AVALDAN ARVAMUST

okei ametlik lõpp

16. mai 2022

Okei, ma pean siia ikka ühe “niisama” postituse ka ruttu vahele tegema, sest praegune maksumüüri taha ronimine läks minu enda jaoks ka kuidagi ERITI kähku. Ma olen lihtsalt harjunud sellega, et kõik blogiasjad võtavad alati sada aastat aega, sest on suuremad nikerdamised. Aga praegu läks nii, et davai, vist töötab, proovime ja…töötaski!

Nagu ma ütlesin, on mul hunnik blogipostitusi juba jupp aega niisama ootel olnud. Lihtsalt nii masendav oli neid avaldada ja siis avastada, et päeva kasum on imelised 2 euri. Ja kui keegi tuleb mulle nüüd ütlema, et blogi peaks ikka südamest tulema, mitte raha pärast (ja seda on mulle täna juba öeldud), siis oskan ma vastu kosta ainult seda, et kui ma seda asja südamega teinud poleks, ei olekski see iial siiamaani jõudnud. Et ma sellega üldse miskit teenida saaks.

Ja kui me siin juba teenimisest räägime, siis võin täitsa avatud olla kõige koha pealt. Nagu ma enne ütlesin, siis blogi üleval hoidmine on mulle ka kulu. Mul on serveritasud, IT-tasud, ma maksan palka ühele töötajale ja noh, iseendale ka. Ja kuna sellel aastal on selle blogiga kogu aeg üks jama teist taga ajanud, siis oli aeg, kus ei tehtudki koostöid, millele järgnes korraks väike hingetõmbepaus ja sellele otsa aeg, kus blogi lihtsalt tuugalt ei töötanud. Ehk siis kui lisaks olematutele koostöödele lisandus see, et ka Adsense (Google reklaamiprogramm) sisse ei toonud, siis oli küll selline tunne, et ausalt, what next?

Kõik, kes tahaksid nüüd mulle öelda, et mu blogi on kaua normaalselt sisse toonud ja mul peaks olema põlvini rahahunnik voodi all, siis…jah. Ega ma nüüd alati kõige kalkuleerivam pole, kui nt meenutame mu neeruhinnaga kleidi ostmise saagat. Aga tegelikult ma alles augustis ostsin korteri – sissemaks, remonditööd (mis iial otsa ei lõppe), pangalaenud, autoliisingud ja muu elu. Holy shit noh! Ma ei taha kaevelda ega miskit, sest alati on neid, kes elavad halvemini, onju. Aga ma läksin just “päris tööle”, mille brutopalk on 2000€. See teeb kätte kuskil 1500€, kui ma väga mööda ei pane.

See 1500 ongi umbes täpselt nii palju, et kui ma maksan ära oma kõik laenud + laste teraapiad + Mari trennid + telefoni + neti ja ostan veidi süüa ka, siis ongi see lännu. Õnneks maksan ma endale ise ka palka, täpselt sama palju, kui mu “päris töö” mulle maksab. Selles suhtes saan hakkama küll. Pealegi peaks nüüd KOHE see remondipull täiesti läbi olema, kui Mari tuppa lambi lakke saan ja isa mulle elutuppa ka liistud viitsib ära panna. Selle, et mu väikses vetsus endiselt kraanikaussi pole, unustan sujuvalt ära vist aastateks, sest ma ei satu sinna kunagi 😁

Ma saan aru, et blogist võib jääda mulje, et ma aina “ostan” asju, kuigi ma märgistan kenasti kõik ära, mis on reklaampostitused. Seega te ei pea ausalt mõtlema, et vahi sindrinahka. Räägib küll, et raha pole, aga aiiii, kus ostab endale silmakreeme kokku. Ma tegelikult ka ei osta. Lihtsalt töö osa. Ja hea, kui seda tööd vahepeal on kah!

