JUMALAITA

halasta

6. märts 2022
dsc_8242-8957070

Eile lubasin suure suuga, et olen edaspidi positiivne. Praegust elu arvestades oleks ainukene positiivne asi, mis mu ellu tuleb, ilmselt koroonatest või miskit.

Esiteks arvas google ilmselt, et mul käivad siin lehel mingisugused häkkerid klikkimas ja panid mu tasud “on hold”. Palvetage mu eest nüüd, et nad selle lahti ka teevad, sest ilmselgelt ei ole helde eesti rahvas teps mitte punt häkkereid. Või siis olete, ei tea 😁 Ma lihtsalt naeran, sest kui ma seda ei teeks, siis ma peaks ilmselt nutma. St. kui ma oma seda kontot lahti ei saa, siis nutaks kah. See on see vanasõna, et tahad head teha, aga välja kukub ikka nii nagu ta kukub.

Igatahes, loodame, et saame selle ikka korda, muidu ei ole mu “vallavaese” jutud enam mitte nali, vaid tõsilugu.

Teiseks lähme labasemate teemade juurde, milleks on küüned. Enne kui te kõik mölisema hakkate, et keda mu küüned huvitavad, siis ma ütlen, et… mind. Mul on viimasest hooldusest varsti kuu aega möödas ja iga jumala kuu ma mõtlen, et ma ei pane enam endale seda taaka peale, et seal käin. Mulle meeldib küll ilus prantsuse maniküür, aga sinna õigeks ajaks aja panemine ja kohale minemine jne…Ma olen selleks liiga laisk. Samas on mu enda küüned on super nõrgad ja murduvad kergesti, seega on viisakam variant ikka geel peale visata.

Aga kuna küüned on üsna välja kasvanud, siis hakkasin spas oma pöidla geeli teleka ees endale märkamata maha nokkima. Ja kui ma avastasin, mida ma teen, mõistsin ma, et ma mitte ei noki geeli, vaid omaenda pöidlaküünt maha. Te ehk mäletate, et ma jätsin selle pöidla paar kuud tagasi kapiukse vahele. Noh, nüüd andis ta lõpuks alla ja kukub mu küljest maha. Ma ei taha teada, mis seal geeli all veel toimub, aga eks kolmapäeval näha ole. See, et ma sinna selle augu nokkisin, on kindlasti super…

Kolmandaks tegin ma täna hommikul rõveda avastuse. Kellelgi siit majast on ussid! Oli mulle kenasti diivanile oksendanud ja üks uss lihtsalt vedeles seal sees nagu mingisugune kiirnuudel. Ajan varsti kargu alla ja lähen mõnda suuremasse apteeki, seal pidada ka kasside ussirohtu olema. Mina jällegist tunnen, et ma sügelen igast otsast ja tunnen ennast rüvetatuna. Lihtsalt siis teile ka infoks, kellel kassid on – isegi kui nad õues ei käi, siis iga kolme kuu tagant peaks neile ussirohtu siiski andma, sest nähtavasti saab neid ussinirakaid isegi oma jalanõudega tuppa tassida. Ma tean, et sellele on tabletikuuri näol lihtne lahendus, aga see on lihtsalt NIII rõveeeeee 🤢🤢🤢

Seega endiselt palve sellele, kelle käes on see minu näoga voodoo nukk – halasta ükskord!

Lõpetuseks mainin dramaatiliselt ära, et ma istun siin ja valan pisaraid. Ei, mitte enda hädade üle, vaid ma vaatasin “Südamesoov” saadet ja mul on neist lastest nii kahju, tahaks kuidagi aidata neid. Kui keegi seda Kaisat teab ja teab, millega ma aidata saaks, siis öelge pliis 🥲

Loe ka neid postitusi!

35 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mrs 8. märts 2022 at 17:58

    Mis ussidesse puutub, siis meil ei olnud ühtegi kodulooma, kui lapsed väiksed olid ja ikka mitu raksu sai ussitõrjet tehtud. Eriti just nooremal lapsel, kes on küünenärija.
    Rõve, aga suht tavaline asi väikeste lastega. No nagu okseviirus ja täidki 🙂
    Tuletasid meelde, et pidin koerale just ussitõrjet tegema (profülaktika), aga unustasin jälle ära.

