SPORDIJUTUD

30 päevaga neli kilo alla*

9. veebruar 2022
sign-5057822

Ei teagi nüüd, on see vähe või palju. Mulle endale tundub täitsa kabe tulemus, aga vaatasin Liisa Fitness väljakutses osalejate saavutusi ja seal on mõned ikka 30 päevaga ERITI ulme tulemusi saanud. Mina alustasin ise 66,1 kiloga kuukene tagasi. Muuseas olin ise kindel, et ma kaalun 62 kilo ja et mitte enda illusiooni rikkuda, ei astunud ma mitmeid kuid kordagi kaalule. Kui aga Liisa mind endaga trenni meelitas ja terve grupp naisi iga päev enda trenne ja tervislikumaid toiduvalikuid jagasid, siis mõtlesin, et proovin ka. Umbes nagu Toots, et tervet ülesannet ei viitsi teha, aga teen vähemalt poolegi. Ja sain alguses šoki, sest vabandage, kust see 66 kilo välja hiilis??

Liisa 30 päeva väljakutsete point ongi tegelikult see, et aeg on suht lühike ja vähemalt minusugustele, kes ei julge elusees pikemaajalisi kohustusi võtta, tundus see täitsa normaalne aeg. Sellega liitudes sai ligipääsu online treeningutele, toitumiskavale, retseptidele ja mis minu jaoks kõige olulisem – võimaluse kelletki teadjamalt iga kell küsida, kas see või too valik on okei.

Ütlen ausalt – ma ei ole suur toitumiskavades näpuga järge ajav inimene. Söögi tegemisel olid aga etteantud retseptid abiks küll. Tegin nii- ja naapidi, aga samas vähemalt tegin ise toitvaid asju ega haaranud väiksema laiskusepuhangu korral telefonis Wolti järele. Ja isegi kui seda tegin, võtsin burksi asemel midagi kabedamat. Muuseas, ülipalju häid ja tervislikke retsepte leidsin selle kuu jooksul ka Tiktokist!

Koju igasuguseid snäkke enam ei tassinud. Kui isutas millegi järgi, siis sõin seda, mis leidus. Näiteks avastasin ma enda jaoks sellise võiku: röstisin leiva või saia, mille peale panin hea hunniku tuunikala, sibula, selleri, tomati ja koriandrisegu vähese majoneesiga. NII hea! Ja snäkkimisisu kadunud nagu niuhti. Kui ei olnud, sõin teise veel, yolo!

Samas tulgem nüüd tagasi selle juurde, et oleks ma kõike korralikult teinud, oleksid mul võinud olla sellised tulemused nagu ühel teisel osalejal. Ma olen täiesti hämmingus, kui tubli!

Ma pean tunnistama, et alguses läks kaal kuidagi eriti ludinal. Juba teise nädala lõpuks oli 62 kilo kaalul olemas. Aga siis tuli Pariis ja SAI. Sealt tulin ikka kilo raskemana tagasi. Aga kas ma kahetsen? Oh ei, sõbrakesed. Elu ongi elamiseks ja see, kui kaal korraks tagasi hiilib on fine. Peaasi et seda märkad ja õigel ajal jaole saad. Sest kodus võtsin ma ennast jälle kokku ja eile kaaludes olingi täpselt 62 kilo.

Ma ei oskagi öelda, palju ma kaaluda tahaksin. Oleneb vist sellest, kui palju ma selle jaoks pingutama pean 😁 Hetkel tundub mulle see 62 täitsa okei, aga hakkan nüüd uuest nädalast, kui lapsi pole, jälle normaalselt trennis ka käima. Täitsa hämmastav, kui palju ma trennipäevadel alati ära teha suutsin, niii füüsiliselt kui pärast kodus toimetades. Nii et ootan nüüd põnevusega, millal uus väljakutse välja hõisatakse.

Muuseas, praegu kehtib Liisa Fitnessi lehel Keha Trimmi paketile, kood “Mallukas”, millega saab kuni 01.03 10% alla. Ja kõik, kes selle paketi püsitellijad on, saavad uuel väljakutsel tasuta osaleda ega pea selle eest juurde maksma! Mina igatahes soovitan selle soetada, kui tunne on, et midagi tahaks teha, aga motti üldse pole. Mul ka ausalt pole, aga vahepeal tuleb hambad ristis midagi teha kahjuks 😁 Vanus seal maal, et maagiliselt vist seda 20ndate ainevahetust tagasi ei tule #rip.

