AVALDAN ARVAMUST

püha jeerum

16. veebruar 2022
mariga-6676119

Ma kõlan endale nagu pensionär, aga ausalt mis hindadega tänapäeval toimub? Andra saatis mulle täna pildi, et ooo, vaata kui ilus majutuskoht. Tõsi, on:

Nagu te teate, siis ma armastan nendes kohtades käimist, kus hea lamada on. Ehk siis ei oleks mul mitte midagi selle vastu, kui seal kamina ees lamada saaks, tundub lausa imeline. Mis aga imeline ei ole, on see hind. Ma sain ausalt südari, sest see maksab 555 euri öö! Ja sinna ei saa isegi autoga ligi, pead kohale matkama vms 😁 (Olen praegu nagu need vennad, kes üürikuulutute all vinguvad, et kallis krt!)

Ma saan muidugi aru, et ega keegi mind, nuga kõril, sinna minna ei käsi, aga see hind tundub mulle ikka üle mõistuse kallis. Mingi 300 saaksin veel aru, aga 555? Selle raha eest (ja isegi odavamalt) saab Hiiumaal kuuekesti Hausmale või Tahkunasse minna! Selle raha eest saaks Viirekale dinneriüritusele lausa mitu korda minna! Sama raha eest rendime märtsis neljaks päevaks Amsterdami kesklinnas korteri! Sama raha eest saaksin ma endale vist liistud panna? Ma ütlen VIST, sest tegelikult ei ole mul endiselt õrna aimugi, palju liistud maksavad 😁

Aga noh, mis ma ikka irisen – ilus on see koht küll ja ega see ilmselt ongi selline koht, kuhu lähed mingi eriti erilise päeva puhul. Kuigi sellise raha eest ootaksin ma vähemalt mingisugust kitsede tantsushowd akna taga homikust õhtuni, palgatud koreograafiga ja puha. Ja muidugi siidist voodipesu. Ja teenrit, kes mind nuustikuga peseks…

Vingun mis ma vingun, aga kui saaks sinna minna, läheks kohe 😁 Mul on nõrkus kaminate vastu, nii kurb, et mul kodus ei ole.

Mis on kõige ilusam/erilisem koht, kus teie käinud olete? Ja mitu neeruhinda see maksis?

(Ja kui kuskil väga ägedas kohas pole käind, siis minge soetage kaardipakk ja saate vb Tahkunasse minna 😉

Loe ka neid postitusi!

45 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Tõnu 20. veebruar 2022 at 15:44

    Samasugust kaunist loodust, koos jõega saab nautida ka odavama raha eest! 🙂 http://www.lonnitalu.eu

  • Avatar
    Vasta Liis 17. veebruar 2022 at 22:09

    Meie südame on võlunud Sambliku Treehouse! Oleme 3x käinud ja 2x tuleb kindlasti veel minna, et kõik majakesed saaksid üle vaadatud.
    Ja muideks, seal puusaunas on ka olemas samblaseinad 😆

  • Avatar
    Vasta JJ 17. veebruar 2022 at 13:45

    Pane lapsed korterit üle mõõtma ja vali nt sellised kõrged liistud. Usutavasti ei lähe sugugi 555.- maksma 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. veebruar 2022 at 14:15

      Kas liistud ei peaks põrandaga ühte värvi olema? 😬😬

      • Avatar
        Vasta Reelika 17. veebruar 2022 at 14:31

        Mina olin remonti tehes veendunud, et peaks liiste sobitama parketiga, sest teist varianti polnud eriti kohanud. Siis nägin sõbranna kõrgeid valgeid liiste hallika parketiga.. väga ilusti ja värskendavalt võib mõjuda, tasub kaaluda 🙂

      • Avatar
        Vasta JJ 17. veebruar 2022 at 21:46

        Ei pea liist põrandaga mätšima. Valge (ja kõrge) liist loob elegantse ja puhta mulje. Guugelda või vaata Pinterestist “white floor moulding”. Ise olen kõiksugu teed läbi käinud – põranda tooni madal, põranda tooni kõrge, mille lõpuks värvisin valgeks. Parim tulemus.

  • Avatar
    Vasta Margaret 17. veebruar 2022 at 13:32

    Need ongi luksuslikud ja tipp arhitektide poolt loodud ning imeilusad ja puhkuseks loodud kui soovid linnakärast eemale. Tean et selliseid on veel eestisse loodavas faasis küll aga lõuna eestisse. Hinna poolest ei olegi meõldud, et oma kogu palga sinna alla paned pigem kogud ja siis veedad oma kõige kallima inimesega kvaliteetaega.

