AVALDAN ARVAMUST JUMALAITA

vabandage, kas te olete miljunäärid v?

24. jaanuar 2022
picture211-3707344

Vabandust, eelmisele postitusele tuli niii palju kommentaare, et ma parima tahtmise juures ei jõua ka kõigile vastata, aga mind reaalselt hämmastas, kui paljud kirjutasid mulle, et ostku mina endale aga siidist voodiriided ja siis muutub mu elu kohe igas aspektis paremaks.

Juuksed pidid kauem puhtad olema ja näonahk pidi paremaks minema ja ilmselt isegi elektrihinnad lähevad siidist voodipesuga majapidamistes 70% odavamaks. Ehk siis nagu te aru saate, võiks siidist voodipesu olla igas endas lugupidavas kodus. Okei, kena. Lähen siis mina googeldama, et kust neid saab, avasin esimese e-poe ja sain 76 südamerabandust ja tiisikuse takkaotsa.

Mul lihtsalt ei ole muid sõnu, kui et…

Okei, teoorias ma saan aru, et hädapärast eluks VAJALIK on ainult padjapüür eks. Neid saab sealt lehelt sellise võileivahinnaga nagu alates 69 euri. Selle ehk kraabiks siin kokku ääri-veeri, aga nüüd pean endale meenutama, et mul on neli patja. Ehk siis imelik oleks ainult üks padjapüür osta, teised suvakad jätta. Niiet mul oleks vaja nelja padjapüüri.

Aga kuna ma vihkan, kui voodipesu ei matchi, siis ideaalses maailmas peaksin ma ostma terve voodipesukomplekti+ lisaks kaks padjapüüri, et saada täiskomplekt. Ja kuna ma tahaks aeg-ajalt voodipesu ka vahetada (paruness, nagu ma olen), siis oleks mul vaja KAHT täiskomplekti ja nelja lisapadjapüüri. See teeb kokku VÄHEMALT tagashoidlikud 1316 eurot (oleneb siis mis värvi pesu valiksin).

Soodsam oleks teil olnud soovitada mul Maldiividele pead pesema minna, et siis püsivad kauem puhtad või miskit 😁

Ja ütleme nüüd, et ma mingis hulluhoos oleksin nõus, et see on täiesti adekvaatne väljaminek, siis olen ma enam kui kindel, et sellised siidist voodipesud tahavad, et neid peseks kuskil India jões neli neitsit, kindlasti temperatuuril 32.4 kraadi, samal ajal kui merkuur on retrograadis* – vastasel juhul saad sa oma pesumasinast tagasi ühe suure ja kalli siidiussikese, millega sul enam ööd ega mütsi teha ei ole.

Palun ärge saage valesti aru. Ma täitsa usun, et siidist voodipesu on miskit, millel on ilmselt VÄGA mõnus magada ja juuksed on paremad ja nahk ja kõike värki särki. Aga lihtsalt see viis kuidas mulle seda nii casually soovitati, et ah umbes lihtsalt osta siidist voodipesu, daaaa! Kõlab umbes nii, et issand jumal, kõigil ammu on, sama enesestmõistetav kui see, et sul kodus jooksev vesi või aknad on. Et nagu… Kas te olete miljonärid või? Või on see voodipesu siis tõesti nii hea, et on 100% sellist väljaminekut väärt ja kestab sul nii kaua, et saad kunagi lapselastele pärandada, et nende juuksed ka puhtana püsiks? Mul on igatahes praegu tunne, et ma Eesti ainuke vallavaene, kes nagu loom kuskil satiinist pesude vahel magab.

Kui nüüd välja tuleb, et see oli lihtsalt universumi kõige kallim leht, mida ma vaatasin, siis ma vabandan juba ette, lihtsalt ma praegu kergelt öeldes shokis. Mis järgmiseks? Saan teada, et teil kõigil on ammu kodus elevandiluust tehtud supikulbid ja paaviani ripsmetest meigipintslid??

*Have no idea mida see tähendab ja kas ma seda üldse õigesti kirjutasin.

Loe ka neid postitusi!

78 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Neveli 21. september 2023 at 14:45

    Aino siidist tooted on absoluutselt parimad. Soovitan neid 100%!

