad varsti jälle minusugusele risule aega 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 16. jaanuar 2022 at 18:06

    Mina tunnen täiega, et oled minu inimene. Eriti ekraani vahendusel 😂 Ma ise olen niipalju introvert, et päris elus mul pm sõbrannasid ei olegi, v noh, on ka aga mitte selliseid kellega iga päev/nädal v kuu kokku saaks ja .. paar korda aastas on väga hea.. ise ka imestan, kuidas mehe ja kolm last igapäevaselt välja kannatan 🙄 Eks see mul siin nendega muidugi kahepoolne, nemad peavad mind samamoodi ju välja kannatama.
    Siin käin lugemas pm kõike aga kirjutan siis, kui tunnen, et midagi öelda ka on.
    Aga Sinu jutte loen ja suhestun ja huumor klapib ja lastega seotu huvitab ja muud jutud 🙂 Jätka samas vaimus ja ära ennast kuskile kaota 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 12:52

      Ohsa tupsununnukene, kus sul siis kõik sõbranjed ära kadunud on. Ja kellele sa meest kirud? 😀 Võid seda siia teinekord tegema tulla :D!

  • Avatar
    Vasta Mairi 16. jaanuar 2022 at 17:41

    Sa palusid kommenteerida neil, kes loevad aga alati vaikivad. Mina olen üks neist. Loen aga pole kunagi midagi öelnud. Teen nüüd otsa lahti. Meeldib lugeda, sest räägid ilma filtrita ja pole suu peale ka kukkunud. Viskad head kildu ka pea alati 😀 Lihtne on lugeda sind ja sa ei teeskle ega mängi kedagi teist.
    Samastun, sest läksin ka aasta tagasi pikast suhtest lahku ja olen sitamagnet olnud peale seda. Läksin trenni ja käin siiani trennis peale lahku minekut. Ja ausõna on hakanud meeldima ja enesetunne on ülihea alati! Ei ole kaaluga probleeme ja ei läinud sellepärast trenni, vaid lihtsalt hea enesetunde ja toonuse pärast. Nii, et süstin sulle motti ja jätka ka trenniga ikka 😀
    Uneprobleemidega ka samastusin 1:1le sel teemal. Ja samuti käsimüügi asjad aitasid ja panen õhtuti telefoni normaalsel ajal käest 😀 Nüüd magan nagu nott üksinda, nii et usu mind see läheb ka üle! Näiteks, käisin sügisel sõbrannadega reisil. Magasin sõbranna ühes suures voodis koos. Tra kui imelik oli kui keegi kõrval magas 😀
    Samastun, mul on 5 kassi asemel 2 kassi. Ka vanatüdruk 😉
    Tinder proovitud. Ei olnud minu jaoks, kuna ei suutnud mingi pildi põhjal otsustada kas tahan suhelda inimesega või ei või kuidas seda pick-up line’i üldse alustada seal. Sain kokku suvel paariga, aga polnud üldse minu tassike teed. Siis lõin käega. Pigem olen see inimene, et kas kohtan toidupoes või tööl või peol kedagi silmast silma ja käib see klikk jne suhten otse inimesega.
    Silikoonid on ka.
    Peaaegu samastun selle oma kodu teemaga ka.
    Rohkem puusalt ei tule midagi vist.
    Ei tea nüüd kas see jääb mu esimeseks ja viimaseks kommentaariks aga igaljuhul jätka samas vaimus. (Mul selle kommentaari kirjutamisega sama teema olnud nagu sul umbes koristamisega, et tahaks ära teha aga ei viitsi. Mul sama tunne olnud, et tahaks sulle seda motti süstida ja kirjutada midagi positiivset.) Pane vahel pange ja vahel õnnestu, alati on hea sind lugeda. Päeva lõpuks oled sina ka inimene, mitte loom või mingi tillinaksajat tissisuurendaja või mis need targad siin kõik kirjutavad 😀
    PS! Sul on väga ilus vannituba! Ja muidu ka on piltide järgi väga hubane kodu sul!

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 18:03

      No su kommentaari lugedes võib tõesti öelda, et me päris ühtekad :D! Ma eile pidin krt trenni ära jätma, aga uuel nädalal raudselt ronin kohale. Kõhuviirus ise on juba fitlife, kui nii öelda võib 😀 Ma nagu loodan ka, et see komm sul viimaseks ei jää, aga samas ma tean seda tunnet – ise ka loen paljusid blogisid ja mõnikord isegi nagu oleks midagi öelda, aga … tee või tina, ei viitsi 😀 Ma blogijana siiski ütlen, et tore on, kui aeg-ajalt keegi kaasa ka räägib, muidu jääb veits tunne, et ma mingi tont, kes üksi soiub 😀

    • Avatar
      Vasta Liis 16. jaanuar 2022 at 21:15

      Mina ka tavalist loen aga ei kommenteeri. Mulle meeldib su siirus ja otsekohesus. Sa näitad end täpselt selliselt nagu parasjagu välja näed. Jälgima hakkasin su tegemisi äkki kui Mari oli 3ne. Olen sind ka laagri rimis näinud kui sa just reisilt tulid. Ps oled päris elus väga ilus 🙃

      • Mallu
        Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 21:32

        Haha, see kõlab nagu ma piltidel oleks max malakas😄

  • Avatar
    Vasta L 16. jaanuar 2022 at 17:39

    Ma olen lugenud vist sellest ajast, kui Lendega rase olid. Ja mulle meeldib, et sa “vingud” (no offence pls, ma olen samasugune ja pole üldse halb asi) sama palju, kui mina ja räägid kõigest otse ja huvitavalt 😌 ma 20 ka alles.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 18:04

      Issand jumal, kuidas ma tahaks mäletada, mis tunne oli 20 olla 😀

      • Avatar
        Vasta A 16. jaanuar 2022 at 18:42

        Ma küll mäletan 🤣 kõik tegid klubis välja ja sünnaks sai lilli ja veini 🤣 Nüüd tahaks sünnaks (35) koristamisasju nagu Lilly 🤣

        • Mallu
          Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:39

          On ikka mõnele mälu antud 😀

  • Avatar
    Vasta Merje 16. jaanuar 2022 at 17:33

    Mulle sinu puhul meeldib see, et sa ei ela nagu klassikaline igav eestlane. Selle all mõtlen nt seda, et sa ei käi üheksast viieni kuskil kontoritööl ja vilistad need ühiskonnas peale surutud reeglid tuimalt välja. Sellised “kastist välja” elavad inimesed on olemuselt huvitavad ja värskendavad. Ja ka see on hea, et näitad oma elu sellisena nagu see on, nii tõuse ja mõõnasid, ilma midagi ilustamata. Selliseid inimesi on vähe. Ikka on nii, et sotsiaalmeedias on kõik ilus ja lilleline, ent samas päriselus on kõik mäda (shoutout to TL).

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 18:04

      Ah tead minu meelest elavad kõik sama “huvitavat” elu, ei ole mina midagi nii eriline. Ma lihtsalt panen kirja, enamik ei pane 😀

  • Avatar
    Vasta Ingun 16. jaanuar 2022 at 17:11

    Ei lähe vist otseselt teemasse, aga küsin ikka. Kunagi olite Eveliisiga sõbrannad ja tundusite nii ühtekad, omamoodi erinevad, aga sarnased, oli see “minu inimene” klikk mumeelest. Kas sa vahepeal kahetsed, et ei suhtle enam või tunned aja möödudes, et sa ise ka käitusid valesti või pigem tema käitumine käitumine sinu suhtes tundub vale?
    Oled sa kunagi samasuguse “vaenlaseks muutunud sõbraga” uuesti sõbraks saanud?

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 18:05

      Heh, hea küsimus. Me tegelikult leppisime Eveliisiga ammuilma ära ja mingisugust vimma ei pea meist küll (loodetavasti) kumbki. Ma arvan, et mina käitusin valesti ja tema käitus valesti, aga laias laastus, mis vahet seal enam on, kõik on minevik 😀

  • Avatar
    Vasta Riina 16. jaanuar 2022 at 16:12

    Ma ei mäletagi kuidas esimest korda su peale sattusin, äkki mingi õhtusöögi saade oli. Igaljuhul ages ago. Ma siiamaani loen ja vaatan kõike, mis sa teed. Täiesti ausalt, ma tunnen nagu sa mõtleksid asjadest täpselt samamoodi nagu ma ise ja max funny oled ka. Ma ei tea ma loen ja nagu arutleks best sõbrantsiga. Nagu kuidagi nii sama vibe. Täiesti uskumatu, et kellegi blogi lugemine sellist tunnet võib tekitada.
    Sa nii südamlik. Animal lover❤️ Sul 3 last, nagu respect, max funny😁, elad igati õiglast elu mo arvates❤️❤️❤️ NIIII PEABKIII

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 18:09

      Nii armas kuulda, et mu vibe istub 😀 Eks ma annan endast parima, v.a need korrad kus annan endast halvima 😀

  • Avatar
    Vasta Kadi 16. jaanuar 2022 at 16:05

    Ma ise ei ole avalik kommenteerija, aga enamus teemades tunned seda klikki. Võib öelda, et oled väga minu inimene. Ja ütlen, ka seda, et jumal tänatud, et sa olemas oled. Mida ma küll loeks, kui und ei tule õhtuti või siis teinekord veini nautides ikka saab loetud sinu blogi ja instas kaasa elada storydele.Või kuidas ma uusi ideid ammutaks kodu sisustamisel jne.
    Aitäh Sulle!

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 18:10

      Jeee! Ma siin ise ka aeg-ajalt mõtlen, et küll on kena, et ma ikka eksisteerin 😀 Okei, tõusen ära siin komplimentide peale veel 😀

  • Avatar
    Vasta Mina 16. jaanuar 2022 at 16:04

    Olen Kalade tähtkujus ja samastun sinuga.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 18:10

      Ma ise küll absull horoskoope ei usu, aga kena kuulda ikka 😀

      • Avatar
        Vasta Tiina 16. jaanuar 2022 at 18:23

        oi näed ma leidsin veel ühe samastumispunkti 😀 ma ka horoskoope ei usu

        • Mallu
          Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:39

          I feel ya, mul raske uskuda, et inimesed on mingiteks puntideks sünniaja järgi jaotatud. Nagu… how 😀

  • Avatar
    Vasta Eveli 16. jaanuar 2022 at 16:03

    Mina olen see kes loeb kuid ei kommenteeri. Ma ei teagi miks loen. Samas ma kohe huviga loen ja ootam nii sinu blogisid. Mul endal ka kolm last, kuid juba suured võib olla sellepärast loen. Kuid võib olla lihtsalt sellepärast et kirjutad väga ausalt ja lihtsalt. Peaksid ka tegema küsitluse kes su lugejad on, äkki saad mingi huvitava fakti enda jaoks teada. Nt kas naine/mees, mis haridus, kellena tõotab, palju lapsi, kus elavad jms.
    Igatahes loen sinu blogi ka edaspidi. Väga tihti ei ole nõus sinu seisukohtadega, vahest tunnen iseennast ära, kuid arvan et Me ei peagi olema kõiges ühel arvamusel. Kindlasti saan väita, et oled abivalmis, hea südamega, teed kõike kirglikult ja oled nii hea ja armastab ema. Edu!