  • Avatar
    Vasta K 17. veebruar 2022 at 12:48

    Kõige erilisem ja ühtlasi kallim ööbimine on olnud eelmisel aastal pulmaaastapäeval Sabliku Treehouse’is ehk ööbisime puu otsas. Majas oli wc ja dušš, magada on ilmselt neil seal ebamugav, kes laus vaikust soovivad, sest tuulega puud kõiguvad ja kägisevad, linnud laulavad ja mets kohiseb. Meile meeldis. Hind oli siis 150€/öö. Kuna õhtusööki ei pakutud, siis võtsime ühest restoranist piknikukoti kaasa. Hommikusöögi tellisime majutajalt. Tahaks talvel lumega ka seal olla, aga kahjuks nad talvel on suletud.

  • Avatar
    Vasta Triin 17. veebruar 2022 at 00:06

    Meil on kõik majutused peale lapse saamist neeruhinnaga. Kuigi oleme vaid mina, elukaaslane ja alla 2 aastane laps, siis majutuse peame võtma kolme magamistoaga 🙈🙈🙈 Laps magab normaalselt vaid omaette toas, meiega samas toas ärkab iga jumala kõvema hingetõmbe peale üles, aga omaette toas magab lebolt 12h jutti; elukaaslane krigistab magades rämedalt hambaid kui kasvõi ühe klaasi veini on joonud (ja no puhkusel ikka midagi veits ju), nii et talle ka eraldi magamistuba vaja, või noh mina ei suuda taga ühes voodis magada kui see krigin öö läbi käib. Enne lapse saamist oli savi, magasin siis kõrvatroppidega, aga nüüd pean ju kuulma kui laps nutab vms . Nooo ja nii ongi kõik puhkused meile neeruhinnaga, ulme 🤦‍♀️😃

  • Avatar
    Vasta Naine, 32 16. veebruar 2022 at 23:29

    25€ öö mingis suvakas leedu linnakesse spordikas. Oli vaja voodis magada, läksime, üsna luksuslik oli pärast seda suvist autosõitu 🤣 sai duši alla ja voodis end sirgeks väänata. Rohkem ei tahaks küll öö eest maksta😀 võin autos ka magada.

  • Avatar
    Vasta L 16. veebruar 2022 at 21:05

    Hinna eest saab ka elamuse, võin garanteerida. Tõesti ollakse väga personaalsed ja ületatakse su ootused igas mõttes – nii atmosfäär, personal, puhtus, toit.. kõik on üle ootuse. Kodulehel ei ole kõike kirjas, et saaksid üllatuse osaks. Kui on soov lihtsalt juua ja läbustada, siis see ei olegi see koht. Kui on tähtpäev siis miks mitte lubada endale sellist elamust.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. veebruar 2022 at 11:20

      Ma usun, et see on elamus omaette, ma ei kahtlegi selles 😀

  • Avatar
    Vasta Mina 16. veebruar 2022 at 20:33

    Minu meelest need metsamajakesed ongi sellise hinnaga Eestis. Ei raatsiks ma, mis sest, et koht tundub nii äge. Lihtsalt ongi lausröövimine päise päeva ajal. Soomes on tõesti odavamad variante. Selle raha eest käisin Hispaanias. Mida krdit. 😃🤦‍♀️ Ja nüüd olen ka see üürikorterite vinguja, aga no selle raha eest saaks suht normaalse üürika kuuks ajaks juba.

    • Avatar
      Vasta Kas ikka on nii? 17. veebruar 2022 at 13:29

      Oled sa kindel, et on? Minu arust selline hind ikka väga erandlik. Enamus majakesed vahemikus 40-250€. Isegi ÖÖD majakesed saab 200-300€ kätte. Ehk lihtsalt ei ole Eestis nii korralikku eeltööd teinud kui mujale riiki minnes?
      Soomes on muidugi odavamaid variante ja ka kallimaid (nt need klaasist iglud kuskil 1500-1700€). Aga samamoodi on ka Eestis odavamaid. Veider võtta üks äärmuslik näide ja selle põhjal üldistada, kuigi tegelikult väga palju erinevaid variante ju veel.

  • Avatar
    Vasta H 16. veebruar 2022 at 18:33

    Under restoran Norras. oli vist ca 700 eurtsi. Neil kindel menüü, seega täishinna maksad alati.
    Lisaks on see väga eraldatud paigas – ööseks peab hotelli jääma.