Ühesõnaga… Jumal, kus mul annab ikka soiguda rahateemadel. Üks stabiilne sissetulek, mis mul blogiga a-la-ti on olnud, ongi Adsense. Sellega sain ära maksta palgad ja maksud. Koostöööde pealt tuli juurde piisav, et blogi käimas ka hoida. Aga see jupp kadus lampi ära. Ma vaatasin, et osadele jäi segaseks, et mis juhtus. Lühidalt: Google arvab, et iga mu postitus on seksuaalse sisuga ja peidab rikkumise eest reklaamid ära. Isegi kui ma manuaalselt panen, et postitus üle vaadataks, siis kontrollitakse see ära 24h pärast. See tähendaski lõpuks seda, et kui eelmine sai kontrollitud, pani uus post Adsensi jälle lukku. Surnud ring. Kuidas seda parandada ei tea keegi ja päris paljud sisuloojad pidid ka välismaal sellega kimpus olema.

Seega mu ainuke lahendus oligi tekitada maksumüür. Mitte sellepärast, et siin jubedaid kasusid taga ajada, vaid lihtsalt seetõttu, et saada tagasi umbes samasugune seis, mis oli enne. Hetkel on esimese kuu hinnaks 3.99€ ja edaspidi 5.99€. Ühe postituse eraldi ostmise hind on 1€ ja seda saab teha ilma tellimata.

Juba olen kuulnud, et kui oleksin pannud hinnaks 1€, siis oleks tellijaid kohe tunduvalt rohkem. Noh, ma ütlen ausalt, et mulle täitsa meeldiski mõte pigem 700-st tellijast, kui 3000-st. Ma olen nii kaua terve Eesti ees ennast avanud ja kõigi arvamustele valla olnud, et täitsa armas tunduks mõte nt “ainult” tuhandele kirjutamast. Kui sedagi.

Kes on selle suhtumisega, et on harjunud lugema ja tahab toetada mu püsivat sissetulekut enda tellimusega, siis see on super tore. Olen ka ise selline, et see viiekas kuus võib märkamatult paari smuutipudeli alla minna ja ei pane tähelegi. Ja kelle jaoks on see liiga palju ja kasutu väljaminek, siis see on ka okei. Ma lihtsalt parema meelega kirjutangi neile, kes minuga läbi aastate samastunud on ja kes tahavad edaspidi ka teemas olla. Kui neile, kes on nagu FAIN, ma max euri eest loeksin edasi, aga muidu mul rahaga paremat ka teha BYEEE! Nagu… Ma ei käsigi ju tellida, see on vabatahtlik, ei pea kurjaks minema, et ma lihtsalt hakkama saada üritan, muud miskit 🤞

Praegu vaatan, et kaks tundi on tellimise võimalus olnud ja hetkeseisuga on mul 78 tellijat olemas. Ei tundu üldse paha, täitsa hea meelega blogin homme juba ainult sellele 78-le ❤️ Aga kui teid juurde tuleb, siis ega mul selle vastu ka midagi ei oleks. Nagu öeldud, siis mu ideaal oleks, et lõpuks oleks siin 750 inimest. See tundub selline väike punt. Või noh, kui sa 750 inimest ühes toas ette kujutad, siis mitte eriti väike, aga nagu siin bloginurgakeses küll.

Ja ma juba tunnen, et omg, saan lõpuks palju rohkem päris asju kirjutada, sest nüüd ma tean üsna täpselt, kes siin loevad. Ega ma muidugi screenide ja kopipeisti saatmist takistada saa, aga nii üldiselt näen ära, et palju meid siin koos on ja see vähesem rahvaarv annab küll kuidagi sellise meeldiva vabadustunde. Haha, muuseas, kas pole naljakas, kui erinevad on inimeste privaatsusvajadused. Mõni ei pane oma täisnimegi netti ja mina heietan, et küll oleks hea väikesele, 750-pealisele, kambale kirjutada 😁

Okei, nüüd sain vist kõik hingelt ära. Igasugused “ma ei loe enam iial, head elu!!!” võite endale jätta, sellega pole meil kummalgi midagi teha. Aga kõikidele niisama armsatele, kes hetkel lihtsalt ei saa tellijaks tulla, siis olge musid ja käige aeg-ajalt ikka kaemas, sest mõned postitused tulevad ikka niisama ka. Ja kõikidele telljatele – jeeeee, head edaspidist minuga hängimist! Olge valmis nüüd lugema ja pange lugemisprillid ette, sest postitusi hakkab tulema nüüd nagu vändrast Aveleid.

Tsaupakaa!

(Ma ei tea, miks ma tsaupakaa ütlesin, ma vihkan seda sõna 😁 Ma oleks nagu suremas, haha)

Loe ka neid postitusi!