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 18:11

      Tead, ma olen aeg-ajalt teinud neid küsimustikke, et kes mu lugejad on ja tõepoolest, väga huvitav oli endalgi lugeda 😀

  • Avatar
    Vasta G 16. jaanuar 2022 at 15:56

    Mina ka loen juba aastaid ja mul on väga kahetised tunded sinu osas. Ühest küljest kirjutad sa mega hästi ja ma suhestun väga paljude sinu kirjutistega ning maailmavaadetega. Teisest küljest oled sa vahel väga kahepalgeline, öeldes üht ja tehes hiljem hoopis midagi muud, kuigi olid enne sellele nii vastumeelne.

    Kõige rohkem samastun “labasusega”, aga eks seda on tegelikult rohkemal või vähemal määral kõik inimesed. Sind on vahva lugeda, samas vahel tahaks sul juustest kinni võtta ja mööda maad lohistada :D.

    Ühesõnaga ma ei plaani kõigest hoolimata loobuda sinu blogi lugemisest, sest meelelahutusena on hea lugeda. Peace

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 16:03

      Ma lausa huvi pärast küsin, et kas sa mõnda näidet ka mäletad mulle tuua? Selles suhtes, et kas arvamuse muutmine just “kahepalgeline” on, seda ma ei tea. Ma nt kunagi arvasin, et highlighter on lambi asi, sest miks krt sa peaks tahtma näost LÄIKIDA. Nüüd uhan nagu vana mees seda endale peale 😀 Kahepalgeline, aga vähemalt pale läigib 😀

      • Avatar
        Vasta G 16. jaanuar 2022 at 16:08

        No mul esimesena meenub kohe koroonaga see, kuidas sa rääkisid, et palun, kallid inimesed, oleme kodus, see pole raske jms, samas hiljem siis sa teatasid, et lähed reisile, sest sa EI SUUDA kodus enam olla.
        Tervishoiutöötajana oli mul seda eriti haige lugeda ja mulle ei mahtunud pähe, kuidas saab keegi sülitada kõige peale ja lihtsalt minna, sest on kopp ees. Tol hetkel oli endiselt kõik väga ebamäärane selle covidiga ja siis ma oleks küll tahtnud sulle vastu nägemist virutada

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 18:10

          Okei, koroona on see teema, mille üle ma enam sõna ei võta, niiet lihtsalt aktsepteerin su vastust ja elan edasi 😀

      • Avatar
        Vasta whatever 16. jaanuar 2022 at 16:51

        Ma päris aastaid lugenud pole, aga rohkem sellest ajast saadik, kui lahutasid. Ise vallalise ja lastetuna samastun lihtsalt rohkem nüüd. Enne ei tahtnud neid laste-ja pereasju väga lugeda, ei puuduta.
        Aga ses osas nõustun Gga ja seda ilmselt ka inimesed kõige rohkem su juures kritiseerinud. Ma nimetaks seda pigem väheseks enesekriitikaks või võimetuseks näha end kõrvalt. Just see jah, et vaated muutuvad jne. Et taunid inimesi vahel üsna kergekäeliselt, just mingite tegude ja käitumise pärast, aga kui ise teed sama või hullemini, siis on nagu ok ja alati vabandus olemas….Mida selle peale öelda, et võiks lihtsalt mõistvam olla. Teistel võivad olla samasugused põhjendused nagu sul. Aga eks see on paraku paljude puhul nii, et teise silmas pindu näevad ,aga enda silmas palki mitte. Teisi on lihtne hukka mõista, aga enda käitumisele on alati vabandus 😀 Muidu ilmselt jah meeldib ennekõike su otsekohene ja aus stiil. Mis kohati minu jaoks on natuke liiga labane ja ropp ka, aga noh, elab üle. Meeldib see ,et üldiselt tundud siiras ja autentne. Ja kindlasti mingites asjades samastun. Üleüldiselt usun, et sinu blogi on kõige huvitavam lugeda ja kirjutad kõige paremini. Eneseväljenduse poolest kõige huvitavam ja humoorikam. Aga jah, meeldiks, kui teiste osas ka mõistvam ja vähem judgivam oleks. Kuna ise oled omajagu fopaasid teinud, siis seda arusaavam võiks olla.

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 18:07

          Ma oskan jälle enda vabanduseks seda öelda, et enne kui mingit kogemust omal nahal tunda ei saa, siis ongi ju lihtne arvata ja endale rinnale taguda, et issand, mina küll MITTE KUNAGI ei teeks. Seda siis hetkeni, kuni… noh, teed 😀 Kuigi see pinnnu ja palgi võrdlus peab ka jah vist enamike puhul paika, minu puhul ka!

          • Avatar
            Kristina 16. jaanuar 2022 at 21:06

            Enamike kindlasti ei pea. Teiste arvustamise ja kritiseerimisega võiks küll tagasi tõmmata. Pole sa nii suur arvamusliider midagi

          • Mallu
            Mallu 16. jaanuar 2022 at 21:32

            Konkreetselt just ütlen, et ei peagi ennast arvamusliidriks, miks ma peakski? Ma pean ennast ENDA arvamuse liidriks iseenda maailmas, sina võid enda omade olla olla, ega ma kade pole 🤷‍♀️

    • Avatar
      Vasta mari 16. jaanuar 2022 at 19:14

      Juukseid pidi mööda maad lohistada ja näkku virutada on kah reaktsioonid kui kellegi arvamusega ei nõustu…

      • Mallu
        Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 11:39

        Noh, on ka meeldivamaid viise, ma nõustun 😀

  • Avatar
    Vasta Liisi 16. jaanuar 2022 at 15:40

    Lugenud suht koht Mari ootus ajast juba vist 🙂
    Aga see viis kuidas sa kirjutad on nii kaasa haarav lihtsalt 😉 aus ja otsekohene…
    Olen alati mõelnud, et mis tunne oleks päris elus sinuga ühes seltskonnas viibida, et kas see on sama tunne nagu lugedes🙈
    Selles suhtes naeran küll, et sa minu inimene oled, sest mu elu on sama kaootiline kui sinul, a’la 10 lõpetamata projekti/ideed, adhd kahtlus ja huumorisoon on ka samasse kapsaaeda vist kui samad asjad nalja pakuvad🤣
    Ja no selke kommnteerimise kohta nii palju et kommenteerin siis kui midagi “tarka” öelda on aga kuna ma väga tark pole, siis üleliia tihti seda ei juhtu😄 instas stooridele vahepeal vastan ka 😊
    Eriti närvi lähen ma siis kui kui hullult pika kommentaari valmis olen kirjutanud ja see üles ei lähe, leht lihtsalt hangub öra ja kõik, ei edasi ega tagasi…
    Siis lrpin tõsiasjaga, et ju vanajumal leidis, et mu kommentaar ei pidanud avalikuse ette jõudma😂😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 12:56

      Sa vist ka ATH kalduvustega 😀 Aga selle hangumise kohta, fckk mul ka nii juhtunud ja MEGA närvi ajab. Nüüd enne kui pika asja ära saadan, igaks juhuks enne kopin 😀

  • Avatar
    Vasta Janika 16. jaanuar 2022 at 15:39

    Olen üks lihtsalt lugeja. Meeldib sinu otsekohesus ja julgus. Ole ikka samasugune edasi😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 12:59

      Aitäh, olen! 😀

  • Avatar
    Vasta Merily 16. jaanuar 2022 at 15:37

    Mina olen ka üks neist, kes pole mitte kunagi kommenteerinud. Ma loen alati ka teiste kommentaare, see on väga põnev. Ise olen vaid 18-aastasene. Mul pole absoluutselt aimugi millal ma blogi hakkasin lugema, kuid titest peale tean, kes on mallukas😂😂😃. Sain vanemaks ja nüüd loen su igat blogi postitust. Meeldid mulle sellepärast, et sa oled niiiiii kuradima aus. Kirjutad mõnest kurvemast teemast, siis oskad alati mõne nalja sisse visata. Ise olen ka täpselt selline.
    Mul on väga palju tuttavaid inimesi, kellele sa ei meeldi. Need on minust siiski, siis vanemad. Ma lahen tohutult kurjaks selle peale. Jah… mina ei tunne sind ka päriselt nagu nemadki aga ja ma olen see, kes astub kohe välja ja peatan selle lolli jutu nende suust. Sa oled nii vahva ja sul on alati oma arvamus. Ma väga tahaksin, et kunagi oleks mul täpselt selline sõbranna nagu oled sina. ❤️❤️❤️

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 12:59

      Mind tõesti huvitab, mida 18 aastasel siit põnevat lugeda on, palun valgusta mind :D!

  • Avatar
    Vasta GN 16. jaanuar 2022 at 15:26

    Ma tavaliselt ka absull ei vasta. Paar korda olen seda teind. Aga põhjus miks oled nö minuinimene keda siis jälgida on lihtne.
    Sa oled aus, julge ja nagu sulle meeldib enda kohta öelda siis labane. Love it ausalt.
    Sa oled täpselt see vend, kellega saaks rahus mingit sitta suust välja toota, nalja teha ilma, et keegi hulluarsti järgi kutsuks😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 13:01

      Ma tõesti olen tuntud enda sitaajamise oskuse üle 😀 Tea nüüd, kas see hea v halb 😀

  • Avatar
    Vasta L. 16. jaanuar 2022 at 15:11

    ei hakka ilustama, lastetu laiskvorstina klikin kõige rohkem nende hetkede malluga, kes teeb päevas napilt 70 sammu, woldib ja vahib nonstop netflixi 😀 no ok, positiivne pohhuism ja chill olek (ja veits mentaalseid haigusi) sinna juurde. üleüldse on hea lugeda, kui osatakse hästi ja tabavalt kirjutada. muidu polegi eriline blogide jälgija, aga sind ja henryt on alati tore lugeda 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 13:02

      …ehk siis enamike päeva minuga, u welcome!