    • Avatar
      Vasta Mi 19. veebruar 2022 at 10:51

      See kõlab nagu mingi õudusfilm 😄 ööseks PEAB hotelli jääma.. Mida kõike seal juhtuma hakkab 😂

  • Avatar
    Vasta Hihi 16. veebruar 2022 at 18:21

    Sama raha eest said endale kleidi. Aga vähemalt too on igaveseks 😀 Saad veel pensionipõlveski silitamas käia kapis. 😀

  • Avatar
    Vasta Vaike 16. veebruar 2022 at 17:44

    Ma olen hea odav naine üleval pidada, mu lemmikkoht on kodu. 😀

    • Avatar
      Vasta Liis 16. veebruar 2022 at 20:38

      Sama siin 😂

  • Avatar
    Vasta Tiiger 16. veebruar 2022 at 17:26

    Ma ei ta, kas see skeem veel toimib, aga mingi aeg oli vägagi kasutatav skeem, kus ehitati turismiarenduse toetusega maju, pandi nii kõrge hind, et teenuse tarbijaid peaaegu või üldse ei olnud ja siis mõne aasta pärast kui kohustuslik tegutsemisaeg oli möödas, siis väideti, ups, ei tulnud midagi välja… ning koliti uhkelt ise elamisse sisse.

  • Avatar
    Vasta Silvia 16. veebruar 2022 at 17:09

    Eesti siseturismi hinnad on ulmelised. Mitte ainult majutus, koerarakendi matk maksab Rootsis sama palju kui Paasikul. Ja tead, ma usun, et saad Soomes parema hinnaga looduskauni metsamaja. Ehk mina ei maksaks, sest minu meelest on ahnuse maik kùljes😀 Ei vaidle, et kindlasti on elamus tagatud (nagu keegi julgeks vastupidist tunnistada, kui on 5 sotti sinna magama pannud)

    • Avatar
      Vasta Igal pool igasuguseid 16. veebruar 2022 at 19:37

      Päris nii ei saa öelda ka. Eesti mõistes see ikka erandlikult kallis hind, näiteks ÖÖD majakesed kordi odavamad. Samas Soomes samataolisi majakesi olen näinud 700€’ga ja kui juba nendest klaasigludest rääkida, siis seal öö hind isegi kuni 1700€ öö. Elamus muidugi. Loomulikult võib saada odavamalt ka ja samamoodi ka Eestis võib saada odavamalt. Eks see ole ju igal pool nii, et on häid ja mitte nii häid diile.

  • Avatar
    Vasta Gerly 16. veebruar 2022 at 17:04

    Noo ma ka maksaks mingii 300 max. Aga mega kena koht indeed.
    Ma kusjuures leidin airbnbst sellise vahva võimaluse nagu mingi explore vms. Leedus on mega ägedaid metsamajakesi ja plaanin kindlastiiii minnaaa.
    Ps. Liistud on odavad. 😀 täispuit nt valge liist läheks sul mingi 100 maksma vast. Kui sedagi. Ma alles eelmine aasta panin 60m2 liiste ja maksin vähe raha. Ja no liistud lõikasin ise ja panin ise paika, vb paigaldusega maksadki palju.

  • Avatar
    Vasta Kaie 16. veebruar 2022 at 17:00

    Ma olen Maidla loodusvillas ööbinud enne seda, kui need uued (sh see Käbi) avati. Seal sa tõesti ei maksa lihtsalt pinna eest, vaid tõelise elmause eest. Kui tahad olla keset loodust, aga magada luksuslikult. Nautida erladatust ja samas kuningana kohtlemist, kuna sul on seal küll erateener ja privaatne restoran nö. Me saime ka Maidla mõisa tuuri ja käisime seal järvel paadiga sõitmas ka. Mõis on omamoodi müstiline ka, kes hindab arhitektuuri ja ajalugu. Väga lummav koht ja ütlen, et see suurepärane personaalne lähenemine ja erateener on just see, mis teeb sellest parema kogemuse kui kuskil airbnb’s või hotellis, kus sul pole teenindust pm (nagu päris teenindust).

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. veebruar 2022 at 17:01

      Mis see erateener teeb täpselt seal? Kohendab öösel tekki? 😀

      • Avatar
        Vasta K 16. veebruar 2022 at 19:43

        Ma loen muudkui aga eratreener ja eratreener ja mõtlen, et mida helli? Miks on villas vaja trenni teha, puhka, inimene! Ja siis ma saan aru, et aa, hoopis teener. 😀

        • Avatar
          Vasta Helina 17. veebruar 2022 at 08:37

          Haha tänks, tänu sinu kommentaarile sain ka selgust 😀 ega asi on selles, et teener on teener, eraks teda üldiselt ei nimetata 😀

    • Avatar
      Vasta Triin 16. veebruar 2022 at 18:43

      Marina Bay Sands hotell Singapuris vist siiani kõige kallim majutus olnud aga sellega võrreldes lausa odav, maksis u 400 dollarit öö. Eestis ööbimise eest ei maksaks iialgi 500 eur öö eest.