60 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta V. 23. mai 2022 at 13:08

    Mis tööd sa teed?

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. mai 2022 at 16:53

      Harku vallavalitsuses töötan.

  • Avatar
    Vasta M 17. mai 2022 at 21:38

    Eveliis ja Marimell sisustasid samuti mu lõunapause kunagi aga nii kui tasuliseks läks, kadusid ära mu ”elust” ja kardan et puudust ei ole tundnud😬
    Asi vist selles et tänapäeval on nii palju variante, kuidas täiesti tasuta oma aega laiaks lüüa ja olgugi et iga blogija pole sama huvitav nagu sina siis tekivad uued ja ka huvutavad lugemised.
    Usun et su truud fånnid jäävad (vähemalt mingiks ajaks) aga no väga suur osa lugejatest kaob ja leiab uued lugemised.
    Muidugi tead sa seda ka ise ja ei kahtlegi et teed seda kõike olude sunnil!
    Tuult tiibadesse ja edaspidi jälgin sind siis vahel instas 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. mai 2022 at 09:23

      Tead, Marimell kirjutabki minu meelest päris harva viimasel ajal. Eveliisiga oli mul ka nii, et vist nädal-kaks sattusin ta lehele igapäevaselt, sest olin harjunud ju. Ja lõpuks ikka otsisin oma kaardi välja 😀 Aga nagu öeldud, kohustuslik ei ole 😀

  • Avatar
    Vasta B 17. mai 2022 at 13:55

    Ma tahan ikka õelda, et kahjuks ma ei saa jääda lugema ja head elu, aga siiralt! Täiesti õigustatud on see maksumüür, lisaks ajad muutuvad jne. Aitäh senise eest ja instas näeme!

  • Avatar
    Vasta Kats 17. mai 2022 at 13:50

    Nagu Vändrast Aveleid 😀 ehk siis oodata on ainult 1 postitus peale seda🤣

    • Avatar
      Vasta Marit 17. mai 2022 at 18:17

      Meeleldi loen, aga ei loe tasulisi asju, kuna seda on minu jaoks palju. Sinul sissetulek 1500 pluss teine samapalju.
      Minul sissetulek(elan lapsega 2kesi) 1000 üür ja kõik maksud maha ja jääb alles 270 eurot, ilmselgelt on seda raha mujale rohkem vaja kulutada. Mitte pahapärast, ei kommenteeri, aga usun et minusuguseid on veel, kes tahaks lugeda, aga paraku pole võimalik.

      • Mallu
        Vasta Mallu 17. mai 2022 at 18:19

        arusaadav täitsa 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerttu 17. mai 2022 at 09:53

    Lihtne, jätan nt pdli veini või 2 tankla kohvi ostmata ja saangi püsitellimuse tasa.Liitusin!Mina sinu humoorikast eluosast ilma ei taha jääda. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. mai 2022 at 10:00

      Ma ootan ise ka, millal ma jälle humoorikaks hakkan 😀

  • Avatar
    Vasta M. 17. mai 2022 at 09:37

    Mul tekkis viimase paari aasta jooksul kahe blogi lugemise harjumus. Kõigepealt läks Eveliisi blogi mu jaoks lukku. Mõtlesin, et pole hullu, Mallu oma õnneks vabalt loetav. Nüüd siis sellega ka kõik. Kurb!
    Saan aru muidugi, et see on blogijatele töö ja seda ei pea tasuta tegema…. aga alustan nüüd siiski harjumist blogide lugemisest vaba eluga. Mis siis ikka, on nagu on.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. mai 2022 at 09:39

      Minu meelest on veel nii palju tasuta ja häid blogisid, et ma ei saa aru mis blogivabadest eludest inimesed räägivad 😀

      • Avatar
        Vasta M. 17. mai 2022 at 10:03

        Ega siis ei loe ju sellepärast, et oleks midagi lugeda. Loed ju ikka seda, mis meeldib. Mulle meeldis Eveliisi blogi ja sinu oma. Nüüd on nendega kõik ja blogide lugemisega samuti.