  • Avatar
    Vasta Külaline 16. jaanuar 2022 at 14:56

    Minule meeldib sinu juures, et sa oled vahetu ja ei loo mingit fassaadi, kirjutad naljakalt ja isegi reklaampostitused on loomulikud ja loetavad (teiste blogijate omi ei viitsi lugeda, kes lihtsalt turundusmaterjalidest copy-paste teevad).
    Siis mulle meeldib sinu hullumeelne energia asju ära teha. Ükskõik kui palju hala on kodu leidmise või vannitoaremondiga, siis varsti on need asjad valmis, kui mõni teine alles hoogu võtaks.
    Aga kõige rohkem mulle meeldib, et sa oled arenenud palju tasakaalukamaks ja küpsemaks inimeseks, kui alguses, kui blogi lugema hakkasin. See on kohe silmnähtav muutus.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 13:02

      Ah, enamik loovad mingis osas fassaadi. Praegu vastan siin lustlikult kõigile kommentaaridele, aga tegelt tahaks külili heita ja halada 😀

  • Avatar
    Vasta Tibu 16. jaanuar 2022 at 14:54

    Ma vist ka suures plaanis olen kuivalt “lugeja”. Hästi palju olen mõelnud, et kas me IRL ka klapiks, aga nats creepy oleks niisama proovimiseks kohtumist nõuda 😂 Samastun Sinuga üpriski paljus, mida niimoodi kommentaaris on nii raske ette lugeda. Selle pärast olekski hea see proovideit teha 😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 13:03

      No nõudma just ei pea, aga küsida ikka võib! Nagu prooviabielu 😀

  • Avatar
    Vasta L 16. jaanuar 2022 at 14:52

    Mina enamasti ainult loen ja väga väga harva kommenteerin. Asi mille üle ma olen läbi aegade imestanud on need mõned inimesed kes võtavad aja, et nõmetseda, kirjutada pikki analüütilisi negatiivseid kirju ja kommentaare. Sinu blogi ja fb jälgimine on ju puhtalt vabatahtlik tegevus..
    Ma tõsiselt naudin Su kodjastiili. Vahet ei ole kui per*es asi on, on su sõnakasutus alati nii naljakas. Mõned väljendid on isegi läinud endal kasutusse, sest need on lihtsalt nii tabavad ja head. Erinevalt mõnest teisest blogijast ei ole Sinu reklaampostitused ja “vihjed”, et üks või teine ettevõte võiks sinuga koostööd teha lamedad, läbipaistvad ja ei kaldu kerjamise valdkonda. Ma vaga hindan seda! Sinu kirjutised on siirad, vahetud ja konkreetsed. Absoluutselt mitte midagi ma nendes postitustes ei muudaks ja kavatsen neid lugeda ka edaspidi.
    Päris jälgima jälgima hakkasin ma Sind alles hiljuti, aga aegajalt kiikasin ma ikka Su lehele, et näha millega Sa tegeled ja toimetad. Sitamagnet oled sa eniveis, aga olgem ausad – mida meil siis lugeda oleks kui Sa seda ei oleks? See “Omg ma olen nii ideaalne” on päris väsitav ja palju värskendavam on lugeda, et ka teistel inimestel õnnestub elu eduakal elada nii nagu oleks pidevalt takistusjooksu võistlused.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 13:03

      No ju nemad tahavad ka hingelt ära saada, las siis jauravad, ega mina sellest muutuda suurt ei oska 😀 Muus osas, aitäh sulle! Tahaks ka ideaalne olla btw 😀

  • Avatar
    Vasta Eva 16. jaanuar 2022 at 14:47

    Mina olen ka kaua siin olnud. Vanasti lugesin palju erinevaid blogisi, praegu loen ainult sinu oma.. lht meeldib su kirjutamise stiil ja sa oled naljakas ja koguaeg toimub sul midagi 😀😀.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 13:04

      No kellel meist ei toimuks samas kogu aeg midagi 😀

  • Avatar
    Vasta A 16. jaanuar 2022 at 14:45

    Ma mäletan täpselt, et see kurikuulus Hitleremmede postitus oli esimene, mis mu siia tõi ja siia ma jäin. Vahel naeran niiet pisarad jooksevad ja õhk on otsas, siis jälle mõtlen, et issand, mis sul viga on?!?Vahel kommenteerin, vahel on pikk kommentaar valmis ja siis mõtlen, et keda mu kommentaar ikka kotib ja kustutan ära. Aga pigem ikka armastan kui vihkan ❤️

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 13:04

      Vana hea hitleremmede post… Aga mind kotivad kommentaarid, ausalt 😀

  • Avatar
    Vasta Merli 16. jaanuar 2022 at 14:41

    Mina loen sinu blogi alates Mari ootamisest, kommenteerin vähe, paar korda kirjutanud otse sulle, oled iga kord ka vastanud.
    Esimesest päevast alates nii minu inimene kui veel olla saab. Vahest küll mõtlen, et no kuidas sa nii õrnake oled ja neid vastikuid õelaid kommenteerijaid nii hinge lased, et nende pärast nutad (mul nii raske näha inimesi nutmas, tahaks korraga nii lohutada, raputada kui ka ära joosta, et mitte näha). Samas jälle üritan samastuda, et kui oleks samas olukorras, siis reageeriks sama moodi. See, kuidas ennast sellest postituses lahti seletad, täpselt sellisena ma sind näengi ja olen ise samasugune 50 % sitamagnet ja 50% armastusemagnet, sitt aga kuivab lõpuks ära ja kukub maha, armastus hõljub kaitsva pilvena koguaeg ümber!

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 13:05

      Ma vihkan ka, kui inimesed nutavad. Seisa siis seal kõrval nagu loll, ise ei oska midagi öelda ega teha. Aga lohutuseks – ma nutan suht harva :D!

  • Avatar
    Vasta L 16. jaanuar 2022 at 14:38

    Ma täpselt ei mäleta, millal lugejaskonnaga liitusin, aga laias laastus polegi vahet. Mujal sotsiaalmeedias olen samuti selline jälgin-ei jälgi. Huvitav on, vahel naljakas ka. Vahepeal mingid koduteemad ei köitnud, aga nüüd mõtlen oma kodu sisustamisele ja lausa huviga loen ka koduteemalisi postitusi. Erit rusikas silmaauku postitused olid seoses laenu taotlemisega. Ja ma loodan, et tulevikus õnnestub mul oma lapsi kasvatada sama elutarkadeks ja empaatilisteks nagu sina enda omadest voolinud oled. Need kommentaarid, mida lugejad kirjutasid seoses kokkupuudetega Mariga, jätsid sügavalt positiivse mulje. Ma ausalt arvan, et selliseid lapsi võiks rohkem olla.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 13:06

      Jah, nii see kipub olema, et huvitav on see, millega ise ka parasjagu kokku puutud. Mida sa siis seal head sisustad, tahan ka teada 😀

      Ja see Mari teema, ma siiani olen niii uhke. Noh v.a see et ta eile oma õed ja iseennast drugis, aga tahtis head 😀

  • Avatar
    Vasta Juta 16. jaanuar 2022 at 14:35

    Ma hakkasin sind jälgima kui Martat ootasid. Ootasin samal ajal oma esimest last, kes sündis päev varem, kui Marta. Meeldis lugeda, et keegi teine samal ajal samas olukorras oli.
    Nüüd on mul ka teine poisipõnn, 5 kuune.
    Mulle meeldib, kuidas lased lastel alati mökerdada ja mängimisest lõbu tunda.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 13:10

      Lapsed on jah kena seostav element, kui mul laps sündis, siis oli ka nii tore teiste laste asju lugeda. Nüüd mul titejuttudest muidugi suva 😀

  • Avatar
    Vasta T 16. jaanuar 2022 at 14:34

    Mina olen ka olnud vaikiv lugeja alates sellest, kui Maril kõne probleemid algasid. Juhuslikult on mu poeg Marist 2 kuud noorem ja rääkima hakkamisega olid samuti probleemid. Toona oli kõike seda toetav lugeda, sest teadsin, mida sa tunned. Samas tundusid mulle ka toreda inimesena, otsekohene, humoorikas ning alati on olnud mõnus su kirjutisi lugeda. Lisaks on sul maitsed sisekujunduse osas.
    Need, kes kritiseerivad, teevad seda seepärast, et tegelikult on nii, et kui kellelegi ei meeldi su omadused, käitumine, siis tegelikult ei meeldi talle need samad omadused, käitumine enda juures.
    Ole sama tugev ja tegus naine edasi ning ole selline nagu sa oled, sest sellisena sind just armastataksegi 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 13:11

      Loodan, et teie probleemid said ka lahendatud praeguseks 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerttu 16. jaanuar 2022 at 14:32

    Loen ka vist Mari sünnist saadik. Aeg-ajal kommenteerin ka. Olen ka teisi blogisid lugenud aga ei ole neist ühtki nii pikalt lugema jäänud. Sa meenutad mulle paljuski mind ennast. Äratundmisrõõm 😁 Olen sama kannatamatu ja tüdinen uutest hobidest suht kiirelt. Mulle meeldib ka kuidas sa oma lapsi kasvatad. Kuigi ma sind ei tunne ja kogu pilt on kujunenud vaid blogi põhjal, siis arvan, et oled hea sõber ja hea ema. Mis sitamagnetisse puutub, siis selles osas tunnen samuti, et samastume aga sa oled veel hullem magnet. Hea kergendus 😁

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 13:13

      Aitäh sulle – ja kui ma meeldin sulle ja sul on äratundmisrõõm, siis järelikult oled sa ise ka suht tsill tüüp! 😁❤️

  • Avatar
    Vasta Ester 16. jaanuar 2022 at 14:32

    Mulle meeldib sinu otsekohesus ja et sa oled nii julge. Mina nii julge ei ole. Mul ongi selliseid inimesi enda kõrvale vaja või siis lugeda vaja 😀 Ehk siis oled “minu inimene”.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 13:11

      Ega ma ka “julge” ei ole. Ma teen enne ja siis mõtlen, et ooooh shit 😀

  • Avatar
    Vasta Katrin 16. jaanuar 2022 at 14:29

    Ma vist olen ka see, kes vaikselt omaette loeb. Ma ei mäletagi kuna ma regulaarselt lugema hakkasin, vist siis kui oma lapsed sain. Mulle meeldib kuidas sa oma lastega suhtled, kuidas sa lased neil laps olla. Ma tahaks ka nii osata aga ikka juhtub, et keeb üle ja hakkan pahandama nendega, parast olen kurb ja vabandan.
    Sinu otsekohesus meeldib. Ma ei loeks kui poleks huvitav või kui ei leiaks kohta kus samastuda. Kõige rohkem ma vist panen FBs naerunäo kui postitus oli meelelahutuslik.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 14:32

      Oi kallikene, kui sa arvad, et mul EI juhtu seda, et keen üle ja pärast vabandan, siis sa eksid. Ja minu meelest on see ka hea, sest alles ükspäev tuli Mari ja vabandas, et ta enne oli kurjaks läinud ja seletas, miks ta läks 😀 Meie ju õpetamegi lapsi!