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. märts 2022 at 14:34

      Siis tee heaga ära 😀

  • Avatar
    Vasta Liisukas 7. märts 2022 at 12:18

    Mõni päev kohe on selline – nutt ja hala. Ma nägin ka nüüd lõpuks ühe sõjaunenäo ära. Kannatajaks oma laps. Üsna vastik oli kell 3 öösel hirmuga ärgata.
    Mul kass 7-aastane, enamuse elust toakass olnud, oleme ussidest seni pääsenud. Õnneks. Aga selle jutu peale nüüd vist teen selle tabletikuuri ära 🙂
    Aga üks mu lastest tegi mulle ka “hea” üllatuse. Läksin kell 11 magama, no nii vässu olin. Ärkasin 1 paiku selle peale, et keegi kõndis korteris taskulambiga ringi. Õnneks olin nii uimane, et ei osanud kuidagi reageerida ja järgmisel hetkel sain aru, et oma tütar tuli korra läbi. 🙂 Aga no ehmatus oli korralik.

  • Avatar
    Vasta mairi 6. märts 2022 at 22:54

    Mis neisse “Südamesoovi” õdedesse puutub, siis mind väga hämmastas, et möödaminnes ütles see vanem õde, et igakuised kulud on 400 eurot üüri ja kommunaalid – aga sellest, et kokku on see niigi kasinate sissetulekute juures täiesti ebainimlik summa, talvel kulub ju eluasemele siis mingi 600 euro kandis. Ma pigem oleks saatejuhina uurinud Tallinna linna eest, kas sellisesse olukorda sattunuile tõepoolest pole munitsipaalkorterit anda või miks linn nad ema korterist üldse välja tõstis, selle asemel, et hättasattunuid aidata. Või siis algatanud kampaania, kes pakub odavamalt korralikku korterit. Mõnel seisab ju korter tühi suisa, ootab laste suureks kasvamist või midagi, võiks ju selle pinna kommunaalide eest üürile anda. Kui ainult mõelda, kui palju lihtsam oleks neil toime tulla, kui eluasemekuluks oleksid ainult kommunaalid+elekter+internet, ilma selle üürisummata.

    • Avatar
      Vasta Kaisa 14. aprill 2022 at 12:12

      Tere. Meid visati välja sellepärast sealt korterist kus ema elas, sest lastekaitse ütles, et meie ei tohi seal elada, kui pole õe eeskostja. Nii siis võeti meil korter käest ära. Loomulikult oleks soov korterit saada mis vähedaks minu kulusid üüripealt siis oleks üks suur kõrv 🙏

  • Avatar
    Vasta Liis Er 6. märts 2022 at 21:53

    Uh, need ussid. Iuuuu. Ma ise püüdsin metsikud kassipojad ja üks neist oli paksult usse täis, nii et kõht oli punnis. Pidin kange rohu kuuri tegema, kus üks üks see tuub mis turjale läks, maksis 25e 😀 lootsin, et sain lahti kui siis avastasin ta okse sees pikad peenikesed ussud. tore üllatus muidugi hommikul 😀 sai siis jälle kuuri ja nüüd tundub rahu hetkel. Aga nagu ma tean, siis kui juba need rõvedused on, siis ongi seda kanget rohtu vaja, aga eks loomaarst on targem muidugi. Ja mulle öeldi, et inimestele need väga kergelt ei tule. Ma arvasin, et ma kunagi enam nuudleid ei söö, aga nüüd jälle suva ja ei meenutagi nii väga enam usse 😀

    • Avatar
      Vasta Greete 8. märts 2022 at 19:32

      Reaalselt söön just hetkel kiirnuudleid 🤤

  • Avatar
    Vasta Mina 6. märts 2022 at 19:38

    Lasteaias töötasin, siis oli kogu aeg see usside teema. Teiseks täid, kolmandaks kõhugripp, jm mõnusad nakkushaigused. Kunagi hüppas paar kirpu ka garderoobis ringi. Üks surnud ring ma ütlen. Oma kassi ka ikka määrin ussirohuga turja peale. Tablett läheb ka, kui vaja. Pole veel õnneks kuskil junni sees vm ussi näinud. Lapsena olid endal küll ussid, päris rõvedad.