  • Avatar
    Vasta Mari 26. jaanuar 2022 at 12:20

    Mulle ema kord kinkis siidsatiinist voodipesu (see on vist siidist veidi odavam?). See oli tõesti hästi mõnus, aga ma olin oma tavalise voodipesu yle ka sama õnnelik, sest sellel oli ilusam värv ja kujundus. Ise soovitan osta yks padjapyyr mis senise pesuga värvi poolest kokku läheb. Sul võib ju 4 patja olla, aga maga siis yhega neist ja las teised olla niisama.
    Aga kui ma oma exist lahku läksin, siis mul oligi suur dilemma et kas võtan oma voodipesu kaasa või mitte. Kuna ema oli mulle selle kinkinud, siis pidasin temaga nõu ja ta ytles et jäta maha. Nyyd magab keegi teine MINU voodipesuga voodis vist… Mul oli tollel hetkel niigi palju asju mida kaasa võtta, nii et veidike kahetsen, aga mitte yleliia. Tulevikus igaljuhul uut osta ei plaaniks, mulle sobib tavaline voodipesu sama hästi (ja yhe siidist padjapyyri ma võtsin kaasa, mis oli erandi ostetud, nii et see mul on).

  • Avatar
    Vasta N 25. jaanuar 2022 at 14:46

    Soovi korral saab ju lasta õmmelda oma padja mõõtudes. Praegu just kõik kangapoed mega soodukates, sh väga okei siidile. Õmblus ca 10-20€/tk vastavalt mõõdule, kas vaja lukku jne.

  • Avatar
    Vasta Kertu 25. jaanuar 2022 at 13:12

    Olen kuulnud ja tean ka tuttavaid, kes aliexpressist omale siidist voodipesu tellinud on. Seal peab eelnevalt natuke taustauuringut tegema, et orki ei lendaks. Kuid sealt pidavat saama väga kvaliteetseid siidist voodipesu ja kordi soodsama hinnaga. Eks need Eestis müüdavad hirmkallid siidist voodipesud on ka Hiinast tellitud, lihtsalt pannakse nii 3-4x hinnale otsa, nii ngau ikka. Nt padjapüüre sai aliexpressist vähemalt veel mõni aeg tagasi 15-20€ 🙂

  • Avatar
    Vasta Lena 25. jaanuar 2022 at 02:22

    Mmmmm. Eelistan linast, aga kuna lokilammas, siis padjapüüre on nii linases kui siidist. Kütteperioodil eelistab lokkis juus siidipüüri. Siidi olen allahindlusega Abakhanist ostnud ning püürid ise õmmelnud. Ja sellest tulenevalt siis on ka nii juhtunud, et kuna siidpüüriga juus nii palju ei kuiva, ei kahuta, saan pead pesta vaid kord nädalas. Varem pesin iga päev. Aga kõigil on erinevad juuksestruktuurid ja -seis. Toitumine, veetarbimine, füüsiline aktiivsus, hormoonide tase jne ju mõjutab samuti peanaha rasusust ja juuste tervist.

  • Avatar
    Vasta Kadri 25. jaanuar 2022 at 02:17

    Huvitav, et keegi pole maininud, et kui ta siidlinade vahel magab, siis kas narmendavad sõrmenahad ja karedad kannad ei jää kinni linade külge. Kas kõik on end viimseni siledaks kreemitanud? 🧐 Minu jaoks ei ole hirmsamat tunnet kui see, et nahk kuskile kinni takerdub.

  • Avatar
    Vasta Kristi 24. jaanuar 2022 at 23:19

    Ma hiljuti lõikasin endal juuksed lühikeseks ja olen mõistma hakanud, et juuksed on ikka tohutu kuluallikas – seda nii raha kui ajakulu mõttes. Lühikese soenguga läheb duši all poole vähem aega, pärast pole vaja eriti kuivatada ja mässata ning mingite lõhenenud otste pärast pole ka muretseda vaja, rääkimata siis maskitamise vajadusest erinevate kallite möksidega, mis lubavad taastada juuste kunagise seisundi, mis oli enne kui üritasid esimest korda Koduekstrast leitud vene blondeerijaga juuksed plaatinablondiks kärsatada.
    Teeks Extreme Cheapskate’i – ajaks täitsa nulli peale, et kaoks üldse vajadus šampooni järele – iga päev vaja ainult niiske lapiga pealagi krudisevaks poleerida ja ongi kõik.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 23:24