Rääkides 20ndatest, siis ma mõnikord vaatan neid pilte, kus ma 50 kilo kaalusin ja mõtlen, et ega ma otseselt risti ette ei lööks, kui kaal jälle sellist numbrit näitaks. Teisalt ei näe ma elusees vajadust 12 kilo alla võtta. Selline 59 oleks vist juba enam kui küll hea. Ja see 3 kilo ei tundu enam ju NII palju, aga eks näis, millal ma sinna veel omadega jõuan 😁

Kuidas teil kehakaaluga lood on? Tahate midagi muuta? Kuidas seda teete? Või kasutate minu taktikat ja lihtsalt ei astu kaalule? 😁

*Postitus sündis koostöös Liisa Fitnessiga

Loe ka neid postitusi!

18 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Karmo 11. veebruar 2022 at 02:14

    Kuulge inimesed – ärge lihtsalt õgige! Väga lihtne!

  • Avatar
    Vasta Mina 10. veebruar 2022 at 19:50

    Ma ei tea, palju ma kaalun. Äkki kuskil 60 kg ringis. Käin jooksmas, vahel tõstan kangi, jalutan, väntan ratast nii toas kui õues. Üritan kogu aeg liikuda. Vahel luban ka mõne diivanipäeva endale. Omast arust üritan tervislikumalt toituda. Nt saia, makarone ma nagunii eriti ei fänna õnneks. Joon vett, karastusjoogid ei ole üldiselt menüüs. Aga patustan šokolaadiga. See lihtsalt on minu suur armastus. Kõige lihtsamini koguneb pekk kõhu peale, aga viimaste aastatega pole hullu olnud. Mingit sixpacki ma sinna ei saa, sest pole minul seda püsivust võimelda.

  • Avatar
    Vasta Marju 10. veebruar 2022 at 14:16

    Astun ikka, kaal hetkel stabiilne mingi 75. (olen 180cm pikk) Samas nagu ei tundu et väga ülekaalus oleksin aga kõhupeal seda pehmust siiski veitsa on. Ise endal ideaalmaailmas tahaksin kaaluda 69 vms 😀 Aga ma annan endale aru, et ma ikka armastan liiga palju magustat selleks et see nr tuleks 😀 Kuigi eks ta kättevõtmise asi ole.. mis see 6kg siis kaotada n eks 😀

  • Avatar
    Vasta Agnes 10. veebruar 2022 at 13:14

    Ma olen sama pikk ja samas kaalus, mis sina ja väga rahul. Täpselt selline, et ei saa öelda, et peenike, samas paks ka ei ole😁 Olen oma täiskasvanuea ajal kaalunud nii 52kg kui ka 102kg ja praegune kaal täpselt mõnus minu jaoks. Selle 62 kiloga kuidagi püsib kaalunumber ka stabiilsena isegi kui ei piira oma söömisi ja ka joomisi eriliselt. Saab elada nö stressivabalt. Suvel langeb kaal iseenesest 58-59 kiloni ja olen siis ka muidugi rahul aga talvel meeldib kui on natuke soojem olemine😁Väga on tunda, et vastikult külm kogu aeg olla kui vähem kaalunud olen.

  • Avatar
    Vasta Nell 10. veebruar 2022 at 00:42

    Ma küll nö normkaalus, 55kg ja 158cm, aga ennast häirib, sest pekk koguneb just kõhtu ja seljale, mille tõttu mul nagu taljet väga polekski. Muudatusi märkan kohe, kui õnnestub kasvõi 2kg maha võtta. Enamjaolt jälgin poole kohaga Orgu kava, üritan mitte väga magusat süüa ja näksida ning nüüd olen ennast vaikselt vist trenni lainele ka saanud. Üritan 3x nädalas teha Hiit treeningut u.40 mintsa (youtube järgi) ja vähemalt 4x nädalas jalutamas käia (u. 4-6km).
    Vahepeal oli aga selline periood, kus ei suutnud midagi teha peale diivanil teleka vahtimise.
    Vahepeal nutan taga Myfitnessi aega, aga maalt linna sõit tundub liiga suur raiskamine nii rahaliselt kui ka ajaliselt ning kahe väikse lapse kõrvalt kergem kodus see aeg leida, et trenni teha.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. veebruar 2022 at 01:33

      Sa oled jumala tubli ju!