  • Avatar
    Vasta Leedukas 6. märts 2022 at 19:11

    Mul oli teismelisena kass, kelle leidis üks sõber tänavalt. Kui ta oli mul kodus juba mõned päevad olnud, siis oksendas ta mu padjale ussipuntra. Ni umbes 5 cm kaugusele minu näost. Sellise vingerdava ja ülijubeda puntra.

  • Avatar
    Vasta Elina 6. märts 2022 at 17:30

    Tassisin kunagi toakassile õuelt ka kirbud. Kontrolli igaks juhuks nende karvades. See on kevadine nuhtlus.
    Kassi laiussi puhul võiks konsulteerida lomakliinikuga, niisama neist lahti ei saa ja need nakkuvad ka lastele. Kass võib ravita surra.

  • Avatar
    Vasta K 6. märts 2022 at 17:16

    Mina võtsin kassi hoiukodust, kus hoidja töötab vet.kliinikus. Mul on lähinädalail kolmeseks saav laps. Hoidja soovitas kassile anda iga kuu ussirohtu, just lapse kaitseks, sest nad ju maas aelevad ja mängivad. Ehk äkki tihedamini teha ussikuuri, tulevaste šokkide vältimiseks.

  • Avatar
    Vasta Erika 6. märts 2022 at 14:56

    Suht rõve lugu, aga mul ema võttis mulle lapsena kassi suure palumise peale. Ja ilma naljata, mu ema pidi mulle ussikuuri lapsena tegema, sest ma reaalselt saingi kassilt ussid. Ja kui on midagi rõvedamat, kui oma kassi okse või väljaheite sees usse näha. Siis see on kindlalt avastada, et sa ise kakad usse välja🥲 imeline!

  • Avatar
    Vasta Liisu 6. märts 2022 at 14:37

    Kuna mul käib kass väljas pean ma andma iga kuu ussirohtu. Tervelt kaks korda ta oma usse üritanud uuteks koduloomdeks tuua. Päris õudne aga siis ongi ussirohi ja 10päeva pärast teine, see on selleks, et ka munadest lahti saaks. Ja perearst ka alati kirjutab rohud välja samamoodi 1kohe ja siis teine 10 päeva pärast. Päris paaniliselt olen saanud tervet majapidamist siis pesta ja aurutada 😀

  • Avatar
    Vasta V.R 6. märts 2022 at 13:16

    Mainiks ära, et kui kassil/kassidel on ussid, siis peaks pererahvas ka igaks-juhuks usside vastase ravikuuri läbi tegema.

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. märts 2022 at 13:22

      10/10st teen!

  • Avatar
    Vasta Maru 6. märts 2022 at 13:13

    Mu meelest Kristina (vähenalt ma MyHitsi hommikuprogrammis kuulsin teda seda ütlevat) teab selle Kaisa a/a
    Äkki teha ühe päeva klikkide annetus hoopis neile?
    Ma lahistasin terve aeg nutta selle saate ajal. Väikesest õest oli max kahju kui ütles, et ma omaette nutan, teiste ees hoian tagasi. Niiiiiiii kahju lihtsalt.
    Ps! Loodan, et saad ikka vabaks vahendid ja püksata ei jää!