      Ma kahjuks näen poisipeaga välja nagu…poiss😄

      • Avatar
        Vasta Anu 25. jaanuar 2022 at 00:02

        No ma lõikasin juuksed poole lühemaks ja miskipärast pean poole tihedamini nüüd pesema…not like it

  • Avatar
    Vasta Veel üks soovitus lõpmatus soovituste jadas 24. jaanuar 2022 at 23:08

    Ma soovitaks proovida salitsüülhappega šampooni. Lihtne kliiniliselt tõestatud toimeaine, mis aitab ka pooride seest rasu lahustada. On ka eraldi vedelikke, mis aitavad seda üleliigset rasu lahustada, aga soovitaks proovida alguses šampooni. Palsamit panna otsele ja kui juuksed muidu kuivad, siis pikkusele ka, aga mitte sinna, kust juba peanahk algab. Näiteks La Biosthetique’l väga hea, aga samas kindlasti apteegis ka häid tootesarju.
    Ilmselt ilmaimet ei tee, aga peanaha oluliselt puhtamaks küll rasust.

    PS! Kindlasti ka juukseharja pesta igal nädalal šampooni või seebiga.

    • Avatar
      Vasta Karmen 25. jaanuar 2022 at 16:12

      Millist La Biosthetique šampooni soovitaksid?

  • Avatar
    Vasta Janeli 24. jaanuar 2022 at 22:20

    Mul on Vendre satiinist voodipesud ja ka jumala head. Ja tunduvalt soodsamad 😉

  • Avatar
    Vasta Kerttu 24. jaanuar 2022 at 22:07

    Mina läksin ka selle õnge, et siidist padjapüüriga on juuksed puhtamad ja nahk ilusam. Noup. Vähemalt kuuga pole küll mingit muutust toimunud.

  • Avatar
    Vasta Lila 24. jaanuar 2022 at 21:29

    Meilt küsiti, et kas juulikuus lasteaias hoiukohta soovime ja ikka mõelge, kuidas laps end tunneb võõraste kasvatajatega.
    Mul tekkis küsimus, et kas kõikidel inimestel on aastas kõik laste koolivaheajad vabad, pluss siis veel kuu aega lasteaialastega puhkust võtta? Et nagu 8 nädalat puhkust aastas? Mul ainult neli nädalat. Mis ma valesti teen, kuhu ma tööle pean minema, help 😄
    Aidake mind siidiussi rikkurid õigele teele, tahan ka lastega 4x aastas välismaal käia

    • Avatar
      Vasta Xc 25. jaanuar 2022 at 22:03

      8 nädalat tuleb 4 emal ja 4 isal :/
      Või vahel on vanaema nädala hoidmas, et saaks kõik koos puhata

      • Avatar
        Vasta Mari 26. jaanuar 2022 at 12:12

        Seda ma mõtlen ka alati et mis värk selle lasteaia sundpuhkusega on? Mul koolilapsi ei ole, nii et vaja oleks ainult 4 nädalat, AGA mul on selline töö, kus kuu alguses on alati hästi kiire ja siis puhkust kunagi ei saa. Seetõttu ma reaalselt saangi vaid 2n sellest 4st nädalast lasteaia sundpuhkusest puhkust. Ja need 2 n langevad 2022 juunis, yllatus-yllatus, jaanipäeva nädalale juunis, kus naguinii oleks pool nädalat vaba. Elu sees ei raiskaks mitut päeva puhkusepäevi nädala peale kus naguinii pool nädalat oleks vaba või lyhendatud tööpäev. Ja nii ongi 2022 juhtunud nii et ma saan/tahan vaid yhe nädala puhkust võtta selle lasteaia 4 nädalalise sundpuhkuse ajal. Kuna lapse isa yldse pildil ei ole, siis 8n ei mängiks meie peres naguinii välja (nii et mida teevad siis n yksikvanemad?), aga tuleb välja et isegi 4n ei mängi välja. Ma panen lapse lihtsalt asenduslasteaeda kui vaja ja jaanipäeva nädalal teen kodukontorit temaga,

  • Avatar
    Vasta Lenna 24. jaanuar 2022 at 19:53

    Jummel kindlalt on see Hiina siid või vähemalt muust III riigist.
    3x odavamalt pakub siidist padjapüüri vana hea Ali https://s.click.aliexpress.com/e/_AP4XwJ