  • Avatar
    Vasta Ä 16. jaanuar 2022 at 14:25

    Mulle meeldib, et sa oledki nö. päris inimene – kõikide emotsioonide, heade ja halbade päevadega 🙂 kuidagi kergem on iseenda kehvad ajad ka üleelada, kui ma tulen ja loen, et keegi mõtleb/tunneb ka nagu mina. Kokkuvõtvalt ma megatänulik, et sa oled nagu sa oled ja võtad vaevaks meie kõigiga jagada, sest isegi kui sa ise aru ei saa, siis oled toeks ja motivatsiooniks paljudele 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 13:12

      Kui paljusid “mängu” inimesi sa siis tead 😀 Ja aitäh sulle, nii üllatav ja tore kuulda enda kohta selliseid asju 😀

  • Avatar
    Vasta Brit 16. jaanuar 2022 at 14:23

    Mina kommenteerin harva, kuid loen ja jälgin (creepy sõna😂) sind juba Mari sünnist alates, ehk siis aastaid.
    Minu jaoks oled sa selline minu “tüüpi” inimene.. Mulle väga meeldib sinu ausus, julgus, humoorikus, sinu nö “maailmavaade” ja eelkõige see kui heasüdamlik sa oled.
    Sul on nii paljudes asjades nii sama “‘maitse” mis minulgi. No vaata kasvõi oma kodu, inspireerid mind oma ideedega pidevalt 😀!
    Ma alati tulen nii hea meelega sinu postitusi lugema või vaatan su sots. meediat. Seega keep it up. Ja no kriitika suhtes ma ütleks seda, et “suuri laevu saadab alati kajakate kisa” 😀.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 13:12

      Jälgima on jah umbes sellise vaibiga, et istud mul kuskil akna taga põõsas ja muudkui jälgid 😀

  • Avatar
    Vasta Liz 16. jaanuar 2022 at 14:19

    Heihei, ma olen üks see lugejatest, kes väga harva kommenteerib, või peaegu mitte üldse. Minu jaoks oled täielikult minu inimene, mulle nii meedib kui kaine mõistusega sa asju võtad. Samuti mulle hullult meeldib su laste kasvatamist stiil. A la lase lastel lapsepõlve nautida. Ma arvan, et see on väga tähtis, et lapsed tunneksid end lastena ning oleksid armastatud ja hoitud mõlema vanema poolt. Mida ma ka näen sinu puhul.
    Samuti mulle hullult meeldivad sinu vürtsikad lood ja huvitavalt kirjutatud seiklused.
    Vahel tunnen, et tunnen sind läbi ja lõhki ning me salasõbrannad, aga tegelikult ma ainult see sala “stalker”, kellele hullult meeldib su blogi lugeda ja su eluga kursis olla.
    Meeletult tubli oled 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 13:11

      Nii armas, tule ikka tihemini siis kommenteerima, jumala haud! 😀

  • Avatar
    Vasta Mirjam 16. jaanuar 2022 at 14:10

    Mina olen lugenud suht algusest. Sellest ajast kui Mari ootasid. Olen 32 aastane nüüdseks ka ise kolme lapse ema. Nii et lugemist on alati. Väga hästi kirjutad ja see, et sa oled aus ja ehe. Kõik see paneb lugema ja huvi tundma.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 14:17

      Mari ootamine ei olnud mu blogi algus. Mari jäin ootama 2013, blogi algus oli 2005. Aga see algus on ikka jube lugemine ka 😀

  • Avatar
    Vasta Mari Liis 16. jaanuar 2022 at 14:03

    Mulle meeldib kuidas sa oma lapsi “ei kasvata” 😀 ja neid armastusega “ära hellitad”

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 14:09

      Armastatud metslased 😀

    • Avatar
      Vasta Helju 16. jaanuar 2022 at 15:46

      Olen olnud ka pigem vaiksem jälgia. Aga no tõesti su avameelsus, otsekohesus, huumor…. Ja see et elu ei ole alati lill ja ilus. Mulle need roosade prillidega daamed väga ei istu, kes on elanud kuldlusikas suus ja arvavad et elu ongi ainult roosa.. Et teisi toone ei eksisteeri. Sa näitadki oma elu võlu ja valu. Ja vb seepärast tundubki “minu inimene”.
      Eks neid asju on veel, aga kes krt neid enam mäletab. Lapsed on selle viimsegi mäluraasukese viinud🤣🤣🤣🤭.
      Aga sina ole ikka sama äge mutt edasi 🧡
      Ja hea on lugeda et mitte ainult endal alati sitasti ek lähe vaid teistel ka 🤣🤭

      • Mallu
        Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 12:55

        Ah ära muretse, ka minu mälu on lapsed viinud juba ammu, niiet võime koos teadmatuses uitada 😀

  • Avatar
    Vasta Eeva 16. jaanuar 2022 at 13:57

    Mina vist üks sinu eakamaid lugejaid 😀 ja ka juba sellest ajast kui Milvi veel teil elas. Mõnikord olen blogis komminud, eriti laste ja loomade teemal, sest lapsed on imelised ja olen alati öelnud, et inimesed, kes niimoodi armastavad loomi nagu teie pere, need on suure südamega ja head. Muidugi oled sina minu inimene, eriti see otse ütlemine ja paras annus pohhuismi. See on hea omadus ja aitab edasi alati, muidugi ei näe me keegi teise sisse, kuidas tegelt asjalood on ja mis seis hinges hetkel valitseb. Aga sina oled blogija. See ongi natsa teistmoodi elu kui minusugusel saja prossusel jobumagnetil. Ma ikka vahest küsin mehe käest kui tõmban juuksed eemale, et vaata, on mul mingi jobumagnetimärk otsaette tekkinud või milles on asi 😀 No pole, aga magnet olen. Minu arvamus sinuga ei pea absull alati yhtima ja see ongi normaalne. Teised vaatenurgad, värgid, just ongi huvitav lugeda, aa, vot kuidas tänapäeva noored mõtlevad ja teevad ja lapsi kasvatavad. Nii, et lase aga samamoodi edasi. Mõnikord ei lähe elu nii nagu plaanitud, mõnikord läheb elu veel paremini 😉 😉 Küll näed 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 14:10

      Ma ei tea, mida sa eakaks pead? Ma arvasin 19 aastasena, et 30nesed on eakad 🥲 Aga nagu ma usun enda puhul, siis sinu puhul ka – kui sitamagnet on suur, siis headuse magnet on sama suur. Või sa ei leia nii? 😀

      • Avatar
        Vasta Eeva 16. jaanuar 2022 at 15:58

        Jah, noh ma ise juba 55, Aga mis headusesse puutub siis mu sõbrad on kõik ülivõrdes head inimesed. Palju, palju paremad kui ma ise. :)))

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 16:02

          Sama lugu siinpool 😀

    • Avatar
      Vasta Krr 16. jaanuar 2022 at 15:52

      No mul tekkis ka kohe küsimus, et kui eakas sa siis oled, et teeme võistluse va :D? Ma olen ka Mallukast päris korralikult vanem, samas mu lemmik sugulane ja mu parim mõttekaaslane on ka sama vana kui Mallukas – nii, et tegelt pole vanusel mingit tähtsust. Mallukas on ka ilma igasuguse kahtlusega täiega “minu inimene” – muidu ma ei loeks ka seda blogi. Ja olen ka 100% nõus, et ka täiesti oma inimeste puhul on väga normaalne, kui kõik arvamused ei lähe kokku.

      • Mallu
        Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 12:46

        nunnud olete kurat, olge siis “vanad” või mitte 😀

  • Avatar
    Vasta Kris 16. jaanuar 2022 at 13:57

    “Minu inimene” klikk sinuga vast sellest, et tunnen su käitumises väga palju ennast ära, just paarisuhte rapsimise mõttes, õiglustunde ja selle eest võitlemise mõttes, jätad sageli mulje, et räägid asjadest täpselt nii nagu nad on ja oskad elu üle nalja visata. Ja ei taha küll mingi hullu stalker saikari muljet jätta ja sind kuidagi ehmatada :D, aga sattusin su blogi lugema veidi enne Mari sündi ja kuna endal mul ei ole kahjuks elus õnnestunud saada osa laste kasvatamise rõõmust, siis on olnud väga südant soojendav saada võimalus jälgida poole silmaga kellegi teise väikeste inimeste kasvamist ja arenemist elu algusest saati. Aitäh sulle selle võimaluse andmise eest 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:58

      Appiii, kui armas! Ja sa ei jäta saikari muljet, siis peaks kõik mu lugejad stalkerid olema ju 😀 Ma ju kirjutangi selle pärast, et keegi loeks :D!

  • Avatar
    Vasta Liisi 16. jaanuar 2022 at 13:54

    Loen su blogi seetõttu, et see on ehe. Kui on sitt aeg, siis nii kirjutadki ja kui kõik on hästi, siis ka see saab kirja. Ei ole sellist võltsi värki. Ja huumorisoon klapib minu omaga ning kui asi vahel labaseks kisub, siis see on ka väga okei sest peab tunnistama, mul ikka viskab ka seda labasusevärki sisse 😀 Et noh,mulle sobib!

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:59

      Krt, tee või tina, aga ei saa ka mina seda labasuseussi välja 🥲

  • Avatar
    Vasta Heidi 16. jaanuar 2022 at 13:53

    Klikime sest sa samaaaa kannatamatu nagu mina 😀😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:53

      Tahaks kõike umbes eile, onju 😀

  • Avatar
    Vasta Ren 16. jaanuar 2022 at 13:52

    Ma olen lugenud vist 4-5a. Algselt selleparast, et gumnis vabade tundide ajal midagi teha oleks. Aga mida rohkem ma lugesin, seda rohkem tundsin, et isssand meil on nii palju sarnaseid maailmavaateid ja uldse ellu suhtumist.
    Lisaks oled ka nats inspireeriv mulle, kuna sa julged tunnistada, kui oledki midagi fuck uppinud. Mul on seda vaga raske teha, kuna kohe kardan, et akki selle uhe vea parast nuud ma enam inimestele ei meeldi ja keegi ei taha mu sober olla🥲😆

    Ja uleuldse, kes meist poleks nats sitamagnet🤷🏼‍♀️

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:55

      Olgem ausad, need sõbrad, kes sind ühe vea pärast mittemeeldivaks peavad ja ei taha su sõber olla, siis kuradile nendega. Nemad ise teevad ka vigu ja minu meelest suurim oskus inimesel on ise enda vigu näha ja eriti enda saamatuses/äpardustes huumorit näha. Me kõik oleme ainult inimesed, so what? 😀 (okei, kui su viga on kellegi maha löömine, siis vb jah keegi eriti ei taha sinuga vanglast kirjasõpra mängida :D)

      • Avatar
        Vasta Eve 16. jaanuar 2022 at 15:23

        Mul on selline mälestus, et nägin sind mingis kokandussaates (natuke selle “My kitchen rules” stiilis eesti versioon), kus olid vist veel ka Marimellid… ja sa viskasid seal porru prügikasti, avastades siis, et sul on seda vaja ja võtsid uuesti prügikastist välja. Ja nimetasid seda edaspidi suure uhkusega prügikastiporruks 😄 Mäletan, et tundusid kuidagi väga vahetu ja vahva ning äkki hakkasingi siis su blogi lugema… Kas midagi sellist (see saade) ikka toimus või nägin ma seda unes? 😀 Ja blogisid sa sellel ajal üldse?