        • Mallu
          Vasta Mallu 17. mai 2022 at 10:13

          Selge, saan aru, okei 🥲

  • Avatar
    Vasta Sille 17. mai 2022 at 09:33

    Eks see kõik on selline kahe otsaga asi. Paljud (ma mina) saavad lahti halvast harjumusest lugeda teiste blogisid. Sa olidki mul peaaegu viimaseks jäänud, sest kõik keda ma jälginud olen, on kas tasuliseks teinud või siis ei kirjuta enam. Kui sina ka lõpetad, siis jääb mulle vaid üks blogija ja temagi kirjutab paar korda kuus. See on tegelikult minu jaoks lausa positiivne, sest viimasel ajal olen liiga palju arvutis istunud.

    Teisiest küljest on üsna huvitav jälgida, mis nüüd edasi saab. Enne ilmusid delfis napakad pealkirjad sinu blogist ja küllap tulid seda teed kaudu ka inimesed, kes jäid su blogi lugema. Või tuletasid blogi olemasolu meelde (ka mina olen peale pikemat pausi nii paar korda uuesti lugema sattunud, et nägin delfis pealkirja ja tulin vaatama). Nüüd pole enam peakirju delfis (ise keelasid ära) ja enamus artikleid on tasulised. Kuidas inimesed siia tasuta artikleid lugema peaksid sattuma? Natuke nagu sotsiaalne eksperiment kohe. Teisest küljest kuna käid tööl ja perega vaja tegeleda, siis ilmselt polegi blogi enam esmatähtis. Edu igatahes! 🙂

    Võtan popcorni kätte ja jälgin mängu.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. mai 2022 at 09:35

      eks näis jah, kuidas läheb 🙂

  • Avatar
    Vasta E. 17. mai 2022 at 09:14

    Tore. 🙂 Olen aastast 2011 vist lugenud.. tellima ei hakka, sest aega lugeda pole nagunii, st viimased aastad olen lugenud vaid neid postitusi, mis jube naljakad on või palju tagasisidet saanud.. enamasti on need postid, kus kõht kõveras naerust. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. mai 2022 at 09:15

      Aga enne kui läbi ei loe, ei tea ju, kas on jube naljakas 😀

  • Avatar
    Vasta Kelly 17. mai 2022 at 09:05

    Ma olen hoopis siiralt üllatunud, et nii paljud inimesed klikivad bänneritele, et sul lausa kindel sissetulek sellest oli 😀 mul endal täielik bänneripimedus tekkinud ja arvasin, et keegi ei kliki neid google reklaame väga. The more you know 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. mai 2022 at 09:06

      Tead ma arvan, et kuna google tihti näitab neid reklaame, mida sa ise googeldanud oled, siis on suurem tõenäosus, et sa siis reklaami lahti ka teed vms? Ma ei tea 😀

  • Avatar
    Vasta Mirjam 17. mai 2022 at 08:49

    Tellitud ja nagu ütlesin eelmises postituses, et see on samamoodi sinu TÖÖ!! Miks inimesed seda ei mõista? Mina juuksurina (eraettevõtja) pean ka selle sama jamaga rinda pistma koguaeg. Just paljud tuttavad tahavd allahindlust, poole hinnaga teenust, aga kurja see on minu TÖÖ ja teadupärast iga ettevõtja tahab teenida mingist kasumit, et elada. Ootan huviga järgmisi postitusi!

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. mai 2022 at 08:53

      Jee! Uus post jonnib natsa, aga proovin ta üles saada ASAP 😀

  • Avatar
    Vasta Seeder 16. mai 2022 at 23:09

    goodbayforever

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2022 at 23:14

      baiiiii! ❤️

  • Avatar
    Vasta A 16. mai 2022 at 21:54

    Kuidagi kehv maik jääb juurde. Enne oli jutt, et elusees ei tee tasuliseks, siis et olude sunnil, nüüd, et tahaks vähem silmapaare blogile. Et kui adsense tööle saaksid, siis jääks ikka tasuline variant peale?

    Loodaks ikka, et saad vana süsteemi toimima ja ajad korda selle. See blogi arhiveerida ja alustada uue lehega ei tuleks kõne alla?