  • Avatar
    Vasta M 24. jaanuar 2022 at 19:32

    Need hinnad on tõesti ulme, parem ei unistagi siidist, magame edasi oma odava voodipesuga😀
    Vahel jääb tõesti mulje, et kõik ülejäänud on puhta miljokad ja tekib küsimus, kas ma ainuke lihttöö tegija, kes peale jõhkra elektriarve maksmist peab hullult arvutama, kuidas palgapäevani 4 inimest pluss 1 kass 10 euroga päevas ära sööta🙄 Pole midagi maha ka müüa, kui siis ainult neer äkki😀

  • Avatar
    Vasta Null 24. jaanuar 2022 at 19:23

    Siidiga on lihtsalt see, et ta on juustele hea, sest ta ei lõhu neid. Juuksed libisevad nende peal vabalt ja on terved ja ei katke.
    Puuvill on näiteks üks hullemaid, mis lõhub juukseid.
    Aga selleks pole siiski vaja siidist voodipesu osta. Müüakse ka näiteks siidist mütsikesi, mille saab magamaminekuks pähe tõmmata. Või osta kasvõi siidsall, mille õhtul padja peale asetada.
    Sobib isegi täiesti satiin.
    Siidist padjapüürid on tõesti hingehinnaga.

  • Avatar
    Vasta Lemps 24. jaanuar 2022 at 18:45

    Mine pekki 😀 😀 😀 😀 Kõõksusin just töökoha kohvikus üksi naerda nagu mingi hulluke 😀 Aga, et ikka soola haavale, siis ma enda siidipüürid ostsin Vietnamist, seal müüdi 16eur/tk 😀 Eestist ei jaksa mina ka osta 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 19:08

      odavam oleks vietnami sõita ja sealt osta vist jah 😀

  • Avatar
    Vasta Siki 24. jaanuar 2022 at 18:41

    Ma ka jõudsin millalgi selleni et siidlinad jms jubahead sulle…. Ja hinnad olid nii ee kurvaks tegevad. Enda arvates leidsin väga geniaalse lahenduse – magan siidist hommikumantlis (mingi 100 kandis zara homes nt oli päris ok variant) oma tavaliste voodipesude vahel

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 19:08

      näo peidad ka hommikumantlisse v 😀

      • Avatar
        Vasta Siki 26. jaanuar 2022 at 18:29

        Mdea, pole vajadust näind kui nkn selili hambad laiali magan

  • Avatar
    Vasta Kaja 24. jaanuar 2022 at 18:38

    Pigem soovitaks linasest voodipesu, 10x parem kui siid 😉

    • Avatar
      Vasta Marii 24. jaanuar 2022 at 20:07

      nõus!☺️

  • Avatar
    Vasta Evelin 24. jaanuar 2022 at 18:29

    Isegi kui siidist voodipesu oleks taskukohase hinnaga, siis elu sees ei ostaks, sest nagu keegi siin juba nälkja seljas liugu laskmisele viitas…see värk on rõvedalt libe ja sa lihtsalt libised seal pesude vahel terve öö. Ei usu, et sellist elamust su unehäiretele veel lisaks vaja oleks. Pluss see, et juuksed lähevad hullult elektrit täis. Mingi mõttetu hype jälle, ära usu neid jutte.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 19:08

      krt nüüd ma tahaks ka nälkja seljas liugu lasta 😀

  • Avatar
    Vasta M. 24. jaanuar 2022 at 18:14

    Mina soovitaks sul ühe padjapüüri osta ja omale pähe tõmmata (nii et nägu ka sees) 😀 Siis on ju savi kus peal magad (kasvõi kividel kuskil võssis) aga nägu ja juuksed on siidisees! Lisaks on savi kas see padjapüür mätshig ülejäänud voodipesuga (või sinuga), sest hommikul saad ta ära panna. Hommikul võtad ära (igaksjuhuks ütlen, mine sind tea) ja elu on ilus! #säästunippvallavaestele

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 19:09

      See on legit tänase pöeva parim soovitus 😀 veel parem oleks selline üleni sulguv siidist laibakott 😀

      • Avatar
        Vasta Tiina 24. jaanuar 2022 at 19:21

        Enne kui sa ninali püüris oled, googelda bonnet. Veel parem, telli kunstsiidist voodipesu ja bonnet aliexpressist.