        • Mallu
          Vasta Mallu 17. jaanuar 2022 at 13:01

          Selline asi tõesti toimus ja ma blogisin küll 😀 Ma olin siis vist delfi beebiblogija vms 😀

  • Avatar
    Vasta Tiina 16. jaanuar 2022 at 13:47

    Väga hästi kirjutasid selle lõigu kohta. Tõesti on kommenteerija probleem, mitte sinu. Aru ma ei saa, kui ta juba aastaid lugemas käib, siis mida veel sõimu loobib, et teine inimene ei ole täpselt see mida ta ootab… on ju piisavalt hea et lugeda ja jälgida. Üldistavad omadused nagu “roosad prillid”, “kõik õigesti”, “pead muutuma”, “sitamagnet” – see pole konstruktiivne kriitika vaid kellegi verbaalne okse, ja arvatavasti käib kirjutaja enda kohta. Üleüldse, mis “sitamagnet” nagu – mu meelest on sul elu täitsa tasakaalus ja korras, ei juhtu midagi erakordselt teisiti kui keskmisel inimesel.

    Et mis on see “minu inimene” klikk… Tegelikult ma arvan et kui me kohtuks siis meist sõbrannasid ei saaks. See suur “Otsekohene” – ma ise olen ka selline, aga muus osas oleme piisavalt erinevad, ja ma arvan ka veidi jäigad oma seisukohtades, et arvan et sealt hakkaks hõõruma. Loen ikka meelelahutuseks, ja eks on ka ühiseid teemasid. Sinu Marta on enamvähem sama vana kui minu vanem laps (ja raseduse ajal lugesin su raamatut ka), ja ka mina leian et lapsi ei peaks kontrollima ja distsiplineerima. Ja ma olen täiega kade et sul sada kassi ja muud loomad on, mul on mees ja lapsed kõigile loomadele allergilised 🙁

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:56

      Okei, ma nüüd nagu elu eest üritaks ennast su sõbrannaks parseldada, aga mul on paar sõbrannat, kelllega me oleme laias laastus piisavalt erinevad ja jäigad oma seisukohtades. Aga elu on kuidagi nii teinud, et need sobivad kohad on nii mõnusad ja head, et “tuliseid” teemasid väga ei puuduta, või suudame neid rääkida võtmes, et ma saan aru, et sina arvad, nii, aga mina vot naa ja see on ka fine 😀

      • Avatar
        Vasta Tiina 19. jaanuar 2022 at 11:16

        Davai hakkame sõpradeks, kas ma saaks ka parooli 🙂 ? Natuke naljaga aga tegelt oleks hästi huvitav ka ja luban pühalikult et midagi halvasti ei ütle.

  • Avatar
    Vasta Merily 16. jaanuar 2022 at 13:47

    Ma väga harva kommenteerin sinu postitusi, aga alati ma loen need kõik läbi ja mõtisklen kaasa. Tundud mulle alti nii enesekindel. Olen ka 3 lapse ema, üks on küll veel väike 4 kuune beebi. Aga just mõtlen seda, et inimesed räägivad koguaeg, lastel peavad olema reeglid ja ei sa neil lasta kõike teha. Aga ma olen kindel, et kõigil meil on teatud reeglid laste osas. Lihtsalt inimesed teinekord ei sa sellest aru ja hakkavad lampi mingit s*tta pritsima. Tahan tegelikult selle jutuga jõuda sinna, et ma olen ka korralik sitamagnet. Teinekord mulle tundub, et ma oleks nagu ära neetud 😄 kõik p*sk tuleb mulle selga.
    Aga näen koguaeg seda, et sa oled küll täiesti minu inimene. Täpselt selline nagu üks vinge naine olema peab. Jätka samas vaimus ❤️. Tegelikult tahtsin veel seda öelda, et tuli siin lastega jutuks, et Mallukas kolis Laagri. Meil elab mamma seal samas lähedal, nii 200 m. Siis tüdrukud ütlesid, et nemad tahaks küll suvel Mariga seal mängida. Elame ise välismaal ja lastel seal sõbrannasid pole siis see oleks tegelikult täitsa tore ☺️.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:57

      Mari (ja teised) on alati valmis kõikide lastega mängima iga kell, niiet tulge aga ja mängigu nad ennnast kasvõi ogaraks 😀

      • Avatar
        Vasta Merily 16. jaanuar 2022 at 14:00

        Kindlasti tuleme 😄.

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 14:09

          anna aga teada 😀

  • Avatar
    Vasta Kristin 16. jaanuar 2022 at 13:46

    Mina hakkasin sinu blogi jälgima kui Mari sündis. Mulle räigelt meeldib sinu “filtrita” olemine ja ütlemised. Samastun suht palju sinuga selles osas ja see blogipostitus on ka vägagi tuttav iseenda suhtes. Küll ma olen ülbe ja vastik ja kõrvalt olen üliempaatiline ja hea 😃 samuti kohati naiivne ja usun kõike mida öeldakse. Olen ka pigem see kes väga palju ei kommenteeri ja loen ja elan kaasa niisama vaikselt tagapingis 🙂 aga you do you, nii ongi kõige parem! Kõigile ei saagi meeldida, see polegi võimalik. Mulle igatahes lähed täiega peale. Jooks veini küll sinuga ja ajaks juttu 🙈😃

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 14:00

      Krt, kui ma endas seda osa oskaks muuta, et ma kõike usun, see oleks juba hea, haha. Aga veini joomisele ei ütle ma iial ei, v.a need korrad kui ütlen, sest ma ei suuda 😀

      • Avatar
        Vasta Kristin 16. jaanuar 2022 at 17:04

        No siis tuleb veini juua, peika on sommeljee ja toob head kraami meile siia Eestisse 😂

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 18:05

          Aiiii, sa kohe räägid ennast mu südamesse siin veel niimoodi 😀

  • Avatar
    Vasta Tiina 16. jaanuar 2022 at 13:46

    Mina vastasin ka sellele küsitlusele, aga ma ei mäleta, mis sõna sa panid. MInu jaoks oled sa liiga segane, aga no mis siis sellest. Minu pärast võid edasi olla ja eks ma sellepärast ka loen su blogi Aga seda eilset kirjasaatjat ma ei mõista, miks selline kiri kirjutada? Kas seda oli tema enda jaoks vaja, et ta tunneks ennast vähemalt sinuga võrreldes paremini? Minu arust peaks alati mõtlema, kui tahad “tõde” kuulutada, et kas seda on sinul vaja, kes sa ütled või on sellest mingit kasu ka sellel, kelle kohta sa seda ütled. Minu arvates oled sa selle sahmimise ja rapsimise ja lollakalt käitumisega paralleelselt ju väga hästi hakkama saanud. Ja no kes veel julgeb võtta tagasi mehe, kes on teist naist avalikult tahtnud rabada ja no kes on samas nii julge et saata see mees uuesti kuradile? Loomulikult sina! Aga kirjasaatjasugused häbenevad kodus oma asju ja ei julge midagi teha ega õelda, sest äkki keegi ütleb nende kohta siis sitamagnet. Jumalapärast ära muutu, keda meie siis klatsime ja kelle najal me usume, et meie oleme ju palju targemad ja paremad :)))))) Muah!

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 14:01

      ah, tead see kiri oli VÄGA pikk ja analüüsis mu elu ja suhteid üht ja teistpidi, võibolla inimene tahtis ka ennast kuskil välja elada 😀 Vähemalt ta oli üsna viisakas, its fine 😀

  • Avatar
    Vasta R 16. jaanuar 2022 at 13:43

    Ma üldiselt olen lugeja rollis alati olnud. Miks ma loen? Ma ei oskagi päris hästi sõnadesse panna, vast olen alati tundnud lugedes just su mõtteid ja tundeid nagu oleks ise seda kõike kirjutanud. Mina seda muidugi nii humoorikalt ei suudaks ja mul pole ka lapsi ning vast elame üleüldse üpriski erinevaid elusid, aga just see ära tundmine kui loen su lauseid…olen ka mõelnud, kas me sellisel juhul oleksime sõbrannad, kui oleks kunagi kokku sattunud, aga selles ma pisut kahtlen, sest teie grupp tundub olevat selline aktiivne, muudkui saab nalja… Mul endal väga sõbrannasid pole, see ainus, kellega elu jooksul olen tundnud, et on minu inimene, temaga on elu veidi lahku viinud ja suhtleme harva. Teised kaks, nendega ma ei tunne päris seda kahjuks. Huumorit ma mõistan, aga mind ennast naljasoonega õnnistatud pole. Üleüldse olen pigem vaikne ja mitte eriti seltskondlik inimene. Ehk see samastumine tulebki sellest, et seespidiselt on sarnasus, aga ma ei oska seda väljapoole elada. Segane jutt, aga jah, sa ainus blogija, keda ma loen ja jälgin, teiste puhul olen lugenud mõne huvitava teema puhul, aga seda juhtub üpriski harva. Aa ja lugedes su blogist palju ATH kohta, siis ma üpriski veendunud, et mul on see ka, aga pole võimalust minna kuskile antud diagnoosi kinnitama…aga nö hea on lugeda, et ma pole ainus selliste probleemidega 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:49

      Haha, tead, meie grupp on ka selline, et vahepeal ollakse päev läbi vait, mõnikord lobisevad ühed, mõnikord teised. Mõnikord saavad mõned kokku, siis jälle teised. Et suurema grupi eelis ongi see, et kui on need aktiivsemad, siis need vaiksemad vaatavad ise, millal viitsivad/tahavad midagi kaasa öelda või tulla. Ega armastus sõprade vastu ei olene ju sellest, kui jutukas ta on. Ma olen ise täheldanud, et paljud minu parimad sõbrad on minuga võrreldes suuremas seltskonnas nn vaiksemad. Aga vastandid pididki tõmbuma 😀 Ja noh, mulle tundub ka tihti, et mind pole naljasoonega õnnistatud, ainult, et ma ISE arvan, et on… 🥲

      Muuseas, seda ATHd ei peagi ju ilmtingimata diagnoosima – kui arvad, et sul võiks olla, siis tiktok ja nett on täis häid lahendusi, kuidas ise ennast veidi paremini “tööle panna” ja juba see aitab täiega kaasa!