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. märts 2022 at 13:23

      Sain Kaisa kontaktid juba jaa 🙂

      • Avatar
        Vasta Elo 6. märts 2022 at 13:30

        Võiks kl vähemalt ühe annetuse teha Kaisale ♥️

        • Mallu
          Vasta Mallu 6. märts 2022 at 13:58

          Ma võin anda konto nr, kui keegi soovib 🙂

          • Avatar
            Marje Lepikso 6. märts 2022 at 15:29

            Mina sooviks ka seda kontonumbrit

          • Mallu
            Mallu 6. märts 2022 at 15:42

            EE702200221052716642
            KAISA BIBIKOV

  • Avatar
    Vasta 6. märts 2022 at 13:11

    Kui kassil solkmed on, siis ühest tabletist ei piisa, soovitaks loomaarstiga konsulteerida. Solkmetega kass teeb tihtipeale sellist köhivat häält. Arvatavasti on tal need ussid juba titest peale olnud. Nendega on see tore lugu, et ussirohi munasid ära ei tapa ja mingid vastsed võivad nö. talveunes kuid veeta ja siis uuesti aktiveeruda. Pole loomaarst ega keegi, vaid omast kogemusest – kassil olid solkmed (arvatavasti emapiimaga saadud), sai rohukuuri nagu arst ütles, aga siis paari kuu pärast oksendas uuesti ussi. Nüüd õnneks rohkem pole olnud ja proovin ikka kord kvartalis ussirohu sisse sööta – edu sellega sulle, mul ühe kassiga juba hull võitlus

  • Avatar
    Vasta Hedi 6. märts 2022 at 13:10

    On nad sul head rohuvõtjad, need kassirojud? Minu oma mitte ja kui ka õnnestus, siis oksendas rohu lihtsalt kohe välja…. Seepärast korra poole aasta jooksul ostan loomakliinikust pikatoimelise rohu. Pannakse turja peale.

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. märts 2022 at 13:24

      Jaa, võtsid ilusti

  • Avatar
    Vasta M 6. märts 2022 at 13:01

    See oli esimene “Südamesoov”, mida ma ka vaatasin ja 80% ajast pillisin TÄIEGA! Ja selle ema peale olin nii kuri- läks laste kõrvale surema??????

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. märts 2022 at 13:03

      Ma korraks mõtlesin ka seda, aga siis sain aru, et nii suures depressioonis oleva inimese peale ei saa kuri olla. Võib-olla sooviski viimased hetked oma lapse kaisus olla, ei tea. Ei suuda mõelda 🙁

  • Avatar
    Vasta Keiu Maria 6. märts 2022 at 12:56

    Teadsa mis pettumus mul on, et ussioksest või puretud põidlaküüsest pilti pole….ausalt 😄

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. märts 2022 at 12:59

      Tead ma ei teinud sellest pilti ja küüs ei näe tegelt super rõve välja, lihtsalt väike roosa auguke 😀

  • Avatar
    Vasta HeidiR 6. märts 2022 at 12:51

    Oeh, ma esiti kujutasin ette, et keegi lastest oli oksendand usse . Aga… siis läks ju isegi hästi, kui vaid kassidel 😀
    Pea vastu!

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. märts 2022 at 12:59

      Issand, kui mu lapsed usse oksendaks, siis ma… ma ei teagi, mis ma teeks. Kutsuks politsei 😀

      • Avatar
        Vasta L 6. märts 2022 at 13:07

        Aga kindlasti peate perega ka ussikuuri läbi tegema, kassid ja inimesed ühel ajal, et ikka raudpolt jagu saaks igast ussikesest.

      • Avatar
        Vasta Kertu 6. märts 2022 at 13:18

        Kui see oli ümaruss (Toxocara), siis seda lapsed ei saa kuidagi oksendada välja, kuna inimese kehas ei arene nad täiskasvanuks. Negatiivse poole pealt, aga ümarussi vastsed rändavad igale poole kehasse laiali ja võivad jõuda nt silmadesse…meie kass oksendas ka kunagi ussi välja ja ma vist pool aastat peale seda olin parakates, et mul ussid silmas 😬🤭

        • Mallu
          Vasta Mallu 6. märts 2022 at 13:22

          Olla vist jah ümaruss, aga…. nüüd mul ka silmamunaussi parakas 🥲🥲

          • Avatar
            Kertu 6. märts 2022 at 13:40

            Sorry…😬 ma sain loomaarstilt tookord soovituse anda kahe nädala pärast uuesti ussirohtu kassile, et tappa ka need ussid, kes esimese rohu andmise ajal ei pruukinud veel täiskasvanud olla (või oli see nädal, mitte kaks, peaks üle uurima).

            Ja no mu perearst saatis mu pikalt selle jutuga tookord, et igaks juhuks ussirohtu vaja, mis kindlasti suurendas mu ülemõtlemist…

          • Mallu
            Mallu 6. märts 2022 at 13:58

            Jaa, tabletti tuleb anda 2x. alguses 1 ja 10 päeva pärast veel 1.