      • Avatar
        Vasta Mariliis 24. jaanuar 2022 at 20:12

        Ma juba vaatan kapis oma siiduvarusid üle, et õmbleks sellise üleni sulguva. Samas siidlinadel ja juuksepesul minu kogemuse kohaselt seos puudub. Ja rott siin tassib ju ka reisidel siidkangaid kaasa, et kleite ja vajadusel laibakotte õmmelda.

        • Mallu
          Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 20:43

          väga hea, siis annan ühele laibakotile tellimuse sisse 😀

          • Avatar
            Mariliis 25. jaanuar 2022 at 15:24

            Valget või kuldset? Roosat on ka, kirsiõitega.

          • Mallu
            Mallu 25. jaanuar 2022 at 15:28

            roosa laibakott kõlab minulikult, kirsiõitega…

  • Avatar
    Vasta Ülle 24. jaanuar 2022 at 18:06

    Jeerum kui hea 🤣🤣🤣🤣 võta rahulikult.. enamus siiski ei maga siidi sees 😁😁

  • Avatar
    Vasta karvapallike 24. jaanuar 2022 at 17:45

    Võibolla on ka see tavaline voodipesu aga votex.ee eesti oma firma ja endal juba 3paari voodipesu soetatud endale. Pole küll siid aga väga-väga mõnus ja juustele ja nahale oleks justkui parem kui tavaline puuvill voodupesu 🧐

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 19:09

      Jaa, mul ka votexilt nii mitu komplekti ja nii mõnnad 😀

  • Avatar
    Vasta Kadri 24. jaanuar 2022 at 17:43

    Jaa, mina ka ei saa aru, mis trendihullus selle siidipesuga on, ühtlasi tundub kaval äriidee ka ja neid firmasid aina kerkib 😀
    Samuti pole nii rikas ja ma ei raatsi isegi seda ühte püüri endale osta, kergem on juukseid igapäevaselt edasi pesta ja shampoon+ vesi on palju soodsamad kokku 😀
    Ulme ikka kuidas inimeste rahatunnetus on muutunud ja selliste soovitustega tullakse…

  • Avatar
    Vasta K 24. jaanuar 2022 at 17:29

    Ma otsiks siidile vähem… häirivamaid alternatiivne. Ma saan küll aru, et “nad on ainult ussid” ja “nad elaksid nagunii vähe aega” ja “ise tapad kogu aeg sääski”… aga 1 kg siidi tootmiseks keedetakse elusast peast 3000+ siidiussikest.

    • Avatar
      Vasta Vaike 25. jaanuar 2022 at 09:31

      Never ei usu, et tegemist on päris siidiga, selle hind on ikka veel jõhkram. Labane kunstsiid, millel pole ussikestega mingit pistmist.

  • Avatar
    Vasta Eneli 24. jaanuar 2022 at 17:28

    😂😂😂😂

    ma ei tea, 500€ siidist voodipesukomplekt + nelja kassi küüned, ütleks, et hea kui sa selle endaga järgmisse aastasse pärandad, rääkimata lastelastele pärandamisest 😂😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 19:13

      Hahahhaa, seda küll 😀

  • Avatar
    Vasta Mervi 24. jaanuar 2022 at 17:24

    Ma soovitan hoopis satiinist voodipesu. Elu parim ost nagu magaks hotellis.

    Panen lingi ka: https://hotellitarbed.ee/et/

  • Avatar
    Vasta Siid on nii külm. 24. jaanuar 2022 at 17:24

    Mina, vana (ok, mitte päris muld) külmavares, kes ma magan aasta läbi villaste sokkidega (jah, isegi siis, kui mu musta viilkatuse all asuvas magamistoas on 30C, ei kujuta ette, KUI külm sellise voodipesu vahel oleks magada. Üldiselt on puuvillast voodipesu mu lemmik, aga talvel meeldib mulle sellisest paksemast.. kangast voodivärk. No nagu osad meestesärgid nt on. Barhje on äkki see sõna/materjal?
    Also, siid on ju ammu teada kallis kraam, vaata näiteks, mis (Gucci) siidisallid maksavad. Ja siis mõtle, kui palju läheb siidi tarvis salli vs tekikoti jaoks. 😀