  • Avatar
    Vasta OhLaa 16. jaanuar 2022 at 13:43

    Elamise julgus ja oskus lennult ohjad haarata. Otsekohesus. Julgus rääkida ka enda vigadest. Väga hell ja armastav suhtumine oma lastesse. Need on omadused, mis sinus mulle enim meeldivad ja mis meil ka ühised on, välja arvatud esimene punkt. Mul kipuvad mõnikord aerud kätte ära mädanema.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:49

      Ära sa üldse muretse, mul vedelevad ka keldris mõned mädanenud aerud 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 16. jaanuar 2022 at 13:42

    Ma klikin sinuga, sest meil on väga sarnane huumorisoon ja sa oled kohati sama otsekohene ja kannatamatu kui Mina.

    Pluss sa ütlesid mulle suvel, et mul on ilusad silmad ..minust saab asja. 😅😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:45

      Haha, see oli küll kena minust, eksole. Kus ma sind suvel nägin? 😀

      • Avatar
        Vasta Kristi 16. jaanuar 2022 at 13:54

        Teenindasin teid sunset lounges Pärnus. Alguses tegi seda mu kolleeg aga siis sa nõudsid et ainult Mina teid teenindaks 😃
        Tegin sinust ja kellestki veel fännipilte

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:59

          Issand, ma loodan et ma ikka viisakalt seda tegin 😀

  • Avatar
    Vasta Kethelin 16. jaanuar 2022 at 13:42

    Klikki hakkasin tundma juba 2013a algusest. Töökaaslane tutvustas sind kui oma ex miniat 😀 hakkasin siis lugema ja sisustasingi tööõhtuid sinu blogi algusest lugedes. Esimesed read olid nagu minu teismelise ea päevikus, siuksed paari lausega ja vigadega ja kiiruga kirjutatud. Aga mida aeg edasi, seda paremaks ja sujuvamaks kirjutised läksid. Mingi hetk hakkasid lapsi saama ja see muutis kõik veel huvitavamaks. Nüüd on mul 3 tütart ja sinul ka, vanused natuke erinevad. Minul 5a, 3a ja 1a. Aga samas on hea jälgida. Mul laste kõne areng on pigem aeglasem ja seega samastun ka selles osas.
    Lisaks tunnen, et su huumor sobitub minu omaga. Kahjuks ma ei ole nii pohhuist, et sulle kommentaare avalikult facebooki väga jätta, kuigi kaasa rääkida tahaks rohkem. Mulle ei meeldi kui mingi istumine on ja siis jälle keegi mainib, et nägi mu kommentaari kuskil ja pigem seda halvustavalt..
    Mulle endale ka väga meeldib kirjutada ja inimestega suhelda, aga koduse emana lihtsalt ei saagi seda nii tihti teha. Lisaks ei oska ma 1:1 kellegagi nt messengeris suhelda.
    Ootan küll inimesi alati ka külla, aga ise kutsuda ei oska, sest ei taha end peale suruda ja inimene äkki tegelikult ei taha tulla, aga tuleb, sest ei taha ära öelda. Eks siuke kompleksides inimene veidi.

    Samamoodi nüüd olen tundnud, et mul vist ka mingi ADHD sarnane asi. Vahel nt hakkan süüa tegema ja siis järsku avastan end vetsu koristamast või lastega mängimast ja nt ükskord keetsin mune nii, et vesi oli juba kadunud 😀 ehk siis jah.. tähelepanu hoidmisega on probleeme.

    Sarnasusi on ilmselt rohkemgi. Aga lihtsalt ma justkui tunnen, et sa oled nii tore inimene ja kui sa ka vastad, siis see on kuidagi hea tunne. Et mu sõnad polegi nii tühised 😀 et oled küll 1 Mallukas, aga samas ikkagi ilmselt saad päris palju kirju pidevalt ja sellepärast imestasingi, et leiad aega ka lihtsatele inimestele vastata 😀 see võib-olla eristabki sind, et kuigi oled “kuulsus” siis tegelikult oled ikkagi lihtne inimene, kes lihtsalt jagab oma elu ja see läheb nii paljudele korda 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 14:04

      Haha, appiiii. Kas su endine töökaaslane on S tähega, kui ta naine? Või M tähega, kui mees? 😸

      Ja ma nii seostun sellega, et ma ei oska kellegagi messengeris 1:1 rääkida, selle pärast ongi suurem chatt hea. Kui ei vasta, siis on fine, keegi teine ikka vastab. Ja kui tahad, sajad oma teemaga sisse ja räägid teiste omadele kaasa.

      Nii armas, et sa arvad, et ma tore inimene olen, mul reaalselt jälle “nägu peeretab peas” (also pole õrna aimugi, miks ma seda väljendit kasutasin just, sest see nii rõve :D), aga ma ÜRITAN vastata. Ma alati tõesti ei jõua ja see on nõme, aga krt tõesti kirjutavad ja kommivad niii paljud ja siis mõnikord lihtsalt vaatad seda 180 vastamata kommentaari ja… ei jõua. Eriti kui lapsed kodus jne, siis on eriti võimatu. Aga ma ausalt proovin :D!

      • Avatar
        Vasta Kethelin 16. jaanuar 2022 at 17:56

        D tähega oli ema ja poeg S 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 18:01

          Issand kuidas ma nuputan praegu, mul on üks S tähega peika olnud ja ma olen nagu üsna kindel, et ta ema nimi oli ka S tähega, aga vb ma siis eksin. Õel igatahes oli ka S tähega, äkki ma siis selle pärast ajan sassi 😀

  • Avatar
    Vasta Anneli 16. jaanuar 2022 at 13:41

    Ma arvan, et ma olen Sind jälginud oma 3-4 aastakest, seda muidugi vahelduva eduga, sest vahest mul lihtsalt saab siiber sellest mulast. Võin ausalt öelda, et kui ma kunagi kuulsin, et kuskil on keegi “Mallukas”, ja nägin mingit postitust või lugesin artiklit, siis ma mõtelsin nagu mida inimest. Kuid siis hakkasin jälgima ja blogi lugema ja tundsin kohati endaga samastumist. Siis jälle lõpetasin jälgimise, sest lihtsalt sai siiber(ma ei tea, kas see tuli sinu olemusest või teemadest, mida kirjutasid, või oli see mingi minu probleem, et ma väsin lihtsalt inimestest). Kuid samas mulle väga meeldib, kuidas sa asju kirjutad otsekohaselt ja endale omaselt läbi huumori, see tekitas tunde, et ikka pean lugema ja jälgima, sest on teemad kus ma tunnenen kohati nii ennast ära 😁 Nii, et mina leian küll, et jah kriitikat võib anda, aga see kriitika tavaliselt ei ole Sinu kui isikuga seotud või teemaga mida lahkad, vaid inimene ise tunneb, et selle teema osas on ta teisel arvamusel ja peab Sinu arvamust tühiseks seal juures. (Hea näide on siin näiteks Sinu ja Kardo lahutus, mina leian et tegid vea ja võiksin sulle saata pika kirja, kuidas sa tegid suure vea, aga tegelikult pole asi mitte selles mida mina arvan, nägin ja lugesin, vaid selles mida Sina tunned selle juures (ps! Ma päriselt ei arva, et tegid vea, seda näitab aeg kas tegid või mitte) 🙃

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 14:04

      Hah, tead, mul on osade sarjadega nii. Vaatan ja vaatan ja siis äkki olen korraga done. Niiet ma mõistan, kuidas nii saab ka blogidega juhtuda. Aga ootan sind ikka ja jälle tagasi :D!

  • Avatar
    Vasta K 16. jaanuar 2022 at 13:39

    Kuidagi sinu blogi lugedes käib samastumine vahel nagu praegugi. Ma ütlen ka kuidagi miskit valesti ja siis inimesed mainivad, et miks sa ei mõtle või ei õpi olema teistsugune. Ilmselt leiaks ma kindlasti 5 inimest kes mulle täpselt samasuguse kirja saadaks. Mulle ikka meeldib nalja visata et kui Mallukas pensile läheb siis minust saab uus Mallukas 🤣

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:40

      No väga hea, siis on mul mantlipärija olemas ja panen su emaili tallele 😁 (appi kui haige väljend, panen tallele… talle peale.. :D)

  • Avatar
    Vasta Hello 16. jaanuar 2022 at 13:38

    Ma hakkasin su blogi ca 4 aastat tagasi lugema ja see oli nii sõltuvusttekitav, et siiani ple suutnud lõpetada (kuigi ma olen selle aja sees vaid 3x kommenteerinud) Kui järele mõelda, miks, siis tooksin esile su hea huumori ning elu lebolt võtmise. Eriti meeldib mulle, kui kirjutad igapäevaelust, avaldad oma arvamust, räägid ausalt oma tervisehädadest :D. Asi selles, et ma olen ca 10a vaevelnud kliinilise depressiooni käes ja mingi aeg tagasi sain teada, et selle suure tõenäosusega põhjustas ATH. Ja kuigi noorena olin ma elav
    ja püsimatu, suruti see koolikeskkonnas alla sõnadega “tüdrukud ei käitu nii”, “sa häbistad end”, “miks sa koguaeg valetad” (kui mõtlesin lugusid välja ja esitasin neid klassikaaslastele—ovb olid need for entertainment seega ei tea miks seda tauniti) jne. no ja kuna mul pold tollal sellist selgroogu, mis täna, siis võtsin seda kuulda ja mõtlesin, et olengi imelik… long story short- olen tervenemise ja eneseväärtustamise teel ja su blogi on palju aidanud. esiteks leidsin hea teraapiainspiratsiooni sest ja hakkasin aktiivsemalt oma private blogi pidama -ja etskae! mõtete kirjapanek tõepoolest aitab pead tühjendada ning kinnistada enda nägemust asjadest, sh aitab oma allasurutud fantaasial rakendust leida. Teiseks kogu see ATH ja teraapias käimise normaliseerimine ja kolmandaks- olen palju õppust võtnud su pohhuismikoolist. Ja su eeskujul ka end poputama hakanud. Miks oodata, et teised seda teeks, kui mul endal see võimalus on? Isegi kui ma olen kohati palju introvertsem (veel-paljuski deprekamõjul) ja vaoshoitum kui sa, toob selle blogi lugemine rõõmu, sest mingil määral oled mõttekaaslane.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 14:12

      Haha, need tervisehädad lähevad inimestele jah peale, hakka või lootma, et neid rohkem tuleks (nali, universum, tegelt mitte!). Aga selle ATH teemaga, jepp, mul oli nooremana ka alati see ja ma ise ka mõtlesin, et ma olen imelik. Samas ma mõtlen siiani vahel, et ma olen imelik, aga see on ka ju fine. Päris igav oleks, kui kõik “normaalsed” oleks onjuu.