  • Avatar
    Vasta N37 16. veebruar 2022 at 16:59

    Käisin hiljuti ÖÖD Metsajärve majas. 220 euri öö ja läheks iga kell tagasi. Aga see ka suht lagi hind mida ühe majutuse eest oleks nõus maksma.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. veebruar 2022 at 17:01

      jaaa, ma olen ka neid vaadanud ja tunduvad mega ägedad, väga tahaks minna!

  • Avatar
    Vasta J 16. veebruar 2022 at 16:54

    Käisin Gruusias väävlisaunades ja seal tädid koorisid ja pesid meid nuustikuga 5€ eest, sul tuleb ootusi kõvasti tõsta.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. veebruar 2022 at 17:01

      Ma nagu loom pean ise pesema ennast :S

  • Avatar
    Vasta Kätlyn 16. veebruar 2022 at 16:54

    Minule on kõige rohkem hinge läinud suviti käia Orupõhja kämpingutes Põlvas. Ausalt maaliliselt ilusas kohas, väga avarad 3 kämpingut, läheduses palju vaatamisväärsusi ja tegevusi. Kämpingud on täiesti uued, alles mõne aasta eest ehitatud. Hästi suured ja valgusküllased, mitte sellised vanad nõukaaegsed kalameeste kämparid, mida igal pool mujal sama raha eest välja renditakse. Sel suvel juba kolmandat korda sinna nädalavahetuseks puhkama ja Kiidjärve äärde “Ada” etendust vaatama. Ühe kämpingu hind neljale inimesele on 55€/öö ja lisaks saab rentida sauna ja tünni. Pesemisvõimalused, grillimisvõimalused, kõik on kenasti olemas. Superarmas koht!

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. veebruar 2022 at 17:02

      Ooo, tundub super nunnu jaa! Tahaks suve nüüd 😀

  • Avatar
    Vasta Katri 16. veebruar 2022 at 16:53

    ma tahan ka teenrit, kes mind nuustikuga peseb. kogu aeg. ta võiks mulle maksta selle eest

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. veebruar 2022 at 17:02

      Sama 😀

  • Avatar
    Vasta R 16. veebruar 2022 at 16:52

    Selle raha eest saaks nädalaks ajaks tuusiku päikese alla, kõik söögid-joogid hinnas… aga ei, koht on tõesti ilus 😀

  • Avatar
    Vasta MP 16. veebruar 2022 at 16:49

    Samal lehel on veel 2 valikut, mis 1 on odavam, üle 300 ja teine on siis sama kallis, mis sa siia ära märkisid, kuid valmib alles aprillis. See odavam villa: https://www.maidlaresort.com/est/nature-villa-kaseke

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. veebruar 2022 at 16:51

      ooo, on jah odavam ja minu meelest sama uhke 😀

  • Avatar
    Vasta P. 16. veebruar 2022 at 16:49

    Eks sellega on ikka nii, et küsida võib mis hinda tahes, loll on see kes maksab. Või siis lihtsalt nii rikas, et tal poogen, et paari ööga tuhanded arvelt haihtuvad. Eestis on rahvas juba nii piisavalt lõhestatud ,et sellises kohas naljalt mingid sendiveeretajad ei käigi ja saan aru, et neid sinna ka ei oodata…..

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. veebruar 2022 at 16:52

      Tjah, ega tõesti viimase söögiraha eest ilmselt sinna tõesti ei roniks 😀

  • Avatar
    Vasta Liisu 16. veebruar 2022 at 16:48

    Minu arust Eesti puhkekohad ongi mega kalliks ära läinud. Natukene juurde panna ja saab juba kuskile reisida selle raha eest kui siin nvtust puhata perega.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. veebruar 2022 at 16:52

      Noh, ma saan aru kõrgemaid hindu, kui saab nt suurema seltskonnaga minna, aga kahekesti jube kallis. Aga noh, nagu öeldud, et ega keegi minna käsigi, kui lubada ei saa 😀

  • Avatar
    Vasta K 16. veebruar 2022 at 16:43

    Pole vist eriti eriline, aga Sangaste lossis pulmas eelmisel suvel. Ööbisime ka seal. Hinda ei tea, sest olime külalised.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. veebruar 2022 at 16:49

      lossid on ägedad!