  • Avatar
    Vasta L 24. jaanuar 2022 at 17:15

    Hahaaa😅
    Ma ei raatsigi uut voodipesu osta, viimati 2 komplekti pulmakingiks saadud raha eest ostsin. Vahest jalutan ntx hemtexis ja unistan, aga alati on tähtsamaid rahapaigutus kohti.
    Seoses selle tundega kas kõik teised on miljokad, siis mul tihti siuke tunne, täiega kurb, et muudkui rassin eriti tublilt tööd teha, maksud saab makstud, lastel vajalik olemas, aga miskit erilist lubada ei saa, poes unistan suurest tefali pannist, no ei vea välja. Vahest kaotan nö kontrolli ja shoppan a’la 50 euri eest ja siis täiega kassin et laristasin.
    Siis mõtlen, et palju inimesed saavad palka, et kanda kalleid riideid, vähemalt kord kui mitte rohkem kordi nädalas väljas süüa, reisida jnejne. Et kus kohas minu elus nii viltu vedas.
    Loen soovitusi kulutused üle vaadata ja mitte raisata jne, kui sain aru, et mul polegi kuskilt kokku väga tõmmata, ilma et kõht kannataks, sain aru et ma vaene. Ometi rassin tööd nagu loom, alati asendan, annan puhkuseid jne, et siis selle lisa raha eest ostan lastele norm õueriided v maksan suvelaagri v panen sünnipäeva peo rahaks. Ometi võiks norm töötundidega neid asju saada perele lubada.
    Ehk siis jah, instas vaadates inimeste elu tekib ka tunne, et kuidas kõik siuksed miljokad.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 19:12

      Kuule pliis saada mulle meilile (marianntreimann@gmail.com) link enda soovitud panniga ja lähim pakiautomaat – mul täna nii tore päev olnud, tahaks et sa ka vähemalt hea panni saaks 😀

      • Avatar
        Vasta Annelii 24. jaanuar 2022 at 23:39

        Sa oled ikka niiiiii armas!

      • Avatar
        Vasta GM 24. jaanuar 2022 at 23:47

        Loen su blogi päris tihti, kirjutad ülihästi ja alati on naljakas. Kommenteerida pole näinud mõtet. Kui aga seda kommentaari ja sinu vastust lugesin, tuli küll tunne öelda, et äge oled 🙂

      • Avatar
        Vasta Siiri 25. jaanuar 2022 at 13:06

        Enamuses täitsa samastun sinuga.
        Maksan arved, vaatan, et lastel kõik vajalik olemas oleks ja söök laual oleks.
        Ja vahel samuti kipun raiskama ja siis hiljem mõtlen, no oli seda vaja 🤦🏻‍♀️.
        Ja endal pigem õmblen pükstesse tekkinud augu kui uusi ostma lähen. Ja kui midagiväga väga vaja, siis otsin soodukaid jne.
        Et noh, mõne jaoks on 50 eurot jopele näiteks isegi väike summa ja ma ei raatsi isegi 20 eest osta 😆.

        Aga noh, venitab kuust kuusse ja ehk läheb kunagi paremaks 🤞🏻.

    • Avatar
      Vasta Kats 24. jaanuar 2022 at 21:52

      Oi, kuidas mind see story kõnetas ja tekkis kohe äratundmine, et ma polegi ainus, kes sedasi poes asju katsub, unistab ja siis ohates välja kõnnib…
      Lapsi kahjuks ei ole, aga muidu võiks postitajaga lausa kirjasõber olla, I feel the same 😁

  • Avatar
    Vasta Aire 24. jaanuar 2022 at 17:11

    sattusin ka “kogemata” üks päev sellele lehele ja tahtsin oksendada, sest ma ilmselt ei julgeks isegi magada nii kalli voodipesuga

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 17:12

      Vähemalt saaks voodis imetlemas käia 😀

  • Avatar
    Vasta T 24. jaanuar 2022 at 17:09

    No ma ei tea.. tore, et kõigile meeldivad, mu meelest oli siidilinade vahel tunne nagu laseks mööda nälkja selga liugu 😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 17:12

      Anna andeks, aga ma röögatasin praegu naerda :D:D:D:D nälkja seljas liugu…. 😀

    • Avatar
      Vasta Mamm 24. jaanuar 2022 at 17:48

      Ma muudest voodipesu elementidest ei julge ka unistada, aga no siidist padjapüürid on mul juba aastaid must have 😀.
      Ja kõik, kes seda mõttetuks või jumal hoia ebamugavaks peavad on minu alateadvuses tundetud sadistid😛