      Reaalselt niiii hea tunne sees su kommi lugeda, uskumatu, et ma võhivõõraid nii mõjutada olen suutnud ja mitte halvemuse poole 😁❤️

  • Avatar
    Vasta Kat 16. jaanuar 2022 at 13:30

    Olen blogi lugenud juba ammusest ajast, kui veel Marigi polnud, aga kommenteerinud ei olegi. Oled algusest saati enda mingi põhiolemusega väga hästi klikkinud minu jaoks – arusaamad elust, suhtumine ja kõnepruuk – ausus, otsekohesus, õiglustunne, samas oskus enda üle naerda ja selline tibake pohhuist jne, see kõik on olnud enamvähem selline, nagu ma isegi olen ja tunnen. Kirjutad ka väga ladusalt ja hästi – laused ei veni, kirjavahemärgid on paigas 😀 Kõik see kokku ongi hoidnud siin lugemas ja alati kaasa elamas 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:35

      Haha, nii armas! Ma üritan edaspidi ka kirjavahemärke paigas hoida. Ja noh, muud ka 😀

    • Avatar
      Vasta Sirli 16. jaanuar 2022 at 14:13

      Ma olen vahepeal ka kannatamatu ja, “panen puid alla” , et kohe nüüd on vaja. Mõne jaoks laos tropp aga olen see, kes olen🙂 Sa oled oma hoolivuse, huumorimeele ja ninnakargamistega jms nii Mina💖 ole sama armas “hulluke” edasi.

      • Mallu
        Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 14:16

        No vaata minu meelest on mul vähemalt see, et kui ma tahan midagi KOHE, siis ma tegutsen ISE selle nimel, et saada võimalikult kiiresti, seega ei tohiks see kedagi teist väga häirida laias laastus 😀 õ

        ❤️

  • Avatar
    Vasta Maarja 16. jaanuar 2022 at 13:29

    Sina ei ilusta elu, näitad seda sellisena,nagu see on. Ei hoia tagasi enda emotsioone ega päris arvamust. Käitud nagu üks normaalne inimene siin ekraani taga ,selle vahega,et mina ei blogi sellest kogu Eestile 😀
    Tore on vaikselt samastuda oma urus.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:37

      Tead, su kommentaar pani mind prageu mõtlema, et kas ma siis ei ilusa KUNAGI oma elu? Tagantjärgi vaadates võiks ju mitmeid kordi välja tuua, kus tõde on postitustes justkui ilustatud. Aga ma sain nüüd aru, et need on olnud need hetked, kus ma olen iseendale ka neid ilustanud ja mitte niisama blogis “fassaadi” lehvitanud 😀 Aga mõnikord tahaks ma ka ka “urus” olla, saaks veel rohkem südamelt ära kirjutada, mida hetkel ei saa. Sest minu elu pole ainult…minu elu 😀

  • Avatar
    Vasta tinkerbell 16. jaanuar 2022 at 13:27

    tahaks öelda, et isegi kui meedia ja kõik teised materdavad su mõnda tegu vms, siis alati taban end mõttelt, et “kas tõesti siis oli nii hull?”

    Seega ma arvan, et oled üks nendest kellele cheerin kaasa isegi siis, kui sa tugevalt fuck-upid ja ei tunne, et sa sellepärast sitem inimene oleksid

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:39

      Haha, aga minu meelest ongi see ka päris elus tõelise sõpruse märk. Et isegi kui ta midagi ERITI persse keerab, siis ei hakka ju selle pärast selga keerama. Eriti kui veel veidi tausta ka tead, siis “oma inimesele” on kergem vabandusi leida, kui võhivõõrale 😀

  • Avatar
    Vasta Ty 16. jaanuar 2022 at 13:27

    Hei-hei! Mina siin Mari ootuse ajast ja loen igat posti. Ainuke blogija, keda aktiivselt jälgin. Vahepeal AMHT ka, aga temaga puudub see “klikk”, mis Sinuga on! Oleksin Tlnst, siis oleksin ammu veiniga külla roninud 😀 Meeldib just kõik see “mittemeeldiv”, mille Sa ilustamata välja räägid, ausus, avatus igal teemal, must huumor ja kirjastiil ja noh.., põnev on kõik, mis Sa teed ja kuhu end sisse mässida oskad 😀 kui teles olite, siis elasin igale osale ka kaasa ja seetõttu ongi siuke tunne, et juba vanad sõbrad oleme. Keep going, Sul on mitte alati kommemteerivaid, kuid siiski toetavaid neti-sõpru küll – vähemalt mina hoian küll alati pöidlaid Sulle! (Ps! Ma olen 3 korda gastroskoopial käinud ja lase kindlasti narkoosiga teha… päris vastik on, aga mitte nii hull kui alt poolt lähenemine :D)

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 14:13

      Ma vaatan, et kõik tahavad veiniga külla ronida, varsti olen alkohoolik valmis 😁 Aitäh pöidlahoidmiste eest, vist juba aitas, sest perearst lubas, et saan narkoosiga 😀

  • Avatar
    Vasta Mašha 16. jaanuar 2022 at 13:26

    Mina olen ilmselt see vaikne lugeja, kes pole su postitusi kommenteerinud…vist. Hetkel küll ei meenu, et seda teinud oleks aga lugema hakkasin su blogi alates sellest pääsukeste skandaalist. Tundusid põnev isiksus ja lugesin läbi ka mineviku blogi postid. Ma võiks öelda, et ma õpin sinu pealt mõndagi. Näit. kippusin varem kõike hinge võtma ja paanitsesin juba mingeid asju ka ette ära ja selline rahutu hing olin. Nüüd võin öelda, et tänu sinule olen ma mõnes asjas ikka üsna tšill ja muretsema hakkan alles siis kui konkreetne olukord käes, mitte päevi või nädalaid ette ja mu elu on nüüd palju rahulikum. Kui kuulen enda kohta mingit kuulujuttu (töötan kollektiivis ja mõnikord juhtub ) siis ma ei torma enam võitlusse, sest nad on ju võõrad inimesed ja poogen, mida nad arvavad. Varem oleks ma läinud ja öelnud näkku mida ma arvan ning ilmselgelt oleks see õli veel rohkem tulle valanud. Kuulujutte enda kohta pole juba tükk aega kuulnud ja töökaaslastega saan hästi läbi. Ju ma siis nii rahulik inimene, et ei viitsita minuga jamada. Igaljuhul, on sul mulle hea mõju olnud ja selle eest sulle väga suur AITÄH!

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:28

      Ma sellega nõustun küll, et ETTE muretseda pole mõtet. Kui käes on, siis on aega muretseda ja paanitseda kui tarvis. Aga vabandage, kuidas sa “tänu minule” nüüd nii tsill oled ja mina ikka aeg ajalt torman võitlustesse, EBAAUS! 😀

  • Avatar
    Vasta Pille 16. jaanuar 2022 at 13:25

    Ma arvan, et nokkijaid on palju, sest sul on märgatav public. With great power comes great responsibility ja paljud leiavad, et asjad millest sa häbitult räägid pole päris õiged/head laiemalt levitama.

    Kellegagi ei saagi 100% nõustuda ja ma armastan, et sa oled esimene inimene tunnistama, et teed vigu ja sinu arvamused pole universaalsed. Mina võin südame rahuga su blogi lugeda teemadel, millega ma ei nõustu, sest sa never ei raiu nagu rauda, et sul on 100% õigus. Sa hoiad sisu avatud inimestele võtta mis neile meeldib ning ei nõua mingit arvamusliidri krooni pähe. Need kellel on probleem, need kes ei mõista seda vahet.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 14:14

      Ma nõustun, ei saaks ollagi, et nii paljud loevad ja KÕIK nõustuvad. Ja mõndade kriitikanooltega olen takkajärgi ka nõustunud, niiet win-win! Arvamusliidri krooni tõesti ei nõua, jumal teab, et ma ei tea ise ka essugi, laksin ehku peale 😀

  • Avatar
    Vasta Johanna-K. 16. jaanuar 2022 at 13:23

    Ma üldiselt see inimene, kes loeb ja ei avalda arvamust, aga sinu juures mulle meeldib just see, et saa nii avatud ja otsekohene inimene. Tulistad kohe, kui midagi öelda on. Eks kõigil ole sitemaid ja paremaid aegu ja kui su blogis oleks kõik nii lilleline, siis lõpuks see muutuks nii igavaks.
    Jää iseendaks ja kokkuvõttes elab igaüks just sellist elu nagu talle meeldib 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 14:14

      Noh, see kohe tulistamine ei ole ALATI parim, aga krt ei oska teistmoodi 😀

  • Avatar
    Vasta Maris 16. jaanuar 2022 at 13:23

    Oehhh, samastun Sinuga nii paljudes asjades, et vahest loeks nagu enda päeva 😃! Olen küll lihtsalt lugeja ja mitte kommenteerija aga I feel you so many levels! 💕

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 14:14

      Loodan, et need on siis paremad päevad, millega sa samastud 😀

      • Avatar
        Vasta Maris 17. jaanuar 2022 at 15:25

        Paraku jaguneb 30/70 ( 30 siis paremad ) 😁

        • Mallu
          Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 20:46

          😀

  • Avatar
    Vasta ly 16. jaanuar 2022 at 13:22

    tahaks kõike kontrollida, aga samas tahaks, et kaasa ka ise miskit algataks ja teeks 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 14:14

      feel ya! 😀

  • Avatar
    Vasta Triinu 16. jaanuar 2022 at 13:21

    Oled täitsa minu inimene. Mul on küll kahju, et ma sinuga driksutada pole saanud aga oh well, maybe järgmises elus siis😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 14:15

      Ennne järgmist elu on muuseas selle elu jääk kah veel alles 😀

  • Avatar
    Vasta Liisukas 16. jaanuar 2022 at 13:19

    Iga inimene peabki olema selline nagu ta on. Kui kogu aeg mõelda selle peale, et oot, ma peaksin praegu ütlema või käituma nii või naa, siis kaotad lõpuks iseenda. Nagu suhtes tihti juhtub, käitudes teise ootustele vastavalt saad varsti aru, et enda soove ja unistusi ei eksisteeri.
    Ma loen ka Su blogi juba päris mitu aastat, kommenteerima hakkasin hiljuti, vist lahutamise ajal. Vahest on lihtsalt selline tunne, et oskaks nagu nõu anda, enda kogemust jagada. Vahest lihtsalt on hea läbi kommenteerimise suhelda. Sest minul näiteks kadusid mitmed sõbrad peale lahutamist ära, tunnen neist puudus natuke, aga kui see oli nende valik, siis hea küll, saan hakkama.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:22