    Ise maksumüüri üle otseselt kurb ei ole, sotsiaalmeedia ja screen time ongi häbematult suur.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2022 at 22:00

      Ma vastasin kõikidele nendele küsimustele oma viimases postituses ju 🙂

  • Avatar
    Vasta Kurb endine lugeja 16. mai 2022 at 21:47

    ma ei vajuta enam kunagi su reklaami popup’idele…

    …vist

    🙁 baii

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2022 at 21:48

      popupid suckivad enivei, nii et nüüd sul parem elu ees ootamas 😀

      baiii❤️

  • Avatar
    Vasta O 16. mai 2022 at 21:45

    Oeh, eks ta on ikka väga kurb, olen ammune lugeja. Raamatud ka kodus olemas. Aga kahjuks see summa jääb paljuks, vb kunagi. Hetkel kodu remont ja bruto jääb tonni kanti, aga loodan, et instas pajatad ikka vahest endast.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2022 at 21:47

      ei kao insta ka muidugi kuskile. mul lihtsalt see, et kui ma kassin, siis üldseee ei taha storytada. kirjutada mõnnam 😀

  • Avatar
    Vasta Immanuel 16. mai 2022 at 21:36

    Eem… Kena keik, aga kuidas sinu koostööpartnerid lugejate vähenemisse suhtuvad? Nende huvi on ju, et koostööpostitusi loeks võimalikult suur hulk silmapaare. Kahtlen, kas näit Konverter 750 lugejaga blogijaga koostööst huvitatud oleks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2022 at 21:39

      Nagu öeldud, siis reklaampostitused jäävad ju tasuta ja neid saavad kõik lugeda 🙂 Kuna mu IGs ja FBis vaevalt et kõik inmesed peale tellijate enam ei jälgi, siis näevad nad ikka, kui tasuta post ilmunud on.

      • Avatar
        Vasta Kris 16. mai 2022 at 22:29

        Kas sa arvad, et reklaampostitusi loetakse tasulises blogis sama palju kui tasuta blogi puhul? Täitsa huvitav oleks teada, mis saama hakkab. Ma kardan, et neil, kes ei telli, kaob Malluka lugemise harjumus ära ja lihtsalt sellepärast nüüd reklaampostitusi ka ei loeta, et need tasuta on. Pealegi reklaamija vaatab ikka üldist lugejaprofiili ja numbreid enne kui üldse reklaami ostma hakkab.

        Olles Su lugeja juba enne Mari sündi, leian, et ehk on aeg loobuda. Blogid on rohkem selline guilty pleasure või veits isegi halb harjumus end kellegi eraeluga kursis hoida ja mul lihtsalt käsi ei tõuse, et selle eest veel peale maksma hakata. Samas, kuna Sa isegi tundud rõõmus olevat selle üle, et lugejate hulk kahaneb ning intiimsemaks muutub, siis siinkohal saad rõõmustada veel ühe pikaajalise lugeja lahkumise puhul!

        Igatahes loodan, et Su blogil läheb paremini kui Marimellil ja Eveliisil. Need tunduvad üsna tühjad olevat. Esimesest ei hakka üldse rääkimagi, sest seal pole midagi lugeda, aga Eveliis näikse rohkelt kirjutavat vaid iseendale. Kommentaarium päris tühi teisel.

        Suur aitäh, et nii pikalt tasuta blogisid! Olid toredad aastad, palju vahvat lugemist ja kaasaelamist. Jõudu ja kõike head edaspidiseks!

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. mai 2022 at 22:39

          Ega mul ei jää ju mitte midagi muud üle, kui elada ja vaadata, pead panti anda ei julge 🥲 ja jõudu sulle kaa 💕

  • Avatar
    Vasta Kristiina 16. mai 2022 at 21:35

    Ma arvatavasti tellin ka mingi aeg ära. Kuidagi kurb on muidu. Nii harjunud sind aastaid lugema juba. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2022 at 21:41

      Jään sind siis pikkade silmadega ootama, et sa enam kurvastama ei peaks 😀

  • Avatar
    Vasta Links 16. mai 2022 at 21:34

    Kas tasulised postitused on siis kuidagi rohkem kaitstud, et ei kao nii lampi ära nagu siin vahepeal juhtus sul?
    Ja kas tasulised postitused on siis ilma nende reklaamribadeta?

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2022 at 21:39

      No hetkel on kõik kaitstud, see ei olene tasulisusest, vaid serverist 😀

  • Avatar
    Vasta Anu 16. mai 2022 at 21:31

    Aga mul oli küll praegu reklaamid vahel ja klikkisin ka

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2022 at 21:33

      Sellel vist praegu pole enam pointi, ma juba kriminaal nende silmis 😀 Aga tänud ikka.