    • Avatar
      Vasta T 25. jaanuar 2022 at 01:02

      Appi ajan naeruga siin terve pere ülesse oma kõige odavamate ikea voodipesude vahel 😀 #vaesuseiolehäbiasi

      • Mallu
        Vasta Mallu 25. jaanuar 2022 at 11:52

        #vaesusontuus

  • Avatar
    Vasta Anna 24. jaanuar 2022 at 17:06

    Ma olen varemgi neid soovitusi näinud ja täpselt sama asja otsa komistanud 😀 magan nagu loom edasi oma IKEA linade vahel. Vaestele soovitatakse kompromissina siidimütsi, mille saab kätte umbes viie kümbiga ja lisaks ei pääsed kogu voodipesu väljavahetamisest. Endal on jäänud see ka ostmata-katsetamata, sest pigem kulutan selle raha millegile muule.

    https://www.lilysilk.com/us/women/accessories/silk-sleep-cap.html

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 17:10

      ma ei suuda, mul on nii naljakas 😀 vaese inimese elu, voodpesu ei saa, saad mingi mutimütsi 😀

      • Avatar
        Vasta Anna 24. jaanuar 2022 at 17:17

        Mul on üks hommikumantel, mis sellega ideaalselt kokku sobiks – paneks mõlemad selga ja lehviks nagu mõisaproua ringi! 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 19:11

          hahahhaa, see on jah väga on point mõisapreili 😀

  • Avatar
    Vasta Maribel 24. jaanuar 2022 at 17:02

    Ma läksin ka selle siidist voodipesu õnge. Reaalsuses kõige mõttetum ost, õnneks oli nii palju mõistust peas, et ennem normaalse hinnaga siidist padjapüür osta ja proovida. Aga kahjuks tolku ei miskit, juuksed sama kiirelt mustad ja tänu sellele imeasjale olid juuksed nii meeletult elektrit täis ka. Aga mina soovitaksin hoopis osta mini krepptangid ja tükkshampooni. Kreppidega juuksejuured teha ja püsivad kauem puhtamaks. Avastasin ka, et mu juustele sobib väga hästi keratiini sisaldav shampoon ja mask, juuksed püsivad normaalsed 2-3 päeva (tavaliselt hommikul pestes olid õhtuks juba mustad).

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 17:10

      Krt miks siis nii paljud seda soovitavad :D?

      • Avatar
        Vasta Maribel 24. jaanuar 2022 at 17:18

        Ise imestan sama asja 😂 ja siit eelnev kommentaar nälkja seljas liu laskmisega läheb ka mu meelest täppi. See kuradi padi oma siidist vägeva padjapüüriga oli ka koguaeg sõidus, küll sõitis selja alt minema ja küll pea alt. See sama padjapüür vedeleb nüüd kasside külje all neil pesas. Neile vist meeldib 😂
        Vb teistel pole rahaga paremat teha et soovitatakse? 😂😂 ahjaa, lisaks sellele läheb see sindrinahk koguaeg nii õudsalt kortsu ka.

        • Mallu
          Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 19:11

          te lihtsalt panete mind kõik tahtma nälkja seljas liugu lasta 😀

      • Avatar
        Vasta H 24. jaanuar 2022 at 17:57

        Jaa mulle ka ei istunud need siidist püürid. Olid nagu ok aga juustes ja nahas ma küll vahet ei näinud.

    • Avatar
      Vasta Kelly 24. jaanuar 2022 at 18:02

      Seda krepptanginippi soovitas mu juuksur ka, pidi ise koguaeg tegema. Aga ma isegi selle jaoks liiga laisk 😀