      Ma nõustun, et sa ei saa olla kõigile meele järele, pole lihtsalt võimalik. Ja kui sa tunned, et on nõu anda või kaasa rääkida, see on ka tore. Inimesed pididki ju teoreetiliselt teiste vigadest õppida oskama, et enda “kannatusi” vähendada. Kuigu reaalses elus kolistame ikka ise kõik ämbrid läbi, enne kui teistele tunnistada saad, et jahhh, sul oli vist õigus 😁

      Nende sõprade ära kadumine on kurb, aga samas ka arusaamatu. Ega lahutus ju sind inimesena ei muutnud, kellegi kaaslane ei defineeri teda ennast. Seega hea, et lahti said, ju siis polnud juba eos head sõbrad 😏

      • Avatar
        Vasta Liisukas 16. jaanuar 2022 at 13:30

        See teiste vigadest õppimine jääbki teoreetiliselt õigeks, sest mina konkreetselt õpin küll ainult iseenda omadest. Ja vahest isegi nendest mitte 😁

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:34

          Kahjuks… sama 😀 Aga nagu öeldakse, siis iga “viga” olla lõpuks millekski hea. Või siis öeldakse seda ainult enda lohutamiseks, kes teab 😀

  • Avatar
    Vasta Pille 16. jaanuar 2022 at 13:19

    Tead, Mallu ma olen samasugune, et ei oska vaiki olla. Tahaks olla vahel kuskil nurgas mingi müstiline naine, aga Nope! I always have something to say 😭😅 ja nagu sa ka siin ilusti välja joonistasid, siis on meie kultuuriruumis päris suur grupp inimesi (mehi ja naisi), kes arvavad, et see pole ühele naisele/emale kombekas.

    Seega ma häbitult vahel ammutan jõudu. Näe, Mallu saatis kellegi otsekohe perse, olen mina siis vähem või? Nope! Pabistan siis veidi vähem selle idika pärast, kelle ma just olin perse saatnud.

    Ja siis innustan oma olemisega naisi enda ümber olema julgemad, sest mõned vaatavad mullegi alt üles. Tänks Mallu, et oled olemas.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:24

      Haha, JUST! Ma mõtlen tihti, et tahaks see müstiline naine olla, aga kahjuks lõuad liiguvad kiiremini kui mõistus. Seega las see müstilisus jääda kellelegi, kes seda paremini oskab. Muidugi veits seksistlik, et emale ja naisele pole kombeks, aga kui tihti kuuled sa sõnu, et “isana pole ilus” nagu… never 😀

      Ja aitäh, et sa ka olemas oled. Suht nadi oleks, kui ei oleks 😀

  • Avatar
    Vasta Kristel 16. jaanuar 2022 at 13:18

    Viimast suhteteemalist postitust lugedes oleksin nagu endast lugenud. Ma olen ka selline, et pigem teen ja möllan ise ja mees noogutab lihtsalt kaasa. Aga samas ma olen nii väsinud sellest, et kõik kohustused ja planeerimised jms on minu kanda ja vahest soovin, et ta võtaks kätte ja teeks ise midagi ära. Eriti meeldiks mulle selline variant, kus ta ei küsi ühtegi küsimust ka, vaid lihtsalt teeb. Kui sa veel Kardoga koos olid, siis tihti lugesin postitusi nagu oma perest. Ja noh lisaks veel need nö hood, et ühe hooga hakkad koristama ja oled megamotiveeritud ja siis paar tundi hiljem tahaks ainult lamada ja seda umbes paar päeva. 😀 Mõtted ja ideed vahetuvad kiirelt, aga seda kahjuks ka juba siis, kui osad asjad valmis on. Ja siis sõidan mehele selga, et kuule teeme ümber või teeme nii ja naa. Rohkem hetkel meelde ei tule. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:24

      Ma tahaks, et ma oskaks sind aidata seda olukorda lahendada, aga ma ei osanud parema peale tulla, kui lahutada 😀 Ups. Aga võib-olla sul ka ATH 😀

  • Avatar
    Vasta Kristiina 16. jaanuar 2022 at 13:18

    Jouki-jouki
    Sinu postituste lugemise ajal lukustan ma end tualetti ja ütlen lastel 17k korda, et emme kohe tuleb. Nii hea tunde tekitab, et kusagil on veel nii laadna suhtumisega inimene, kellega maailmavaade ja lastekasvatamise meetodid nii sarnanevad. Täiega “minu inimene”, ainus suurem vahe on see, et kadestan seda, kuidas sind ei väga ei huvita, mida teised võõrad sinust arvavad. Mul seda veel vaja lihvida ja sa oled ülipull õpetaja selles vallas.
    Amarone minu poolt, teeme veini!

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:26

      Oi jumal, muidugi mind aeg-ajalt huvitab, mida teised must arvavad. Ma olen omast arust suht tore ja mind reaalselt häirib, kui keegi minuga ei nõustu 😀 aga no ega ma käsi väänama minna ei saa, et krt, MEELDIGU MA NÜÜD SULLE! Seega lihtsalt lepin ja keskendun nendele, kellele ma meeldin 😀

      • Avatar
        Vasta Kristiina 16. jaanuar 2022 at 13:42

        Hah, no ma kirjutan aeg-ajalt blogi ja ei julge päris vabalt kõigest kirjutada, sest nooo, mis see naaber või vanemad või sõbrad sellest edasi võivad hakata tuletama ja rääkima. Kuidagi eos ei viitsi konfliktidega tegeleda, aga küllap see paksem nahk ja enesekindlus tuleb ka ajaga ja ausad arvamused selekteerivadki omad ja sobimatud inimesed kahte lehte.
        Seoses enda muutmisega (mitte et seda peaks tegema, aga kui mingis osas soov), siis üks uus konto instas ja facebookis @ajutervis räägib maru lihtsalt ja huvitavalt, kuidas see kuppel meil reaalselt töötab. Täiega soovitan ✌️

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:50

          Saad aru, mul on mõnikord selline tunne, et kirjutan blogis, mida loeb tuhandeid ja mul on suva. Aga kui ma hakkan keskenduma oma peas sellele, et selle tuhande sees on mu ema ja naaber ja poemüüja ja postimees, siis hakkab imelik 😀 Seega lihtsam on mitte mõelda ja edasi kütta, usu mind, ega keegi sulle näkku mölisema ikka ei tule. Tagaselga on suva, sina ju ei tea ja ei saagi huvitada 😀

  • Avatar
    Vasta Karita 16. jaanuar 2022 at 13:14

    Alles hiljuti kirjutasid, et sinu voodi on su lastele alati vaba. Minul täpselt sama, olen ka 3 lapse ema ja kõik 3 on olnud ja 2 neist veel praegugi kaisulapsed. Pole ka kunagi mõistnud, et miks ma peaksin seda neile keelama.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:17

      No just! Samas ma saan aru, kes ei saa laste kõrval magada vms, siis ma vist ka pigem üritaks eraldi voodisse harjutada, või roniks ise peale laste magama jäämist diivanile, sest päris uneta ka elada ei saa. Aga kui sobib, siis selle pärast, et osad ütlevad, et “laps peab õppima üksi magama” ma seda küll ei muuda 😀

      • Avatar
        Vasta Kristiina 16. jaanuar 2022 at 13:22

        Hea influencer oled ka! On sul muidu ideid mida teha suure punase palli ja tubase batuudiga, mille ema lambist sinu kunagise reklaami peale soetas??? 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 14:15

          Palliga hüpitaks ma titte magama, muul juhul annaks ära. Meie batuut lagunes ära, seega läks ta prügimäele 😀

  • Avatar
    Vasta Kristin 16. jaanuar 2022 at 13:11

    Endalegi ootamatult olen lugenud blogi sellest ajast, kui TV3 sinu ja Kardo pulmasid kajastas. kommentaarides väga kaasa ei räägi, välja arvatud mõni loos 😄 ja olgu mainitud, et ühtegi teist blogi ei loe peale sinu oma. seda “minu inimese” klikki väga ei tunne, elan lihtsalt kaasa. aastate jooksul olen paljudest firmadest ja toodetest teada saanud ja seeläbi häid kingiideid leidnud – see on see reaalne kasu 😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:18

      Noh, abiks seegi samas 😀 Kuigi kui nüüd loogiliselt võtta, siis kui ma sulle ka väga vastumeelne oleks, siis sa ei usaldaks ka ühtegi minu reklaamitud toodet ehk :D?

      • Avatar
        Vasta Kristin 16. jaanuar 2022 at 13:38

        tõsi 😄

  • Avatar
    Vasta Evelin 16. jaanuar 2022 at 13:06

    Ma ei ole kunagi varem su blogis komminud kuigi jälgin sind juba pääsukeste teemast alates. Mulle sa varem ei meeldinud üldse, olid ilma filtrita ülbik ja kuidagi ei klikkinud väga. Viimased aastat olen suur fänn ja kõige rohkem meeldib su ausus ja oma vigade tunnistamine ja oskus enda üle nalja teha. Sa oled siiras ja vahetu inimene koos kõikide oma kiiksude ja omapäradega, mis teevad kokku üliägeda terviku. Ja eriti meeldib mulle su kõrgendatud õiglustunne ja valmisolek alati sekkuda kui liiga tehakse. Jätka samamoodi, ole sina ise ja küll need õiged magnetid kokku süngivad 😇

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2022 at 13:19

      Nooruse värk, ei oska kuidagi ennast väljendada, siis on lihtsam mölisema kukkuda. Mul muuseas juhtub seda aeg-ajalt ikka, et kui keegi üritab minuga mingil negatiivsemal teemal rääkida (väga rahulikult ja sõbralikult) siis mu esimene reaktsioon on vait jääda, sest ma tahaks kohe kurjaks minna 😀

    • Avatar
      Vasta Jaana 18. jaanuar 2022 at 00:04

      Kirjutaks täpselt sama vastuse, vaid selle erinevusega, et esimest korda hakkasin sala-jälgijaks varem, siis kui notsu vist majja tuli.
      Mul poisid täpselt sama vanad kui on Mari ja Lende.
      Kui tuleb kuskil jutuks midagi Mallukaga seoses, siis nüüd ma ütlen ikka juba uhkusega, et ma Sind fännan 😊 ja kaitsen ka!
      Pea vastu, meid on palju, kes Sind salamisi toetavad.

      • Mallu
        Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:24

        Salamisi toetamine kõlab nagu… põõsast 😀