  • Avatar
    Vasta K.D 16. mai 2022 at 21:22

    Ütlen päris ausalt, et kui seda tasulise blogi postitust lugesin, olin nagu “wtf, baiii” Kui Sul pole meid vaja, siis mul Sind ka mitte *siia kujuta nüüd solvunud nägu ette*

    Ja nüüd seda selgitust peale lugedes on nagu “ shut up and take my money” ❤️ ikka tahan Su tegemistega kursis olla.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2022 at 21:28

      Mis hullu juttu sa ajad, et vaja pole, on ju küll 😀 Lihtsalt krt, enam muud varianti välja ei mõelnud, tee või tina 😀 Aga mul hea meel, et jäid ❤️

  • Avatar
    Vasta Miki 16. mai 2022 at 21:07

    Täna laksab iga paari rea tagant reklaamiriba. Kuda nüüd küll õnnestus seksuaalsest sisust kõrvale kalduda? 🤣

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2022 at 21:10

      Tead, ei õnnestunudki. Tund oli üleval ja juba oli märge peal. Aga äkki see süsteem on siis selline, et ta näiliselt kuvab, aga mulle ikka tolku pole? Ausalt ma ei tea, aga üritan välja uurida 😀

      • Avatar
        Vasta Mrs 16. mai 2022 at 21:24

        Mul kuvab igatahes. Vb kuvab, et Google’ile raha teenida, aga Google sulle ei maksa selle eest midagi.

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. mai 2022 at 21:27

          on sindrid, et paras mulle, sina raha ei saa, vastik pornotegija 😀

  • Avatar
    Vasta Mrs 16. mai 2022 at 21:04

    Ma ei loe enam iial, head elu!!!!

    -> läheb otsib, mida selleks tegema peab, et oma raha sulle anda.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2022 at 21:10

      Hehe, eelmises postis saab seda teha, ainult kaardi pead välja otsima, muud miskit 😀

      • Avatar
        Vasta Mrs 16. mai 2022 at 21:25

        Oleks see siis nii keeruliseks tehtud. Apple Pay ajas asja ära.

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. mai 2022 at 21:27

          vot mul seda nalja ei ole 😀 Aga tore, kui lihtsasti läks! 😀

  • Avatar
    Vasta G 16. mai 2022 at 21:01

    Kas nüüd huvitav tunned rohkem pressure’t ka, et inimesed maksavad ja peab ikka midagi kirja panema? Kui tuleb kass peale taas ja nagu ei tahaks kirjutada 😁

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2022 at 21:11

      Tead, ei ütleks. See pressure oli tegelikult ju ka siis, kui adsense töötas. Kui kirjutasin päevas ja inimesed kaasa rääkisid, siis tiksus see 100 täis, kui sõnagi ei kirjutanud, siis ei tiksunud ka 😀

  • Avatar
    Vasta K.j 16. mai 2022 at 20:35

    Kappan vist ka lähipäevil tellima, ei taha ilma jääda postitustest. Nii harjunud juba siin lugemas käima…

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2022 at 20:48

      Haha, ma lugesin, et kappab lähipäeval tallinna, et mitte ilma jääda 😀 Mõtlesin, et tuled ukse taha 😀

      • Avatar
        Vasta K.j 16. mai 2022 at 20:56

        Ei, ma manjakk ka nüüd pole😂😂😂

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. mai 2022 at 20:58

          “ou! anna arvuti siia, ma loen läbi!” 😀

          • Avatar
            K.j 16. mai 2022 at 21:55

            Krt, see on tglt aus plaan. Keep an eye on your door…
            😂😂

          • Mallu
            Mallu 16. mai 2022 at 22:01

            Tule siis peale viit, on lootust, et ma kodus ka 😀

  • Avatar
    Vasta S 16. mai 2022 at 20:22

    Mulle meeldis see, et eelmise posti all mainisid, et ärge kartke, ega see homnepäev tasuliseks ei lähe, sellega läheb ikka natuke aega ka. Two hours later. Boom! 😅

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2022 at 20:50

      Jaa ma seletasin kaa, et ma päriselt ei uskunud, et see nii ruttu läheb 😀 Aga kuna aeg on raha, siis poleks mõtet olnud proovimisega kuu oodata kaaa