  • Avatar
    Vasta Kaidi 24. jaanuar 2022 at 17:01

    Mul ongi ainult mingi 4 siidist padjapüüri. Tahaks muud pesu ka siidist, aga võta näpust, ka mina pole nii rikas 😀 Esimese püüri ostsin suures tuhinas mingist Eesti poest , sest KOHE oli vaja…(paljas porgand oli reklaamnägu and what not), lubati, et kõik siin koha peal valmistatud ja värki. Oma 50€ püüri kätte sain ja selle avasin…siis seda polnud keegi isegi Hiina kilepakendist ümber viitsinud pakkida. OK SIIS! Järgmised tellisin ise Alist, LilySilk oli nimi minu arust. Kõik tulid alla 2 nädala. Suur värvivalik, peidetud lukud, mida iganes. 20-35 euri ja saad täitsa normi. Ise ostsin alati soodukate ajal. 11.11 ja muud ostupühad.
    Kvaliteet on parem kui sellel “Eesti” omal.
    Kui võtad baasvärvides padjapüürid, siis ei riiva need nii hullult silma ka kui päris üks-ühele ei matchi ;). Mul endal on sellest jumala savi, padjapüür on maagiline türkiis ja ülejäänud voodipesu roosa-musta kirju ;D
    Aga Eestist saab ka soodsamalt padjapüüri kui 69 euri 🙂 Lokitar.ee on soodsamad, värvivalik on kehva ainult.
    Ahjaa, muidu magamise rante tekib küll näkku väga palju vähem siidist püüriga ja muud jutud on ka täitsa tõsi 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 17:11

      Ma olen aru saanud, et need ali omad ei ole “päris”? 😀

      • Avatar
        Vasta Kaidi 24. jaanuar 2022 at 18:11

        Üldiselt jah, ei ole. Aga Alis leidub ka legit poode 🙂
        Nii palju kui ma oma oskamatuses üritasin selgeks teha, kas sain päris siidi, siis 90% tõenäosusega jah…aga 100 prossa kindel pole. Küll ma otsisin lahtist niiti, mida põletada…sikutasin läbi sõrmuse, üritasin käte vahel kortsutada ja igasugu veidraid asju tegin…… Eesti oma küljest sain ühe niidi ka kätte, aga põlemisel “juukse” haisu küll ei tulnud, mis peaks viitama sellele, et pole päris. Siis mõtlesingi, et sitta kah, vähemalt on sealt odavam kui peakski võlts olema 😀 uuesti ikka 50 välja ei käiks selleks, et teada saada, et polegi ehk päris….

  • Avatar
    Vasta Marilyn P 24. jaanuar 2022 at 16:59

    Haha, mina ka miljonär pole, pean leppima puuvillase voodipesuga 😀
    Ning mul voodis 4 patja ja kaks 200×200 tekki(lihtsalt meeldib abikaasaga erinevate tekkide all magada,kuna isegi 200×200 tekk jàäb meil kahele väikseks), siis pean ka alati ostma 2 komplekti ühesuguseid voodipesusid. Sest korraga on nad voodis ja kui uue voodipesu panen, siis peab ju neid ka jälle 2komplekti olema 😄😄

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 17:11

      Sa peaks siis jah mingi paar tonni oma voodipesu alla panema rahumeeli 😀

  • Avatar
    Vasta C 24. jaanuar 2022 at 16:55

    Tõenäoliselt soovitajatel endal on siidi asemel (puuvilla)satiinist voodipesud. AGA kassiküüned teevad ka sellele materjalile koheselt suht 1:0 ära ja niidid hakkavad jooksma seega.
    Keegi kunagi väitis, et tellib aliexpressist endale satiinvoodipesu ca 20 euroga ja no nii kindel ja rahul oli – sest noh, pealkirjas oli silk. Kui teksti lugeda (ja toote silti) tuli välja, et ikka tavaline puuvill oli, hiinakad nagu ikka tegid kas trikki või mõtlesid silk all lihtsalt siidisust (libe).

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 17:11

      Ojaaa, kasssid raudselt hävitaks ära selle 😀

      • Avatar
        Vasta Meeli 24. jaanuar 2022 at 21:51

        Lihtsalt FYI- satiin on kudumisviis, mis annab kangale sileda välimuse. Materjal ikka tavaline puuvill. Kehale lihtsalt mõnusam ja siidine millest võib ka Alis kasutada sõna silk. Satiini saab kududa nii puuvillast kui ka polüestrist, aga selleks peabki olema poest ostes kirjas puuvillasatiin mitte lihtsalt satiin. Anyway. Siid käega mõnus katsuda, aga ise seal vahel ei magaks tõesti.

  • Avatar
    Vasta Reneth 24. jaanuar 2022 at 16:54

    Ma juba ootan, mis vastatakse 🤣🤣🤣 ma sinuga samas paadis. Hoian pöidlaid pihus, et keegi odavama lingi viskaks, nt 30 euri püür. Mul varsti sünna, lasen igal pereliikmel kinkida siidipesukomplektist mingi osa siis 😅

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 17:11

      Mul ka sünna tulemas, peaks ka hakkama jupphaaval kokku kerjama 😀