  • Avatar
    Vasta Antsik 9. veebruar 2022 at 22:41

    Minule sobib Orgu kava kaalulanguseks. Kunagi ammu proovisin Kalmuse kava ja siis oli kogu aeg kõht tühi ja pea valutas. Aga Orgu kavas minu maitse järgi retseptid ja kõht ka tühjaks ei jää. Trennina teen praegu ainult jalutamist. Laste kõrvalt muu jaoks raske aega leida.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. veebruar 2022 at 01:31

      Orgu sobib ka paljudele jaa. Õnneks variante jagub kõigile 🙂

  • Avatar
    Vasta K 9. veebruar 2022 at 22:31

    Kilo nädalas on väga okei, kui kiiresti palju alla läheb siis tuleb kolinal pigem tagasi et selline stabiilne kiloke või pool nädalas näitab et pole liiga suures defitsiidis. Pealegi kaalub lihas rohkem kui pekk et tegelik muutus ei pruugigi kohe kaalul näha olla 🙂

  • Avatar
    Vasta H 9. veebruar 2022 at 20:26

    Olen mitu aastat Orgut tellinud.
    Korra – kaks võtan äpi lahti ja sinna paika see jääb kah.
    Mott on täiesti kadunud.
    Kaalule astusin üks hommik- õgh, ei kunagi enam😂
    Peaksin 30kg alla võtma et kaaluda 70 kg jälle 😂
    Tegelikult võiks mingi challlengi korraldada aga noh, kas leian endas selle tahtejõu?

  • Avatar
    Vasta Tiina 9. veebruar 2022 at 20:16

    Kas sina tegid läbi selle Slim N Trim challenge?

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. veebruar 2022 at 10:34

      Jep!

  • Avatar
    Vasta Krissu 9. veebruar 2022 at 19:57

    Mina olen see kes kunagi ei kaalu, kodus mul polegi, ainult kui mehega koos Spas käime siis tema ajab kaaluma. Jälgin lihtsalt seda et kui riided kipuvad kitsaks jääma, eriti rinnhoidja ( ja ma vihkan suurt rinda) jätan küpsiseid ja saiakesi vähemaks. Trenni ma otseselt ei tee aga palju füüsiliselt aktiivseid töid, pärast aga kipub isu suurem olema nii et parem on ikka kõigepealt söömist jälgida. Veel ma ei joo kunagi mahlu või karastusjooke ainult vett, sealt muidu tuleks sealt kaa tühje kaloreid. Alkoholi ka ei joo, see annab ka kaloreid palju. Nende viimaste puhul küll pole vaja pingutada, nagunii mulle ei meeldi😁 Mulle lähevad enamasti ka 25 aastat tagasi ostetud riided ikka selga ja olen juba 49 aastane. Teised alati ütlevad et sina oledki selline sale aga tegelikult ikkagi jälgin ennast sest ebameeldiv on veidi paksem olla, just rind häirib kõige rohkem.

    • Avatar
      Vasta dex 10. veebruar 2022 at 02:30

      rinnahoidja on hea plaan jaa, ma käisin vahepeal ainult lohvakate riietega ja miski otseselt kitsaks ei jäänud, nüüd jälle kaaluga natuke hädas 😀

  • Avatar
    Vasta Liisukas 9. veebruar 2022 at 19:37

    Jees, hea mõte kaalule mitte minna 😁
    Ma ikka aegajalt käin, kui number ei meeldi, siis jätan mõneks ajaks magusad snäkid menüüst välja ja kui asi liiga kriitiline tundub, siis teen mõnda aega natuke trenni ka.
    Aga pikalt mul kannatust pole, mõne aja pärast läheb samamoodi edasi. Ideaalis tahaks kogu aeg 2-3,kg alla saada, aga no raske. Eriti, kui oled jube maiustaja.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. veebruar 2022 at 01:29

      Sul tundub see ikka väga lebolt käivat 😃

      • Avatar
        Vasta Liisa 10. veebruar 2022 at 02:19

        Jälgisin mingi aeg Krfitnessi kava. Palju valikuid, soodne, toetav grupp jne. Esimesed 4 kuud jälgisin 100% ja sain hea rütmi sisse ning edasi 70-95% . 9 kuuga kaotasin 23 kg. 7 jäi veel esialgsest eesmärgist puudu. Siis aga olin vahepeal teisel tööl jms ja enam väga ei jälginud. No olin üsna rahul ka endaga juba 😊.Kuna kohe nn hullu ka panema ei hakanud siis õnnestus mingi 8 kuud säilitada aga nüüd viimasel ajal on täiega käest ära ja arvan, et mingi 5kg on tagasi. Aga paanikat ei ole kuna tean, et see kava on tehtav kui otsast kinni haaratud saan.

      • Avatar
        Vasta Liisukas 10. veebruar 2022 at 11:05

        Tegelikult ei käi lebolt. Kuna ma ei armasta rühmatrennides käimist , siis minu ainuke sport on kõndimine ja seda ma üritan teha, küll mitte praegu talvisel ajal. Ja kõige raskem on muidugi näksimisest loobumine, see on peaaegu, et ületamatu 🙂